Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-07, 14:37   #1111
karolson
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
uwielbiam to mleko............jeść łyżeczką i mase do wafla robic
no tak tylko czy dałabyś je Sebastianowi teraz? bo sugerowała mi że jej dzieci to jadły i że zamiast Pepti Dha powinnam mu dać coś normalnego

Ladan a niemacie teraz szczepień na dniach? ja orientacyjnie robie starą metode sama na wage z Fifim na wage i naprawde to wiarygodne jest
Stary 2014-03-07, 14:43   #1112
ja-ika
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny! Mogę dołączyć do Waszego grona? Czytam to forum od niedawna i widzę, że to coś dla mnie Nie mam z kim gadać na bobasowe tematy, znajomi w większości bezdzietni. Urodziłam 14 października więc myślę, że będę tu pasować
Witam

Cytat:
Tyle moge powiedzieć że miałam wywoływany bo termin był na 5.10 cały dzień się męczyłam, aż w końcu się zlitowali i przy pełnym rozwarciu zrobili cesarkę, bo Leo miał pępowine na szyi i się dusił no a oprócz tego waga 4450 też swoje robiła. ogólnie nie wspominam tego tak jakbym chciała
to się ucierpiałaś dziewczyno

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-07, 14:45   #1113
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Ladan a niemacie teraz szczepień na dniach? ja orientacyjnie robie starą metode sama na wage z Fifim na wage i naprawde to wiarygodne jest
Wychodzi 8,4 kg
Stary 2014-03-07, 14:51   #1114
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
no tak tylko czy dałabyś je Sebastianowi teraz? bo sugerowała mi że jej dzieci to jadły i że zamiast Pepti Dha powinnam mu dać coś normalnego

pier.doli za przeproszeniem
kiedyś dzieci owszem miały skazy białkowe, nawet ciotka mojego tż'ta mówiła i ja zobaczyła mleko Miłosza to dodała, że kiedyś tak dobrze nie było, bo nie było taki specjalnych mlek tylko maluchy musiały brać lekarstwa na tę alergię
Stary 2014-03-07, 15:09   #1115
Asiek84
Wtajemniczenie

Jesteśmy po wizycie u pediatry, obejrzała małego i mamy kąpać tylko w emoliencie, ja mam na dwa tygodnie odstawić nabiał i młodego dokarmiać Bebilonem pepti. I jeśli się okaże ze zmiany na buzi od mleka to mamy iść do alergologa po zaświadczenie i będzie zniżka na mleko. Boję się strasznie, bo tzta siostra ma azs... I chłopcy sis ciotecznej tzta też... a i maść cholesterolowa mamy przypisaną i już się robi w aptece i niedługo jadę odebrać
Stary 2014-03-07, 15:34   #1116
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
dzisiaj zrobił dwa zadania w książeczce dla 4-latka zrobiłam mu liste na lodówke z emusi codziennie robić jedno zadanie i bedziemy rysować w tabelce cukierka kolorowego w nagrodę , do kibelka nic nie wrzucił, jedynie raz próbowął usiąść tyłkiem na sebciu i pierwszy raz od dawna uisłyszałam ż enie jestem jego mamusią tylko sebastianka.....tak wiec sobie poszłam a póżniej mnie przekonywał ż ejednak jestem jego mamą bo mam na imie mama ewa tak więc dzisiaj bez rewelacji ale do wieczora daleko

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

witamy w naszym nie skromnym gronie
napisz pw do matallewar z,TP, wagą dzieciaczka aprzedewszystkim napisz coś o sobie
o i z utęsknieniem czekamy na kolejny opis porodu jeśli masz czas i chęci nam napisać
Ostatnio Maja zarzuciła podobnym tekstem. Wygłupiałam się z Tż,a ona podchodzo do nas i mówi: 'Tato,zostaw mamę-ona jest moja! Twoja jest Julka!'
Nie powiem, zostałam w szoku...
No i trochę przykro mi się zrobiło

Cytat:
Tyle moge powiedzieć że miałam wywoływany bo termin był na 5.10 cały dzień się męczyłam, aż w końcu się zlitowali i przy pełnym rozwarciu zrobili cesarkę, bo Leo miał pępowine na szyi i się dusił no a oprócz tego waga 4450 też swoje robiła. ogólnie nie wspominam tego tak jakbym chciała
Oo,też miałam taką datę tp

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Wygląda na to,że muszę sobie zagospodarować miejsce pracy związane z szyciem. Wszystkie materiały,przybory,itp. leżą mi na kartonach w salonie,a maszyna na stole :/ Nienawidzę takie rozgardiaszu i chyba muszę wyciągnąć stolik,który niedyś miałam przeznaczony do robienia paznkoci i spróbować go umiejscowić gdzieś w salonie...
Trochę mi się to nie podoba,bo lubię mieć przestrzeń,a tu kolejna rzecz zajmie mi miejsce :/

Co byście zrobiły na moim miejscu?
Od razu mówię,że nie mam nigdzie indziej miejsca. Maja ma miniaturowy pokój, a nasza sypialnia jest zagracona i już nic nie wejdzie...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 15:40   #1117
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Ja lecę ogarnąć chatę trochę, bo za godzinkę przyjeżdża moja babcia, która już tak się stęskniła za Zuzia, że mi płacze w słuchawkę. I tak jak do nas nie miała siły przyjeżdżać, tak do prawnusi daje radę.
Babcie chyba tak maja ze jak widza wnuki/prawnuki to sily odzyskuja

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

to i ja witam w gronie nieswyspanych. pierwsza pobudka o 21.30, potem o 23.30, 1.40, 3.30, 4.30, 5.30 i o 6.30 poczatek dnia !
to juz kolenjna z rzedu taka noc.
Wspolczuje nocy :tuli:

Cytat:
albo ja jestem dziwna albo nie ale ja widze taki rozstrzal między rozmiarami w zależności od sklepu że ciężko to określić.
Filip mial na sobie wczoraj spoddnie dresowe 68 to juz raczej getry były i body 18-24 mce czyli chyba 86 wiec kosmosc totalny
Miedzy sklepami to jeszcze pol biedy. Ja widze roznice w obrebie jednego sklepu, czyt. hm. Mam kilka sweterkow rozm. 68 i sa za duze, ostatnio moja mama kupila tez 68 i jest na styk.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
no pewnie,że dobre i to ALe i tak chcę kupić coś dla Helenki+ ten dresik,a nie będę kombinować i jeździć dwa razy
Jeden kupon = jeden mail, wiec zawsze mozna malzonka wpisac, albo wpisujesz sie, dostajesz kupon, wypisujesz sie i wpisujesz jeszcze raz ale nie wiem jak na to w sklepie by patrzyli przy tych samych zakupach

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Dałam 11,50

A to mleko jest jeszcze w sklepach? Nigdzie takiego nie widziałam. Kiedyś wiem, że były.
Widzialam dzisiaj takie

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 15:41   #1118
87czarna
Zakorzenienie

Właśnie kupiłam Mai domek dla lalek...
Teraz to już naprawdę nie wiem jak my się pomieścimy w tej chałupie

Stary 2014-03-07, 15:42   #1119
teacherka
Zakorzenienie

Po wizycuie u pediatry. Pani chyba nie bardzo miała pomysł na nas... Teraz sprawdzamy czy to nie biegunki bakteryjne. Dostala Nifuroksazyd 3x2,5ml na odkażenie ukłądu pokarmowego Znowu będzie plucie...

Ciekawe co stwierdzi druga pani doktor...

Zuzka waży 6800 czyli znowu przybrała po 50 g na tydzień...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 15:42   #1120
Natala84
Zakorzenienie

Ej a pytanie o krotkie spodenki dotyczylo nas czy dzieci ?
Bo chyba za malo dzius spalam

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 15:55   #1121
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Witam

to się ucierpiałaś dziewczyno

Ja ja ja, ale mój dzidziuś
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 15:55   #1122
czaszka_
Zakorzenienie

witam się

lece nadrabiac

mam pytanko do mamuś ktore cos tam tworzą tzn jakies zabawki albo wyszywają: ktora chce takie kordonki bo mi tylko zawadzają i sie kurzą?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010803.jpg (133,3 KB, 32 załadowań)

