|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Cytat:
![]() jutro podam jak nic nie wyciśnie ale u nas czop też słabo działa je i jabłko i śliwkę ![]() Cytat:
![]()
|
|
#2162 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Ja skończyłam robić, co musiałam zrobić, tż się nie doczekałam, idę spać. A chciałam serial obejrzeć Może jutro będzie jakoś rozsądniej
|
|
|
#2163 |
|
Wtajemniczenie
|
LADAN
za ząbki i wagę ![]() LULA padłam normalnie szkoda słów to jest okropne i oblesne moja szwagierka z mężem tak właśnie robiła swojej córce a ja przy stole myślałam że zwymiotuje ![]() RUSALKO zdrówka :-* My dzisiaj zaliczyly dwa spacerki bo tak ładnie było właśnie się cyckujemy a tz pojechał w trasę :-(
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym ma tyyyle witamin że głowa boli
|
|
|
|
|
#2165 | ||||
|
Zakorzenienie
|
heja
![]() ja jak zwykle o tej porze zamiast spac to siedze na wizazu ![]() znowu nie moge usnac ![]() Cytat:
dzis byla z chrzestna na spacerze i 40 min spala a pozniej sie podobno darla przez 30 min powrotu do domu ![]() moze sprobuj z ta spacerowka bo jak wszystko bedzie widziec do okola to moze bedzie szczesliwa ![]() My lazilismy z Julka po galerii pare godzin w niedziele w spacerowce i byla zachwycona i grzeczna bo wszystko widziala i ją interesowalo w sumie dobre pytanie ![]() tak chyba z wygody bo kiedys potrafila isc spac kolo 20/21/22 i spala dluzej a teraz ledwo wytrzymuje do 19 i zaczyna dzien 4/5 max 6 ja zawsze nalezalam do osob co nie umieją wstawac rano![]() ![]() i tak poprostu kombinuje zeby ją choc do tej 19 przeciagnac bo o 4 to masakra zacząć dzien ![]() Cytat:
![]() a znowu jak ją poloze 18/18:30 to mi wstanie o 3 albo 4 Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Cytat:
Razem od 04.12.2004 Zaręczeni od 27.12.2008 Zaobrączkowani od 11.09.2010 Nasz skarb...Julka... Edytowane przez czaszka_ Czas edycji: 2014-03-13 o 00:27 |
||||
|
|
|
#2166 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za ząbka!Cytat:
Orzechy to uwielbiam ale właśnie z tego względu nie przesadzam..Cytat:
![]() A podobno miała objawy jak właśnie dziecko jednego z lekarzy w tej klinice u którego za późno zdiagnozowali i źle to się skończyło, dlatego ten lekarz tak się zestrachał o moją siostrę. Cytat:
Moja Pola na szczęście tak samo - nie ważne co i z czego, ważne żeby było jedzenie![]() ---------- Dopisano o 02:25 ---------- Poprzedni post napisano o 02:16 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2167 |
|
Wtajemniczenie
|
Hubert ma gorączkę, zbijamy paracetamolem w czopku... Rano będę się do przychodni dobijala do pediatry, pomysli baba ze matka wariatka codziennie u lekarza...
Wczoraj w poczekalni była pani z córką 5 letnia i zwróciła uwagę na buzię małego, mówiła ze jej córką miała niedawno rumień zakaźny i podobne zmiany na buzi i ze teraz dzieci na to chorują i się przenosi drogą kropelkową...
|
#2168 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
gratuluję ząbka ![]() Cytat:
ale się porobiło Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:57 ---------- Poprzedni post napisano o 04:51 ---------- My po pierwszym karmieniu, ale Szymek od pół godziny sie kreci w łóżeczku, marudzi i zasnąc nie moze. Juz chyba z 10 razy wstawalam, a on ani nie mysli zeby zasnac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#2169 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
jak zwykle ostatnio zasnełam z kom w ręce wiec piszę co pamiętam ![]() dziekujemy za wszystkie i gratulacje![]() endżi zaskoczyłas mnie swoją decyzją ale sama też ostatnio o tym myśle nie wiem dlaczego po czym jednak stwierdzam że brakowałoby mi tego jestem uzależniona![]() asiek zdrówka bajka równeiż zdrówka dla dziewczyn i wszystkich chorowitków moje bojsy też zakatarzone tasssia dbaj o siebie bo kregosłup to poważna sprawa a operacja brzm ibardzo poważnie....bedzie dobrze laryska nei wrzucaj tu takich śliczności bo sie na córkę za wcześnie skusze ![]() gratuluję ząbelków ..u nas nic nie widać i nie wiem co komu chciałam pisać ![]() ---------- Dopisano o 05:47 ---------- Poprzedni post napisano o 05:44 ---------- obiecany wczorajszy sebus i jego pierwsza marynara ![]() ---------- Dopisano o 05:49 ---------- Poprzedni post napisano o 05:47 ---------- |
|
|
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sebuś niezły przytojniacha w tej marynarce
|
|
|
|
|
#2171 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
brzmi bardzo powaznie ![]() moze ktos ci pomoc? nawet nie wiem jak sobie wyobrazic niedzwiganie dziecka.. trzymam kciuki i chce powiedziec, ze jestes mega dzielna Cytat:
po ich podaniu nic sie nie dzialo, w ruch poszedl termometr i czopek. az tu jakies 1,5 tygodnia temu samo sie wyregulowalo i jest kupka codziennie ![]() moze u was tez tak bedzie? Cytat:
![]() Cytat:
Zdrowka dla Huberta i kciukam za wizyte ![]() Jo_asiek mam nadzieje, ze to chwilowe u Szymka. Moze jak nie bedzie przechodzilo to skontaktuj sie z pediatra ![]() Ja was tez chcialabym prosic o magiczne kciuki bo dzis idziemy na szczepienie 5w1 i pneumo ![]() oby nie bylo wielkiego krzyku ![]() strasznie sie boje ostatnio tych szczepionek, ale odkladalam od 30 stycznia i trzeba isc ![]() mam tylko nadzieje, ze Kubus jes kompletnie zdrowy ![]() a wlasnie maly jak wstal na jedzenie to obudzil mnie z koszmaru. snilo i sie, ze wazylam 103 kg masakra, jak to dobrze ze to tylko sen
|
|
|
#2172 |
|
Wtajemniczenie
|
anutka kciuki są
a co do snu to swietnytż śniło sioę dzisiaj ż erakieta stratuje z podwórka ![]() btw dlaczego ja sie pytam moje dzieci zaczynaja dzień o 5 rano ...rozumiem jedno ale dwójka |
|
|
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas Eda wszystkich obudził 5:30
a tz wielkie pretensje, bo on o 2 wrócił i się nie wyspal Do tego 10 miała być od niego kasa i co? I nadal nie ma, a on nawet nie zareagował, że nie dostał przelewu
|
|
#2174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z kazdym szczepieniem jest lepiej, wiec Kubus na pewno bedzie dzielny ![]() A co do snu to
|
|
|
|
|
#2175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale powiedział z usmiechem ze moge no ale serio miałam dosć dwóch wyjców nieh wiadomo o co i jak pytałam kiedy przyjdzie do domu to powiedział że późnoa a ajk wykapałam adriana i szykowałam sebe to wparował tz i z dziwną miną pyta czy adi wykąpany bo przyszedł żeby go wykąpać no to mu tłumacze że powidział ż enie przyjedzie wiec musiałam sie wczesniej zorganizowac .....po czym jak sebka uspiłam to poiszedł sie kąpać a mówiłam żeby przeczytał adrianowi bajke i wraca a ja w kuchni siedze i zdziwiony ż eadi już śpi...a ja sie go pytam ...no kto jest super mama....a on ż eja ...no wiec mówię mu żeby sie tak nie dziwił że dzieci śpią o 20 jak maja taką super mame jak ja ![]() no to się spisałam ...ide ubierać adriana |
|
|
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
Bajka a jak kaszel szczekajacy to nie krtan ?
Mam nadzieje ze nocka byla ok ![]() A ja zaraz do lidla jade ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
Ewacia, no super mama jesteś
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
Tassia przytulam
![]() Dzień dobry! Odkąd tu jestem każdy dzień zaczynamy przed 7
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
Idę w kimono. Uda mi sie wreszcie przed północą yeah!
![]() U nas piękna pogoda sie zapowiada cały tydzień po 25 stopni - nie mam pojęcia w co ubierać Pole przy takiej temp bo niby wysoka a wiatr pizga na wszystkie strony. Jutro musze przegrzebac szafę z ubrankami ![]() Milego dnia mamuśki ! Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
Może moje dziecko by się podzieliło wczoraj zrobił conajmniej 6. 4,3to dla niego norma, ale ostatnio jest 6, czasem 8. Nie wiem czy to normalne.
|
#2181 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
trzeba miec patenty ;DCytat:
Miejmy nadzieje ze nosidlo sie sprawdzi Cytat:
Joasia kciuki zeby to dretwienie nozki przeszlo! Tassia zdrowka kochana ![]() Ladan ja byn sprobowala spacer ok 17 z godzinka spania jakb sie dalo to Filip do 20 wytrzynuje a i tak wdtal dzis o 5.40 z jedna pobudka..
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
Bajka zdrowia dla młodej Ewa ale super Seba w tej marynarce hihi Matal Natala a Ty po co gnasz tak wcześnie- po pampy ![]() TZ pojechał do pracy nie wiem kiedy wróci a młody obudził się o 6:30
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
Ewacia, przystojniaczek z Sebcia
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, natalka tego pepti nie trai. kaszke zrobilam z pepti i jesc nie chce a sama to wcinala z usmiechem
|
|
|
|
#2185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
noc na szczescie spokojna. Co do krtani to nie mam pojecia ale im wiecej kaszlala tym bardziej na mokry przechodzilo ale to do polnocy trwało. Obudzila sie, wypila troche mleka i spala do 7:30 bez kaszlu. Mogłam jej wczesmiej wody dac zeby śluzówke nawilzyc Tez bym poszła do lidla ale sie nie rusze z chirowitkami. Chyba z tesco zakupy trzeba zamowic ![]() Cytat:
ja przed snem przygotowuje wode w butli wstawiam do miktofali i czas ustawiam heh. Chociaz mloda w nocy juz nie jada.Ewacia sliczny sebus Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2014-03-13 o 08:04 |
||
|
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
Tassia, bidulko
oby było dobrze, teściowa pomoże?? Ewcia, ale masz dorosłego chłopaka! Asiek, w moim przedszkolu rok temu panował rumień zakaźny - to były takie okrągłe plamy na policzkach, a u Hubcia wyglądało jakby wysypało całą twarz... To chyba nie to... poza tym gdzie by to złapał?? Bidulek, trzymam kciuki. dzien dobry! U nas znowu wieczór z pobudką z płaczem Chyba dziąsełka, ma bardzo napuchnięte, ale średnio daje tam sobie zajrzeć... Jestem dziś nieżywa, bo dotrzymywałam Tżowi towarzystwa do 2 w nocy, on pracował jeszcze dłużej, ale ja już nie dałam rady. Uszyłam za to biedroneczkę dla Zuzi, teraz ucina sobie z nią drzemkę. Jezuuuu, mam tyle sprzątania, że głowa mała ![]()
|
#2187 |
|
Wtajemniczenie
|
Na 9 jedziemy do pediatry, niestety do naszej miejsc na dzisiaj nie ma i mamy iść do innej. Wyć mi się chce jak na niego patrzę...
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę przestać podczytywać, bo potem nie wiem co komu miałam odpisać...
|
#2189 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zdrówka dla chłopaków Śliczności Cytat:
![]() Jo_asiek jak dziś nóżka Szymka? Bajka jak kaszel Amelki? Jaka nocka? Tassia przytulam mocno Siedzę wyszykowana, chata ogarnięta, śniadanie zjedzone Młody ma pierwszą drzemkę i zbieramy się zaraz na spacer w nosidle. Zrobimy szybkie zakupy na obiad i zajdziemy na kawkę do mojej pracy ![]() Macie jakiś pomysł co zrobić z piersi kuraka na obiad? Coś pieczonego albo duszonego ![]() Miłego dnia |
|||
|
|
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: doczytalam ze juz wiesz
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

a wmawiali rodzicom zakazenie pasozytami.

za ząbki i wagę 
to jest okropne i oblesne moja szwagierka z mężem tak właśnie robiła swojej córce a ja przy stole myślałam że zwymiotuje 
koktajl, sałatka, jajecznica 
Chociaż znając ją będzie wrzask i dupa ze spaceru.

i chce powiedziec, ze jestes mega dzielna 

a młody obudził się o 6:30