|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Dragusia jak Florek? lepiej?
|
#3962 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mam takiej promocji ani na mailu, ani na karcie rossnę (sprawdzałam wczoraj s sklepie), więc to chyba jakieś losowo wybierane promocje dla konkretnych kart, bo u mnie są inne. Cytat:
|
||
|
|
|
#3963 |
|
Zadomowienie
|
witam
dziękuję Wam bardzo dziewczyny za życzenia zdrowia! przydały się bardzo, dziś już czuję się lepiej.. gardło odpuściło trochę, gorzej głowa ale faszeruje sie i daje rade.. mąż zajmuje się Ewunią, fajnie razem szaleja ale i tak smutno mi że nie mogę jej wyściskac i wycalowac dla wszystkich chorowitków takze dużo zdrowka u nas cały czas taka piękna pogoda.. sąsiad wyjął nawet kosiarkę ![]() po południu chyba pójdę na spacer bo w domu nie umiem wysiedzieć.. nadrobiłam trochę póki Ewcia śpi Vilga- wiem wiem ja też nie lubię się chwalić/przypominać, że mam urodziny.. wolę żeby zrobił to fb'uk ![]() Moderna- mam umówioną wizytę u dermatologa na 20ego marca Dragusia- zdrówka! można jeszcze wypełnić tą Twoją ankietę? jak tak ja+małż chętni no i dla Florka STO LAT STO LAT! Scarlett- gotować znaczy się wyparzać? ja to robię od zawsze codziennie alliw- ale J. superowy! [B]Małpka-[/B biedny Karolek ![]() Lunka- u nas Ewa zachowywała się podobnie, ale u nas przeszło po jakiś 3,4 dniach.. teraz często się zgrywa albo popisuje.. Hally- też bym musiała się wziąć za zdjęcia, przynajmniej segregację czy selekcję.. ale czekam na zdjęcia z roczku, porobie Ewuni i wtedy też dziadkom zrobimy niespodziankę Oliwka- Bzinka- super te buciki, pochwalisz się które kupiłaś? Ewkaaa- STO LAT STO LAT DLA SOLENIZANTA! |
|
|
|
#3964 | ||
|
Zakorzenienie
|
instynktowna potrzeba "husiania" (nienawidzę tego słowa
![]() ![]() bierz ile wlezie ![]() Cytat:
![]() ![]() wczoraj, po spacerze, chciałam by sobie chodził w attipaskach i ryk był jak ta lala.... Cytat:
mam jednego z H&Mu. za 20 zł cienki polarkowy.Alliwka dzięki za namiar klocko-pudełkowy. oszalałam całkiem (chłop mnie zatłucze ). a tam gdzie zamawiałaś jest taniej? bo logować się tylko dla spamu nie chcę ![]() ![]()
|
|
|
#3965 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3966 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh raz lepiej raz gorzej, w nocy znowu miał gorączke i co chwile sie budził biedaczekCytat:
można można, jak ci nie wysłałam to podaj maila nadrobiłam, a teraz idę bo babcia do Florka przyjechała ![]()
|
|
#3968 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3969 |
|
Zadomowienie
|
Jola, ja nawet na fb sie nie chwale
![]() Pisalyscie ze lubicie rampersy, ja wlasnie nie bardzo, mam wrażenie, że Kinga marznie w stopki w nich. Ostatnio jak bylam na szmatkach to właśnie duuzo takich bylo nob ale nie kupilam. |
|
|
|
#3970 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie w h&m nie pajaców bez stópek bo specjalnie szukałam mając w pamieci to ze juz kiedys o tym wspominałaśCytat:
![]() No i zjadło mi cytat: Pani, na westwing były dostepne tylko w okreslonych dniach (bo tam sa te kampanie jak na limango czy Baby's secret) ale cena akurat tego była taka sama, na inne nie patrzyłam. Wiem ze duzo spamu, ale rzeczy fajne i w fajnych cenach wiec czasem cos zakupie ![]() Jakbys któras chciała sie zarejestrowac na tym westwing.pl (tam jest masa rzeczy do domu) to dostałam dwa kupony rabatowe na zakupy dla przyjaciół, wiec jak któras cos to pisać
|
||
|
|
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo u nas same bez stopek (moze w PL sie slabo sprzedaja i ich tam nie wysylaja )http://www.hm.com/de/product/00854?article=00854-Q
|
|
#3972 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sprzątałam w pokoju i nagle patrzę na Mikołaja, a ten coś memła w buzi. Patrzę dalej, a on wyciągnął na chwilę język i schował. Zauważyłam coś czarnego Mówię do niego Mikołaj pokaż co tam masz, a ten się pięknie uśmiechnął i wyciągnął język a tam.... biedronka
|
|
#3973 |
|
Zadomowienie
|
Achna- to masz biedronkozerce! ;-):-P
Biedna biedroneczka. |
|
|
|
#3974 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
ja tylko tak piąte przez dziesiąte wieczorem moze was uda się poczytać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u nas Karol po domu chodzi w ciapach a jak mu spadnie to przynosi żeby mu zalożyć ![]() może postaw mu butki w pokoju kolo zabawek niech sie napatrzy niech się pobawi nimi może je polubi ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
u nas karol tez uwielbia tą zabawę najczęściej z Julką tak grają (u nas taką pilką do siatkówki plazowej)a teraz jeszcze zaczął sie ćwiczyć na piłce(aż go nagrałam ostatnio ) babcia go kladzie czasami na taką dużo pilkę i nią kolysze a Karol sam kladzie się w domu na taką małą pilkę i tak się turla na niej ![]() muszę wam filmik wrzucić
|
|
#3975 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
http://www.ceneo.pl/16315422 Wychodzi na to, że najtaniej ma TANIO.net, bo za 189zł. Niby więcej z przesyłką, ale jeszcze dodają zabawkę gratis, a także jest informacja, że jak się zapiszę do newslettera (nigdy nie byłam zapisana), to dostanę 20zł do wykorzystania na zakupy. 1 wózek + 1 tania żarówka - i wózek przyjedzie do mnie do domu sam, koszt kuriera zniweluje mi rabat, zostanie jeszcze 6zł, a do tego będę mieć zabawkę. Nie lubię takich sklepów jak Biedronka, zawsze sprawdzam w necie ich oferty i zawsze wychodzi na to, że wcale nie jest ani tak blisko ani tak tanio. Jeszcze widzę, że sklep DaaDaa ma za 199zł - to już wolę nawet dopłacić u Polaków niż kupić u Portugalczyków Może kiedyś źle wyjdę na tym patriotyzmie, ale tak mnie wychowano, że wolę wspierać NASZYCH. Nie dajcie się nabierać na te wszystkie promocje w marketach.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3976 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to było informacyjnieChyba wiekszosc z nas szuka sobie oferty w internecie, porównuje, itp. Nie czaję takich tekstów
|
|
|
|
|
#3977 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze na tym telefonie idzie się zaorać cytując. Nie dam rady każdej zacytować.
Więc bardzo dziękuję za wszystkie życzenia i piękne emotki impreza w sobotę ![]() Dla każdej z Was od Tomka (Wybaczcie że hurtowo )
|
|
|
|
#3978 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
już oczyma wyobraźni widze te Twoje balony !
Cytat:
Poza tym tak dzieci bardzo stopują wage . 15 kg osiagaja w wieku 3 lat-umownie . Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() w czary niewierze . najwyżej w zdrowotne działanie roślin za wage ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
my po basenie ,po spacerze ,po zakupach ,po paru innych takich .... musze odebrać ninke i jedziemy z R do szkoły na przedstawienia na dzień kobiet .a potem trening ... mam niechcemisia
|
|
#3979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oh ten Karol ![]() a co tu tak pusto. babcia już pojechała
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
Pani - czy attipaski sa już T dobre ? bo wcześniej pisalas ze za duże mieliście? macie "M-ki"?
|
#3981 |
|
Wtajemniczenie
|
Nestelle, Alliw - dziękuje za info
---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Oczywiście również życzę wszystkiego co najlepsze dla dzisiejszych Solenizantów ![]() Tak sobie uświadamiam przy okazji, że między naszymi dziećmi są nawet aż 2 miesiące różnicy. Widze teraz przy Kubciu, że to meeega dużo i wszystko się zmienia szybko w rozwoju No i nie wspominałam chyba, że łobuz w końcu sobie siada po swojemu |
|
|
|
#3982 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Najlepsze życzenia dla Tomka i Florka! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Stoją obok zabawek, ale A. nie może się na nie patrzeć Wywala je jak najdalej...Cytat:
![]() ![]()
|
||||||
|
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam pajace ze stopami i bez stop (wtedy ewentualnie skarpetki zakładam)- tak mi wygodniej, piżamka to mi się własnie z bluzeczką i spodenkami kojarzy ( a wiele dzieci w pajacach tez na co dzień chodzi)
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
W zalaczniku foto, jak to sie powinno uwazac na oznakowania drogowe
)
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
(ukradzione Monice
Ode mnie też Florek , Tomek- ![]() Wszystkiego najlepszego Smyki
|
#3986 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Demeter ja też nie czaję Ja tam lubię Biedronkę!! Wręcz ją kocham!! Także luz blues. Każda z nas ma swój wybór.
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
lasencje, telefon mi się zepsuł, nie łapie zasięgu, TŻ właśnie załatwia naszą 3cią wizytę w Orange ![]() ![]() ![]() : pala: chyba po drodze nabędę siekierę ![]() ![]() ![]() : pala: albo bejsbola ![]() ![]() ![]() : pala: albo nie wiem co........... albo za duplo wypożyczę Histeriusza od Pani, wsadzę go w wózek i im tam posiedzi, bo Z za grzeczna ![]() ![]() ![]() ![]() byłam dziś z Z w pracy, była aniołem normalnie, zauroczyła wszystkich, tylko jak się jedna osoba, za krórą delikatnie mówiąc nie przepadam zbliżała i chciała nawiązać jakiś kontakt bezpośredni to Z zaczęła robić papa i mówić nienie ![]() ![]() ![]() ![]() smart bejbi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ostatnio wciąż nam się nawijają przed wózek psy i koty, Z nauczyła się hau, pies chyba za trudne, ale z drugiej strony za trudne jest miau i nie mówi kot, tylko "kotu'' ![]() ![]() ![]() no i uwielbia się niezmiennie w akuku bawić i ciągle gada kuku, a jeszcze byliśmy u teściów co mieszkają na terenach wiejsko - podmiejskich, poszliśmy tam na spacer, zobaczyła kury i już ciągle tylko słyszę kokoko, albo kuku. normalnie ptaszarnia w chałupie....idąc za ciosem po pracy pojechałam na zakupy i też anioł, łaziłam ze 3h, ani kwęknęła, wszystko ciekawe, ciuchy, ikea.... ale powiem Wam jaka sytuacja, zdumiewa mnie, że ludzie nie mają odruchu pomóc. w ikei gorąco i trochę spacer trwa to zdjęłam jej kurtkę no i siedziała w maclarenie, na rączkach miałam przewieszona torbę od Mutsy, a jeszcze siatę ikeową z zakupami, jeszcze torebkę i jakąś siatkę, zapłaciłam i za kasami jest jakaś obsługa klienta czy coś - kanapy tam stoją, to podjechałam tam ubrać Z. Niewiele myśląc wyjęłam ją z wózka, a wózek przeważył, no dobra, ale mam Z na rękach no to ją ubieram najpierw - z 20 osób przeszło, myślicie, że ktoś się zatrzymał pomóc? gdzie tam! dopiero jakieś starsze małżeństwo, nawijające po angielsku więc pewnie nie Polacy, facet podszedł i podniósł wszystko.... ech, kultura.....
|
#3988 | |||||
|
Zakorzenienie
|
jak nie znajdę stacjonarnie to się do Ciebie promocyjnie kodowo uśmiechnę
![]() Cytat:
biedronkożerca istny nie czaisz marketingowo-reklamowo-spamowej propagandy?! i dobrze ![]() ![]() Cytat:
![]() ale mógłby choć trochę pochodzić...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pożyczę z chęcią. Szybko Cię załatwią, jeszcze gratisowe minuty dorzucą ![]() My dziś też w Ikei. Do kasy nie staliśmy wszyscy nas przepuścili - nie ma to jak na sygnale jechać (ściana z zegarami była kroplą która przepełniła kielich goryczy - podła matka nie dała dotknąć żadnego ![]() :brzyda l . ale w kąciku dla dzieci bawił się cudnie. on potrzebuje do dzieci. a ile razy stał bez trzymanki żeby zaimponić lachonkom Cytat:
|
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() hihi, zawsze mówiłam, że ET, głowa poza siatkami centylowymi też o czymś świadczy....... jestem po telefonie do Orange, facet ma się zorientować czy da radę dziś wystawić mi umowę i oddzwonić za pół godziny, fajna perspektywa, bo Z właśnie zasnęła, pewnie będzie cała happy jak będziemy miały wyjść z chaty. kuuuurde, w XXI wieku jestem bez telefonu, ładuję go jeszcze mając nadzieję, że może na baterii na full uda mu się załapać choć kreskę zasięgu.....czasem się zastanawiam dlaczego coś, co ktoś załatwia w godzinę za jednym podejściem ja załatwiam miesiąc w kilku czekając po kilka h? jakiś życiowy pech?
|
|
#3990 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co tam husianie , nie ma jak się bujać ![]() Cytat:
gdybym tego nie zauważyła to O. na bank by zeżarła ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
w szoku jestem
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.

Będziemy przymierzać. Muszę go wziąć bo on ma jakąś dziwną głowę i w 99% czapek nauszniki mu nie pasują. Zawsze jedno ucho jest odkryte 

dziś rano się nie dałam i dopiero jak miał chwile między darciem i czym się zajął to szybko go wzięłam. Mam zamiar mu pokazać że wyjmę z łożeczka ale nie przy krzyku.

dzięki za namiar klocko-pudełkowy. oszalałam całkiem 

biedaczek

05.07.2008