|
|
#391 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#392 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ogromne buziaki dla Was ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
myślę, że powinnaś albo zadzwonić do swojego lekarza albo pojechać na IP |
|||
|
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
Tego się obawiam
![]() ![]() ![]() Teqiba mocno trzymam kciuki! Już za chwile będziecie razem!!!!:thumbup: My gdyby nie moja infekcja i antybiotyk dozylnie wyszlibysmy juz dziś bo piotrus spelnia normy europejskie ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#394 |
|
Raczkowanie
|
virginia pytałaś o podgrzewanie mleczka. Ja jak karmiłam już mieszanką a nie piersią to zagotowałam sobie najpierw wodę w czajniku ok 1l. Potem ją studziłam i jak była mi potrzebna to na kilka sekund ją włańczałam, podgrzewałam, wlewałam do flaszki odp ilość i mleczko do tego i mała miała jak znalazł. Z czasem już wiedziałam ile ma być podgrzewana ta woda aby była w sam raz. A czajnik zwykły elektryczny i kupiliśmy go specjalnie tylko do tego mleczka dla małej. I wodę dawałam z początku żywiec niegazowaną a z czasem kranówka.
|
#395 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Byc moze rzeczywiście moje podejście jest nie takie. Dlatego dziekuje za rady. Sa dla mnie cenne. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#396 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
Dziekuje Mam nadzieje ze dluzej niz do wtorku nie beda zwlekac
|
||
|
|
|
#397 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mój mąż był przy pierwszym porodzie i przeżył traumę-życie seksualne umarło na parę miesięcy . Wiem, że nie wszyscy są tacy wrażliwi. Teraz już go nie chce zapłacę położnej a on będzie czekał pod drzwiami.
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Czbasia gratulacje
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#399 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
): zdazycie wszystko nadrobic Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie zacytowalo mi wszystkich co do bóli spojenia-to tez mam ale chyba nie az tak silne. Za to jak wstaje z fotela czy nawet zlozka to w pachwinach tak mnie boli, ze szok.. chodze jak paralityk.Baja super ze juz w domku
73 kg Edytowane przez martorka Czas edycji: 2014-03-09 o 10:18 |
|||||||
|
|
|
#400 |
|
Moderator
|
W szpitalu tez dzem truskawkowy byl na sniadanie
|
|
|
|
#401 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
GRATULACJE ![]() Cytat:
Święta prawda jest ciężko ale jak na przykład Maja dzisiaj rano po buziaku uśmiechnęła sie do mnie (niby nieświadomie a jednak) to normalnie sie rozplynelam. Taki uśmiech wszystko wynagradza Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|||
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie morelowy:p
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#403 |
|
Zadomowienie
|
Pojawiły mi się wyniki badań w systemie i mam robala.... bleeee....
No ale przynajmniej wyniki krwi jakieś nadzwyczaj dobre
|
|
|
|
#404 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko na chwilę, wczoraj popołudniu przyjechaliśmy do domu. Wieczór i noc była dość ciężka. Rezygnuję z kp, mam dosyć i prędzej wykończę się psychicznie, płakać mi się chce non stop, bo nie rozumiem swojego dziecka. To chyba źle wróży dla mojego zdrowia psychicznego...
![]() Zamiast cieszyć się dzieckiem wpadłam w jakiś dołek... Mam bardzo wysokie ciśnienie, wczoraj 170/100 , nie wiem co się ze mną dzieje.. Mały niby ciągnie z piersi przez nakładki, ale po 5-10 minutach przysypia. Jak mu wyjmę cycka z buzi to się budzi, denerwuje, chwilę possie i znowu to samo. Nie może zasnąć na dłużej, płacze. Dokarmiamy go butelką, po której zasypia. Nie wiem jak często dawać mu tą butlę. Na raz - po cycku - zjada między 20 a 35 ml. Od dzisiaj rezygnuję z kp - jak go karmić więc tą butelką? Jak często? Proszę poradźcie bo ja oszaleję z nerwów i stresu
|
#405 |
|
Moderator
|
|
|
|
|
#406 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jakie pachnąceee a do herbaty dolewam sok truskawkowy ![]() ijaaa to fajny szpital u mnie w szpitalu na śniadanie masz suchy chleb z masłem a z dodatkami radź se sam ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#407 |
|
Zadomowienie
|
Czbasia, gratuluję z całego serca! I mam nadzieję, że szybko ten hardcore zapomnisz
![]() Laski, pisze jak mogę, a nawet podczytuje jak mogę (zapamietalam, że przepis ba ciasto Tris jest na 30 str w moim fonie, by do niego wrócić, jak mi się uda umyc), bo Julo trochę się zepsuł, zastanawiam się czy to prawda z tym skokiem rozwojowym. Od urodzenia przybral do wczoraj w sumie 650 g w niecałe 4 tygodnie, urósł prawie 5 cm. Ostatnie dwa dni ma takie, że płacze przy zasypianiu i zasypia najlepiej na klacie...tak mi go szkoda..jakby potrzebował ciepła i bliskosci... Tris, ty ta swoją Manduce kupiłaś nową czy używana? Jak uzyska zo gdzie, na ebay? Położna poleciła mi ja albo Ergobaby zamiast chusty, szukam właśnie czegoś... Spróbuję was nadrobić ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#408 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
![]() No to niezle - to Ty do torby jeszcze musisz pamietac zeby sobie paczkowana wedline spakowac? ![]() Ale jedna rzecz mnie dziwi - te dziewczyny z ktorymi jestem w pokoju wyrzucily ten dzem i zjadly sobie na spole pasztet taki turystyczny. Ja wiem ze szpitalne jedzenie jest okropne ale ja juz wolalam ten dzem niz pasztet z MOM ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
![]() Ale przytulam ![]() Przerazaja mnie te problemy z kp - przeciez to powinno byc naturalnie proste. Gdyby nie mm to dzieci glodne by chodzily? Masakra
|
|||
|
|
|
#409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pamiętaj wazny tez jest twoj stan psychiczny i uwierz wiem co mówię sama to wszystko przeszłam Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i wtedy mieszam z mokrymi? a ocet może być apfelessig? I ost pytanie - może być vollkornmehl bo chyba nie mam białej? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#411 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- mnie też zaczynają przerażać ale chyba ja nie będę się męczyć i przy okazji małego jakby były jakieś problemy z KP no trudno, nie każdemu jest to chyba pisane.
|
|
|
|
|
#412 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() 2. Ja meczyc sie tez nie zamierzam - aczkolwiek juz widze ta klotnie z moja mama jak mi sie nie uda
|
|
|
|
|
#413 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny znalazłam fajny artykuł o KP http://dziecisawazne.pl/najgorsze-po...ienia-piersia/
|
|
|
|
#414 |
|
Zadomowienie
|
Kate bardzo Ci dziękuję... Mam wsparcie w mężu, wstaje do małego, nosi i mnie też wspiera psychicznie ale jest faktycznie kiepsko. Nie będę walczyć już o kp. Przed porodem w ogóle nie chciałam karmić, ale potem stwierdziłam ze jednak spróbuje. Efekt jest mizerny. W szpitalu przychodziła do nas doradczyni laktacyjna, ja wciąż bilam się z myślami. Tz wypożyczył nawet jakiś hiper laktator bo tak mnie już cycki bolały. Ale nie sprawia mi to frajdy tylko raczej frustracje. A mały i tak jest głodny bo wciąga potem butle. Nie mam na tyle siły zeby siedzieć z małym na cycku 20 g na dobę albo odciągać co 3 g laktatorem. Mam receptę na bromergon ale nie wiem czy brać go czy jakoś samemu bezpiecznie wyciszyć laktację.
Poza tym mamy problem bo o ile w szpitalu mały był aniołkiem to w domu zaczęły się cyrki. Dziewczyny nie rozpakowane, cieszcie się ostatnimi dniami wolności i spijcie ile się da ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#415 |
|
Przyczajenie
|
ja jak urodziłam synka tez zalamana bylam co do karmienia piersią. bylam strasznie zmeczona - modlilam sie by mnie Ktos wybawil z tego obowiazku matczynego i dal mu butelke. tragedia byla. i nie walczylam o karmienie go dalej. a corcie karmilam ponad dwa lata. na poczatku bylo tez okropnie tak mnie poranila ze balam sie jej cyca podac- to bylo jak wbijanie igiel. ale zaparlam sie. pierwsze 7 miesiecy tylko na cycu byla potem rozszezalam diete i juz jakos poszlo te dwa lata. teraz czekam na cc - wtorek 11.03/2014. boje sie niemilosiernie. jednak taki los matki trzeba zagrysc zeby i do przodu...ja polecam na zly nastroj po ciazy zadbanie o siebie wiem wiem to czesto niemozliwe ale codzienny lekki makijaz czy raz na jakis czas male babskie zakupy dodaja kobiecosci, pewnosci. Szczęśliwa mama to szczesliwe dziecko!tak mowia. wiec zycze wszystkim szczescia. pozdrawiam pierwszy raz tej wiosny
Edytowane przez MaksiuAlergik Czas edycji: 2014-03-09 o 12:47 |
|
|
|
#416 | |
|
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Cytat:
Nieużywaną na ebayu. Jest sporo ofert- a mozna calkiem ladne egzemplarze znaleźć. A co do przepisu- kawe dalam plynna, bo to jakies 20 ml, mąka pełnoziarnista moze byc, a ocet- raczej nie zaszkodzi.
Emilka 25.02.2014 Leon 19.04.2016 Edytowane przez Trisdom Czas edycji: 2014-03-09 o 13:20 |
|
|
|
|
#417 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#418 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- kochana pomyśl sobie, że to i tak tylko 2 dni! aaaaaa, dwa dni i będziesz matką nie ma odwrotu więc ciesz się spokojem już nigdy tak nie odpoczniesz jak teraz w szpitalu ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
dopłacanie do jedzenia w szpitalu ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]() mały krzykacz Ci się trafił ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
i tak wszystkie zazdrościmy ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
utonęłaś w miłości macierzyńskiej, to teraz życzymy Wam powodzenia w 'docieraniu się' |
|||||||
|
|
|
#419 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!!
Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje ![]() Cytat:
:brokuł: na rozkręcenie :P Cytat:
Ja dziś na śniadanko omleta z truskawami zjadłam. Też mam teraz jazdę na truskawy. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#420 |
|
Raczkowanie
|
Hej laski.
Witam sie w nowym 7 wątku, nie miałam laptopa 4 dni i mam az 14 stron do nadrobienia. Lecicie dziewuszki strasznie szybko. Gratuluje nowym mamusiom, gratuluje rozpoczetych i zakonczonych tygodni. U nas dzis zaczyna sie 36 tydzien, wiec witam sie w 9 miesiacu. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

i nie wypieram sie tego
. Wiem, że nie wszyscy są tacy wrażliwi. Teraz już go nie chce zapłacę położnej a on będzie czekał pod drzwiami.

Zreszta jak u nas juz jest tak ladnie to za chwile bedzie u was 

a do herbaty dolewam sok truskawkowy 
ale chyba ja nie będę się męczyć i przy okazji małego jakby były jakieś problemy z KP no trudno, nie każdemu jest to chyba pisane.

nie ma odwrotu więc ciesz się spokojem