|
|
#4081 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Dot.: Koty - część VIII
Dzięki
|
#4082 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za życzenia. Nimfa Sto lat
![]() Ps Nimfa nie kombinuj tylko zgarniaj kotkę na sterylke. Ulzy Ci a wyobrazenie o przeprowadzeniu calej akcji jest duzo gorsze niz sama akcja. Byleby ja zlapac. Zastrzyk usypiajacy mozna podac przez transporter jak kot dziki i nie da rady go trzymac. Wet Ci ja przetrzyma z 2 dni za dopłatą i wypuscisz ja od razu.Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez marea Czas edycji: 2014-03-11 o 21:13 |
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
Nimfa, stoooo lat... I siedmiu zyc..
![]() U nas po sterylce, odebralam Olimpke w pelni wybudzona i mega glodna.. wszystko przebieglo OK.. teraz spi.. jutro Wam wstawie zdjecie w tym uroczym kubraczku.. wprawdzie ona nie podziela mojego zdania, bo wzrokiem probuje mnie delikatnie poinformowac, ze mam spadac na szczaw, a nie sie nia zachwycac, no ale... Pancia juz szczesliwa i spokojna.. ![]() Teraz czekamy na powtorke z rozrywki i sterylke Suzi.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4084 | ||
|
|
Cytat:
Dzisiaj siedziała ze mną na ogródku, dała się pogłaskać. Na oko problemu ze złapaniem nie będzie, nie wiem, jak by się zachowywała w transporterze i w samochodzie. Figiel był jak aniołek ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
Przydadzą się te życia po urlopie ![]() A Suzi jak na nią reaguje? Mój Figiel w ogóle nie zwraca uwagi na opatrunek, a ma dość sztywno . Nigdy nie wyobrażałam sobie kota w jakimkolwiek usztywnieniu A jednak można
|
|
#4085 |
|
Wtajemniczenie
|
Pewnie bedzie sie drzec i rzucac
norma. Zarzucasz ręcznik na transporter by jej stres zminimalizowac i do bagaznika do auta i wio do weta Innej opcji nie ma. Nie wytlumaczysz glupolkowi ze to dla jej dobra. Kiedys przyjdzie i Ci za to podziekuje a najwazniejsze ze kolejne maluszki nie beda po krzakach umierac. Dziewczyny zaproponowaly pomoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez marea Czas edycji: 2014-03-11 o 22:38 |
|
|
|
#4086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ze byla zazdrosna o moje kolana, to teraz sie uwalila na nie, jak dluga i spi.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4087 | ||
|
|
Cytat:
Widzę, że tak kotka w moim ogródku czuje się jak u siebie, nie boi się mnie, ani psów. Ja niedawno wychodzę, a on pod furtką i jak gdyby nic sobie weszła ![]() Ogarnę jakoś ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
Niedawno gadałyśmy o niebezpieczeństwie przy uchylonych oknach. Co o czymś takim myślicie - http://www.zooplus.pl/shop/koty/drzw...tki_kot/372253 ? To by działało? W takim sensie ma to faktycznie działać?
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- I jeszcze jedno - tą siatkę da się jakoś przymocować do okien? http://www.zooplus.pl/shop/koty/drzw...tki_kot/345938 Bo wygląda mi to do montowania w ścianie. Robię zakupy zabezpieczające I szelki kupuję, młode chętnie wychodzą z mieszkania jak np. listonosz przychodzi i są drzwi otwarte, a już taka śliczna pogoda jest, że nie ma co czekać. Mam nadzieję, że te będą odpowiednie http://www.zooplus.pl/shop/koty/tran...dla_kota/32644
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2014-03-12 o 14:16 |
|
|
|
#4089 |
|
KOTerator
|
Ja mam tą siatkę na oknach na śrubach, już 3 rok i jeszcze się nie zniszczyła.
|
|
|
|
#4090 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mam takie szelki i jestem z nich zadowolona. Wywaliłam z nich smycz i kupiłam taką 7m dla jamników, żeby kot miał większy zasięg jak ja sobie w lato siedzę na kocyku. Tylko jak ja kupowałam to były 3 rozmiary: dla małego kiti, dla normalnego i dla dużego kocura. Oczywiście wzięłam przez przypadek dla kiti ale na szczęście mi wymienili w sklepie bez problemu.
|
|
|
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;45553989]Moja Stepka przy uchylonym oknie nie próbuje nigdy uciekać. Otwarte na oścież okna zabezpieczone są przed owadami i przy okazji przed ucieczką kota moskitierą. Ale taką porządną z twardej siatki, a nie jakimś tanim szajsem i się sprawdza, nawet jak kot się o nią opiera. ![]() Mam takie szelki i jestem z nich zadowolona. Wywaliłam z nich smycz i kupiłam taką 7m dla jamników, żeby kot miał większy zasięg jak ja sobie w lato siedzę na kocyku. Tylko jak ja kupowałam to były 3 rozmiary: dla małego kiti, dla normalnego i dla dużego kocura. Oczywiście wzięłam przez przypadek dla kiti ale na szczęście mi wymienili w sklepie bez problemu.[/QUOTE]Florki też nie, ale z kotami to wiadomo jak jest I zaciekawiło mnie to, ten klocek, że jak to ma działać.To szelki biorę
|
|
#4092 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie Grubcio od rana do nocy spędza czas w otwartym oknie. To siedzi i obserwuje, to drzemie. Mała za to, to na parapecie, to na hamaku, to na pańci ![]() Co do siatki, to jak komuś nie przeszkadza czarny kolor, to ja polecam tę na krety. Szeroka (4m) tania (ok. 5 zł za mb), wytrzymała, i każde oczko jest zgrzewane osobno, w razie zerwania się nie pruje (ale Mała się wspinała i nic nie pękło, ja też testowałam, próbowałam przerwać i mi się nie udało).
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2014-03-12 o 14:33 |
|
|
|
|
#4093 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
2. Zestaw zawiera haki mocujące. Jeśli nie chcesz wiercić, musisz zrobić ramkę na kątownikach tak jak podsyłałam ostatnio w linkach. 3. Mam te szelki, radzę od razu kupić dłuższą smycz, bo ta metrowa to męczarnia. Mam 3-metrową, na dłuższej kot zwiewa w krzaki i ciężko się wydostać. [1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;45553989]Moja Stepka przy uchylonym oknie nie próbuje nigdy uciekać.[/QUOTE] Daniels też, aż pewnego dnia się powiesił. To żaden argument
|
|
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czarna zupełnie nie przeszkadza, mamy czarne moskitiery, a one jak wiadomo mają gęste, malutkie oczka i wydają się bardziej ciemne niż przy siatce z rzadszymi oczkami. Mogłabyś mi podlinkować o jakie Ci konkretnie chodzi? Można ją spokojnie zamontować na wąskim oknie?
|
|
#4095 |
|
KOTerator
|
Chyba śrub nie dołączyli, a jak dołączyli to za mało i nie ten kolor, który chciałabym, nie ten rozmiar itp bo na pewno musiałam dokupić, ale to grosze. Tam jest taka lina, i to na tej lince wszystko się trzyma, instrukcja przewlekania liny będzie w pudełku.
|
|
|
|
#4096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), ale łapkę dołem zawsze może wsadzić.Niedawno wrzucałam fotki klik Ja mam wąskie okno, jedno skrzydło/szyba ma niecałe 60 cm (to razy dwa). Ja mam zrobioną ramkę, ramkę pomalowałam na biało, żeby się nie rzucała w oczy oraz miała ochronę przed deszczem itd. Do tego zszywaczem tapicerskim przyczepiłam siatkę (docięłam na wymiar, sporo mi jej jeszcze zostało). Robiłam wg TEJ instrukcji. Wszystko zrobiłam sama (tylko kątowniki dociął mi wujek ze względu na nietypowe okna). Potrzebne materiały kupiłam bez problemu w marketach budowlanych (listwy (mam 10mm grubości, 20mm szerokości), zszywacz, zszywki (najlepiej jak najdłuższe, żeby wchodziły jak najgłębiej, ja mam 14 mm), śrubki w Leroy Merlin, siatkę akurat w Castoramie. Pomierzyłam, podocinałam, skręciłam (listwy były na tyle miękkie, że nawet nie potrzebowałam wiertarki (da się jak są ostre śruby obejść), tylko mocno dociskałam i wkręciłam. Najtrudniejsze było montowanie na oknie, przyda się druga osoba do trzymania, ja wkręcałam (wcześniej przymierzyłam, porobiłam kropki w miejscach śrub i je wkręciłam i wykręciłam, żeby już mieć nawiercone otwory. Wszystko zajęło mi ze 2 dni (malowałam 2 dwukrotnie), samo zbijanie, wiercenie, montowanie na okno ze 2 godziny. A i konieczne są śruby, nie gwoździe. Będzie się dużo lepiej trzymać. Jakbyś chciała jakieś dokładniejsze zdjęcia, to postaram się zrobić (tylko, że dysponuję tylko komórką z 5Mpix aparatem). Z balkonem nie mam jeszcze doświadczenia. A i jeszcze w miejscu łączenia listewek w ramce mam takie narożniki, żeby dodatkowo lepiej się to trzymało.
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2014-03-12 o 15:17 |
|
|
|
|
#4097 |
|
Nie depcze krokusów
|
Daktylek - nie miałam zszywacza, zrobiłam szkielet z 2 listewek skręconych śrubami, siatka ładnie się na nich trzyma. Najgorsze było nakładanie na okno, gdy kolega wisiał w połowie za oknem na 5 piętrze...
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
Widze, że jestem w temacie, bo właśnie przyjechały nasze siatki z zoo+
W weekend będziemy je montować.
|
#4099 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale przydatne urządzenie, używam co jakiś czas do poprawiania sznurka na palikach drapaka czy też drapaka na desce, jak go trochę oderwą przez drapanie. U mnie za oknem balansowałam ja, ale z racji parteru daleko bym w razie czego nie poleciała ![]() Zdecydowanie zakładanie na okno jest najtrudniejsze, niewygodnie się te śrubki przykręca. Ale muszę przyznać, że jestem dumna z tej siatki
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4100 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Przykręcałaś śrubki przy zakładaniu? Ja zrobiłam całą ramkę, potem włożyłam pod ukosem do domu i zahaczyłam kątowniki.
|
|
|
#4101 | |
|
|
Cytat:
|
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4103 | |
|
|
Cytat:
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tu niz czego bym w obi nie kupila. W sobote bedziemy montowac to cykne fotke.
|
|
#4105 |
|
|
Zawsze możesz sama zabezpieczyć. Popytaj w Castoramie o jakieś mocowania itp. może coś się znajdzie.
|
#4106 | ||||
|
Zakorzenienie
|
spóźniona, ale też się dołączam do życzeń
Cytat:
ja też tęsknięCytat:
cosik cieplej jest, ale nie czuję jeszcze pelnej wiosny. Idę do pracy-zimno jak cholera, wychodzę-zimno jak cholera, poczekam aż temperatura nie będzie tak bardzo skakać i dopiero się będę z zimowego snu budzić![]() Felka też na razie olewa balkon. Wystawia wąsy i stwierdza, ze za zimno jeszcze. Cytat:
![]() Cytat:
![]() czy Rybiorek nas definitywnie opuścił??
|
|
#4107 |
|
KOTerator
|
|
|
|
|
#4108 | |
|
Konto usunięte
|
Wiem, że to nie argument, ale rzadko kiedy otwieram tak okno na dłużej bo jak tylko jest już względna temperatura to wolę okno na oścież i siatkę.
A to zabezpieczenie które było pokazane to jakiś szajs. ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4109 |
|
Nie depcze krokusów
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;45562953]Większość dłuższych można zatrzymać, żeby się dalej nie rozwijała. Jak ktoś ma podwórko, gdzie jest duża przestrzeń bez krzaków itp. to dłuższa jest lepsza bo się może na niej swobodnie bawić, biegać za motylami itp.
[/QUOTE]Mam smycz 3-metrową, która nie posiada automatycznego skracania. W sklepach sprzedają dłuższe bez tego mechanizmu, dzięki temu są do 5x tańsze oraz lżejsze. Mierzyłam dziś w sklepie na Niuni szelki dla kociąt, oczywiście wylazła.
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe zdjęcia Bisiaka i Florki, tym razem lepsze
![]() Mam jeszcze więcej trochę, ale tyle mi się zmieściło do posta. Bis nie była skora do sesji, więc większość jest Florki. 1-2 Bis 3-5 Florka 6-7 obie, jak widać
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2014-03-13 o 08:03 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

teraz spi.. 

A tu niz czego bym w obi nie kupila. W sobote bedziemy montowac to cykne fotke.