|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
no tak tylko czy dałabyś je Sebastianowi teraz? bo sugerowała mi że jej dzieci to jadły i że zamiast Pepti Dha powinnam mu dać coś normalnego
![]() Ladan a niemacie teraz szczepień na dniach? ja orientacyjnie robie starą metode sama na wage z Fifim na wage i naprawde to wiarygodne jest
|
|
#1112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Cytat:
to się ucierpiałaś dziewczyno Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1114 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() kiedyś dzieci owszem miały skazy białkowe, nawet ciotka mojego tż'ta mówiła i ja zobaczyła mleko Miłosza to dodała, że kiedyś tak dobrze nie było, bo nie było taki specjalnych mlek tylko maluchy musiały brać lekarstwa na tę alergię
|
|
|
#1115 |
|
Wtajemniczenie
|
Jesteśmy po wizycie u pediatry, obejrzała małego i mamy kąpać tylko w emoliencie, ja mam na dwa tygodnie odstawić nabiał i młodego dokarmiać Bebilonem pepti. I jeśli się okaże ze zmiany na buzi od mleka to mamy iść do alergologa po zaświadczenie i będzie zniżka na mleko. Boję się strasznie, bo tzta siostra ma azs... I chłopcy sis ciotecznej tzta też... a i maść cholesterolowa mamy przypisaną i już się robi w aptece i niedługo jadę odebrać
|
#1116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie powiem, zostałam w szoku... No i trochę przykro mi się zrobiło ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Wygląda na to,że muszę sobie zagospodarować miejsce pracy związane z szyciem. Wszystkie materiały,przybory,itp. leżą mi na kartonach w salonie,a maszyna na stole :/ Nienawidzę takie rozgardiaszu i chyba muszę wyciągnąć stolik,który niedyś miałam przeznaczony do robienia paznkoci i spróbować go umiejscowić gdzieś w salonie... Trochę mi się to nie podoba,bo lubię mieć przestrzeń,a tu kolejna rzecz zajmie mi miejsce :/ Co byście zrobiły na moim miejscu? Od razu mówię,że nie mam nigdzie indziej miejsca. Maja ma miniaturowy pokój, a nasza sypialnia jest zagracona i już nic nie wejdzie...
|
|
|
#1117 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale nie wiem jak na to w sklepie by patrzyli przy tych samych zakupachCytat:
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie kupiłam Mai domek dla lalek...
Teraz to już naprawdę nie wiem jak my się pomieścimy w tej chałupie
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
Po wizycuie u pediatry. Pani chyba nie bardzo miała pomysł na nas... Teraz sprawdzamy czy to nie biegunki bakteryjne. Dostala Nifuroksazyd 3x2,5ml na odkażenie ukłądu pokarmowego
Ciekawe co stwierdzi druga pani doktor... Zuzka waży 6800 czyli znowu przybrała po 50 g na tydzień...
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
Ej a pytanie o krotkie spodenki dotyczylo nas czy dzieci ?
Bo chyba za malo dzius spalam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
witam się
![]() lece nadrabiac ![]() mam pytanko do mamuś ktore cos tam tworzą tzn jakies zabawki albo wyszywają: ktora chce takie kordonki bo mi tylko zawadzają i sie kurzą?
|
#1123 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo to niezły wodospad ![]() Cytat:
thx Cytat:
spodnie na wypasie,bierz a jk poprzednie które zamawiałaś ? ok jak przyszły ? Cytat:
może trzecie ? ![]() ale Spryciarz ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
trzeba przerwy robić odpisywac i dalej nadrabiac
|
|
#1124 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się!
![]() Endżi, TŻ odebrał nasze puzzle z poczty i .... nie spodziewaj się za wiele po nich Chińszczyzna na maxa, są różnej grubości, śmierdzą i są brudne Z przesyłką wyszły niecałe 40 zł, więc taniocha... Trzeba było brać droższe Cytat:
![]() Julek tatę widzi ostatni raz przed 14, jak wychodzi do pracy, a potem dopiero następnego dnia rano, jak wszyscy powstajemy ![]() Ja musiałam dziś dorobić dodatkową porcję dla mojego łakomczucha ![]() Zastanawiam się, kiedy Julian będzie zjadał jednorazowo cały słoiczek 130 gramów? ![]() Cytat:
Cytat:
No, chłopaczek Twój faaajny ![]() Cytat:
|
|
#1125 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hejo
Nadrobiłam część, reszta wieczorem ![]() Byliśmy dziś zawieźć T. do szpitala i na "szybkich" zakupach w Ikei Stwierdziłam że jak już robimy ten remont to ja sobie lekko zmodyfikuję niektóre rzeczy 1 remont skończyliśmy w styczniu 2013, ale po pożarze w grudniu coś pozmieniam ![]() Lecimy zaraz do lekarza, Zuzię muszę zważyć, a ja do internisty, bo jak już jej nie karmię to w końcu mogę brać normalne leki na arytmię. Bo coraz częściej mam objawy ![]() Dzięki za odp odnośnie siniaków, wypróbuję Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
Kama nestle zdrowy brzuszek
no i holle. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, poradźcie, bo zwariuję!
Chcę robić ekspozycję na kaszy mannie. Wiem, że trzeba wziąć pół łyżeczki suchej kaszki i teraz co? Jak to przygotować? Ile wlać wody do garnka? No bo chyba nie 100 ml? Mam plan, żeby kaszkę dodawać do jedzonka ze słoiczka 130 gr, tylko mój Julek jednorazowo je pół takiego słoiczka (tak w ogóle może to za mało).
|
#1128 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#1129 | ||||
|
Zakorzenienie
|
no to git bo się dziwiłam że 68 nosi
ja moze tez lubie większe bo widzę że Filip ma większą swobode ruchu w nich Cytat:
trzeba sprawdzić grunt żeby zeszło z twarzy i Hubi się nie męczył Cytat:
a co do maszyny to może garaż nie no na poważnie chyba nie masz wyjścia jak chcesz jej często używać Cytat:
pytanie brzmialo jak ubiera się dzieci w wieku 10-12 mcy w lato i czy krótkie spodenki się przydadzą Cytat:
za centyl ![]() a co do puzli to ja wziełam droższe i jest podobnie.. chyba wszystkie na allegro jak pisała Snow w tym przedziale cenowym to to samo... te co pszczoua wstawiała pewnie są ok ale cena zwala ponad 200 pln a ten zapach od wczoraj juz wywietrzał... ale jak to brudne?
|
|
|
#1130 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() czarna śliczny avek Co do puzzli, mam chyba nawet te same co linku od Motyla i nie śmierdzą, sa równe i czyste. Także polecam. Karolson widziałam je tez ostatnio w sklepie stacjonarnym w Wawie na ul. Hery, CWP sie nazywa sklep.
20.09.2013 Wiktoria Edytowane przez xViolet Czas edycji: 2014-03-07 o 16:32 |
||
|
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
Idę odkurzać,a potem w końcu ćwiczyć,bo dzisiaj sobie pofolgowałam z jedzeniem
![]() Do wieczora
|
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
ej mam dziś takiego doło- lenia że dopiero się wykąpałam i wysuszyłam głowę i przebrałam z piżamy
nawet wyszłam do listonosza w piżamie do furtki... i teraz tak myśle po co to robilam skoro zaraz znów się przebiore w piżame bo mialam iść do Auchan i Rosmana ale mi się niechce...w sumie mama zabrała Filipa na 3 spacer dziś a ja się nim zajmuje jak był w między czasie dać jeść zmienić pampa chwile się pobawić... i zjadłam gofry na obiad TŻ po pracy jedzie odwiedzić rodziców bo tata po zabiegu, mama chora.. więc z nim nie jade i nic mi się niechce.......---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
Pracowałam na Górczewskiej 200 3 lata Moje puzzle też są czyste, równe i nie śmierdzą już, ale wczoraj jak odpakowalam do poczulam ten zapach ale już jest git
|
|
|
#1133 |
|
Raczkowanie
|
Tak i nawet blisko Twojego miejsca pracy mieszkam
|
#1134 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
extra Ci wyszły,szacun dziewczyny maja szczescie ze maja taka zdolną mamusie Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
podzielisz sie wytycznymi od lekarza ?
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() żałuję zakupu
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
Też muszę kupić te puzzle, na razie podkładam kocyk pod mate, ale na dłuższą metę to nie wystarczy, bo już zaczął wędrówki. no i w ogóle by się przydała niech ćwiczy wygibasy.
Ale słodko właśnie dostałam kwiaty od moich chłopaków. Myślałam, że im się pomyliło ale podobno jutro o tej godzinie będą już przebrane więc dostałam dziś... Od męża bukiet tulipanów (co za fantazja ) a od synka taki koszyk z hiacyntami itp. jednak warto miec syna, a tyle to przeżywałam, że to nie dziewczynka. tak słodko wyglądał z tymi kwiatkami. No a jutro podobno ma być prezent więc już się cieszę
|
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
Amelka, w sumie mam niedosyt po wczorajszej wizycie, także w czwartek na szczepieniu będę drążyć temat jedzonka
![]() W sumie z nowości możemy po jabłku i śliwce (z którą ostrożnie) wprowadzić morelę i brzoskwinię. A ze słoików obiadkowych to zupki jarzynowe, które proponują firmy z jedzonkiem. Nie zapytałam o obiadki z mięsem, ale zrobię to za tydzień Ruszam z glutenem, ale wcześniej lekarka poradziła podawać kaszkę bezglutenową. Ja się zastanawiam
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
no to teraz sie przywitam
u nas ok z kp kiepsko,odciagam laktatorem ale co raz mnj mam pokarmu marchewka smakuje Michasiowi rewealcyjnie ,dziś pochłonął pół słoiczka i płakał bo się skończyło Michaś niósł dziś w rącze opakowanie żelek dla Taty z okazji imienin i mu ich nie dał, znalazł sobie extra zabawę,miętoszenie i szeleszczenie no dziecka z dobre pół godziny nie było dumam nad puzzlami piankowymi ,mam dywan shaggy,wiec nie nadaje się dla dziecka ,dziś pytałam u nas w sklepie to dokładnie te co Snow pokazywała kosztowały 58 zł
|
#1139 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na mojego lekarza nie mogę liczyć,a Twoja ma podobny tok do mojego myślenia i kombinowania z jedzonkiem,także czkam do kolejnego czwartku miałam w planie zupki jarzynowe, a później brokuł,szpinak,groszek tak po 1-2 słoiczki i później obiady dumałam ostatnio nad owocami przed południem,może to niegłupie ,takie zdrowe drugie śniadanie ![]() ja będę wprowadzała kasze
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

i mase do wafla robic

to się ucierpiałaś dziewczyno 

Nacytuję się jak głupia a połowa ucieka... 
Chińszczyzna na maxa, są różnej grubości, śmierdzą i są brudne
Z przesyłką wyszły niecałe 40 zł, więc taniocha... Trzeba było brać droższe 

a co do maszyny to może garaż![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
nawet wyszłam do listonosza w piżamie do furtki... i teraz tak myśle po co to robilam skoro zaraz znów się przebiore w piżame bo mialam iść do Auchan i Rosmana ale mi się niechce...w sumie mama zabrała Filipa na 3 spacer dziś a ja się nim zajmuje jak był w między czasie dać jeść zmienić pampa chwile się pobawić... i zjadłam gofry na obiad