|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Aldrin kupiłam bodziaki w Pepco na 56 na długi i krótki rekawek....teraz juz kupuje na 62 bo tych malutkich tyle chyba nie trzeba.
Ale polspiochow na 56 nie widziałam w Pepco.Dzis skokne do textil marketu zobaczę jak tam asortyment wyglonda. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2043 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Witam się ze pięknym słoneczkiem NecroKitty-aleee śliczny brzusio Kucyk-majty podobno lepsze siateczkowe http://www.aptekagemini.pl/canpol-wy...-10-sztuk.html i ja je zamierzam kupic karolkya-słodkich snów ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Majkela-dobrze, że wyniki masz ok i to nic poważnego
|
#2044 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śliczny brzuszek ![]() Cytat:
Jak już pisałam już chwilę nie śpie. Pogoda piękna a ja leżę. Pojechałam rano na mszę za babcie i jak wysiadałam z samochodu tak bardzo zabolał mnie brzuch z prawej strony że aż musiałam się zgiąć w pół. Do teraz czuje taki dziwny ból z prawej strony, nigdy tak nie miałam.
|
|
#2045 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tam ceny jak na zdjęciu poniżej bo mi kuzynka w sobotę jak była tam w tym sklepie to zrobiła ![]() Cytat:
Cytat:
Już teraz na dniach ma do mnie przyjść paczka z ubrankami od kuzynki mojej kuzynki. Na rozmiar 68 bo na te wcześniejsze to mam dużo ciuchów. Jak zacznę pranie to końca nie będzie majkela, ja za każdym razem jak szłam wyrwać zęba to trzęsłam się niesamowicie z nerwów. A dentysta co chwilę się mnie pytał czy wszystko w porządku i czy dobrze się czuję. Chyba myślał że znieczulenie na mnie tak działa NO ale nie taki diabeł straszny skoro poszłam aż 3 razy.Bardziej to się porodu boję U nas ja mam jeszcze jedną ósemkę i chcę się nią zająć no i mężowi ostatnio dentystka powiedziała żeby zastanowił się nad usówaniem tych ósemek bo ona może je teraz zrobić ale za jakiś czas one i tak się posypią no i tak czy siak trzeba będzie je usunąć. No więc pewnie wygonię go do dentysty jak mała się urodzi i weźmie wolne w pracy, choć wtedy to będę mieć dwójkę dzieci w domu Bolała tylko jedna ósemka a żonka wyrwała w przeciągu roku 3 ![]() No a u nas dziś 100-dniówka
|
|||
|
|
|
#2046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to impreza ![]() |
|
|
|
|
#2047 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A podkłady na łóżko to tylko wezmę 2szt, bo potem do domu się idzie zwykle, to po co więcej. Za to chcę duże: 40x60cm żeby nie musieć celować tyłkiem w nocy ;p A dla dzidzi kupiłam już paczkę tych najmniejszych 40x40, to nawet w domu sie zużyje w razie czego albo gdzieś na wyjeździe.
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedzi
Cytat:
Kurde nic nie wiem ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szwagierka też raz myślała że zdąży no i mała osikała kanapę Tak więc ja podkłady dla Milenki mam zamiar mieć |
|
|
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
Witam witam
Jak co tydzień - miałam przerwę weekendową jak zawsze W sobotę byliśmy u znajomych - i szok - dostaliśmy 5 olbrzymich reklamówek z ciuszkami po powrocie nie spałam do 2 w nocy tylko przeglądałam je do r.86 nie muszę w ogóle kupować śpiochów ani bodziaków do tego świetne nosidełko (nie na codzień a raczej na znoszenie dziecka z 4 piętra ja swoje sprzedałam a koleżanka swoje mnie pożyczyła teraz W sobotę też mieliśmy pojechać do jednego sklepu z wózkami - ale za późno wyjechaliśmy z domu. Na pocieszenie TŻ wziął mnie do Plejady do Sosnowca żebym tam mogła sobie w Smyku pooglądać jakiekolwiek wózki... wparowałam do sklepu zastanawiając się na który się wpierw rzucić... żebyście widziały moją minę jak zobaczyłam raptem 3 spacerówki na krzyż z czego tylko jedna godna uwagi.... padłam... Mąż obiecał, że 19go przed warsztatami pojedziemy do tego sklepu co w sobotę nie zdążyliśmy Odrazu wykorzystamy ten dzień i pojedziemy na porodówkę do Katowic choćby po to, żeby trasę TŻ poznał Wczoraj mama miała urlop więc pojechałam do Niej i mi włosy zafarbowała ![]() Pogodę mamy piękną! Aż kupiłam wczoraj cebulki do sadzenia na szczypiorek będę sadzić na dniach ![]() Chce się też prać i wieszać już na balkonie! Ale jak to robić jak walczymy z głupimi ptakami które umyśliły sobie składać jaja na naszym balkonie Tyle u mnie ![]() Widziałam kilka tematów: wycieranie pupki przy zmianie pieluchy - my przez pierwsze miesiące używaliśmy ciepłej wody i wacików. Potem dopiero przeszliśmy na chusteczki nawilżane, ale że wkurzały Nas te mocno nasączone, to upodobaliśmy sobie Babydream niebieskie - są bardziej suche i to Nam odpowiadało - Dominice też Smarowanie pępka - nie mam zdania na ten temat - 4lata temu już były nowe zasady, żeby niczym nie traktować kikutka i tak też robiliśmy, choć na wszelki w domu był rozrobiony spirytus. Przyszła położna oglądnęła pępek poprosiła o spirytus - rach ciach obsmarowała go i 2 dni później odpał ![]() Kółko do siedzenia po porodzie - ja w poprzednim połogu nie zakupiłam ale ratowało mnie zwijanie koca w rulon i na kształt kółka i tak siadałam ![]() Majtki siateczkowe - zdecydowanie lepsze dla naszej pupy ![]() Prowansja - łączę się w bólu po remontowym też mieliśmy tyle sprzątania - ciągiem 3dni i to wszyściutko - wszystkie drzwi, lampy, półki w środku garderoby, każda listwa no masakra była! Z kuchni (najbliżej łazienki) musieliśmy wyjąć dosłownie wszystko z szafek i myć. Jeszcze firany mi zostało wyprać i koce...Też Nam kosmetyka została - tj półka szklana, dywaniki, kosze dekoracyjne. Poziomkka - a co pisało o tych guzkach na dziąsłach? Dobra w następnym cytowanie będzie
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-03-11 o 10:37 |
|
|
|
#2051 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem jak było przy bratanicy i moim chrzesniaku---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- AAAA Beat@- za 100-dniówkę
|
|
#2052 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja Dominika też będzie musiała nosić okulary. Tylko od lipca. Nadwzroczność Nam wyszła + astygmatyzm. Ale Nasza okulistka powiedziała, że jak dobrze pójdzie to do szkoły pójdzie już bez okularów. Że im wcześniej się zacznie wadę leczyć to są bardzo duże szanse na wyzerowanie wady Jakie okularki kupujecie? oj niefajnie A na czym w ogóle polega dieta w cukrzycy ciążowej? Mi położna w przychodni mówiła, że te cukrzycowe mamy niewiele tyją w ciąży przez dietę (mimo nawet obowiązkowych nocnych posiłków), szybko wracają do wagi sprzed i czasem tak im się spodobała ta dieta że trzymają ją także po ciąży Cytat:
![]() 19.03 ojj dopadnę go ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja zawsze polecam Bebetto - uważam, że to bardzo dobra firma i robi naprawdę porządne wózki ![]() Ale będzie na pewno zadowolona, bo w przeciwieństwie do wielu innych (nawet droższych) wózków - po przejściu na spacerówkę nie zaczniecie przeklinać i narzekać ![]() Cytat:
![]() Berenika i jak po fitnesie? nie skończy się na 1 zajęciach? zaczniesz chodzić ?
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-03-11 o 10:42 |
|||||
|
|
|
#2053 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Impreza i gratulacje, kupuj soczek ![]() ![]() Cytat:
![]() Witam się ze słonka i z kawką inką oczywiście ![]() Pościel już wyniesiona super się wietrzy. Obiad gotowy więc można leniuchować
|
||
|
|
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle chciałam grupowo pogratulować wizyt, usg, poznania płci, imion, kolejnych 100dniówek
|
|
|
|
#2055 | ||||
|
Konto usunięte
|
Witam się we wtorek mega niewyspana
Moje dzieci nie mają litości dla biednej matki, wykończyć mnie chyba chcą ![]() Pisałyście o Octenisepcie. Ja początkowo nie używałam niczego na pępek Adasia, ale zaczął mu się bardzo paprać, kupiłam Octenisept i po dwóch dniach pępek odpadł i zaraz się zagoił. Na moje krocze również pomógł. Datę ważności ma bardzo długą, kończy się chyba jakoś w tym roku, a nawet go nie wykończyłam (mam ten mały). Więc tym razem też kupię Piszecie o wyprawce, więc postanowiłam się w końcu zebrać i sama zrobić listę. Tzn. spiszę sobie z waszych ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kakusia dobrze że utwierdzasz mnie w przekonaniu że dobrze wybraliśmy, mogę spać spokojnie. Bo Ty ekspertką w temacie wózków jesteś Wybaliśmy Bebetto bo porównywaliśmy z dwoma innymi wózkami które braliśmy pod uwagę i w tym spacerówka właśnie wydawała nam się największa więc i najdłużej posłuży. Siedzisko było najdłuższe, więc mam nadzieje że problem zsuwania się dziecka nas nie spotka. Na wysokość oparcia też był najwyższy. Ja dalej zalegam na sofie. Wstałam, zaczęłam chodzić ale ból brzucha wrócił. Jak siedzę to jest ok. http://swiatpieluch.pl/bambams-m-2.html A co myślicie o tych pieluszkach??
|
|
#2057 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() gratulacje ![]() Cytat:
![]() Nie pisałyście może tu wcześniej (nie chce mi się szukać) o warsztatach dla ciężarnych pt. "bezpieczny maluch"? Dowiedziałam się, że będą u mnie w mieście 28go marca i zastanawiam się czy iść
|
||
|
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia Bebetto są bardzo zwrotne mimo sporej spacerówki - ale zgrabnej! I wszystko fajnie mają przemyślane
Ostatnio prawie głowę obkręciłam oglądając się za nim na chodniku i mimo rozłożonej spacerówki na płasko (dzidziuś sobie tam spał ) to bardzo zgrabnie i lekko płynął Berenika to super że masz taką fajną tanią opcję z tym fitnessem Ja się muszę zmobilizować do codziennych spacerów, jak się odsprzątam już porządnie to planuję chodzić na takie 'marsze' na bieżnię + w domu z youtube stretching. Zobaczymy jak będzie z motywacją Ale narazie to mam tyle sprzątania, że nie wiem za co się chwycić
|
|
|
|
#2059 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.wolnymbyc.pl/pieluchowo/
|
|
#2060 | |
|
Wtajemniczenie
|
Zdecydowanie ubywa mi kondycji, godzina spacerku i mam zadyszkę
w lumpeksach oczywiście tłumy, kupiłam tylko pajacyka i bluzeczkę dla małej. Przejdę się potem jeszcze do pepco, może mają jakieś wiosenne kurteczki bo dzisiaj same jakieś byle jakie widziałam i coś czuje, że bym do lata szukała ![]() Idę obiadek robić bo od rana za mną łosoś chodzi ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2061 |
|
Konto usunięte
|
sprzątanie to też dobre ćwiczenia
![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- No nie, mój dzieć ewidentnie chce matkę wykończyć, znowu się podsunął w górę, uciska mi na żołądek, zjeść normalnie nie mogę i jeszcze z prawej strony mi się tuż pod żebrami wypina, co mnie boli koszmarnie,jakby mi brzuch miało rozerwać zaraz |
|
|
|
#2062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ----- Co do podkładów jednorazowych dla malucha ja w ogóle takich nie używałam. Ale oczywiście można zakupić. W domu korzystałam z przewijaka z Ikei i jego takich frotowych okryć. A jak się wybrudziły to oczywiście pieluchy tetrowe A pod pupkę jak była opcja że sie wybrudzi to podkładałam ręcznik papierowy. Albo po prostu tą ubrudzoną pieluszkę kładłam tak, żeby pupcia nie dotykała tego brudnego tylko leżała na tym czystym przodzie. Każdy ma jakieś swoje techniki, które z czasem sobie wypracowuje ![]() Mam też taki przenośny przewijak składany kupiony chyba w Auchan, używany glównie na wyjścia. |
|
|
|
|
#2063 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45535038] Nie pisałyście może tu wcześniej (nie chce mi się szukać) o warsztatach dla ciężarnych pt. "bezpieczny maluch"? Dowiedziałam się, że będą u mnie w mieście 28go marca i zastanawiam się czy iść [/QUOTE]Ja idę dziś na te warsztaty, to wieczorkiem napiszę Ci czy było warto ![]() Witam się wtorkowo ![]() A ja rano byłam na pobieraniu krwi, powtórzyć morfologię przed jutrzejszą wizytą, poszłam na spacer, bo piękna pogoda, ale dalej nie mam na nic siły ani ochoty i nic mnie nie cieszy, chyba faktycznie przesilenie wiosenne |
|
|
|
|
#2064 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Sprawdzony "na sucho" na 4 osobach jest ok, wykrył anomalie u mojego męża (zawsze ma trochę niższą temp.) i mamy (ona z kolei ma zawsze ok. 37), szybko mierzy to też na plus. I w zasadzie tyle mogę powiedzieć póki co
.Cytat:
Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
, ale macie sporo rzeczy .Cytat:
.Cytat:
, wczoraj byłam w nocy u lekarza z tą moją infekcją (piszę w nocy, bo wizyta na 23:00 ) i dostałam leki i kazał mi przed ich aplikacją podmywać się Tantum Rosa, no a że noc, to już tylko nocna apteka została i za TR opakowanie 6 saszetek zapłaciłam 33zł .Cytat:
.Co do rozmowy na temat pępka, to ja kupię ten Octenisept mały, a czy będę stosować, to nie mam pojęcia, co mi w szpitalu i położna każą , ale najwyżej my wykorzystamy .Idę dalej nadrabiać .
|
|||||||
|
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45536027]sprzątanie to też dobre ćwiczenia
[/QUOTE]no coś w tym jest bo sprzątałam godzinę i namachałam się nieźle a nic w sumie takiego konkretnego nie zrobiłam - uporządkowałam Dominice ciuchy w komodzie, posegregowałam co do prania, wstawiłam 1 pranie i pluszaki Jej posprzątałam, poprzestawiałam parę reklamówek ciuszków i mały szybki renament w szafie ![]() zasłużyłam na II śniadanie ![]() hehehe dobry patent na wykorzystanie pt: 2w1 ![]() Pater no to czekamy na Twoją relację z warsztatów |
|
|
|
#2066 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też , jestem raz dziennie na wizażu i w zasadzie cały czas co jestem, to tylko nadrabiam .Cytat:
.I dziękuję za opinię Nie zamierzam .Śliczny brzuszek ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- EDIT: któraś z Was pytała mnie o szklane butelki, ale mi nie zacytowało, postanowiłam że kupię szklane z dwóch powodów- jakoś szkło wydaje mi się bardziej higieniczne , ja np. kupuję wodę mineralną tylko w szklanych butelkach, innych nie uznaję . Ale to póki co, być może, jak mnie ręka będzie boleć (bo szklane cięższe) i będę je nałogowo tłuc, to może zmienię poglądy, a może nie, póki co na dzień dzisiejszy- szklane .
|
||
|
|
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jakiej firmy kupujesz? |
|
|
|
|
#2068 |
|
Zadomowienie
|
beat@
gratuluję studniówki ![]() |
|
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
Może nie do końca doprecyzowałam o co mi chodzi
Mydło w kostce fajnie się sprawdziło u mnie w przypadku gojenia krocza, spierania plam na ubraniach. Moim zdaniem to w płynie nie ma takich właściwości. Ale jeśli jesteś zadowolona to super
|
|
|
|
#2070 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pozdrowienia z lezczk skapanego w slonku
jest super cieplo i przyjemnie... Chyba sie dzis dotlenie za cala zime ![]() Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

Jakieś konkretne firmy polecacie?
Pobudki o 5:30 chyba mi nie służą bo wczoraj padłam o 20 
13.07.2013 

jeju Ty na prawdę jesteś szalona
Piszcie tak dalej, a na pewno jeśli będę je musiała usuwać, to usunę je na pewno w głębokiej narkozie