Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-19, 15:03   #3931
Figulina987
Zadomowienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Kilka info na temat fotelików RWF - generalnie to co wklejała Bajka, ale w skrócie

http://mamygadzety.pl/rwf/
Stary 2014-03-19, 15:06   #3932
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Teacherka graty za zębola!

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Nadrabiam Was ale niemam sil isac.. leb mi peka.

Doszlam dzis do wniosku ze moj Filip toleruje tylko jablka i gruszki a nie toleruje jagod, brzoskin, moreli, bananow, sliwek po tym mamy zawsze mega pisk twardu brzuch i zmagania z kupa.. tak jak wczoraj wieczorem i dzis po wczorajszym bananie.. niechxe jesc nic a jak wczoraj od 14.30 niejadl i laskawie zjadl o 20 to z wielkim krzykiem i piskiem kazdy lyk mleka to przelanie w kiszkach.. i jakos podrzucajac szeleszczac czym sie da wypil 200 ml a pozniej czesc ulal..
ogólnieodnośnie bananów to czytałam,że najlepiej dawać po 8 miesiącu. Już w kilku miejscach to wyczytałam.

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
motylku brawa dla Tusiaczka- zdolna dziewczynka
moja natomiast od paru dni ostro probuje usiąść kiedy leży an poduszce,a kiedy ją trzymam na swoich kolanach,to prostuje nogi do stawania... na bank będzie chodzić przed roczkiem,na bank!
brawa

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Wiesz co, a może jej się po prostu pić w nocy chce?
Nie macie jakoś sucho albo ciepło w sypialni?

Super

Mojego po Dzidziusiu też wysypało... raz użyłam na szczęście próbki i nigdy więcej

Proszę bardzo
Podpinam się pod pytanie o foteliki

Kurcze, ja też tak chcę... Jaśko pluje jabłkiem... sokiem jabłkowym.. . wszystkim co cycem nie jest...
Powiedzcie, że w końcu zatrybi

Dziewczynki przymierzamy się do chrztu i chrzcin. Na pewno impreza w knajpce, bo w mieszkaniu się nie zmieścimy, ale mała, na 12 dorosłych i 3 dzieci (z czego dwoje poniżej roku). Koło teściów jest fajna knajpka włoska, więc chyba zrobimy po prostu tak, że zarezerwujemy stoliki i z karty sobie goście zamówią obiad. Na deser oczywiscie torcik, a że mam genialną babeczkę, która piecze i ozdabia torty, to mocno sie zastanawiam jaki chcę
Szczególnie, ze zbiegnie się toto mniej więcej z półroczkiem Janka, więc torcik bardziej "luźny" niż typowo chrzcielny bym chciała... Jak myślicie, taki bym mogła czy "nie wypada"?
Jakie Wy miałyście torty - o ile w ogóle?
super tort, ale może lepiej na urodzinki?Bo jednak wszyscy mają baardziej chrzestne Można taki bardziej tort na chrzest, biły itp i tylko żaglówkę z marcepanu? Ja miałam motylki fioletowe

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
hej
nadrabiam
ale naskrobałyście od wczoraj

popłakałam się z śmiechu
skąd do głowy przyszedł Ci Zdzich ?

ooooo Siostra wiedzę będzie Cie uczyć jak dziecko wychowywać
dowiesz się jeszcze że dziewczynki noszą symbol szatana czyli Hello Kitty

hehe
w moim szpitalu mieli najlepszy chleb i wędlinę
a serio to tak mi smakowało bo byłam megggga głodna po porodzie

pochwal się krzesełkiem

foczka jest extra wynalazkiem

ja na Twoim miejscu już bym obniżała
a ile masz poziomów 2 czy 3 ?

drewniane ma 3 poziomy, turystyk 2 poziomy

a my wróciłyśmy od mojej koleżanki, ma synka 3 miesiące młodszego. Ogólnie to mi przykro było, bo narzekała tylko,że nie chce na brzuszku,że nie chce główki podnosić, ciągle mu mówiła "Widzisz, a Tusia ....totamto, a ty nie". Ja jej ciągle tłumaczę,żeby nie porównywała i mam nadzieję,że zmieni takie podejście. Bo ciągle z niego niezadowolona

A ostatnio mój mąż mi mówi,że ja pewnie chcę,żeby Tusia była intelektualistką, czytała dużo książek itp. A ja mu na to powiedziałam,że marzę o tym,żeby robiła wszystko wedle swoich potrzeb i zainteresowań oraz żeby była szczęśliwa i pewna siebie.Bardzo chcę ją wychować tak,żeby był kim sama zechce być,żeby nie miała żadnych kompleksów itp. DLatego zawsze będę ją chwalić, a jak mi ktoś będzie gadał,że ją tym rozpuszczam to będę to miała gdzieś.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 15:06   #3933
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Jeju ile do nadrobienia.....

Dziewczyny kiedy obniżacie "piętro" w łóżeczku?
Tak mnie dzisiaj naszło, bo grad u nas zaczął walić, młoda mi się obudziła, a że spała na brzuchu to tylko widziałam taką główkę nad szczebelkami wystającą i zaglądającą co się dzieje.

Chciałam jeszcze powiedzieć,że wczoraj już usiadła kilka razy normalnie na prosto, po czym z tej pozycji płynnie przechodziła na brzuszek

Zastanawiamy się właśnie kiedy obniżyć, poziom. Narazie obserwujemy.
Za podtłuszczone
Stary 2014-03-19, 15:07   #3934
bojatoja
Zakorzenienie

hejo.
Powoli nadrabiam dzisiejszy dzień.
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
koniec męczenia buły kupiłam tulę w rowerki
Super. Z tych co wzoraj pokazywałaś, najładniejszy ten w rowerki
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
apropos dobrych rad
patent na smoczek w buzi i smoczek w rece jest genialny
DZIEKI
Maciek jak usypial to bez przerwy wyciagal sobie smoczek i cesto usnac nie mogl
a teraz ma dwa i usypia w dwie minuty
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
O dobry patent

Co do glutenu, niech każdy robi jak chce
Ja pierwszy raz o ekspozycji usłyszałam tutaj. I robię ją.
Moja koleżanka pracuje u mnie w mieście w sklepie z żywnością bezglutenową i mówi, że teraz jest taki bum na tą żywność jak nigdy. Tyle osób ma uczulenie na gluten, zwłaszcza dzieci. Więc daje mi to do myślenia
Np. moja sis też nie będzie robić ekspozycji.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 15:12   #3935
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Zastanawiamy się właśnie kiedy obniżyć, poziom. Narazie obserwujemy.
Za podtłuszczone
what nie wiem o co chodzi

aaaaaa chyb już wiem - za pogrubione?

Edytowane przez Figulina987
Czas edycji: 2014-03-19 o 15:13
Figulina987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 15:15   #3936
policzanka
Wtajemniczenie

karolson to jest filmik dotyczący tej spacerówki o ktorej była mowa:

motylku ja wiem ze jeszcze za wczesnie na parasolke i wiem ze to ogromna kasa tym bardzie dla Nas..juz mąż wybił mi ją całkowicie z głowy

teacherko brawa za ząbka!

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2014-03-19 o 15:16
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 15:16   #3937
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

papuga boje sie ze jak caly dzien nie bedziesz karmic to ci laktacja padnie
w sensie wypadaloby choc raz w ciagu dnia odciagnac
swoja droga jak tylko bede mogla wozek dzwignac to czas sie spotkac tylko nie wiem gdzie
Ej, nie zapomnijcie o mnie
Ja jestem np. w sobotę w krk bo mam zjazd
29.12.2016 [9tc]
Stary 2014-03-19, 15:27   #3938
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:

ogólnieodnośnie bananów to czytałam,że najlepiej dawać po 8 miesiącu. Już w kilku miejscach to wyczytałam.

brawa

super tort, ale może lepiej na urodzinki?Bo jednak wszyscy mają baardziej chrzestne Można taki bardziej tort na chrzest, biły itp i tylko żaglówkę z marcepanu? Ja miałam motylki fioletowe

a my wróciłyśmy od mojej koleżanki, ma synka 3 miesiące młodszego. Ogólnie to mi przykro było, bo narzekała tylko,że nie chce na brzuszku,że nie chce główki podnosić, ciągle mu mówiła "Widzisz, a Tusia ....totamto, a ty nie". Ja jej ciągle tłumaczę,żeby nie porównywała i mam nadzieję,że zmieni takie podejście. Bo ciągle z niego niezadowolona

A ostatnio mój mąż mi mówi,że ja pewnie chcę,żeby Tusia była intelektualistką, czytała dużo książek itp. A ja mu na to powiedziałam,że marzę o tym,żeby robiła wszystko wedle swoich potrzeb i zainteresowań oraz żeby była szczęśliwa i pewna siebie.Bardzo chcę ją wychować tak,żeby był kim sama zechce być,żeby nie miała żadnych kompleksów itp. DLatego zawsze będę ją chwalić, a jak mi ktoś będzie gadał,że ją tym rozpuszczam to będę to miała gdzieś.
Kurcze ja też tak robię.Porównuję ile wasze dzieci umieją,a moja nic,tylko leży i ewentualnie łapie nóżki i gada.I też wciąż narzekam,że ona tego czy tamtego jeszcze nie umie. Przedwczoraj byliśmy u znajomych,których synek w niedzielę kończy 7miesięcy i on już raczkuje,siada,staje,chic hra się i tak mi się jakoś smutno zrobiło,że Helka nic.Muszę przestać ją porównywać do innych dzieci

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

No i przy okazji gratki za skończone miesiące,nowe umiejętności i ząbki

Stary 2014-03-19, 15:34   #3939
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

u nas leje i nici ze spaceru
U nas też pogoda do bani. Strasznie brzydka ALe jutro ma być już przyjemnie
Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Zuzia kończy dzisiaj pół roku, ale mi to szybko zleciało.
Skończyło padać właśnie, zaraz się chyba zbieram na zakupy, ugotować obiad szybko i do rossmanna bym poszła bo mam 40% na kaszki do dzisiaj i dokupiłabym jeszcze Zuzi.

Odciąganie Zuzce smarków z nosa to jakaś masakra. Rzuca się, płacze, odciąga mi rękę i w 1 osobę ciężko to zrobić.

Co do odciągania to może przed telewizorem, u mnie czasami pomaga
Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość

z marcinem lepiej, wczoraj wieczorem jeszcze gorączkował, podalismy paracetamol i od tamtej pory na razie spokój lekarka rozłożyła ręce i powiedziala ze nie wie skąd gorączka bo osłuchowo czysto ja mniemam ze u nas w domu po prostu ten wirus nadal panuje, wiec ponownie organizm zareagował po szpitalu. to optymistyczna wersja
Zdrówka dla Marcinka
29.12.2016 [9tc]
Stary 2014-03-19, 15:43   #3940
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Tez myslalam ze mam luzne podejscie do kp, a dzisiaj rano jak soie pomyslalam ze mialoby sie skonczyc to nie moglam zasnac i stwierdzilam ze nie jestem na to gotowa. A z drugiej strony jak ma sie Amelcia nie najadac to nie chce jej meczyc. Bedzie co ma byc, najwyzej bedzie mi smutno pare dni, grunt zeby Amelicie bylo dobrze

A w ogole ostatnio jej spiewamy : "Amelita, Amelita przyprawa wysmienita..." albo "Amelita, Amelita dziewczyna ratownika..." i zaciesza jak glupia nawet jak jeczy to jej to humor poprawia
mnie też coraz bardziej zależy na kp, dziwne, sama nie wiem skąd to się bierze przy Dawidku też mi bardzo zależało, ale w sumie nie lubiłam tego, a teraz jest inaczej
poza tym jakieś takie dziwne poczucie sprawiedliwości, że powinnam młodszego karmić chociaż tyle co starszego

ja śpiewam: "idziemy na wycieczkę, bierzemy Miłka w teczkę, a Miłek fiku miku, narobił w teczkę siku itd."

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Super jest
Lekki, dobrze się składa, solidny, przetrwal 1,5 roku z Eda i prawie jest zniszczony (jakieś obtarcia czy coś ma).
Jak możecie wydać tyle kasy, to polecam ja bym tyle na wózek nie wydała, ale dostaliśmy i jestem superzadowolona
tylko, że my już mamy małą spacerówkę i jestem z niej bardzo zadowolona, ale zawsze jak widzę to espiro na ulicy to mi jednak żal, że się nie zdecydowałam

Cytat:
Dzięki, czyli myślisz, ze "wypada"?
Gdybym w domu robiła, też bym sama piekła, ale że robimy w knajpce, to niekoniecznie Poza tym zamieszania będzie sporo, bo trzeba będzie babcię z Nysy przywieźć i zabawiać, więc nawet nie miałabym kiedy
A tak mam sprawdzoną dziewczynę, nie jest jakoś bardzo droga, a robi przepyszne i prześliczne torty
jak dla mnie wypada
ja zawsze zamawiałam torty na wszystkie okazje, ale tym razem postanowiłam jednak upiec w domu nie wiem czy to dobra decyzja, bo całe chrzciny na mojej głowie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
http://www.amazon.es/gp/product/B005...rd_i=602357031

o taka, nie kupowałabym, ale ze względu na wylot do PL kupilismy
super jest ten wózek interesowałam się nim jak szukałam parasolki

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 15:48   #3941
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

ja śpiewam: "idziemy na wycieczkę, bierzemy Miłka w teczkę, a Miłek fiku miku, narobił w teczkę siku itd."
my to w samochodzie spiewamy

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość

Wczoraj dałam mu wodę przez słomkę i załapał, kiedyś czytałam że dobrze jest dawać słomką, czy to prawda?

Zastanawiam się nad kupnem kojca do ogrodu, wymogi to żeby był dość duży i był całkiem zakrywany moskitierą, fajnie jakby był składany. patrzyłam na all to sa też takie dmuchane i inne cuda na kiju. Zamawiałyście już jakieś właśnie z przeznaczeniem do ogrodu?

slomka to dobrze, zazdroszcze.. moze mojej dam?

kojec ostatnio kupiony przez nas ale bez moskitiery. za to przewiewny i 3 dzieci tam wejdzie

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 15:50   #3942
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Mialam cos popisac ale stracilam moc pamietacie lęki Ladan? Strasznie boje sie wojny...
wczoraj pisałam Wa ze oglądam Putina,nik się nie odniósł więc pomyślałam że tylko ja tak przeżywam
widzę że jest nas więcej
serio,boję się
wczorajsze orędzie jeszcze bardziej mnie nakręciło
Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

u nas leje i nici ze spaceru

ma dzisiaj przyjechać znajoma fryzjerka i naprawić mi to co mam na głowie.. mam nadzieję, że tym razem nie nawali
za fryzurkę
Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
o boze ludzie to maja pomysly

Julka sciagnela poszewke z poduszki
hehhehe wzięła przykład z Ladan
Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
U nas też pogoda do bani. Strasznie brzydka ALe jutro ma być już przyjemnie
jak tam idzie pisanie mgr ?
edit doczytałam w k
jutro będzie lepszy dzień

czekam na lepszą pogodę,mam dość kiszenia się w domu

Teacherka
za ząbka

u nas też chyba coś na rzeczy w temacie ząbków, od wczoraj Michaś strasznie narzeka,płacze itp po posmarowaniu jest trochę lepiej ale nie na długo

Misiek właśnie ogarnął że z brzucha może wrócić na plecy jestem dumna z Syna ,już nie będzie wielkiego alarmu że ma dość na brzuchu

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2014-03-19 o 16:17
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 15:54   #3943
agusiowata
Zakorzenienie

Adaś śpi. Pierwszy raz tak długo. Przespał porę obiadową. Ostatnio jadł o 10. Co jakiś czas zaglądamy, czy żyje. Na serio mamy takiego stracha, bo w dzień źle śpi. Przeważnie 30 min, czasem godzinę. Ponad 2 godziny śpi.
Stary 2014-03-19, 16:00   #3944
LaLoca
Zakorzenienie

zanim Was dogonię to napiszę, że znalazłam sposób na moją jęczącą marudę - NOSIDEŁKO. Tak jej się podoba, że ani piśnie

Zuzi Techerki gratuluję ząbka oby kolejne szły w mniejszym bólu
Drugiej Zuzi wszystkiego naj z okazji pół roczku

Czaszka ja nosiłam aparat 2 lata i nie tak dawno ściągnęłam. Żałuję, że tak późno, bo miałam straszny kompleks no ale nie stać mnie było. Z tego okresu pamiętam, że na okrągło myłam zęby i nie jadłam orzeszków, jabłek nie gryzłam, nie żułam gumy. Ból był tylko po zmianie gumek, ale do zniesienia. Czasem miałam tak rozchwiane zęby, że nie mogłam nic jeść to wcinałam papki, jogurty, zupy itp. Zaraz po założeniu dość długo nie mogłam przegryźć skórki chleba i warzyw. Generalnie nie było tak źle. Gorsze było noszenie retainera utrwalającego efekt, bo to taka plastikowa szczena jak dla sportowców i strasznie to było wkurzające, bo w tym ani jeść ani pić, ani się całować ponosiłam 11 miesięcy i walnęłam w kąt. Trochu poprzemieszczały mi się te zęby przez to, ale i tak jest ładnie i milion razy lepiej niż przed założeniem aparatu stałego.

Cytat:

brawa

Piękne słowa ale łatwo powiedzieć jak się ma taką grzeczną, roześmianą i zdolną Tusię :P
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 16:09   #3945
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Kurcze ja też tak robię.Porównuję ile wasze dzieci umieją,a moja nic,tylko leży i ewentualnie łapie nóżki i gada.I też wciąż narzekam,że ona tego czy tamtego jeszcze nie umie. Przedwczoraj byliśmy u znajomych,których synek w niedzielę kończy 7miesięcy i on już raczkuje,siada,staje,chic hra się i tak mi się jakoś smutno zrobiło,że Helka nic.Muszę przestać ją porównywać do innych dzieci

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

No i przy okazji gratki za skończone miesiące,nowe umiejętności i ząbki

myśleć tak może każdy, chodzi o to,że ona od najmłodszych lat go krytykuje, w sensie,że mu to mówi i daje odczuć,że jej zdaniem jest gorszy...

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
zanim Was dogonię to napiszę, że znalazłam sposób na moją jęczącą marudę - NOSIDEŁKO. Tak jej się podoba, że ani piśnie

Zuzi Techerki gratuluję ząbka oby kolejne szły w mniejszym bólu
Drugiej Zuzi wszystkiego naj z okazji pół roczku

Czaszka ja nosiłam aparat 2 lata i nie tak dawno ściągnęłam. Żałuję, że tak późno, bo miałam straszny kompleks no ale nie stać mnie było. Z tego okresu pamiętam, że na okrągło myłam zęby i nie jadłam orzeszków, jabłek nie gryzłam, nie żułam gumy. Ból był tylko po zmianie gumek, ale do zniesienia. Czasem miałam tak rozchwiane zęby, że nie mogłam nic jeść to wcinałam papki, jogurty, zupy itp. Zaraz po założeniu dość długo nie mogłam przegryźć skórki chleba i warzyw. Generalnie nie było tak źle. Gorsze było noszenie retainera utrwalającego efekt, bo to taka plastikowa szczena jak dla sportowców i strasznie to było wkurzające, bo w tym ani jeść ani pić, ani się całować ponosiłam 11 miesięcy i walnęłam w kąt. Trochu poprzemieszczały mi się te zęby przez to, ale i tak jest ładnie i milion razy lepiej niż przed założeniem aparatu stałego.

Piękne słowa ale łatwo powiedzieć jak się ma taką grzeczną, roześmianą i zdolną Tusię :P
nawet jakby nie był grzeczna to i tak będę się starała,żeby po prostu w siebie wierzyła. i pewnie takim czymś można jeszcze bardziej rozpuścić dziecko.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 16:09   #3946
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Motyl kurcze lipa z tą koleżanką. Odbiera sobie urok macierzyństwa takim gadaniem,narzekaniem
przykład nasze forum tutaj dzieci sa w podobnym wieku a rozstrzał umiejętności ,wielkości,zdolności i ,,grzeczności" jest ogromny !

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-03-19, 16:13   #3947
misia332
Zakorzenienie

A ja jutro jade z Kornem do pediatry, niepokoi mnie jedna rzecz i muszę sie dowiedzieć co i jak.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 16:14   #3948
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
myśleć tak może każdy, chodzi o to,że ona od najmłodszych lat go krytykuje, w sensie,że mu to mówi i daje odczuć,że jej zdaniem jest gorszy...

nawet jakby nie był grzeczna to i tak będę się starała,żeby po prostu w siebie wierzyła. i pewnie takim czymś można jeszcze bardziej rozpuścić dziecko.
moim skromnym zdaniem wiara w siebie i rozpieszczenie, to dwie różne rzeczy.
można być rozpieszczony a nie mieć wiary w siebie za grosz

mój mąż powtarza wciąż, że musi wysłać młodego na jakieś sztuki walki żeby nauczył się wiary w siebie, samoobrony, żeby nie być taką dupą wołową w szkole jak my, żeby nikt mu nie dokuczał i nie był "czarną owcą"... ja to już w ogóle byłam totalną sierotą

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

ahh... i dzięki, bo jakoś nie pomyślałam, że to może być jęczmień
Stary 2014-03-19, 16:23   #3949
Aaamelkaa
Zakorzenienie

wiecie co ?
mamy wrzesien/pazdziernik 2012 zaczęły 8 wątek ! a my za chwile będziemy mialy 8 część

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-03-19, 16:34   #3950
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem poszłam do mamy na lampkę wina, TŻ kąpał małego sam. Ubrał mu do spania body z krótkim rękawem, a na dół Rajstopki
Ale już nie przebierałam młdego.
starał się facet Dobrze, że w ogóle w cokolwiek go ubrał

Cytat:
Chciałam jeszcze powiedzieć,że wczoraj już usiadła kilka razy normalnie na prosto, po czym z tej pozycji płynnie przechodziła na brzuszek
Brawo dla Tusi

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Mialam cos popisac ale stracilam moc pamietacie lęki Ladan? Strasznie boje sie wojny...
Ja też się boję, ale staram się o tym nie myśleć. W sumie to ostatnio nawet przestałam wiadomości oglądać, żeby się nie stresować.

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
Mój Mysz mały odkrył nową zabawę- przykrywa buzię czym się tyklo da i czeka na ratunek
Znam tą zabawę Mój Szymek robi to samo, a ja biegnę go ratować.
Cytat:
Dzień dobry
Zuzia kończy dzisiaj pół roku, ale mi to szybko zleciało.
Mi do pracy też się nie chce wracać, zwłaszcza do mojej kierowniczki. W czerwcu/lipcu idę pogadać czy nie dało by się na inny dział mnie przenieść. Do pracy wracam na pocz. grudnia bo mam jeszcze urlop zaległy, pewnie szybko to zleci.
Wszystkiego dobrego dla Zuzi z okazji pół roczku Ja do pracy też jakoś w grudniu mam wracać… niby jeszcze sporo czasu, a ja już rozmyślam i się martwię jak to będzie tyle godzin w ciągu dnia bez Szymka

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
U nas standardowa nocka z pobudkami średino co 2 h....
Pogoda paskudna, a tak się cieszyłam, że pójdziemy na spacer z mężem, bo dziś ma długą przerwę między zajęciami... I d*** Chyba do CH ich wyciągnę, muszę się ruszyć z domu bo zwariuję....
No i tym razem to już naprawdę obwieszczam, że

MAMY PIERWSZY ZĄBEK! prawa dolna jedynka stuka, puka, drapie. Wyraźnie czuć pod palcem i widać gołym okiem, ,mam nadzieję, że już całkiem się przebiła, bo koszmarne dni za nami, oby już się skończyło to cierpienie...

Edit.
Po kolejnym obczajeniu dziąsełek stwierdzam, że druga jedyneczka w drodze, ale już bliziutko bliziutko. chciałam zrobić zdjęcie, ale Zuza chciała zjeść aparat, więc.... :P
Gratuluję ząbka, a właściwie lada moment ząbków Masz rację, wyrwij się z domu chociaż na chwilę, nawet i do CH. Dobrze Ci to zrobi

Cytat:
Dziewczynki przymierzamy się do chrztu i chrzcin. Na pewno impreza w knajpce, bo w mieszkaniu się nie zmieścimy, ale mała, na 12 dorosłych i 3 dzieci (z czego dwoje poniżej roku). Koło teściów jest fajna knajpka włoska, więc chyba zrobimy po prostu tak, że zarezerwujemy stoliki i z karty sobie goście zamówią obiad. Na deser oczywiscie torcik, a że mam genialną babeczkę, która piecze i ozdabia torty, to mocno sie zastanawiam jaki chcę
Szczególnie, ze zbiegnie się toto mniej więcej z półroczkiem Janka, więc torcik bardziej "luźny" niż typowo chrzcielny bym chciała... Jak myślicie, taki bym mogła czy "nie wypada"?
Jakie Wy miałyście torty - o ile w ogóle?
Super ten tort! Ja na roczek Szymka chciałabym coś pirackiego Na chrzcie mieliśmy biały tort angielski, z niebieską kokardą dookoła i niebieskimi trampeczkami na górze. Smak malinowy
Cytat:

Dziwna ta koleżnka… mnie to nawet najmniejsza rzecz, najmniejszy postęp mojego dziecka niesamowicie cieszy. Często też mu powtarzam, że „spokojnie, nauczysz się, masz jeszcze czas” Bez sensu takie porównywanie, tym bardziej dzieckiem o 3 miesiące starszym
Cytat:
Pokaż, pokaż, pokaż jakie!
Cytat:
hej
pochwal się krzesełkiem
krzesełko chicco Polly 2w1 kolor Marty, a łuk Tiny Love Leśni Przyjaciele (był jeszcze słoneczny, ale TŻ zadecydował, że dla jego syna ma być leśny)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3255kolor_Marty.jpg (26,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4001910133.jpg (48,0 KB, 24 załadowań)
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 16:42   #3951
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
to już przerabiaąłm jak było spotkanie organizacyjne zanim adi zaczął chodzic do przedszkola więc w miare się pilnuje zeby nie miał czaszki na koszulce albo spidermana no ale moje dziecko bawi sie w potwory i co gorsze on wie jak wyglądają ....że maja wielkie zeby i czerwone oczy i skąd on to wie...raz miał tatuaż z piracką skrzynia i czaszka bo zapomniałam mu zmyć z nieidzieli na poniedziałek bo zasnał nam w aucie wychodzi na to że mam w domu patologie już jej powiedziałam że dziecka pod kloszem nie trzymam i w neiświadomości nie bedzie żył.... tak wiec takie rzezcy mnie nei ruszaja zobaczymy czy mi coś powie czego ni ewiem ...ale on aobraca wszystko wten sposób ze to winni sa zawsze rodzice i sytuacja w domu ale jak mnie wkurzy to też mam na nią asy w rękawie

już dzisiaj do mnie dzwoniła czy przyjde na rozmowe czy nie no ale dzisiaj jednak nie ba sa jacyś goście w przedszkolu i urodziny wiec zamieszanie....rozmowa będzie pojutrze bo jutro nie dam rady

:dzie kuje:
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
od tego delikatnie zaczełam ale nie skonczyłam bo odwróciął kota ogonem mówiąc...a niechmi pani powie dlaczego on takie zabawy wymysla....zamurowalo mnie ż eniby sytuacja rodzinna ...ze my coś robimy nie tak.....nie m a się co przejmowac mam ksiedza po sąsiedzku co ma doktorat i jest pzy biskupie i z nim rozmawiałam na ten temat i mówił ż eto co siostra mówi to dzielić przez pół a jemu jakoś bardziej wierze niż jej

to jest ochronka przy kosciele prowadzona przez siostry serafitki...przedszkola dla małych dzieci tutaj nie ma tylko dopiero zerówka przy szkole....uroki wsi

oki mykam po adriana a tak paskudnie jest
chyba nie pozostaje Ci nic innego jak olanie siostrzyczki i jej morałów...
dobrze że chociaz ten ksiądz jest normalny
Stary 2014-03-19, 17:18   #3952
kaska87
Zakorzenienie

jestem
Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
do swojej t. to ja bym na obiad nie poszla, bym sie bala, ze mi jakas trutke do niego podrzuci
dobre
Cytat:
Zuzia kończy dzisiaj pół roku
gratulacje Bączku
Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość

z marcinem lepiej, wczoraj wieczorem jeszcze gorączkował, podalismy paracetamol i od tamtej pory na razie spokój
nie3ch zdrowieje

Cytat:
MAMY PIERWSZY ZĄBEK!

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Ogolnie rzecz biorąc. Denerwuje mnie ten kubełek Byłam spacerówką 2 razy i średnio jestem zadowolona. Juz zaczynam żałowac,ze nie wzięłma tego Britaxa-miał przynajmniej sporą budę i normalne siedzisko
a ciocia Kasia mówiła nie brać kubełka

cdn.

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 17:19   #3953
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:

przykre to... już pomijając że 3 miesiące to mega różnica na tym etapie, więc czego ona by chciała.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

slomka to dobrze, zazdroszcze.. moze mojej dam?

kojec ostatnio kupiony przez nas ale bez moskitiery. za to przewiewny i 3 dzieci tam wejdzie
wszystko ok, tylko za drogi
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 17:25   #3954
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:

ja mówię zawsze, że nie ważne kim będzie, ważne żeby był szczęśliwy
Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Super. Z tych co wzoraj pokazywałaś
już zamówione

Stary 2014-03-19, 17:28   #3955
ja-ika
Zakorzenienie

Kama dla Zuzi za pół roczku dużo zdrówka
Stary 2014-03-19, 17:28   #3956
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
mnie też coraz bardziej zależy na kp, dziwne, sama nie wiem skąd to się bierze przy Dawidku też mi bardzo zależało, ale w sumie nie lubiłam tego, a teraz jest inaczej
poza tym jakieś takie dziwne poczucie sprawiedliwości, że powinnam młodszego karmić chociaż tyle co starszego
Wiesz co u mnie to w tej chwili jest taka moja potrzeba. Bo to cycanie jest tylko nasze i nikt inny tego nie moze zrobic. I jak dzisiaj soie uswiadomilam ze mialoby sie to skonczyc to bylo mi smutno

Cytat:

Misiek właśnie ogarnął że z brzucha może wrócić na plecy jestem dumna z Syna ,już nie będzie wielkiego alarmu że ma dość na brzuchu

Moja sie strasznie broni przed tym powrotem na plecy. Jak czasami leci na boczek to szybko kombinuje zeby na brzuszku byc. A potem steka jak jej sie znudzi

Cytat:
Motyl kurcze lipa z tą koleżanką. Odbiera sobie urok macierzyństwa takim gadaniem,narzekaniem
przykład nasze forum tutaj dzieci sa w podobnym wieku a rozstrzał umiejętności ,wielkości,zdolności i ,,grzeczności" jest ogromny !
Ja jak czytam na forum co dzieciaczki robia to staram sie nie porownywac, bo bym sie zalamala. W koncu Amelka jedna z najmlodszych. Ale ciesze sie jak piszecie o nowych umiejetnosciach bo wiem co mnie bedzie niedlugo czekalo

Ale roznica jest ogromna. Jak bylismy u znajomych, to ich coreczka jest 7 tygodni mlodsza od Amelki, a roznica miedzy nimi ogromna. Ale to tylko swiadczy o tym jak duzo dzieciaczki w tych pierwszych latach musza sie nauczyc i to staje sie w zasadzie z dnia na dzien. Za pare lat w ogole nie bedzie miedzy nimi roznicy, a teraz jest ogromna

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 17:33   #3957
kaska87
Zakorzenienie

a my przychodzimy do t. na obiad, na podłodze w salonie już rozłożona mata dla Mikiego i na niej leżą rzeczy od teściowej i szwagierki no i ja spodnie z lidla dostałam te co chciałam nie spodziewałam się, a P. nie dostał nic to mama mu dała dużą nutellę

już jedzie do mnie nosidełko <taniec deszczu>
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_9296.jpg (86,7 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9297.jpg (121,6 KB, 47 załadowań)

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-03-19 o 17:35
Stary 2014-03-19, 17:39   #3958
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a my przychodzimy do t. na obiad, na podłodze w salonie już rozłożona mata dla Mikiego i na niej leżą rzeczy od teściowej i szwagierki no i ja spodnie z lidla dostałam te co chciałam nie spodziewałam się, a P. nie dostał nic to mama mu dała dużą nutellę

już jedzie do mnie nosidełko <taniec deszczu>
Super ciuszki, zwlaszcza spodnie I jak sie kiedys poskarzysz na T. to chyba baty dostaniesz :P

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 17:43   #3959
monie27
Raczkowanie

[QUOTE=mariiasia;45658435]daje Ci znać, że czas pościel zmienić?

a u nas pogoda depresyjna

super!

a co do marudzenia, to o dziwo mój dziś spokojny i bardzo zabawowy,ale zobaczymy co będzie później, oby nie powtórka z wczoraj

gratulujemy ząbka!!

może faktycznie po tym kremie. ja stosowałam od początku oilatum, najpierw krem, potem taki delikatny lotion-balsam, a że mi się skończył to od wczoraj testujemy oliwkę w żelu johnson

silna dziewczyna

uuuuu, ale to musi boleć....
ja obcinam Szymkowi na prosto i odpukać nie mamy takich problemów, więc nie wiem co można by zrobić. na pewno odkażać choćby octaniseptem

Niewno sama bylam u pedologa bo po ciazy tez zaczal mi wrastac paznokiec, i pedolozka opowiadala ze ma wizyte u 5 miesiecznego dziecka. Uspolczuje, ja wlasnie musze najpierw octanisept i tamponady czyli podkladac maly wacik bandaz zeby z boku odcigac skore od paznokcia

Wysyłane z mojego XT615 za pomocą Tapatalk 2
monie27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 17:44   #3960
teacherka
Zakorzenienie

Dziękujemy za gratulacje!

Wszystkiego naj dla Zuzi Kamy

Słuchajcie, od dziś mam nowy pomysl na Zuzę :P Mąż ją wziął na spacer, ale się rozpadało więc wrócili po 10 minutach, Zuzia zdążyła usnąć, więc otworzyliśmy szeroko balkon i postawiliśmy w wejściu wózek. Spała 2 godziny!!!! to sie nie zdarza nigdy! A my zdążyliśmy trochę sprzątnąć i przygotować obiad!

Tatuś pojechał na zajęcia a my się bawimy. Zuza bryka na puzzlach. A mama zaraz wrzuci coś ciotkom.

Amelkaaa, gratki dla Michasia!! Przeszkoliłby i Zuzke, co? Bo nieraz ma baaardzo dość leżenia na brzuszku i nic nie może na to poradzić... :P
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości