|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Vea7 ja w naszym xlanderze od czasu pieknej pogody nie zakladam juz tego pokrowca na nozki
wydaje mi sie ze sie tam gotuje. Daje kocyk a pokrowiec w razie wu w kiszyku.kurde chyba za wczescie z tym naszym mlekiek nastepnym zaczelam bo na opakowaniu pisze PO 6 miesiacu i co teraz ? Nowa otwarta pucha 800g w kosz czy dawac ten miesiac wczesniej. Co sie moze stac ?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
ja mam wszędzie napisane,że żółtko po 7 miesiącu.
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
brawa ![]()
|
|
#1743 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1745 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, a dla T ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ekspozycja glutenu: Skopiuje wiadomość od Natali, mam nadzieję że mogę? 2-3g tej kaszki to około 2 płaskich łyżeczek do herbaty lub niecała duża łyżka - uwaga, mam mało pojemne łyżeczki i łyżki w każdym bądź razie to jakieś 5 ml (sprawdzałam w takim kieliszku od syropów). żeby to miało sensowaną konsystencję, to należy dać około 20 ml wody. Ja do tego dawałam troszkę swojego mleka, no nie wiem, może z 5 ml, odciągniętego ręcznie i wychodziło takie ani za rzadkie ani za gęste. ale wydawało mi się po 3 dniach, że Hani trochę w brzuszku bulgocze za bardzo, więc dziś zmniejszyłam do 1 płaskiej łyżeczki na 10 ml wody i też trochę mleka" __________________ jeśli chcesz dawać zwykłą mannę, to te 1/2 łyżeczki surowej kaszki musisz ugotować. chyba ze masz lubelle, to wystarczy wrzucić na wrzątek. potem dajesz łyżeczką + pierś do popicia, albo wrzucasz tą ugotowaną kaszkę do obiadku/deserku. jeśli wybierasz gotową kaszkę typu holle czy zdrowy brzuszek, to robisz ją na mm albo na wodzie. jest to wygodniejsze niż gotowanie manny bo wrzucasz tylko na np ciepłą wodę 1 łyżeczkę, mieszasz i gotowe a manne musisz ugotować (5 minut?), ostudzić i dopiero dać że już niewspomnę, że jak masz tylko duże/normalne garnki to Ci te 1/2 łyżeczki zginie w garnku ja gotowałam przy Marysi, ale w tygielku. teraz używam holle, każda minuta jest dla mnie na wagę złota jak masz jeszcze jakieś wątlpiwości to pytaj
Kubuś 09-11-2006 Hubercik 19-10-2013 Edytowane przez Asiek84 Czas edycji: 2014-03-11 o 10:46 |
||||||||
|
|
|
#1746 |
|
BAN stały
|
Zastanawiam sie kim jest Lala Ala.Janek o takowej ciagle opowiada, nie wiem dziadek go z jakas laska poznal na spacerach czy co...
|
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
czy Wasze dzieci też się tak strasznie podnoszą jak chcecie je nakarmić w krzesełku?bo się zastanawiam,czy młoda tak bardzo chce siedzieć,czy jest tak wygłodzona,że rzuca ię do przodu do łyżeczki
:confus ed:
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1749 |
|
BAN stały
|
Moj sie zsuwa, opada na boki na tym krzeselku, chyba jeszcze za maly, ale do jedzenia wytrzyma
|
|
|
|
#1750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale my w lezaczku jeszcze bo krzeselko mam u mojej mamy, kupila bym nowe ale tz mnie chyba z domu by wypedzil
|
|
|
|
|
#1751 |
|
BAN stały
|
A ja mam odwrotne pytanie niz Madzia.Czy musze przejsc koniecznie na mleko nastepne?Czy cos sie stanie jak ten tydzien czy 2 pociagnie jeszcze na poczatkowym?
|
|
|
|
#1752 |
|
Zadomowienie
|
Maharet. Wlasnie szperam po internecie i mleko nastepne ma podobno wiecej kalorii jest bardziej syte no bo nornalne ze starsze dziecko tego ootrzebuje... nie jestem na biezaco, a czemu nie chcesz swojemu Jasiowi podac dwojki ;>?
Ja sie zas pospieszylam i pisza ze zbyt wczesne podanie mleka nast moze powodowac bole brzuszka... Tego nie zaobserwowalam, ale Jasko wazy juz 10800! I jesli to mleko jest bardziej kaloryczne to chyba kupie puszke 1 i ta wywale w kosz... f*u*c*k ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1753 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale Twoj jest przeciez w odpowiednim wieku na to mleko...Co do wagi to sie nie znam, ale jak jest w normie to nie wiem w czym problem. |
|
|
|
|
#1754 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, wychodzi na to, że Jasiek klusek jest, bo przy 72 cm waży 7945... a i tak spadł w centylach ![]() Nawzajem Cytat:
Tak czytam o teściowych i mi się chyba wadliwy egzemplarz trafił - nie jest specjalnie upierdliwa ani nałaźliwa, wręcz przeciwnie (poza czasami słabszym dniem) jest sympatyczna i pomocna ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja zaczynam jutro, więc się baaardzo przyda Cytat:
Chyba nie... no bo dlaczego miałoby się coś stać? |
||||||
|
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
Głowa dzisiaj mi pęka ;/ Taka ładna pogoda a ja w domu siedzę, bo muszę pisać ;/ Dobrze, że ma kto wyjść z Filipem na spacer. Cytat:
I na początku, przez kilka dni dawałam raz jedynkę, raz dwójkę. Aż jedynka się skończyła. Teraz tylko dwójka. Też tak czytałam. Edytowane przez bojatoja Czas edycji: 2014-03-11 o 10:47 |
|
|
|
|
#1756 |
|
Zadomowienie
|
Maharet aaa to o paczki chodzi
wg mnie napewno nic mu nie bedzie... a moze kup 2 dodatkowo i w ciagu dnia zuzywaj 1nke a 2jke dawaj na noc ? Moze przy tym dluzej by tez spal (jesli nie spi) noi mialby cos bardziej kalorycznego. Teraz znowu wyczytalam ze mleko nastepne wprowadza sie jak dziecko je juz 2 inne posilki niz mleko. To by sie zgadzalo bo Jasko wcina obiadek miesno warzywny i deserek owociwy takze zostawiam ta puche.musze zmienic butelki aventa natural beznadziejne sa... Smoczki na kolejne miesiace zamiast miec jedna dziurke a wieksza to maja malutkie dziurki ale jest ich wiecej... noi po co mi one jak mleko jest gesciejsze a mlody sie wkurza bo mu nie leci przez te mikroskopijne dziury. musze zamowic tt butelki bo chyba sa lepsiejsze... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
NIE
beznadzieja! poważnie, żal kasy no chyba ze jako zabawka dla Macka...to juz nie zlauje Cytat:
![]() Twarda jestes...ale gdybysmy zrobiły ranking to chyba Twoja tesciowa wygrywa to niechlubne miejsce ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- ja gdzies kiedys czytalkam z elepeij dluzej podawac 1 niz szybciej dac 2
|
|
|
#1758 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Polecam smoczek trojprzeplywowy. ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Mysle, ze dam mu ta miarke wiecej i tyle.O ile wogole jasnie pan raczy sie zainteresowac pokarmem. Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2014-03-11 o 10:57 |
|
|
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieci znów nie dały mi spać i jestem wypluta
![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- maharet ja 1 będę dawać dłużej, bo mam jeszcze z 3 puszki, a za 9 dni En kończy 6 mcy ![]() Eda pepti 1 jadł dużo dłużej, 1 po prostu jest lżejsze dla brzuszka, można je dawać dłużej.
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1761 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za szczepienie i za wagęJeszcze raz dziękuję za wszystkie kciuki Jesteśmy już po usg, na początku strasznie się wkurzyłam, bo przyszłam do przychodni, a tam cała kolejka osób czekających pod gabinetem. Jedni umówieni na godzinę, inni bez konkretnej godziny No więc sobie ustalili, że wchodzą wg kolejki po prostu. Wkurzyłam się i zaczęłam się tam wykłócać aż przyszłą pielęgniarka i powiedziała, że wchodzi się wg godzin, a Ci którzy nie mają konkretnej godziny wyznaczonej to są dopisani do listy z pilnym przypadkiem i wchodzą na końcu kolejki. Więc jak tylko wyszedł pacjent z gabinetu to my z Miłkiem weszliśmy Na usg wyszło wszystko w porządku, wszystkie narządy ok. Ale na skierowaniu mieliśmy podane zniekształcenie klatki piersiowej, bo ma to jedno żebro zapadnięte. I w związku z tym niczego się nie dowiedziałam. Lekarka powiedziała, że nie ma jak dokładnie tego obejrzeć Stwierdziła, że może jadłam za mało wapnia w ciąży Albo miał złamane żebro przy urodzeniu i tak się zapadło Do tego mega mnie wkurzyła, bo Miłek bardzo płakał przy badaniu więc dałam mu grzechotkę, którą od razu wpakował do buzi. A lekarka na to, że matka go niepotrzebnie przegłodziła przed badaniem Złapała go też za rączki i miał je lekko chłodne, więc od razu komentarz, że mamusia już pewnie na letnio ubiera |
|||
|
|
|
#1762 |
|
BAN stały
|
T. sie pytala co potrzebje na nastepny rozmiar to napisama, ze body\kosulki dlugi rekaw, body\koszulki ktotki, spochy\polscpiochy\rajsto py i to tak po 10 sztuk.Ze 4 pajace i rampersy.To sie zapytala po co mi tyle dlugich rekawow i nogawek na lato.
P.S.Janek zuzywa zazwyczaj 3 koszulki i 2 spochy dziennie |
|
|
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rodzina Adamsów przy nich to amatorzy ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Dziewczyny a ja źle robie że daje mu następne mleko stopniowo? Tzn np na 180ml wody dawałam wpierw 5miarek jedynki i 1dwójki, teraz daje 4jedynki i 2dwójki i tak powoli zwiększam, to źle że mieszam?
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten w pieluszce był większy niż dałam gliceryny Super, że usg ok, a lekarka za komentarze
|
|
|
|
|
#1765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
Mojemu się nie chce samemu kąpać Adasia, ale nie daje się tak. Jakieś obowiązki musi mieć. Raz zrobiłam podstępem, by przygotował kąpiel. Zaniosłam Adasia i wyszłam z łazienki. Wcześniej też zawsze razem, jak miał na drugą zmianę to sama sobie radziłam, ale teraz nie kąpiemy na stojaku, tylko wanienkę dajemy do brodzika.
|
#1768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1769 | |||
|
Zakorzenienie
|
czaszka moja niania nie szumi
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
My mamy za sobą najlepszą noc w historii ![]() Leo się obudził o 6 na jedzenie jak Tż się szykował do pracy, a potem spał jeszcze do 10.20. To mi się podoba |
|||
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
U nas zazwyczaj ja robię mleko, ale niech już będzie, lepiej by dzieckiem się zajął tą chwilę.Mamę prawie cały czas widzi.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.

wydaje mi sie ze sie tam gotuje. Daje kocyk a pokrowiec w razie wu w kiszyku.
i co teraz ? Nowa otwarta pucha 800g w kosz czy dawac ten miesiac wczesniej. Co sie moze stac
02.08.2006 r Ty i Ja...
29.09.2012 r Na zawsze razem..
09.09.2013 

dluga po tatusiu 

Staje na czworaka i się przechyla, ale nadal się boi 
, a dla T 
:confus ed: