Koty - część VIII - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-11, 20:36   #4081
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Dot.: Koty - część VIII

Cytat:
Napisane przez Gosia X Pokaż wiadomość
U nas cieplutko i słonecznie. Trzymam kciuki za obolałą kocią łapkę
Dzięki
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 21:09   #4082
marea
Wtajemniczenie

Dziękuję za życzenia. Nimfa Sto lat

Ps Nimfa nie kombinuj tylko zgarniaj kotkę na sterylke. Ulzy Ci a wyobrazenie o przeprowadzeniu calej akcji jest duzo gorsze niz sama akcja. Byleby ja zlapac. Zastrzyk usypiajacy mozna podac przez transporter jak kot dziki i nie da rady go trzymac. Wet Ci ja przetrzyma z 2 dni za dopłatą i wypuscisz ja od razu.

Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app

Edytowane przez marea
Czas edycji: 2014-03-11 o 21:13
marea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 21:34   #4083
meire
Zakorzenienie

Nimfa, stoooo lat... I siedmiu zyc..

U nas po sterylce, odebralam Olimpke w pelni wybudzona i mega glodna.. wszystko przebieglo OK.. teraz spi.. jutro Wam wstawie zdjecie w tym uroczym kubraczku.. wprawdzie ona nie podziela mojego zdania, bo wzrokiem probuje mnie delikatnie poinformowac, ze mam spadac na szczaw, a nie sie nia zachwycac, no ale... Pancia juz szczesliwa i spokojna..

Teraz czekamy na powtorke z rozrywki i sterylke Suzi..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 21:42   #4084
Nimfa20

Cytat:
Napisane przez marea Pokaż wiadomość
Dziękuję za życzenia. Nimfa Sto lat

Ps Nimfa nie kombinuj tylko zgarniaj kotkę na sterylke. Ulzy Ci a wyobrazenie o przeprowadzeniu calej akcji jest duzo gorsze niz sama akcja. Byleby ja zlapac. Zastrzyk usypiajacy mozna podac przez transporter jak kot dziki i nie da rady go trzymac. Wet Ci ja przetrzyma z 2 dni za dopłatą i wypuscisz ja od razu.

Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app

Dzisiaj siedziała ze mną na ogródku, dała się pogłaskać. Na oko problemu ze złapaniem nie będzie, nie wiem, jak by się zachowywała w transporterze i w samochodzie.

Figiel był jak aniołek

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Nimfa, stoooo lat... I siedmiu zyc..

U nas po sterylce, odebralam Olimpke w pelni wybudzona i mega glodna.. wszystko przebieglo OK.. teraz spi.. jutro Wam wstawie zdjecie w tym uroczym kubraczku.. wprawdzie ona nie podziela mojego zdania, bo wzrokiem probuje mnie delikatnie poinformowac, ze mam spadac na szczaw, a nie sie nia zachwycac, no ale... Pancia juz szczesliwa i spokojna..

Teraz czekamy na powtorke z rozrywki i sterylke Suzi..

Przydadzą się te życia po urlopie

A Suzi jak na nią reaguje?

Mój Figiel w ogóle nie zwraca uwagi na opatrunek, a ma dość sztywno . Nigdy nie wyobrażałam sobie kota w jakimkolwiek usztywnieniu A jednak można
Stary 2014-03-11, 22:34   #4085
marea
Wtajemniczenie

Pewnie bedzie sie drzec i rzucac norma. Zarzucasz ręcznik na transporter by jej stres zminimalizowac i do bagaznika do auta i wio do weta Innej opcji nie ma. Nie wytlumaczysz glupolkowi ze to dla jej dobra. Kiedys przyjdzie i Ci za to podziekuje a najwazniejsze ze kolejne maluszki nie beda po krzakach umierac. Dziewczyny zaproponowaly pomoc

Edytowane przez marea
Czas edycji: 2014-03-11 o 22:38
marea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 22:52   #4086
meire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość

Dzisiaj siedziała ze mną na ogródku, dała się pogłaskać. Na oko problemu ze złapaniem nie będzie, nie wiem, jak by się zachowywała w transporterze i w samochodzie.

Figiel był jak aniołek

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Przydadzą się te życia po urlopie

A Suzi jak na nią reaguje?

Mój Figiel w ogóle nie zwraca uwagi na opatrunek, a ma dość sztywno . Nigdy nie wyobrażałam sobie kota w jakimkolwiek usztywnieniu A jednak można
Po przywiezieniu je izolowalam.. Dalam im troche czasu... Potem byly juz razem, ale trzymaly sie na dystans.. Dopiero pare minut temu Suzi poszla ja wylizac... Na szczescie juz jest dobrze.. ale ze byla zazdrosna o moje kolana, to teraz sie uwalila na nie, jak dluga i spi..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Stary 2014-03-12, 09:52   #4087
Nimfa20

Cytat:
Napisane przez marea Pokaż wiadomość
Pewnie bedzie sie drzec i rzucac norma. Zarzucasz ręcznik na transporter by jej stres zminimalizowac i do bagaznika do auta i wio do weta Innej opcji nie ma. Nie wytlumaczysz glupolkowi ze to dla jej dobra. Kiedys przyjdzie i Ci za to podziekuje a najwazniejsze ze kolejne maluszki nie beda po krzakach umierac. Dziewczyny zaproponowaly pomoc

Może tak, może nie Widzę, że tak kotka w moim ogródku czuje się jak u siebie, nie boi się mnie, ani psów. Ja niedawno wychodzę, a on pod furtką i jak gdyby nic sobie weszła

Ogarnę jakoś

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Po przywiezieniu je izolowalam.. Dalam im troche czasu... Potem byly juz razem, ale trzymaly sie na dystans.. Dopiero pare minut temu Suzi poszla ja wylizac... Na szczescie juz jest dobrze.. ale ze byla zazdrosna o moje kolana, to teraz sie uwalila na nie, jak dluga i spi..

No i super
Stary 2014-03-12, 14:14   #4088
Kretka666
Zakorzenienie

Niedawno gadałyśmy o niebezpieczeństwie przy uchylonych oknach. Co o czymś takim myślicie - http://www.zooplus.pl/shop/koty/drzw...tki_kot/372253 ? To by działało? W takim sensie ma to faktycznie działać?

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

I jeszcze jedno - tą siatkę da się jakoś przymocować do okien? http://www.zooplus.pl/shop/koty/drzw...tki_kot/345938 Bo wygląda mi to do montowania w ścianie.
Robię zakupy zabezpieczające I szelki kupuję, młode chętnie wychodzą z mieszkania jak np. listonosz przychodzi i są drzwi otwarte, a już taka śliczna pogoda jest, że nie ma co czekać. Mam nadzieję, że te będą odpowiednie http://www.zooplus.pl/shop/koty/tran...dla_kota/32644

Edytowane przez Kretka666
Czas edycji: 2014-03-12 o 14:16
Kretka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 14:20   #4089
monika_sonia
KOTerator

Ja mam tą siatkę na oknach na śrubach, już 3 rok i jeszcze się nie zniszczyła.

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 14:27   #4090
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Niedawno gadałyśmy o niebezpieczeństwie przy uchylonych oknach. Co o czymś takim myślicie - http://www.zooplus.pl/shop/koty/drzw...tki_kot/372253 ? To by działało? W takim sensie ma to faktycznie działać?

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

I jeszcze jedno - tą siatkę da się jakoś przymocować do okien? http://www.zooplus.pl/shop/koty/drzw...tki_kot/345938 Bo wygląda mi to do montowania w ścianie.
Robię zakupy zabezpieczające I szelki kupuję, młode chętnie wychodzą z mieszkania jak np. listonosz przychodzi i są drzwi otwarte, a już taka śliczna pogoda jest, że nie ma co czekać. Mam nadzieję, że te będą odpowiednie http://www.zooplus.pl/shop/koty/tran...dla_kota/32644
Moja Stepka przy uchylonym oknie nie próbuje nigdy uciekać. Otwarte na oścież okna zabezpieczone są przed owadami i przy okazji przed ucieczką kota moskitierą. Ale taką porządną z twardej siatki, a nie jakimś tanim szajsem i się sprawdza, nawet jak kot się o nią opiera.

Mam takie szelki i jestem z nich zadowolona. Wywaliłam z nich smycz i kupiłam taką 7m dla jamników, żeby kot miał większy zasięg jak ja sobie w lato siedzę na kocyku. Tylko jak ja kupowałam to były 3 rozmiary: dla małego kiti, dla normalnego i dla dużego kocura. Oczywiście wzięłam przez przypadek dla kiti ale na szczęście mi wymienili w sklepie bez problemu.
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 14:30   #4091
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
Ja mam tą siatkę na oknach na śrubach, już 3 rok i jeszcze się nie zniszczyła.
Przymocowałaś do okien za pomocą tego co dam dają do zestawu?

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;45553989]Moja Stepka przy uchylonym oknie nie próbuje nigdy uciekać. Otwarte na oścież okna zabezpieczone są przed owadami i przy okazji przed ucieczką kota moskitierą. Ale taką porządną z twardej siatki, a nie jakimś tanim szajsem i się sprawdza, nawet jak kot się o nią opiera.

Mam takie szelki i jestem z nich zadowolona. Wywaliłam z nich smycz i kupiłam taką 7m dla jamników, żeby kot miał większy zasięg jak ja sobie w lato siedzę na kocyku. Tylko jak ja kupowałam to były 3 rozmiary: dla małego kiti, dla normalnego i dla dużego kocura. Oczywiście wzięłam przez przypadek dla kiti ale na szczęście mi wymienili w sklepie bez problemu.[/QUOTE]

Florki też nie, ale z kotami to wiadomo jak jest I zaciekawiło mnie to, ten klocek, że jak to ma działać.

To szelki biorę
Stary 2014-03-12, 14:31   #4092
daktylek1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Niedawno gadałyśmy o niebezpieczeństwie przy uchylonych oknach. Co o czymś takim myślicie - http://www.zooplus.pl/shop/koty/drzw...tki_kot/372253 ? To by działało? W takim sensie ma to faktycznie działać?[
To chyba ma przeciwdziałać zsunięciu się kota (w razie próby wydostania się) w tę najwęższą szczelinę. Czyli w sumie na dłuższą metę żadne zabezpieczenie

U mnie Grubcio od rana do nocy spędza czas w otwartym oknie. To siedzi i obserwuje, to drzemie. Mała za to, to na parapecie, to na hamaku, to na pańci

Co do siatki, to jak komuś nie przeszkadza czarny kolor, to ja polecam tę na krety. Szeroka (4m) tania (ok. 5 zł za mb), wytrzymała, i każde oczko jest zgrzewane osobno, w razie zerwania się nie pruje (ale Mała się wspinała i nic nie pękło, ja też testowałam, próbowałam przerwać i mi się nie udało).

Edytowane przez daktylek1987
Czas edycji: 2014-03-12 o 14:33
daktylek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 14:38   #4093
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
1. To żadne zabezpieczenie.
2. Zestaw zawiera haki mocujące. Jeśli nie chcesz wiercić, musisz zrobić ramkę na kątownikach tak jak podsyłałam ostatnio w linkach.
3. Mam te szelki, radzę od razu kupić dłuższą smycz, bo ta metrowa to męczarnia. Mam 3-metrową, na dłuższej kot zwiewa w krzaki i ciężko się wydostać.
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;45553989]Moja Stepka przy uchylonym oknie nie próbuje nigdy uciekać.[/QUOTE]
Daniels też, aż pewnego dnia się powiesił. To żaden argument
Stary 2014-03-12, 14:39   #4094
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daktylek1987 Pokaż wiadomość
To chyba ma przeciwdziałać zsunięciu się kota (w razie próby wydostania się) w tę najwęższą szczelinę. Czyli w sumie na dłuższą metę żadne zabezpieczenie

U mnie Grubcio od rana do nocy spędza czas w otwartym oknie. To siedzi i obserwuje, to drzemie. Mała za to, to na parapecie, to na hamaku, to na pańci

Co do siatki, to jak komuś nie przeszkadza czarny kolor, to ja polecam tę na krety. Szeroka (4m) tania (ok. 5 zł za mb), wytrzymała, i każde oczko jest zgrzewane osobno, w razie zerwania się nie pruje (ale Mała się wspinała i nic nie pękło, ja też testowałam, próbowałam przerwać i mi się nie udało).
Ale zabezpieczy przed "ściśnięciem" przez okno, tak?

Czarna zupełnie nie przeszkadza, mamy czarne moskitiery, a one jak wiadomo mają gęste, malutkie oczka i wydają się bardziej ciemne niż przy siatce z rzadszymi oczkami. Mogłabyś mi podlinkować o jakie Ci konkretnie chodzi? Można ją spokojnie zamontować na wąskim oknie?
Stary 2014-03-12, 14:40   #4095
monika_sonia
KOTerator

Chyba śrub nie dołączyli, a jak dołączyli to za mało i nie ten kolor, który chciałabym, nie ten rozmiar itp bo na pewno musiałam dokupić, ale to grosze. Tam jest taka lina, i to na tej lince wszystko się trzyma, instrukcja przewlekania liny będzie w pudełku.

Stary 2014-03-12, 14:55   #4096
daktylek1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale zabezpieczy przed "ściśnięciem" przez okno, tak?

Czarna zupełnie nie przeszkadza, mamy czarne moskitiery, a one jak wiadomo mają gęste, malutkie oczka i wydają się bardziej ciemne niż przy siatce z rzadszymi oczkami. Mogłabyś mi podlinkować o jakie Ci konkretnie chodzi? Można ją spokojnie zamontować na wąskim oknie?
Całego kota raczej tak (a przynajmniej go bardzo nie zgniecie ), ale łapkę dołem zawsze może wsadzić.

Niedawno wrzucałam fotki klik

Ja mam wąskie okno, jedno skrzydło/szyba ma niecałe 60 cm (to razy dwa).
Ja mam zrobioną ramkę, ramkę pomalowałam na biało, żeby się nie rzucała w oczy oraz miała ochronę przed deszczem itd. Do tego zszywaczem tapicerskim przyczepiłam siatkę (docięłam na wymiar, sporo mi jej jeszcze zostało).
Robiłam wg TEJ instrukcji.
Wszystko zrobiłam sama (tylko kątowniki dociął mi wujek ze względu na nietypowe okna). Potrzebne materiały kupiłam bez problemu w marketach budowlanych (listwy (mam 10mm grubości, 20mm szerokości), zszywacz, zszywki (najlepiej jak najdłuższe, żeby wchodziły jak najgłębiej, ja mam 14 mm), śrubki w Leroy Merlin, siatkę akurat w Castoramie.
Pomierzyłam, podocinałam, skręciłam (listwy były na tyle miękkie, że nawet nie potrzebowałam wiertarki (da się jak są ostre śruby obejść), tylko mocno dociskałam i wkręciłam.
Najtrudniejsze było montowanie na oknie, przyda się druga osoba do trzymania, ja wkręcałam (wcześniej przymierzyłam, porobiłam kropki w miejscach śrub i je wkręciłam i wykręciłam, żeby już mieć nawiercone otwory.
Wszystko zajęło mi ze 2 dni (malowałam 2 dwukrotnie), samo zbijanie, wiercenie, montowanie na okno ze 2 godziny.

A i konieczne są śruby, nie gwoździe. Będzie się dużo lepiej trzymać.

Jakbyś chciała jakieś dokładniejsze zdjęcia, to postaram się zrobić (tylko, że dysponuję tylko komórką z 5Mpix aparatem).
Z balkonem nie mam jeszcze doświadczenia.

A i jeszcze w miejscu łączenia listewek w ramce mam takie narożniki, żeby dodatkowo lepiej się to trzymało.

Edytowane przez daktylek1987
Czas edycji: 2014-03-12 o 15:17
daktylek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 15:16   #4097
Malla
Nie depcze krokusów

Daktylek - nie miałam zszywacza, zrobiłam szkielet z 2 listewek skręconych śrubami, siatka ładnie się na nich trzyma. Najgorsze było nakładanie na okno, gdy kolega wisiał w połowie za oknem na 5 piętrze...
Stary 2014-03-12, 15:20   #4098
Kusum
Zakorzenienie

Widze, że jestem w temacie, bo właśnie przyjechały nasze siatki z zoo+
W weekend będziemy je montować.
Stary 2014-03-12, 15:38   #4099
daktylek1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Daktylek - nie miałam zszywacza, zrobiłam szkielet z 2 listewek skręconych śrubami, siatka ładnie się na nich trzyma. Najgorsze było nakładanie na okno, gdy kolega wisiał w połowie za oknem na 5 piętrze...
Ja wysępiłam zszywacz na koszt mamy
Ale przydatne urządzenie, używam co jakiś czas do poprawiania sznurka na palikach drapaka czy też drapaka na desce, jak go trochę oderwą przez drapanie.

U mnie za oknem balansowałam ja, ale z racji parteru daleko bym w razie czego nie poleciała
Zdecydowanie zakładanie na okno jest najtrudniejsze, niewygodnie się te śrubki przykręca.
Ale muszę przyznać, że jestem dumna z tej siatki
Stary 2014-03-12, 15:44   #4100
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
Widze, że jestem w temacie, bo właśnie przyjechały nasze siatki z zoo+
W weekend będziemy je montować.
I co zawierają w zestawie, możesz zrobić zdjęcie zestawu?
Cytat:
Zdecydowanie zakładanie na okno jest najtrudniejsze, niewygodnie się te śrubki przykręca.
Ale muszę przyznać, że jestem dumna z tej siatki
Przykręcałaś śrubki przy zakładaniu? Ja zrobiłam całą ramkę, potem włożyłam pod ukosem do domu i zahaczyłam kątowniki.
Stary 2014-03-12, 16:04   #4101
Nimfa20

Cytat:
I szelki kupuję, młode chętnie wychodzą z mieszkania jak np. listonosz przychodzi i są drzwi otwarte, a już taka śliczna pogoda jest, że nie ma co czekać. Mam nadzieję, że te będą odpowiednie http://www.zooplus.pl/shop/koty/tran...dla_kota/32644
O, ale fajne te szelki Są fajnie regulowane i materiał chyba sztywniejszy. Ja mam taki luźny, a te wydają się bezpieczniejsze.
Stary 2014-03-12, 16:14   #4102
meire
Zakorzenienie

Cytat:

Tez mam te szelki.. Dziewczyny szybko sie przyzwyczaily.. Juz sie nie moge doczekac pierwszego spaceru..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Stary 2014-03-12, 16:29   #4103
Nimfa20

Cytat:
Tez mam te szelki.. Dziewczyny szybko sie przyzwyczaily.. Juz sie nie moge doczekac pierwszego spaceru..

Koty zaszczepiłaś ? Jak dasz radę, cyknij zdjęcia
Stary 2014-03-12, 18:03   #4104
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
I co zawierają w zestawie, możesz zrobić zdjęcie zestawu?

Przykręcałaś śrubki przy zakładaniu? Ja zrobiłam całą ramkę, potem włożyłam pod ukosem do domu i zahaczyłam kątowniki.
W zestawie jest siatka, sznurek i zwykle haczyki. Myslalam, ze to beda jakies fajne mocowania A tu niz czego bym w obi nie kupila. W sobote bedziemy montowac to cykne fotke.
Stary 2014-03-12, 18:56   #4105
Nimfa20

Cytat:
W zestawie jest siatka, sznurek i zwykle haczyki. Myslalam, ze to beda jakies fajne mocowania A tu niz czego bym w obi nie kupila. W sobote bedziemy montowac to cykne fotke.
Zawsze możesz sama zabezpieczyć. Popytaj w Castoramie o jakieś mocowania itp. może coś się znajdzie.
Stary 2014-03-12, 21:53   #4106
Suvia
Zakorzenienie

spóźniona, ale też się dołączam do życzeń

Cytat:
Tylko koty świrują jak słyszą leniwca w rui

Cytat:
Ja też. Tęsknię za tym, gdy wychodząc na balkon mogłam oglądać linię pagórów na całym horyzoncie.
same pagórowe dziewczyny na wątku ja też tęsknię

Cytat:
Napisane przez iwona1110 Pokaż wiadomość
Sezon balkonowy się już u kociastych zaczął
Cytat:
Napisane przez mycha9393 Pokaż wiadomość
Dziewczyny u was też pełna wiosna?
Cytat:
Napisane przez mycha9393 Pokaż wiadomość
Trochę przerażają mnie te temperatury..nie wiem czy opony zmieniać czy nie
ale jest plus kot mieszka już na balkonie
Cytat:
Chyba mieszkam na jakimś biegunie
kurczę, ja też z bieguna cosik cieplej jest, ale nie czuję jeszcze pelnej wiosny. Idę do pracy-zimno jak cholera, wychodzę-zimno jak cholera, poczekam aż temperatura nie będzie tak bardzo skakać i dopiero się będę z zimowego snu budzić

Felka też na razie olewa balkon. Wystawia wąsy i stwierdza, ze za zimno jeszcze.

Cytat:
Kiedyś na jakimś forum przeczytałam, żeby mówić, że siatka to zabezpieczenie przed wypadnięciem dziecka. Nawet jak się nie ma własnego to, że niby z rodziny jakieś odwiedza
dobre

Cytat:
U nas po sterylce, odebralam Olimpke w pelni wybudzona i mega glodna.. wszystko przebieglo OK..
no to super

czy Rybiorek nas definitywnie opuścił??

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 22:01   #4107
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
czy Rybiorek nas definitywnie opuścił??

Stary 2014-03-12, 23:37   #4108
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Cytat:
Daniels też, aż pewnego dnia się powiesił. To żaden argument
Wiem, że to nie argument, ale rzadko kiedy otwieram tak okno na dłużej bo jak tylko jest już względna temperatura to wolę okno na oścież i siatkę. A to zabezpieczenie które było pokazane to jakiś szajs.
Cytat:
3. Mam te szelki, radzę od razu kupić dłuższą smycz, bo ta metrowa to męczarnia. Mam 3-metrową, na dłuższej kot zwiewa w krzaki i ciężko się wydostać.
Większość dłuższych można zatrzymać, żeby się dalej nie rozwijała. Jak ktoś ma podwórko, gdzie jest duża przestrzeń bez krzaków itp. to dłuższa jest lepsza bo się może na niej swobodnie bawić, biegać za motylami itp.
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 01:51   #4109
Malla
Nie depcze krokusów

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;45562953]Większość dłuższych można zatrzymać, żeby się dalej nie rozwijała. Jak ktoś ma podwórko, gdzie jest duża przestrzeń bez krzaków itp. to dłuższa jest lepsza bo się może na niej swobodnie bawić, biegać za motylami itp. [/QUOTE]
Mam smycz 3-metrową, która nie posiada automatycznego skracania. W sklepach sprzedają dłuższe bez tego mechanizmu, dzięki temu są do 5x tańsze oraz lżejsze.

Mierzyłam dziś w sklepie na Niuni szelki dla kociąt, oczywiście wylazła.
Stary 2014-03-13, 08:02   #4110
Kretka666
Zakorzenienie

Nowe zdjęcia Bisiaka i Florki, tym razem lepsze
Mam jeszcze więcej trochę, ale tyle mi się zmieściło do posta. Bis nie była skora do sesji, więc większość jest Florki.

1-2 Bis
3-5 Florka
6-7 obie, jak widać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_4786.jpg (69,3 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_4800.jpg (67,1 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_4820.jpg (73,1 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_4806.jpg (73,3 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_4789.jpg (67,0 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_4802.jpg (99,5 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_4815.jpg (119,6 KB, 43 załadowań)

Edytowane przez Kretka666
Czas edycji: 2014-03-13 o 08:03
Kretka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości