|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
Cytat:
|
|
#4352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4353 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) któraś z PM na wizażu wstawiła taką przysięgę i bardzo nam się podoba ) żadnego czytania podziękowań, kółeczek, etc.
|
|
#4354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz foto niby robił inne śluby, więc pewnie ma ale wolałabym, żeby nie wyszły takie kwiatki tuż przed ślubem ![]() Tylko nie wiem jak z filmowaniem, bo nie braliśmy kamerzysty bo tego nikt prócz moich przyszłych teściów oglądać nie będzie - mamy swoją kamerę i tata powiedział, że może nam nakręcić mszę. Zobaczymy jak ksiądz do tego podejdzie. |
|
|
|
|
#4355 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytowałam, cytowałam, i cytowanie dotychczasowe mi wcięło! Poddaję się.
Dziewczyny, dziękuję za wsparcie! Wszystkim po kolei! Byliśmy wczoraj na romantico kolacji, odważyłam się w końcu powiedzieć Tż (nie chciałam go martwić), co powiedziała siostra. On znał tylko kwestię psa Był "blown away" jak to ujął. A potem uznaliśmy oboje, analizując sytuację, że oni są tacy drama queens. Na pewno się pojawią, ale chcą przyciągnąć uwagę i usłyszeć jak ważni są dla nas i dla tego wydarzenia (Tż powiedział, że co do brata to znając go, chciałby żeby Tż , jako młodszy, powiedział że bez obecności brata wesele będzie klapą, i w ogóle sie załamiemi- ale FIGA! ). Poza tym niespodziewanie wczoraj z narzeczoną pojawili sie u nas w mieście (przylecieli na urodziny jej mamy), i dostałam zapewnienie od niej że na pewno będą. Po waszych uwagach i rozmowie z Tż do końca się uspokoiłam. Dziękuję ![]() Ja wiem że rodzina Tż mnie kocha, akceptuje i szanuje (nigdy nie byli tacy dla poprzednich partnerek Tż, szczególnie moja teściowa). Mają dobre serca, ale niewyparzone języki, no i to "drama drama drama"- coś się musi dziać, bo będzie nudno! Aaaaa, i moja rodzina nie jest dobra próbką amerykańskiego społeczeństwa, dla dziewczyn o które miały wątpliwości Zachowajcie wiarę w pozytywne nastawienie Amerykanów. To tylko moi są tacy specyficzni , na szczęście bawić się potrafią, więc jak już dotrą, to o resztę się nie martwięCo do zaproszeń, wpiszę tylko siebie i mamę- dzieki ![]() Cytat:
Cytat:
Opiumalfa, wszystkiego najlepszego dla Tż! Jakaś okrągła rocznica? Udanego świętowania!
Edytowane przez ewaden Czas edycji: 2014-03-14 o 16:15 |
||
|
|
|
#4356 |
|
Rozeznanie
|
Cornflower tak mozna z wlasnym nadrukiem, czy fotka, czy clipartem
![]() Klaudyna ja tez z tych co sie latwo wzruszaja, rycze na filmach/czytajac ksiazke/ czasem na koncercie masakra! Straszny placzek ze mnie, wiec zobaczymy jak bedzie na slubie, za to moji rodzice sa twardzi ale w sumie tez jestem jedyna corka i pierwsza slub biore z rodzenstwa, a w dodatku najmlodsza wiec zobaczymy ![]() Emdzik super fryz! patricia_pati na wesele, taka mini fotobudka do ksiegi gosci, beda rozne akcesoria typu wasy itp. Tak. MyMMS, £112 za 2 paczki 1.5 kg, wiem ze oni tylko do UK wysylaja, a do PL mozesz z ebay zamowic ale noe jestem pewna czy nadruk robia czy tylko kolory. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
#4357 | ||
|
Raczkowanie
|
Gratuluję stażu
Cytat:
Cytat:
A w sprawie chandry - trwa dalej. Właśnie dzwoniłam potwierdzić jutrzejsze nauki i co ? ![]() Będzie poradnia, a nauki oddzielnie Niby to i tak tylko w dwa spotkania będziemy mieli całość, ale w trakcie poprzedniej rozmowy ustaliliśmy, że uda się wszystko za jednym razem A do tego wszystkiego - przemyślałam, że mam ciasną obrączkę, więc będziemy ją powiększać... Jak baba zła to z wszystkiego zrobi problem
25.10.2014 Edytowane przez Le_lena Czas edycji: 2014-03-14 o 16:16 |
||
|
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
nasturcja1308
ysia KaMilka4891 rabbitka Dziękuję A ja sama nie wiem co mi się bardziej podoba... Doczepiane fajne.. takie dłuższe... Ale swoje takie delikatne
|
#4359 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
patricia_pati, ramki wydają mi się fajnym prezentem. My planujemy biżuterię dla mam, dla mojego taty jeszcze nie wiem co- dumam nad tym; a Tż taty już nie ma. Do tego bukiety. My mamy fotobudkę, z której zdjęcia będą wklejane do księgi gości. Chrzestnym nie planujemy dawać prezentów. Dziadków na ślubie nie będę miała ( z czworga, została mi jedna babcia, która jest schorowana i na wózku, więc nie liczę na to że się pojawi). Co do prezentów dla gości, nie przejmuj się- każdy od kogoś ściąga Ja swoje pudełko na ciasteczka ściągnęłam od Marthy Stewart
|
|
|
|
|
#4360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba coś ze mną nie tak- pisałam do naszego fotografa żeby się upewnić czy na pewno mamy u niego termin (rezerwowaliśmy w kwietniu 2013 r.)
|
|
|
|
|
#4361 |
|
Wtajemniczenie
|
weselna01
no to ładnie... ja tej piosenki to sobie w domu mogę posłuchać, ale na weselu? Totalnie nietrafione...Łzy i łez na weselu to raczej nikt nie chce. Chyba, że ze szczęścia .emdzik podoba mi się Twoja fryzura! ![]() docik10, KaMilka4891 Bardzo bardzo dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedź ewaden czy normalne? Jeżeli to zabytkowy kościół to jestem w stanie zrozumieć (flesh i te sprawy) chyba, że chodzi o samo zachowanie się w kościele, ale przecież tu wystarczyłaby tylko rozmowa z proboszczem co i jak... Poza tym byliśmy wczoraj z wizytą u babci TŻ. I ona zaczęła mówić, że do jakiejś tam rodziny możemy pojechać już bo dzwonili do matki tż i coś tam coś tam... no jak szlag mnie nie trafił. Teściowa NIC nam nie powiedziała, że ktokolwiek dzwonił i w dodatku my nie kazaliśmy teściowej mówić cokolwiek o zapraszaniu. Co za babsko. Już od niedzieli z nią nie rozmawiam bo mnie wkurzyła a teraz jeszcze to.
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2014-03-14 o 16:40 |
|
|
|
#4362 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
w tym momencie to najwazniejsze! Resztę da się szybko załatwić ![]() Madzia 50 dni to prawie zaraz ![]() A powiedz jakie prezenciki będziecie dawać na oczepinach? edit: doczytałam, chińska kolacja wymiata ![]() Kamilka gratki za buty! ![]() Cytat:
![]() My ślubujemy we wrzesniu, a obrączki mam nadzieję że pójdziemy zamowić jutro ![]() Właśnie z tej strony zamówiłam Hugo Bossa dla TŻ na urodziny - teraz jest promocja 125 ml za 129 zł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze że TŻ-towi udało się znaleźć takie krótkie - 2 x po 4 godziny ![]() Exist ja bym zrobiła po swojemu Porozmawiaj z DJ i zapytaj jak on to widzi, można się zgodzić na piosenkę na życzenie pod warunkiem że nie jest na zakazanej liście i nie będzie 5 raz z rzędu ![]() Klaudyna bardzo ładne te wasze obrączki ale te obok - masakra jakie szerokie! ![]() Cytat:
Byłam wczoraj w kancelarii ale nie przyszło mi do głowy żeby zapytac.Co do płacenia za piosenki - nie spotkałam się z tym dotąd Emdzikbardzo ładna fryzurka!Ślicznie wyglądasz. CHyba bardziej podoba mi się bez sztucznych włosów
|
|
#4363 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, jeśli zdjęcia robi znajomy czy ktoś z rodziny, rozmowa wystarcza.Faktycznie wygląda na to, że masz bardzo konserwatywnego księdza. Jak ja w Stanach Dobrze, że przynajmniej ze ślubem w Polsce nie robił problemów
|
|
|
|
|
#4364 |
|
Zadomowienie
|
Lemon własnie zastanwia mnie kto takie szerokie nosi -te które wybralismy na zdjęciu mają 4 mm ( ja bede miec 3 mm) to tamte chyba z 10 mm .
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#4365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właściwie zamówiłam, bo mamy już od czerwca 2013 r. Moja obrączka i TŻ ma 6 mm
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2014-03-14 o 17:24 |
|
|
|
|
#4366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale mam wyrzuty sumienia... kupiłam sobie ekstrawagancki kapelusz, którego i tak pewnie nigdy nie założę
|
|
#4367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jest na pierwszej stronie w zakladkach
|
|
|
|
|
#4368 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nie wiem czy to kwestia oświetlenia - było słabe i słońce już zaszło, czy faktu, że tak je polerowałam, że może już porysowałam, ale nasze nie są właśnie takie 'porysowane' tylko błyszczące (i boki i góra) . Aż dla pewności polazłam przed chwilą sprawdzic - każdy powód by na nie spojrzeć jest dobry, nie? i serio! błyszcza się jak psu j****. ![]() Cytat:
Ogólnie od wyjścia z domu do dojazdu na salę mam miną ok. 2h, więc liczę, że nie będę musiała nic sobie poprawiać. Planuję zmontować ratunkową torebeczkę - kupię jakąś taką ładną 'prezentowa', tam wrzucę wszystkie najpotrzebniejsze rzeczy (błyszczyk, bibułki czy pilniczek) i dam Mamie - zostawi ją w aucie pod USC, a później na sali będzie mieć blisko siebie. Cytat:
Fazowane, błyszczące. Tylko moja jest bez kamyczków. Cytat:
Myślę, że bezpiecznie będzie zamówić najpóźniej 2 miesiące przed, żeby ewentualnie był czas.. gdyby coś. Cytat:
![]() Nie obstawiam wielkich kolejek do zamawiania, bo u nas się tego jakoś mocno nie praktykuje (chodź zdarza się), ale że DJa mamy rozumnego to będzie trzymał rękę na pulsie i na pewno nie pozwoli z przyjęcia zrobić koncertu zyczeń. ![]() Jak byliśmy zapraszać moją ciocię i wuja, to ów wuj pytał się czy będzie można zamawiać.. szanty! ![]() Powiedziałam o tym DJowi to stwierdził, że on tego to na serio nie ma, a poza tym mamy mu wuja pokazać na imprezie to będzie go miał na oku. ![]() Cytat:
My nie planujemy. Raz - nie podoba nam się taka forma publicznych podziękować, dwa - mamy niepełnych rodziców (mój Tata nie żyje). Wiem, że tego dnia i ja i moja Mama będziemy z nim myślami, bo bardzo chciałybyśmy by tam był, więc nie chce dokładać sobie i jej 'cierpienia' dziękując przy gościach obojgu rodzicom TŻ i tylko mojej Mamie. Planujemy po ślubie zamówić albumy z naszymi ślubnymi zdjęciami, wpisać dedykację i wręczyć rodzicom z podziękowaniem za wszystko. Cytat:
TŻ sporo nad tym siedział i w końcu pojawiło się kilka ofert do przyjęcia cenowo. Trzymam kciuki byście znaleźli interesującego. Dzwonili dzisiaj do mnie z salonu: PRZYJECHAŁA MOJA SUKNIA! Jestem umówiona na środę na przymiarkę Poza tym zamiast sobie ujmować z listy, to postanowiliśmy sobie dołożyć jedną rzeczy. Chyba jednak zrezygnujemy ze standardowego tortu (jesteśmy wpisani, ale nie płaciliśmy jeszcze zaliczki) i będzie jednak taki z małych babeczek. PIĄTEEEEEEEEEEEEEK, piątek - weekendu początek! ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-03-14 o 18:09 |
||||||||
|
|
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
alucior Jeśli orkiestra ma bloki tematyczne, to może lepiej nie wyskakiwać z dedykacjami i piosenkami nie pasującymi nastrojem.
weselna Wg mnie lepiej poprosić, żeby przesłali Ci ją kurierem.Bo oprócz długości moga być potrzebne inne korekty - np. wymiarów (bo sporo schudniesz). emdzik Przepiękne sploty. Wg mnie nie potrzebujesz doczepek, długość włosów jest w porządku ![]() Robusta Mnie się podoba pomysł dedykacji rodzicom tańca (sami dedykujemy naszym pokaz taneczny). Tylko się zastanawiam, czy to nie będzie dużo atrakcji na samym początku imprezy. Zwykle wszystko jest tak równo rozłożone, obiad, pierwszy taniec, podziękowania, tort, oczepiny. namisek Co diecezja, to inne zwyczaje - ale w 90% poradnia wchodzi w skład czegoś określanego jako katechezy przedmałż. Sprawdź na stronie swojej diecezji. A co do kolegi - gdyby wcześniej przedstawił się księdzu i posłuchał instrukcji, to nie powinno być problemów. No chyba, że traficie na dziwnego księdza. rabbitka Fajny gadżet - zastanawiam się, czy nie zgapić ![]() ewaden Dobrze, że foszki przechodzą ![]() ijaa Szanty To by było dla mnie za dużo.Super, że masz już u siebie sukienkę ![]() A w temacie piosenek zakazanych - ze znajomymi TŻ-ta uwielbiamy się wydurniać do piosenek Braci Figo-Fagot, w tym do najbardziej obciachowej "Bożenki" Chyba wrzucimy na indeks, bo jedna z moich kuzynek ma na imię Bożenka i mogłaby to bardzo źle odebrać.Jak było o fochach rodziny, to i ja dorzucę coś z mego podwórka. Moja Starsza Siostra (SS) strzeliła foszka, że mama TŻ-ta chce przyjść na nasze wesele w długiej sukience. Wg SS chce dać do zrozumienia swoją wyższość wobec innych gości, że niby moja mama i SS nie są tak eleganckie. A prawda jest taka, że w życiu bym mamy TŻ-ta nie posądzała o takie zachowanie - ma blizny na nogach i bardziej komfortowo jest jej w dłuższych spódnicach, które zasłonią defekt (ciężko o grube rajstopy latem)
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie też, dlatego.. po moim trupie!
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
dziś zamówiłam sukienkę
ja zabieram się za szukanie ZAPROSZEŃ pokażecie mi swoje ? ![]() w jakiej cenie macie mniej wiecej?
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Alicja Edytowane przez karolinuuusia Czas edycji: 2014-03-14 o 18:17 |
|
|
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
karolinusia, gratulacje
! Cytat:
zazdroszczę przymiarek ![]() a co do tortu babeczkowego, to mega fajna opcja kapelusz podobny do tego z załącznika ;D od zawsze taki mi się marzył, u innych kobiet mega mi się podoba, ale ja oczywiście będę się bała w takim wyjść
|
|
#4373 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ile kończy? ![]() mój ma jutro i już zarezerwowałam nam squosha i kino ![]() Cytat:
mojej koleżance w ręce palce spuchły i sama musiała sobie dopychać obrączkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
emdzik tył fryzury przeboski bok jak dla mnie zbyt skręcony, zrobiłabym go luźniej Cytat:
![]() Cytat:
![]() najlepiej pogadaj wcześniej z księdzem i podpytaj co i jak żeby nie wyszły nieprzyjemności Cytat:
say dawaj fotę tego swojego kapelusza ![]() edit: widzę kapelusz, jest zaj &%^$ i gdzie tam żadna ekstrawagancja tylko STAJL ![]() ijaa ale bosko, że suknia już jest !!!
27 IX 2014 jesteśmy jedno jedno ze stali 1+1=3 Edytowane przez mojakaren Czas edycji: 2014-03-14 o 18:33 |
||||||||
|
|
|
#4374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do tortów, to ja o babeczkowym marzyłam, ale jak wybadałam w rodzinie reakcje na sam pomysł to wszyscy się krzywili, że po co, że normalne są lepsze itp. Więc pomysł padł. Mogłabym forsować na siłę, ale nie potrzeba mi, żeby się wszyscy krzywili jak zobaczą |
|
|
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie wrocilam z mama z zakupow kosmetykowych ;D
kupilam : 1. Vitapil z biotyna (na moje wypadajace wlosy) 2. Long 4 lashes na moje rzesy 3. Plussz Lady o smaku melonowym jestem zadowolona i rozpoczynam kuracje wlosow i rzes Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
mojakaren, post wyżej pokazałam fotkę
jedyny pożytek z tego kapelusza, że może na sesję narzeczeńską się nada
|
#4377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A teraz uciekam i życzę Wam miłego weekendu Mój TŻ już dojeżdża, za pare minut będzie - dlatego wybaczcie, jeśli pojawię się dopiero w niedzielę wieczorem
|
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też uwielbiam się do tego wydurniać. Cały lipiec, w czasie praktyk, moją opiekunką była wredna Bożena i nucenie tego pod nosem trzymało mnie przy życiu ;D Mama trochę odpuściła, ciekawe na jak długo ![]() Jutro kolejna lekcja tańca, niby nie powinnam (noooga), ale już mnie nie boli na tyle żeby odpuszczać. Powinniśmy jutro skończyć układ i zostaną szlify A jest co szlifować
|
|
|
#4379 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też chciałam taką fryzurkę, tego typu fryzjerka mi czesała jak chodziłam na wesela, ale jednak chcę wszystkie upięte bo boję się, że będzie upał i mi się rozprostują i będzie bleeee . ale jakbym ślubowała w maju to bym taką robiła na pewno. pięknie wyglądasz i zazdroszczę grzywki, tak Ci z nią ładnie, pasuje do fryzurki ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- bardzo mi się podoba i ją na pewno wykorzystamy, TŻ był nią zachwycony, bo mówi, że nie będzie tak łzawo! a do tego tak jak pisała koleżanka nikt jeszcze takiej nie miał!!
|
|
#4380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajny ten kapelusz, jest stajl! ![]() Kochane, moja siostra, która będzie świadkową szuka sukienki na wesele... i nic nie może znaleźć ![]() chciałybyśmy żeby miała krótką sukienkę w kolorach pudrowych / pastelowych możecie polecić jakąś stronkę / sklep gdzie są ładne i w rozsądnych cenach?
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

Nasz foto niby robił inne śluby, więc pewnie ma ale wolałabym, żeby nie wyszły takie kwiatki tuż przed ślubem 
Był "blown away" jak to ujął. A potem uznaliśmy oboje, analizując sytuację, że oni są tacy drama queens. Na pewno się pojawią, ale chcą przyciągnąć uwagę i usłyszeć jak ważni są dla nas i dla tego wydarzenia (Tż powiedział, że co do brata to znając go, chciałby żeby Tż , jako młodszy, powiedział że bez obecności brata wesele będzie klapą, i w ogóle sie załamiemi- ale FIGA!
Udanego świętowania!

W niedzielę już mniej bo 6h. Cieszę się strasznie że będziemy mieć już to załatwione. No i spinamy się z zapraszaniem bo czas ucieka niemiłosiernie!