|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
![]() Co ja bym bez was dziewczyny zrobiła? Zawsze pocieszycie, pomożecie, odpowiecie na moje wątpliwości ... Uwielbiam was wszystkie ![]() ![]() Na moją też niektóre, chociaz musze przyznać, że pojawil się u niej śliczny brzuszek ![]() ![]() No dobra to ja się zbieram do mycia, potem antybiotyk i do spania. Oby ta noc byla cala przespana (z ewentualna jedną przerwa na cycuś ![]()
![]() |
#3542 | |||
Wtajemniczenie
|
Pytam, bo ja bym pewnie sprzątała dzień przed. Ale Ty chyba też dziś pisałaś, ze ogarnęłas?
Udanej imprezy ![]() Cytat:
![]() Wesoły chłopak ![]() Cytat:
![]() Dobra uciekam spać bo Kubuś dziś zarządził pobudkę o 6:30 ![]() Udanej nocki! ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3543 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#3544 |
Rozeznanie
|
nestelle,
a wytłumacz kulinarnemu antytalenciu jak się robi dobre mięso i rybę z piekarnika. Bo mi zawsze suche wychodziło i w końcu przestałam robić w piekarniku. Tzn. robię tyylko boczek ![]() Zmykam spać.... Dostałam dziś od TŻ Bavarię 0%. Bez okazji. Ucieszyłam się, bo ostatnio piłam jedną sztukę w ciąży. I teraz głowa mnie boli - a mnie naprawdę prawie nigdy nie boli głowa. I sobie przypomniałam czemu wtedy wypiłam połowę tej bavari.... No ale chłopu nie powiem, chciał dobrze, co go dołować będę ![]()
![]() |
#3545 |
Zakorzenienie
|
spoko, conajmniej jeszcze raz te wszystkie emocje przed Tobą, wszak Antosia musi byc i basta
niektóre nie mają ![]()
#3546 |
Zakorzenienie
|
u nas odwrotnie. jak spodnie wejdą w pasie to są dużo za długie...
ogólnie. ja jakoś rzadko korzystam z piekarnika, w sensie jakiegoś obiadu... ale i wkurza mnie bo nie mam temperatury na pokrętle tylko cyfry. czemu mleczne holle nie? to z holle tylko te najzwyklejsze? nic więcej się nie nada? (przerabialiśmy wszystkie zwykłe i musli). tego hippa chyba mieliśmy kiedyś, musiałabym zobaczyć opakowanie. dzięki. |
![]() ![]() |
![]() |
#3547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (naprawdę jak się ma 3 dzieci to nie warto sprzatac tak ostatecznie dzień przed ,no chyba ze ich przykleje do łozek ![]()
![]() |
#3548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zastanawia mnie jeszcze jedno, widziałam kaszki jakieś, czytam skład: kasza, coś tam, mm (i tu w nawiasie pojawia się skład tego mleka, a tam cukier czy malto) i pytanie, czy wszystkie mm to mają i jest po prostu w składzie tylko że mm, czy to jakieś inne mm z tym cukrem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3549 |
Wtajemniczenie
|
Oliwka - zdrowka dla Anielki!!!
![]() Kasia - ![]() ![]() Dragusia - a no my tez nie malzenstwo, bedziemy z Panika w zapasie ![]()
#3550 | |
Zakorzenienie
|
jeszcze chwila
![]() ![]() Cytat:
dwie jabłkowa i bananowa. jeszcze chyba bobovity są
![]() |
#3551 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A kwasne to moim zdaniem nie od cukini...
![]() |
#3552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- te hippa to te na dobranoc? http://www.aptekagemini.pl/hipp-kasz...iacu-250g.html i http://www.aptekagemini.pl/hipp-kasz...iacu-250g.html ? ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- ta jeszcze wygląda fajnie http://www.galeriabobasa.pl/525-kasz...300126961.html na allegro też widziałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3553 |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Haaalo KWIATUSZKU spisz jeszcze
![]() ![]() Tak na szybko 1 - dla Kochanego ROSZKA. Z okazji 1wszych urodzinek - wszystkiego naj naj najLepsiejszego ![]() 2 - z okazji Naszego swieta - kazdej z osobna zycze zdrowia, milosci, szczescia i spelnienia w zyciu. By zle chwile nigdy nie trwaly dluzej niz sekunde - a usmiech zawsze goscil Naszych twarzach ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3554 | ||
Zadomowienie
|
Hej
100 lat dla Roszka! ![]() Nie zmieniaj się i bądź dalej pogodny i grzeczny jak teraz! Wszystkiego najlepszego kobietki w dniu naszego święta ![]() U nas dupciowato. W nocy z czwartku na piątek K. dostał gorączki. W buzi jedna wielka masakra, aż mi się płakać chce jak się uśmiechnie. Górne dziąsło całe spuchnięte i czerwone, tak że jest praktycznie na równo z końcem dwójek. Trzy trójki w formie białych kropek pod dziąsłem więc za chwilę wyjdą, też okropnie opuchnięte. Myślę, że od tego ta temperatura, chociaż wczoraj po kąpieli jak wpuściłam dopiero kropelkę nurofenu zwymiotował mleko, które przed chwilą wypił. on cały mokry i ja ![]() poza tym nie mogłam czopka włożyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2.a co koleżanka studiowała?może coś na Uniwersytecie Medycznym?bo ponoć dobry w Białym i się ludzie ze świata (czyt. z Polski) zjeżdzają ![]() ![]() 3. takie same mam odczucia. zachłysnęłam się, że nic nie musiałam robić żeby wrócić do figury sprzed ciąży i zaczęłam sobie pozwalać ![]() 4.uff dobrze wiedzieć, że moje ranne wypociny jednak ktoś czytał ![]() 5. z kartą nie wiem co... w bankomacie wyświetliło mi się, ze mam się zgłosić do swojego banku, więc pojechałam (25km od tego bankomatu) a tam Panie mi mowią, że muszę sie zgłosić do banku który postawił bankomat i oni mi wyciągną albo zadzwonić na infolinię i unieważnić. Na to, że wpisywałam dobry pin a tu takie cuda nic nie powiedziały...Unieważniła m kartę przez Internet i czekam na nową 6. ![]() jeszcze 11 stron
![]() |
#3555 | ||||
Zadomowienie
|
o kutwa! dopiero zauważyłam, ze jest 119 stron... no to jednak więcej mam do nadrobienia.jestem na 108
![]() Cytat:
![]() może być ma mamusiach ale koniecznie z nową fryzurą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do drugiego to: kij Ci w oko x3 ![]() ![]() boski Torres ![]() Cytat:
![]() godzina 6, minut 4 - jasno i ptaszki śpiewają ![]() ---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:07 ---------- hurtowo gratuluję wszystkim nowych umiejętności i ząbków ![]() ![]() Pani nie wiem ile K. ma wzrostu, jakiś czas temu miał 80cm, teraz pewnie więcej a na zdjęciu w klubie chowa się ciocia, mama tej anielicy ściskającej mojego diabła ![]() Moderna Massselll w krzesłku ![]() Nestelle ale że Roszek się darł...niemożliwe ![]() Byou Roszpunka boskość nad boskości z tymi loczkami Karol po przebudzeniu wygląda jak Szopen po koncercie jakiego mm używasz, ze nie ma 3? menu na roczek ![]() ![]() ![]() Kasia HP zrobiło odkurzacz? ![]() Trolla Ty się nie śmiej, ja kupuję bułki na urodziny- to chyba bedzie najlepszy prezent dla mojego roczniaka ![]() Hally na 20 osób zamówiłam 2,2kg tortu (tak w cukierni doradzili), ale patrząc na to co piszesz widzę, że będę musiała cienko kroić ![]() Tasia kciuki za poszukiwania mieszkanka oliwka masakra z tą tosią. miałam tam zamawiać fotelik ale wcześniej poczytałam komentarze na ceneo albo jakimś innym potralu zdrówka dla Anielki ![]() fajny ten tęczowy tort cathlyn u nas też był problemy z żuciem, pisałam o tym niejednokrotnie ale chyba po prostu trzeba dać dzieciom czas. nic nie robiłąm i teraz już ładnie gryzie (zazwyczaj). wafelki ryżowe idą tylko świst dobijacie mnie z tymi szczególikami, które zauważają Wasze dzieci. mój nie widzi ![]() ok zatrzymuję się na 114 stronie bo Lolinda sie obudziła nie wiem co zrobić z jutrzejszą imprezą jak K. nie przejdzie? Goście zaproszeni, żarcie nakupione i część zrobiona a nie mam na kiedy przełożyc, bo babcia idzie w czwartek do szpitala (a robimy w moim domu rodzinnym) i przekładać na następną niedzielę nie bardzo, bo niewiadomo w jakim stanie będzie babcia ![]()
![]() |
#3556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe, no logiczne, ze musialas się wstrzelic w godzinę, przecież dzieciaki trzeba było poodbierac ![]() ![]() Wszystkim naj, Roszkowi i Wam Babsztyle też.... Storczyka dostałam...
![]() |
#3557 |
Zakorzenienie
|
Nestelle wszystkiego NAJ NAJ NAJ dla Roszka w dniu urodzin
![]() ![]() despa 2 kg schabu ![]() ![]() oliwka dla Anielki zdrowka ![]() jaki patent masz na gosci? ![]() ![]() Luna u nas sie sprawdzaja aktualnie dotykowe i dzwiekowe ![]() (np. Dotykanki z Olesiejuk, dzwiekowych z polskich zasobow nie znam, moze dziewczyny widzialy cos fajnego - ale moj uwielbia, jak naciskam krowe, owce, kaczke, sam tez lubi naciskac) JolanT jak maz nie pracuje to zapytaj dokladnie, bo sa rozne pomoce ![]() a do urzedu pracy mozna sie zglosic tylko wtdy, keidy wykazuje sie gotowosc do podjecia pracy... takze ja sobie na moj zasilek tez musze poczekac ![]() cathlyn moze one jakies trefne, ze takie twarde? ja trzymam zawsze w oryginalnym opakowaniu, szczelnie zamkniete - jak keidys wsadzilam do pojemnika to tez byly z d... ![]() ciekawe co to za warzywo z Allo allo ![]() ![]() jak bedziesz robic tarte to nie korzystaj czasem z przepisu Scarlett ![]() ![]() ![]() co do miesa z piekarnika - ja robie od niedawna mieso tylko w niskiej temperaturze - mniam mniam (pomiedzy 80 a 100 stopni, ale wazne jest zeby go dobrze usmazyc, odpowiednio dlugo ![]() bzinka dla Hani ![]() Tasia cudny Krzysiu ![]() scarlett hehehe... zupa w ciescie francuskim - toz to wyzsza szkola jazdy ![]() ![]() ale najwazniejsze, ze pierwsze koty za ploty ![]() ![]() kwiatuszek dla Karolka zdrowka ![]() body w mum&dad? to h&m ![]() jak Szopen po koncercie ![]()
#3558 | |||
Wtajemniczenie
|
Hej!
Niestety znowu pobudka o 6:30 - skończyły się czasy spania do 10,11 ![]() Wszystkiego naj, naj, naj dla Roszka - uśmiechu, zdrowia i radości ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3559 |
Zakorzenienie
|
kto zna angielski lepiej niz ja?
http://www.prweb.com/releases/ASOT/T...eb11598819.htm (czy to wiarygodne zrodlo (to anglojezyczne), czy zwykly blog?) http://marucha.wordpress.com/2014/03...m-udowodniony/ ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- a ja sie pochwale nocka, bo nie przypominam sobie bym w nocy karmila ![]() ![]() ![]() ![]() czuje sie jak mlody Bog ![]() ![]()
![]() |
#3560 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3561 | |||||
Rozeznanie
|
Witam się z rana i póki pamiętam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A teraz ![]() ![]() Dziś Tż ma urodziny więc jak tylko pojedzie do pracy biorę się za to ananasowo kokosowe ciasto. Trzymajcie kciuki żeby się udało bo talenty kulinarne to mam zbliżone do Scarlett ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Udało Ci się zapisać na te ankiety?? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() QUOTE=despa;45487241]2 kg schabu ![]() ![]() ![]() Ok, na razie tyle uciekam i nadrobię resztę pozniej.
![]() |
#3562 |
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Roszka!!!
![]() ![]() ![]() I dla was dziewczyny też WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ![]() U nas noc w porządku, antybiotyk przełknęła bez obudzenia się, 1 pobudka koło 5 ![]()
Nasza kochana córeczka Hania ![]() 04.04.2013 ![]() Mój BLOG, zapraszam ![]() Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2014-03-08 o 08:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3563 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------- i Wam Cioteczki Kobietki ![]() ![]() ![]()
15-07-2006 ![]() od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2014-03-08 o 09:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3564 |
Rozeznanie
|
hejka
powinnam wlsnie robić cos na urodziny na jutro no ale tż mnie z kuchni wyrzucił i zakłada wodomierz. nowy bo ten jest za stary. nowy mamy juz w łazience długa historia. miałam nie siadac do wizazu bo mam pelne rece roboty no ale w takim razie to ja sobie zaraz kafke zrobie. sprzatac tez nie mam po co bo przy dwójce dzieci i nawiedzonym na rozkrecanie rur mezu to bede miec jeszcze wiekszy syf za pól dnia. w sumie mozna przywiazac do kaloryfera towarzystwo albo do łozek jak nestelle proponuje ![]() bzinka nie ma sprawy, przerobiłam juz troche antybiotyków, niestety to sie orientuję; zresztą młoda bierze leki na serce i zawsze konsultuje i pytam co mozna z czym, np pani mnie ostatnio uswaidomila ze przy Verospironie mam jej nie dawac długo Cerutinu bo cos tam w nerkach bedzie nie teges, a przeciez to głupi syrop teoretycznie despa z tym schabem to fajnie, przynajmniej orginalnie i praktycznie, chociaz pewno wolalabyś kase? ![]() ![]() co druga jojczy ze nadrobić wątku nie moze to kto to ciągle pisze i pisze? ![]() u nas pobudka o 8 takze jakis cud nad Wisła normalnie. ![]() ![]() dla Roszka najlepsze życzenia, sto lat dzieciaku!!! ![]()
#3565 |
Zadomowienie
|
Nestelle, usciskaj Roszka jubilata! Dużo, dużo zdrowka i radości dla niego! Kinia przesyła specjalnego caluska! :-*
Kwiatuszku, biedny K.z tymi dziaselkami. Oby ząbki szybko wyszly. Kasia, dziękuję i wzajemnie! (Zeby sie jakis fajny do przetykania rur znalazl ;-) ) Ja zabieram sie za robotę w końcu bo jutro impreza a ja w czarnej du... ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#3566 |
Zakorzenienie
|
3 raz probuje Napisac posta
![]() ACHNA - najlepszego dla Tz ![]() KWIATUSZKU - tez sie zdziwilam ale pokazalam foto mego sprzeta w sklepie i tak sie o tym dowiedzialam Dzwonilam wczoraj do PL i tata powiedzial ze da mi 500zl na wozek bym Milusiowi na urodzinki kupila. Wiec jade na 2koniec miasta do duzego sklepu z wozkami obakac ile bede musiala dolozyc ![]() My dzis 3 pobuki wstal o 7 - ae ledwo com ujechala 2 przystanki usnol sciskajac butelke z mlekiem ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#3567 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o ta tez super ale u nas nie ma Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3568 |
Zakorzenienie
|
Dragusia - To kicha z kaszkami bo ja mlecznej potrzebuje na rano a te nocne (chyba ze dam odwrotnie). Na noc daje czyste kasze na naszym mm zeby noc nie mieszac mu juz, po co mu owoce na noc?
A te hippy wczoraj wyszperalam w necie i widzialam ze sa juz w sklepach internetowych i na all (nawet tam gdzie zamawialam z przesylka za 5zl do paczkomatu wiec chyba sie skusze bo i holle i hippy razem wezme) bez problemu. Tylko w gemini nie ma. Z serii tych zagranicznych hippow sa jeszcze herbatki i sloiczki ale nie analizowalam skladow. Powiem wam jeszcze ze bardzo sie ciesze ze coraz wiecej (mam na dzieje sensownych) kaszek sie pojawia. Chyba jednak swiadomosc w zywieniu dzieci (choc nie tylko) wzrasta. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Wszystkiego dobrego dla Roszka!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2014-03-08 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3569 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Pewnie był w biedronce, ostatnio promocja na mięsa była ![]() Cytat:
A to musi na roczek? Nie lubię tego powiedzenia, że na roczek dziecko powinno chodzić, na półtora mówić itd. ... Właśnie? Mam nadzieję, że dziś nocka była lepsza ![]() Może właśnie tym, że J. ma świetny apetyt, że piszczy i robi za pewne mnóstwo innych rzeczy. Mamusiu, coś nie doceniasz własnego syna ![]() No. Mały śpi, góra wysprzątana, pozostaje dół, ale to jak chłop wróci z pracy. Szarlotka się piecze. Mam w planie jeszcze umyć tacie auto, bo coś choruje, więc niech się nie męczy. A jutro jedziemy do mojej znajomej, która ma synka o tydzień młodszego od A. i chłopaki zobaczą się pierwszy raz. Nie mogę się doczekać ![]() No i wszystkiego najlepszego dla Roszka! Niech będzie nadal taki cudny jak jest! ![]() ![]() Edytowane przez OtTakaJa Czas edycji: 2014-03-08 o 10:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.