Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-17, 09:50   #1411
Lewek
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7

Asienka też byłabym wściekła. Powinny informować o takich rzeczach bezwzględnie!

Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Margo wg mnie donoszona będzie jak skończysz 38 tydz.

Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 09:52   #1412
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Asienka też byłabym wściekła. Powinny informować o takich rzeczach bezwzględnie!

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Margo wg mnie donoszona będzie jak skończysz 38 tydz.

hm.. mój suwaczek mówi co innego...
w każdym razie synek i tak jest o tydzień starszy, to mogę już świetowac i za tydzień drugi raz

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 10:02   #1413
martyna141
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Edzia400, virginia, mmhym, 12mu05 GRATULACJE!!!!!!!!!!

Jutro mam wizytę i trochę się boję. Ciekawe co gin wymyśli. Mówił, że GBSy będziemy robić. Mam nadzieję, że rozwarcie się nie zwiększyło.

Na szczęście mam już prawie wszystko dla małego. Brakuje mi tylko kosmetyków. Kupiłam tylko linomag do pupy. Do kąpieli rozważam coś rosmanowego albo hippa. Później dokupię krem do twarzy z filtrem.
A wy czego używacie? Nie chciałabym chyba smarować małego oliwkami i kąpać go w emolientach. Tyle się naczytałam o kosmetykach że mam zupełny mętlik w głowie.
http://smaruje.blogspot.com/2013/04/...ny-pyn-do.html
ja mam całą tą serie Hippa oprócz oliwki, zamierzam zamiast niej naprzemiennie używać lotionu i olejku arganowego

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tak na szybko. Dziś o 21.05 w sumie po szybkim porodzie sn przyszła na świat nasza córeczka- 3350gram i 50cm
GRATULACJE ! jaka Kruszynka

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
Edzia400 to ja trzymam kciuki

Dziewczyny doradźcie, bo nie wiem co zrobić. Wstalam dzisiaj dalej mam biegunkę, brzuch pobolewa jak trzeba iść na wc ale to nie skurcze , w żołądku mega zgaga czego wcześniej nie miałam i mnie na wymioty bierze ale nie wymiotuję. W brzuchu jelita marsza grają a mała się ich boi lub nie wiem bo aktywna dość. Nie wiem czy dzwonić do ginekoloszki, czy jechać do rodzinnego ( może to zatrucie ale wszystko świeże jadłam wczoraj) czy na IP... W nocy skurcze były ale nieregularne co 5, 7 min i po jakieś półtorej godziny przeszło
Nie wiem co robić, żeby małej nic nie było
może poczekam do południa i będę patrzeć co się dzieje
ja bym zadzwoniła do gina na początku ewentualnie jeśli nie bedzie nadal odbierała zadzwoniła na IP, jeśli doradzą żeby iść do rodzinnego to bedzie najlepsze chyba rozwiązanie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Dziś jedziemy na sesje noworodkowa więc się stresuje
Kate,trisdom: cieszę się że maluchy spokojne

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
za sesje na pewno wyjdzie super

Cytat:
A ja jestem kontuzjowana... wczoraj tz kąpał się z małym i ten mu upadł i uderzył się głową o wannę. Jak usłyszałam o Jezu! z łazienki to tak się zerwalam z kanapy i pędem do łazienki. Na szczęście nic się nie stało, ale ja sobie tak coś uszkodziłam że prawie chodzić nie mogę. Tż wziął urlop bo nie dam rady zająć się dzieckiem.

wysłane z fona
ojej, też bym się wystraszyła pamiętam jak mi mój chrześniak spadł z łóżka jak go pilnowałam, myślałam że umre ze strachu na szczęście nic sie nie stało

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

Ja jestem z samego rana tak wsciekla, ze komus przywale a bedzie to kierowniczka p-kola mojej Natalki. W czw sie mnie pyta, czy mala moze w piatek zostac w domu, bo 2 wychowawczynie sa chore, ok byla w domu A w sobote w ikei spotkalismy jedna mame, jej synek chodzi z Nati do grupy i ona sie mnie pyta czy wiem, ze te nauczycielki maja jakas zarazna chorobe Oczywiscie nie wiedzialam, dzis tz jest w domu, zawiozl mala i kazalam sie spytac co to za choroba Szkarlatyna kuzwa, to grozna choroba zakazna, a oni nawet kartki nie wywiesili , glupia pinda mogla mnie uprzedzic w czwartek Nati oczywiscie nie chciala isc domu, ale maz odbierze ja wczesniej i do konca tyg zostanie w domu Mam nadzieje, ze to nie bedzie mialo u nas zadnych konsekwencji tz opierdzielil juz jedna wychowawczynie a jak pojdzie ja odebrac to pofatyguje sie do tej glupiej kierowniczki zaluje ze sama nie moge isc, to by dopiero uslyszala
zbagatelizowali taką poważną chorobe, normalnie zero wyczucia i wyobraźni trzeba coś tej kierowniczce powiedzieć do słuchu przecież to nie katar co za ludzie.

margo80
za 37tc idziemy łeb w łeb

my dzisiaj też witamy w skończonym 37 tc na 17 wizyta u gina, ostatnio strzsznie bolą mnie stawy w dłoniach szczególnie jak zginam palce, wujek google twierdzi że to normalne ale dziś zapytam gina.

Na dodatek znajomi rozwalili Nam łóżko w sobote i nie ma wyjścia - trzeba kupić nowe spaliśmy do tej pory na jednoosobowym we dwójke, nie wiem do tej pory jak sie mieściliśmy a szkoda było kupować nowego do wynajmowanego mieszkania - no teraz juz nie ma wyjścia

pogoda do doopy, może niedługo sie znów rozpogodzi
21 dni do TP woow już tak nie długo - jeszcze w to nie wierze
Stary 2014-03-17, 10:03   #1414
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Asia no super odpowiedzialność za dzieci tez bym im nagadala.

Side daj znac jak sesja, bo ja jestem bardzo ciekawa co zrobie jak Mikolaj sie będzie zachowywał jak dzisiaj. Tylko on juz będzie mial ponad miesiac jak pojedziemy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 10:16   #1415
uparta8210
Raczkowanie

asienka co za babska trzymam kciuki aby małej nic nie było

dodzwoniłam się do ginekoloszki i mi powiedziała że jak się powtórzy - biegunka, to mam wziąźć węgiel. Jak by nie pomagało do wieczora to mam jeszcze raz zadzwonić do niej. Podejrzewa że to oznaka zbliżającego się porodu
W trakcie pierwszej ciąży miałam wymioty 2 dni przed porodem, tym razem biegunka ? kurcze, żeby tylko teraz wody chciały odejść a nie skurcze.

U mnie coś nie tak jest chyba z tym terminem porodu. Wg ginekoloszki jestem właśnie w 38 tygodniu, suwaczek pokazuje 36 tydzi 2 dzień czyli 37 tydzień Znalazłam w internecie kalkulator TP taki co się wpisuje miesiączkę, i co ile dni ona była, u mnie jak w zegarku co 21 a nie co 28 jak u niektórych i termin mi wyszedł na 4.04 ... kurcze zwariować idzie. Jak ja zazdroszczę już tym mamusiom co dzidzię mają przy cycu

Szczęścia moje dwa plus Mąż
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 10:18   #1416
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cytat:
Napisane przez 12mu05 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wpadam na szybko by się pochwalić, że 11.03.2014 r o godz 11:12 na swiat przyszedl MIKOLAJ
ur sie w 40td6d ciązy

zamieszczam opis porodu
może którejś pomoże

Mialam jeden z najgorszych z mozliwych a zyje i daje rade

a teraz jestesmy w domku i uczymy sie zyc razem
Gratulacje, bylas naprawde bardzo dzielna!
Teqiba zapomnisz zapomnisz

Cytat:
Dziewczyny ja tak na szybko. Dziś o 21.05 w sumie po szybkim porodzie sn przyszła na świat nasza córeczka- 3350gram i 50cm

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Jest olbrzymim smokiem i właśnie od ponad 2godzin wisi mi na piersiach a bez nich jest martdzenie

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
Gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
Edzia400 to ja trzymam kciuki

Dziewczyny doradźcie, bo nie wiem co zrobić. Wstalam dzisiaj dalej mam biegunkę, brzuch pobolewa jak trzeba iść na wc ale to nie skurcze , w żołądku mega zgaga czego wcześniej nie miałam i mnie na wymioty bierze ale nie wymiotuję. W brzuchu jelita marsza grają a mała się ich boi lub nie wiem bo aktywna dość. Nie wiem czy dzwonić do ginekoloszki, czy jechać do rodzinnego ( może to zatrucie ale wszystko świeże jadłam wczoraj) czy na IP... W nocy skurcze były ale nieregularne co 5, 7 min i po jakieś półtorej godziny przeszło
Nie wiem co robić, żeby małej nic nie było
może poczekam do południa i będę patrzeć co się dzieje
Dzwon do gina, ale najwazniejsze, zebys czula dobrze ruchy.

Ja dzisiaj po wizycie, wszystko git, czekac na porod
Skurcze mam przepowiadajace, rzadkie. juz naprawde bym chciala urodzic...
Stary 2014-03-17, 10:20   #1417
Trisdom
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za gratulacje. Wczoraj wieczorem Mała dostała kilka łyków herbatki koperkowej i Sabsimplex do dwóch karmień wieczorem- nada ranem się kręciła i odchodziły gazy, ale się nie obudziła z krzykiem.Albo jej jelitka dojrzewają, albo mieszanka zadziałała. Po 2 godzinach aktywności zasnęła o 9 i spi do teraz. TŻ pojechał na zakupy, a ja juz dom ogarnęłam.Pogoda kiepska, więc Emi nie wezmę na spacer na razie- czas na nadrobienie wizażu na kompie.

Asieńka
- szkoda, że Was nie poinformowali... zwłaszcza, że Ty w ciąży ...

Side- mi po 5 godzinach niekarmienia prawie piersi eksplodują. A jak się rozbieram, to mleko jest WSZĘDZIE. Takze ulewaniami Małej sie nie przejmuję ( dzis w nocy dekolt 2 razy dostał okład z serwatki ), bo jedzenia jej nie zabraknie.

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
S

Ja miałam okropna noc dzisiaj, będę musiała chyba w nocy nadgonić.
Wczoraj miałam wizytę kontrolna w szpitalu (teraz już mnie szpital przejął i będę co 3 dni chodzić jak nie urodzę). Z małym wszystko dobrze (za ktg dostał 10 punktów na 10). Ze mną też, małe skurcze są ale to tyle, wiec muszę czekać aż się zacznie samo a następna kontrola w środę.

Dobrze, że na KTG wszystko ok. na rozkręcenie

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość

Gratuluję! W końcu masz córeczkę przy sobie
Dziękuję serdecznie za gratulacje - niestety jesteśmy z Franusiem nadal w szpitalu za szybko oddycha, dostał antybiotyk, a teraz drugi i czekamy na poprawę... Miał też naświetlanie, od wczoraj nie jest w zamkniętym inkubatorze i odłączyli mu kroplowkę. Najgorsze ze nie jest ze mną, tylko na noworodkach nie mogę go karmić dużo zdrowia dla waszych maluszków...
Mam nadzieję, że maluch szybko dojdzie do siebie. Odciągasz dla niego pokarm?
Stary 2014-03-17, 10:25   #1418
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Jestem dumna z mojej córki przespała noc w łóżeczku z pobudką na karmienie o 23, 3, 7 tak to Ja mogę spać
to ja częściej wstaję sikać
fajnie

Cytat:
pochwal się jak będziesz miała zdjęcia

asienka213 no nie dziwię się, ja też bym zrobiła awanturę

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

cambria04 dużo zdrówka dla małego
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 10:48   #1419
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

nie, to wielka rzecz
rozumiem twoje szczescie
dwie noce (i dwa dni) Marco przelezal na klacie, ale poprzednia juz w lozeczku z lekkim buntem
Cytat:

Kate to jest duży powód do radości!

wysłane z fona
Skoro tak mówią doświadczone mamy to jeszcze bardziej jestem dumna

Mariola ja się Marco nie dziwię, że tak chce się przytulać. Tyle czasu nie mógł tego robić to sobie teraz odbija

Cytat:
Edzia trzymam kciuki!
Wszystkim mamusiom które miały spokojne noce niech dzień taki również upłynie, tym które nie miały spania niech bobasy szybko zasna, a oczekujacym w terminie szybkich porodów)

U nas wieczór lekko niespokojny ale jak przyjechała babcia z dziadkiem którzy kapia piotrusia od razu był blogostan piotrus kocha być kąpany a mąż z mama albo tatą robią to tak cudnie że też bym była szczęśliwa jak mały
Mamy już 9 dni i mały śpi ładnie w nocy ale w dzień już raczej wymaga zainteresowania. Wczoraj pierwszy raz zaplakal chwilę więc wiemy ze możliwości ma
Wisi na cycu co chwilę co bardzo pobudza moja laktację i pierwszy raz w nocy spal 5h obudziłam się z koszulka całą zalaną aż sie wystraszylam pobiegłam do łazienki sprawdzić mi się stało. Dopiero po chwili doszło do mnie co to najbardziej meczace jest to że malutki kocha spytać wtulony we mnie więc nie rozstajemy się z łóżkiem całe szczęście mam tv w sypialni
Kate,trisdom: cieszę się że maluchy spokojne

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Wyślij tych dziadków do mnie bo Maja nie lubi się kąpać
Fajnie że tak Wam dobrze idzie
Koniecznie pokaż zdjęcia z sesji

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

Kate ogromnie sie ciesze, ze u Was juz tak dobrze i az troszkę zazdroszczę

Nie masz czego zazdrościć Twoja córcia jest bardzo grzecznym dzieckiem

Cytat:
A ja jestem kontuzjowana... wczoraj tz kąpał się z małym i ten mu upadł i uderzył się głową o wannę. Jak usłyszałam o Jezu! z łazienki to tak się zerwalam z kanapy i pędem do łazienki. Na szczęście nic się nie stało, ale ja sobie tak coś uszkodziłam że prawie chodzić nie mogę. Tż wziął urlop bo nie dam rady zająć się dzieckiem.

wysłane z fona
Ojej dobrze że nic się nie stało, odpoczywaj kochana

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Ja jestem z samego rana tak wsciekla, ze komus przywale a bedzie to kierowniczka p-kola mojej Natalki. W czw sie mnie pyta, czy mala moze w piatek zostac w domu, bo 2 wychowawczynie sa chore, ok byla w domu A w sobote w ikei spotkalismy jedna mame, jej synek chodzi z Nati do grupy i ona sie mnie pyta czy wiem, ze te nauczycielki maja jakas zarazna chorobe Oczywiscie nie wiedzialam, dzis tz jest w domu, zawiozl mala i kazalam sie spytac co to za choroba Szkarlatyna kuzwa, to grozna choroba zakazna, a oni nawet kartki nie wywiesili , glupia pinda mogla mnie uprzedzic w czwartek Nati oczywiscie nie chciala isc domu, ale maz odbierze ja wczesniej i do konca tyg zostanie w domu Mam nadzieje, ze to nie bedzie mialo u nas zadnych konsekwencji tz opierdzielil juz jedna wychowawczynie a jak pojdzie ja odebrac to pofatyguje sie do tej glupiej kierowniczki zaluje ze sama nie moge isc, to by dopiero uslyszala
Koniecznie zrób tam awanturę niepoważna baba

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość

Gratuluję! W końcu masz córeczkę przy sobie
Dziękuję serdecznie za gratulacje - niestety jesteśmy z Franusiem nadal w szpitalu za szybko oddycha, dostał antybiotyk, a teraz drugi i czekamy na poprawę... Miał też naświetlanie, od wczoraj nie jest w zamkniętym inkubatorze i odłączyli mu kroplowkę. Najgorsze ze nie jest ze mną, tylko na noworodkach nie mogę go karmić dużo zdrowia dla waszych maluszków...
Dużo zdrówka życzę Franusiowi

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 10:50   #1420
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

wysłane z fona
Bidulka zycze szybkiego powrotu do zdrowia

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

mam wolną chatę i po raz pierwszy od dawna nic nie zaplanowane do roboty. chyba zalegnę na kanapie i poczytam sobie

moge z Toba?

Asienka no ia bym szalu ze zlosci dostala ! Nie dziwie sis, ze jestes wkurzona. Mam nadzieje, ze Was nic nie dopadnie.

Cambria kcuki za poprawe u Franusia :kciuii: jak juz sie polepszy to wyjdziecie

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 10:51   #1421
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za gratulacje. Wczoraj wieczorem Mała dostała kilka łyków herbatki koperkowej i Sabsimplex do dwóch karmień wieczorem- nada ranem się kręciła i odchodziły gazy, ale się nie obudziła z krzykiem.Albo jej jelitka dojrzewają, albo mieszanka zadziałała. Po 2 godzinach aktywności zasnęła o 9 i spi do teraz. TŻ pojechał na zakupy, a ja juz dom ogarnęłam.Pogoda kiepska, więc Emi nie wezmę na spacer na razie- czas na nadrobienie wizażu na kompie.
Trisdom jak dawkujesz sabsimplex ? Bo na męczące wieczorne gazy położna poradziła żebyśmy podawali małej, ale nie bardzo wiem ile mogę jej kropelek dawać , instrukcja po niemiecku a w internecie każdy pisze coś innego

Maja

Czytam
Stary 2014-03-17, 10:54   #1422
(t)asia
Zadomowienie

maggie gratulacje!

Dzięki dziewczyny za rady odnośnie kosmetyków.

za przespane noce!

Uparta w takim razie czekamy na info o rozpoczęciu akcji
lewek ło matko... szybkiego powrotu do formy
asienka niepoważni ludzie w tym przedszkolu.
martyna łóżko wam rozwalili powiadasz? hmmm....

Ja już po wizycie. Szyjka zgładzona, rozwarcie na 1 cm. Mały waży niby 2600, zdziwił się jak powiedziałam, że na ostatnim usg w szpitalu miał 2700 i że w ciągu tygodnia przybrał 600g. Zwalił to na błąd pomiaru. U mnie jutro zaczyna się 37 tc. Niby nie ma tragedii gdybym urodziła teraz, ale gin stwierdził, że najlepiej gdybym przytrzymała małego jeszcze 2 tyg. Postaram się
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 10:57   #1423
Ela87
Zakorzenienie

Kate Olamostatnio mniej grzeczna teraz lezy mi na klacie, bo sama nie chce, jo ale niech sie poprzytula czasami

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Marotka to gratulowac Ci wizyty? Bo nic sie nie dzieje, a na tym etapie u kazdej nirrozpakowanej mogloby sie cos dziac :P chyba, ze chcesz jeszcze czekac

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Trisdom a dlaczego dalas ta herbatke i kropelki? Mala plakala, czy tylko sie prezyla?

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 11:05   #1424
pola_m
Wtajemniczenie

Dzień dobry

U nas piękna pogoda, wczoraj ponad 20st, wybraliśmy się na wycieczkę. Trochę się sforsowałam, bo jednak trochę fałdowany teren był Ale jak się potem spało...
No i wieczorem (może to po wysiłku) chyba się zaczęły skurcze przepowiadające - z godzinę to trwało, może nawet mniej, mocno nieregularne. Zobaczymy jak będzie dzisiaj.

A jutro idę na akupunkturę, am mi przygotować szyjkę

12mu05, ale się nacierpiałaś... I to w takim momencie, kiedy wszystko juz powinno potoczyć się błyskawicznie... Dobrze, że teraz jest ok

Cytat:
Napisane przez agayka111 Pokaż wiadomość
Witam dzieki za wsparcie ale zostalam wypisana do domu a jestem juz przeterminowana o 2 dni mowi sie trudno musze czekac ale nic sir nie dzieje u mnie szyjka zgladzona i rozwarcie 4 cm. Polozne blagaly lekarke o oksy dla mnie ale sie nie zgodzila

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
oj to faktycznie musiałaś sie rozczarować... Jedno co pocieszające, to te 4cm rozwarcia już prawie połowa (ja z Antkiem nie doszłam nawet do takiego, mimo wielogodzinnych skurczy )

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Powoli bede sie starala wlaczac z powrotem, wiec zaczne od opisu porodu:
za opis porodu

Cytat:

Na szczęście mam już prawie wszystko dla małego. Brakuje mi tylko kosmetyków. Kupiłam tylko linomag do pupy. Do kąpieli rozważam coś rosmanowego albo hippa. Później dokupię krem do twarzy z filtrem.
A wy czego używacie? Nie chciałabym chyba smarować małego oliwkami i kąpać go w emolientach. Tyle się naczytałam o kosmetykach że mam zupełny mętlik w głowie.
Do kąpieli polecam żel myjący babydream - myliśmy (i myjemy) nim ciało i włoski, niczym nie smarowaliśmy po kąpieli. Tylko przed kąpielą robiłam masaż olejkiem migdałowym

Cytat:

serdecznie gratuluję!!!

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ponadrabiam was potem chciałam prosić o trzymanie kciukow aby nas wpisali do domu. Całą noc nie spałam tylko myślałam czy nas wypuszcza tęsknię strasznie za moją amelka ona tez cały czas poplakuje ze tęskni a mi serce odrywa... Mała ma swoje muki. Ale jest kochana...
Gratuluję rozpakowanym i przesyłam brokuły pottzebujscym....

Cytat:

wysłane z fona
jej, a co Ci się stało? Coś naciągnęłaś w nodze?
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 11:14   #1425
Smarrita
Wtajemniczenie

Maggie = gratulacje!!!!
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 11:20   #1426
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Trisdom jak dawkujesz sabsimplex ? Bo na męczące wieczorne gazy położna poradziła żebyśmy podawali małej, ale nie bardzo wiem ile mogę jej kropelek dawać , instrukcja po niemiecku a w internecie każdy pisze coś innego
Majka ma ponad 3 tygodnie- więc 15 kropelek do każdego posiłku. Jak w ulotce- zawsze, jak są wątpliwości co do dawkowania- ulotka A jak niemiecka ulotka- jestem ja

Cytat:

Ja już po wizycie. Szyjka zgładzona, rozwarcie na 1 cm. Mały waży niby 2600, zdziwił się jak powiedziałam, że na ostatnim usg w szpitalu miał 2700 i że w ciągu tygodnia przybrał 600g. Zwalił to na błąd pomiaru. U mnie jutro zaczyna się 37 tc. Niby nie ma tragedii gdybym urodziła teraz, ale gin stwierdził, że najlepiej gdybym przytrzymała małego jeszcze 2 tyg. Postaram się
To trzymaj, a my trzymamy kciuki, żeby się udało.

Cytat:

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Trisdom a dlaczego dalas ta herbatke i kropelki? Mala plakala, czy tylko sie prezyla?
Poprzedniej nocy obudziła sie przez bąki o 5 rano i nie spała dalej, tylko się darła przez kilka sekund, potem cisza, ale jak bąk poszedł. Dziś się tylko kręciła przy bąkach,a le bez płaczu i przebudzenia- zarówno jej, jak i rodziców

Lewek- zdrówka
Stary 2014-03-17, 11:35   #1427
margo80
Zakorzenienie

Cambria - oby Franuś szybko doszedł do siebie, przykre, że jesteście osobno...

Cytat:
moge z Toba?
wpadaj, pomieścimy się

jednak coś robię
wstawiłam do pralki te ciuszki, co ostatnio małż przytaszczył od koleżanki z pracy. głównie letnie spodenki, trochę bodziaków i najważniejsze - przeróżne czapeczki - mieliśmy czapkowy deficyt, a tak jest szansa, że coś będzie pasować i wykorzystamy

ostatnio prałam też chustę i zastanawiam się, czy ją prasować, ale chyba nie ma sensu.
może zaraz poćwiczę wiązanie na jakimś miśku :P

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 11:45   #1428
Smarrita
Wtajemniczenie

Tak się zastanawiam czy można stosowac Amol w ciąży? straszny katar mam i czolo i pod nosem bym sobie wysmarowała, tylko nie wiem czy mozna
Stary 2014-03-17, 11:48   #1429
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiam czy można stosowac Amol w ciąży? straszny katar mam i czolo i pod nosem bym sobie wysmarowała, tylko nie wiem czy mozna
ja stosowałam, na opryszczkę. myślę, że można, tylko nie opij się za dużo bo to 96%
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 11:55   #1430
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
witam się w 37tc1d - to chyba donoszona ciąża, prawda?

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
my dzisiaj też witamy w skończonym 37 tc

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
wewill ja mam coś takiego http://contractionmaster.com/
ooooo ciekawe czego to ludzie nie wymyślą

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
ojć a skąd taka pewność że to Piotrek będzie pierwszy, przecież Ty masz dzisiaj termin
mój jest uparty po nas obojgu
ta, te moje terminy, to szał doppy normalnie. co tyydzień na ktg lekarz mówi coś innego jutro idę na ostatnie ktg do szpitala, to go przycisnę, żeby coś zadecydował

żadna pewność, dobrze Ci życzę po prostu

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Wewill, Monka prosze sie nie licytowac tylko dzisiaj rodzic

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 11:55   #1431
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
ja stosowałam, na opryszczkę. myślę, że można, tylko nie opij się za dużo bo to 96%
Dzięki Pola za odp.
Stary 2014-03-17, 11:58   #1432
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Monkaa, wewill to może w trójkę urodzimy na raz co?
okej ale jak coś to ja dzisiaj i jutro nie mogę

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
kochana, doczekałaś się!!!!
GRATULACJE!!!!!!!

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

asienka213 no żarty jakieś z tą chorobą jak można nie poinformować!? co za ludzie

cambria04 za Frania

side85 dla grzecznego Piotrusia i za sesje

teQiba przeżycia po cc rzeczywiście nieciekawe najważniejsze, że już po i jesteście w domku

trisdom, kate, dla grzecznych córeczek

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

a my witamy się w rozpoczętym 40 tygodniu
oświadczam, że pełnia, to góffno prawda
yyyy, w ciągu tego tygodnia zostanę mamą

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 12:00   #1433
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość

jej, a co Ci się stało? Coś naciągnęłaś w nodze?
No naciagnelam ale gdzieś w pachwinie, boli mnie od dziury po cc po tylek

Cambria obyscie szybko wyszli że szpitala.

Stary 2014-03-17, 12:02   #1434
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
tez liczylam na pełnie a tu ale w poprzednim miesiącu chyba pełnia zadziałała z opóźnieniem, więc może w tym też ;p
Stary 2014-03-17, 12:07   #1435
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Majka ma ponad 3 tygodnie- więc 15 kropelek do każdego posiłku. Jak w ulotce- zawsze, jak są wątpliwości co do dawkowania- ulotka A jak niemiecka ulotka- jestem ja
Dziękuje bardzo jesteś niezastąpiona

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
[/COLOR]a my witamy się w rozpoczętym 40 tygodniu
Taaa pełnia to ściema
Kciuki za szybki poród

Maja

Czytam
Stary 2014-03-17, 12:12   #1436
Lewek
Zakorzenienie

Zapomniałam podziękować za życzenia zdrówka

Stary 2014-03-17, 12:14   #1437
paulina_radom
Raczkowanie

Witam
Przepraszam z góry że nie nadrabiam ale nie bardzo mam jak.
Jak wam pisałam myślałąm że mi odeszły wody ale to nie były wody niestety.. teraz czekam w szpitalu aż moje dziecko się zdecyduje i wyjdzie ogólnie to zostawili mnie w szpitalu bo miałam infekcje dróg moczowych.. i tak mam siedzieć i czekać a od tygodnia mam skurcze przepowiadające jak to mówią lekarze.. bo albo są za rzadkie albo sa czesto albo za slabe albo coś tam jeszcze jest nie tak...
Gratuluje wszystkim mamusiom buziaki
Stary 2014-03-17, 12:25   #1438
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
używałam prawie całą ciążę - od listopada do połowy lutego średnio 4 razy w tygodniu piłam rano herbatę z amolem, ze 2 razy 'wąchałam spod nosa' pomagało przy katarze, który jakoś się rozwinął mimo picia herbatki

zdrowia!
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 12:26   #1439
martyna141
Raczkowanie

(t)asia nie w tym sensie nasze łóżko robi tez za kanape jak przyjdą znajomi przy nim stoi ława a że dużo osób na nim siedziało to szlag je trafił
Stary 2014-03-17, 12:39   #1440
mara86
Raczkowanie

Hejka!
Margo i Martynka ja chyba też tak jak wy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości