Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-14, 15:49   #4351
patricia_pati
Raczkowanie

Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Co do obraczek my Czerwcowi, a mamy juz od Wrzesnia zeszlego roku
Co do zakazanych piosenek to DJ ma w umowie, ze nie zagra nic od 1D i to z ich wymyslu noe mojego, ale ktory w pelni popieram i potwierdzilo mi ze akurat ten DJ to dobry wybor

TZ za moimi plecami zamowil instaxa na poprawe humoru
Jest juz z nami - rozowy

i zamowilismy tez M&M's na podziekowania dla gosci
Rozowe i Ivory

Maja byc w przyszlym tygodniu jakos to pochwale sie jak przyjda.

Opium najlepszego dla TZta!

Sent from my iPhone using Tapatalk
ten aparat to do robienia fotek na ślubie czy tak ogólnie?? a te m&msy to super pomysł przez stronę my mms?? jakie ceny? ile sztuk? wie ktoś czy gdzieś w Polsce można takie zamówic??

razem od 14.07.2009
zaręczeni od 13.01.2012
ślub 2.08.2014r.
patricia_pati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 15:51   #4352
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Dodatkowo jestem w szoku po informacji na stronie:

"Fotografowie i operatorzy sprzętu audiowizualnego, którzy zamierzają wykonywać swoje czynności podczas celebracji liturgii, są obowiązani ukończyć kurs i otrzymać pisemne upoważnienie z Kurii Metropolitalnej. Ponadto winni zgłosić się do kapłana, który ma przewodniczyć celebracji, aby z nim uzgodnić wszystkie szczegóły związane z miejscem i sposobem wykonywania swej posługi."

U mnie fotograf to amator- mój kolega i nie ma żadnego takiego papierka;/
U mnie w parafii tez to obowiązuje chodzi o to, żeby w niektórych momentach w których nie powinien, nie cykał zdjęć. Jak np. w czasie podniesienia. Kamerzyści też muszą mieć taki kurs. Moja siostra miała amatorkę na ślubie i tylko ksiądz udzielił jej informacji w których momentach ma nie pstrykać zdjęć.
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 15:54   #4353
patricia_pati
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
A co do Cudownych rodziców mam....

Czy u Was też są "tradycyjne" podziękowania dla rodziców? Tzn. daje się kwiaty i potem jest piosenka gdzie tańczy się z rodzicami?

Chcielibyśmy od tego odejść, ale nie wiem co wypada innego zrobić
my chcemy prezentację zrobic z rzutnika z naszymi zdjęciami od dziecka i tam podziękowac rodzicom, wtedy po kwiatku, sto lat, zdjęcie i zaprzysiężenie na teściów (żeby zamiast płaczu i cudownych rodziców było trochę uśmiechu ) któraś z PM na wizażu wstawiła taką przysięgę i bardzo nam się podoba ) żadnego czytania podziękowań, kółeczek, etc.

razem od 14.07.2009
zaręczeni od 13.01.2012
ślub 2.08.2014r.
Stary 2014-03-14, 16:01   #4354
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
U mnie w parafii tez to obowiązuje chodzi o to, żeby w niektórych momentach w których nie powinien, nie cykał zdjęć. Jak np. w czasie podniesienia. Kamerzyści też muszą mieć taki kurs. Moja siostra miała amatorkę na ślubie i tylko ksiądz udzielił jej informacji w których momentach ma nie pstrykać zdjęć.
Nie wiedziałam o takich przepisach, w mojej parafii nigdzie nie było o tym napisane Nasz foto niby robił inne śluby, więc pewnie ma ale wolałabym, żeby nie wyszły takie kwiatki tuż przed ślubem
Tylko nie wiem jak z filmowaniem, bo nie braliśmy kamerzysty bo tego nikt prócz moich przyszłych teściów oglądać nie będzie - mamy swoją kamerę i tata powiedział, że może nam nakręcić mszę. Zobaczymy jak ksiądz do tego podejdzie.
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 16:03   #4355
ewaden
Raczkowanie

Cytowałam, cytowałam, i cytowanie dotychczasowe mi wcięło! Poddaję się.
Dziewczyny, dziękuję za wsparcie! Wszystkim po kolei!
Byliśmy wczoraj na romantico kolacji, odważyłam się w końcu powiedzieć Tż (nie chciałam go martwić), co powiedziała siostra. On znał tylko kwestię psa Był "blown away" jak to ujął. A potem uznaliśmy oboje, analizując sytuację, że oni są tacy drama queens. Na pewno się pojawią, ale chcą przyciągnąć uwagę i usłyszeć jak ważni są dla nas i dla tego wydarzenia (Tż powiedział, że co do brata to znając go, chciałby żeby Tż , jako młodszy, powiedział że bez obecności brata wesele będzie klapą, i w ogóle sie załamiemi- ale FIGA! ). Poza tym niespodziewanie wczoraj z narzeczoną pojawili sie u nas w mieście (przylecieli na urodziny jej mamy), i dostałam zapewnienie od niej że na pewno będą.
Po waszych uwagach i rozmowie z Tż do końca się uspokoiłam. Dziękuję
Ja wiem że rodzina Tż mnie kocha, akceptuje i szanuje (nigdy nie byli tacy dla poprzednich partnerek Tż, szczególnie moja teściowa). Mają dobre serca, ale niewyparzone języki, no i to "drama drama drama"- coś się musi dziać, bo będzie nudno!
Aaaaa, i moja rodzina nie jest dobra próbką amerykańskiego społeczeństwa, dla dziewczyn o które miały wątpliwości Zachowajcie wiarę w pozytywne nastawienie Amerykanów. To tylko moi są tacy specyficzni , na szczęście bawić się potrafią, więc jak już dotrą, to o resztę się nie martwię

Co do zaproszeń, wpiszę tylko siebie i mamę- dzieki

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
Mam pytanie do PM Cywilnych: czy bedziecie mialy jakas mala torebke? Ja sie zastanawiam. W sumie przydaloby mi sie cos do trzymania pudru, dowodu i szminki mam nawet na oku jedna, ale jeszcze nie jestem przekonana do tego pomyslu. Co myslicie?
Ja miałam torbkę, kopertówkę, ale nie miałam bukietu, ani siostry, mamy czy świadkowej, która mogłaby mi mini niezbędniki (w tym dowód) przechować
Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
My nie panikujemy, bo w organizacji stosujemy się do ponadczasowej zasady Króla Juliana "A teraz prędko, prędko zanim do nas dotrze że to bez sensu"
powaliłaś mnie!

Opiumalfa, wszystkiego najlepszego dla Tż! Jakaś okrągła rocznica? Udanego świętowania!

Edytowane przez ewaden
Czas edycji: 2014-03-14 o 16:15
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 16:08   #4356
rabbitka
Rozeznanie

Cornflower tak mozna z wlasnym nadrukiem, czy fotka, czy clipartem

Klaudyna ja tez z tych co sie latwo wzruszaja, rycze na filmach/czytajac ksiazke/ czasem na koncercie masakra! Straszny placzek ze mnie, wiec zobaczymy jak bedzie na slubie, za to moji rodzice sa twardzi ale w sumie tez jestem jedyna corka i pierwsza slub biore z rodzenstwa, a w dodatku najmlodsza wiec zobaczymy
Emdzik super fryz! wszystkie wersje!

patricia_pati na wesele, taka mini fotobudka do ksiegi gosci, beda rozne akcesoria typu wasy itp. Tak. MyMMS, £112
za 2 paczki 1.5 kg, wiem ze oni tylko do UK wysylaja, a do PL mozesz z ebay zamowic ale noe jestem pewna czy nadruk robia czy tylko kolory.

Sent from my iPhone using Tapatalk

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 16:11   #4357
Le_lena
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Czyli tyle samo co Nam
Gratuluję stażu

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość

a się będziesz przejmować, my jedziemy 3-drzwiowym kabrioletem, z kierowcą moim TŻ :P świadkowie z tyłu (ja bym się z kiecą nie zmieściła tam) tak się uparł to tak ma, ja sobie walnę kielonka przed ceremonią, a on nie będzie mógł, co mu już uświadomiłam i chwilowo zwątpił w swój pomysł
Podpuszczaj mnie, podpuszczaj a też pojadę 3-drzwiowym

Cytat:
Napisane przez patricia_pati Pokaż wiadomość
my chcemy prezentację zrobic z rzutnika z naszymi zdjęciami od dziecka i tam podziękowac rodzicom, wtedy po kwiatku, sto lat, zdjęcie i zaprzysiężenie na teściów (żeby zamiast płaczu i cudownych rodziców było trochę uśmiechu ) któraś z PM na wizażu wstawiła taką przysięgę i bardzo nam się podoba ) żadnego czytania podziękowań, kółeczek, etc.
My też robimy ślubowanie na teściów - wydaje mi się zabawne i jeszcze nie było na żadnym weselu rodziny czy znajomych

A w sprawie chandry - trwa dalej.
Właśnie dzwoniłam potwierdzić jutrzejsze nauki i co ?
Będzie poradnia, a nauki oddzielnie
Niby to i tak tylko w dwa spotkania będziemy mieli całość, ale w trakcie poprzedniej rozmowy ustaliliśmy, że uda się wszystko za jednym razem

A do tego wszystkiego - przemyślałam, że mam ciasną obrączkę, więc będziemy ją powiększać...
Jak baba zła to z wszystkiego zrobi problem

Edytowane przez Le_lena
Czas edycji: 2014-03-14 o 16:16
Le_lena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 16:25   #4358
emdzik
Zakorzenienie

nasturcja1308
ysia
KaMilka4891
rabbitka

Dziękuję

A ja sama nie wiem co mi się bardziej podoba... Doczepiane fajne.. takie dłuższe... Ale swoje takie delikatne

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 16:37   #4359
ewaden
Raczkowanie

Cytat:

"Fotografowie i operatorzy sprzętu audiowizualnego, którzy zamierzają wykonywać swoje czynności podczas celebracji liturgii, są obowiązani ukończyć kurs i otrzymać pisemne upoważnienie z Kurii Metropolitalnej. Ponadto winni zgłosić się do kapłana, który ma przewodniczyć celebracji, aby z nim uzgodnić wszystkie szczegóły związane z miejscem i sposobem wykonywania swej posługi."

To akurat jest normalne wymaganie Podejdź do księdza i przedstaw mu sytuację, nie powinien robić problemu. Pewnie kolega też się będzie musiał do niego wybrać po wskazówki odnośnie "etykiety" w zachowaniu się fotografa podczas ceremonii.

patricia_pati, ramki wydają mi się fajnym prezentem. My planujemy biżuterię dla mam, dla mojego taty jeszcze nie wiem co- dumam nad tym; a Tż taty już nie ma. Do tego bukiety.
My mamy fotobudkę, z której zdjęcia będą wklejane do księgi gości.
Chrzestnym nie planujemy dawać prezentów. Dziadków na ślubie nie będę miała ( z czworga, została mi jedna babcia, która jest schorowana i na wózku, więc nie liczę na to że się pojawi).
Co do prezentów dla gości, nie przejmuj się- każdy od kogoś ściąga Ja swoje pudełko na ciasteczka ściągnęłam od Marthy Stewart
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg typ 1.jpg (8,6 KB, 12 załadowań)
Stary 2014-03-14, 16:37   #4360
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Wiem, że dużo.. Tylko wtedy auto jest do naszej dyspozycji na ile godzin chcemy.. na ile kilometrów chcemy... i nawet nie wiem czy czasem kierowcy nam nie dają.
No ale jeszcze będziemy się rozglądać.

Co do fryzury to wstawiam zdjęcia.
Jest tylko z moimi włosami.. i z doczepianymi (nie pod kolor bo nie miała mojego przy sobie) no i zresztą na jednym widać z tyłu, że tylko na moment dopięte są żebym zobaczyła jak się w ogóle w nich czuje.
No i raz mi opaskę założyła.. a raz kwiatka .. też żebym miała porównanie czy coś chce.
Świetne włosy!
Chyba coś ze mną nie tak- pisałam do naszego fotografa żeby się upewnić czy na pewno mamy u niego termin (rezerwowaliśmy w kwietniu 2013 r.)
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 16:38   #4361
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

weselna01
no to ładnie... ja tej piosenki to sobie w domu mogę posłuchać, ale na weselu? Totalnie nietrafione...Łzy i łez na weselu to raczej nikt nie chce. Chyba, że ze szczęścia .

emdzik
podoba mi się Twoja fryzura!

docik10, KaMilka4891

Bardzo bardzo dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedź . Jakiś stres mnie złapał z tym wszystkim. Od kilku dni non stop mam koszmary ślubne i wrażenie, że czegoś nie zalatwiłam? Ta moja parafia to jakaś masakra nawet rezurekcja zamiast być o 6 rano jest równo o 00:00 :/... Ksiądz ponoć robi problemy z tym, że chce się ślub brać w innej parafii. Idę po dokumenty w przyszłym tygodniu. Ciekawe ile "co łaska" będę musiała zapłacić za dokumenty...

ewaden
czy normalne? Jeżeli to zabytkowy kościół to jestem w stanie zrozumieć (flesh i te sprawy) chyba, że chodzi o samo zachowanie się w kościele, ale przecież tu wystarczyłaby tylko rozmowa z proboszczem co i jak...

Poza tym byliśmy wczoraj z wizytą u babci TŻ. I ona zaczęła mówić, że do jakiejś tam rodziny możemy pojechać już bo dzwonili do matki tż i coś tam coś tam... no jak szlag mnie nie trafił. Teściowa NIC nam nie powiedziała, że ktokolwiek dzwonił i w dodatku my nie kazaliśmy teściowej mówić cokolwiek o zapraszaniu. Co za babsko. Już od niedzieli z nią nie rozmawiam bo mnie wkurzyła a teraz jeszcze to.

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2014-03-14 o 16:40
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 16:48   #4362
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Lista do drobienia nadal nie krótka, ale jestem jakoś dziwnie spokojna, że czasowo wszystko jest ok - jakby nie parzeć najważniejsze rzeczy mamy.
Ale strzeżonego.. więc w związku z tym powstaje do Was pytanie: O CZYM ZAPOMNIAŁAM?

Wybraliśmy i zarezerwowaliśmy auto!
Pojedziemy czarnym Chryslerem 300C.
Auto super!

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Poddaję się Mam już dość myślenia o tym ślubie.

Dni lecą, a ja ciągle nie mam na nic czasu - obrączek brak, zaproszeń brak, butów i bielizny brak, tortu brak, makijażystki i fryzjerki też - a najgorsze że nie mam ani pomysłu, ani nawet nie zaczęłam się za tymi rzeczami rozglądać

Już nawet nie wchodzę na forum bo nie chcę się dołować ile już macie
Kochana myslę że potrzebujesz motywacji, więc proszę spiąć poślady i załatwić fryzjerkę i makijaż w tym momencie to najwazniejsze! Resztę da się szybko załatwić

Madzia 50 dni to prawie zaraz
A powiedz jakie prezenciki będziecie dawać na oczepinach?
edit: doczytałam, chińska kolacja wymiata

Kamilka gratki za buty!

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiam właśnie...jeśli ślub jest w lipcu...to kiedy powinniśmy iść zamówić obrączki?
Myślę że czeka się ok miesiąca więc ok połowy maja możecie się wybrać na rekonesans
My ślubujemy we wrzesniu, a obrączki mam nadzieję że pójdziemy zamowić jutro

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Lepiej na iperfumy.pl zamówić, bo za 108zł masz 75ml
Właśnie z tej strony zamówiłam Hugo Bossa dla TŻ na urodziny - teraz jest promocja 125 ml za 129 zł

Cytat:
czy Wy ostatnio tez tak macie, ze nic Wam sie nie chce? Ja nie wiem co sie z mna dzieje. Jestem jakas taka nie zorganizowana... Roboty masa, ale nie moge sie zmobilizowac...
Mój TŻ tak ma.. i zwala winę na przedwiośnie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Ja dziś wpadam na szybkiego, zaraz się muszę ogarniać do pracy. W weekend idziemy na kurs przedmałżeński. Jutro będziemy tam siedzieć 10h W niedzielę już mniej bo 6h. Cieszę się strasznie że będziemy mieć już to załatwione. No i spinamy się z zapraszaniem bo czas ucieka niemiłosiernie!
O matko! Strasznie długo będą was trzymać! Dobrze że TŻ-towi udało się znaleźć takie krótkie - 2 x po 4 godziny

Exist ja bym zrobiła po swojemu Porozmawiaj z DJ i zapytaj jak on to widzi, można się zgodzić na piosenkę na życzenie pod warunkiem że nie jest na zakazanej liście i nie będzie 5 raz z rzędu

Klaudyna bardzo ładne te wasze obrączki ale te obok - masakra jakie szerokie!

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Lemon_drop Fajnie by było, jakbyś załatwiła na jednej spowiedzi przedchrzcielną i przedślubną. Kolega tak podszedł, był w podobnej sytuacji co Ty.

Mam pytanie o zamawianie piosenek - jak to jest u Was - czy jak gość zechce, żeby orkiestra zagrała coś na życzenie/z dedykacją, to się płaci, czy nie? Dawno nie byłam na weselu, a jak byłam, to nie były mi w głowie piosenki na życzenie. Przed nami wesele orkiestrowe, a chciałabym mojemu mężczyźnie zadedykować "Lubelskiego fulla"
Mam nadzieję że tak się uda Byłam wczoraj w kancelarii ale nie przyszło mi do głowy żeby zapytac.
Co do płacenia za piosenki - nie spotkałam się z tym dotąd

Emdzikbardzo ładna fryzurka!Ślicznie wyglądasz. CHyba bardziej podoba mi się bez sztucznych włosów
Stary 2014-03-14, 16:50   #4363
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
ewaden
czy normalne? Jeżeli to zabytkowy kościół to jestem w stanie zrozumieć (flesh i te sprawy) chyba, że chodzi o samo zachowanie się w kościele, ale przecież tu wystarczyłaby tylko rozmowa z proboszczem co i jak...
Normalne, a raczej standardowe. Kościół nie musi być zabytkowy, bo to, tak ja piszesz, chodzi o zachowanie się (kiedy nie robić zdjęć, gdzie nie włazić, itd.). Mój szwagier jest fotografem i zawsze jest pytany o taki papierek. U normalnego księdza, jeśli zdjęcia robi znajomy czy ktoś z rodziny, rozmowa wystarcza.
Faktycznie wygląda na to, że masz bardzo konserwatywnego księdza. Jak ja w Stanach Otwarcie mi to powiedział. Chciał już nawet powiększyć stado swych owieczek i chcrzić mojego niekatolickiego męża Dobrze, że przynajmniej ze ślubem w Polsce nie robił problemów
Stary 2014-03-14, 16:57   #4364
21klaudyna
Zadomowienie

Lemon własnie zastanwia mnie kto takie szerokie nosi -te które wybralismy na zdjęciu mają 4 mm ( ja bede miec 3 mm) to tamte chyba z 10 mm .
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 17:20   #4365
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Lemon własnie zastanwia mnie kto takie szerokie nosi -te które wybralismy na zdjęciu mają 4 mm ( ja bede miec 3 mm) to tamte chyba z 10 mm .
Ja zamawiam Właściwie zamówiłam, bo mamy już od czerwca 2013 r. Moja obrączka i TŻ ma 6 mm

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2014-03-14 o 17:24
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 17:44   #4366
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość

Byliśmy wczoraj na sali, cena od 2012 niestety podskoczyła o 20 zł/osobę (w umowie mieliśmy wyższą z adnotacją, że jak nie wzrośnie to zostaje 180 zł), więc menu "na bogato" wynosi nas 200 zł + poprawiny 30 zł + pokrowiec 5 zł, co daje za osobę 235 zł.
W tej cenie mamy:
-menu weselne - jest na prawdę dużo jedzenia, byliśmy w lipcu u znajomych i na prawdę było w czym wybierać,
- napoje niegazowane, woda, kawa, herbata b/o
- pieczone szynki o godz. 22
- ciasta (ilość przeliczona żeby starczyło na wesele, poprawiny i do pudełek dla gości) lub tort (100 g na osobę)
- deser lub owoce.
mega dużo wyniosła ta podwyżka! 20zł/os... jakbym się teraz dowiedziała, że mi tak podskoczy, to bym chyba zemdlała
Cytat:

Jest tylko z moimi włosami.. i z doczepianymi (nie pod kolor bo nie miała mojego przy sobie) no i zresztą na jednym widać z tyłu, że tylko na moment dopięte są żebym zobaczyła jak się w ogóle w nich czuje.
No i raz mi opaskę założyła.. a raz kwiatka .. też żebym miała porównanie czy coś chce.
ślicznie! chyba bardziej podoba mi się pierwsza wersja

ale mam wyrzuty sumienia... kupiłam sobie ekstrawagancki kapelusz, którego i tak pewnie nigdy nie założę
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 17:50   #4367
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patricia_pati Pokaż wiadomość
któraś z PM na wizażu wstawiła taką przysięgę i bardzo nam się podoba ) żadnego czytania podziękowań, kółeczek, etc.
Ja jest na pierwszej stronie w zakladkach

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 17:56   #4368
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
ijaaa mamy te same obrączki boki obrączek pod katem gładkie a środek tak jakby porysowany tylko ze my mamy złote
My też mamy złote - z białego złota.
I nie wiem czy to kwestia oświetlenia - było słabe i słońce już zaszło, czy faktu, że tak je polerowałam, że może już porysowałam, ale nasze nie są właśnie takie 'porysowane' tylko błyszczące (i boki i góra) .
Aż dla pewności polazłam przed chwilą sprawdzic - każdy powód by na nie spojrzeć jest dobry, nie? i serio! błyszcza się jak psu j****.

Cytat:
Mam pytanie do PM Cywilnych: czy bedziecie mialy jakas mala torebke? Ja sie zastanawiam. W sumie przydaloby mi sie cos do trzymania pudru, dowodu i szminki mam nawet na oku jedna, ale jeszcze nie jestem przekonana do tego pomyslu. Co myslicie?
Nie planuję.
Ogólnie od wyjścia z domu do dojazdu na salę mam miną ok. 2h, więc liczę, że nie będę musiała nic sobie poprawiać.
Planuję zmontować ratunkową torebeczkę - kupię jakąś taką ładną 'prezentowa', tam wrzucę wszystkie najpotrzebniejsze rzeczy (błyszczyk, bibułki czy pilniczek) i dam Mamie - zostawi ją w aucie pod USC, a później na sali będzie mieć blisko siebie.

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
My zamówilismy obrączki we wtorek - czas oczekiwania max 4 tyg - podobno mają być znacznie wcześniej . Ciekawa jestem starsznie jak bedą wyglądać bo u Jubilera są atrapy więc już sie nie mogę doczkeać .t
Jak nasze? Fazowane, błyszczące. Tylko moja jest bez kamyczków.

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiam właśnie...jeśli ślub jest w lipcu...to kiedy powinniśmy iść zamówić obrączki?
Nie ma reguły moim zdaniem. My mamy ślub za 6 tygodni (), a kilka dni temu odebraliśmy obrączki, a wiem, że niektóre dziewczyny mają na ponad pół roku, albo i lepiej przed ślubem.
Myślę, że bezpiecznie będzie zamówić najpóźniej 2 miesiące przed, żeby ewentualnie był czas.. gdyby coś.

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
No muszę coś z tym zrobić...
Misia Twój przykład podziałał na moją wyobraźnię
Byłam w ostatnich kilku latach na weselach i faktycznie, zamawianie zdarza się coraz rzadziej.
Mama to nie pamięta kiedy była na weselu, więc może ma trochę spaczony pogląd, ale pół mojej rodziny daaaaaawno nie bawiło się na weselu, a już na pewno nie z DJ.
Trudno. Lista zakazanych jest zrobiona i tutaj będę nieugięta.
Z dedykacjami i zamawianiem może pójdziemy na jakiś kompromis...
U nas też będzie zakazana lista i szczerze am w poważaniu, że ktoś chce białego misia, albo inne krążki. Nasz DJ po prostu tego nie będzie miał.
Nie obstawiam wielkich kolejek do zamawiania, bo u nas się tego jakoś mocno nie praktykuje (chodź zdarza się), ale że DJa mamy rozumnego to będzie trzymał rękę na pulsie i na pewno nie pozwoli z przyjęcia zrobić koncertu zyczeń.

Jak byliśmy zapraszać moją ciocię i wuja, to ów wuj pytał się czy będzie można zamawiać.. szanty!
Powiedziałam o tym DJowi to stwierdził, że on tego to na serio nie ma, a poza tym mamy mu wuja pokazać na imprezie to będzie go miał na oku.

Cytat:

Czy u Was też są "tradycyjne" podziękowania dla rodziców? Tzn. daje się kwiaty i potem jest piosenka gdzie tańczy się z rodzicami?

U nas jest z tym równie - w ostatnich latach byliśmy na kilku weselach, to w sumie na części były, a na częsci nie, wiec to moim zdaniem nie rest regułą, że muszą być.
My nie planujemy.
Raz - nie podoba nam się taka forma publicznych podziękować, dwa - mamy niepełnych rodziców (mój Tata nie żyje). Wiem, że tego dnia i ja i moja Mama będziemy z nim myślami, bo bardzo chciałybyśmy by tam był, więc nie chce dokładać sobie i jej 'cierpienia' dziękując przy gościach obojgu rodzicom TŻ i tylko mojej Mamie.

Planujemy po ślubie zamówić albumy z naszymi ślubnymi zdjęciami, wpisać dedykację i wręczyć rodzicom z podziękowaniem za wszystko.

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
Wiecie co dziewczyny - zastanawiam się... piszecie , że płacicie za samochody po 450-650 zł - ja nie mogę znaleźć nic poniżej 800 i to też wyjątek regułą za to są samochody w granicach 1200-1300 - a przecież nie chcę jechać Ferrari - to skąd te ceny albo ja źle szukam
Powiem Ci, że jak zaczęliśmy szukać, to też tylko takie znajdywaliśmy. Zwłaszcza te na stary styl, to wręcz poniżej 1000zł nie schodziły.
TŻ sporo nad tym siedział i w końcu pojawiło się kilka ofert do przyjęcia cenowo.
Trzymam kciuki byście znaleźli interesującego.

Dzwonili dzisiaj do mnie z salonu: PRZYJECHAŁA MOJA SUKNIA!
Jestem umówiona na środę na przymiarkę , a żeby upiec dwie pieczenie na jednym ogniu to przed przymiarką mam próbną fryzurę - zobaczę wtedy jak się to ze sobą komponuje.

Poza tym zamiast sobie ujmować z listy, to postanowiliśmy sobie dołożyć jedną rzeczy. Chyba jednak zrezygnujemy ze standardowego tortu (jesteśmy wpisani, ale nie płaciliśmy jeszcze zaliczki) i będzie jednak taki z małych babeczek. TŻ dorwał jakąś ulotkę z cukiernią która to może zrobić, spróbowaliśmy ich wyrobów - wszystkie pycha, gość jest bardzooo konkretny i chętny do pomocy, więc chyba się zdecydujemy.

PIĄTEEEEEEEEEEEEEK, piątek - weekendu początek!

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ale mam wyrzuty sumienia... kupiłam sobie ekstrawagancki kapelusz, którego i tak pewnie nigdy nie założę
poka!

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2014-03-14 o 18:09
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 18:05   #4369
cornflower_girl
Zakorzenienie

alucior Jeśli orkiestra ma bloki tematyczne, to może lepiej nie wyskakiwać z dedykacjami i piosenkami nie pasującymi nastrojem.

weselna Wg mnie lepiej poprosić, żeby przesłali Ci ją kurierem.Bo oprócz długości moga być potrzebne inne korekty - np. wymiarów (bo sporo schudniesz).

emdzik Przepiękne sploty. Wg mnie nie potrzebujesz doczepek, długość włosów jest w porządku

Robusta Mnie się podoba pomysł dedykacji rodzicom tańca (sami dedykujemy naszym pokaz taneczny). Tylko się zastanawiam, czy to nie będzie dużo atrakcji na samym początku imprezy. Zwykle wszystko jest tak równo rozłożone, obiad, pierwszy taniec, podziękowania, tort, oczepiny.

namisek Co diecezja, to inne zwyczaje - ale w 90% poradnia wchodzi w skład czegoś określanego jako katechezy przedmałż. Sprawdź na stronie swojej diecezji.

A co do kolegi - gdyby wcześniej przedstawił się księdzu i posłuchał instrukcji, to nie powinno być problemów. No chyba, że traficie na dziwnego księdza.

rabbitka Fajny gadżet - zastanawiam się, czy nie zgapić

ewaden Dobrze, że foszki przechodzą

ijaa Szanty To by było dla mnie za dużo.

Super, że masz już u siebie sukienkę

A w temacie piosenek zakazanych - ze znajomymi TŻ-ta uwielbiamy się wydurniać do piosenek Braci Figo-Fagot, w tym do najbardziej obciachowej "Bożenki" Chyba wrzucimy na indeks, bo jedna z moich kuzynek ma na imię Bożenka i mogłaby to bardzo źle odebrać.

Jak było o fochach rodziny, to i ja dorzucę coś z mego podwórka. Moja Starsza Siostra (SS) strzeliła foszka, że mama TŻ-ta chce przyjść na nasze wesele w długiej sukience. Wg SS chce dać do zrozumienia swoją wyższość wobec innych gości, że niby moja mama i SS nie są tak eleganckie. A prawda jest taka, że w życiu bym mamy TŻ-ta nie posądzała o takie zachowanie - ma blizny na nogach i bardziej komfortowo jest jej w dłuższych spódnicach, które zasłonią defekt (ciężko o grube rajstopy latem)

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 18:15   #4370
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:

ijaa Szanty To by było dla mnie za dużo.
Dla mnie też, dlatego.. po moim trupie!

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 18:16   #4371
karolinuuusia
Zakorzenienie

dziś zamówiłam sukienkę

ja zabieram się za szukanie ZAPROSZEŃ

pokażecie mi swoje ?

w jakiej cenie macie mniej wiecej?

Alicja

Edytowane przez karolinuuusia
Czas edycji: 2014-03-14 o 18:17
karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 18:25   #4372
say-hello
Zakorzenienie

karolinusia, gratulacje !

Cytat:

Dzwonili dzisiaj do mnie z salonu: PRZYJECHAŁA MOJA SUKNIA!
Jestem umówiona na środę na przymiarkę , a żeby upiec dwie pieczenie na jednym ogniu to przed przymiarką mam próbną fryzurę - zobaczę wtedy jak się to ze sobą komponuje.

Poza tym zamiast sobie ujmować z listy, to postanowiliśmy sobie dołożyć jedną rzeczy. Chyba jednak zrezygnujemy ze standardowego tortu (jesteśmy wpisani, ale nie płaciliśmy jeszcze zaliczki) i będzie jednak taki z małych babeczek. TŻ dorwał jakąś ulotkę z cukiernią która to może zrobić, spróbowaliśmy ich wyrobów - wszystkie pycha, gość jest bardzooo konkretny i chętny do pomocy, więc chyba się zdecydujemy.

poka!
zazdroszczę przymiarek i oczywiście czekam na fotki!

a co do tortu babeczkowego, to mega fajna opcja

kapelusz podobny do tego z załącznika ;D od zawsze taki mi się marzył, u innych kobiet mega mi się podoba, ale ja oczywiście będę się bała w takim wyjść
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hm-kapelusz-rondo-czarny-hit-2012.jpg (77,5 KB, 18 załadowań)
Stary 2014-03-14, 18:27   #4373
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Tez pierwszy raz z zamawianiem piosenek spotkalam sie na wizazu

Moj TZ ma urodzinki dzis!!!
sto lat dla TŻ-ta
ile kończy?
mój ma jutro i już zarezerwowałam nam squosha i kino

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
To ja się wylamie Zamówiliśmy obrączki w eee styczniu? Chyba. Od tego czasu tak schudłam ze stresu (problemy w pracy), ze obrączka mi spada:p Ale po ślubie pewnie nadrobię, więc nie będę zmniejszala teraz

Wysłane z telefonu
przynajmniej TŻ Ci ją wsunie na palec bez problemu
mojej koleżance w ręce palce spuchły i sama musiała sobie dopychać obrączkę

Cytat:

mam tę samą zagwozdkę ....

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
u nas jest taka tradycja. Ale my dajemy kosze ze słodyczami plus drewiane skrzynki na wino. Wstawiałąm tu kiedyś.
Piosenka poleci Preludium i rodzice beda tanczyc ze soba w parze a my ze soba i tyle
i nie bedzie zadnych łzawych podziękowan bo nie wyjeżdzamy na wojne tylko sie hajtamy
to o czym piszesz bardzo mi się podoba! tradycyjnie, ale bez obciachu, fajny pomysł na podziękowania!

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
Ja się chyba wybiorę 30 marca na targi ślubne - są niedaleko mnie w jakimś hotelu - mam tam z pół godziny drogi to się przejadę, a nóż widelec wpadnie jakaś zniżka na wozidło a jak nie to będę szukać na targach 11 maja w Warszawie, albo w ogóle pod koniec wakacji - może będzie taniej wtedy na taki termin zdecydowanie te zaoszczędzone pieniądze wole przeznaczyć na tuby z kwiatami na stoły
nie wiem jak u Ciebie, ale u nas jak byłam na targach to zawrót głowy jaka drożyzna

emdzik tył fryzury przeboski
bok jak dla mnie zbyt skręcony, zrobiłabym go luźniej

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
dziewczyny skoro już jestesmy przy temacie podziękowań co myślicie, gdybym z TŻ przed pierwszym tancem podziekowali rodzicom za to, że dzięki nim jestesmy teraz tutaj i zaraz wspólnie będziemy świętować nasz ślub. Do tego prezenty i sto lat dla rodziców, a potem pierwszy taniec ?
bardzo fajny pomysł, też mi się podoba

Cytat:

konferencji jest aż 10... gdzie w parafii u Tż jest tylko 6 spotkań...
nie ma co się szokować bo tak jest w większości, jeżeli nie we wszystkich kościołach
najlepiej pogadaj wcześniej z księdzem i podpytaj co i jak żeby nie wyszły nieprzyjemności

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Z doczepionymi super! Eh, moja wymarzona fryzura

Jaram się bo znalazłam relacje ze ślubu w moim urzędzie ! Jest TU
wygląda bardzo elegancko

say dawaj fotę tego swojego kapelusza
edit: widzę kapelusz, jest zaj &%^$ i gdzie tam żadna ekstrawagancja tylko STAJL

ijaa ale bosko, że suknia już jest !!!

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3

Edytowane przez mojakaren
Czas edycji: 2014-03-14 o 18:33
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 18:30   #4374
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
kapelusz podobny do tego z załącznika ;D od zawsze taki mi się marzył, u innych kobiet mega mi się podoba, ale ja oczywiście będę się bała w takim wyjść
mam tak samo, tylko ja regularnie już się napalam, biorę ten kapelusz, a potem jak już w kolejce do kasy stoję to cię cofam i odkładam - właśnie ze względu na to że i tak w tym nie wyjdę

Co do tortów, to ja o babeczkowym marzyłam, ale jak wybadałam w rodzinie reakcje na sam pomysł to wszyscy się krzywili, że po co, że normalne są lepsze itp. Więc pomysł padł. Mogłabym forsować na siłę, ale nie potrzeba mi, żeby się wszyscy krzywili jak zobaczą
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 18:31   #4375
misia880
Zakorzenienie

wlasnie wrocilam z mama z zakupow kosmetykowych ;D

kupilam :
1. Vitapil z biotyna (na moje wypadajace wlosy)
2. Long 4 lashes na moje rzesy
3. Plussz Lady o smaku melonowym
jestem zadowolona i rozpoczynam kuracje wlosow i rzes

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 18:32   #4376
say-hello
Zakorzenienie

mojakaren, post wyżej pokazałam fotkę

jedyny pożytek z tego kapelusza, że może na sesję narzeczeńską się nada
Stary 2014-03-14, 18:35   #4377
Le_lena
Raczkowanie

Cytat:
Powiem Ci, że jak zaczęliśmy szukać, to też tylko takie znajdywaliśmy. Zwłaszcza te na stary styl, to wręcz poniżej 1000zł nie schodziły.
TŻ sporo nad tym siedział i w końcu pojawiło się kilka ofert do przyjęcia cenowo.
Trzymam kciuki byście znaleźli interesującego.
Dziękujemy będziemy siedzieć i szukać aż znajdziemy
A teraz uciekam i życzę Wam miłego weekendu
Mój TŻ już dojeżdża, za pare minut będzie - dlatego wybaczcie, jeśli pojawię się dopiero w niedzielę wieczorem
Stary 2014-03-14, 18:36   #4378
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
A w temacie piosenek zakazanych - ze znajomymi TŻ-ta uwielbiamy się wydurniać do piosenek Braci Figo-Fagot, w tym do najbardziej obciachowej "Bożenki" Chyba wrzucimy na indeks, bo jedna z moich kuzynek ma na imię Bożenka i mogłaby to bardzo źle odebrać.

Też uwielbiam się do tego wydurniać. Cały lipiec, w czasie praktyk, moją opiekunką była wredna Bożena i nucenie tego pod nosem trzymało mnie przy życiu ;D
Mama trochę odpuściła, ciekawe na jak długo
Jutro kolejna lekcja tańca, niby nie powinnam (noooga), ale już mnie nie boli na tyle żeby odpuszczać.
Powinniśmy jutro skończyć układ i zostaną szlify A jest co szlifować
Stary 2014-03-14, 18:57   #4379
patricia_pati
Raczkowanie

Cytat:
Wiem, że dużo.. Tylko wtedy auto jest do naszej dyspozycji na ile godzin chcemy.. na ile kilometrów chcemy... i nawet nie wiem czy czasem kierowcy nam nie dają.
No ale jeszcze będziemy się rozglądać.

moim zdaniem swoje masz ładne, bez żadnych dramatów ani żadne cieniutkie więc bym n ie brała doczepianych, bo wolę naturalniejszy wygląd.. bardziej mi się podoba z kwiatkiem (tak romantycznie ) ale wszystko zależy od całej stylizacji.
też chciałam taką fryzurkę, tego typu fryzjerka mi czesała jak chodziłam na wesela, ale jednak chcę wszystkie upięte bo boję się, że będzie upał i mi się rozprostują i będzie bleeee. ale jakbym ślubowała w maju to bym taką robiła na pewno. pięknie wyglądasz i zazdroszczę grzywki, tak Ci z nią ładnie, pasuje do fryzurki

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
Ja jest na pierwszej stronie w zakladkach
bardzo mi się podoba i ją na pewno wykorzystamy, TŻ był nią zachwycony, bo mówi, że nie będzie tak łzawo! a do tego tak jak pisała koleżanka nikt jeszcze takiej nie miał!!

razem od 14.07.2009
zaręczeni od 13.01.2012
ślub 2.08.2014r.
Stary 2014-03-14, 19:14   #4380
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
mojakaren, post wyżej pokazałam fotkę

jedyny pożytek z tego kapelusza, że może na sesję narzeczeńską się nada
tak już widziałam, edytowałam posta
fajny ten kapelusz, jest stajl!

Kochane, moja siostra, która będzie świadkową szuka sukienki na wesele... i nic nie może znaleźć
chciałybyśmy żeby miała krótką sukienkę w kolorach pudrowych / pastelowych możecie polecić jakąś stronkę / sklep gdzie są ładne i w rozsądnych cenach?

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości