|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna idzie, bocian za nią, każda z nas tu będzie mamą - część IV.
Biorę już 1,5 miesiąca. Miewałam częste bóle głowy i mdłości ale od tygodnie nic mi nie dolega. Więc albo się przyzwyczaiłam albo to nie było od bromka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ale raczej będziemy tu tkwić jeszcze jakiś bliżej nieokreślony czas... Jak będę mieć możliwość to napiszę znowu... Dzięki za słowa wsparcia, trzymajcie się ![]()
![]() |
#184 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Kasia a może skok rozwojowy?
Ula lecimy na wakacje na 2,5 tyg ![]() Lila zdrowia dla Was i mam nadzieję że wszystko pójdzie po Waszej myśli ![]() Ja z bromkiem nie pomogę bo nie brałam nigdy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Zadomowienie
|
Hejka.Bylam u ginka. poszlam do zupelnie innego niz zwykle (tamta 1,5 roku zbywala mnie bez badan). Ten lekarz wywarl na mnie bardzo dobre wrazenie. przebadal mnie dokladnie. Dal skierowanie na prolaktyne ale tylko na zwykla bez obciazenia. Jak bedzie mozliwosc to prywatnie dokupie z obciazeniem. W pt mam kolejna wizyte juz z wynikami.
Odzyla jakos we mnie nadzieja. W koncu cos sie zaczelo dziac. Ula a jak dlugo po rozp leczenia zaszlas w ciaze? ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- A gdzie Natalka?
13 luty 2015 - 4kg i 58 cm 13 maj 2015 - 6,9 kg i 64 cm Edytowane przez ewccik Czas edycji: 2014-03-17 o 15:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#188 | |||
Wtajemniczenie
|
Ja od wczoraj próbuję się zalogować i mnie nie logowało a się okazało, że mi się stronka zawieszała
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Faktycznie, gdzie natalka, magdzia, dominika i pozostałe panie?? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
ja jestem na bieżąco ale kompletnie mi się nie chce pisać bo tak naprawde nic sie nie zmienia u nas… chyba mam jakis spadek formy...
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() Jutro będziemy mieć szczegółowe usg i lekarze podejmą decyzję w sprawie rozwiązania... Możliwe, że jeszcze w tym tygodniu poznam Natanka .... Z tego co lekarz mówił wczoraj, że jeśli wyrażę zgodę to mogą próbować wywołać naturalnie, ale dla mnie zbyt duże ryzyko i chyba będę wolała od razu cc... zobaczymy... może następny mój post będzie już z domu z kruszynką na rękach... Proszę kciuki za Nas, przede wszystkim za mojego synka, żeby wszystko było z nim dobrze... Umieram ze strachu o moje dziecko.... Trzymajcie się kochane ![]() ![]()
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Podróżniczka
|
Cześć dziewczyny. Jestem, ale od soboty na prawdę czuje się fatalnie i walczę z przeziębieniem, z tym że nic nie pomaga. Jestem osłabiona i rozbita, ale nadal w dwupaku
![]() ![]() Lila - mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Nie martw się kochana, ważne, że jesteś w szpitalu i lekarze czuwają nad Tobą i synkiem ![]() ![]() ![]() ![]() Ewciku - u mnie było tak, że wyszła podwyższona prolaktyna a po obciążeniu to już w ogóle. Brałam na początku małe dawki, później zwiększałam, ale zostałam przy jednej dziennie. Zaczęłam brać od środka cyklu, czyli wtedy kiedy ginka mi przepisała. Zaciążyłam w 4 cyklu z Bromkiem, al enie wiem czy to konktretnie jego zasługa bo brałam jeszcze inne leki wtedy. Dobrze, że trafiłaś na dobrego gina, który przejął się sprawą i zlecił Ci badania. Objawy miałaś jak typowe da hiperprolaktynemii. Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2014-03-18 o 12:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jutro mamy ortopedę i się boję, ze znowu Marysia będzie płakać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Rozeznanie
|
Hejka
![]() Lila kciuki mocno zaciśnięte ![]() Brilliant chyba jak Marysia trochę popłacze to nic jej się nie stanie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj byłam na pobraniu krwi, we czwartek wyniki z tym że nie robili mi z obciążeniem, nawet prywatnie nie chciała mi zrobić - to są zalety mieszkania na takim zadupiu jak ja. ![]() A jutro lecimy do Londynu ![]()
13 luty 2015 - 4kg i 58 cm 13 maj 2015 - 6,9 kg i 64 cm Edytowane przez ewccik Czas edycji: 2014-03-18 o 17:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Rozeznanie
|
Byłam dzisiaj u gina w związku z wynikiem cytologii. Przepisał mi leki i powiedział żeby zacząć brać po @ i w następnym cyklu odpuścić sobie starania
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Ewcik zazdroszczę wakacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Lila widzę że wybraliście imię Natan
![]() ![]() Brilliant tak we wtorek za tydzień w poznaniu… Tż'ta koleżanka nam poleciła swoją lekarkę i do niej idziemy ![]() Ewcik Ja się dziwie że ty dawno tego badania nie zrobiłaś …Zmien lepiej lekarza bo to jakiś konował co podstawowych badań nie zleca! Udanego pobytu w Londynie ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#200 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ewccik - udanego wyjazdu ![]() natalka - ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |||
Zadomowienie
|
Heja! Dopadło mnie mega zatrucie a co ciekawe wszyscy w domu też chorzy i z gorączką, więc mamy mały szpital...Na szczęscie Zosię oszczędziło
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#202 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jakaś infekcja wyszła ale nie wiem dokładnie bo nie ma podanej grupy tylko jest opis który mi nic nie mówi. Dlatego właśnie chcę do starej ginki iść żeby dowiedzieć się co i jak. Natalka ja nie chcę przerwy, nic ona nie da ![]() Ula trzymaj się kochana, chyba jakiś wirus szaleje bo u mnie w pracy kilka osób rozłożyło. Co tu takie pustki ostatnio? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Wtajemniczenie
|
ula - dobrze, że Zośkę ominęło
![]() linka - to daj znać jak się czegoś dowiesz ![]() Więc u nas po wizycie dobrze. Marysia nie płakała a stópki bardzo dobrze się ułożyły ![]() Gdzie wszystkie laski?? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, my się powoli pakujemy, trzymajcie kciuki za nas
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hej dziewczyny mam mały problem. . . wczoraj wkładając sobie tabletkę wieczorem zauważyłam kolor brązowo czerwony na palcu . . . dzis rano jest brązowo a teraz jak byłam w toalecie jest taki kremowy z domieszką brązu, i troszkę się martwie skąd to się wzięło? Czy któraś z Was mam miała tak podczas ciąży? Ja dziś mam wizyte u ginekolog ale bez usg tylko krew mocz waga ,ale powiem jej o tym śluzie może się zgodzi i mi tylko looknie przez usg czy z bąbelkiem wszystko okej ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#206 |
Podróżniczka
|
Czesc dziewczyny.Ja nadal przeziębiona kaszle jak,stary palacz,jak nie przejdzie do poniedziałku idę do lekarza.
Brilliant - czyli jest dobrze. Czekamy na opis rtg. Kinga - ale macie super z tym wyjazdem. Udanej podróży! Ula - dobrze,ze Zosia zdrowa. Jakiś wirus panuje ostatnio a i pogoda nieprzyjemna. Kuruj sie ![]() Natalka - ja mialam takie plamienia. W ogóle jak wiesz mnie non stop jakieś plamienia dopadaly. Po pierwszych które,dostalam jakoś w 2 miesiącu (to byly plamienia w czasie przypadającej @ ) Dostalam wiecej progesteronu. Byc moze u Ciebie tez trzeba będzie podniesc dawke. Ale moze to byc i blachostka Np podraznilas sobie szyjkę dzien wcześniej aplikacja tabletki, albo po przytulankach. W pierwszym trymestrze ma prawo trochę na brązowo plamic szyjka staje sie silnie ukrwiona,moga robić sie malutkie,niegroźne krwiaczki które pękają. Z babelkiem na pewno wszystko ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak jak magdzia pisze, może to być czas przypadającej @. Ale piszesz, że tylko na palcu masz czyli nie plamisz tak? kinga - przyjemności ![]() magdzia - moze nie czekaj z lekarzem i prędzej się wybierz jak tak długo to choróbko Cię męczy? Dasz znać co z koleżanką Twoją? ![]() Ahhhh tak piękna pogoda, ze zaraz ruszamy na spacer i nowe butki dla mamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Na bieliźnie nie mam nic tylko jak się podcieram...
![]() |
![]() |
#209 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ehh szkoda gadać już mi na to wszystko... Najpierw zero pomocy w ciaży a teraz też ciągle pod górkę bo badania można zrobić ale nfz oczywiście takich nie refunduje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No niestety polska służba zdrowia nie ma się czym chwalić… a ja nie wiem po co wszyscy płacą składki w NFZ jak i tak 3/4 wizyt czy badań człowiek robi prywatnie bo inaczej czeka się miesiącami…. To jest kpina! Współczuję Wam że nie możecie w końcu odpocząć psychicznie bo pewnie to dla Was stresujący czas. . . Oby wszystko poszło po Waszej myśli!! A co do tej Twojej lekarki co mi podawałaś dane to mój tż't uparł się że do niej nie idziemy (mówiłam mu o waszych przebojach z nią) wiec jedna z jego koleżanek nam poleciła kogoś innego :-/ No nic we wtorek się okaże czy był to dobry wybór:P Zazdroszcze Wam pogody bo u nas dzis ulewa za oknem. . .
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.