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 15:58   #1123
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

po dzisiejszym dniu powiem tyle - dość!
i żyję z nadzieją na łatwiejsze jutro

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Natala u nas pielucha nie wystarcza, od razu przecieka
ooo to niezły wodospad
Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
łooo maatko, ile mam do nadrobienia

a nie było mnie jeden dzień

Szymek dalej ulewa, ja już nie wiem co poradzić

któraś dziewczyna pytała ile Szymek je, więc na chwilę obecną wygląda to tak:
ok godz. 7-8 mleko 180 ml
ok godz. 11 mleko 150 ml
ok. godz. 14-15 obiadek słoiczek 130 g + 30-40 ml herbatki lub wody
ok. godz. 17 mleko 150 ml
ok. godz. 20 mleko 150 ml
ja pytałam
thx u nas podobnie
Cytat:
O retyyy,alem niewyspana, albo to kolejne zęby,albo skok. Tzn. nie darła się ani nic, tylko wstaje na jedzene co jakieś dwie godziny. a patrząc na to ilu rzeczy nauczyła się w krótkim czasie, to może jednak skok?

Biorę się za nadrabianie.

Kaśka rzucisz jeszcze raz ten link do rabatu z H&M?
jedziemy jutro do Helenki mojej kuzynki, w końcu ją zobaczę Ma 10 miechów, to chyba rozm. 86 na lato kupować no nie?

A Tuśce chyba kupię to, do czapki będzie super oby były http://www.hm.com/pl/product/21438?article=21438-A szkoda,że nie fioletowe
no cudne ubranka są dla dziewczynek
spodnie na wypasie,bierz
a jk poprzednie które zamawiałaś ? ok jak przyszły ?
Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość

śliczna sukienusia mi się bardzo podoba...

czasami mi smutno że nie mam dziewczynki...

może trzecie ?
Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Co za mały dureń

ale Spryciarz
Cytat:
Hubert miał przedwczoraj ubrane body na 80, bluzeczkę na 74 i spodenki na 68
Cytat:
Dziś ma spodnie Pinokio 74 i body ze Smyka 74 i są już mocno obcisłe na to bluzę 80z Lidla Lupilu dzinsy z H&M 92 i kurtke H&M 92
ale rozstrzał z rozmiarami
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Ale mnie wkurza to wybiórcze cytowanie Nacytuję się jak głupia a połowa ucieka...
ooo tak ,tez mnei to wkurza
trzeba przerwy robić odpisywac i dalej nadrabiac

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 15:59   #1124
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witam się!

Endżi, TŻ odebrał nasze puzzle z poczty i .... nie spodziewaj się za wiele po nich Chińszczyzna na maxa, są różnej grubości, śmierdzą i są brudne Z przesyłką wyszły niecałe 40 zł, więc taniocha... Trzeba było brać droższe

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Moje dziecko zwariowało na punkcie TŻta. Od rana mi marudził, płakał, non stop na rękach, próbowałam go ululać bezskutecznie. TŻ wszedł do pokoju, nawet nie zdążył się odezwać, a Szymcio zaczął się uśmiechać i chichrać na głos. Cokolwiek TŻ nie zrobi (opowiada coś, mówi, śpiewa, patrzy na niego), to Szymek się w głos śmieje i piszczy. Przesłodkie ale zazdrosna trochę jestem
U nas to samo
Julek tatę widzi ostatni raz przed 14, jak wychodzi do pracy, a potem dopiero następnego dnia rano, jak wszyscy powstajemy

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Dziś pierwsza marchewka ale rozpacz byla jak sie skonczylo
Ja musiałam dziś dorobić dodatkową porcję dla mojego łakomczucha
Zastanawiam się, kiedy Julian będzie zjadał jednorazowo cały słoiczek 130 gramów?

Cytat:
Hej Dziewczyny! Mogę dołączyć do Waszego grona? Czytam to forum od niedawna i widzę, że to coś dla mnie Nie mam z kim gadać na bobasowe tematy, znajomi w większości bezdzietni. Urodziłam 14 października więc myślę, że będę tu pasować
Cytat:
Mam 25 lat, jestem mamą Leosia, który jest przesłodki ale i także bardzo absorbujący. W dzień śpi 2 razy po pół h i to od urodzenia tak ma, dlatego z niczym nie mogę się wyrobić. Noce są ok bo śpi od 22 do 9 z dwoma budzeniami na jedzenie. Co jeszcze mogę o nim powiedzieć no na pewno to że to olbrzym już teraz waży 9700 i przekracza wszystkie normy na bilansach.

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Dziękuję za miłe przyjęcie
Do porodu wolę nie wracać pamięcią
Witaj!
No, chłopaczek Twój faaajny

Cytat:
właśnie sprawdziłam że Filip jest z wagą w 97 centylu a wzrostem w 75, ale tu chyba nie jest do końca adekwatne musze sama go zmierzyć
mój też w 97

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 16:06   #1125
kama1987
Rozeznanie

Hejo

Nadrobiłam część, reszta wieczorem
Byliśmy dziś zawieźć T. do szpitala i na "szybkich" zakupach w Ikei Stwierdziłam że jak już robimy ten remont to ja sobie lekko zmodyfikuję niektóre rzeczy
1 remont skończyliśmy w styczniu 2013, ale po pożarze w grudniu coś pozmieniam w końcu będę mieć wieszaki normalne przykręcane na ręczniki w łazience, bo miałam jakieś przyklejane badziewie. I mogłam się wyżyć na pokoju Zuzki

Lecimy zaraz do lekarza, Zuzię muszę zważyć, a ja do internisty, bo jak już jej nie karmię to w końcu mogę brać normalne leki na arytmię. Bo coraz częściej mam objawy

Dzięki za odp odnośnie siniaków, wypróbuję

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
no ale jkak to, jest mnóstwo kaszek z glutenem bez cukru

pierwsza jesrem dziS?
a nie spimy od godziny
są, tylko są kaszkami mlecznymi. Zuzia ma skazę białkową i kupuję jej kaszki bezmleczne i mam dość ograniczony wybór. Chyba że znasz jakieś

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
dzien dobry.
nie udzielam sie bo jestem w kiepskim stanie fizycznym. wczoraj przyjechala mi pomoc tesciowa bo tz juz chcial wolne brac.

wstyd sie przyznac ale od grudnia odkad zrobilam ta morfologie nic nie zrobilam z tymi zaslabnieciami itp. bo niby na chwile ustapilo, ale wraca co jakis czas, a teraz ze zdwojona sila.

znow budze sie w nocy zlana potem, mam mega zawroty glowy, rece, nogi jak z.waty. bole migrenowe glowy.
beznadzieja. nie wiem co to jest ale pierwszy raz bylo tak slabo ze nie dalam rady opiekowac sie.dzieckiem.

Idź do kardiologa, ja też sobie myślałam że nic mi nie jest i na IP kiedyś wylądowałam. Dziś idę właśnie po leki, tylko ja już nie kp.

Cytat:

aaa ale na newsletter jest na jedną rzecz?
a te bony co kiedyś były -20% to one w okreslonym czasie?

Ale możesz na kilka maili się zapisać. I potem wypisać i po chyba 4 dniach znowu się zalogować i znowu masz zniżkę

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość

Wczoraj mój maz był z kolega na piwie i sama kapalam Wiki i po prostu zrobiła z łazienki basen, a ze mnie zmokłą kurę jak we dwójkę ją kąpiemy, to tez chlapie, ale wczoraj pobiła wszelkie rekordy i przy tym sie śmiała. Chyba czuje respekt do taty i udaje ulożoną panienkę, a przy mamie pokazuje prawdziwe oblicze małego urwisa Az zrobiłam zdjecie, bo by mi nie uwierzył
Zuzia też się tak chlapie w wanience
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 16:13   #1126
Natala84
Zakorzenienie

Kama nestle zdrowy brzuszek no i holle.

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 16:24   #1127
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dziewczyny, poradźcie, bo zwariuję!
Chcę robić ekspozycję na kaszy mannie. Wiem, że trzeba wziąć pół łyżeczki suchej kaszki i teraz co? Jak to przygotować? Ile wlać wody do garnka? No bo chyba nie 100 ml? Mam plan, żeby kaszkę dodawać do jedzonka ze słoiczka 130 gr, tylko mój Julek jednorazowo je pół takiego słoiczka (tak w ogóle może to za mało).

Stary 2014-03-07, 16:25   #1128
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dziwnie mi w Polsce poszłam po 3 rzeczy do Rossmana i 40 zł poszło TŻ pojechał do matki a ja czekam aż mama wróci z pracy. Mały dość dobrze zniósł lot buziaki!
No widzisz,mówiłam,że będzie dobrze.A z wydatkami w Polsce też tak mam,przeliczam na funty hehe.Baw się dobrze

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Zobaczysz,że za rok będziesz mówiła co innego

Me too
współczuję!

Kupuj,kupuj
Ja byłam przekonana,że szybko jej się nie dorobie, no ale mam kochanych rodziców i mężulka

Niestety, w Polsce ceny zabijają
Buziaki dla Was!

Witaj w klubie :/

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Witamy nową mamusię
Powiedz coś o sobie
Być może zmienię zdanie.Nigdy nie mów nigdy

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-03-07, 16:28   #1129
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Wychodzi 8,4 kg
no to git bo się dziwiłam że 68 nosi ja moze tez lubie większe bo widzę że Filip ma większą swobode ruchu w nich

Cytat:
Jesteśmy po wizycie u pediatry, obejrzała małego i mamy kąpać tylko w emoliencie, ja mam na dwa tygodnie odstawić nabiał i młodego dokarmiać Bebilonem pepti. I jeśli się okaże ze zmiany na buzi od mleka to mamy iść do alergologa po zaświadczenie i będzie zniżka na mleko. Boję się strasznie, bo tzta siostra ma azs... I chłopcy sis ciotecznej tzta też... a i maść cholesterolowa mamy przypisaną i już się robi w aptece i niedługo jadę odebrać
nom chyba duży procent niestety alergi jeżeli w rodzinie jest.
trzeba sprawdzić grunt żeby zeszło z twarzy i Hubi się nie męczył

Cytat:
Właśnie kupiłam Mai domek dla lalek...
Teraz to już naprawdę nie wiem jak my się pomieścimy w tej chałupie
a co do maszyny to może garaż nie no na poważnie chyba nie masz wyjścia jak chcesz jej często używać

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Ej a pytanie o krotkie spodenki dotyczylo nas czy dzieci ?
Bo chyba za malo dzius spalam

no dla dzieci pytanie brzmialo jak ubiera się dzieci w wieku 10-12 mcy w lato i czy krótkie spodenki się przydadzą
Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Witam się!

Endżi, TŻ odebrał nasze puzzle z poczty i .... nie spodziewaj się za wiele po nich Chińszczyzna na maxa, są różnej grubości, śmierdzą i są brudne Z przesyłką wyszły niecałe 40 zł, więc taniocha... Trzeba było brać droższe

mój też w 97
za centyl

a co do puzli to ja wziełam droższe i jest podobnie.. chyba wszystkie na allegro jak pisała Snow w tym przedziale cenowym to to samo... te co pszczoua wstawiała pewnie są ok ale cena zwala ponad 200 pln
a ten zapach od wczoraj juz wywietrzał... ale jak to brudne?
Stary 2014-03-07, 16:28   #1130
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Witaj

Cytat:
dzisiaj zrobił dwa zadania w książeczce dla 4-latka zrobiłam mu liste na lodówke z emusi codziennie robić jedno zadanie i bedziemy rysować w tabelce cukierka kolorowego w nagrodę , do kibelka nic nie wrzucił, jedynie raz próbowął usiąść tyłkiem na sebciu i pierwszy raz od dawna uisłyszałam ż enie jestem jego mamusią tylko sebastianka.....tak wiec sobie poszłam a póżniej mnie przekonywał ż ejednak jestem jego mamą bo mam na imie mama ewa tak więc dzisiaj bez rewelacji ale do wieczora daleko[COLOR="Silver"]
D
Mama Ewa uwielbiam go. Kuzynka ma córkę w podobnym wieku i tez ma genialne teksty. Juz sie nie mogę doczekać mądrości mojego dziecka

czarna śliczny avek

Co do puzzli, mam chyba nawet te same co linku od Motyla i nie śmierdzą, sa równe i czyste. Także polecam. Karolson widziałam je tez ostatnio w sklepie stacjonarnym w Wawie na ul. Hery, CWP sie nazywa sklep.

Edytowane przez xViolet
Czas edycji: 2014-03-07 o 16:32
xViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 16:33   #1131
87czarna
Zakorzenienie

Idę odkurzać,a potem w końcu ćwiczyć,bo dzisiaj sobie pofolgowałam z jedzeniem
Do wieczora

Stary 2014-03-07, 16:37   #1132
karolson
Zakorzenienie

ej mam dziś takiego doło- lenia że dopiero się wykąpałam i wysuszyłam głowę i przebrałam z piżamy nawet wyszłam do listonosza w piżamie do furtki... i teraz tak myśle po co to robilam skoro zaraz znów się przebiore w piżame bo mialam iść do Auchan i Rosmana ale mi się niechce...w sumie mama zabrała Filipa na 3 spacer dziś a ja się nim zajmuje jak był w między czasie dać jeść zmienić pampa chwile się pobawić... i zjadłam gofry na obiad TŻ po pracy jedzie odwiedzić rodziców bo tata po zabiegu, mama chora.. więc z nim nie jade i nic mi się niechce.......

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość

Co do puzzli, mam chyba nawet te same co linku od Motyla i nie śmierdzą, sa równe i czyste. Także polecam. Karolson widziałam je tez ostatnio w sklepie stacjonarnym w Wawie na ul. Hery, CWP sie nazywa sklep.
jesteś z Bemowa Pracowałam na Górczewskiej 200 3 lata

Moje puzzle też są czyste, równe i nie śmierdzą już, ale wczoraj jak odpakowalam do poczulam ten zapach ale już jest git
Stary 2014-03-07, 16:45   #1133
xViolet
Raczkowanie

Tak i nawet blisko Twojego miejsca pracy mieszkam
Stary 2014-03-07, 16:53   #1134
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Violet oj poprawiła!
motylku sukienka rewelacyjna!

A ja wczoraj przeglądałam sukienki na Chrzciny Julki. Dla małej nic nie znalazłam,za to dla Majki wzięłam tą http://www.next.co.uk/x533756s5
o kurcze w Polsce są, nie wiedziałam

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
vea - owszem, dzieci wiecej sie ruszaja i dlatego wolniej tyja ale przeciez nietore za malo przybieraja np. moja od 11 stycznia tylko 200g...

chwale sie
extra Ci wyszły,szacun
dziewczyny maja szczescie ze maja taka zdolną mamusie
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ktoras chciala zdjecie spodenek. Kupilam te i szare. Szare ladniejsze ale jeszcze nie wyschly
ja chciałam,sa extra ,thx

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dziwnie mi w Polsce poszłam po 3 rzeczy do Rossmana i 40 zł poszło TŻ pojechał do matki a ja czekam aż mama wróci z pracy. Mały dość dobrze zniósł lot buziaki!
witamy w kraju
Cytat:
nie umiem się wbić od ana ] jaiś kieposki dzień

Cytat:
pudełko kartonowe albo butelka z wodą barziej jest interesujące niż zabawki

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

ej no jest prawie grzeczny dzisiaj zwłaszcza teraz bo jak dawałam sebkowi obiadek to padł obok na łózku i spi
badz czujna ,pewnie juz cos kombinuje
Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A ja wylicytowałam dziś na allegro dres hm i dwie bluzki z długim rękawem

Cytat:

Cytat:
Witam się!

U nas to samo
Julek tatę widzi ostatni raz przed 14, jak wychodzi do pracy, a potem dopiero następnego dnia rano, jak wszyscy powstajemy

Ja musiałam dziś dorobić dodatkową porcję dla mojego łakomczucha
Zastanawiam się, kiedy Julian będzie zjadał jednorazowo cały słoiczek 130 gramów?

Witaj!
No, chłopaczek Twój faaajny

mój też w 97
fajnie ze marchewa smakuje
podzielisz sie wytycznymi od lekarza ?

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-03-07, 16:55   #1135
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
a co do puzli to ja wziełam droższe i jest podobnie.. chyba wszystkie na allegro jak pisała Snow w tym przedziale cenowym to to samo... te co pszczoua wstawiała pewnie są ok ale cena zwala ponad 200 pln
a ten zapach od wczoraj juz wywietrzał... ale jak to brudne?
na żółtych puzzlach są gdzieniegdzie takie czarne smugi
żałuję zakupu

Stary 2014-03-07, 16:55   #1136
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Też muszę kupić te puzzle, na razie podkładam kocyk pod mate, ale na dłuższą metę to nie wystarczy, bo już zaczął wędrówki. no i w ogóle by się przydała niech ćwiczy wygibasy.

Ale słodko właśnie dostałam kwiaty od moich chłopaków. Myślałam, że im się pomyliło ale podobno jutro o tej godzinie będą już przebrane więc dostałam dziś... Od męża bukiet tulipanów (co za fantazja) a od synka taki koszyk z hiacyntami itp. jednak warto miec syna, a tyle to przeżywałam, że to nie dziewczynka. tak słodko wyglądał z tymi kwiatkami. No a jutro podobno ma być prezent więc już się cieszę
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 17:01   #1137
Madziuchna27
Zakorzenienie

Amelka, w sumie mam niedosyt po wczorajszej wizycie, także w czwartek na szczepieniu będę drążyć temat jedzonka

W sumie z nowości możemy po jabłku i śliwce (z którą ostrożnie) wprowadzić morelę i brzoskwinię. A ze słoików obiadkowych to zupki jarzynowe, które proponują firmy z jedzonkiem. Nie zapytałam o obiadki z mięsem, ale zrobię to za tydzień

Ruszam z glutenem, ale wcześniej lekarka poradziła podawać kaszkę bezglutenową. Ja się zastanawiam

Stary 2014-03-07, 17:02   #1138
Aaamelkaa
Zakorzenienie

no to teraz sie przywitam

u nas ok
z kp kiepsko,odciagam laktatorem ale co raz mnj mam pokarmu

marchewka smakuje Michasiowi rewealcyjnie ,dziś pochłonął pół słoiczka i płakał bo się skończyło

Michaś niósł dziś w rącze opakowanie żelek dla Taty z okazji imienin i mu ich nie dał, znalazł sobie extra zabawę,miętoszenie i szeleszczenie
no dziecka z dobre pół godziny nie było

dumam nad puzzlami piankowymi ,mam dywan shaggy,wiec nie nadaje się dla dziecka ,dziś pytałam u nas w sklepie to dokładnie te co Snow pokazywała kosztowały 58 zł

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-03-07, 17:10   #1139
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Też muszę kupić te puzzle, na razie podkładam kocyk pod mate, ale na dłuższą metę to nie wystarczy, bo już zaczął wędrówki. no i w ogóle by się przydała niech ćwiczy wygibasy.

Ale słodko właśnie dostałam kwiaty od moich chłopaków. Myślałam, że im się pomyliło ale podobno jutro o tej godzinie będą już przebrane więc dostałam dziś... Od męża bukiet tulipanów (co za fantazja) a od synka taki koszyk z hiacyntami itp. jednak warto miec syna, a tyle to przeżywałam, że to nie dziewczynka. tak słodko wyglądał z tymi kwiatkami. No a jutro podobno ma być prezent więc już się cieszę
Ale super masz chłopaków w domu
Stary 2014-03-07, 17:10   #1140
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Amelka, w sumie mam niedosyt po wczorajszej wizycie, także w czwartek na szczepieniu będę drążyć temat jedzonka

W sumie z nowości możemy po jabłku i śliwce (z którą ostrożnie) wprowadzić morelę i brzoskwinię. A ze słoików obiadkowych to zupki jarzynowe, które proponują firmy z jedzonkiem. Nie zapytałam o obiadki z mięsem, ale zrobię to za tydzień

Ruszam z glutenem, ale wcześniej lekarka poradziła podawać kaszkę bezglutenową. Ja się zastanawiam
dziękiza odp

na mojego lekarza nie mogę liczyć,a Twoja ma podobny tok do mojego myślenia i kombinowania z jedzonkiem,także czkam do kolejnego czwartku
miałam w planie zupki jarzynowe, a później brokuł,szpinak,groszek tak po 1-2 słoiczki i później obiady
dumałam ostatnio nad owocami przed południem,może to niegłupie ,takie zdrowe drugie śniadanie
ja będę wprowadzała kasze

07-04-2015 Kamiś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości