Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-10, 19:49   #1651
Natala84
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość

Co do siadania to jak byłam na szczepieniu 2 tyg temu to pielęgniarka powiedziała, że mam mu już kupić nocnik i go posadzać
Mówię jak to jak on jeszcze nie siedzi, a ona że mam go przytrzymywać.
co to za pomysły
durne

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Za kaszką pszenną z Holle przepada, jaglana ble Nawet na wodzie. Ale kleik ryżowy z Bobovity zasmakował, tylko on podobno może zapierać?
hem
a ja właśnie planuje kupić tą jaglaną
a jak Wam idzie rozszerzanie diety?

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
My mamy krzeselko, nawet je złożyliśmy, ale jeszcze za wczesnie. Maly musi stabilnie siedziec. Karmie w lezaczku, tylko usztywniam plozy.
a krzesełko ma regulowane oparcie?

ale pięknie na dworze
mąż miał dziś wolne, bo pojechał na działkę przygotowywać ją na sezon a ja potem wzięłam dziewczyny i poszłyśmy do niego pieszo
Marysia wróciła z mężem autem a ja z Hanią znów pieszo do domu

Hania do perfekcji opanowała kręcenie się na brzuchu w kółko. od kilku dni też pełzała, ale głównie do tyłu, co ją dość wnerwiało, bo zamiast przybliżać się do zabawki to była coraz dalej no i kilka razy musiałam ją wyciągać spod szafki, bo aż po pupę się pod nią wcisnęła
a dziś zaczęła pełzać do przodu

Kaska, no to ładny numer Ci Miki w wózku wywinął ale jak on dał radę usiąść jak był pasami przypięty
aaa, a staje na czworaka?

Teacherko, a czy na te kupki próbowałaś może dać kleiku ryżowego na wodzie?

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 19:54   #1652
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Elena mi zaraz usiądzie chyba Staje na czworaka i się przechyla, ale nadal się boi
A poza tym perfekcyjnie robi planka Czyli na prostych nogach i rękach się podnosi, szalona

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 19:57   #1653
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
a ja wczoraj dałam Igorowi marchewke... szału nie było ale zjadł
musze się rozejrzeć za krzesełkiem bo póki co wkładam go do leżaczka w takiej pozycji bardziej siedzącej siadam na podłodze i karmie :P
ja dopiero dziś dałam pierwszy raz marchewkę i szał był, a potem nerw, że tak mało
ja sobie leżaczek stawiam na stole w kuchni i siadam obok niego też na stole

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
12 bez przerwy na jedzenie
to ja bym chyba oddała te 10 minut samotnej zabawy w dzień za takie spanie w nocy

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
Igor też nie umie siedzieć i go nie ucze zresztą jak dziecko jak będzie gotowe to samo zacznie siadać...
ale czytałam właśnie że: nie powinno się dziecka uczyć siedzieć ani trzymać w pozycji siedzącej ZA WYJĄTKIEM sytuacji karmienia i podawania leków... więc to 10min jak mu daje słoiczek krzywdy mu nie zrobi... zresztą te krzesełka mają regulowane oparcie - więc wychodzi ta sama pozycja co u Ciebie z poduszką
nasza fizjoterapeutka mówiła to samo nie powinno się dziecka sadzać, poza momentem kiedy jest karmione, bo to 10-15 minut w ciągu dnia, a krzesełka z reguły nie mają całkiem pionowego oparcia

Cytat:
Ja ostatnio sprzatalam z moja lazienke to tez mi dlugo zeszlo. A moja to nawet spi jak mam wlaczona muzyke albo przy tv i nic ja nie rusza.
ja dziś odkurzałam z dzieckiem na rękach

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Jak wyglądają u Was spotkania rodzinne, np u teściów? Czy dziecko cały czas jest zabawiane, bez chwili spokoju?
jak jesteśmy na takim spotkaniu to wiadomo Miłek jest znacznie więcej na rękach niż normalnie, a najgorsze jest to, że nikt nie wysili się żeby go w inny sposób zabawiać niż przez noszenie dlatego co jakiś czas po prostu mówię, że teraz trzeba dziecko położyć żeby sobie odpoczęło od tego noszenia i wtedy na leżąco to już tylko ja albo mąż zabawiamy no i oczywiście jak jest pora jedzenia czy spania to podchodzę, biorę dziecko z rąk i nie ma dyskusji

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

kaska - radze juz spacerowke uzyc. do dzic pamietam jak artur jak usiadl mi w gondoli w sk;lepie to 3 km go musialam trzmac bo lezec nie chcial a ja sie balam ze wypadnie
ja pamiętam jak Dawid wywrócił się na brzuch w gondoli, złapał brzegów i zaczął podciągać do góry żeby sobie powyglądać następnego dnia już wyciągnęliśmy spacerówkę

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ja dzis zamowilam z WOMARa nosidlo. bedzie sroda-czwartek to dam znac jak sie sprawuje
napisz koniecznie

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 19:59   #1654
anutka171
Rozeznanie

Wreszcie jestem

i padam
niby caly dzien cos robilam, a nic nie zrobilam konstruktywnego

Kubus nie bardzo mi pozwalal
znalazlam przyczyne wczorajszego krzyku - drugi wyzynajacy sie zabek
widocznie dwa na raz to zdecydowanie za duzo dla bidulka
oby szybko wyszly

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
No i na sam koniec dnia chwalę się swoim kolejnym uszytkiem... tym razem dla potrzeb mojej Mai, ponieważ w nowym wózku zabrakło podusi i kołderki

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Co za okropna noc... Jasko sie zwijal i prezyl z bolu ;( jestem i bylam zla i wsciekla :[ a dlaczego ? Oczywiscie znowu wczoraj tesciu zrobil akcje :/ japierrrrrrr
Zanioslam im placka ktorego zrobilam: rafaello (solone krakersy i masa z kokosem) i co ? I tesc ma na rekach Jasia ja patrze a on ukroil kawalek placka (myslalam ze sam zje) i buuch daje malemu!:/ az mnie scislo, krzycze: NIE!!!! to jak kurna grochem o sciane... i jeszcze durny komentarz"tak jasiu jakbys byl sam z dziadkiem to dziadek by cie nakarmil bo mama nic ci nie chce dac" :[ tym sposobem w domu dostal czerwonych plam na buzi a w nocy byla masakra... Ja nie wiem czemu ci ludzie sa tacy nieodpowiedzialni :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
brak wyobrazni
nie ma slow na takie zachowanie. tylko lac

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny.

mnie znow tu malo, ale chcialam powiedziec ze naszly mnie wspomnienia bo... siedze w przychodni po wypiciu glukozy
tyle ze tym razem jestem wnievowzieta bo dwie godziny wykorzystam na relaks z wizazem
zaraz wszystko ponadrabiam
buziaki
milego dnia

cofa mnie na sama mysl
mialam powtarzana w ciazy i od tej pory na sama mysl przechodza mnie ciarki

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Michaś nas wczoraj zaskoczył bo zasnął o 21 po kąpieli i butli i spał uwaga uwaga do 7:30
wstawałam 2 moze 3 razy na podanie smoczka,bez karmienia
no piekna noc
21 jak na niego to szał bo zawsze tp była 23 - 24
moze to skutek dotlenienia
wczoraj bylismy na dlugim spacerze w lesie i nad jeziorkiem

ja trochę zakatarzona i gardło boli ale biorę leki i sie nie dam, nie ma opcji na chorowanie

z kp koniec

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

u nas tez piękna pogoda
pójdziemy na dłuuugi spacer i zanim się obejrzę mąż wróci z pracy

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

ponawiam pytanie
smoczki canpola pasuja do butelek aventu ?
przykro z tym kp.
ale i tak dlugo wytrzymalas i dalas Michasiowi z siebie wszystko co najlepsze
zreszta mm nie jest zle

Cytat:
Czeeeść.

Nadrabiam, lecz nieżywa.
Natalka przed chwilką powiedziała MA-MA, oczywiście nieświadomie, aale to tak słodko brzmiało, Aaaaaach:love :

...

I tak ma być cały tydzień Chociaz widziałam,że na niedzielę już zapowiadali śnieg
Do tej pory Kubus jak plakal to bylo " nie nieeee"
a od wczoraj jest "mamamamaaa..." zapewne zupelnie nieswiadome

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
AAAA i muszę ją pochwalić, że przestała pluć lekarstwem!!!! Ładnie rusza języczkiem, może jak podam jej warzywka czy kaszkę to też da radę
super, ze udaje sie jej juz podac lekarstwo
Stary 2014-03-10, 20:00   #1655
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
durne

hem

Tak, ale mimo wszystko za wysoko jeszcze.

Stary 2014-03-10, 20:04   #1656
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
nie mam sily juz byc matka... nie mam wogole czasu dla siebie tylko ciagle marudzenie, dziecko 5min sie nawet soba nie zajmie. mam dosc

Fajnie macie, ze macie czas chociaz by na wizaz i jeszcze nadrabianie
nie zalamuj sie
bywaja niestety gorsze chwile, czasami trzeba robic wiele rzeczy naraz, ale trzeba zyc mysla, ze bedzie lepiej

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
teacherka - u nas po podawaniu biogai z 10 kup zrobily sie 4 dobowo i zaczyna byc konsystencja kupy a nie wody

kinia jest bezbledna - przyniosla mi taka gumowa zabawske piszczaca natalki "mama, lew ma pępek (otwor tej piszczałki) i siusiak (maly ogone lwa)" a teraz posadzila lwa obik mnie a sama weszla do bujaka natalki ja nie mam jak sie nudzić
slodziak z niej

Cytat:
8 kupa... Ja już nie mogę, nie mam sił... Płakać mi się chce jak zmieniam kolejną pieluchę...
trzymam kciuki, zeby sie poprawilo
zbadaj moze jej kupke. mam nadzieje, ze ten prywatny pediatra cos zaradzi.

Cytat:
Wasze dzieci probuja siadac, a moja sie jeszcze nie przewraca z brzuszka na plecki i odwrotnie jedynie przekreci sie na boczek... to zle, mam sie martwic ?
ja bym sie jeszcze nie martwila
a robisz z nia jakies cwiczenia, zeby ja zachecic?

Cytat:
Kupiłam dziś w pepco koszulkę z krótkim rękawem tą ze słuchawkami. nie wiedzialam, że mają różne kolory ich. wzięłam 86 ale szkoda ze nie było większych bo ta będzie mu dobra tak za miesiąc więc nie wiem czy ją wynosi. I kupiłam kocyk z biedro, jednak są z polaru za 15zł 120x180cm z postaciami disneya.

Co do siadania to jak byłam na szczepieniu 2 tyg temu to pielęgniarka powiedziała, że mam mu już kupić nocnik i go posadzać
co to za pomysły
tez kupilam ten kocyk
pielegniarka nienormalna
Stary 2014-03-10, 20:08   #1657
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Pożycz męża bo przydałoby się wyczyścić wózek i naoliwić koła
ostatnio wstawialas zdjecie wykroju myszki i w tle był napis Toyota, także myśle, że dogadalibyscie sie, bo on jest jej fanem. Jak Wiki sie urodziła, to zmienialiśmy na większy i tak cudowal, cudowal, a w końcu i tak wybrał Toyote

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Elena mi zaraz usiądzie chyba Staje na czworaka i się przechyla, ale nadal się boi
A poza tym perfekcyjnie robi planka Czyli na prostych nogach i rękach się podnosi, szalona
Wow, jaka spryciara. Ale Edzik tez szybko usiadł z tego co pamietam.
Stary 2014-03-10, 20:14   #1658
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc! Oczywiscie siedzac na glukozie i chcąc Was podczytać aplikacja wizaż odmówiła posłuszeństwa... znów mam tyły, ale te dzisiejsze zaraz nadrobie...

Chciałam Wam napisać jaki z mojego syna romantyk. W sobote rozniósł wszystkim kobietkom (babciom, sąsiadkom i Pani od basenu) kwiaty.
Pani od basenu az porobiła zdjęcia Maciusiowe i ma wrzucić na stronę.
LOVE

A ja w dzień kobiet dosiadłam terenówkę i już sie nie mogę doczekać kolejnego razu. Jestem tak zajawiona na off road ze łooooooooooooooo
mój tak samo Tż specjalnie pojechał zamówić takie małe bukieciki od prababci Igor dostał 100zł... opłacało mu się jechać

Cytat:
ja miałam zrobic 3 miesiace po porodzie a robie dopiero teraz
a czemu myslisz ze ci nie przeszła?

ja kupiłam super czapke bo ma dwie warstwy bawełny
ona jest duza...dla dwuletniego dziecka, ale zweziłam ja bez problemu i jest ekstra

Moje dziecko wariuje na maksa... nie chce spac, wydziera sie i uspokaja tylko jak tesciowa jest.
nie rozumiem i mi kurde przykro
bo ona sobie lepiej radzi??? nie kumam

też tak było na początku... ale mu przeszło na szczęście

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
ja dopiero dziś dałam pierwszy raz marchewkę i szał był, a potem nerw, że tak mało
ja sobie leżaczek stawiam na stole w kuchni i siadam obok niego też na stole

nasza fizjoterapeutka mówiła to samo nie powinno się dziecka sadzać, poza momentem kiedy jest karmione, bo to 10-15 minut w ciągu dnia, a krzesełka z reguły nie mają całkiem pionowego oparcia

Igor dzisiaj dostał 2 raz marchewke i jaki był szał ledwo mu dałam łyżeczke a on już otwierał buzie i się naciągał że chce jeszcze... a jak odłożyłam miseczke i zaczęłam go wyciągać to się rozpłakał apetyt chyba odziedziczył po mnie... wiecznie głodny

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Ahoj! Stasio jeszcze pokaszluje ale dziś byliśmy na krótkim spacerze - taka piękna pogoda. Najchętniej teraz też bym z nim wyszła ale lepiej nie przeginać Niech się powoli aklimatyzuje.

Kurcze fajny był, zdrowy to przez kilka dni przestałam mu podawać Dicoflor i zaraz złapał jakieś paskudztwo. Na szczęście obeszło się bez antybiotyków.
Potem ja chorowałam a teraz mężul.
Stasika w tak piękną pogodę wożę w spacerówce. Jak wieje albo jest chłodniej to w gondoli - jeszcze się mieści choć tak już na styk. W ogóle to córa znajomej wylądowała w szputalu - rotawirus. Mała jest tylko kilka dni mlodsza od Stasia. Boję się z nim wychodzić do ludzi, podobno jakaś grypa jelitowa panuje.

Piszecie o siadaniu - mój nawet nie próbuje choć chwila - na leżaczku się podciąga. Póki co dość fajnie opanował przewracanie się z pleców na brzuszek - niestety w drugą stronę jeszcze tego nie zakapował i jest ryk Siadać to go nie sadzam tak specjalnie choć czasem przy stole mam go na kolanach to tak pół leżąco, pół siedząco jest. Albo daję go do rogala podczas picia butli. Generalnie na podstawie tego wątku widać jak bardziej różnie się dzieci rozwijają i nabywają nowych umiejętności Staś jest z "tych starszych" a przy niektórych młodszych ma takie tyły że głowa boli. Nic na siłę, na wszystko przyjdzie czas. Moja bratowa mówiła, że Dominik też nie raczkował bardzo długo, już się zamartwiała i potem nagle z dnia na dzień zaczął zasuwać po podłodze.

I chciałam się pochwalić, że kuzynowi dziś się urodziła córa - Zosia na dzień mężczyzny 3800 kg, taki pucek, poliki czerwone Fajnie, bardzo się cieszę - Staś będzie miał w kim wybierać

Dajcie swoim dzieciom słoiczki czy same pichcicie? Bo ja tak i taka le ostatnio częściej sama gotuję dla młodego. Bardzo lubi taką zupkę: marchew, ziemniak i kawałek pietruszki + koperek. wcina aż miło patrzeć
a gdzie kupujesz warzywa ?
bardzo fajna czapeczka skąd ? musze kupic Igorowi taką z uszkami bo wiecznie ma odryte jak się wierci w wózku

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 20:15   #1659
jo_asiek
Zadomowienie

Jestem i ja Wróciliśmy z reha, zrobiłam też nalot na biedronkę i kupiłam dwa kocyki. Jutro mamy szczepić Szymka, więc już się stresuję i martwię:/

Cytat:
Monia, moja Zuzka tak samo, odstawiła sie od butli i smoczka w wieku 2 miesięcy. Lekami pluje. Noo, może pluła, bo ostatni podajemy jej zwykłymi strzykawkami i nie pluje.
Mleko tylko z cycka. Wodę kiedyś łaskawie przyjęła z kubeczka, małą ilość, ale jednak. Próbowałaś z Natalką kubeczka? Możę doidycup, może ten z Medeli? Ja mam coś jak ten z medeli, tylko on jest zatyczką od butelki z NUKa. Malutki jest, ale coś to dało...

A jaką butelką próbujesz? z jakim smoczkiem? Może kauczukowy, mięciutki się lepiej sprawdzi, jeśli teraz macie silikonowy?

8 kupa... Ja już nie mogę, nie mam sił... Płakać mi się chce jak zmieniam kolejną pieluchę...

kurcze faktycznie nieciekawie, tyle razy to już nie jest normalne. Tak jak pisałaś w kolejnych postach, skonsultujcie się może jeszcze z jakimś lekarzem... Chciałam Ci jeszcze napisać, że jesteś bardzo dzielna!!!

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Jak wyglądają u Was spotkania rodzinne, np u teściów? Czy dziecko cały czas jest zabawiane, bez chwili spokoju?
różnie czasem bywa tak, że nawet chwili spokoju nie ma, a niekiedy jest tak, że Szymcio sobie po prostu sam leży albo jest u mnie na rękach i odpoczywa

Cytat:
Wasze dzieci probuja siadac, a moja sie jeszcze nie przewraca z brzuszka na plecki i odwrotnie jedynie przekreci sie na boczek... to zle, mam sie martwic ?
daj jej czas Każde dziecko rozwija się w swoim tempie, ale jeśli mocno Cię coś niepokoi, to porozmawiaj przy okazji z pediatrą

Cytat:
Kupiłam dziś w pepco koszulkę z krótkim rękawem tą ze słuchawkami. nie wiedzialam, że mają różne kolory ich. wzięłam 86 ale szkoda ze nie było większych bo ta będzie mu dobra tak za miesiąc więc nie wiem czy ją wynosi. I kupiłam kocyk z biedro, jednak są z polaru za 15zł 120x180cm z postaciami disneya.

co to za pomysły
nocnik?! już ?! niepoważna trochę ta kobieta

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
witam się połikendowo!

ale mam dziś beznadziejny humor. albo na wszystkich warczę albo ryczę
co się dzieje? tak po prostu czy coś się stało?

Cytat:
a to spryciula jedna no silna z niej kobietka!
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 20:15   #1660
anutka171
Rozeznanie

Susanna sliczny Stas

Brawa za wszytskie nowe umiejetnosci dzieciaczkow

Kubusiowi tez coraz lepiej wychodzi pelzanie, wiercenie sie, sieganie zabawek
czekam teraz az zsynchronizuje podnoszenie sie na rekach i nozkach

tez planuje zniesc ze strychu krzeselko do karmienia bo stoi w kartonie i czeka. dostal maluch na gwiazdke.wtedy myslalam, ze jeszcze tyle czasu zanim bedziemy je uzywac, a to juz strasznie leci ten czas

a dla cioc wizazanek maly Kubus przesyla pozdrowienia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1063.jpg (73,8 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1064.jpg (70,8 KB, 45 załadowań)
Stary 2014-03-10, 20:18   #1661
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kaska, no to ładny numer Ci Miki w wózku wywinął ale jak on dał radę usiąść jak był pasami przypięty
pasy mamy 5 punktowe i nie są tak mocno ściągnięte a robi różne pozy- opiera się na kolankach albo palcach u stóp
coś takiego, ale nie aż tak wysoko
http://3.bp.blogspot.com/-KbnB_oTqyA...s1600/1000.jpg

mam nagrany filmik to jak zrzucę to wstawię

Anutka jaki piękny

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-03-10 o 20:20
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 20:18   #1662
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Wow, jaka spryciara. Ale Edzik tez szybko usiadł z tego co pamietam.
To fakt, Eda siedział równo na 6 mcy
Ale jej to chyba jeszcze zajmie, ostrożniejsza jest niż Eda

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 20:20   #1663
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
ale słodki

ładne te kocyki z biedronki, ale kurcze, do czego tu używać takiego dużego koca

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
pasy mamy 5 punktowe i nie są tak mocno ściągnięte a robi różne pozy- opiera się na kolankach albo palcach u stóp
coś takiego, ale nie aż tak wysoko
http://3.bp.blogspot.com/-KbnB_oTqyA...s1600/1000.jpg

mam nagrany filmik to jak zrzucę to wstawię
rozumiem
no to super, chyba faktycznie zbiera się żeby usiąść

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2014-03-10, 20:24   #1664
vea7
Zakorzenienie

Bartek myje Żuka...
... z łazienki, do melodii weselnej "ona temu winna, ona temu winna, pocałować go powinna", słychać:
"umyjemy Jaśka, umyjemy Jaśka, domyjemy uszka Jaśka..." po chwili "umyjemy Jaśka, umyjemy Jaśka, domyjemy rączki Jaśka...", aż w pewnym momencie na cały regulator
"umyjemy Jaśka, umyjemy Jaśka, żeby miał czystego ptaszka "

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 20:27   #1665
Madziuchna27
Zakorzenienie

mojemu Julkowi też wszystko z łyżeczki smakuje aż piszczy jak pojawiam się z miseczką ale dziś się rozpłakał, bo matka źle wymieszała jedzonko i musiało być za gorące już drugi raz

dziś była premiera śliwki, na razie tylko 3 maluteńkie łyżeczki

Idę ćwiczyć, ale mi się nie chce

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 20:28   #1666
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Powiem Wam co zrobił mój maz. Ogólnie jest maniakiem czystości swojego samochodu i ma rożne specyfiki do czyszczenia. No i wczoraj karmiąc Wiki słyszałam, ze coś "majstruje", wychodzę z pokoju i patrzę, a on czyści kolka i plastiki w wózku tymi swoimi soecyfikami samochodowymi Na bank miałyśmy dziś najczystszy wozek w okolicy, az sie błyszczał
przyślij go do nas mamy najbrudniejszy wózek w okolicy

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no my niestety w salonie, poki Amelki nie bylo to mielismy sypialnie i Blanka z nami w pokoju byla przez co teraz jest problem bo w nocy do nas przychodzi chociaz na szczescie juz co raz rzadziej. no i spimy w salonie na kanapie, bogu dzieki wygodna bo inaczej to bym chyba umarla

dziewczyny spia, a ja ide sprzatac ehh a tak mi sie nie chceeeeee.
a my cały czas we czwórkę w jednym pokoju, a i tak Dawid do nas przychodzi
ja się uparłam, że nie chcę w salonie zwykłej kanapy, właśnie dlatego, że potem spać na niej będę i kupiliśmy taką z wyciąganym materacem, ale nie dość że się ciężko składa i rozkłada to wcale takie wygodne nie jest

Cytat:
o jaaa ale te dzieciaki szybkie gdzie tam Miłoszowi do takich akrobacji

Mel B 14/14 +
Stary 2014-03-10, 20:28   #1667
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Bartek myje Żuka...
... z łazienki, do melodii weselnej "ona temu winna, ona temu winna, pocałować go powinna", słychać:
"umyjemy Jaśka, umyjemy Jaśka, domyjemy uszka Jaśka..." po chwili "umyjemy Jaśka, umyjemy Jaśka, domyjemy rączki Jaśka...", aż w pewnym momencie na cały regulator

mój mąż też kąpieli, albo przy ubieraniu śpiewa coś Mikiemu, ale hitem jest przy zmianie pieluszki "pupa do góry! pupa do góry! HEJ!"

Stary 2014-03-10, 20:29   #1668
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Bartek myje Żuka...
radosna twórczość

Mój na początku śpiewał Maszynkę do swierkania Czesława, bo twierdził, ze tylko to ładnie mu wychodzi . Teraz osluchal sie dziecięcych hitów i czasami costam innego tez zanuci.

Edytowane przez xViolet
Czas edycji: 2014-03-10 o 20:34
xViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 20:34   #1669
Madziuchna27
Zakorzenienie

ulubiona piosenka mego Julka to "Panie Janie, panie Janie....", bo matka śpiewa "Panie Julianie, panie Julianie... itd." Skubany jak śpiewam w oryginalnej wersji jest obojętny, ale jak o Julianie, to chichra się szczęśliwy

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 20:34   #1670
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
bo dzieci podobno z takiej siadają leży nóżki w bok pupa w górę i siedzi
U nas tez pampków niet...

A widzisz, myślałam, że z boku

Cytat:
Hania do perfekcji opanowała kręcenie się na brzuchu w kółko. od kilku dni też pełzała, ale głównie do tyłu, co ją dość wnerwiało, bo zamiast przybliżać się do zabawki to była coraz dalej no i kilka razy musiałam ją wyciągać spod szafki, bo aż po pupę się pod nią wcisnęła

Cytat:
Zdolniacha

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
mojemu Julkowi też wszystko z łyżeczki smakuje aż piszczy jak pojawiam się z miseczką ale dziś się rozpłakał, bo matka źle wymieszała jedzonko i musiało być za gorące już drugi raz

dziś była premiera śliwki, na razie tylko 3 maluteńkie łyżeczki

Idę ćwiczyć, ale mi się nie chce

Bosz, co Wy robicie, że maluch chcą jeść??? Jaśko z łyżeczki leki owszem tak, ale sokiem marchewkowym pluje... ślini się za to do płatków z dżemem

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 20:35   #1671
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Jestem i ja Wróciliśmy z reha, zrobiłam też nalot na biedronkę i kupiłam dwa kocyki. Jutro mamy szczepić Szymka, więc już się stresuję i martwię:/
a co to za kocyki w tej biedrze? a jeszcze coś więcej ciekawego jest?

Cytat:

dziękujemy Kubusiu

Mel B 14/14 +
Stary 2014-03-10, 20:36   #1672
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Bartek myje Żuka...

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2014-03-10, 20:39   #1673
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

tak, nawet jak idę karmić to t. idzie ze mną i gada
u nas to samo

Cytat:
Ahoj! Stasio jeszcze pokaszluje ale dziś byliśmy na krótkim spacerze - taka piękna pogoda. Najchętniej teraz też bym z nim wyszła ale lepiej nie przeginać Niech się powoli aklimatyzuje.

Kurcze fajny był, zdrowy to przez kilka dni przestałam mu podawać Dicoflor i zaraz złapał jakieś paskudztwo. Na szczęście obeszło się bez antybiotyków.
Potem ja chorowałam a teraz mężul.
Stasika w tak piękną pogodę wożę w spacerówce. Jak wieje albo jest chłodniej to w gondoli - jeszcze się mieści choć tak już na styk. W ogóle to córa znajomej wylądowała w szputalu - rotawirus. Mała jest tylko kilka dni mlodsza od Stasia. Boję się z nim wychodzić do ludzi, podobno jakaś grypa jelitowa panuje.

Piszecie o siadaniu - mój nawet nie próbuje choć chwila - na leżaczku się podciąga. Póki co dość fajnie opanował przewracanie się z pleców na brzuszek - niestety w drugą stronę jeszcze tego nie zakapował i jest ryk Siadać to go nie sadzam tak specjalnie choć czasem przy stole mam go na kolanach to tak pół leżąco, pół siedząco jest. Albo daję go do rogala podczas picia butli. Generalnie na podstawie tego wątku widać jak bardziej różnie się dzieci rozwijają i nabywają nowych umiejętności Staś jest z "tych starszych" a przy niektórych młodszych ma takie tyły że głowa boli. Nic na siłę, na wszystko przyjdzie czas. Moja bratowa mówiła, że Dominik też nie raczkował bardzo długo, już się zamartwiała i potem nagle z dnia na dzień zaczął zasuwać po podłodze.

I chciałam się pochwalić, że kuzynowi dziś się urodziła córa - Zosia na dzień mężczyzny 3800 kg, taki pucek, poliki czerwone Fajnie, bardzo się cieszę - Staś będzie miał w kim wybierać

Dajcie swoim dzieciom słoiczki czy same pichcicie? Bo ja tak i taka le ostatnio częściej sama gotuję dla młodego. Bardzo lubi taką zupkę: marchew, ziemniak i kawałek pietruszki + koperek. wcina aż miło patrzeć

cudny Stasiek
Cytat:
Powiem Wam co zrobił mój maz. Ogólnie jest maniakiem czystości swojego samochodu i ma rożne specyfiki do czyszczenia. No i wczoraj karmiąc Wiki słyszałam, ze coś "majstruje", wychodzę z pokoju i patrzę, a on czyści kolka i plastiki w wózku tymi swoimi soecyfikami samochodowymi Na bank miałyśmy dziś najczystszy wozek w okolicy, az sie błyszczał
haha mogę podstawić swój wózek na czyszczenie?

Cytat:
słoodziaczek malutki

Cytat:
Bartek myje Żuka...
cudne zakonczenie piosenki

idę jutro do fryzjera. włosy lecą mi strasznie pozostała mi ok. 1/3 pierwotnego kucyka

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 20:40   #1674
kasiuni_a
Wtajemniczenie

A my jutro rano mamy usg brzucha. Trzymajcie kciuki, bo się denerwuję

Mel B 14/14 +
Stary 2014-03-10, 20:44   #1675
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
A my jutro rano mamy usg brzucha. Trzymajcie kciuki, bo się denerwuję
będzie dobrze

Stary 2014-03-10, 20:52   #1676
kahunia
Zadomowienie

Cytat:

ja pamiętam jak Dawid wywrócił się na brzuch w gondoli, złapał brzegów i zaczął podciągać do góry żeby sobie powyglądać następnego dnia już wyciągnęliśmy spacerówkę
No moja wlasnie tak zaczyna kombinowac dobrze ze gondola gleboka

Cytat:

Do tej pory Kubus jak plakal to bylo " nie nieeee"
a od wczoraj jest "mamamamaaa..." zapewne zupelnie nieswiadome
U nas dzisiaj bylo "maaamiiii"

Cytat:
Bartek myje Żuka...

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 20:55   #1677
butterfly20
Zakorzenienie

Śliczny Stasiu i Kubuś

Cytat:
jestem, kupiłam tylko jabłka, bo pampów zero! a jak byliśmy ok 11:00 na zakupach to było mega dużo ale pani powiedziała, że jeszcze powinny być, ja mam zapas więć jak nie będzie to nie, ale mam miejsce więc bym sobie zachomikowała nie widziałam, ale fajnie

nie, wiem zobaczymy, na pewno się pochwalę jak coś

my już od miesiąca w spacerówce z pasami jeździmy

ehh to nie wiem

bo dzieci podobno z takiej siadają leży nóżki w bok pupa w górę i siedzi

w słońcu dzisiaj było 25 stopni
pasy ma spacerówce więc nie ucieknie

kurde! odłożyłam tabsy w piątek, a dalej mam plamienie albo to już @- nie wiem
ale czemu tak długo jeździcie?Za krótka gondola była czy był ciekawski?

Cytat:
durne

hem

ale pięknie na dworze
mąż miał dziś wolne, bo pojechał na działkę przygotowywać ją na sezon a ja potem wzięłam dziewczyny i poszłyśmy do niego pieszo
Marysia wróciła z mężem autem a ja z Hanią znów pieszo do domu

Teacherko, a czy na te kupki próbowałaś może dać kleiku ryżowego na wodzie?
3 dni marchewki, jutro marchewka z ziemniorem

Ooook idę prasować

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 20:59   #1678
kahunia
Zadomowienie

Cytat:

Ooook idę prasować
Musialas mi przypomniec

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 21:02   #1679
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Bartek myje Żuka...
mój coś w stylu - "kąpiel taka cieplutka, umyjemy buzię, rączki, nóżki i fiutka" ale nie pamiętam, jaka melodia.
Stary 2014-03-10, 21:14   #1680
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
[/COLOR]ponawiam pytanie
smoczki canpola pasuja do butelek aventu ?
chyba nie pasują bo aventy mają szerszy gwint. ale nie dam sobie ręki uciąć.
a co do kp.. wycisnęłaś z siebie wszystko co mogłaś bylo super przyznaj! a teraz będzie jeszcze lepiej, życzę jeszcze więcej przespanych nocek
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Sluchajcie.Nie wiem czy wprowadzac malemu te sloiczki od 6-tego miesiaca skoro ma takie schizy.Co prawda kupa juz sie unormowala bylo wczoraj tylko 2 rzadkie i jedna normalna, ale apetyt dalej mas kiepski.
Co sadzicie?
ja dalabym na razie spokoj
Cytat:
Podaję jej teraz Dicoflor. Wcześniej Trilac... Od prawie 2 miesięcy to tak non stop. Aaa, w szpitalu dostawała Lakcid. Mam wrazenie, ze zaraz na początku pobytu w szpitalu sie zaczęło ok.6 kupek na dobę... Ale teraz to ona ma czasem serie, że w ciągu godziny są 4-5 mega dużych...

Umówimy sie na prywatną wizytę do pediatry, niech ją przebada, obejrzy, niech powie co dalej...

Zaniosłabym kał do badania, ale jak jak to takie rzadkie, na tej szpatułce się nie utrzyma
to wytrzyj pieluszką o pojemnik ja tez dzis nosilam dwa pojemniki na posiew i na krew utajoną, ale wczoraj na wieczor marcin dostal smecte i marchwianke i bylo co zbierac

Cytat:
Susanna sliczny Stas

Brawa za wszytskie nowe umiejetnosci dzieciaczkow

Kubusiowi tez coraz lepiej wychodzi pelzanie, wiercenie sie, sieganie zabawek
czekam teraz az zsynchronizuje podnoszenie sie na rekach i nozkach

tez planuje zniesc ze strychu krzeselko do karmienia bo stoi w kartonie i czeka. dostal maluch na gwiazdke.wtedy myslalam, ze jeszcze tyle czasu zanim bedziemy je uzywac, a to juz strasznie leci ten czas

kochany maleńki
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości