|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Witam się
Mamy dziewczynek!! Przeglądałam ubranka na strychu i wpadły mi w ręce takie oto rzeczy. Może komuś, coś wpadnie w oko? Czerwony płaszczyk jest na 3 guziczki i w pasie zawiązywany paseczkiem. Zdrówka wszystkich chorowitkom. Nam już powoli odpuszcza. Witam nową mamusie Aplikacja kciuki. Misia my szczepiliśmy 2 tyg temu w pon. Ostatnio dostaliśmy wysypke i biegunkę. Pediatra mówi, że to po niej ale ,że jest ok. |
|
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Karusia, płaszczyk.
|
|
|
|
#3243 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3244 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A nad jakimi szczepieniami się zastanawiasz? My szczepiliśmy na pneumokoki i teraz wypada 3 dawka, myśleliśmy też o meningokokach i też miała być po 1 roku życia no i zastanawiamy się nad ospą. Więc sporo tego. Na razie rozmawiałam z naszą pediatrą tylko online więc pisała żeby na razie zaszczepić na odre/świnke/różyczkę i ewentualnie na tej samej wizycie ospę ale raczej zdecydujemy się to rozdzielić a co dalej pogadamy osobiście na wizycie jak ona to widzi żeby rozłożyć w czasie. |
|
|
|
|
#3245 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
daj znać jak dojdziesz do tego co to za sklep
|
||
|
|
|
#3246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też mamy pakiet w Medicoverze dla Małej, w sumie dla naszej całej trójki, i nasza pediatra odradzała nam szczepienia u nich. że oni tam swoje mają szczepienia i jest drożej. prawda to?
|
|
#3247 |
|
Rozeznanie
|
Hej
U nas dziś beznadziejna pogoda, więc się poświęciłam i sama pojechałam na zakupy Tz został z Młodą - jak wróciłam, był sajgon, ale oboje szczęśliwi, zatem spoko.Kupiłam kask rowerowy - piękny, czerwono-czarno-biały, od samego założenia wydaje mi się, że jeżdżę bardziej profesjonalnie A tak poważnie, to pogadałam ze sprzedawcą, wzięłam najwygodniejszy, lekki i przewiewny. Teraz czeka na testy ![]() Nadrobiłam wszystko: Insolito - jak się Piotruś fajnie bawi! Black - super, że mama już w domku! Meneq - u mnie w sumie z tz i jedzeniem podobnie - dzięki niemu bardzo się otworzyłam na nowe smaki i na samo gotowanie. Zresztą to on głównie gotuje, chociaż ja też lubię, jak mam wenę ![]() Fewciu - jaka zdolna Blanusia Moja też mnie każdego dnia zadziwia nowymi umiejętnościami, np. dziś położyła sobie skarpetki na stopy - usiłowała je założyć, tylko nie wiedziała jak ania13.03 - co do włosów i koloryzacji, to nie pomogę - jeszcze nigdy nie farbowałam. Pierwszy raz przede mną, tylko nie wiem kiedy ![]() Marsi - ile Leoś wcina! Jestem pod wrażeniem! Little - współczuję upadku, poniekąd wiem, co czujesz. Mam nadzieję, że szybko będzie lepiej. Ja już prawie wyglądam jak człowiek ![]() Jejcio - hej!!! witamy! Hope - przytulam z powodu starcia z tz. U nas też rano była mała burza, ale tym razem to ja przegięłam. Bywa. Kija - a to Ania załatwiła babcię Poza tym 10 par za 139 zł? Padłam! Super!No dobra, lecę na House of cards dalej. Jestem dopiero na czwartym odcinku. Wczoraj dobrze mi szło oglądanie, ale Mycha obudziła się z ogromnym płaczem przez ząbki, dałam Nurofen, to aż odetchnęła jak zaczął działać. Bidulinka. A jak już się uspokoiła, to zasnęłyśmy obie. Mam nadzieję, że dziś nie będzie takich rewelacji. A tak w ogóle to mam pyszne kanapki - tz wyczaił wczoraj po drodze z pracy stoisko ze swoiskim chlebkiem i kiełbaską, no i wcinam Tylko masło mam z Tesco ![]() Miłego! |
|
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, z samej stolicy Wlkp. A z waga sie usmiejesz: 3649g. 97 centyl to 3500g... |
|
|
|
|
#3249 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
film prywatny.Cytat:
![]() Dzisiaj odsunęłam łóżko i odkurzyłam ![]() Cytat:
Cytat:
Co jest?? ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cały czas jestem głodna, mam smaka na sodkie, za którym nie przepadam i ciągle bym spała. Nie. Nie jestem w ciąży. Przyszła mi do głowy cukrzyca, mam non stop jakieś wahania cukru, tak mocne, że ręce mi się trzęsą i mi słabo. |
|||||||||
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
Donosze ze jesli chcecie dla dzieci a suchy basen to w tesco na stoisku z letnimi duperelami sa piłki za 30 zl 100 szt my dzis zakupilismy byl szal a oto dowody tylko narazie do kola do siedzenia wsypane musze basenik wyciągnąć
Sent from my GT-P3110 using Wizaz Forum mobile app
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Cytat:
Ze szczepieniami, to od lekarza zalezy. Nasza lekarka wszystko na raz zaleca (ostatnio byly pneumokoki, hib i mr; po miesiacu planuje swinke, ospe, wzwb), lekarz, u ktorego bylam z Yae, kiedy nasza przychodnia byla zamknieta - kazda osobno. Nasza dazy do tego, zeby jak najszybciej chronic organizm przed chorobami, ten drugi lekarz w obawie o obciazenie organizmu. |
|
|
|
|
#3252 | |
|
Zakorzenienie
|
Silver wpadło mi w oko że Daria chora ?? Buziaki i zdrówka dla Niej U nas pada deszcze ze śniegiem Nie dam rady nadrobić. W pracy tak sobie. Tęsknię za Zuzią bardzo ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
Witaj ![]() Dlatego ja Zuzce nie daję przedmiotów którymi nie powinna się bawić |
|
|
|
|
#3253 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja na pewno zacznę od mmr a resztę omówię z pediatrą jak nam zaleca, mamy taką do której mam duże zaufanie. Jeśli będę szczepić wcześniej niż Ty to dam znać jaki nam plan przedstawi, a właśnie muszę nas umówić ale online na razie nie ma terminów, muszę poprosić o jakąś wizytę dodatkową chyba. O widzisz. No ja też się zastanawiam nad odsunięciem ospy skoro ta mmr taka dosyć ciężka dla dziecka. Ale pewnie to tak jak napisała Meneq - zależy od podejścia lekarza. Ja właśnie jak sama myślałam nad szczepieniami teraz to też się zastanawiałam czy lepiej rozłożyć żeby jedno uderzenie nie było tak silne czy lepiej mniej nieprzyjemnych wizyt u lekarza. No i dalej nie wiem, zdam się więc pewnie na zdanie naszej pediatry. Cytat:
|
||
|
|
|
#3254 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja już na wtorek jestem umówiona na szczepienie. i pewnie to będzie mmr tylko nie wiem które jeszcze:/
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2014-03-15 o 20:28 |
||||
|
|
|
#3255 | |||||
|
Zadomowienie
|
Brawa dla Blanki za nowe umiejętności Cytat:
Cytat:
A może zdjęci Ignacego ? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Oby zęby Juli już nie dokuczały ![]() Cytat:
Super, że Julkowi się podoba ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Zapomniałam :mur: Razem z Piotrem dziękujemy za wszystkie miłe słowa
|
|
#3256 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my teraz jakos niedlugo bedziemy sie szczepic na ospe, potem 3 dawka pneumo i potem 5w1 Cytat:
ale mu dobrze! slodziak z niego, nie wiem czemu ale mam do niego mega slabosc ![]() zacalowalabym go w sekunde ![]() u nas taki basen by sie nie sprawdzil niestety, ma 2 identyko samochody (prezenty ) z pileczkami, po 10 w kazdym. tzn po 10 bylo, teraz lacznie moze jest z 4 ![]() ale moze pomyslimy na lato, na dwor, do baseniku Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=misiaeel;45599476 Dziewczyny na mmr szczepicie czy szczepiłyście tą płatną czy bezpłatną szczepionką? która lepsza??[/QUOTE] a jest platna? nawet nie wiedzialam Kija - brawo za zakupy ![]() -------- a my w koncu nie bylismy na zakupach mlody spal do 16 wiec juz nam sie nie opylalo jechac. pojedziemy jutro rano. co wiecej malzowi przypomnialo sie ze dzis tesciu ma urodziny tak wiec niespodziewany szybki wyjazd do t. na torta ![]() tesciowa padla po raz pierwszy "na kolana" przed Kuba i bawila sie z nim na podlodze ![]() wrocilismy (dziki Bogu wlaczyli nam prad bo od poludnia nie bylo), zdazylismy sie wykapac, szybka kaszka i lulu w 3 sekundy ![]() K. cos mi poprzestawial w kompie. moze teraz zadziala https://www.youtube.com/watch?v=nNMtUyzMil0 |
||||
|
|
|
#3257 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla męża, pięknie się spisuje a Ciebie tulę mocno Cytat:
![]() Cytat:
![]() i w ogóle zbieram szczęnę z podłogi ile zjadł ![]() Cytat:
zapomniałam o nich napisać ![]() w sumie podobnie ubieramy, tylko bez śpiworka ale skoro u Was wieje to spokojnie, sama wiesz najlepiej co najlepsze dla Kuby ![]() Cytat:
Cytat:
witajcie, nadrabiam powolutku to część pierwsza
|
||||||
|
|
|
#3258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pstryku priorix jest właśnie płatny
|
|
#3259 | |||||
|
Zakorzenienie
|
i druga część
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do t. ehhh... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
my dziś wybraliśmy się z Debrah, jej tż i Amelką na zakupy ![]() my kupiliśmy takie http://allegro.pl/emel-2045-2-r-18-t...039377917.html a Debrah Wam pewnie Amelkowe pokaże ![]() potem siedzieliśmy w domku u Debrah i patrzyliśmy jak nasze dzieciaczki się bawią, najpierw razem gotowali, potem jedli to co ugotowali, Kuba nawet dał Amelce różową filiżankę ale w ogóle nie denerwowali się jak któreś zabrało temu drugiemu zabawkę, w ogóle jak zwykle było super
|
|||||
|
|
|
#3260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn jedynie mamusia na koniec swym jedwabistym glosem szepnela zdanko ![]() aaaaaaaaaa, to zem dala czadu z ta szczepionka ![]() lece spr czym sie szczepilismy... juz wiem - pokitrasilo mi sie z prevenarem i pentaxinem tez na "pe" ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
![]() foty som? ![]() powinnam spr cwiczeniowki a tak mi sie nie chce...
|
||
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
pstryczek som som, tylko z racji tego, że mam nowy telefon to najpierw muszę nauczyć się zgrywać z niego zdjęcia
![]() ciekawe, jak tam Bokeh dojechała... |
|
|
|
#3262 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
obejrzałam właśnie zwiastun nowego polskiego filmu i ciary mam- http://www.youtube.com/watch?v=tbBfsUX9O9g
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zwiastun widziałam, też miałam ciary. |
|
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się wieczornie.
Dzień bardzo miły ( ) - z tym, że dziećko zasnęło po 17 i spała 2 godziny O_O - pewnie dlatego, że wcześniejsza noc bardzo kiepska i większość nie spała ( a my z nią ) - na noc zasnęła w Tuli przed 21:00 więc nie źle.Nadrobiłam. Dzięki pomocy pewnych bardzo uprzejmych osób wybraliśmy się dzisiaj do sklepu i mamy Emelki. |
|
|
|
#3266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze, jak siedzę z nią, to wsypuje mi piasek między nogi ![]() Jestem za ![]() Cytat:
![]() Po takich postach nabieram przekonania, że Pola ma jakieś "opóźnienia"... ![]() JEJCIO, heloł! A jakie są rozmiary? ![]() U nas też był, a przez chwilę nawet grad leciał ![]() Pola pobiła dzisiaj rekordzik i wstała o 5.40 Mimo że nie byłyśmy na polu, to i tak drzemkę miała o 12, a spać poszła o 20.30 - czyli już chyba taki nawyk ![]() Zapieprzała po domu jak mały samochodzik i jeszcze nawijała po swojemu ciągle ![]() Mama mnie oczywiście musiała wkurzyć. Pola sobie wywaliła pudło z zabawkami, ona akurat była u nas w pokoju ( ), zaczęła się z Polą bawić i... sortować zabawki, komentować, co w pudle jest, a nie powinno być i że w pudle na zabawki powinny być tylko zabawki, a nie inne rzeczy. Ja pierdzielę, co ją to obchodzi?
|
||
|
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
Hje - a co cię niepokoi jeśli o Polę chodzi?
|
|
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas tez w pudle jest mix spr cwiczeniowki spylam spaciu, kolorowych... |
|
|
|
|
#3269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kubuś od wczoraj nakłada kołeczka na te zabawke-piramide ) od roku juz robi
|
||
|
|
|
#3270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jedyne "normalne" słowa jakie wypowiada, to mama, baba i dada, ale wcale nie na mnie, babcię i tatę
Nie układa nic, nie pokazuje, nie naśladuje... Jak jej coś pokazuję, co może zrobić/powiedzieć, to widać po niej, że ona to rozumie, no ale... nie powtórzy. Oczywiście bawi się po swojemu, rozwala, np. przesypuje kamyczki z jednego pudełka do drugiego, klaszcze, goni się z nami, zaczepia.Ale nie ma u nas czegoś takiego, jak czytanie książeczek (co najwyżej obejrzy obrazki, a tak to jest rzucanie), wieszanie prania (jedynie wywalanie ciuchów z miski), pomaganie w czynnościach domowych (po domu łazi z miotłą jak z zabawką, woda w wiaderku do popluskania, w zmywarce tylko koszyczek do sztućców żeby sobie ponosić), żadnych kredek, rysowania choćby po ścianach, naśladowania odgłosów (czasem co najwyżej "yyyy")... No dużo by wymieniać. Cytat:
Cytat:
![]() U nas od jakichś 2 miesięcy jest tylko ściąganie, a raczej wywalanie
Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-03-15 o 22:42 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.

daj znać jak dojdziesz do tego co to za sklep 

masz mądralę w domu 
film prywatny.

Kuba na pewno wode wylalby na siebie, a potem zlizywalby ja z ziemi 
mlody spal do 16 wiec juz nam sie nie opylalo jechac. pojedziemy jutro rano. co wiecej malzowi przypomnialo sie ze dzis tesciu ma urodziny