Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-18, 10:07   #4951
cornflower_girl
Zakorzenienie

Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25

zakrecona_kropka Zamieść zdjęcia, jestem bardzo ciekawa zaproszeń

Czemu się wstrzymujecie? Zablokowane urlopy?

Kate Noir Muszę Ci pogratulować takiej podróży poślubnej - na pewno będzie niesamowicie Wyruszacie od razu po ślubie, czy celujecie w tamtejszą wiosnę/lato?

Co do sukienki - z tą koszulką (nie wiem nawet czy to dobra nazwa ) będzie się ładnie komponować. Sukienka jest piękna, zwiewna i to najlepiej by pasowało. Faktycznie, może marynarka by całość za bardzo przytłoczyła. Z innych opcji koronkowe bolerko lub etola do tego to byłoby za dużo.

A z mamą dobrze wykombinowałaś - mam nadzieję, że poskutkuje

21klaudyna Dopiero w maju, oj.. Długo bardzo. Trzymam kciuki, żeby poszło bezstresowo. Księża przy metrykach, zapowiedziach i protokołach często są małoproblemowi.

patricia_pati Jak pisałam, sporo zależy od samego buta. Taneczne mam zazwyczaj 7cm szpilki - są przewygodne. 8,5 cm też daje radę (tylko ja mam bardzo duże stopy). Dla dziewczyn z małą stopą 7cm to może być zbyt dużo.

A nie ma w Twojej okolicy sklepów z butami tanecznymi? Wiele z nich sprowadza buty popularniejszych firm, w tym i Akcesu/ Akces2.

ijaa Wtedy to by była świetna data - masz gwarancję, że TŻ będzie pamiętał

cikulada Spokojnie sama możesz załatwić - zarówno metrykę dla siebie jak i zapowiedzi. Jedynie musi być na spisywaniu protokołu.

Cytat:
Napisane przez patricia_pati Pokaż wiadomość
I wydaje mi się, że każdy swój akt chrztu sam może odebrac, chyba, że Ty chcesz jego to nie wiem
Nie wiem, jak wygląda sprawa z wybieraniem metryki chrztu dla kogoś, czy się da - bo dokument bardzo ważny, wydawany raz w życiu. Wczoraj mnie ksiądz postraszył, że jak go zgubię, to będę musiała udowadniać w sądzie biskupim, że ja to ja i że jestem ochrzczona.

Kamilka Ale super, że będziecie mieć własne piwo

Tysia Trzymam kciuki za obronę

exist I kto by pomyślał, że faceci się nie ekscytują ślubem ?

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak z ciekawości. Widziałyście to?
http://wyborcza.pl/1,87648,15639485,...marzen.html#MT
Ciekawa jestem na ile tym firmom opłacała się taka reklama. Ja bym się na to nie zdecydowała - wolałabym bardzo skromny ślub, nawet bez obiadu/ wesela.

Co do blogerek - zastanawia mnie np. jak to z samą Fashionelką było. Czy decyzja o sukni ( IMO niedobranej do niej) była podyktowana względami reklamowymi, czy gustem :mysli:

exist Screen dla Ciebie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg artykuł.jpg (85,3 KB, 23 załadowań)

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2014-03-18 o 10:09
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 10:09   #4952
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
U mnie na Śląsku tort daje sie po obiedzie. Nigdy wcześniej nie slyszalam że o północy ale i wielce nie ten temat nie obchodził to może temu o północy sa świnie i inne mieska w całości.

Zimne ognie w rękach fajnie. Choć i tak dziwi mnie tort jako atrakcja

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

W Akces2 doradzila mi Pani 6cm jako w sam raz na całą noc. Czemu chcesz przebierać buty których celem jest właśnie nie przebieranie? fajna opcja są poduszki pod palce

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Naprawdę w każdym regionie jest inaczej
U nas tort wjeżdża właśnie po północy
Po obiedzie to mamy deser

Poduszki pod palce? A gdzie coś takiego można kupić?
Działa to? Nie pieką potem stopy i palce ?
Jestem z tych problemowych odnośnie obcasów...
W życiu nie mogłabym założyć np. 10 cm szpilki
5 minut i już muszę zdejmować ;(
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 10:12   #4953
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
U mnie na Śląsku tort daje sie po obiedzie. Nigdy wcześniej nie slyszalam że o północy ale i wielce nie ten temat nie obchodził to może temu o północy sa świnie i inne mieska w całości.
Czyli tak samo jak u mnie Dopiero tu spotkałam się z opcją, że o północy. Nie miałam okazji być na weselach w innych rejonach, stąd moja niewiedza.

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 10:13   #4954
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Czy możesz skopiować treść artykułu, albo zrzut ekranu zrobić? Bo przekroczyłam limit darmowych artykułów na wyborczej...
Kiedy zaczęli liczyć, wyszło im, że pieniądze uzbierają chyba na starość. Wtedy ona wpadła na pomysł: wystawić wesele na sprzedaż jak towar. Chwyciło.

Magda z Patrykiem pochodzą ze Sławna na Pomorzu. Znają się od dziecka. - To była miłość od pierwszego wejrzenia - opowiada Patryk. - Po maturze złożyłem papiery na prawo, na Uniwersytet Szczeciński. Zabrakło mi jednego punktu. Trafiłem na Katolicki Uniwersytet Lubelski, a za mną dwa lata później Magda, dziś studentka czwartego roku prawa.

- Półtora roku temu dowiedziałam się, że jestem w trzecim miesiącu. Juleczka urodziła się zdrowa - Magda zabawia małą, która zainteresowała się właśnie telefonem komórkowym. - Za miesiąc skończy roczek.

Patryk w zeszłym roku skończył studia. Starał się o posadę prawnika w Wojskowej Komendzie Uzupełnień w Lublinie. - Niestety, od nowego roku zmieniły się przepisy. Dostęp do informacji niejawnych mają tylko i wyłącznie mundurowi. Nie dostałem etatu.

Oboje wynajmują kawalerkę w lubelskim blokowisku. Żeby się utrzymać, potrzebują 2 tys. zł na miesiąc. 1,2 tys. idzie na mieszkanie z opłatami, 800 zł na skromne przeżycie.

- Pieniądze dają nam rodzice, którym przecież też się nie przelewa - mówi Patryk

Kiedy zaczęli się zastanawiać, ile kosztowałoby wesele, przełożyli je na później.

- Musielibyśmy zamówić przyjęcie minimum dla 120 osób, bo nasze rodziny są dość liczne. Do tego trzeba dodać przyjaciół. Koszt od jednej osoby, w zależności od standardu, to 150-250 złotych. Wychodzi ok. 30 tysięcy. Do tego orkiestra, alkohole, torty, suknia ślubna, garnitur, limuzyna, która zawiozłaby nas do kościoła. Skąd na to wszystko wziąć?

Magda wpadła na pomysł podczas świąt Bożego Narodzenia. Zaczęła od przejrzenia internetu. Wybrała adresy kilku firm organizujących przyjęcia weselne. Dołożyła salony kosmetyczne przygotowujące państwa młodych, siłownie, solaria, biura turystyczne organizujące podróże poślubne itp.

- Co w zamian? Zaproponowałam reklamę podczas imprezy weselnej, ale nie nachalną, tylko subtelną. Np. umieszczenie logo sponsora na serwetkach czy zaproszeniach, ustawienie baneru reklamowego w sali z tańcami czy możliwość rozłożenia wizytówek. Potem pojawił się pomysł z Facebookiem i profilem "Wesele marzeń", gdzie moglibyśmy umieszczać filmiki z samego wesela. Ale tak szczerze to wielkich nadziei sobie nie robiłam - wspomina Magda.

W grudniu i na początku stycznia wysłała maile do ponad dwóch i pół tysiąca firm.

Jako pierwsze odezwało się biuro podróży z Tarnowskich Gór, które zafundowało młodym kurs nurkowania w Polsce i tygodniową wycieczkę do Egiptu na początku lipca. Potem zadzwoniła właścicielka salonu sukien ślubnych, pani z salonu kosmetycznego, pan z siłowni, kierownik ze sklepu sprzedającego obuwie ślubne, szefowa cukierni, menedżer z telewizji cyfrowej i restaurator. Producenci zaproszeń z całej Polski zaczęli wręcz licytować się między sobą.

Telefony rozdzwoniły się jeszcze bardziej, kiedy Magda z Patrykiem zostali zaproszeni do udziału w programie telewizyjnym "Pytanie na śniadanie". Stronę internetową "Wesele marzeń" polubiło na Facebooku ponad tysiąc osób.

Magda, podczas rozmowy, wręcza wcześniej przygotowaną karteczkę z pełnymi nazwami wszystkich firm, z którymi wraz z Patrykiem podpisała kontrakty. Zawarcie umowy za każdym razem wygląda tak samo: jadą, negocjują warunki, w końcu podpisują umowę (jest tajna, nad jej treścią czuwa Patryk). Musi w niej być warunek o umieszczeniu informacji sponsora na Facebooku, skoro na profil "Wesele marzeń" co kilka dni trafia nowy wpis opatrzony galerią zdjęć i linkiem strony internetowej darczyńcy.

+ "Dzisiaj odwiedziliśmy Salon p. Edyty Domańskiej - Sekrety Urody (link strony). Pani Edyta profesjonalnie zajęła się naszymi paznokciami, co pokazują poniższe zdjęcia: Patryk manicure klasyczny a ja manicure japoński. Cudownie. Dziękujemy. Dla wszystkich osób, które polubią ten post - 5 proc. rabatu na dowolne zabiegi w Salonie!!!".

+ "Dzisiaj troszkę zdjęć z naszych sportowych zmagań. Cały czas ostro pracujemy nad sylwetkami w Sport Clubie". Do tego dziesięć zdjęć z siłowni.

+ "Kilka dni temu otrzymaliśmy przesyłkę ze Sklepu Ślubnego "Venarti". Przepiękne rzeczy, niepowtarzalne. Zobaczcie sami". Plus osiem zdjęć weselnych kieliszków.

+ "Chcielibyśmy powitać nową firmę, która zechciała z nami współpracować - Pantofelek Salony Obuwia Ślubnego. Dziękujemy".

- Ale my nie robimy niczego złego - Patryk biegnie za Julką, która już całkiem dobrze potrafi się przemieszczać. - Niczego nie kradniemy, nie zabieramy. Przecież tym wszystkim firmom, które nas sponsorują, dajemy wymierną korzyść. Reklamę, za którą przecież trzeba płacić.

- Zrobimy wszystko, by nasze wesele wyglądało normalnie, choć zdajemy sobie sprawę, że do końca takie nie będzie - dodaje Magda.

Młodzi chcą się pobrać w czerwcu, przed lipcową podróżą poślubną. Nie mają jeszcze orkiestry, fotografa. No i sali. - Co prawda mamy kilka propozycji, ale z drugiego końca Polski. A my chcielibyśmy zorganizować wesele blisko domu. Dlatego wciąż negocjujemy.

I jest jeszcze jeden poważny problem. Na sponsorowane wesele zgodzili się rodzice Magdy, ale pomysł nie przypadł do gustu mamie i tacie Patryka.

Mała Julka jest już nieznośna, strasznie grymasi. Musiała ją znużyć nasza rozmowa. Musimy kończyć.

- Co po weselu? - pytamy.

- Kiedy już te wszystkie weselne emocje poopadają, chcę zdać egzamin na aplikację radcowską - zapowiada Patryk. - No i w końcu znaleźć pracę, bo pieniądze z prezentów ślubnych, pewnie szybko się rozejdą.

Z moich skromnych wyliczeń ten Pan ma 26lat, a dziewczyna 24

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 10:13   #4955
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Co do blogerek - zastanawia mnie np. jak to z samą Fashionelką było. Czy decyzja o sukni ( IMO niedobranej do niej) była podyktowana względami reklamowymi, czy gustem :mysli:

exist Screen dla Ciebie
Dzięki
Z Fashionelką to mnie intrygował ten jej upór, że kiecka musi być koniecznie od polskiego projektanta. Według mnie, jakby poszła do kilku salonów ślubnych to dobraliby jej lepiej suknię. Ale może reklama nie byłaby tak spektakularna?

ysia Tobie też dziękuję

Edit: obudziła się w 3 miesiącu? Szybko...

Edytowane przez exist_
Czas edycji: 2014-03-18 o 10:17
exist_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 10:16   #4956
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Kupiliśmy dzisiaj bilety na podróż poślubną do Peru teraz muszę przejść ostry trening by wspiąć się na Machu Picchu. Jeszcze tego nie ogarniam bo była to dość spontaniczna decyzja.
O ja.... Ale świetnie
Po stokroć zazdroszczę wyprawy do Peru
Stary 2014-03-18, 10:18   #4957
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Idzie wiosna, kwitną kwiatki, wkrótce będą z nas mężatki!
Ja głosuję na ten, jest świetny!

Co do artykułu - jakis mam niesmak po przeczytaniu tego.
Ani jedno nie zarabia, a tu bam - ciąża i wesele na 120 osób Żeby nie było - nie chodzi mi o to, że no jak dziecko przed ślubem (sama jestem z wpadki rodziców ), ale o taką... no, w moim mniemaniu nieodpowiedzialność. Jak się ma dziecko, to się idzie do pracy, żeby je utrzymać. Jak się nie ma na wielkie wesele to się robi takie na jakie nas stać. Pewnie, że to jakiś sposób na spełnienie marzenia o super weselu. Dla mnie takie rzeczy to sprzedawanie siebie i swojej prywatności. Zbyt wysoka cena. I może nie byłabym tak zniesmaczona, gdyby nie ta cała otoczka, ich "historia"
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 10:18   #4958
201605100
Konto usunięte

Co do Fashionelki to ja myślę, że największą rolę odegrała metka swoją drogą ciekawe czy ona była w "normalnym" salonie sukien ślubnych.

Na sponsorowany ślub taki jak w artykule na pewno nie zdecydowałabym się. Rozumiem jedna reklama, ale cała impreza zawalona banerami, łącznie z serwetkami? Nie, to nie dla mnie

U mnie tort przeważnie jest ok 22. ale my się wyłamiemy i podamy po obiedzie - nie cierpię słodkiego po pewnej dawce alkoholu

Kate Noir gratuluję podróży, kurde Peru, robi to wrażenie

Edytowane przez 201605100
Czas edycji: 2014-03-18 o 10:19
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 10:20   #4959
cornflower_girl
Zakorzenienie

Co do wesela marzeń - z ciekawości weszłam na profil fejsbukowy, dla mnie za dużo reklamy. Lubię czytać o postępach w przygotowaniach, oglądać zdjęcia - wszystko co jest pisane od serca. I tak mi przyszło do głowy - ok, mają wykonawców/ sponsorów - co jeśli narzucą oni coś sprzecznego z ich wizją na siebie/ wesele?

exist Sporo mamy świetnych polskich projektantów - Anna Kara, czy Juda Pietkiewicz - dziwi mnie, czemu więcej mówi się o Zieniu niż o tych projektantkach, które są znacznie lepsze.

Czas edycji: 2014-03-18 o 10:21
Stary 2014-03-18, 10:23   #4960
adziia13
Rozeznanie

rabbitka super te M&M's

Cytat:
Napisane przez margot244 Pokaż wiadomość
hej
czy wy kupujecie już takie gotowe zapakowane czy duże pudło i sami bedziecie pakować? a jesli tak to w co?
kupujemy takie opakowania, bo w nich są pierniczki mniejsze niż standardowe (w jednej paczce jest 21 pierniczków)

iza1336 mimo, że nie należę do klubu, do którego aspirujesz, pamiętaj o tym, że nie od ilości postów zależy rozpatrzenie Twojej prośby o przyjęcie do klubu

Cytat:
Napisane przez cikulada Pokaż wiadomość
Skoro już mowa o odbieraniu zaświadczeń z chrztu i innych to mam pytanie. Czy jeśli chcę wybrać zaświadczenie o chrzcie to muszę koniecznie iść z TŻ czy mogę to załatwić sama? TŻ mieszka ode mnie 70 km więc zanim przyjedzie to kancelaria będzie już zamknięta a raczej wolelibyśmy żeby nie musiał się zwalniać z pracy żeby ze mną po nie jechać. I jeszcze jedno pytanie czy jeśli byłam bierzmowana w tym kościele gdzie bierzemy ślub to też będę potrzebować takiego zaświadczenia czy nie jest to konieczne? Kompletnie się nie orientuję w tym temacie.
Jak najbardziej można iść pod zaświadczenie samemu

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Myślę i myślę nad nowym tytułem i wena dziś kiepska...
Moja propozycja:

Z roku - miesiąc, z miesiąca - dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen.
Mi się ta propozycja bardzo podoba

Zapomniałabym:

60 DDŚ

Edytowane przez adziia13
Czas edycji: 2014-03-18 o 10:25
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 10:27   #4961
ysia
Zadomowienie

z ciekawostek : http://player.pl/programy-online/roz...268,27201.html

powoli zastanawiam się co dla ludzi znaczy słowo "ślub"...

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 10:35   #4962
Dotka90
Zakorzenienie

Głosuję na tytuł Aluciora, jest MEGA
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 10:35   #4963
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

exist Sporo mamy świetnych polskich projektantów - Anna Kara, czy Juda Pietkiewicz - dziwi mnie, czemu więcej mówi się o Zieniu niż o tych projektantkach, które są znacznie lepsze.
Anna Kara to polska projektantka? nawet nie wiedziałam a ma cudne suknie i na pewno o wiele lepiej uszyte niż te od Zienia. Mnie podobają się akurat suknie Zienia, ale one są uszyte jak zwykłe wieczorowe suknie, nie mają dobrze skrojonych gorsetów, konstrukcji itp

mnie jeszcze zastanawia, co za ludzie lubią ten profil na fb bo ja sama staram się nie stawać łatwą pożywką dla reklamodawców i nie wchodzę na blogi, nie lubię profilów, które aż kipią od nachalnych reklam.

druga sprawa - ciekawe, czy z salą zdążą bo jeszcze nikt im nie zaproponował sali w ich okolicach. a wiadomo, z terminami łatwo nie jest - nie dość, że sale mają porezerwowane, to jeszcze trzeba termin zgrać z innymi usługodawcami.
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 10:35   #4964
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Głosuję na tytuł Aluciora, jest MEGA
Ja również
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 10:36   #4965
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
po 9:30 trzymajcie kciuki plissss
Trochę później jest ale mam nadzieję że jeszczep omogą

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
U mnie sprawy ślubne leżą. Dosłownie. Wciąż lista gości niedomknięta do końca, a to oznacza, ze zaproszenia nie zamówione. Może w piątek uda nam sie poradnie załatwić, chociaż tyle... a marzec tak szybko sie kurczy....
Kasia - dosłownie! Nie wiem kiedy a minęła już połowa! A u nas kilka lutowych spraw jeszcze nie załatwionych

Cytat:
KDziewczyny tak z ciekawości. Widziałyście to?
Czytałam to dziś... komentarze pod artykułem - masakra! Wpadli na fajny pomysł, tylko ja bałabym się że z mojego wesela zrobią się targi ślubne a nie zabawa
No i wesele w czerwcu a oni nie wiedzą jeszcze gdzie, bo cały czas negocjują

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dostałam od TŻta wielki bukiet moich ukochanych tulipanów
I torebkę! Skubany postarał się, bo miałam jedną wybraną, ale stwierdził, że jak ją zamówi, to pójdzie na łatwiznę i zamówił inną, która podoba mi się bardziej nawet niz ta, którą sama wybrałam
Brawa dla TŻ!

Alucior podoba mi się twój tytuł!

Adzia gratki 50 dni!
Stary 2014-03-18, 10:36   #4966
Waniliova
Zakorzenienie

Hej

Dzisiaj byliśmy z TŻ w USC, dostaliśmy wszystkie potrzebne papiery kolejna rzecz z głowy

A w sobotę kupiliśmy smoking wrzuciłam w klubie rozdaliśmy też kolejne zaproszenia, zostały nam 3 do rozdania

Też jestem za tym tytułem: Idzie wiosna, kwitną kwiatki, wkrótce będą z nas mężatki!

Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość
Zapomniałabym:

60 DDŚ
Ile?!

Kate Noir do Peru?! Ale jazda! super, gratuluję

U nas 88 ddś
Stary 2014-03-18, 10:38   #4967
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Myślę i myślę nad nowym tytułem i wena dziś kiepska...
Moja propozycja:

Z roku - miesiąc, z miesiąca - dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen.
świetny tytuł!
Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290;45635613

[B
hihihi[/B] ja też wymarzyłam 17, ale nabożeństwo czerwcowe o 17:30 jest i mamy 16 tak jak Ty

wątek dobiega końca, nie udzielałam się w tym zupełnie, bo codziennie praca i studia dzienne, 5 weekendów rozdawaliśmy zaproszenia, do rozdania było prawie 100 (zostało już kilka sztuk to w najbliższy weekend rozdamy i kilka już w tygodniu do końca marca) i pisałam mgr.
z nowym wątkiem postaram się być na bieżąco
w sumie mi się ta godzina teraz podoba dłuższe wesele będzie
i tak Wam ładnie poszło, tyle zaproszeń!
Cytat:

Dziewczyny tak z ciekawości. Widziałyście to?
masakra

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 10:43   #4968
Robusta
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
Przyszłam się pochwalić dziś równe

7 msc do ślubu

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 10:45   #4969
weselna01
Zadomowienie

Ja tylko poszłam spać, a tu tyyyyyyyyyle postów

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
A te procenty, to dużo czy mało?
A buty super. Widzę, że dużo PM ma taki model
Mało Więc można pić i pić.
Dziękuję . Buciki mam stąd: http://dance-artis.pl/model-ds-17.html i tak sądzę, że stąd dużo osób zamawia.
Przy okazji - ja mam nr buta 38 a musiałam brać 39. Pan sam mówił, że numeracja jest niewspółmierna. Ja mierzyłam na miejscu, więc nie musiałam odsyłać na reklamację a tak by pewnie było, jakbym zamawiała po rozmiarze przez Internet.

Cytat:
Mnie się zdaje, że to jest zależne od regionu, czy tort jest szczególną atrakcją czy nie. U mnie nie spotkałam się z tym, żeby tort był podawany o północy, jako atrakcja. Zawsze było to po obiedzie, razem z ciastami. Było sto lat itp. Ale bez specjalnej muzyki, czy tych nieszczęsny "świeczek"
A widziałyście taniec po północy na zakończenie wesela ze świecami w dłoniach?
U nas tort późnym wieczorem jako atrakcja też jest. Taniec to coś nowego, przemycone z dolnego śląska.

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Nowe dziewczyny przestańcie się nakręcać bo tak jak już pisały dziewczyny w klubie jest nas 60 to chyba świadczy o tym że klub jest otwarty.
Ja nawet nie wiem o co chodzi z tym klubem

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Dzięki. jutro będę szukać w kauflandzie.

Z czego sa zrobione i jakie to figurki, ze aż tyle kosztują ?
Ręcznie robione na zamówienie z modeliny. Tak wyglądają m.in:

Cytat:
weselna 12 warstw? Robi wrażenie.
A argentyńskie jest trochę inne, bardziej imporwizowane. Zerknij tutaj, bardzo fajne porównanie.
Czy jest ich 12 to trochę strzelam, bo to model princessa i tyle czytałam gdzieś, że mają. Bombiasta w każdym razie.

Muszę się przypatrzeć bo zwykle są nagrania bardzo przekombinowane i mające wiele elementów które widzę i na nagraniach w klasycznym i na nagraniach z argentyńskim. Nie znam się też trochę...

Cytat:
Bardzo zgrabne buciki - myślę, ze też przy tej podeszwie nie będziesz się ślizgać na parkiecie.
Dziękuję - faktycznie się nie ślizgają

Cytat:
Co do naszych przygotowań - jest szansa na chór.Oczywiście kolega musi popytać, kto da radę zaśpiewać i wtedy da ostateczną odpowiedź. Załatwiałam też metrykę chrztu u siebie w parafii - jakieś niesamowite oblężenie narzeczonych, naliczyłam z 7 par w kolejce z jakąś ważną sprawą.
Śpiewałam trochę na ślubach. Jak macie jakieś pytania jak to wygląda z drugiej strony, to ile będę wiedziała tyle mogę pomóc

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Ja mam 6 cm, ale to ze względu na wzrost - TŻ jest ode mnie wyższy o 10-11cm, a nie chciałam być z nim równa. Osobiście wzięłabym nawet 8-9 gdybym 'mogła'.
Ja biorę 2,5 cala - nie wiem ile to jest na cm, ale są niskie i stopa nie piecze po długim chodzeniu (mnie).

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Kate, nie lubie Cie... Peru? Umarlam wlasnie
J.w.

Cytat:
Napisane przez sweetsunday Pokaż wiadomość
PEter Mertes jest smaczniejszy od Sauint Urban .specjalnie zajrzałam do zestawiania win jakie z TŻ robimy coby nie zapomnieć jakie wino nam smakowało i dlaczego przy tym drugim TŻ napisał, że "ma krótki smak"
Będę musiała sprawdzić.

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość

czadowa lista
Też właśnie czytam i chyba trochę zgapię - dużo fajnego rocka

Cytat:
a co do Liebfraumilch, to ja uwielbiam, wszyscy się ze mnie zawsze śmieją, ze Matka Boska musi być na imprezie :P ale ja wolę z Kaufa w brązowej butelce, jest słodsza i nie ma posmaku siarczynów.
O to to to Patronat musi być

Cytat:
na 11 . ja pierdziu, to będziesz miała wczesną pobudkę
no dokładnie. Osobiście bym nie podołała

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
byłam kiedyś na weselu z tym winkiem .i jest przepyszne mniam !!
......
O czyli ktoś miał je na weselu. Już mi lepiej Dzięki!

Cytat:

super lista - kradne a m&msy bomba! zrobią furorę
Cukiereczki bomba - bardzo mi się podobają!
weselna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 10:50   #4970
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:

jak ja mam ślub od 17 i płace 210 zł to gdybym miała na 12 to chyba 300 musialabym zapłacić za gościa nie ogarniam tego dziewczyny! jak mozna bawić sie od 12 do 4 rano? a jedna Polska niby
My płacimy 285zł za dwa dni i tutaj jest to już jeden z droższych lokali. Lokale są już na to przygotowane że wesele jest od 12/13 do 5 bo jeśli jest jeden dzień to ludzie bawią się do oporu a jeśli są poprawiny to zwykle do 2, 3 my mamy strasznie dużo jedzenia i napoje, tort, ciasta w cenie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość

na 11 ja pierdziu, to będziesz miała wczesną pobudkę
j
U nas na 11 to nic dziwnego, zdarzają się śluby też na 9 :P

Chciałam wstawić zdjęcia tych zaproszeń ale muszę podładować aparat ;( więc do wieczora pojawią się na pewno
Stary 2014-03-18, 10:50   #4971
Waniliova
Zakorzenienie

Robusta gratuluję

weselna super figurki! wybrałabym tę trzecią
Stary 2014-03-18, 10:51   #4972
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
trzymam
ja poprawiny planowałam na 14-15. Nie wiem czy to dobry pomysł, muszę zrobić wywiad środowiskowy
U nas poprawiny zaczynają się właśnie o 14 - tak poradził nam właściciel sali. Podobno zazwyczaj kończą się o 20. Wierzę mu na słowo, ostatecznie on w sezonie wesela organizuje co tydzień, a ja byłam w całym moim życiu na sześciu

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Ysia-40 dni !!!!! Super u nas dzis 46
U mnie 109! Jeszcze 9 dni do studniówki

Cytat:
Głosuję na ten tytuł
Stary 2014-03-18, 10:55   #4973
Robusta
Wtajemniczenie

mnie też ten się bardzo podoba

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 10:56   #4974
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
z ciekawostek : http://player.pl/programy-online/roz...268,27201.html

powoli zastanawiam się co dla ludzi znaczy słowo "ślub"...
Oglądam, załamka - trochę uderza mnie niedojrzałość paru par
Swoją drogą po targach ślubnych zaczepiła nas pani dziennikarka, czy byśmy chcieli wziąć udział w Rozmowach w t(ł)oku" na tematy ślubne. Odmówiliśmy - a tak może byśmy wystąpili w tym odcinku, bylibyśmy sławni, a Wy mogłybyście się z nas pośmiać

say-hello Polska, polska - ale że robi się coraz sławniejsza, to niestety się ceni. Suknie Zienia - tu faktycznie minus, że są źle odszyte. Ale jakby to poprawić, to parę pomysłów ładnych.

robusta Gratulacje

weselna Słyszałam o tańcu ze świecami, ale jeszcze nie spotkałam się z tym na weselu. Muszę jeszcze pogadać z wodzirejem, czy to się u nas sprawdzi (niestety wiele osób od nas nie lubi tańczyć ) A figurki cudne. Rozumiem, że minusem jest cena - ale z drugiej strony zostaną Wam na dłużej jako piękna pamiątka.

Czas edycji: 2014-03-18 o 11:02
Stary 2014-03-18, 11:06   #4975
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
Ręcznie robione na zamówienie z modeliny. Tak wyglądają m.in:
Te figurki
Ale cena

Może trzeba poszukać jakąś osobę, co ma zdolności artystyczne, kupić modeline, zapłacić (napewno wyjdzie taniej) i mieć tak samo piękne figurki

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 11:09   #4976
Aasikk
Zadomowienie

Aaaaa uciekło mi cytowanie
Z tego co pamiętam to witam wszystkie nowe PMki
Gratuluję rocznic, urodzin i coraz krótszego czasu do ślubów.

Ja jestem mega zawalona robotą i średnio mam czas na wizaż.
W piątek byliśmy oglądać obrączki, mamy już wybrane, ja 4 mm a tż 6 mm. Złotnik czeka tylko na sygnał żeby robić. Raczej się zdecydujemy bo koleś jest znajomy, porządny i mamy do niego zaufanie.
Jak już będziemy je mieć to się pochwalę, teraz modelu poglądowego nie mogę pokazać, bo to "składak" z kilku modeli

Wczoraj przyszedł mi również welon, ale wymienię go na 10 cm dłuższy i gęstszy, o ten zamówię: http://butterfly-dodatkislubne.pl/we...ony-p-298.html
a mam ten co w załączniku:

Aha i jestem za tytułem Alucior: Z roku - miesiąc, z miesiąca - dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wel_1.jpg (12,6 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez Aasikk
Czas edycji: 2014-03-18 o 11:12
Aasikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 11:12   #4977
enzunio
BAN stały

Głosuję na tytuł Aluciora !!!

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Hej

Zaraz nowy watek jade wlasnie do pracy i nadrabiam

My poprawiny bedziemy miec o 14 obiad a potem 2 posilki, jak bedzie dobra pogoda to wyjdziemy do ogrodu na grilla

Enzunio pytalas o dj na poprawiny-nasz bierze 1000 zl. Sprzet zostawia mu zespol -wspolpracuja razem

Ysia-40 dni !!!!! Super u nas dzis 46

Po pracy jade szukac butow i sukienki na poprawiny

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
O rany, a ja 500 zł zydze dać...

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Polter w niektórych rejonach too norma. U mnie też

Enzunio a kiedy u Ciebie jest polter, czy dobrze doczytałam, że w piątek ?? Dla mnie masakra ! U mnie robi się w czwartki, za co dziękuj, bo w piątek wszysycy dojdą do siebie

Super wiadomość !!

Umarłam Będziecie mieć piękną podróż
Ja mogę jechać jako Twój trener personalny, ze mną napewno zdobędziesz Machu Picchu !

Swój akt chrztu odbierasz sama. TŻ jest potrzebny, wtedy gdy spisuje się prorotkół i odbiera dokumenty z USC

A ja przy okazji mam pytanie - czy ja zgubiłam świadectwo ostatniej katechezy z liceum, to jak mogę ja na nowo zdobyć? Gdzie mi je wydadzą - w kościele, w szkole ??

Owocnego szukania

Widziałam.
Ślub w ten sam dzień co ja.
Kochana jakbym zrobiła poltra w czwartek to bym go miała i w czwartek i w piątek

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Naprawdę w każdym regionie jest inaczej
U nas tort wjeżdża właśnie po północy
Po obiedzie to mamy deser

Poduszki pod palce? A gdzie coś takiego można kupić?
Działa to? Nie pieką potem stopy i palce ?
Jestem z tych problemowych odnośnie obcasów...
W życiu nie mogłabym założyć np. 10 cm szpilki
5 minut i już muszę zdejmować ;(

te poduszki pod palce to pic na wodę, szkoda 2 dych Buty dla mamy już zamówiłam bez nich

Cytat:
Kiedy zaczęli liczyć, wyszło im, że pieniądze uzbierają chyba na starość. Wtedy ona wpadła na pomysł: wystawić wesele na sprzedaż jak towar. Chwyciło.

Magda z Patrykiem pochodzą ze Sławna na Pomorzu. Znają się od dziecka. - To była miłość od pierwszego wejrzenia - opowiada Patryk. - Po maturze złożyłem papiery na prawo, na Uniwersytet Szczeciński. Zabrakło mi jednego punktu. Trafiłem na Katolicki Uniwersytet Lubelski, a za mną dwa lata później Magda, dziś studentka czwartego roku prawa.

- Półtora roku temu dowiedziałam się, że jestem w trzecim miesiącu. Juleczka urodziła się zdrowa - Magda zabawia małą, która zainteresowała się właśnie telefonem komórkowym. - Za miesiąc skończy roczek.

Patryk w zeszłym roku skończył studia. Starał się o posadę prawnika w Wojskowej Komendzie Uzupełnień w Lublinie. - Niestety, od nowego roku zmieniły się przepisy. Dostęp do informacji niejawnych mają tylko i wyłącznie mundurowi. Nie dostałem etatu.

Oboje wynajmują kawalerkę w lubelskim blokowisku. Żeby się utrzymać, potrzebują 2 tys. zł na miesiąc. 1,2 tys. idzie na mieszkanie z opłatami, 800 zł na skromne przeżycie.

- Pieniądze dają nam rodzice, którym przecież też się nie przelewa - mówi Patryk

Kiedy zaczęli się zastanawiać, ile kosztowałoby wesele, przełożyli je na później.

- Musielibyśmy zamówić przyjęcie minimum dla 120 osób, bo nasze rodziny są dość liczne. Do tego trzeba dodać przyjaciół. Koszt od jednej osoby, w zależności od standardu, to 150-250 złotych. Wychodzi ok. 30 tysięcy. Do tego orkiestra, alkohole, torty, suknia ślubna, garnitur, limuzyna, która zawiozłaby nas do kościoła. Skąd na to wszystko wziąć?

Magda wpadła na pomysł podczas świąt Bożego Narodzenia. Zaczęła od przejrzenia internetu. Wybrała adresy kilku firm organizujących przyjęcia weselne. Dołożyła salony kosmetyczne przygotowujące państwa młodych, siłownie, solaria, biura turystyczne organizujące podróże poślubne itp.

- Co w zamian? Zaproponowałam reklamę podczas imprezy weselnej, ale nie nachalną, tylko subtelną. Np. umieszczenie logo sponsora na serwetkach czy zaproszeniach, ustawienie baneru reklamowego w sali z tańcami czy możliwość rozłożenia wizytówek. Potem pojawił się pomysł z Facebookiem i profilem "Wesele marzeń", gdzie moglibyśmy umieszczać filmiki z samego wesela. Ale tak szczerze to wielkich nadziei sobie nie robiłam - wspomina Magda.

W grudniu i na początku stycznia wysłała maile do ponad dwóch i pół tysiąca firm.

Jako pierwsze odezwało się biuro podróży z Tarnowskich Gór, które zafundowało młodym kurs nurkowania w Polsce i tygodniową wycieczkę do Egiptu na początku lipca. Potem zadzwoniła właścicielka salonu sukien ślubnych, pani z salonu kosmetycznego, pan z siłowni, kierownik ze sklepu sprzedającego obuwie ślubne, szefowa cukierni, menedżer z telewizji cyfrowej i restaurator. Producenci zaproszeń z całej Polski zaczęli wręcz licytować się między sobą.

Telefony rozdzwoniły się jeszcze bardziej, kiedy Magda z Patrykiem zostali zaproszeni do udziału w programie telewizyjnym "Pytanie na śniadanie". Stronę internetową "Wesele marzeń" polubiło na Facebooku ponad tysiąc osób.

Magda, podczas rozmowy, wręcza wcześniej przygotowaną karteczkę z pełnymi nazwami wszystkich firm, z którymi wraz z Patrykiem podpisała kontrakty. Zawarcie umowy za każdym razem wygląda tak samo: jadą, negocjują warunki, w końcu podpisują umowę (jest tajna, nad jej treścią czuwa Patryk). Musi w niej być warunek o umieszczeniu informacji sponsora na Facebooku, skoro na profil "Wesele marzeń" co kilka dni trafia nowy wpis opatrzony galerią zdjęć i linkiem strony internetowej darczyńcy.

+ "Dzisiaj odwiedziliśmy Salon p. Edyty Domańskiej - Sekrety Urody (link strony). Pani Edyta profesjonalnie zajęła się naszymi paznokciami, co pokazują poniższe zdjęcia: Patryk manicure klasyczny a ja manicure japoński. Cudownie. Dziękujemy. Dla wszystkich osób, które polubią ten post - 5 proc. rabatu na dowolne zabiegi w Salonie!!!".

+ "Dzisiaj troszkę zdjęć z naszych sportowych zmagań. Cały czas ostro pracujemy nad sylwetkami w Sport Clubie". Do tego dziesięć zdjęć z siłowni.

+ "Kilka dni temu otrzymaliśmy przesyłkę ze Sklepu Ślubnego "Venarti". Przepiękne rzeczy, niepowtarzalne. Zobaczcie sami". Plus osiem zdjęć weselnych kieliszków.

+ "Chcielibyśmy powitać nową firmę, która zechciała z nami współpracować - Pantofelek Salony Obuwia Ślubnego. Dziękujemy".

- Ale my nie robimy niczego złego - Patryk biegnie za Julką, która już całkiem dobrze potrafi się przemieszczać. - Niczego nie kradniemy, nie zabieramy. Przecież tym wszystkim firmom, które nas sponsorują, dajemy wymierną korzyść. Reklamę, za którą przecież trzeba płacić.

- Zrobimy wszystko, by nasze wesele wyglądało normalnie, choć zdajemy sobie sprawę, że do końca takie nie będzie - dodaje Magda.

Młodzi chcą się pobrać w czerwcu, przed lipcową podróżą poślubną. Nie mają jeszcze orkiestry, fotografa. No i sali. - Co prawda mamy kilka propozycji, ale z drugiego końca Polski. A my chcielibyśmy zorganizować wesele blisko domu. Dlatego wciąż negocjujemy.

I jest jeszcze jeden poważny problem. Na sponsorowane wesele zgodzili się rodzice Magdy, ale pomysł nie przypadł do gustu mamie i tacie Patryka.

Mała Julka jest już nieznośna, strasznie grymasi. Musiała ją znużyć nasza rozmowa. Musimy kończyć.

- Co po weselu? - pytamy.

- Kiedy już te wszystkie weselne emocje poopadają, chcę zdać egzamin na aplikację radcowską - zapowiada Patryk. - No i w końcu znaleźć pracę, bo pieniądze z prezentów ślubnych, pewnie szybko się rozejdą.

Z moich skromnych wyliczeń ten Pan ma 26lat, a dziewczyna 24

zaraz przypomniala mi się słynna zia

Wysłane z telefonu
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 11:15   #4978
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
te poduszki pod palce to pic na wodę, szkoda 2 dych Buty dla mamy już zamówiłam bez nich

Wysłane z telefonu
Czyli jestem skazana na piekące palce
Stary 2014-03-18, 11:15   #4979
Opiumalfa
Zakorzenienie

Kate noir- gratulacje ! Mysle ze moj tz chetnie by sie z wami przejechal. On za tym kierunkiem optuje

Sent from my iPhone using Tapatalk
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 11:22   #4980
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Mnie się to z weselami Wiśniewskiego kolarzy
Oba tytuły mi się podobają

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości