|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Alliw - siostrzyczka cioteczna ale tego juz tlumaczyc nie bede.
Zeby myjemy szczoteczka zwykla tej na palec nie lubil i pasta nenedent. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Zamowilismy dzis tort na urodziny, ekspresowo zlozylam zamowienie z J. na rekach. jak babka zaczela mowic o pieskach kotkach samochodzikach powiedzialam tylko NIE. Maja byc kolorowe baloniki i napis. Zobaczymy co zrobia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4383 |
Rozeznanie
|
hejka
my rozpoczelismy dzis dzien o 6 rano ![]() o 10 bylo male rzyganko-ulewanko, skąd, dlaczego? nie wiem ![]() ![]() i piździ jak wszedzie... dzis nie powieje optymizmem, sorry szukam dobrej ksiazki o diecie dzieci, tylko takiej porządnej, a nie brodszurki z reklamami mlek, i innych pierdółek. polecacie coś z własnego doświadczenia? muszę się wgryźć zwłaszcza w temat białka, żelaza i vitD a teraz sobie was poczytam....Kasia kiedy był ostatnio jakiś kawał?
#4384 |
Zakorzenienie
|
http://www.who.int/nutrition/publica...9289013540/en/
nic już nie mów o tej wichurze.... co to jest 6 rano, za tydzień to będzie już 7ma, Zocha budzi się coraz wcześniej co mnie cieszy, łatwiej ją będzie na tryb pracowy przestawić, dziś 5.10 ja nie Kasia, ale - stoi 3 emmmm Afroamerykaninów na moście i sika do rzeki, jeden mówi "ale zimna woda", drugi "ale kamieniste dno", a trzeci "za zakrętem nieźle ryby biorą"
#4385 |
Zakorzenienie
|
Scarlet - nie ale nie mieli zadnego katalogu a ja sie w ciemno w zadne samochodziki bawic nie bede. Zreszta i tak proponowane balony to duzy konpromis bo chcialam typowo klasyczy ale niech J. cos ma kolorowego.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4386 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mowisz ze sie przestawia na letni czas już sam? ![]() ![]()
![]() |
#4387 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() chyba że jest jakiś dodatkowy panel, któreg ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() mnie też babka nie rozumiała i tylko katalog kazała oglądać. i też usłyszała NIE - SŁUCHAJ... Alliwka: Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Alliwka: Cytat:
![]() szkoda, że włosowo Michał idzie z ponad rocznym opóźnieniem za Jankiem ![]() ![]() ![]() ![]() a z tymi ząbkami mam takie same rozkminy. ale już nie mam ![]() ![]() (jakiś czas temu kupiłam pastę, ale cały czas miałam jazdy - jak on wypłuczę pychola?)
![]() ![]() |
![]() |
#4388 |
Zakorzenienie
|
trolla a czytalas ten poradnik?
http://www.imid.med.pl/klient1/uploads/poradnik.pdf kiedys mialam zapisany tytul dobrej ksiazki, i nie moge znalezc ![]()
#4389 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4390 | ||||||
Zakorzenienie
|
ale bez uwzgodnienia zwierząt tez niewypada dawac. lekko powiedziane nie wypada..... ja jestem zdania ze zwierzaki jednak nie powinny być prezentem .
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() serio twierdzisz ze Nina podobna jest do mnie? musze sobie to wydrukować ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ja lubie ale najwyższej klasy 750 -wtedy jest piekny odcień .
![]() |
#4391 |
Zadomowienie
|
Nestelle, jak niepodobna jak podobna!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4392 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dałam R dzisiaj batona owocowego eco https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...hp?produkt=603 bardzo fajny skład: zageszczone soki owocowe,morela,proszek bananowy,płatki owsiane,kukurydziane olej palmowy,skrobia,opłatki. R pozarł w calosci . Czuje się jakby mnie cos przejechało i to kilka razy .... ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- o dziekuje Ci ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4393 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
szukam oprocz dla roczniaka tez info na temat 4latków, także podsyłać, podsyłać ![]() no i jak byscie miały coś fachowego na temat nietolerancji laktozy to też poproszę ale już z takich bardziej fachowych publikacji też, bo podstawy to ja znam z autopsjii ![]()
![]() |
#4394 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kawał ![]() Cytat:
![]() Dzięki serdeczne za odpowiedzi odnosnie czyszczenia ząbków. Scarlett, szczoteczke mam własnie tą jordana. To teraz tylko trzeba kupic pastę. Moderna, ostatnio mo sie rzuciała w oczy aquafresh junior czy jakos tak (wiekowo 0-2 lata) . Ciekawe jak ze składem. Oliwka, mam tego karchera do mycia okien. Czekam teraz az sie pogoda ładna zrobi zeby wypróbowac ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4395 | ||
Rozeznanie
|
sorry, resecik i do roboty mamuśka
![]() Cytat:
dla mnie też wygląda jak rozbebeszone zwłoki ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sprawdzilam opakowanie Elmex dla dzieci i nie ma PEG-40 (ktory to mial byc) - ale testy ostatnio Ökotest robil w 2011 i wyglada na to, ze zmieniono sklad? ![]() ![]() popatrzylam na sklad aquafresh i jest PEG6 i SLS (jak dla mnie niedopuszczalny - w dodatku w pascie do zebow ![]() Ja sie dokaldnie na skladach nie znam, znam wybiorczo skladniki.
![]() |
#4397 | ||||||
Zakorzenienie
|
pewnie, jutro wrzucę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() siostra zamówiła plastikowego konika bujaka-K. testował w bajkolandzie i lubi mama kupiła szczeniaczka FP na Kamila 21 ciasne ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4398 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj mi tez przydaloby sie odgracic moje zapasy - mam mnostwo nietrafionych rzeczy, ale jakos mi szkoda ![]() Cytat:
![]() a tu cos na temat ![]() http://www.ofeminin.pl/mam-dziecko/c...e-s336676.html
![]() |
#4399 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kij w domu ale na spacerze? każdy w swoją stronę... ![]() u nas od grudnia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a z rybką dali czadu... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Reszte nadrobię jutro. Napisze tylko że obcięłam dziś z siostrą grzywkę Kamilkowi, wygląda w końcu jak człowiek ![]() Nadal ma katar, ale nie męczący. Chyba zębowy jednak ![]() coś to jeszcze miałam.. i zapomniałam ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4400 |
Rozeznanie
|
Komp mi się zawiesił i mi cały post poszedł w cholerę...
alliw ja nadal myję L. zęby wodą. scarlett dzięki za wytyczne ![]() Przy okazji mojej wizyty u dentysty dopytałam się o karmienie nocne - jako że L. tankuje kilka razy w nocy dopytałam się, czy ma to wpływ na zęby - dentystka stwierdziła,że tak - może się rozwinąć "próchnica butelkowa", mimo że cyc. I zasugerowała przemywanie zębów w nocy gazą nasączoną rumiankiem. Słyszałyście o czymś takim? Villga dużo zdrówka dla Kingi, oby gorączka minęła. I nie pamiętam kogo jeszcze cytowałam ![]() L. ma zatkany nosek, takie chrumkanie słysze jak karmię piersią. Próbowałam solą psiknąć, raz się udało... Co można na to poradzić (bo ciężko jej się pije z UU)? trolla, bo u Ciebie chyba podobnie teraz? A tak poza tym to się zastanawiam jak wrzucić zdjęcia z telefonu na komputer. Na spacerze zwykle robię zdjęcia telefonem i mi się nazbierało kilka fajnych fot.
![]() |
#4401 |
Zakorzenienie
|
Cat zainstaluj sobie cos co się nazywa dropbox, same się zagrywać beda.
#4402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W jednym artykule ktos ladnie napisal, ze jak u dziecka karmionego piersia pojawi sie prochnica to nie przez karmienie, ale mimo karmienia ![]() Mysle, ze wazniejsza jest higiena zebow, czyli pasty z fluorem, oraz uwaga, by nie podawac dziecku oblizanej lyzeczki czy smoczka (bakterie odpowiedzialne za prochnice sie przenosza - mnie juz sie zdarzylo dac dziekcu moja lyzke ![]() ![]() Ja sie nocnym karmieniem nie przejmuje - no przynjamniej na razie ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-03-17 o 20:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4403 | |||||
Zakorzenienie
|
witojcie
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a z tym schodzeniem z łożek to róznie bywa u nas tez niby Karol wie jak schodzic i tak schodzi ale czasami jak chce siąść to nie w tą stonę dupkę wykręci i jakbym nie złapała to by zleciał ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4404 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja na razie też się staram nie przejmować, ale pewnie niedługi zacznę :P A co do łyżeczki to niestety wiem, że się nie powinno, a i tak się zdarzyło.... Wczoraj to chyba nie był brzuszek... Przed chwilą miałam pobudkę z rykiem takim jak wczoraj, cyca wypluwała. Ponosiłam chwilkę, żeby się uspokoiła, tŻ psiknął wodą morską, chwilę popłąkała i się przyssała i usnęła. A wczoraj całą noc się męczyła, a ja w nocy nie załapałam, że to nosek przytkany... Tak się zafiksowałam na to jedzenie (bo rzeczywiście zjadła ode mnie z talerza, w dodatku mięsa kawałek chwyciła), że nie przyszło mi do głowy szukać innej przyczyny. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4405 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.srokao.pl/2012/08/analiza...la-dzieci.html pogrubione ![]() ![]() ![]() ![]() no ale jak? gdzie ? kiedy ? ![]() Cytat:
![]() ![]() tak serio dla mnie jest to urocze . to wyraz miłości,poswiecenia ,uczucia ,wiezi z maleństwem . nie wiem ...jakos na mnie taki widok działa rozczulająco -obojętnie czy na focie ,czy w parku na ławce mama karmi ...-rozgrzeszam . (choć sama bym do netu nie wrzuciła takich fot) Cytat:
![]() Cytat:
2.u nas tez zatkany . stosuje na razie tylko wode morska i odciągam , i smaruje mascia majerankowa pod noskiem i depulolem klatke piersiowa i plecki . jeśli będzie gorzej to włacze nasivin a potem mucofluid . 3.u mnie z tel. od razu do netu. a na kompa z karty albo bluetoothem
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-03-17 o 20:27 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4406 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a jak jej psikasz to odciagasz frida? ona ma katar? ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
![]() ahh i jeszzce do sroki - owszem pasty eko do zebow sa super, sklady maja rewelacyjne, ale co z etgo jak nie zaiweraja fluoru - takie pasty niestety nie chronia w zaden sposob przed prochnica ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-03-17 o 20:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4407 |
Zakorzenienie
|
heloł,heloł- przeczytane na bieżąco jestem i spylam.....bo wbic się jakos nie mogę
(byłam w pracy, wniosek o urlop złozony 5.05 melduje sie w robocie ![]() Moderna (nie piszę tego złosliwie)-podziwiam za taką dokładność, za weryfikowanie wszystkiego...sero, serio.... Tasia- zadzwoń do tego urzędu i sie spytaj, wszak kto pyta ....
#4408 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mi tez dentystka poradziła elmex.
![]() |
#4409 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() oby katarek był tylko zębowy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ten nenedent bez fluoru i smakowa, to jednak nie chcę (chociaż kupiłam, ale lezy od chyba 3 miesiecy ani razu nie uzyta) Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja myślałam ze tu jakąs patologią polecę że myje dziecku zęby wodą i mi ulzyło ze jednak nie jestem taka najgorsza ![]() I jeszcze pytanko, jak wam się dziecko obraża na jakies jedzenie (np nie chce zjeść obiadu przygotowanego przez was) to co wtedy dajecie? Bo u mnie dzis była taka sytuacja właśnie i musiałam na szybko słoiczek otwierać, nawet podgrzać nie zdązyłam, a na cyca był foch. Edytowane przez alliw Czas edycji: 2014-03-17 o 21:13 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4410 |
Zakorzenienie
|
wróciłam jestem 7 stron do tyłu, jak się jutro wezme za nadrabianie to pewnie będzie już z 10
![]() i ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.