Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-07, 17:56   #3331
Waniliova
Zakorzenienie

Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25

czekooczekolada ja też bym mogła słodycze jeść i jeść

Lecę podgrzać TŻ obiad, a potem idziemy na te tańce

Udanego weekendu wszystkim! paa
Stary 2014-03-07, 18:03   #3332
ysia
Zadomowienie

Wróciłyśmy suknia zwężona , po 2cm z każdej strony, wyprana, skrócona na długość. Wypożyczyłam też halkę z kołem, bo zdecydowanie lepiej się układa i wygodniej się chodzi. Mierzyłam z długim welonem i jest fajnie, więc tak zostanie. Teraz na 49dni do szafy;D
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2544a.jpg (17,9 KB, 142 załadowań)

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 18:05   #3333
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Nie robiliśmy
W listopadzie nasz proboszcz mówił, że on żadnego oficjalnego pisma odnośnie dnia skupienia z kurii nie dostał, więc tego nie wymaga. Pod koniec m-ca pewnie pójdziemy do kancelarii z papierami, dać na zapowiedzi, spisać protokół i obczaić czy jest jeszcze jakaś para ślubująca w tym samym dniu to zapytam czy nic się nie zmieniło.
Mam nadzieję, że nie bo wołami tż na to nie zaciągnę
Powiedz mi, Ty będziesz robiła u A.Dryl rzęsy? Tzn.kępki? bo wiem, że to jest w cenie makijażu. Czy będziesz robiła 1:1 gdzieś? i tak samo paznokcie? będziesz robiła u niej hybrydy? czy masz inną koncepcję?
No to fajnie Wam Oby tak się udało!
Widzisz nawet nie wiedziałam że kępki w cenie 1:1 nie chcę, pewnie na kępki się zdecyduję, wyjdzie wszystko na próbnym. Tak myślę nad paznokciami i chyba też u niej zrobię. Chcę hybrydę, ale chyba na żele. Pogadam też o tym na próbnym. Już się w sumie nie mogę go doczekać, ale jeszcze poczekam by było bliżej ślubu. Chcę by pamiętała jak mnie umalowała A jak z tym u Ciebie?? Będziesz robić próbny??

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 18:18   #3334
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Wróciłyśmy suknia zwężona , po 2cm z każdej strony, wyprana, skrócona na długość. Wypożyczyłam też halkę z kołem, bo zdecydowanie lepiej się układa i wygodniej się chodzi. Mierzyłam z długim welonem i jest fajnie, więc tak zostanie. Teraz na 49dni do szafy;D
Śliczna suknia
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 18:24   #3335
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
No to fajnie Wam Oby tak się udało!
Widzisz nawet nie wiedziałam że kępki w cenie 1:1 nie chcę, pewnie na kępki się zdecyduję, wyjdzie wszystko na próbnym. Tak myślę nad paznokciami i chyba też u niej zrobię. Chcę hybrydę, ale chyba na żele. Pogadam też o tym na próbnym. Już się w sumie nie mogę go doczekać, ale jeszcze poczekam by było bliżej ślubu. Chcę by pamiętała jak mnie umalowała A jak z tym u Ciebie?? Będziesz robić próbny??
Sama nie wiem czy pójdę na próbny. Jak już to w maju, przed weselem kuzynki A Ty kiedy się wybierasz napisz potem koniecznie jak wrażenia
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 18:28   #3336
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Sama nie wiem czy pójdę na próbny. Jak już to w maju, przed weselem kuzynki A Ty kiedy się wybierasz napisz potem koniecznie jak wrażenia
Myślę że pewnie w kwietniu pójdę
A co z paznokciami??

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 18:30   #3337
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Wiadomo, jak bierzesz ślub w tej parafii co miałaś chrzest, bierzmowanie, itp. to nic nie pobierasz, oni wszystko mają. Też bierzemy ślub w mojej parafii

A akt urodzenia jest potrzebny do USC
Ale ja się przecie poprawiłam że do USC ewentualnie (zależnie od sytuacji) trzeba
I nie biorę ślubu w parafii gdzie odbyłam sakramenty Biorę w innej, a pogadanke miałam z księdzem w Stanach, bo ja załatwiam ślub w Polsce przez moją parafię w Stanach (a ksiądz w Polsce potwiedził to co mi powiedział ksiądz amerykański)- znaczy idę na dwa fronty
Poza tym była mowa o akcie urodzenia a nie aktach odbytych sakramentów
Cytat:
Nie tam gdzie się mieszka, tylko tam gdzie się urodziłaś. Jeśli urodziłaś się w mieście X, TŻ w mieście Y, a bierzecie ślub w całkiem innym mieście to oboje musicie wziąć z USC odpisy skróconego aktu urodzenia. My tak właśnie mamy
Ale ja nigdzie nie napisałam, że tam gdzie się mieszka, cyt."do cywilnego trzeba mieć jak się jest spoza miasta, gdzie bierze się ślub" spoza, wg mnie znaczy poza miejscem pochodzenia
Cytat:
To czekamy na info jak poszło! Masz foty?
Nie, nie mam żadnych może dziś nie zapomnę poprosić żeby mi zrobiły
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 18:40   #3338
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę że pewnie w kwietniu pójdę
A co z paznokciami??
Hybrydy będę robiła na swoich Żeli itp. nigdy nie miałam
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 19:09   #3339
madziara889
Zakorzenienie

Jeszcze raz dziękuję Wam za pomysły, jesteście niezastąpione. Niestety ja jestem bezguściem w dobieraniu kolorów przez to mój problem.

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Skoro to kuzyn Twojego tż to jak "zgapisz" jedno imię to nie będzie źle wyglądać U moich kuzynów brat z siostrą dali oboje swoim dziewczynkom imię Emilia To już trochę dziwnie wyglądało
U mojego dziadka trójka rodzeństwa dała swoim córkom na imię Dorota
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 19:18   #3340
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:

Skoro to kuzyn Twojego tż to jak "zgapisz" jedno imię to nie będzie źle wyglądać U moich kuzynów brat z siostrą dali oboje swoim dziewczynkom imię Emilia To już trochę dziwnie wyglądało [COLOR="Silver"]
ja mam swoje imie dla chłopca upatrzone od wieków, jeśli siostra/kuzynka/przyjaciółka mi je ukradnie to mnie to nie interesuje, ja i tak je dam, choćby było 100 Tomków w sąsiedztwie i 50 w rodzinie

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-03-07, 19:38   #3341
Lemon_Drop
Zadomowienie

Witam się po długim dniu

Cytat:
Napisane przez iza1336 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam Was Pędziwiatry!

Przyszedł mi dziś zamówiony stanik, skrzynia na pamiątki (do zrobienia) i pudełko na podusię na obrączki Z wszystkiego jestem mega zadowolona
Iza jesteś zadowolona ze stanika? to dobrze

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Super, będę czkeać na fotki ja mam ivory właśnie Ale ostatnio mam lekki sukniowy kryzys, znowu Bo tyle z Was pokazuje takie cudowne suknie i żałuję trochę, że zmierzyłam może za mało modeli albo coś... że zdecydowałam się na powystawową, a nie szytą na mnie... ech

I zastanawiam się teraz, czy przy prostokątnych 10-14 osobowych stołach dawać koniecznie winietki, czy wystarczą plansze, kto przy danym stole siedzi? Co sądzicie, dawać koniecznie winietki czy tylko rozpiski?
Wiesz, że dzisiaj miałam takie same przemyślenia odnośnie mojej sukni?? Byłam w moim salonie i dziewczyna mierzyła taką śliczną, zwiewną suknię Nabli że zaczęłam myśleć że może trzeba było inną wybrac.... Ale spojrzałam zaraz na swoje zdjęcie w telefonie i mi przeszło
Przecież mierzyłam i zwiewne i zabudowane i lit. A i tylko moja księżniczka do mnie pasowała jak ulał Z Twoją na pewno jest tak samo
Dałabym winietki

Misia gratki za obrączki
Twoja ma niecałe 5mm?? Serio myślałam że 6mm!

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Swoją drogą pracuję z takimi plotkarami, że łapki opadają. Jak powiedziałam dwóm osobom, które zapraszam o ślubie. Potem nagle koleżanki zaczęły się dopytywać. Nie zdziwiłoby mnie to, gdyby nie fakt, że kobieta która u nas nie pracuje już ponad pół roku też wyskakuje do mnie z tekstem "słyszałam, że zmieniasz stan cywilny?". No spoko, wpada na zakupy i ma pełny przegląd plot.
Ostatnio siedziałam w jadalni na przerwie i wyszywałam. Wpada koleżanka, gadka-szmatka co to ja tak wyszywam. Już pół sklepu wie, że będę mieć haftowane własnoręcznnie zaproszenia. Znaczy, że "bawię się" w zaproszenia.
Wrrr nie znoszę tego! U mnie w dziale wszyscy wiedzą ale mówiłam żeby nikomu nie rozgadywali bo to nie jest niczyja sprawa, no i kurde 1 z tych 5 osób musiała nachlapać jęzorem! Wyskoczyła do mnie z tekstem ostatnio: "..to kiedy ty masz ten ślub dokładnie, bo X się pytał?" No żesz ☠☠☠☠a!

Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość
U mnie było dokładnie to samo, ja co prawda nie ma krótkich paluchów, ale mam bardzo drobne dłonie, kupuję rękawiczki w rozmiarze dziecięcym i szersza też nie wyglądała ładnie, szczególnie, że chcę nosić obrączkę razem z pierścionkiem zaręczynowym na jedynm palcu. TŻ ma 4mm i też wygląda ładnie, mimo, że nie ma drobniutkich dłoni. Jakoś ludzi to boli, że nie będziemy mieć obrączek o szerkości pół placa.
Ja mam krótkie palce i drobne dłonie najpierw celowałam w 4 mm, a teraz się okazuje że bardziej pasuje mi 5mm Całe szczęście u mnie nikt nie wnika w szerokość

Cytat:
Tak w temacie pierwszych tańców:
http://www.youtube.com/watch?v=G_vWGcH-p28
Prócuję ogarnąć ideę, ale mój mózg się poddaje...
Nie dotrwałam do końca, masakra... białe skarpetki rulez!

Elrosa my z TŻ od baardzo dawna mówimy że chcemy naszą córkę nazwac Alicja, jak moja siostra urodziła córeczkę to powiedziała mi że też myśleli o tym imieniu,ale skoro "zaklepaliśmy" je wczesniej to oni zrezygnuja, ufffff Mam nadzieję tylko że druga siostra nie wywinie mi numeru...

Cytat:
Pytanie, do wszystkich robiących winietki/zaproszenia samemu - czy zwykła drukarka laserowa jest w stanie wydrukować coś na nieco sztywniejszym, dekoracyjnym papierze?
Powinna Ja kiedyś drukowałam wkładkę z życzeniami na papierze 246g i poszło ładnie.

Madziara ta pierwsza suknia jest bossska!

Cytat:
Napisane przez patricia_pati Pokaż wiadomość
Myślicie że takie długie welony katedralne pasują do tiulowej sukni bez trenu?
Pasuje, ja też będę taki miec do tiulowej sukni

patricia_pati bardzo ciekawa suknia! Jedyne co mi nie pasuje to ten kwiatek na plecach

Cytat:
Kurde , jestem chora jak nieszczęście , wiedziałam ze schudłam, ale ubrałam suknie, związalam na max i przeleciała przeze mnie teraz jeszcze idzie do zwezenia ta suknia mnie nienawidzi ;(
Ojj biedna Musi cię TŻ podkarmić trochę
edit: widziałam że już jestescie z suknią w domu suuper wygląda!

cornflower_girl
śliczna paleta

Chciałam się pochwalić że odebrałam dziś moje buty z LaBody! Są sliczne i meeega wygodne! A kryształki świecą się Wrzucam fotki na szybko, jutro wrzucę na nodze
No i odebraliśmy zaproszenia!

Póki co uciekam bo niedługo wychodzimy z TŻ, będę jutro! Papatki!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG01553-20140307-1936.jpg (78,4 KB, 77 załadowań)

Edytowane przez Lemon_Drop
Czas edycji: 2014-03-07 o 19:43
Lemon_Drop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 19:56   #3342
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Tż i jego kuzynka wymyślili teraz wystrój sali- ecri i czerwony i się zastanawiam, co oprócz bukietu mogę mieć czerwone.
Mi najbardziej podobał się wystrój w kolorach biały połączony z jasnym żółtym ale chwilowo zostałam przegłosowana.
Ecri i czerwień to moje kolory ślubne Może złoto do tego?
Prócz bukietu będę miec czerwone buty i paznokcie A TŻ czerwoną muchę i sznurówki w butach (jak gdzieś je znajdę)

Cytat:
Dziewczyny, a macie koncepcję na muzykę na wjechanie tortu? Nie chcę fragmentu z piratów z karaibów bo na każdym weselu to słyszę.
Nie wiem czy to pasuje, ale ja najbardziej chciałabym to - 1:15

Cytat:
Śliczna! Alez Ty jesteś drobniutka!

Ja jestem nadal podjarana dzisiejszym mierzeniem sukni - jest już prawie idealna - jeszcze podszewka idzie do skrócenia i właściwie moge iść do ołtarza

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 20:00   #3343
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Chciałam się pochwalić że odebrałam dziś moje buty z LaBody! Są sliczne i meeega wygodne! A kryształki świecą się Wrzucam fotki na szybko, jutro wrzucę na nodze

Butki cudowne jaka cena?
Stary 2014-03-07, 20:02   #3344
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Corny girl dzięki wielkie. Dziewczyny a slyszalyscie może opinię, że niebieskie róże farbują?
pewnie są to białe róże farbowane na niebiesko i dlatego farbują

Króliczku - Twój drób wymiata

Chciałabym z Wami troszkę posiedzieć ale ten tydzień nieźle dał mi w kość i idę po prostu spać
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 20:08   #3345
patricia_pati
Raczkowanie

Cytat:
klasyczna elegancja )

Drogie PMki ja tą najkrótszą wersję napisałam, że jak już to bym musiała uszyc gładką spódniczkę pod spód. i się zastanawiam czy w ogóle. a co myślicie o tej pośredniej? po I tańcu czy całkowicie po oczepinach??? Właśnie ze względu na ten dół pytałam czy katedralny pasuje... jak macie katedralny to kupujecie krótszy na wesele??

Słyszałyście coś na temat niebieskich róż czy nie farbują??

Właśnie dostałam projekt zaproszenia i zamówiłam biżuterię.. A kiedy rozdajecie zaproszenia???? ile wcześniej? do kiedy potwierdzenie (ile wcześniej) jeśli takie macie w treści.

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Witam się po długim dniu

patricia_pati bardzo ciekawa suknia! Jedyne co mi nie pasuje to ten kwiatek na plecach

różyczka to jest na pasku więc wcale go nie trzeba zakładac

śliczne te buty masz!! a wygodne są te z LaBody? gdzie takie można poprzymierzac?

ja mam ślub 2 sierpnia i może byc gorąco i zastanawiam sie nad butami z odkrytym przodem (ale nie na 2 palce, bo są mi niewygodne), ale mama twierdzi, że są mało eleganckie i ślubne powinny byc pełne z przodu, co o tym myślicie??

razem od 14.07.2009
zaręczeni od 13.01.2012
ślub 2.08.2014r.
patricia_pati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 20:18   #3346
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

śliczne są ja dziś też odebrałam swoje buty z bialebuty

mam dla was piękny tort
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a51f90b042915174af510700e30a661b.jpg (227,3 KB, 53 załadowań)
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 20:54   #3347
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie dostałam projekt zaproszenia i zamówiłam biżuterię.. A kiedy rozdajecie zaproszenia???? ile wcześniej? do kiedy potwierdzenie (ile wcześniej) jeśli takie macie w treści.

ja mam ślub 2 sierpnia i może byc gorąco i zastanawiam sie nad butami z odkrytym przodem (ale nie na 2 palce, bo są mi niewygodne), ale mama twierdzi, że są mało eleganckie i ślubne powinny byc pełne z przodu, co o tym myślicie??
Razem będziemy ślubować
Gdzie zamówiłaś biżuterię?
Nasze zaproszenia już są w druku, potwierdzenie mamy do 2 lipca. Pierwsze zaproszenia będziemy rozdawać pod koniec kwietnia, na weselu kuzyna.

Co do butów to ja narazie kupiłam zwykłe czółenka, ale na pewno będę miała jakieś na zmianę do tańczenia, tak żeby mi nogę trzymały.
Stary 2014-03-07, 21:14   #3348
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
klasyczna elegancja )

Drogie PMki ja tą najkrótszą wersję napisałam, że jak już to bym musiała uszyc gładką spódniczkę pod spód. i się zastanawiam czy w ogóle. a co myślicie o tej pośredniej? po I tańcu czy całkowicie po oczepinach??? Właśnie ze względu na ten dół pytałam czy katedralny pasuje... jak macie katedralny to kupujecie krótszy na wesele??

Słyszałyście coś na temat niebieskich róż czy nie farbują??

Ja na Twoim miejscu byłabym do końca w długiej to jedyna okazja na załozenie sukni ślubnej wiec bym nie brała krótszej wersji

My mamy slub 30sierpnia, potwierdzenie do 3sierpnia Zaproszenia bedziemy rozdawac pewnie w czerwcu.
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 21:15   #3349
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napiszę to po raz kolejny, jest piękna!

Cytat:
Wiesz, że dzisiaj miałam takie same przemyślenia odnośnie mojej sukni?? Byłam w moim salonie i dziewczyna mierzyła taką śliczną, zwiewną suknię Nabli że zaczęłam myśleć że może trzeba było inną wybrac.... Ale spojrzałam zaraz na swoje zdjęcie w telefonie i mi przeszło
Przecież mierzyłam i zwiewne i zabudowane i lit. A i tylko moja księżniczka do mnie pasowała jak ulał Z Twoją na pewno jest tak samo
Dałabym winietki
(...)

Jak widać jakiś taki czas sukniowych kryzysów Koniec końców jestem pewna, że wybrałyśmy najlepiej jak mogłyśmy. Twoja suknia jest piękna!
Dziękuję za radę co do winietek, przy nich zostanę

A buty śliczne! Czekam na foto na nodze i na foto zaproszeń!
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 21:30   #3350
Lemon_Drop
Zadomowienie

TŻ usnął więc nici z oblewania zaproszeń

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Butki cudowne jaka cena?
360zł (ale ja zapłaciłam mniej, bo jak o nie pytałam to kobieta wyceniała na oko i podała mi inną cenę, potem powiedziała że pierwsze słowo się liczy więc wyszły mnie 320zł )

Cytat:

śliczne te buty masz!! a wygodne są te z LaBody? gdzie takie można poprzymierzac?

My zaproszenia zaczniemy rozdawać na początku czerwca, potwierdzenie mamy miesiąc przed. Jaką bizuterię zamówiłaś?
Co do butów - to są bardzo wygodne, mają takie poduszeczki w środku dzięki którym komfort noszenia jest lepszy, no i skóra jest dosyć miękka więc powinny się dobrze dopasować do nogi.
Co do dostępności to najlepiej by było jakbyś napisała do nich, żeby podali ci gdzie w twojej okolicy są sklepy z ich butami.
Co do wyższości pełnych butów nad open toe... kazda ubiera takie jak uważa, nie sądzę żeby buty bez palców były mniej eleganckie od tych pełnych. Ja akurat mam pełne bo we wrzesniu to różnie może być z pogodą

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
śliczne są ja dziś też odebrałam swoje buty z bialebuty

mam dla was piękny tort
Dziękuję Twoje też widziałam - super są
A ten tort wygląda jak skrzyzowanie karety z łóżkiem

Cytat:
Jak widać jakiś taki czas sukniowych kryzysów Koniec końców jestem pewna, że wybrałyśmy najlepiej jak mogłyśmy. Twoja suknia jest piękna!
Dziękuję za radę co do winietek, przy nich zostanę

A buty śliczne! Czekam na foto na nodze i na foto zaproszeń!
W pełnym rynsztunku każda z nas będzie wyglądał jak milion dolców! Nie ma innej opcji
Ja winietki będę robić sama - dużo mniejszy koszt niż zamawiane, bo nie zależy mi żeby były jakieś mega wypaśne
Foto zaproszeń zaraz wrzucę do klubu
Stary 2014-03-07, 21:33   #3351
gornek
Zakorzenienie

Witam sie z wieczora, podczytuje Was ale u mnie nic sie nie dzieje, wiec tez nie pisze
Zostalo 56 dni, malutko ale w poniedzialek jade do rodzicow, wiec we wtorek do USC ksiadz, zamowic konkretne kwiaty do bukietu, ostatecznie zamknac licze noclegow, moze wybiore sie na probna fryzure.
Zdecydowalismy sie na Korfu, wybralismy juz nawet oferte ktora nam pasuje wiec teraz tylko pora isc do biura podrozy i zarezerowowac
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 22:09   #3352
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
właśnie do szału mnie doprowadzają takie komentarze, że to koniec życia itp.
Ślub to początek, a nie koniec!

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Moja wizja wyglądu jest mniej więcej taka

Przepraszam, że takie zdjęcia ale nie potrafię inaczej
Prawdziwie królewski wygląd, taka księżniczka z bajki.

Cytat:
dzięki wielkie dziewczyny , teraz się cieszę, że moje marzenie o tym welonie to nie misja niemożliwa
wrzucam fotki mojej sukienki na modelce. ja jestem troszkę niższa i grubsza, ale jest to sukienka od takiej toruńskiej projektantko krawcowej i mówiła, że wszystko przerobi, że będzie pięknie... zdjęcia są mylące bo wygląda na białą a jest ecru.. i ma jakieś kryształki drobne niewidoczne, że się mieni pięknie ta koronkowa góra...
ale nie wiem czy od razu na imprezie zmienic na tę krótszą wersję czy po północy? a ta 3. wersja jest taka krótka, że musiałabym uszyc taką prostą spódniczkę pod to.
wyrażajcie szczere opinie o sukni.. bo długa historia z nią i była kupiona gdy nie przymierzyłam w życiu ani jednej sukienki
myślicie, że ten welon katedralny z koronką wkoło to nie za dużo koronki??
na wesele chcę kupic krótki welon, żeby było wygodniej, a chce miec welon do północy. też tak robicie?
Mi nie podoba się ta róża/ten kwiat z tyłu. Super są te koronkowe plecy. A koncepcja sukni to ogólnie taka księżniczka, wiec jak takie suknie Ci sie podobają to na pewno super.
Ja bym chyba zrezygnowała z koronki na welonie. Ale zmierz sobie w salonie, może akurat będzie to ładnie wyglądało.

Cytat:
Kurde , jestem chora jak nieszczęście , wiedziałam ze schudłam, ale ubrałam suknie, związalam na max i przeleciała przeze mnie teraz jeszcze idzie do zwezenia ta suknia mnie nienawidzi ;(
Dużo osób by się cieszyło, że schudło, wiem że Ty masz świetną figurę, ale nie ma co narzekać, że się chudnie. Na pewno i tak będziesz wyglądała przepięknie na ślubie.

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
OTO ONE
Super, bardzo ładne. Ładnie wyglądają na dłoni. Ile mają mm? (Jeżeli już pisałaś to przepraszam, nie zauważyłam). edit. już znalazłam! ;P

Cytat:

Dzisiaj u mnie 3 miesiące do ślubu
Naciągnęłam sobie coś w szyi i boli, chciałam poćwiczyć ale nic z tego chyba dzisiaj nie wyjdzie
Cytat:
Hej

Dzisiaj zmiana kodu -99 ddś wczoraj świętowaliśmy studniówkę

Cytat:
Dziewczyny, a akt urodzenia jest w ogóle potrzebny? tu chodzi o ten punkt 9?
Patrzę na spis papierów, które musimy mieć i mam:

1. świadectwo chrztu świętego obydwu stron wydane w celu zawarcia małżeństwa (ważne 6 miesięcy od daty wydania)

2. świadectwo bierzmowania
3. ostatnie świadectwo katechizacji szkolnej

4. zaświadczenie ukończenia kursu przedmałżeńskiego
5. zaświadczenie o odbyciu 3 spotkań w poradni rodzinnej
6. zaświadczenie uczestnictwa w dniu skupienia narzeczonych

7. zaświadczenie o odbyciu 2 spowiedzi przedślubnej (I - po rozpoczęciu przygotowań do ślubu, II - bezpośrednio przed zawarciem małżeństwa)

8. dowody osobiste
9. zaświadczenie z Urzędu Stanu Cywilnego o braku okoliczności wykluczających zawarcie związku małżeńskiego, w trzech egzemplarzach (sporządzone najwyżej na trzy miesiące przed dniem ślubu)
To zaświadczenie z USC (pkt. 9) dostaniecie w urzędzie. Jeżeli urodziliście się w mieście, w którym bierzecie ślub to wystarczy mieć w USC dowód osobisty i ok. 90 zł. :P Ewentualnie akt zgonu małżonka lub odpis z dokumentów rozwodowych (jakkolwiek się to nie nazywa).

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Nie udzielam się bo bardzo dużo mam zapieprzu w pracy i jeszcze studia dochodzą... Płakać mi się chce. Z TŻ sie kłocimy o jakieś gowna, szkoda słów.

Zapomniałam! Byłam dziś u drugiej kwiaciarki. Pokazałam bukeit , ktory sobie wymarzyłam biało łososiowy. Będzie on składał się z białych róż, eustomy i łososiowych gerberów. Koszt - 120 zł, dla świadkowej 50, butonierki gratis. Uważam, że to dobra oferta
Każda chyba to przechodzi. My się kłóciliśmy jakiś czas temu, teraz już jest w porządku, u Was na pewno też się polepszy.
120zł to bardzo dobra cena! Mi mówili najtaniej 150-200zł, ale ostatecznie zrobi mi osoba z rodziny narzeczonego, więc zapłacę tylko za kwiaty.

Cytat:
Wygląda bardzo ładnie.
Jakbym miała swoją suknię w szafie to bym chyba ją zniszczyła od ciągłego zaglądania do niej i jej głaskania.

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Ja mam kilka rzeczy z Obssesive i TŻ szaleje na ich punkcie. Także z mojej strony polecam

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość

Jestem bardzo zadowolona, jeżeli chodzi o bieliznę Obsessive. Mam kilkanaście kompletów od nich.
Dzięki dziewczyny!

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość

IMPREZA!!! gratuluję!

Edytowane przez Kaigara
Czas edycji: 2014-03-07 o 22:07
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 22:10   #3353
Anesthesia
Wtajemniczenie

Zerknęłam sobie na stronę mojego zespołu, a oni wrzucili świeży materiał na YT. Siedzę i słucham i przebieram nóżkami - chcę już tę imprę!

Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 22:15   #3354
ewaden
Raczkowanie

.

Edytowane przez ewaden
Czas edycji: 2014-03-07 o 22:38
Stary 2014-03-07, 22:30   #3355
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Pierwsze zaproszenia będziemy rozdawać pod koniec kwietnia, na weselu kuzyna.
Mnie by trafiło, gdyby ktoś na moje imprezie rozdawał zaproszenia na swojej.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 22:35   #3356
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Tu chodzi tylko o 4 pary, taką dalszą rodzinę. Mieszkają daleko od nas, gdyby to było blisko nie robilibyśmy takiej akcji Nie wiem jeszcze do końca jak to zrobimy, może podjedziemy do nich w poniedziałek po weselu

Edytowane przez lexie42
Czas edycji: 2014-03-07 o 22:37
Stary 2014-03-07, 22:40   #3357
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Ja jestem nadal podjarana dzisiejszym mierzeniem sukni - jest już prawie idealna - jeszcze podszewka idzie do skrócenia i właściwie moge iść do ołtarza
Ja właśnie wróciłam z mojej drugiej przymiarki (i szminkowych zakupów ) i gęba mi się ciągle cieszy Suknia będzie do odbioru w poniedziałek! Tak jak u Ciebie, jeszcze podszewka musi zostać skrócona, bo po niej deptam i w dniu ślubu mogłabym stracić swoje świeżo wyprostowane żeby
Co do szminek kupiłam na testy :
YSL Glossy Stain (nie będę pisać całej nazwy) kolor 103 - pani w Sephorze powiedziała że jest nie do zdarcia i że nawilża bo jest z błyszczykiem (jak mi pomalowała rękę nią na probe to później nie mogła domyć- więc mam nadzieję, że taki sam efekt będzie na ustach )
i
Laura Mercier Crème Lip Smooth Colour- kolor Royal Orchid- ponoć też super trwała, i w kolorze bardziej takim jak planowałam idąc do sklepu ta z YSL jest w zdecydowanie mocniejszym różu, ale nie jest żarówiasta, tylko taka nasycona
Cytat:
Właśnie ze względu na ten dół pytałam czy katedralny pasuje... jak macie katedralny to kupujecie krótszy na wesele??
Ja mam katedralny- planuje go do kościoła, na wejście na sale i na sesję. Na harce na sali zostawiam sobie blusher, czyli ten krótki welon (wchodzę do kościoła z nim narzuconym na twarz)
A co do butów- załóż takie jakie będą dla Ciebie wygodne. Nie tylko te z zakrytymi palcami mogą być eleganckie
Cytat:
Nie no , ja nie narzekam tyle ze na ostatniej przymiarce (2tyg) temu miałam XS , a teraz to już nie wiem . Ja sie jeszcze bede denerwować przed ślubem to jeszcze schudne i bede wyglądać na ślubie jak zdjęcie rendgenowskie ....
Ja miałam zwężaną XS. I boję się efektów chudnięcia z nerwów przed samym ślubem (Panie mówią że bardziej się nie da, ale ja się znam i swoje ciało- ćwiczenia nie dają tyle co stress...). Poprawek już nie będę niestety wprowadzać w Polsce- wystarczy, że tu zapłaciłam...
Może i ja będę wyglądać jak kościak, ale suknia wiem że mi nie zleci bo mam ramiączka

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
A mnie nie- niech młodzi korzystają z okazji. Takie jeżdżenie z zaproszeniami to nic jak wrzód na , wiec ułatwiajmy sobie i innym życie
Stary 2014-03-07, 22:56   #3358
Kaigara
Rozeznanie

Wiecie może gdzie można kupić w necie dobrej jakości włóczkę anilanę albo akryl? Bo mama będzie mi robiła sweterek na ślub, ale nie za bardzo wiemy gdzie wełnę kupić, bo mama robiła ostatnio swetry jakieś 10 lat temu. :P Proszę o pomoc!
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 23:07   #3359
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, a macie koncepcję na muzykę na wjechanie tortu? Nie chcę fragmentu z piratów z karaibów bo na każdym weselu to słyszę.
Ja o tym wcześniej nawet nie pomyślałam, ale gdy usłyszałam tą piosenkę, dziś w drodze powrotnej z przymiarki do domu , to pomyślałam że może byśmy tą dali
http://www.youtube.com/watch?v=y6Sxv-sUYtM
muszę pogadać z Tż bo może on w przeciwieństwie do mnie miał już przemyślenia w tej wkestii, choć w to wątpię
Stary 2014-03-07, 23:51   #3360
iza1336
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
chwal się no !
Pochwalę się jak odzyskam mój aparat oczywiście skrzynią a nie stanikiem heheh :P

Lemon póki co jestem, jeszcze nie wiem jak będzie współgrał z suknią, zobaczymy...

Dziś była próba mojej kapeli i był na niej członek z mojej orkiestry weselnej. Chce nawiązać współpracę z kapelą, a jest on dyrygentem orkiestry wojskowej hehhe Będzie, będzie zabawa, będzie się działo...

Lęcę spać Kobitki **
iza1336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości