Scent Bar LII - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-14, 11:11   #1411
Florens
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LII

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
To przez to co zjadła Red przez te ostatnie dwa dnija też jestem na diecie MŻ-działachoć ostatnio kurde podjadam
u mnie to chyba przez tarczycę znowu tsh mi skoczyło

Cytat:
Chcą grać w kulki
Cytat:
Napisane przez bogusia32 Pokaż wiadomość
Flor ja też czekam, ja też
no to gramy

Cytat:
Na Galileo właśnie program o podróbach i innych pułapkach na aukcjach internetowych.
przegapiłam cholipa, a szkoda

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Włosy włosami, ale miałam Wam wrzucić przepis na brokułową jaką jadąłm u Mam

Wszytskie jarzyny,
seler korzeń i naciowy 3 odgałęzienia
marchew 1
por 1
cebula przesmażona na maśle
pietrucha korzeń 1
natka pietruszki pęczek
koper włoski
brokuł
pieprz cytrynowy
no i reszta standardowo sól pieprz
3 krople kwasu cytr lub octu winnego - dosłownie 3, nie więcej nie mniej
robiła na wywarze ze ścinków z polędwicy wieprz, ale każden drobiowy się nada

coś tam jeszcze było na podkręcenie smaku, jak się dowiem to dopiszę

chodzi o to, żeby zupa była wyrazistsza w smaku niż standardowy brokułowy krem, na koniec of kors zmiksowane, zero smeitany, mleka etc - pyyyyyyyyyychota
brzmi ciekawie, właśnie mam w garze podobną mieszankę (ale wege i bez fenkułu) i tak ją doprawię

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Macham z lotniska co za barbarzynska pora no ale dla takiego słusznego celu można nawet tak wcześnie wstać ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jeszcze raz udanego urlopu

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

Ale mam ostatnio dołka, no nic mi się nie chceee i wszystko i wszyscy mnie wkurzają, z rodzicami i chłopem na czele
idź z psem na spacer usiądź na łące, popatrz na las, przytul się do drzewa i nie dawaj się dołowi Rejcz dobrze pisze, masz duuuużo powodów aby się cieszyć życiem

Cytat:
Edit: podejrzewam jeszcze przeterminowany błyszczyk

Boszsz, jak tak siebie czytam, to serio chyba jakiś pestycyd z bananów mi zaszkodził
Narka spadam na tych moich dorobionych skrzydłach, byle nie za blisko słońca
też tak chcę

chyba idę się przytulić do drzewa

na wadze znowu + 0,5kg w jeden dzień a chodzę głodna
polecę w poniedziałek na krewkę, choć w sumie zwiększoną dawkę euthyroxu dopiero od 2,5 tygodnia biorę, to chyba za wcześnie jeszcze na badanie??? sama nie wiem, ale doopa zawsze z tyłu

i dobry wszem all

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 13:00   #1412
Spoora
Zakorzenienie

Murszaf piosenka

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość

aaaa i podziękować Spoo za info o wagach ludziowych w biedrze ,
no i po co mi to było
Tez se tak mówiłam po pierwszym ważeniu Ale potem zaczęła waga pokazywać mniej, a się nie odchudzam, więc wiesz Zważ się jeszcze raz za dzień może dwa

Cytat:
aa, przypomniało mi się, że przedwczoraj robiłam pieczoną karkówę pierwszy raz w życiu najpierw natarłam tym, co znalazłam w kuchni (sól, pieprz, 1 ząbek czosnku, papryka w proszku, liśc laurowy, ziele angielskie, majeranek, trochę oleju), na cały dzień do lodówki, a potem sru do pieca. Jak wyjmowałam, to akurat siostra przyjechała z synkiem i w piątkę prawie kilo mięcha zeżarliśmy na ciepło mięciutka i pyszna
A mój Tż ostatnio piekł mięso jeszcze ciut inaczej tj. jak już się popiekło w gęsiarce, wyjął je położył na papierze do pieczenia na kratce i tak trochę posiedziało i wyszło z taką fajną chrupiącą skórką

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

Dobra, spakowanam i idę się coś przespać bo po 3 wyjeżdżamy na lotnisko

Odpoczywaj

Cytat:
Byłabym kolejna, ale neistety kompresja jest mi obca nie potrafię skompresować nawet 3 kg

przepraszam

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
A ja wstałam właśnie, pusto w domu bez małżona... Mimo, że o tej porze zazwyczaj spał...
Chyba nie doczytałam albo nie pisałaś? ..

Cytat:

Ale mam ostatnio dołka, no nic mi się nie chceee i wszystko i wszyscy mnie wkurzają, z rodzicami i chłopem na czele

Cytat:

to go zakop , zadepcz ,stań na górze i rycz; I'M THE KING OF THE WORLD, a nie sorki Ty musisz krzyczeć QUEEN. Naturalnie wskazane jest walenie pięściami w pierś. Podobno działa Oczywiście można też wziąć stary serwis obiadowy i roztrzaskać o pierwszą lepszą ścianę .Maju nie, celowanie w osoby ,zwierzęta i inne istoty żyjące NAPRAWDĘ nie jest dobrym pomysłem ,to Ci się tylko tak wydaje ..
Pogrubione sprawdzałaś?

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Rejcz, Siostro- my to jesteśmy normalnie bliźniaczki Też się staram cieszyć z małych rzeczy
Ja też.
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 13:08   #1413
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry

Ewuś, bawcie się świetnie

Cytat:
Dzięki
Ale pewnie i tak nic nie wygram , jak zwykle
Cytat:
Ja muszę zagłuszyć znów kłopoty, problemsy i inne takie rewelacje dnia codziennego, czymś próżnym i otóż szukam w necie fotek kolorów włosów, gdyż kwietniu wizyta u ukochanej fryzjerki mej. Miałam nic nie robić bo serio straciłam w ciągu kilku tygodni 2/3 włosów, jest bardzo źle, ale zawsze tak jest i nic nie zmieni faktu, że znów nie mogę patrzeć na ten blond. (który w sumie mam tylko na zimę, bo wcześniej miałam jakiś taki ciemny blond fajny bury wyczarowany dziwnym balejażem z czymś tam ) No ale nic dwa razy się nie zdarza, a też nie mogę ingerować za bardzo w tak już zniszczone włosy, zatem szukam rozsądnych odcieni i metod, odcieni nadających się do rumianej cery, czyli nie podbijających czerwieni, no i nei wiem, może czymś naturalniejszym ciepnąć na ten łep? Też najbezpieczniej pasmami więc zrobię to wyłącznie ręką fryzjerki, która zna już mój włos, ale cos bym chciała jej podrzucić z fotek, szukam czegoś au naturel dla cienkich i rzadkich włosów także fotki Jessici Biel na nic się zdadzą

śmigam, zaznaczam, że mam włos cienki jak Cameron Diaz, przegrana sprawa, ale fryzjerka jest zdolna, czyni optyczne cuda, trzeba tylko wiedzieć czego się chce. Muszę to zmienić, bo od kilku tygodni nie daje rady przed lustrem słońce to wróg moich włosów - świńsko wyjaśnia, a było tak fajnie .
Tzn. rozsądek podpowiada, nie rób nic tym strzępkom bo odlecą ale ja już nie mogę.

Mam dokladnie tak samo...tablety już nie dzialają chyba, , wcierki też nie bardzo, zdrowe zarcie też średnio...normalnie koszmar...

A spotkalam kilka dni temu koleżankę na ulicy, w przelocie...zawsze miala średnie włosy gęstościowo ale zadbane, zo lopatek i rozpuszczone, naturalne..a tu scięte do ramion i kucyk zaczesany na czolo..chwila gadki i się okazało,ze ma takie problemy,że masakra...po dermatologach jeżdzi i nic, nawet wciery receptowe nie dzialaja...podobno ma łysienie androgenowe...jak rozpuścila i mi pokazala zakola, to pierwsze co powiedziałam to ; o boooożżże, Ewa....w 2 miesiące jej tak się przerzedziło

Kajtek jest Pitbullem
Ale będzie cudny, kochający i łagodny przytulas, nawet do innych psów , że o kotach nie wspomnę
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 13:18   #1414
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Murszaf piosenka

Chyba nie doczytałam albo nie pisałaś? ..
Prawda??

Nie pisałam?? Tak to jest, jak się z Wami w głowie gada, a nie w sieci
Dyżur miał i musiał jechać do serwerowni na wdrożenie czegoś... A potem prosto do roboty...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 13:33   #1415
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
już doczytałam, bo właśnie miałam pytać czy leki nie działają

Cytat:
idź z psem na spacer usiądź na łące, popatrz na las, przytul się do drzewa i nie dawaj się dołowi Rejcz dobrze pisze, masz duuuużo powodów aby się cieszyć życiem
Dokładnie.

Cytat:
Może też poszukam jakiegoś drzewa jak to takie fajne jest

I mam pytanie czy któraś z Was medytuje/owała? Kamena chyba i chyba Rozterka coś kiedyś pisała , o ile nic nie pomyliłam I właśnie gdzie Roz jest

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Nie pisałam?? Tak to jest, jak się z Wami w głowie gada, a nie w sieci
Dyżur miał i musiał jechać do serwerowni na wdrożenie czegoś... A potem prosto do roboty...
Ale nie odpowiadamy Ci w głowie?

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

A i pytanie do neski, bo pisała, że się ma depresję na wiosnę, a nie na jesień Łaj? Z powodu za ciasnych ubrań wiosenno-letnich?

Stary 2014-03-14, 13:34   #1416
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
fogle zaślij ten hotel na skałach, co kiedyś wklejałaś w sensie, że nazwę i gdzie
Newquay - Kornwalia
nawiedzony na klifie
nasz - z prywatnym zejsciem na plaze

Ewus - udanego wyjazdu

znad chorizo z cieciorka, bez pomidorów
Stary 2014-03-14, 13:40   #1417
bogusia32
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
no to gramy
ehem,ehem to by trza od gry wstępnej zacząć...jakieś propozycje?

Cytat:

o to chosi, nie ma problemu dopóki same go tak nie nazwiemy.A potem jakoś wsio się zazwyczaj układa i tylko czasu straconego na marudy żal.Każdy ma siakieś problema jedne większe inne mniejsze ale dopóki jesteśmy zdrowi to wsio da się rozwiązać.

Ja jestem typem niepoprawnej optymistki, sawsze szukam dobrego w złym..czasem jak mi się już nazbiera za dużo to po prostu albo się porządnie wyryczę a potem się z tego śmieję i nabieram dystansa i wtedy zazwyczaj rozwiązanie przychodzi samo.Ogólnie coraz rzadziej przywiązuję wagę to różnych spraw które mnie jeszcze kiedyś dołowały...trza mieć naładowane baterie w razie prawdziwej draki życiowej...

Cytat:

Pogrubione sprawdzałaś?
He ,he . Sporuś nawet nie wiesz jakiego kopa to daje

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Dobry

Mam dokladnie tak samo...tablety już nie dzialają chyba, , wcierki też nie bardzo, zdrowe zarcie też średnio...normalnie koszmar...

A spotkalam kilka dni temu koleżankę na ulicy, w przelocie...zawsze miala średnie włosy gęstościowo ale zadbane, zo lopatek i rozpuszczone, naturalne..a tu scięte do ramion i kucyk zaczesany na czolo..chwila gadki i się okazało,ze ma takie problemy,że masakra...po dermatologach jeżdzi i nic, nawet wciery receptowe nie dzialaja...podobno ma łysienie androgenowe...jak rozpuścila i mi pokazala zakola, to pierwsze co powiedziałam to ; o boooożżże, Ewa....w 2 miesiące jej tak się przerzedziło

Kajtek jest Pitbullem
Ale będzie cudny, kochający i łagodny przytulas, nawet do innych psów , że o kotach nie wspomnę
łysienie androgenowe- to coś od hormonów tak ?

ad zwierzaka siorka mi dzwoni że kumpela chce 6-cio miesięcznego yorka oddać,przytuliłabym i córa pewnie też by łoszalała ale tż kategorycznie kręci nosem..No żadne argumenty nie trafiają..Z jednej strony mogłabym po prostu zwierzaka wziąć i tyle i nic by się nie działo ale wolałabym aby to była nasza wspólna decyzja i co tu kurka zrobić...

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:

Może też poszukam jakiegoś drzewa jak to takie fajne jest

I mam pytanie czy któraś z Was medytuje/owała? Kamena chyba i chyba Rozterka coś kiedyś pisała , o ile nic nie pomyliłam I właśnie gdzie Roz jest

ad1 zajefajne

ad 2 ja tak, uczyłam się metodą Silvy byłam dwa razy na kursach i jak dla mnie boombastic Wiele bredni w necie oczywiście na ten temat ale to jak ze wszystkim...

Edytowane przez bogusia32
Czas edycji: 2014-03-14 o 13:43
bogusia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 13:49   #1418
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
A i pytanie do neski, bo pisała, że się ma depresję na wiosnę, a nie na jesień Łaj? Z powodu za ciasnych ubrań wiosenno-letnich?
Ooo, właśnie odkryłam powód swojej!

Cytat:
Też się staram cieszyć z małych rzeczy
Cytat:
Ja też.
Ja też - z małego tyłka, małej opony, małego bebzona

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 14:30   #1419
neska951
Zakorzenienie

Joł joł snad herby

Cytat:
:

[/COLOR]A i pytanie do neski, bo pisała, że się ma depresję na wiosnę, a nie na jesień Łaj? Z powodu za ciasnych ubrań wiosenno-letnich?
Ja nie pisałam że mam na wiosnę tylko że depresja się zaostrza albo powraca wiosną a nie jesienią. Dlatego że na wiosnę mamy największy deficyt światła,
po jesieni zimie i wczesnej wiośnie. Do tego brak tlenu , mikroelementów, ruchu itp

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Jak ja Cię rozumiem, ale mam coś, co może Cię podnieść na duchu.
popatrz na siebie - jesteś piękna, zdrowa, łodchudzona, zakochana i kochana. Strzel se coś pysznego do jedzenia - ja mam ryż na wodzie (płatki ryżowe to be exact) z bananem jagodami z lasu (tj z zamrażalnika) i cynamonem i mniodem Pewnie dostałam haju od tego żarełka ale serio morda mi się uśmiechnęła i zrobiło mi się błogo. Raczej od tego nie utyję bo mnie to nasyci na dłuuuugo, poza tym proporcje małe, bo ja nie zoszę śniadań, ale się zmuszam.

Do wczoraj miałam nie doła, a Rów Mariański, dziś spięłam tłuste włosy w kikut (mam kucyk grubości palca wskazującego, kto mnie widział, wie, że nie mam grubych palców) żeby na nie nie patrzeć, umyłam się, orzeźwiłam oprószyłam twarz rozświetlającym pudrem z Inglota, zrobiłam brwi i rzęs plus błyszczyk i tak się sobie spodobałamw lustrze że normalnie zamozachwyt. (Nic nie jarałam ) W dresach, niemytych włosach w końskim kikucie, wskakuje w cichobiegi i wychodzę przed siebie. A mam szczyt PMS - jutro się wyleje. Nie wiem co się stało, ale wczoraj przedspotkaniem z przyjaciółką na mieście, nakładałam na twarz fansy szmansy produkta, drogie upiększacze, i wyglądałam jak stara podeszwa

Fak jest jeden, dziś się wyspałam - no i może to powietrze? A moze to te banany - ale na skórę by tak nie wpłynęły szybko Ogólnie przyrównaj sobie swoje atuty i hop do przodu. Wyskocz na jakąś wycieczkę wmiejsce które lubisz, spacer. Wyjdź z domu. Lub włącz ulubioną muzykę

Normalnie nei poznaję sama siebie sprzed zaledwie 12 godzin
A wczoraj spadły na nas kolej kosztowne problemy tak, ża nam szysko opadło.
Ból dziąsła jak był tak jest, ale jakoś dzisiaj mis ie zrobiło dobrze, że iiii tam, będę żyć, z bólem czy bez.
Nie sprzątaliśmy chyba z 3 abo i 4 tygodnie syf niemiłosierny, sił nie mam, chuopin czasu, ale jakoś tak na to patrzę, nie ma tragedii, damy radę, co ma wisieć to tylko bałagan, nie ucieknie. No nie wiem skąd taki przypływ pozytywnej energii, nie cionsza

Boszsz, jak tak siebie czytam, to serio chyba jakiś pestycyd z bananów mi zaszkodził
Narka spadam na tych moich dorobionych skrzydłach, byle nie za blisko słońca
Bo widzisz pięknem emanujemy od środka
"A obrałaś ziemniaka ?"

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość

Nawet wiem dlaczego ja mam doła - przez wagę Musze się ponownie zmotywować do odchudzania...
Przecież masz niedowagę to przez jaką wagę?

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Rejcz, Siostro- my to jesteśmy normalnie bliźniaczki Też się staram cieszyć z małych rzeczy

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
No kwestia gustów i guścików,O tak Reevsiak jest cudny szczególnie w Matrixie i Adwokacie diabła mi się podobał, bardzo żałuję że na Roninów do kina nie poszłam bo moje klimaty a i nagapić się na takim ekranie można pińcet razy bardziej

takie kino mnie mierzi , sam lajf to i wrażenia nie robi w ogóle i nie rozumiem po kiego coś takiego kręcą ,to już wolę Rodzinkę.pl -to samo ale ile ubawu przy tym

1 moje amanty to Kijanu , Brody i Irons J

2 Bo Neski i Rachele lubiom się zagłębiać we dłużyzny
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 14:45   #1420
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Przecież masz niedowagę to przez jaką wagę?

moje amanty to Kijanu , Brody i Irons J
1. chwilowo już prawie mam BMI w normie czyli jak na moje standardy o 3 kg za dużo Wizualnie znaczy jest źle.
2. o, do tych samych się ślinię! Jeszcze do Jake'a (dobrze odmieniłam?) Gylhlhcośtam.

BTW piętro niżej ode mnie mieszkają Wietnamczycy i mają strasznie obsrany balkon - przez gołębie znaczy Chyba je hodują... chyba je jedzą???
Psów na balkonie nie widziałam

Edytowane przez Redhaired Witch
Czas edycji: 2014-03-14 o 14:47
Stary 2014-03-14, 15:05   #1421
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie wróciłam od lekarza, gdzie poszłam po skierowanie do ortopedy dla małego- co jeden to gada coś innego Jeden doradza wkładki, inny chodzenie boso, jeden twierdzi, że kręgosłup krzywy bo stopy krzywe, inny, że to nie miało wpływu
1.

2. Heh, kurtka tego właśnie nie znoszę, komu wierzyć? Współczuję

Cytat:
Just Do It Nie zaszkodzi a wyciszy - będzie Ci lepiej

Cytat:

przepraszam
luuuuzik, nie ma za co
trzeba się śmiać
Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość

Kajtek jest Pitbullem
1. No widzisz to mi wierzysz Nędza, serio nędza. Ale to by potwierdzało zdanie mojej dermy, bo nei raz robiłam badania hormo i wychodziło git, a włos leciał, że na przesilenie wiosenne po prostu tak organizmy wielu kobiet zwłąszcza reagują, jako i na jesienne tudzież zimowe jak zwał tak zwał.

Oł maaaaan No oby, dzielna jesteś, że się podejmujesz szkolenia krzyżówki.

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
o, do tych samych się ślinię! Jeszcze do Jake'a (dobrze odmieniłam?) Gylhlhcośtam.

BTW piętro niżej ode mnie mieszkają Wietnamczycy i mają strasznie obsrany balkon - przez gołębie znaczy Chyba je hodują... chyba je jedzą???
Psów na balkonie nie widziałam
1. A ja się ślinię do niego bo brzydki, w sesnie nie podoba mi się jako ciacho, tylko właśnie takich kolesi kocham, pokrzywionych Bardzo normalny imo, nie ciastkowy.

Ad nieciastkowości - ciekawi mnie to co wchodzi teraz do kin z Mathew Mcconaghahaghhghghgi - ale do kina nie pójdę, po wczorajszych nowinach i 300 w plecy nawet jakbym chciałą to nei pójdę

2. No to już wiemy skąd twoje zamiłowanie do kuchni azjatyckiej

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Znad klusek leniwych-których-nikt-nie-chce

Będzie tyrada, ostrzegam.

Robiłam pierwszy i ostatni raz w życiu, bo chciałam być otwarta na nowości, bla bla bla.
Po 3 sekundach rąk w brei pwoiedziałam o kur dwa co ja zrobiłam, no ale nie było powrotu.
Po 15 sekundach operowania mąką mam kuchnię nie brudną, nie usyfioną, a uiepaną w nic. Po prostu jak w piekarni Nienawidzę tego białego syfu.
Po ugotowaniu i odsmażeniu jak pan bóg przykazał, swysłałam chuopina po pizzę. Serio. Tzn, podkłąd, sami ją ozdobimy
Nie umiem, no nie umiem cieszyć sie smakiem gluta, zjadłam coś tam, wszystko uratowałam jagodami (to pewnie od obsikanych leśnych jagód mam ten dobry humer wbrew logice ) i skutecznei zatuszowało smak.
Szkoda, zasmuciło mnie to trochę, bo jednak pokazuje jak ukształtowane smaki z dzieciństwa mają wielki wpływ na późniejsze doznania kulinarne. U nas zawsze było słono, wytrawnie, pikantnie, nigdy słodko, stąd niepojętym dla mnie było jadanie naleśników z konfiturą, racuchów z jabłkami etc etc na obiad Przecież to jest deser?

No nic, komu kluskie priorytetem?

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-03-14 o 15:17
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 15:23   #1422
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
1. A ja się ślinię do niego bo brzydki, w sesnie nie podoba mi się jako ciacho, tylko właśnie takich kolesi kocham, pokrzywionych Bardzo normalny imo, nie ciastkowy.

Szkoda, zasmuciło mnie to trochę, bo jednak pokazuje jak ukształtowane smaki z dzieciństwa mają wielki wpływ na późniejsze doznania kulinarne.
1. to swoją drogą. Zresztą Brody też za specjalnie ładny nie jest ale już idzie w kierunku ciastkowatości.
2. u mnie ojciec kroił sobie ser żółty na małe kawałeczki, posypywał pieprzem i papryką i tak jadł - to on mnie spaczył!

Stary 2014-03-14, 15:41   #1423
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
1. to swoją drogą. Zresztą Brody też za specjalnie ładny nie jest ale już idzie w kierunku ciastkowatości.
2. u mnie ojciec kroił sobie ser żółty na małe kawałeczki, posypywał pieprzem i papryką i tak jadł - to on mnie spaczył!
1. yhm

2. Mój mnie też Karmił plesniowymi etc etc, pasjonował się serami, winami, jedzeniem wykwintnym ale też i bigosem. wszystko pichcił z pasją i nutką szaleństwa Jedyne moje włąsne zamiłowanie kulinarne to owoce morza i mleczko kokosowe.
Stary 2014-03-14, 15:57   #1424
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
1

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

[/COLOR]Znad klusek leniwych-których-nikt-nie-chce

Robiłam pierwszy i ostatni raz w życiu, bo chciałam być otwarta na nowości, bla bla bla.
Po 3 sekundach rąk w brei pwoiedziałam o kur dwa co ja zrobiłam, no ale nie było powrotu.
Po 15 sekundach operowania mąką mam kuchnię nie brudną, nie usyfioną, a uiepaną w nic. Po prostu jak w piekarni Nienawidzę tego białego syfu.
Po ugotowaniu i odsmażeniu jak pan bóg przykazał, swysłałam chuopina po pizzę. Serio. Tzn, podkłąd, sami ją ozdobimy
Nie umiem, no nie umiem cieszyć sie smakiem gluta, zjadłam coś tam, wszystko uratowałam jagodami (to pewnie od obsikanych leśnych jagód mam ten dobry humer wbrew logice ) i skutecznei zatuszowało smak.
Szkoda, zasmuciło mnie to trochę, bo jednak pokazuje jak ukształtowane smaki z dzieciństwa mają wielki wpływ na późniejsze doznania kulinarne. U nas zawsze było słono, wytrawnie, pikantnie, nigdy słodko, stąd niepojętym dla mnie było jadanie naleśników z konfiturą, racuchów z jabłkami etc etc na obiad Przecież to jest deser?
1 Z moich ciachów z młodego pokolenia to jeszcze Ben Whishaw mnie się podoba
2 To co nie mówisz że kluchi robisz , byś dostała pakiet rad
Mnie się tam klej nigdy nie srobił.
"A obrałaś ziemniaka ?"

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
No właśnie chyba oto chodzi
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 16:26   #1425
Redhaired Witch
Nindżopesz

Ja mam jeszcze cały pakiet chińskich ciasteczek
http://www.filmweb.pl/person/Leehom+Wang-56581
http://www.filmweb.pl/person/Takeshi+Kaneshiro-4967
http://www.filmweb.pl/person/Tony+Leung+Chiu+Wai-31739
i inni

Stary 2014-03-14, 16:30   #1426
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:

Ja jestem typem niepoprawnej optymistki, sawsze szukam dobrego w złym..czasem jak mi się już nazbiera za dużo to po prostu albo się porządnie wyryczę a potem się z tego śmieję i nabieram dystansa i wtedy zazwyczaj rozwiązanie przychodzi samo.Ogólnie coraz rzadziej przywiązuję wagę to różnych spraw które mnie jeszcze kiedyś dołowały...trza mieć naładowane baterie w razie prawdziwej draki życiowej...

ad 2 ja tak, uczyłam się metodą Silvy byłam dwa razy na kursach i jak dla mnie boombastic Wiele bredni w necie oczywiście na ten temat ale to jak ze wszystkim...
Może to od tych medytacji? A nadal medytujesz?

Cytat:

Cytat:

Ja nie pisałam że mam na wiosnę tylko że depresja się zaostrza albo powraca wiosną a nie jesienią. Dlatego że na wiosnę mamy największy deficyt światła,
po jesieni zimie i wczesnej wiośnie. Do tego brak tlenu , mikroelementów, ruchu itp
Ja nie pisałam, że Ty masz, tylko "ma się "

Cytat:
1. chwilowo już prawie mam BMI w normie czyli jak na moje standardy o 3 kg za dużo Wizualnie znaczy jest źle.
Red, a nie myślałaś Ty by się wybrać na spotkanie AA? - Anonimowych Anorektyczek
Po co Ty na to BMi patrzysz jak to jest jedno wielkie gówno i ściema? Dla mnie to już obsesja (zresztą nie pierwszy raz Ci to piszę), chyba, że żartujesz z tą swoją wagą, ale wydaje mi się, że to nie są żarty
Zazdroszczę takich "problemów"

Cytat:
Ale to dobre no może bez pieprzu

Stary 2014-03-14, 17:00   #1427
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Nie umiem, no nie umiem cieszyć sie smakiem gluta,
też tak mam...
Idę sobie z roboty. Piątek. Jutro weekend -zakupy budowlane i tego typu atrakcje pani domu...
Kajbel na stelażu musze kupić...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 17:03   #1428
Redhaired Witch
Nindżopesz

Spoo, już chyba pierdylion razy pisałam, że waga, wymiary i BMI jako cyferki mi zwisają, patrzę na wygląd a on niestety zadowala mnie akurat poniżej konkretnych parametrów

Stary 2014-03-14, 17:06   #1429
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
też tak mam...
Idę sobie z roboty. Piątek. Jutro weekend -zakupy budowlane i tego typu atrakcje pani domu...
Kajbel na stelażu musze kupić...
mrrrrr

Będę wdzięczna za info, zbieram dane dla Mam, chciałaby zmienić i nie wie czy się wszędzie taki kompakt nada - bloki - na co paczeć ile kasy mieć. Póki co uzbierałą na kolejne Kanary, tak strasznie je kocha.

Cytat:
2 To co nie mówisz że kluchi robisz , byś dostała pakiet rad
Mnie się tam klej nigdy nie srobił.
"A obrałaś ziemniaka ?"
A bo wpadłam jak przeciąg do domu wrzuciłam przepisa i zrobiłam. Nie będę już nigdy robić nic ciastowego, mącznego, pylistego do ugniatania bez użycia sprzętu AGD Tak mi dopomóż

Wyjątek, poświęcenie tylko dla mojej babci, ma gości, a jej zawsze pomogę, zacisnę zęby, i zrobię wszystko. Dla niej wszystko, cut kobieta. Dziś, korzystając że i tak mam syf nad syfy, upiekę jakiś biszkopt, na to krem z manną i spirytusem owoce i galaretka, czyli powrót do lat 90tych

tak taaaaaak obrałaaaaaam

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-03-14 o 17:07
Stary 2014-03-14, 17:12   #1430
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
dokladnie... dodatkowo wiekszosc typow z tekstem ''ja sie nigdy nie ozenie' po 2 latach byla juz po slubie, albo planowala....
Cytat:
Też się na takiego nacięłam "potrzebuję wolności, nie umiem kochać, duszę się w związkach bla bla bla" a miesiąc później obnosił się ze swoją panną
Hm, chyba nie do końca rozumiem, przecież można w danych okolicznościach, na podstawie dotychczasowych doświadczeń, uważać jedno a potem, jak się okoliczności zmienią zmienić i zdanie. Tzn. na podstawie panien znanych dotychczas mogli 100% szczerze sądzić że związki nie dla nich po czem przy kimś innym zmienić podejście.
Ja sama tak mam, na tę chwilę sprecyzowane podejście odnośnie związków czy dzieciów, ale nie twierdzę że tak będzie zawsze.
Wy też na pewno zmieniałyście nie jeden raz zdanie, Maja np.

Cytat:
A właśnie, rozważała któraś z Was kiedyś laserową korekcję?
rozważała i rozważa, ale boję się robienia czegokolwiek przy oku, plus drogie to, plus wada wraca

Cytat:
Ad filmów, oglądałam drugi raz 127 godzin. Niby nudny a wciąga i skłania do refleksji
nie dziwota, taki długi

Cytat:
- 4,75 w jednym oku

Okulary nie korygują tej wady

"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 17:13   #1431
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Spoo, już chyba pierdylion razy pisałam, że waga, wymiary i BMI jako cyferki mi zwisają, patrzę na wygląd a on niestety zadowala mnie akurat poniżej konkretnych parametrów
To po co piszesz o BMI? A co do pogrubionego to i tak uważam, że to już obsesja

Idę zaraz na perkusję, ale nie będę grać

Stary 2014-03-14, 17:18   #1432
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:

Nawet wiem dlaczego ja mam doła - przez wagę Musze się ponownie zmotywować do odchudzania...
mogę Cię zmotywować (czytasz na własną odpowiedzialność):
ja ważę 56 kg, a w udzie mam 49 cm
Cytat:
to go zakop , zadepcz ,stań na górze i rycz; I'M THE KING OF THE WORLD, a nie sorki Ty musisz krzyczeć QUEEN. Naturalnie wskazane jest walenie pięściami w pierś. Podobno działa Oczywiście można też wziąć stary serwis obiadowy i roztrzaskać o pierwszą lepszą ścianę .Maju nie, celowanie w osoby ,zwierzęta i inne istoty żyjące NAPRAWDĘ nie jest dobrym pomysłem ,to Ci się tylko tak wydaje ..

A tak serio
jak goryl
nie no, brak pracy mnie załamuje nawet na produkcje wysyłałam cv i zero odzewu
Cytat:
Jak ja Cię rozumiem, ale mam coś, co może Cię podnieść na duchu.
popatrz na siebie - jesteś piękna, zdrowa, łodchudzona, zakochana i kochana. Strzel se coś pysznego do jedzenia - ja mam ryż na wodzie (płatki ryżowe to be exact) z bananem jagodami z lasu (tj z zamrażalnika) i cynamonem i mniodem Pewnie dostałam haju od tego żarełka ale serio morda mi się uśmiechnęła i zrobiło mi się błogo. Raczej od tego nie utyję bo mnie to nasyci na dłuuuugo, poza tym proporcje małe, bo ja nie zoszę śniadań, ale się zmuszam.
dzięki
walnęłam sobie coś lepszego: zawiozłam mamę do dentysty, a że były 2 osoby przed nią w kolejce, to zamiast na nią czekać, podjechałam do Lubego na chwilę zapomnienia <przydałaby się jakaś świntusząca ikonka> od razu lepiej

Cytat:
Do wczoraj miałam nie doła, a Rów Mariański, dziś spięłam tłuste włosy w kikut (mam kucyk grubości palca wskazującego, kto mnie widział, wie, że nie mam grubych palców) żeby na nie nie patrzeć, umyłam się, orzeźwiłam oprószyłam twarz rozświetlającym pudrem z Inglota, zrobiłam brwi i rzęs plus błyszczyk i tak się sobie spodobałamw lustrze że normalnie zamozachwyt. (Nic nie jarałam ) W dresach, niemytych włosach w końskim kikucie, wskakuje w cichobiegi i wychodzę przed siebie. A mam szczyt PMS - jutro się wyleje. Nie wiem co się stało, ale wczoraj przedspotkaniem z przyjaciółką na mieście, nakładałam na twarz fansy szmansy produkta, drogie upiększacze, i wyglądałam jak stara podeszwa
i tak trzymać, głowa do góry
Cytat:

jaki? jaki? też chcę
Cytat:

Cytat:

Cytat:

Znad klusek leniwych-których-nikt-nie-chce

No nic, komu kluskie priorytetem?
dawaj, ja tam kluskie zawsze i w każdej ilości
Cytat:
Ja mam jeszcze cały pakiet chińskich ciasteczek
z wróżbą w środku?
Stary 2014-03-14, 17:22   #1433
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
To po co piszesz o BMI?
Bo mnie Neska zapytała Ja właśnie pisałam w stylu "BMI i waga to ściema"

Cytat:
mogę Cię zmotywować (czytasz na własną odpowiedzialność):
ja ważę 56 kg, a w udzie mam 49 cm
Powiedzmy że zmotywowałaś

Stary 2014-03-14, 17:34   #1434
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
Hm, chyba nie do końca rozumiem, przecież można w danych okolicznościach, na podstawie dotychczasowych doświadczeń, uważać jedno a potem, jak się okoliczności zmienią zmienić i zdanie. Tzn. na podstawie panien znanych dotychczas mogli 100% szczerze sądzić że związki nie dla nich po czem przy kimś innym zmienić podejście.
Ja sama tak mam, na tę chwilę sprecyzowane podejście odnośnie związków czy dzieciów, ale nie twierdzę że tak będzie zawsze.
dokladnie o to chodzi

ja sie bardzo staram trzymac wlasnych zasad. biore poprawke do dojrzenia do pewnych spraw, ale wtedy staram sie nie uzywac 'nigdy' i 'zawsze'
po prostu z doswiadczenia wiem, ze w sytuacji damsko-meskiej teksty 'nie jestem gotowy na zwiazek' 'ja sie nigdy nie ozenie' oznaczaja 'nie chce z toba sie wiazac'
w towarzystwie przetlumaczylabym juz jako: jeszcze nie spotkalem osoby z ktora bym chcial....
a w dalszej obserwacji okazuje sie, ze prawie wszyscy koncza przed oltarzem, a polowa zdradzi ta swoja wielka milosc...
Stary 2014-03-14, 17:48   #1435
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

dzięki
walnęłam sobie coś lepszego: zawiozłam mamę do dentysty, a że były 2 osoby przed nią w kolejce, to zamiast na nią czekać, podjechałam do Lubego na chwilę zapomnienia <przydałaby się jakaś świntusząca ikonka> od razu lepiej

i tak trzymać, głowa do góry

dawaj, ja tam kluskie zawsze i w każdej ilości

z wróżbą w środku?
1. Farciara, normalnie farciara

2. dzięki, wiem juz czemu dziś byłam piękna a wczoraj jeszcze nie, lawenda, olejek eteryczny, 1 kropla dodana do oleju na twarz na noc mnie lawenda służyła zawsze i wszędzie

3. nie zrobięCi tego, masz wymiary boskie, nei napcham Cię kluską

4.
Stary 2014-03-14, 17:49   #1436
Maja102
Zakorzenienie

aa i kupiłam podkład, Bell Illumi nie było, to capłam najjaśniejsze, co znalazłam
http://www.rossnet.pl/Produkt/Maybel...ml,327261,1650
wyjątkowo blady (nos mi wręcz wybieliło ), nie ciemnieje, lekkie krycie, niewidoczny na buzi
Ale czytam teraz opinie w necie i martwi mnie alkohol w składzie i że część osób wysuszył

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-03-14 o 17:51
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 17:53   #1437
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość

Ja też tak mam, często zmienia mi się punkt widzenia. Kiedyś było inaczej, teraz nie wyobrażam sobie innego, lepszego życia w kwestii relacji, związków niż mam obecnie, po prostu jest mi aż za dobrze, ale kto wie ile to potrwa? Co będę czuć i czego potzrebować za lat kilka? naście ? Nie wiem

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
aa i kupiłam podkład, Bell Illumi nie było, to capłam najjaśniejsze, co znalazłam
http://www.rossnet.pl/Produkt/Maybel...ml,327261,1650
wyjątkowo blady (nos mi wręcz wybieliło ), nie ciemnieje, lekkie krycie, niewidoczny na buzi
Ale czytam teraz opinie w necie i martwi mnie alkohol w składzie i że część osób wysuszył
Ja pierdykam Maja przegapiłam Twój podkłądowy post mam jasne Burżuje do oddania w dobre ręce, jakbyś była zainteresowana pisz pv (boszsz z rozpędu napisałam cv )
Tak czy owak, nie są najświeższe ale to airless, nie są trwałe, ale nie są szkodliwe dla cery. Jesli ktoś lubi się z Healthy Mixami to oddam za cenę przesyłu. Moje przyjaciółki niestey ciemniejsze tudzież nieużywające podkładów
Stary 2014-03-14, 18:07   #1438
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pierdykam Maja przegapiłam Twój podkłądowy post mam jasne Burżuje do oddania w dobre ręce, jakbyś była zainteresowana pisz pv (boszsz z rozpędu napisałam cv )
Tak czy owak, nie są najświeższe ale to airless, nie są trwałe, ale nie są szkodliwe dla cery. Jesli ktoś lubi się z Healthy Mixami to oddam za cenę przesyłu. Moje przyjaciółki niestey ciemniejsze tudzież nieużywające podkładów
o nie wiem, nie macałam nigdy burżuji i nie wiem, jak toto do mojej paszczy się ma
czekaj, pójdę na pw
Stary 2014-03-14, 18:19   #1439
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
jakbyś była zainteresowana pisz pv (boszsz z rozpędu napisałam cv )

Ad sinupret tekstu "nie jestem gotowy" to IMO oczywiście można za rok zmienić zdanie i dorobić do tego wzniosłą ideologię, niemniej jest to "gotowiec" kiedy chce się kulturalnie dać do zrozumienia, że z daną panną nic z tego.

Stary 2014-03-14, 19:26   #1440
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Ad sinupret tekstu "nie jestem gotowy" to IMO oczywiście można za rok zmienić zdanie i dorobić do tego wzniosłą ideologię, niemniej jest to "gotowiec" kiedy chce się kulturalnie dać do zrozumienia, że z daną panną nic z tego.
yep choć nie mogę wiedzieć czy zawsze, bo skąd? Ekspertem nie jestem bynajmniej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości