|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Asienka też byłabym wściekła. Powinny informować o takich rzeczach bezwzględnie!
Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Margo wg mnie donoszona będzie jak skończysz 38 tydz. Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w każdym razie synek i tak jest o tydzień starszy, to mogę już świetowac i za tydzień drugi raz
|
|
|
|
|
#1413 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam całą tą serie Hippa oprócz oliwki, zamierzam zamiast niej naprzemiennie używać lotionu i olejku arganowego Cytat:
![]() GRATULACJE ! jaka Kruszynka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za sesje na pewno wyjdzie super Cytat:
pamiętam jak mi mój chrześniak spadł z łóżka jak go pilnowałam, myślałam że umre ze strachu na szczęście nic sie nie stało![]() Cytat:
co za ludzie. margo80 za 37tc idziemy łeb w łeb ![]() my dzisiaj też witamy w skończonym 37 tc Na dodatek znajomi rozwalili Nam łóżko w sobote spaliśmy do tej pory na jednoosobowym we dwójke, nie wiem do tej pory jak sie mieściliśmy a szkoda było kupować nowego do wynajmowanego mieszkania - no teraz juz nie ma wyjścia pogoda do doopy, może niedługo sie znów rozpogodzi 21 dni do TP woow już tak nie długo - jeszcze w to nie wierze
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
Asia no super odpowiedzialność za dzieci
tez bym im nagadala.Side daj znac jak sesja, bo ja jestem bardzo ciekawa co zrobie jak Mikolaj sie będzie zachowywał jak dzisiaj. Tylko on juz będzie mial ponad miesiac jak pojedziemy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1415 |
|
Raczkowanie
|
asienka co za babska
trzymam kciuki aby małej nic nie było dodzwoniłam się do ginekoloszki i mi powiedziała że jak się powtórzy - biegunka, to mam wziąźć węgiel. Jak by nie pomagało do wieczora to mam jeszcze raz zadzwonić do niej. Podejrzewa że to oznaka zbliżającego się porodu ![]() W trakcie pierwszej ciąży miałam wymioty 2 dni przed porodem, tym razem biegunka ? kurcze, żeby tylko teraz wody chciały odejść a nie skurcze. ![]() ![]() U mnie coś nie tak jest chyba z tym terminem porodu. Wg ginekoloszki jestem właśnie w 38 tygodniu, suwaczek pokazuje 36 tydzi 2 dzień czyli 37 tydzień Znalazłam w internecie kalkulator TP taki co się wpisuje miesiączkę, i co ile dni ona była, u mnie jak w zegarku co 21 a nie co 28 jak u niektórych i termin mi wyszedł na 4.04 ... kurcze zwariować idzie. Jak ja zazdroszczę już tym mamusiom co dzidzię mają przy cycu
|
#1416 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teqiba zapomnisz zapomnisz ![]() Cytat:
Cytat:
Ja dzisiaj po wizycie, wszystko git, czekac na porod ![]() Skurcze mam przepowiadajace, rzadkie. juz naprawde bym chciala urodzic...
|
|
#1417 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za gratulacje. Wczoraj wieczorem Mała dostała kilka łyków herbatki koperkowej i Sabsimplex do dwóch karmień wieczorem- nada ranem się kręciła i odchodziły gazy, ale się nie obudziła z krzykiem.Albo jej jelitka dojrzewają, albo mieszanka zadziałała. Po 2 godzinach aktywności zasnęła o 9 i spi do teraz. TŻ pojechał na zakupy, a ja juz dom ogarnęłam.Pogoda kiepska, więc Emi nie wezmę na spacer na razie- czas na nadrobienie wizażu na kompie.
Asieńka- szkoda, że Was nie poinformowali... zwłaszcza, że Ty w ciąży ... ![]() Side- mi po 5 godzinach niekarmienia prawie piersi eksplodują. A jak się rozbieram, to mleko jest WSZĘDZIE. Takze ulewaniami Małej sie nie przejmuję ( dzis w nocy dekolt 2 razy dostał okład z serwatki ), bo jedzenia jej nie zabraknie.Cytat:
![]() Cytat:
Odciągasz dla niego pokarm?
|
|
#1418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() fajnie ![]() pochwal się jak będziesz miała zdjęcia asienka213 no nie dziwię się, ja też bym zrobiła awanturę---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- cambria04 dużo zdrówka dla małego |
|
|
|
|
#1419 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mariola ja się Marco nie dziwię, że tak chce się przytulać. Tyle czasu nie mógł tego robić to sobie teraz odbija ![]() Cytat:
Fajnie że tak Wam dobrze idzie Koniecznie pokaż zdjęcia z sesji ![]() Cytat:
Cytat:
dobrze że nic się nie stało, odpoczywaj kochana Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moge z Toba? Asienka no ia bym szalu ze zlosci dostala ! Nie dziwie sis, ze jestes wkurzona. Mam nadzieje, ze Was nic nie dopadnie.Cambria kcuki za poprawe u Franusia :kciuii: jak juz sie polepszy to wyjdziecie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1421 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1422 |
|
Zadomowienie
|
maggie gratulacje!
Dzięki dziewczyny za rady odnośnie kosmetyków. za przespane noce!Uparta w takim razie czekamy na info o rozpoczęciu akcji ![]() lewek ło matko... szybkiego powrotu do formy asienka niepoważni ludzie w tym przedszkolu. martyna łóżko wam rozwalili powiadasz? hmmm.... ![]() Ja już po wizycie. Szyjka zgładzona, rozwarcie na 1 cm. Mały waży niby 2600, zdziwił się jak powiedziałam, że na ostatnim usg w szpitalu miał 2700 i że w ciągu tygodnia przybrał 600g. Zwalił to na błąd pomiaru. U mnie jutro zaczyna się 37 tc. Niby nie ma tragedii gdybym urodziła teraz, ale gin stwierdził, że najlepiej gdybym przytrzymała małego jeszcze 2 tyg. Postaram się
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
Kate Olamostatnio mniej grzeczna
teraz lezy mi na klacie, bo sama nie chce, jo ale niech sie poprzytula czasami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Marotka to gratulowac Ci wizyty? Bo nic sie nie dzieje, a na tym etapie u kazdej nirrozpakowanej mogloby sie cos dziac :P chyba, ze chcesz jeszcze czekac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Trisdom a dlaczego dalas ta herbatke i kropelki? Mala plakala, czy tylko sie prezyla? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1424 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() U nas piękna pogoda, wczoraj ponad 20st, wybraliśmy się na wycieczkę. Trochę się sforsowałam, bo jednak trochę fałdowany teren był Ale jak się potem spało...No i wieczorem (może to po wysiłku) chyba się zaczęły skurcze przepowiadające - z godzinę to trwało, może nawet mniej, mocno nieregularne. Zobaczymy jak będzie dzisiaj. A jutro idę na akupunkturę, am mi przygotować szyjkę ![]() 12mu05, ale się nacierpiałaś... I to w takim momencie, kiedy wszystko juz powinno potoczyć się błyskawicznie... Dobrze, że teraz jest ok ![]() Cytat:
(ja z Antkiem nie doszłam nawet do takiego, mimo wielogodzinnych skurczy )Cytat:
za opis poroduCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1425 |
|
Wtajemniczenie
|
Maggie = gratulacje!!!!
|
|
|
|
#1426 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak niemiecka ulotka- jestem ja ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Lewek- zdrówka
|
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
Cambria - oby Franuś szybko doszedł do siebie, przykre, że jesteście osobno...
wpadaj, pomieścimy się ![]() jednak coś robię ![]() wstawiłam do pralki te ciuszki, co ostatnio małż przytaszczył od koleżanki z pracy. głównie letnie spodenki, trochę bodziaków i najważniejsze - przeróżne czapeczki - mieliśmy czapkowy deficyt, a tak jest szansa, że coś będzie pasować i wykorzystamy ![]() ostatnio prałam też chustę i zastanawiam się, czy ją prasować, ale chyba nie ma sensu. może zaraz poćwiczę wiązanie na jakimś miśku :P |
|
|
|
#1428 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak się zastanawiam czy można stosowac Amol w ciąży? straszny katar mam i czolo i pod nosem bym sobie wysmarowała, tylko nie wiem czy mozna
|
|
|
|
#1429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1430 | ||
|
Rozeznanie
|
---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
czego to ludzie nie wymyślą ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
jutro idę na ostatnie ktg do szpitala, to go przycisnę, żeby coś zadecydował ![]() żadna pewność, dobrze Ci życzę po prostu ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- |
||
|
|
|
#1431 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1432 | |
|
Rozeznanie
|
okej
ale jak coś to ja dzisiaj i jutro nie mogę ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
GRATULACJE!!!!!!! ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- asienka213 jak można nie poinformować!? ![]() cambria04 za Frania side85 dla grzecznego Piotrusia za sesje teQiba przeżycia po cc rzeczywiście nieciekawe trisdom, kate, dla grzecznych córeczek ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- a my witamy się w rozpoczętym 40 ![]() oświadczam, że pełnia, to góffno prawda yyyy, w ciągu tego tygodnia zostanę mamą
|
|
|
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1434 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1435 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kciuki za szybki poród
|
||
|
|
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam podziękować za życzenia zdrówka
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1437 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Przepraszam z góry że nie nadrabiam ale nie bardzo mam jak. Jak wam pisałam myślałąm że mi odeszły wody ale to nie były wody niestety.. teraz czekam w szpitalu aż moje dziecko się zdecyduje i wyjdzie ogólnie to zostawili mnie w szpitalu bo miałam infekcje dróg moczowych.. i tak mam siedzieć i czekać a od tygodnia mam skurcze przepowiadające jak to mówią lekarze.. bo albo są za rzadkie albo sa czesto albo za slabe albo coś tam jeszcze jest nie tak... Gratuluje wszystkim mamusiom buziaki
|
#1438 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pomagało przy katarze, który jakoś się rozwinął mimo picia herbatki ![]() zdrowia!
|
|
|
#1439 |
|
Raczkowanie
|
(t)asia nie w tym sensie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

za sesje 
tz opierdzielil juz jedna wychowawczynie a jak pojdzie ja odebrac to pofatyguje sie do tej glupiej kierowniczki 

za szybko oddycha, dostał antybiotyk, a teraz drugi i czekamy na poprawę... Miał też naświetlanie, od wczoraj nie jest w zamkniętym inkubatorze i odłączyli mu kroplowkę. Najgorsze ze nie jest ze mną, tylko na noworodkach
Odciągasz dla niego pokarm?

przespała noc w łóżeczku z pobudką na karmienie o 23, 3, 7 tak to Ja mogę spać

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013