|
|
#451 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Cytat:
Co do szczepień to kilka godzin po cesarce zapytano mnie czy wyrażam zgodę na dwa szczepienia z tego co pamiętam to gruźlica i wzw i od razu małej je zrobiono |
|
|
|
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
To jeszcze jedno pytanie
![]() Kładłyście (kładziecie) Maluszkom do łóżeczka poduszki, jeśli tak to jakiej grubości (chodzi mi o to, żeby nie było za wysoko). Coś Tequiba się nie odzywa, ciekawe jak tam u niej .
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam cudny dzień z moim skarbem
jestem w nim zakochana! Rodzice kupili mi rogala z motherhood i mały ssie jak lokomotywa i nie rani tak cyca jak wcześniej. Boli, leca lzy ale wiem ze warto o to walczyć...jeśli się nie uda z jakiejś przyczyny trudno ale trzeba najpierw dzielnie walczyć jak to zrobila kate zauważyłam tylko ze lubi sobie popierdywac więc dobrze go zarzucić na sekunde na ramie i ryk mija. Mam duża anemię po porodzie ale moje leukocuty już unormowane więc powinniśmy w środę wyjść bo antybiotyk dostaje do żyły 5x2 dawki dziennie. Mąż też zakochany w małym ![]() No i najbardziej fascynują mnie jego kupy których zrobił w 2 doby już 6 w tym jedna na mnie na porodowce ![]() Pozdrawiam was wszystkie dzielne mamusie obecne i oczekujące! Moc brokulow ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny za wasze rady, to dla mnie naprawdę dużo. Ten cały osławiony baby blues to coś strasznego... Były dzisiaj u mnie koleżanki - ciocie zajęły się trochę małym, TZ mógł spokojnie wyjść na chwilę z domu, a ja miałam chwilę dla siebie. Spróbuję naturalnie zahamować tą laktację chociaż boję się tych zastojów, stanów zapalnych itp Jutro jeszcze zadzwonię do gina, może mi coś poradzi. Chyba że to raczej sprawa dla położnej ![]() Ta doradczyni laktacyjna mówiła, że najgorsze jakby nie robić nic w tych pierwszych dobach gdy jest nawał. Bo to grozi stanami zapalnymi i innymi poważnymi komplikacjami. W piersiach czuję jakby uczucie pieczenia, ale nie są takie bardzo twarde. Na wieczór chyba trochę odciągnę laktatorem. No i dzisiaj znacznie mniej jest już wycieku, może to dobra oznaka? Bo jeszcze wczoraj i przedwczoraj mnie zalewało.
|
|
#455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.tomi.pl/klin-poduszka-dla...-lozeczka.html |
|
|
|
|
#456 |
|
Zadomowienie
|
Asienka tak na dobrą sprawę to każda z nas marudzi a jednak nazywamy to "wygadaniem się"
więc nie kłamie :PVirginia ja dalam pod materac od strony główki koc zwinięty żeby mały był trochę pod skosem ale minimalnie ![]() Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Teqiba ja tez czekam na jakies wiesci
Ja dzien wczesniej wiedzialam o cc bo od poludNia zabroNili mi jesc ale mysle, ze najpozniej we wtorek przywitamy Kacperka ![]() Poka co zrobiliscie na ktg ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Side piekne slowa. uwielbiam takie pozytywne opisy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Szczepienia. Ja wyrazilam zgode na gruzlice i wzw w pierwszej dobie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#459 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w końcu w siódmej części!
Po terminie ważności Podczytuję was regularnie, ale na telefonie, a weny brak do pisania, tym bardziej, że przez ten tydzień żyłam w strachu, że będę musiała być sama przy porodzie - ostatnie chwile przed porodem, a TŻ cały tydzień na L4 - chory, gorączka, angina i jescze jakieś zakażenie bakteryjne oczu W czwartek tydzień temu byłam na ostatniej wizycie u ginki - podobno idealne warunki do rodzenia, tylko czekać na skurcze taa, a już dwa dni po terminieZwolnienie mam do 11.03. Jak nic się nie rozwiąże to L4 od ginekologa czy od rodzinnego? Ma ktoś pewne informacje? A teraz wybaczcie, że spóźnione, ale serdeczne gratulacje dla świeżo upieczonych mamuś Castia ![]() justine_87 [Gratulacje baja_86 Gratuluję - dobrze, zę już jesteśccie w domku ... ag9 Gratuluję synusia i trzymam kciuki za KP, ale nie ma się do czego zmuszać, więcej maluszek skorzysta jak będziesz miała lepszy nastrój i spokój, może spróbuj odciągnąć trochę i dać małemu, chyba lepiej stopniowo, bez presji i powoli zakończyć laktację naturalnie, a przejdzcie na MM... koziemleko Gratulacje Jak tam Franciszek? Grzeczni są chłopcy o tym imieniu? ![]() side85 Gratulacje ![]() Ależ dużo chłopczyków nam przybyło ![]() czbasia Gratulacje!! i Dużo zdrowia dla was
|
|
|
|
#460 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#461 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
najlepiej wlasnie kupic tylko 1 paczke i obserwowac Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla mamy, nareszcie jakas zmiana ![]() Moja cori na poczatku spala w wozku, ale tylko dlatego ze tz zlozyl lozeczko u niej w pokoju i nie zmeiscilo sie przez drzwi, zeby je przeniesc do sypialni a nie chcialo mu sie go znowu rozebrac i na nowo skladac juz w sypialni ale nie bujalismy Cytat:
juz kiedys pisalam, u nas wysylaja na pierwszy spacer juz w szpitalu Oczyiwscie jesli mama jest w stanie Cytat:
![]() 2. ![]() 3. to wiesz, ze sie teraz musisz pochwalic ![]() Cytat:
ciesze sie czytajac takiego pozytywnego posta i ze wyniki juz lepsze ag jak nie dajesz rady to odpusc Pamietam, ze nie chcialas w ogole kp, a potem zmienilas zdanie, ze jednak sprobujesz ale mysle, ze tu jednak nastawienie duzo robi i bardziej siedzi Ci w glowie to, ze jednak nie chcialas Nic na sile, wazne zebys Ty sie psychicznie dobrze czula, nie ma sensu meczyc siebie i Gabrysia Glowa do gory
|
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
side85
za wyniki i w ogóle tak pozytywnych wieści się naczytam że zaraz Piotrka siłą wyciągnę z brzucha cambria04 teQiba musi się teraz pochwalić i nas informować na bieżąco bo żadne porodów jesteśmy ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- a to każda mamusia ma poduchę do karmienia? Bo wyjdzie na to że i ja będę musiała sobie kupić dzięki za info o szczepionkach |
|
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam poduchy do karmienia. Nie chcialam kupowac, bo nie wiedzialam czy bede karmic i w sumie dobrze zrobilam.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#464 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
A powaznie tez slicznie o macierzynstwie piszesz Cytat:
![]() Cytat:
To ja im tu zejde ![]() Cytat:
![]() 3. Czym? Tym co na KTG odwalilismy?
|
||||
|
|
|
#465 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i byłam w biedronce - wpadły mi w oko wiadomo, że to nie to co w lecie ale jakiś tam smak miały nawet Cytat:
skąd mam wiedzieć teraz jak będzie przebiegał poród i czego będę chciała/potrzebowała przecież to moja pierwsza ciąża. Np. 'Chciałabym karmić dziecko wyłącznie piersią' a jak nie bede w stanie to nie dokarmią jej MM? takie to troche dziwnie sformułowane Cytat:
teraz ratuje mnie jak bolą mnie plecy i w dzień i w nocy - także szczerze polecam my dzisiaj urządziliśmy sobie przejażdzke w ten piękny słoneczny dzień odwiedziliśmy rodzinke i rodziców Tżta na wsi Teściowa stwierdziła, że brzuch mi się obniża - też miałam takie wrażenie, że jakoś niżej jest.
|
|
|
#466 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
kto by pomyslal, dorosla kobieta2. nooo baa
|
|
|
#467 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#468 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My tez bardzo lubimy rogala do karmienia, szczególnie w nocy, jak mi sie juz Małej nie chce samemu trzymać, bo podsypiam Piersi przy karmieniu przestały mnie boleć w chyba 5 czy 6 dniu, zaraz jak się nawał skończył. Trzymam mocno kciuki ![]() Cytat:
Cytat:
cambria04 teQuiba- to co, najpóźniej wtorek?? ![]() virginia- dobrze, że się jakies pozytywne uczucia obudziły w babci. A basen- na razie zapomnij.
|
|
#469 | |
|
Zakorzenienie
|
TeQiba chuba jakos lewy szpital trafilam. O 16 pozwolili mi zjesc jogurt, a od 21 nie moglam nawet wody pic
ale dla mnie to chore, moze u Ciebie bedzie inaczejWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#470 |
|
Zadomowienie
|
Chyba zaczynam się zachowywać jak histeryczna mamuśka - kupy nie było od 5 rano a po ostatnim karmieniu nam się w ogóle nie odbiło mimo trzymania w pionie, na ramieniu itp - mam się martwić?
|
#471 |
|
Moderator
|
1. No wlasnie
![]() 2. TZ byl w odwiedzinach i akurat do ktg mnie podlaczyli. Wiekszosc zapisu sobie grzecznie komentowal ze tetno wzrasta albo skurcz jest, a pod koniec maszyna wydala to "pierdniecie" i zrobil taka mine ze nie moglam przestac sie smiac - no i narysowaly sie skurcze do 100 Ale przeprosilam polozna i powiedzialam ze ta koncowka to oszukana ![]() Oby |
|
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A kupa na początku może być nieregularnie. Emi na przykład w 3 dobie nie zrobiła nic, a potem sie wyregulowało i teraz praktycznie co przebranie jest jakiś kleks. Ale jak dajesz MM to cykl może być inny- raczej w stronę rzadszych wypróżnień.
|
|
#474 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
no ale to jedna czesc, a fotka gdzie
|
|
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#476 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzeba uzbroić się w cierpliwość![]() 3mam kciuki i wysyłam Brokuły na pośpieszenie
|
|
|
|
|
#477 |
|
Moderator
|
A no tak
No niestety nie mam fotki
|
|
|
|
#478 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja nie mogłam jeść nic dzień przed laparo no i w konsekwencji w dniu "0" zwymiotowałam kwasem żołądkowym z głodu i przejęcia
![]() Cytat:
no to sie będzie działo to dobrze ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- to wracaj tż niech robi bo to ostatnie chwile we dwójkę a jaka pamiątka by była
|
||
|
|
|
#479 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedzi
Uwielbiam czytać takie opisy!! Cytat:
za laktację.O widzę Tequiba jeszcze w dwupaku .A ja posłałam łóżeczko, na wszelki wypadek też wózeczek (choć jak Wy nie chcę usypiać w nim Malutkiej), przygotowałam się do jutrzejszych lekcji a teraz chyba zalegnę w łóżku z książką. Co ja będę w szpitalu robić tak się zastanawiam , zwłaszcza bez netu i bez naszego wątku . Ale ogólnie dziś dzień jakiś taki pozytywny, jestem dobrej myśli (mam nadzieję, że nie spanikuję tuż przed ). Jutro do Was zajrzę pewnie dopiero wieczorem bo od rana zalatana będę: najpierw KTG, potem kursy i ta chole*na kontrola ale chyba wypnę brzuch i powiem, że jutro kładę się do szpitala to może nie będą mnie stresować a po południu kolejne lekcje, mam nadzieję, że choć wieczorkiem znajdę chwilę, żeby się ogarnąć przed szpitalem.Spokojnej nocki
|
|
#480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oba, i wózek i łóżeczko, się nie zmieszczą, więc łóżeczko w mniejszym będzie musiało stać na żaden leżaczek nie jestem jeszcze zdecydowana, poza tiny love, ale nawet używka sporo kosztuje, a w jakimś innym, bez ograniczników i nie na płasko, to bym wolała, żeby dziec nie spał a pewnie na początku będziemy chcieli mieć Młodego na wyciągnięcie ręki - generalnie plan jest taki, żeby spał w łóżeczku, ale czy nie skapituluję wstawaniem i łażeniem w nocy...? oto jest pytanie więc jak coś, pozostanie na początku wózek do spania ale nie do bujania ::P:P
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.

.

jestem w nim zakochana! Rodzice kupili mi rogala z motherhood i mały ssie jak lokomotywa i nie rani tak cyca jak wcześniej. Boli, leca lzy ale wiem ze warto o to walczyć...jeśli się nie uda z jakiejś przyczyny trudno ale trzeba najpierw dzielnie walczyć jak to zrobila kate
zauważyłam tylko ze lubi sobie popierdywac więc dobrze go zarzucić na sekunde na ramie i ryk mija.
Jutro jeszcze zadzwonię do gina, może mi coś poradzi. Chyba że to raczej sprawa dla położnej 

Ja dzien wczesniej wiedzialam o cc bo od poludNia zabroNili mi jesc 
Podczytuję was regularnie, ale na telefonie, a weny brak do pisania, tym bardziej, że przez ten tydzień żyłam w strachu, że będę musiała być sama przy porodzie - ostatnie chwile przed porodem, a TŻ cały tydzień na L4 - chory, gorączka, angina i jescze jakieś zakażenie bakteryjne oczu

no i byłam w biedronce - wpadły mi w oko 
żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013