|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Alliw - siostrzyczka cioteczna ale tego juz tlumaczyc nie bede.
Zeby myjemy szczoteczka zwykla tej na palec nie lubil i pasta nenedent. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Zamowilismy dzis tort na urodziny, ekspresowo zlozylam zamowienie z J. na rekach. jak babka zaczela mowic o pieskach kotkach samochodzikach powiedzialam tylko NIE. Maja byc kolorowe baloniki i napis. Zobaczymy co zrobia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4383 |
|
Rozeznanie
|
hejka
my rozpoczelismy dzis dzien o 6 rano o 10 bylo male rzyganko-ulewanko, skąd, dlaczego? nie wiem i piździ jak wszedzie... dzis nie powieje optymizmem, sorry szukam dobrej ksiazki o diecie dzieci, tylko takiej porządnej, a nie brodszurki z reklamami mlek, i innych pierdółek. polecacie coś z własnego doświadczenia? muszę się wgryźć zwłaszcza w temat białka, żelaza i vitD a teraz sobie was poczytam....Kasia kiedy był ostatnio jakiś kawał?
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.who.int/nutrition/publica...9289013540/en/
nic już nie mów o tej wichurze.... co to jest 6 rano, za tydzień to będzie już 7ma, Zocha budzi się coraz wcześniej co mnie cieszy, łatwiej ją będzie na tryb pracowy przestawić, dziś 5.10 ja nie Kasia, ale - stoi 3 emmmm Afroamerykaninów na moście i sika do rzeki, jeden mówi "ale zimna woda", drugi "ale kamieniste dno", a trzeci "za zakrętem nieźle ryby biorą"
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
Scarlet - nie ale nie mieli zadnego katalogu a ja sie w ciemno w zadne samochodziki bawic nie bede. Zreszta i tak proponowane balony to duzy konpromis bo chcialam typowo klasyczy ale niech J. cos ma kolorowego.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4386 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mowisz ze sie przestawia na letni czas już sam? moze i tak ale jak widzę na zegarku 6 to mi się wszystkiego odechciewa oprócz spania
|
|
#4387 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie nic ten blat nam nie daje chyba że jest jakiś dodatkowy panel, któreg nie dostałam od przyjaciółki![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() mnie też babka nie rozumiała i tylko katalog kazała oglądać. i też usłyszała NIE - SŁUCHAJ... Alliwka: Cytat:
: p:Alliwka: Cytat:
szkoda, że włosowo Michał idzie z ponad rocznym opóźnieniem za Jankiem ![]() ![]() ![]() ![]() a z tymi ząbkami mam takie same rozkminy. ale już nie mam ![]() (jakiś czas temu kupiłam pastę, ale cały czas miałam jazdy - jak on wypłuczę pychola?)
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
trolla a czytalas ten poradnik?
http://www.imid.med.pl/klient1/uploads/poradnik.pdf kiedys mialam zapisany tytul dobrej ksiazki, i nie moge znalezc
|
#4389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak w Lego
|
|
#4390 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
ale bez uwzgodnienia zwierząt tez niewypada dawac. lekko powiedziane nie wypada..... ja jestem zdania ze zwierzaki jednak nie powinny być prezentem .
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
serio twierdzisz ze Nina podobna jest do mnie? musze sobie to wydrukować (większość ludzi mówi ze chłopaki do mnie a Nina ..nie wiadomo )Cytat:
Cytat:
ja lubie ale najwyższej klasy 750 -wtedy jest piekny odcień .
|
|
#4391 |
|
Zadomowienie
|
Nestelle, jak niepodobna jak podobna!
|
|
|
|
#4392 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale ich korci ...no jak to bez kotków ,bez piesków ![]() ![]() Cytat:
![]() Dałam R dzisiaj batona owocowego eco https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...hp?produkt=603 bardzo fajny skład: zageszczone soki owocowe,morela,proszek bananowy,płatki owsiane,kukurydziane olej palmowy,skrobia,opłatki. R pozarł w calosci . Czuje się jakby mnie cos przejechało i to kilka razy .... ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- o dziekuje Ci ![]()
|
|
#4393 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szukam oprocz dla roczniaka tez info na temat 4latków, także podsyłać, podsyłać ![]() no i jak byscie miały coś fachowego na temat nietolerancji laktozy to też poproszę ale już z takich bardziej fachowych publikacji też, bo podstawy to ja znam z autopsjii
|
|
#4394 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
może to ząbki?Cytat:
![]() kawał Cytat:
![]() Dzięki serdeczne za odpowiedzi odnosnie czyszczenia ząbków. Scarlett, szczoteczke mam własnie tą jordana. To teraz tylko trzeba kupic pastę. Moderna, ostatnio mo sie rzuciała w oczy aquafresh junior czy jakos tak (wiekowo 0-2 lata) . Ciekawe jak ze składem. Oliwka, mam tego karchera do mycia okien. Czekam teraz az sie pogoda ładna zrobi zeby wypróbowac
|
|||||
|
|
|
#4395 | ||
|
Rozeznanie
|
sorry, resecik i do roboty mamuśka
![]() Cytat:
dla mnie też wygląda jak rozbebeszone zwłoki ![]() Cytat:
); szczoteczke miałam. dostałam z Oriflame, moze ona sma w sobie byla niespecjalna ale nie zachwyciła, wyrzuciłam w ramach walki- 1.wielkie odgracanie Perfekcyjnej Pani Domu
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihisprawdzilam opakowanie Elmex dla dzieci i nie ma PEG-40 (ktory to mial byc) - ale testy ostatnio Ökotest robil w 2011 i wyglada na to, ze zmieniono sklad? czyli wybralam dobra paste ![]() popatrzylam na sklad aquafresh i jest PEG6 i SLS (jak dla mnie niedopuszczalny - w dodatku w pascie do zebow ).Ja sie dokaldnie na skladach nie znam, znam wybiorczo skladniki.
|
|
#4397 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
pewnie, jutro wrzucę
![]() Cytat:
chyba naturalne etapyCytat:
może dlatego że was "znam" i jesteśmy w takim temacie że można się spodziwać...Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
siostra zamówiła plastikowego konika bujaka-K. testował w bajkolandzie i lubi mama kupiła szczeniaczka FP na Kamila 21 ciasne
|
||||||
|
|
|
#4398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj mi tez przydaloby sie odgracic moje zapasy - mam mnostwo nietrafionych rzeczy, ale jakos mi szkoda ![]() Cytat:
![]() a tu cos na temat ![]() http://www.ofeminin.pl/mam-dziecko/c...e-s336676.html
|
|
#4399 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kij w domu ale na spacerze? każdy w swoją stronę... ![]() u nas od grudnia Cytat:
Cytat:
![]() a z rybką dali czadu... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() super!Reszte nadrobię jutro. Napisze tylko że obcięłam dziś z siostrą grzywkę Kamilkowi, wygląda w końcu jak człowiek ![]() Nadal ma katar, ale nie męczący. Chyba zębowy jednak ![]() coś to jeszcze miałam.. i zapomniałam |
|||||
|
|
|
#4400 |
|
Rozeznanie
|
Komp mi się zawiesił i mi cały post poszedł w cholerę...
alliw ja nadal myję L. zęby wodą. scarlett dzięki za wytyczne ![]() Przy okazji mojej wizyty u dentysty dopytałam się o karmienie nocne - jako że L. tankuje kilka razy w nocy dopytałam się, czy ma to wpływ na zęby - dentystka stwierdziła,że tak - może się rozwinąć "próchnica butelkowa", mimo że cyc. I zasugerowała przemywanie zębów w nocy gazą nasączoną rumiankiem. Słyszałyście o czymś takim? Villga dużo zdrówka dla Kingi, oby gorączka minęła. I nie pamiętam kogo jeszcze cytowałam ![]() L. ma zatkany nosek, takie chrumkanie słysze jak karmię piersią. Próbowałam solą psiknąć, raz się udało... Co można na to poradzić (bo ciężko jej się pije z UU)? trolla, bo u Ciebie chyba podobnie teraz? A tak poza tym to się zastanawiam jak wrzucić zdjęcia z telefonu na komputer. Na spacerze zwykle robię zdjęcia telefonem i mi się nazbierało kilka fajnych fot.
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
Cat zainstaluj sobie cos co się nazywa dropbox, same się zagrywać beda.
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W jednym artykule ktos ladnie napisal, ze jak u dziecka karmionego piersia pojawi sie prochnica to nie przez karmienie, ale mimo karmienia ![]() Mysle, ze wazniejsza jest higiena zebow, czyli pasty z fluorem, oraz uwaga, by nie podawac dziecku oblizanej lyzeczki czy smoczka (bakterie odpowiedzialne za prochnice sie przenosza - mnie juz sie zdarzylo dac dziekcu moja lyzke ). Ale ja mysle, ze to jak wiekszosc tematow, lekarze nie sa zgodni niestety ![]() Ja sie nocnym karmieniem nie przejmuje - no przynjamniej na razie
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-03-17 o 21:12 |
|
|
|
|
#4403 | |||||
|
Zakorzenienie
|
witojcie
Cytat:
dla Marcelka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a z tym schodzeniem z łożek to róznie bywa u nas tez niby Karol wie jak schodzic i tak schodzi ale czasami jak chce siąść to nie w tą stonę dupkę wykręci i jakbym nie złapała to by zleciał ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4404 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja na razie też się staram nie przejmować, ale pewnie niedługi zacznę :P A co do łyżeczki to niestety wiem, że się nie powinno, a i tak się zdarzyło.... Wczoraj to chyba nie był brzuszek... Przed chwilą miałam pobudkę z rykiem takim jak wczoraj, cyca wypluwała. Ponosiłam chwilkę, żeby się uspokoiła, tŻ psiknął wodą morską, chwilę popłąkała i się przyssała i usnęła. A wczoraj całą noc się męczyła, a ja w nocy nie załapałam, że to nosek przytkany... Tak się zafiksowałam na to jedzenie (bo rzeczywiście zjadła ode mnie z talerza, w dodatku mięsa kawałek chwyciła), że nie przyszło mi do głowy szukać innej przyczyny.
|
|
|
#4405 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.srokao.pl/2012/08/analiza...la-dzieci.html pogrubione no ale jak? gdzie ? kiedy ? Cytat:
![]() tak serio dla mnie jest to urocze . to wyraz miłości,poswiecenia ,uczucia ,wiezi z maleństwem . nie wiem ...jakos na mnie taki widok działa rozczulająco -obojętnie czy na focie ,czy w parku na ławce mama karmi ...-rozgrzeszam . (choć sama bym do netu nie wrzuciła takich fot) Cytat:
Cytat:
2.u nas tez zatkany . stosuje na razie tylko wode morska i odciągam , i smaruje mascia majerankowa pod noskiem i depulolem klatke piersiowa i plecki . jeśli będzie gorzej to włacze nasivin a potem mucofluid . 3.u mnie z tel. od razu do netu. a na kompa z karty albo bluetoothem
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-03-17 o 21:27 |
||||
|
|
|
#4406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcialabym do drugich urodzin definitywnie zakonczyc karmienie oby sie udalo ![]() a jak jej psikasz to odciagasz frida? ona ma katar? ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
ahh i jeszzce do sroki - owszem pasty eko do zebow sa super, sklady maja rewelacyjne, ale co z etgo jak nie zaiweraja fluoru - takie pasty niestety nie chronia w zaden sposob przed prochnica
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-03-17 o 21:34 |
||
|
|
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
heloł,heloł- przeczytane na bieżąco jestem i spylam.....bo wbic się jakos nie mogę
(byłam w pracy, wniosek o urlop złozony 5.05 melduje sie w robocie Moderna (nie piszę tego złosliwie)-podziwiam za taką dokładność, za weryfikowanie wszystkiego...sero, serio.... Tasia- zadzwoń do tego urzędu i sie spytaj, wszak kto pyta ....
|
|
#4408 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
musiałam pomyśleć ![]() Cytat:
za apetyt.Mi tez dentystka poradziła elmex.
|
|
#4409 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() oby katarek był tylko zębowy Cytat:
nie i nie chce słyszeć ja czasami nie ogarniam jak dziecko biore i odkładam do łóżeczka, a gdzie jeszcze zęby przemywać ![]() Cytat:
ja też czesto się na coś fiksuje. Ale wciąz się uczymy tych naszych dzieciaczków, bez przerwy....Cytat:
ten nenedent bez fluoru i smakowa, to jednak nie chcę (chociaż kupiłam, ale lezy od chyba 3 miesiecy ani razu nie uzyta) Cytat:
(a chcialam się wykrecić cycem po tym jak olał moją zupkę )Cytat:
![]() Ja myślałam ze tu jakąs patologią polecę że myje dziecku zęby wodą i mi ulzyło ze jednak nie jestem taka najgorsza ![]() I jeszcze pytanko, jak wam się dziecko obraża na jakies jedzenie (np nie chce zjeść obiadu przygotowanego przez was) to co wtedy dajecie? Bo u mnie dzis była taka sytuacja właśnie i musiałam na szybko słoiczek otwierać, nawet podgrzać nie zdązyłam, a na cyca był foch. Edytowane przez alliw Czas edycji: 2014-03-17 o 22:13 |
|||||||
|
|
|
#4410 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam jestem 7 stron do tyłu, jak się jutro wezme za nadrabianie to pewnie będzie już z 10
a tymczasem dobranoc. i
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:13.

Jak myjecie pastą to jakos potem płuczecie jeszcze ząbki? Nie wiem jak się do tego zabrać (bo J uwielbia wysysac wode ze szczoteczki i boje się ze bedzie jadł paste). Taka moja rozkmina na początek tygodnia
Niby nic jej oprócz gorączki nie jest, tylko marudna jest... no i po tym uszku się klepie, ale to już od jakiegoś czasu więc nie wiem czy ma związek.

może to ząbki?
). Ale ja mysle, ze to jak wiekszosc tematow, lekarze nie sa zgodni niestety
05.07.2008