Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-12, 08:02   #2791
JudytaKas
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość
Jesteśmy w tym samym wieku
Ja tak samo uważam, że wyglądam coraz lepiej wcześniej nie poświęcałam sobie tyle czasu co teraz.
powiało starością na wątku dobra a teraz info - zagęściła mi się czupryna i mam wysyp nowych włosów TŻ nawet zauważył uwielbiam olejek z GP
Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość
przypomniało mi się. Dodajecie jakieś dodatki do żelu lnianego? już po ugotowaniu?
nie
Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Jej, tyle narzekań na żel, a ja po żelu wgniecionym na zupełnie mokre włosy (nie tylko wilgotne, jak jakiś czas temu kładłam) mam bardziej miękkie włosy niż bez żadnego stylizatora. Są takie cudne, że macać bym je ciągle mogła.
Ja mam tak samo. Po odgnieceniu zero sztywności

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 08:27   #2792
martaakow
Zakorzenienie

Ja czasem w chustę jeszcze odciskam, ale nie będę ukrywać - drażni mnie, że jeszcze nie odcisnę w nią tyle wody, ile chcę, a ona już cała mokra.

Judyta, ja nawet przed odgnieceniem. Ostatnio nie mam sucharków po Joaśce, jak robię tak, jak pisałam.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 08:53   #2793
iwonsia01
Zadomowienie

Ja mam ostatnio taki patent, że jak myję włosy wieczorem i wyschną to spinam je w taką spinkę klamerkę (wiecie, te takie zęby nachodzące na siebie). Kupiłam dość sporej wielkości (w Rosmannie jest dużo za grosze) i biorę wszystkie włosy, wkładam do spinki i spinam luźno na czubku głowy. Bardzo wygodne, lepiej niż w ciasnej gumce. O dziwo ta spinka nie ma kontaktu z poduszką w sumie w żadnej pozycji spania więc prawie jej nie czuje Rano tylko odpinam, poruszam rękami i jest gites Nie wiem tylko czy takie coś będzie się sprawdzało z bardzo długimi włosami (kwestia zapięcia wszystkich w spinkę).

BTW ja już nie ogarniam tych moich włosów Wczoraj od bardzo dawna umyłam je zamiast szamponem to Pottersem. Jejciu jakie one były miękkie i "wypiły" go doszczętnie. Czasem jak zawsze nim myłam to były chyba przenawilżone. Może powinnam co któreś mycie?
Stary 2014-03-12, 09:30   #2794
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość

A jak już wrzucam to jeszcze Wam wrzucę fotkę w prostych włosach.Ja lubię się i w takich i w takich.Znajomi tak na 50% mowią,że proste i 50%,że kręcone.Ale wyglądam zupełnie inaczej.To zdjęcie z kuzynem,tuż przed ciążą.
W prostych tak poważniej Ale chyba bardziej podobasz mi się w kręconych

Cytat:
jak znasz przyczynę to przynajmniej wiesz a najgorzej jak coś się dzieje i niewiadomo dlaczego.

u mnie roznica była ogromna i ja to widze na zdjęciach.Chciałabym mieć te włosy co 4lata temu.
Naprawdę nie widzicie na fotkach roznicy w ilości?
Widzę różnicę kochana, ja nie mogę się pogodzić z moją stratą tylu włosów

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość

Wrzucam moje kłaczuchy z dzisiaj, dawno już tego nie robiłam, to może nie macie mnie dość. :P Nie stylizowałam niczym, spałam w leciutkim warkoczu, który się i tak rozdziabił przez noc. Rano lekko spryskałam odżywką w sprayu i delikatnie przeczesałam, bo takie zbite były. Puch na końcach i jakieś nie wiadomo co - falami to to ciężko nazwać. :< Ale jestem pocieszona - koleżanka dzisiaj powiedziała mi, że mam bardzo miękkie włosy i aż mi się miło zrobiło bardzo rzadko słyszę o nich cokolwiek miłego, więc taki komplement zawsze trochę podnosi na duchu.

Ślicznie wyglądają

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że dobrze mnie zrozumiesz - chciałabym kiedyś, mając rodzinę i dziecko, być tak zadbaną, promieniującą kobietą jak Ty Nieczęsto się to zdarza, przynajmniej wśród znanych mi osób. Wyglądasz zjawiskowo na każdym zdjęciu! Co do moich - dziękuję. Może ich miękkość trochę przeszkadza falom, ale lubię je takie i wolę już rozmymłane miękkie, niż tępe fale (a takie niestety są po żelu :c )
Przypomniałam sobie właśnie, jak jeszcze ponad rok temu prawie nie wychodziłam z domu, nie robiłam makijażu i myłam włosy żelem pod prysznic Synek miał przez rok kolki (i miałby pewnie dłużej, gdybym nie odstawiła mu na własną rękę glutenu bez zgody lekarza), nie myślałam w ogóle wtedy o sobie, wysiadłam psychicznie i wyglądałam koszmarnie. A teraz przejmuję się, jak mi jakaś falka nie pofalowała się zbyt dobrze

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Jej, tyle narzekań na żel, a ja po żelu wgniecionym na zupełnie mokre włosy (nie tylko wilgotne, jak jakiś czas temu kładłam) mam bardziej miękkie włosy niż bez żadnego stylizatora. Są takie cudne, że macać bym je ciągle mogła.
Mam tak samo

Cytat:
Ja odciskam włosy w starą bawelniana podszewke od poduszki.moje włosy bez żadnych odzywek schną bardzo szybko. Wystarczy,ze nałoże b/ s i juz godzinę dluzej..
Zamówiłam olej z pestek dyni i sezamowy do sałatek ale cos mi sie wydaje,ze polowe zużyje na wlosy.
Uwielbiam olej z pestek dyni na włosy

To i ja trochę poubolewam, ale postaram się już nie płakać
1 zdjęcie - moje ciążowe włosy, 10cm w kucyku
2 zdjęcie - aktualne, przerzedzone końcówki, 6cm w kucyku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg grudzień 2011.jpg (17,1 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10.03.2014 facelle,farmona żeń szeń+pszenica,joanna lniana, żel bielenda.jpg (83,5 KB, 28 załadowań)

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2014-03-12 o 09:37
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 09:45   #2795
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Ty masz 25? :O Jak tak wrzucałaś fotki to byłam wręcz przekonana że masz max 20, szok w trampkach, fajnie Ci z takim typem urody, no ;D pozazdrościć. Ostatnio ogladałam jakiś film i było tam powiedziane, że kobieta ma tyle lat na ile wygląda
Miło mi Choć częściej słyszę, że mam wredny typ urody, który mnie postarza, ale będę się trzymać Twojej wersji

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc to na tych zdjęciach zbytnio różnicy nie widzę, przez to, że na obu ładnie się kręcą

W sumie się cieszę, że u mnie ciąża w planach raczej nie zagości jeszcze długo, bo obecne 4 cm są trudne, jakbym miała stracić połowę to nie wiem co bym zrobiła
Stary 2014-03-12, 10:08   #2796
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
W prostych tak poważniej Ale chyba bardziej podobasz mi się w kręconych
każdy mi tak właśnie mówi,w prostych powazniej

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 10:27   #2797
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:

Nie widać na zdjęciach tego bo na obu są kręciołki ale wiem jak to jest patrzeć na stare zdjęcie gdzie włosków jest więcej
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 11:09   #2798
metalowa16
Przyczajenie

Jaki szampon do włosów kręconych, który nawilży i uwydatni skręt?

Cześć! testowałam już wiele szamponów- tych tańszych, jak i droższych i jeszcze żaden mi nie przypasował. Chcę, by moje loczki były bardziej nawilżone i podatne na skręt- robi się coraz cieplej i one się puszą, robią się nijakie Szukałam jakichś informacji na forum, ale jakoś nie potrafię się połapać. Macie jakieś sprawdzone szampony?
metalowa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 11:34   #2799
201605090958
Konto usunięte

Dot.: Jaki szampon do włosów kręconych, który nawilży i uwydatni skręt?

Szamponu zadaniem jest umyć. Nawilża się odżywkami, maskami, półproduktami. No nie wierzę, że na forum tego nie wyczytałaś
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 13:16   #2800
DELL
Zakorzenienie

cześć,
zapewne nie muszę pisać, że i ja zaczęłam walkę z moimi przesuszonymi i zniszczonymi loczkami i stąd mój post.
Kiedyś miałam takie cudne loczki... i tęsknie za nimi.
teraz niby tez są, ale juz nie o takim skręcie jak kiedyś.
ciąża, a po niej rozjaśnianie (nie wiem co mi odbiło) sprawiły, że jednak stan mojego włosa sie pogorszył.
ostatnio rozczytywałam się w myciu włosów odżywką.... i na pewno lepszą ich pielegnacją.

tylko czy te zabiegi mają sens przy myciu włosów wieczorem, i pójściu w mokrych spać..? czy któraś z Was tak robi?
ja nigdy nie myłam ich rano i nie suszyłam suszarką...a na schnięcie ich naturalne poranne nie mam poprostu aż tyle czasu.
DELL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 13:55   #2801
bijum
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DELL Pokaż wiadomość
cześć,
zapewne nie muszę pisać, że i ja zaczęłam walkę z moimi przesuszonymi i zniszczonymi loczkami i stąd mój post.
Kiedyś miałam takie cudne loczki... i tęsknie za nimi.
teraz niby tez są, ale juz nie o takim skręcie jak kiedyś.
ciąża, a po niej rozjaśnianie (nie wiem co mi odbiło) sprawiły, że jednak stan mojego włosa sie pogorszył.
ostatnio rozczytywałam się w myciu włosów odżywką.... i na pewno lepszą ich pielegnacją.

tylko czy te zabiegi mają sens przy myciu włosów wieczorem, i pójściu w mokrych spać..? czy któraś z Was tak robi?
ja nigdy nie myłam ich rano i nie suszyłam suszarką...a na schnięcie ich naturalne poranne nie mam poprostu aż tyle czasu.
Ja zawsze myję wieczorem i moje kudły mają się z tym dobrze. Trzeba tylko pamiętać, żeby nie kłaść się z takimi całkiem mokrymi i odpowiednio je na noc związać, żeby się nie ocierały o wszystko dookoła. Ja właśnie jestem na etapie poszukiwania takiego upięcia, które by kiełbasiło ich naturalnego falowania, było mało inwazyjne i dało się w tym być wśród ludzi (mieszkam w internacie, więc mam ciężko :p ). Jeśli masz taką możliwość, to możesz spróbować spać np z koszulką na głowie, albo czymś takim. Powodzenia w walce o piękne loczki

Ja dzisiaj jestem przeszczęśliwa! Nie dość, że poszłam do szkoły na jedną lekcję i to na 11 to jeszcze jest tak słonecznie i super, super. <3 włosięta dzisiaj trochę piorun kopnął i tak jakoś je otępiło, ale nawet to nie jest mi w stanie zepsuć humoru A, i kupiłam sobie żel do włosów, wreszcie wygospodarowałam te... 1.60 zł Próbowałam reanimować nim suche włosy lekko zwilżone wodą i wyszło coś takiego - takie nico trochę, zwłaszcza końcówki, ale góra jest nawet ok (na zdjęciu z przodu bardziej widać), więcej z nich i tak nie wyczaruję. Jak je ugniotę na mokro to powinno być lepiej, na sucho bardzo słabo łapią skręt. Dzisiaj je podcinam, także ameno, trzymajcie kciuki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12.03.jpg (47,4 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12.03.o.jpg (34,6 KB, 30 załadowań)

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

Edytowane przez bijum
Czas edycji: 2014-03-12 o 14:05
bijum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 14:40   #2802
Joanku
Zadomowienie

bijum PIĘKNIE

Mam dziś VERY Bad Hair Day, wczoraj było kiepsko ale dziś obudziłam się ze zbitymi 5oma strąkami i wyprostem i tak potwornymi końcówkami że aż mnie przeraziło. A przecież olejuje i podcinam te porozdwajane i zabezpieczam... eh Jestem zła.

Umówiłam się z fryzjerką na wtorek, ale tak strasznie się boję radykalnie ciachać to co dopiero odzyskałam;< Z drugiej strony wiem, że włosiory będą się kruszyć ku górze jak nie podetnę więc chyba lepiej ciachnąć 5 cm za jednym razem i niech rosna te okolo 1,5miesiac niz 1,5 miesięcznie zapuszczać i tracic przez kruszenie i wyjsc na równiotkie 0....

mmm dziewczyny mam pytanie natury 'poradzcie subiektywnie' Nie musiscie znać się na hennie by ni pomoc.

Hennuję się od ponad roku i wreszcie osiągnęłam fajny zywy ciepły rudo-rudy w wielu odcieniach a nie rudo- czerwony/mahoniowy/kasztanowy czy jeszcze jakis z refleksem...
Wymagalo to hennowania przynamniej 8 razy, dodatkowo zrudzanie henną eld z barwnikiem.
Ale.. Jest ;D
Kolor jest natomiast tak żywy i ciepły, że nawet rudawy ciemny blond [odrost naturalny] wygląda przy nim jak dosyć szary brąz, więc na odrost kładłam bardzo rudą olię [nie widziałam jej niestety w PL ,to chyba paleta dostepna tylko w UK]
Tylko jak to rudość, ona się szybko wypłukuje i kasztanieje, brązowieje i na to idzie henna i robi się nieprzyjemna czerwień. [mam swoje powody be reagowac na czwrwone wlosy nerwowo]
Wiadomo henna najlepiej łapie blondy ale te jasniejsze blondy. Na forum Khadi znalazłam dziewczynę, która kładzie na tłuste włosy jakiś tam blond [prosty, naturalny nie żaden superplatynowy] on jest troche jasniejszy więc henna lepiej łapie i następnego dnia kładzie czystą hennę więc też sporo je odzywia...

Ruda Khadi pisze ;
Cytat:
"Efekty farbowania są zachwycające! Kolor, jak już wspomniałam, jest żywy,pełny blasku, lśniący i nieśmiertelny - teraz maluję tylko same odrosty, a kolor pomiędzy długością nie różni się. Włosy są pogrubione, a po farbowaniu minimalnie wypadają."
No i myślę by nie zrobić tego samego, kłaść sobie hennę tylko na zblondziony odrost, ale zaraz mi się podnosi w głowie larmo..
Że to rozjasnianie, że mi włosy wylecą, ze podobno 'farba blond sprawia ze wlosy sa 5 razy ciensze] że osłabi mi cebulki...
I potrzebuję głosu rozsądku i wyważonej opinii
A przecież wszystko dla ludzi wystarczy o to zadbać, odżywić i nie panikować nie wiadomo jak, będe to nakładać na 3/4 cm, nie chcę się wpędzić w paranoję...
Macie rację 'włosy są dla Ciebie nie Ty dla włosów Dbam, olejuję zabezpieczam nie macam, żeby się nie prostowały, niedługo zacznę cholerom robić sniadanie do łóżka...

Tak czy tak mega rudy nakładam na odrost więc chyba lepie blond a potem odzywić henną niż tylko cheniczny rudy i zostawić w spokoju hm?
Poradzcie mi trochę.
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 14:51   #2803
Joanku
Zadomowienie

metalowa16
Niestety jako posiadaczka włosów kreconych/falowanych musisz nastawic się na trochę więcej wkładu w pielegnację włosia niż tylko umycie szamponem, który magicznie sprawi, że Twoje włosy będa wyglądać jak te z reklamy wszelkich produktów z 'curl' w nazwie.

Mówisz, że włosy się puszą, czyli coś jest nie tak z Twoją pielegnacją, niektóre włosy puszą się od silikonów, niektóre przy złym dobraniu humekantów. Czego używasz do ich pielegnacji?
Musisz się nauczyć co one lubią, czego chcą.
Mozliwe, ze popełniasz błedy stylizacyjne; zawijasz w ręcznik frotte po umyciu? Suszysz ciepłym powietrzem suszarki? czeszesz na sucho?
Czy używasz jakiś stylizatorów.?
Niestety niewiele jest szczęściar ,które mają krecone włosy i one po prostu 'są'.
Umyją, zarzucą do tyłu, roztrzepią i Merida waleczna - cud malinka.
Na poczatek spróbuj olejowania, intensywnego odzywiania i nawilżania maskami z aloesu ale staraj się zachować rówbnowagę proteinową bo żeby ich nie przenawilzyć [odzywki z proteinwami mleka/jedwabiu/keratyną/pszenicą]. Wiem, że wydaje się że to duzo do ogarnięcia i na poczatku to iście czarna magia ale zapraszam do nas, na pewno coś zaradzimy.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post45554196
Stary 2014-03-12, 15:02   #2804
bijum
Raczkowanie

Joanku - dziękuję

Faktycznie lepiej jest ciachnąć te pięć cm, niż jakbyś się miała partiami pozbywać po dwa, a więcej by nie dorastało. Spokojnie, odrosną, jeszcze dokopiesz Meridzie w zadek

Co do farbowania, to w tym temacie jestem kompletnie zielona. Ale wydaję mi się, że skoro henna dobrze działa na Twoje włosy, to chyba druga opcja jest lepsza - kłaść ją na zblondziony. Myślę, że jak odpowiednio o nie dbasz, masz zdrową dietę itd, to nie wyleci Ci przecież pół łepetyny od blondu. Po za tym jasne włosy są cieńsze, bo tak wyglądają - więc jakoś nie wydaje mi się, że od farbowania na blond włos Ci schudnie, co najwyżej będzie wyglądać na cieńszy w porównaniu z ciemniejszą resztą. Ale to przecież i tak chcesz zakryć rudym, więc nie widzę problemu Nie mam pojęcia o hennie, ale tak z tego co czytam, to tak mi się wydaje... :P

Rozdanie u Bijum!

Edytowane przez bijum
Czas edycji: 2014-03-12 o 15:05
Stary 2014-03-12, 15:09   #2805
Joanku
Zadomowienie

"Włos Ci schudnie"
hahahaha chyba marzenie większosći włosomaniaczek 'ze jak coś ma tyć to włosy... np od czekolady...'
Stary 2014-03-12, 15:15   #2806
vyenna
Zadomowienie

Jak już wybierać pomiędzy tymi dwoma opcjami, to prędzej henna na blond. Rudy po hennie jednak jest dużo ładniejszy niż po chemicznych

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 15:41   #2807
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
"Włos Ci schudnie"
hahahaha chyba marzenie większosći włosomaniaczek 'ze jak coś ma tyć to włosy... np od czekolady...'

no w sumie to by głupie nie było

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
bijum PIĘKNIE

Mam dziś VERY Bad Hair Day, wczoraj było kiepsko ale dziś obudziłam się ze zbitymi 5oma strąkami i wyprostem i tak potwornymi końcówkami że aż mnie przeraziło. A przecież olejuje i podcinam te porozdwajane i zabezpieczam... eh Jestem zła.

Umówiłam się z fryzjerką na wtorek, ale tak strasznie się boję radykalnie ciachać to co dopiero odzyskałam;< Z drugiej strony wiem, że włosiory będą się kruszyć ku górze jak nie podetnę więc chyba lepiej ciachnąć 5 cm za jednym razem i niech rosna te okolo 1,5miesiac niz 1,5 miesięcznie zapuszczać i tracic przez kruszenie i wyjsc na równiotkie 0....

mmm dziewczyny mam pytanie natury 'poradzcie subiektywnie' Nie musiscie znać się na hennie by ni pomoc.

Hennuję się od ponad roku i wreszcie osiągnęłam fajny zywy ciepły rudo-rudy w wielu odcieniach a nie rudo- czerwony/mahoniowy/kasztanowy czy jeszcze jakis z refleksem...
Wymagalo to hennowania przynamniej 8 razy, dodatkowo zrudzanie henną eld z barwnikiem.
Ale.. Jest ;D
Kolor jest natomiast tak żywy i ciepły, że nawet rudawy ciemny blond [odrost naturalny] wygląda przy nim jak dosyć szary brąz, więc na odrost kładłam bardzo rudą olię [nie widziałam jej niestety w PL ,to chyba paleta dostepna tylko w UK]
Tylko jak to rudość, ona się szybko wypłukuje i kasztanieje, brązowieje i na to idzie henna i robi się nieprzyjemna czerwień. [mam swoje powody be reagowac na czwrwone wlosy nerwowo]
Wiadomo henna najlepiej łapie blondy ale te jasniejsze blondy. Na forum Khadi znalazłam dziewczynę, która kładzie na tłuste włosy jakiś tam blond [prosty, naturalny nie żaden superplatynowy] on jest troche jasniejszy więc henna lepiej łapie i następnego dnia kładzie czystą hennę więc też sporo je odzywia...

Ruda Khadi pisze ;

No i myślę by nie zrobić tego samego, kłaść sobie hennę tylko na zblondziony odrost, ale zaraz mi się podnosi w głowie larmo..
Że to rozjasnianie, że mi włosy wylecą, ze podobno 'farba blond sprawia ze wlosy sa 5 razy ciensze] że osłabi mi cebulki...
I potrzebuję głosu rozsądku i wyważonej opinii
A przecież wszystko dla ludzi wystarczy o to zadbać, odżywić i nie panikować nie wiadomo jak, będe to nakładać na 3/4 cm, nie chcę się wpędzić w paranoję...
Macie rację 'włosy są dla Ciebie nie Ty dla włosów Dbam, olejuję zabezpieczam nie macam, żeby się nie prostowały, niedługo zacznę cholerom robić sniadanie do łóżka...

Tak czy tak mega rudy nakładam na odrost więc chyba lepie blond a potem odzywić henną niż tylko cheniczny rudy i zostawić w spokoju hm?
Poradzcie mi trochę.

Wedle mnie to połóż henne na blond, nie ma co wpadać w paranoje, dbasz o włosy, olejujesz, więc powinno być jak najbardzoej okej

Tak się zastanawiam ostatnio dałam żel na włosy i miałam jakieś sztywne po żelu po odgnieceniu nawet no i objętości niewiele, dzisiaj umyłam specjalnie nie dawałam żelu żeby sprawdzić czy bez niego będą znowu sztywne. Dałam zamiast żelu trochę kremu do loków z nivei którego używałam kiedyś i nigdy sztywności żadnej po nim nie było a dzisiaj jest, ale za to objętość dzisiaj jak z reklamy . Nie wiem czemu tak dziwnie jest bo nigdy mi się tak nie działo, na noc olejowałam włosy masłem shea i Amlą Gold więc o przesuszeniu nie ma mowy, Kallos latte był na 30 min ale o przeproteinowaniu nie ma mowy ( po pierwsze moje wlosy uwielbiają proteiny mleczne a po 2 maske proteinową nakładałam z 1,5 tyg temu). Garnier AiK jako b/s więc nie wiem skąd ta sztywność. Poźniej zdjęcia wrzucę
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 16:28   #2808
Klaudenc
Moderator

A po ciąży serio tak włosy lecą? Moja siostra bo 2 dzieciach to ma nadal dużo herów i grube, więcej ode mnie chyba nawet, a używa jedynie szamponu i farbuje, ale takie mocne już po prostu pewnie są. Jedna znajoma tak samo, wiec nie każdy przy tym cierpi

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Miło mi Choć częściej słyszę, że mam wredny typ urody, który mnie postarza, ale będę się trzymać Twojej wersji
Eee tam, przesadzają ludzie, ładną masz buzię i dziewczęcą, do tego oczy duże to młodo wyglądasz. Ja mam 17 lat a mi raz ktoś dał 24, przysięgam bo nie to że staro, ale poważnie i buźka od trądziku wymęczona bo już mam go z 10 lat.
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 16:33   #2809
amanda3
Przyczajenie

Zgadzam się z dziewczynami
A jeśli szukasz jakiegoś delikatnego szamponu, który będzie odpowiedni do kręconych włosów to polecam rosyjskie szampony np. aleppo.
Stary 2014-03-12, 17:00   #2810
raj_wspomnien
Przyczajenie

Ze swojej strony mogę polecić szampon Alterra - granat i aloes, do włosów suchych i zniszczonych. U mnie działa dopiero od niedawna, ale warto poczekać aż będzie spełniał swoje nawilżające zadanie (stosuję go od kilku miesięcy).
Aktualnie testuję wcierkę na skalp, więc 1-2 razy w tyg. nakładam maskę na włosy na dłużej i to wystarcza jeśli chodzi o całą pielęgnację włosów.

Zauważyłam, że są u mnie czasami takie chwile kiedy nic nie jest w stanie ujarzmić moich włosów, bez względu na to, co stosuję.

W każdym razie powodzenia!
raj_wspomnien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 17:11   #2811
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Eee tam, przesadzają ludzie, ładną masz buzię i dziewczęcą, do tego oczy duże to młodo wyglądasz. Ja mam 17 lat a mi raz ktoś dał 24, przysięgam bo nie to że staro, ale poważnie i buźka od trądziku wymęczona bo już mam go z 10 lat.
A czym go leczysz? Rozumiem Cię, ja też tyle lat leczyłam zanim nie pojechałam do lekarki do Tarnowa, która po śmierci klinicznej dostała jakiś dar że patrzy na człowieka i wie co mu dolega, kazała jeść bezglutenowo. Popukałam się w czółko, u dermatologa dostałam koński lek, wyleczyłam się na ślub i oczywiście po paru miechach zaczęło wolno wracać, więc ograniczyłam pszenne rzeczy, potem wymęczona do nich wracałam, teraz będę stosowała zamienniki nawet placki wymyślam bezglutenowe już się odzwyczaiłam od pszenicy, bardzo szybko poszło myślałam że będzie gorzej coś tam czasem jeszcze wpadnie ale pojedyncze rzeczy i żołądek mi reaguje wtedy więc coraz rzadziej grzeszę

A na niedzielę będzie ciasto czekoladowe na kaszy jaglanej, nie powiem mężowi ciekawe czy pozna co je
Stary 2014-03-12, 17:15   #2812
Imperfecta
Zakorzenienie

Mnie ludzie często pytają o dowód jak kupuję rzeczy +18 nie powiem, że to miłe nie jest, bo jest ale jednak chyba wyglądam na ponad 18
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 17:17   #2813
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Mnie ludzie często pytają o dowód jak kupuję rzeczy +18 nie powiem, że to miłe nie jest, bo jest ale jednak chyba wyglądam na ponad 18
U mnie to zależy od ubioru, ale dziś podejrzewam że by zapytali jak pomykałam w sportowej kurtce i adidasach, jak bym się odstawiła to doroślej
Stary 2014-03-12, 17:18   #2814
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
U mnie to zależy od ubioru, ale dziś podejrzewam że by zapytali jak pomykałam w sportowej kurtce i adidasach, jak bym się odstawiła to doroślej
No właśnie wiem i dlatego najśmieszniejsze jest to, że mnie częściej pytają jak idę w butach na 10cm obcasie i jestem mocno umalowana niż jak mam bluzę i adidasy nie wiem, może myślą, że chcę się postarzyć
Stary 2014-03-12, 17:22   #2815
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie wiem i dlatego najśmieszniejsze jest to, że mnie częściej pytają jak idę w butach na 10cm obcasie i jestem mocno umalowana niż jak mam bluzę i adidasy nie wiem, może myślą, że chcę się postarzyć
Hehe może może a Ty młodo wyglądasz i masz taką fajną urodę, nie umiem określić ile możesz mieć lat
Stary 2014-03-12, 17:24   #2816
bijum
Raczkowanie

Cytat:

Haha Mnie jeszcze nikt o dowód nie pytał. To chyba źle :< Tak ze trzy lata temu dostałam pytanie co studiuję. o.O Nie żebym w styczniu osiemnastkę skończyła, no ale dobra. :d

Rozdanie u Bijum!

Stary 2014-03-12, 17:25   #2817
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe może może a Ty młodo wyglądasz i masz taką fajną urodę, nie umiem określić ile możesz mieć lat
Fajną urodę
Mam ponad 20
Stary 2014-03-12, 17:27   #2818
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Fajną urodę
Mam ponad 20
Jak i ja też ponad 20 hehe no taka ładna ciekawa, przyciąga uwagę, mi się podobasz
Stary 2014-03-12, 17:31   #2819
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Jak i ja też ponad 20 hehe no taka ładna ciekawa, przyciąga uwagę, mi się podobasz

wolna jestem jakby co wiesz
Stary 2014-03-12, 17:33   #2820
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:

wolna jestem jakby co wiesz
Hehe no ale ja nie, szkoda żartuję, wolę mężczyzn mimo wszystko

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości