|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
zakrecona_kropka Zamieść zdjęcia, jestem bardzo ciekawa zaproszeń
![]() Czemu się wstrzymujecie? Zablokowane urlopy? Kate Noir Muszę Ci pogratulować takiej podróży poślubnej - na pewno będzie niesamowicie Wyruszacie od razu po ślubie, czy celujecie w tamtejszą wiosnę/lato?Co do sukienki - z tą koszulką (nie wiem nawet czy to dobra nazwa ) będzie się ładnie komponować. Sukienka jest piękna, zwiewna i to najlepiej by pasowało. Faktycznie, może marynarka by całość za bardzo przytłoczyła. Z innych opcji koronkowe bolerko lub etola do tego to byłoby za dużo.A z mamą dobrze wykombinowałaś - mam nadzieję, że poskutkuje 21klaudyna Dopiero w maju, oj.. Długo bardzo. Trzymam kciuki, żeby poszło bezstresowo. Księża przy metrykach, zapowiedziach i protokołach często są małoproblemowi. patricia_pati Jak pisałam, sporo zależy od samego buta. Taneczne mam zazwyczaj 7cm szpilki - są przewygodne. 8,5 cm też daje radę (tylko ja mam bardzo duże stopy). Dla dziewczyn z małą stopą 7cm to może być zbyt dużo. A nie ma w Twojej okolicy sklepów z butami tanecznymi? Wiele z nich sprowadza buty popularniejszych firm, w tym i Akcesu/ Akces2. ijaa Wtedy to by była świetna data - masz gwarancję, że TŻ będzie pamiętał ![]() cikulada Spokojnie sama możesz załatwić - zarówno metrykę dla siebie jak i zapowiedzi. Jedynie musi być na spisywaniu protokołu. Cytat:
Kamilka Ale super, że będziecie mieć własne piwo ![]() Tysia Trzymam kciuki za obronę ![]() exist I kto by pomyślał, że faceci się nie ekscytują ślubem ?Cytat:
Co do blogerek - zastanawia mnie np. jak to z samą Fashionelką było. Czy decyzja o sukni ( IMO niedobranej do niej) była podyktowana względami reklamowymi, czy gustem :mysli: exist Screen dla Ciebie
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2014-03-18 o 10:09 |
||
|
|
|
#4952 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U nas tort wjeżdża właśnie po północy ![]() Po obiedzie to mamy deser ![]() Poduszki pod palce? A gdzie coś takiego można kupić? Działa to? Nie pieką potem stopy i palce ?Jestem z tych problemowych odnośnie obcasów... W życiu nie mogłabym założyć np. 10 cm szpilki ![]() 5 minut i już muszę zdejmować ;(
|
|
#4953 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- Półtora roku temu dowiedziałam się, że jestem w trzecim miesiącu. Juleczka urodziła się zdrowa - Magda zabawia małą, która zainteresowała się właśnie telefonem komórkowym. - Za miesiąc skończy roczek. Patryk w zeszłym roku skończył studia. Starał się o posadę prawnika w Wojskowej Komendzie Uzupełnień w Lublinie. - Niestety, od nowego roku zmieniły się przepisy. Dostęp do informacji niejawnych mają tylko i wyłącznie mundurowi. Nie dostałem etatu. Oboje wynajmują kawalerkę w lubelskim blokowisku. Żeby się utrzymać, potrzebują 2 tys. zł na miesiąc. 1,2 tys. idzie na mieszkanie z opłatami, 800 zł na skromne przeżycie. - Pieniądze dają nam rodzice, którym przecież też się nie przelewa - mówi Patryk - Musielibyśmy zamówić przyjęcie minimum dla 120 osób, bo nasze rodziny są dość liczne. Do tego trzeba dodać przyjaciół. Koszt od jednej osoby, w zależności od standardu, to 150-250 złotych. Wychodzi ok. 30 tysięcy. Do tego orkiestra, alkohole, torty, suknia ślubna, garnitur, limuzyna, która zawiozłaby nas do kościoła. Skąd na to wszystko wziąć? Magda wpadła na pomysł podczas świąt Bożego Narodzenia. Zaczęła od przejrzenia internetu. Wybrała adresy kilku firm organizujących przyjęcia weselne. Dołożyła salony kosmetyczne przygotowujące państwa młodych, siłownie, solaria, biura turystyczne organizujące podróże poślubne itp. - Co w zamian? Zaproponowałam reklamę podczas imprezy weselnej, ale nie nachalną, tylko subtelną. Np. umieszczenie logo sponsora na serwetkach czy zaproszeniach, ustawienie baneru reklamowego w sali z tańcami czy możliwość rozłożenia wizytówek. Potem pojawił się pomysł z Facebookiem i profilem "Wesele marzeń", gdzie moglibyśmy umieszczać filmiki z samego wesela. Ale tak szczerze to wielkich nadziei sobie nie robiłam - wspomina Magda. W grudniu i na początku stycznia wysłała maile do ponad dwóch i pół tysiąca firm. Jako pierwsze odezwało się biuro podróży z Tarnowskich Gór, które zafundowało młodym kurs nurkowania w Polsce i tygodniową wycieczkę do Egiptu na początku lipca. Potem zadzwoniła właścicielka salonu sukien ślubnych, pani z salonu kosmetycznego, pan z siłowni, kierownik ze sklepu sprzedającego obuwie ślubne, szefowa cukierni, menedżer z telewizji cyfrowej i restaurator. Producenci zaproszeń z całej Polski zaczęli wręcz licytować się między sobą. Telefony rozdzwoniły się jeszcze bardziej, kiedy Magda z Patrykiem zostali zaproszeni do udziału w programie telewizyjnym "Pytanie na śniadanie". Stronę internetową "Wesele marzeń" polubiło na Facebooku ponad tysiąc osób. Magda, podczas rozmowy, wręcza wcześniej przygotowaną karteczkę z pełnymi nazwami wszystkich firm, z którymi wraz z Patrykiem podpisała kontrakty. Zawarcie umowy za każdym razem wygląda tak samo: jadą, negocjują warunki, w końcu podpisują umowę (jest tajna, nad jej treścią czuwa Patryk). Musi w niej być warunek o umieszczeniu informacji sponsora na Facebooku, skoro na profil "Wesele marzeń" co kilka dni trafia nowy wpis opatrzony galerią zdjęć i linkiem strony internetowej darczyńcy. + "Dzisiaj odwiedziliśmy Salon p. Edyty Domańskiej - Sekrety Urody (link strony). Pani Edyta profesjonalnie zajęła się naszymi paznokciami, co pokazują poniższe zdjęcia: Patryk manicure klasyczny a ja manicure japoński. Cudownie. Dziękujemy. Dla wszystkich osób, które polubią ten post - 5 proc. rabatu na dowolne zabiegi w Salonie!!!". + "Dzisiaj troszkę zdjęć z naszych sportowych zmagań. Cały czas ostro pracujemy nad sylwetkami w Sport Clubie". Do tego dziesięć zdjęć z siłowni. + "Kilka dni temu otrzymaliśmy przesyłkę ze Sklepu Ślubnego "Venarti". Przepiękne rzeczy, niepowtarzalne. Zobaczcie sami". Plus osiem zdjęć weselnych kieliszków. + "Chcielibyśmy powitać nową firmę, która zechciała z nami współpracować - Pantofelek Salony Obuwia Ślubnego. Dziękujemy". - Ale my nie robimy niczego złego - Patryk biegnie za Julką, która już całkiem dobrze potrafi się przemieszczać. - Niczego nie kradniemy, nie zabieramy. Przecież tym wszystkim firmom, które nas sponsorują, dajemy wymierną korzyść. Reklamę, za którą przecież trzeba płacić. - Zrobimy wszystko, by nasze wesele wyglądało normalnie, choć zdajemy sobie sprawę, że do końca takie nie będzie - dodaje Magda. Młodzi chcą się pobrać w czerwcu, przed lipcową podróżą poślubną. Nie mają jeszcze orkiestry, fotografa. No i sali. - Co prawda mamy kilka propozycji, ale z drugiego końca Polski. A my chcielibyśmy zorganizować wesele blisko domu. Dlatego wciąż negocjujemy. I jest jeszcze jeden poważny problem. Na sponsorowane wesele zgodzili się rodzice Magdy, ale pomysł nie przypadł do gustu mamie i tacie Patryka. - Co po weselu? - pytamy. - Kiedy już te wszystkie weselne emocje poopadają, chcę zdać egzamin na aplikację radcowską - zapowiada Patryk. - No i w końcu znaleźć pracę, bo pieniądze z prezentów ślubnych, pewnie szybko się rozejdą. ![]() Z moich skromnych wyliczeń ten Pan ma 26lat, a dziewczyna 24
|
|
#4955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z Fashionelką to mnie intrygował ten jej upór, że kiecka musi być koniecznie od polskiego projektanta. Według mnie, jakby poszła do kilku salonów ślubnych to dobraliby jej lepiej suknię. Ale może reklama nie byłaby tak spektakularna? ysia Tobie też dziękuję Edit: obudziła się w 3 miesiącu? Szybko...
Myśl, co potrafisz zrobić z tym co masz. Edytowane przez exist_ Czas edycji: 2014-03-18 o 10:17 |
|
|
|
|
#4956 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Po stokroć zazdroszczę wyprawy do Peru
|
|
#4957 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja głosuję na ten, jest świetny!
Co do artykułu - jakis mam niesmak po przeczytaniu tego. Ani jedno nie zarabia, a tu bam - ciąża i wesele na 120 osób Żeby nie było - nie chodzi mi o to, że no jak dziecko przed ślubem (sama jestem z wpadki rodziców ), ale o taką... no, w moim mniemaniu nieodpowiedzialność. Jak się ma dziecko, to się idzie do pracy, żeby je utrzymać. Jak się nie ma na wielkie wesele to się robi takie na jakie nas stać. Pewnie, że to jakiś sposób na spełnienie marzenia o super weselu. Dla mnie takie rzeczy to sprzedawanie siebie i swojej prywatności. Zbyt wysoka cena. I może nie byłabym tak zniesmaczona, gdyby nie ta cała otoczka, ich "historia"
|
|
|
|
#4958 |
|
Konto usunięte
|
Co do Fashionelki to ja myślę, że największą rolę odegrała metka
swoją drogą ciekawe czy ona była w "normalnym" salonie sukien ślubnych. Na sponsorowany ślub taki jak w artykule na pewno nie zdecydowałabym się. Rozumiem jedna reklama, ale cała impreza zawalona banerami, łącznie z serwetkami? Nie, to nie dla mnie ![]() U mnie tort przeważnie jest ok 22. ale my się wyłamiemy i podamy po obiedzie - nie cierpię słodkiego po pewnej dawce alkoholu Kate Noir gratuluję podróży, kurde Peru, robi to wrażenie
Edytowane przez 201605100 Czas edycji: 2014-03-18 o 10:19 |
|
|
|
#4959 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wesela marzeń - z ciekawości weszłam na profil fejsbukowy, dla mnie za dużo reklamy. Lubię czytać o postępach w przygotowaniach, oglądać zdjęcia - wszystko co jest pisane od serca. I tak mi przyszło do głowy - ok, mają wykonawców/ sponsorów - co jeśli narzucą oni coś sprzecznego z ich wizją na siebie/ wesele?
exist Sporo mamy świetnych polskich projektantów - Anna Kara, czy Juda Pietkiewicz - dziwi mnie, czemu więcej mówi się o Zieniu niż o tych projektantkach, które są znacznie lepsze.
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2014-03-18 o 10:21 |
|
|
|
#4960 | |||
|
Rozeznanie
|
rabbitka super te M&M's
Cytat:
iza1336 mimo, że nie należę do klubu, do którego aspirujesz, pamiętaj o tym, że nie od ilości postów zależy rozpatrzenie Twojej prośby o przyjęcie do klubu Cytat:
Cytat:
Zapomniałabym: 60 DDŚ
Razem od 08.03.08 Zaręczeni od 29.08.12 Ślub 17.05.14 Edytowane przez adziia13 Czas edycji: 2014-03-18 o 10:25 |
|||
|
|
|
#4961 |
|
Zadomowienie
|
z ciekawostek : http://player.pl/programy-online/roz...268,27201.html
powoli zastanawiam się co dla ludzi znaczy słowo "ślub"...
|
#4962 |
|
Zakorzenienie
|
Głosuję na tytuł Aluciora, jest MEGA
|
|
|
|
#4963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ma cudne suknie mnie jeszcze zastanawia, co za ludzie lubią ten profil na fb bo ja sama staram się nie stawać łatwą pożywką dla reklamodawców i nie wchodzę na blogi, nie lubię profilów, które aż kipią od nachalnych reklam. druga sprawa - ciekawe, czy z salą zdążą bo jeszcze nikt im nie zaproponował sali w ich okolicach. a wiadomo, z terminami łatwo nie jest - nie dość, że sale mają porezerwowane, to jeszcze trzeba termin zgrać z innymi usługodawcami.
|
|
#4964 |
|
Zadomowienie
|
|
#4965 | |||
|
Zadomowienie
|
Trochę później jest ale mam nadzieję że jeszczep omogą
![]() Cytat:
A u nas kilka lutowych spraw jeszcze nie załatwionych ![]() Cytat:
![]() No i wesele w czerwcu a oni nie wiedzą jeszcze gdzie, bo cały czas negocjują ![]() Cytat:
![]() Alucior podoba mi się twój tytuł! ![]() Adzia gratki 50 dni!
|
|
#4966 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dzisiaj byliśmy z TŻ w USC, dostaliśmy wszystkie potrzebne papiery kolejna rzecz z głowy ![]() A w sobotę kupiliśmy smoking rozdaliśmy też kolejne zaproszenia, zostały nam 3 do rozdania ![]() Też jestem za tym tytułem: Idzie wiosna, kwitną kwiatki, wkrótce będą z nas mężatki! Ile?! ![]() Kate Noir do Peru?! Ale jazda! super, gratuluję ![]() U nas 88 ddś
|
#4967 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dłuższe wesele będzie ![]() i tak Wam ładnie poszło, tyle zaproszeń! ![]() Cytat:
|
|
|
#4968 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Przyszłam się pochwalić dziś równe 7 msc do ślubu
![]()
|
#4969 | ||||||||||||
|
Zadomowienie
|
Ja tylko poszłam spać, a tu tyyyyyyyyyle postów
![]() Cytat:
Więc można pić i pić.Dziękuję . Buciki mam stąd: http://dance-artis.pl/model-ds-17.html i tak sądzę, że stąd dużo osób zamawia. Przy okazji - ja mam nr buta 38 a musiałam brać 39. Pan sam mówił, że numeracja jest niewspółmierna. Ja mierzyłam na miejscu, więc nie musiałam odsyłać na reklamację a tak by pewnie było, jakbym zamawiała po rozmiarze przez Internet. Cytat:
U nas tort późnym wieczorem jako atrakcja też jest. Taniec to coś nowego, przemycone z dolnego śląska. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Muszę się przypatrzeć bo zwykle są nagrania bardzo przekombinowane i mające wiele elementów które widzę i na nagraniach w klasycznym i na nagraniach z argentyńskim. Nie znam się też trochę... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
J.w. Cytat:
Też właśnie czytam i chyba trochę zgapię - dużo fajnego rocka ![]() Cytat:
Patronat musi być ![]() Cytat:
no dokładnie. Osobiście bym nie podołała ![]() Cytat:
Dzięki!Cukiereczki bomba - bardzo mi się podobają! |
||||||||||||
|
|
|
#4970 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
my mamy strasznie dużo jedzenia i napoje, tort, ciasta w cenie![]() U nas na 11 to nic dziwnego, zdarzają się śluby też na 9 :P Chciałam wstawić zdjęcia tych zaproszeń ale muszę podładować aparat ;( więc do wieczora pojawią się na pewno
|
|
|
#4971 |
|
Zakorzenienie
|
Robusta gratuluję
![]() weselna super figurki! wybrałabym tę trzecią
|
#4972 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie 109! Jeszcze 9 dni do studniówki ![]() Cytat:
|
|
#4973 |
|
Wtajemniczenie
|
Idzie wiosna, kwitną kwiatki, wkrótce będą z nas mężatki!
mnie też ten się bardzo podoba
|
#4974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą po targach ślubnych zaczepiła nas pani dziennikarka, czy byśmy chcieli wziąć udział w Rozmowach w t(ł)oku" na tematy ślubne. Odmówiliśmy - a tak może byśmy wystąpili w tym odcinku, bylibyśmy sławni, a Wy mogłybyście się z nas pośmiać say-hello Polska, polska - ale że robi się coraz sławniejsza, to niestety się ceni. Suknie Zienia - tu faktycznie minus, że są źle odszyte. Ale jakby to poprawić, to parę pomysłów ładnych. robusta Gratulacje ![]() weselna Słyszałam o tańcu ze świecami, ale jeszcze nie spotkałam się z tym na weselu. Muszę jeszcze pogadać z wodzirejem, czy to się u nas sprawdzi (niestety wiele osób od nas nie lubi tańczyć ) A figurki cudne. Rozumiem, że minusem jest cena - ale z drugiej strony zostaną Wam na dłużej jako piękna pamiątka.
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2014-03-18 o 11:02 |
|
|
|
|
#4975 |
|
Zadomowienie
|
Te figurki
Ale cena ![]() Może trzeba poszukać jakąś osobę, co ma zdolności artystyczne, kupić modeline, zapłacić (napewno wyjdzie taniej) i mieć tak samo piękne figurki
|
|
#4976 |
|
Zadomowienie
|
Aaaaa uciekło mi cytowanie
Z tego co pamiętam to witam wszystkie nowe PMki Gratuluję rocznic, urodzin i coraz krótszego czasu do ślubów. ![]() Ja jestem mega zawalona robotą i średnio mam czas na wizaż. W piątek byliśmy oglądać obrączki, mamy już wybrane, ja 4 mm a tż 6 mm. Złotnik czeka tylko na sygnał żeby robić. Raczej się zdecydujemy bo koleś jest znajomy, porządny i mamy do niego zaufanie. Jak już będziemy je mieć to się pochwalę, teraz modelu poglądowego nie mogę pokazać, bo to "składak" z kilku modeli ![]() Wczoraj przyszedł mi również welon, ale wymienię go na 10 cm dłuższy i gęstszy, o ten zamówię: http://butterfly-dodatkislubne.pl/we...ony-p-298.html a mam ten co w załączniku: Aha i jestem za tytułem Alucior: Z roku - miesiąc, z miesiąca - dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen.
Edytowane przez Aasikk Czas edycji: 2014-03-18 o 11:12 |
|
|
|
#4977 | ||||
|
BAN stały
|
Głosuję na tytuł Aluciora !!!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
te poduszki pod palce to pic na wodę, szkoda 2 dych Buty dla mamy już zamówiłam bez nichCytat:
![]() Wysłane z telefonu |
||||
|
|
|
#4978 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4979 |
|
Zakorzenienie
|
Kate noir- gratulacje ! Mysle ze moj tz chetnie by sie z wami przejechal. On za tym kierunkiem optuje
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#4980 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Mnie się to z weselami Wiśniewskiego kolarzy
![]() Oba tytuły mi się podobają Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.

Wyruszacie od razu po ślubie, czy celujecie w tamtejszą wiosnę/lato?
) będzie się ładnie komponować. Sukienka jest piękna, zwiewna i to najlepiej by pasowało. Faktycznie, może marynarka by całość za bardzo przytłoczyła. Z innych opcji koronkowe bolerko lub etola do tego to byłoby za dużo.

?

?
Żeby nie było - nie chodzi mi o to, że no jak dziecko przed ślubem (sama jestem z wpadki rodziców 

(zostało już kilka sztuk to w najbliższy weekend rozdamy i kilka już w tygodniu do końca marca) i pisałam mgr. 

nie ogarniam tego dziewczyny! jak mozna bawić sie od 12 do 4 rano? a jedna Polska niby