Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-20, 21:07   #4411
agusiowata
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość

Faceci niektózy to są... Próbuj, próbuj, musi coś przy Malej robić, tak nie może być...
Mojemu mężowi też się nie chce kąpać, ale kąpie jak jest w domu. Pampersa zmienia bez mojego gadania, jeść też teraz daje, ale na początku nie chciał go karmić, bo była masakra.
Stary 2014-03-20, 21:07   #4412
bojatoja
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
adopcja generalnie to dość kontrowersyjny temat ja osobiście gdybym miała tylko warunki to chciałabym adoptować dziecko. Ludzi często odtrąca to , że rodzicami maluszka była jakaś zapijaczona patologia i ja nie rozumiem takiego podejścia.. przecież biorąc takie dziecko pod swoje skrzydło daje mu się szansę na normalne życie a to przecież piękna sprawa
My chyba też chcemy Zobaczymy jak będzie z kasą. Zawsze chcieliśmy mieć trójkę. Dom będziemy mieć duży, pomieścimy się wszyscy a trzecia cesarka to niewiadomo czy nie będzie ryzyko.
Mąż jest bardzo za
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
my w polu ze szczepieniami
Jesteście do tyłu ze szczepieniami? My dzisiaj szczepiliśmy na żółtaczkę i kolejne szczepienie dopiero na rok.
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
(...)
ale za rok chyba pognamy do NY
Ja chce lecieć z Filipem do uk, ale nie wiem czy za rok, chyba lepiej za 2 lata bo będzie ciut większy
Cytat:
możesz możesz też zrobić kaszkę i dodać owoc do tego
u nas nadal max 100 ml wchodzi no, kaszki z owocem czasami zje 120ml....
a co do obrotów, to pediatra dobrze zrobiła że Cię uspokoiła, bo to żadna tragedia że Filip się jeszcze nie obraca. ale skoro próbuje, tzn że ma taka potrzebę i na pewno niedługo osiągnie cel
Mój Filip zjadłby więcej gdybym mu dała, akurat zjedzeniem nie ma problemu (z tego co zauważyłam u dziewczynek gorzej z jedzeniem niż u chłopaków).
Mam nadzieję, co do obrotów
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 21:09   #4413
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
mam pytanka...
1. czy Wasze dzieci tez sie tak drą przy ubieraniu? u nas jest masakra,jakby go ze skóry obdzierali, wszelkie ubieranie/przebieranie to koszmar..
2. czy dzieciaki tez Was ciągle macają po twarzy?u nas non stop,przy kazdej okazji i bywa to bolesne...
1 moja nie krzyczy było źle na początku i czasem marudzi jak bluzkę jej ubieram ale staram się jej śpiewać żeby się śmiała

2. Oj moja uwielbia dotykać twarzy i jak ja to mówię "badać teren" ale bolesne???niee to mile uczucie czasem szczypnie ale staram się ja powstrzymać od tego
Stary 2014-03-20, 21:10   #4414
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dzień dobry o co temu mojemu dziecku chodzi że się tu tak szybko budzi dziś zaczęliśmy dzień o 4.50.
Czarna weź wybierz wózek i daj znać to odgapie bo mnie już to przerasta
o matko to faktycznie szybko!moze to ten Polski klimacik na niego wpływa
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Encia kończy dziś pół roku
Brawo Elenko,duzo zdrówka!I super ze byłas z Edzikiem łaskawa dla mamusi tej nocy

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Gratki za pol roku

Julek tez
Juluś rośnij zdrowo!

Cytat:
gratulacje za pół roku, u nas też już dziś
i z tej okazji dziecko dało się wyspać, raz tylko obudził się, wystarczył smoczek i odłożenie na brzuch
i nawet obudził się w dobrym nastroju... przyda mu się na dzisiejsze szczepienia
Miłoszek Ty równiez!

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Bylismy wczoraj na zakupach i udalo sie kupic slodkiego ziemniaka, sa
ma nigdy nie jadlam.
Kilka pytan

1.Macie spacerowke przodem do siebie czy przodem do swiata?

2.Uzywalyscie moze pieluch Pampers Simply Dry?Jakie one sa jakosciowo?Chcialam ostatnio kupic, ale maz cos powiedzial, ze tansze to pewnie beda gorsze.

3.Raczej do mam starszych dzieci.Czy te rajstopy 6-12 naprawde starczaja az na pol roku?
1.przodem do mniefajnie ze jest taka opcja

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
kama, a w czy Maluch jeździ?
U mnie będzie bodziak z krótkim rękawem, na to koszulka z długim, kurtka wiosenna z kapturem, spodnie, skarpetki i cienka czapka (ale z uszami). Mały jeździ w spacerówce z taką osłonką na nogi.

A w ogóle miałam Bartka pochwalić, bo sam z siebie wpadł na to, że skoro zmieniliśmy ciuszki na 74, to mamy niedobór bodziaków. Pojechał wczoraj do Tesco, uzupełnił zapasy i kupił baaardzo fajne spodnie-bojówki w promo A w ogóle wymyślił, że skoro takie fajne, to rozmiar większe też weźmie. No i Jaśko ma spodnie

Kurcze, Wasze wpisy uświadomiły mi, że nie tylko dziecko na chrzest trzeba ubrać

kaska Napuszczę mamę albo teściową

maharet, tych Pampków używała moja koleżanka i mówiła, że badziew jakich mało. Spacerówkę mam Jaśkiem do siebie

Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci
ale masz domyślnego mężamoj by nigdy nie wpadł na to by pokupowac Lilce bodziaki badz jakiekolwiek ciuchy.za to nadrabia czym innym

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
hej

nie uwierzycie... mieliśmy wizytę u neuro ustaloną na 17 marca a ja byłam przekonana, że na 20- czyli dziś jestem wściekła okropnie sama na siebie, bo następny wolny termin jest 28 kwietnia
oj to nie ciekawie...
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 21:10   #4415
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Planujemy 11 maja, ale jeszcze nie byliśmy u księdza. Musimy pójść w najbliższym czasie, bo jak maz dzwonił pytać o stolik w restauracji, to juz miejsc nie było z powodu komunii. Wiec mam nadzieje, ze akurat wtedy w naszym kościele nie bedzie, bo wtedy lipa z chrztem, a chrzestny akurat z uk przylatuje.
A Wy kiedy ?
My mamy 11 maja

Cytat:
dziękuję dziękuję dziękuje

nie uwierzycie!!!!!!!! Tasia to chyba przez to że trzymałaś kciuki!
dałam Antkowi po kąpieli 150ml kaszki łyżeczką, zjadł ze smakiem, buziaczek w czółko, do łóżeczka i dziecko zasnęło w niecałe 5 min!!! Jestem w szoku!

nawet tz nie zdołał mnie zezłościć swoją obelgą "matole je*bany"..

tak się ciesze! odciągnę zaraz z cyca na najbliższą pobudkę, jak wypali to będzie bomba

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Bidulka kochana
czyli ile teraz waży?
zastanawiałam się się właśnie czy można podawać pietruszkę.
Inwersja ostatnio wspominała, że seler owszem uczula.
boszzzzzzz, co za prostak
brawo za postępy!

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
a tak Was podczytuję ostatnio nawet jestem na bieżąco
dziękuję

niestety zaliczyliśmy szpital byliśmy z zapaleniem płuc, tydzień ale łądnie się leczyła i wszystko gra

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

ja używałąm blokera z Ziaji, tani a naprawdę skuteczny, choc mówią, żeby jednak na co dzień tego nei używać, przestałam jak zaszłam w ciążę.
uuu, szpital? ale wazne,ze juz jest ok

co do blokera- nie powinno się tego cuda uzywać za czesto,bo mozna doprowadzić do powaznych stanów zapalnych.. pocenie się to jednak czysta fizjologia także z umiarem

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 21:14   #4416
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

co do blokera- nie powinno się tego cuda uzywać za czesto,bo mozna doprowadzić do powaznych stanów zapalnych.. pocenie się to jednak czysta fizjologia także z umiarem
Dokładnie

Dobranoc
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 21:14   #4417
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Ja dziś wylądowałam z Leosiem u doktorka
Wymiotował mi rano i potem się powtórzyło o 15 więc pojechałam zapytać o co chodzi...
a ten że to od zębów bo pomału wyłażą. Dali mu zastrzyk w dupkę przeciw wymiotom i syrop.
A ten lekarz to niezły koleś, odprowadził nas do zabiegowego a on polazł do pokoju obok na fajkę I gadał z inną pacjentką tak

Jeszcze krótka anegdotka o mojej T
Wczoraj kupiła Leosiowi pościel zieloną w misie, do tego prześcieradło niebieskie i ochraniacz żółty w paski nie wiem o czym myślała to dobierając
a dziś to założyłam hihi (żeby nie było że nie używam) no i przyszła i mówi: O Leoś babcia nie patrzyła na kolory a zobacz jak to ładnie razem wygląda no rzeczywiście ma niezłą fantazję

Cytat:
O 16 przed drzemką zrobiłam próbę, odciągnęłam swoje mleko i spróbowałam podać mu butelką. Z wielkim bólem i płaczem wymemlał 60ml, no ale nie zasnął bo przyzwyczajony do cycka, więc odłożyłam go do łóżeczka usiadłam obok i czekałam równe 14 min aż przestanie się zanosić i zaśnie () czułam się podle ale zadziałało. Szczerze myślałam, że będzie gorzej..
Pluje sobie w brodę że wpoiłam mu takie złe nawyki.

Dzisiaj odbyliśmy pierwszy spacer w spacerówce było super przykryłam go kocem i nie zmarzł

Jutro na 95% idziemy pierwszy raz na besen cykam się

tak jak obiecałam, wstawiam fotke
Miałaś czarne włosy? już od 2 lat się bujam z decyzją o dekoloryzacji jak pytalam u jednego fryzjera o to to mowila że muszę podpisać papier że jak mi wylecą włosy to nie będę im sapać to mnie trochę zniechęciło...

Cytat:
dziękuję dziękuję dziękuje

dałam Antkowi po kąpieli 150ml kaszki łyżeczką, zjadł ze smakiem, buziaczek w czółko, do łóżeczka i dziecko zasnęło w niecałe 5 min!!! Jestem w szoku!

tak się ciesze! odciągnę zaraz z cyca na najbliższą pobudkę, jak wypali to będzie bomba
brawo mi się jeszcze nigdy tak nie udało położyć i do jutra
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 21:14   #4418
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:

tak w ogóle to czy Waszym dzieciom starczają te obiadki/deserki w słoikach 125-130g?
bo Miłoszowi właściwie nigdy, po zjedzeniu dalej głodny i musi dojeść od 100ml nawet do 170ml
Adasiowi nie wystarcza. Obiadek zjada zawsze 190 gram, raz zjadł dwa małe słoiczki. Deserki też czasem więcej.
Stary 2014-03-20, 21:15   #4419
kaska87
Zakorzenienie

1.jpg

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 21:16   #4420
87czarna
Zakorzenienie

Julka zjadła dzisiaj po raz pierwszy kaszkę o smaku bananowym. Myślałam,że będzie się trząść,bo uwielbia deserki, tj. słodkie,a tu bez żadnych rewelacji

Stary 2014-03-20, 21:17   #4421
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość

Jesteście do tyłu ze szczepieniami? My dzisiaj szczepiliśmy na żółtaczkę i kolejne szczepienie dopiero na rok.
super, ze w tym roku już spokój
my w środę może wreszcie podamy 3 dawke 5w1, zostanie wzwb

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 21:17   #4422
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2014-03-20, 21:19   #4423
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2014-03-20, 21:21   #4424
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja mama mieszka jakies 40 km od ukrainskiej granicy i mi dzisiaj pisze, ze helikoptery wojskowe ciagle nad nimi lataja
brrr...

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Moja babcia do ukrainskiej granicy ma 10 km i mówi ze nic sie narazie nie dzieje.

ufffff.....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cytat:
hej Znów powoli nadrabiam. Dzisiaj wybieramy się na 11.00 na szczepienie. Piękna pogoda więc spędzimy więcej czasu na polku

Trzymam kciuki żeby się udało
Ja wyeliminowałam dwa karmienia całkowicie, południowe i wieczorne.
Teraz kp 4 albo 5 razy na dobe. W zależności ile jest karmień nocnych.
Ja szczerze powiedziawszy nie mam takiego parcia na karmienie, chciałam karmić max 7 miesięcy, teraz postanowiłam, że do ośmiu Z jednej strony szkoda mi przerywać karmienia, bo pokarm mam, ale z drugiej strony zaczyna mnie to trochę męczyć (zwłaszcza rano, jak Filip jest ciekawy wszystkiego, i co 10 sekund odrywa się od cyca i tak w sumie przy każdym karmieniu). Za to w nocy wygoda Chciałabym weeliminować jeszcze jedno kamienie w dzień, ale nie wiem jak to będzie.

Wiesz, że ja też będę wyrabiać Filipowi paszport, w razie Wu. Nigdy nie wiadomo czy nie trzeba będzie 'uciekać'.
Z tą wojną coraz poważniej

Hehe A tak się stresowałaś. Teraz trzymam kciuki, żebyś sprzedała ten wózek co masz
Dziewczyny ja tez wyrobie!Musze przy okazji i sobie..niech bedzie w razie ,,wu,,

Cytat:
mam pytanka...
1. czy Wasze dzieci tez sie tak drą przy ubieraniu? u nas jest masakra,jakby go ze skóry obdzierali, wszelkie ubieranie/przebieranie to koszmar..
2. czy dzieciaki tez Was ciągle macają po twarzy?u nas non stop,przy kazdej okazji i bywa to bolesne...
o tak!o to jak!nie wiem czemu,staram się robic to delikatnie..probowałam ubierac ją szybko,probowałam wolniej ale zawsze jest to samo..
Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
mariiasia no niefart z ta wizyta ja mam kalendarz taki biurkowy i tam sobie zapisuje jakies wizyty, wyjscia, szczepienia, a do tego urodziny imieniny. Bo nieraz jak cos ma byc za miesiac czy dwa to sie nie pamieta.

Powoli sie szykujemy na basen mam nadzieje ze Amelce sie spodoba
koniecznie daj znac jak było

Cytat:
juhuuu

Inwersja czasem marudzi jak mu ubieram kurtkę i czapkę, ale to jak jest już śpiący
co do twarzy to on jej nie dotyka, on mnie po niej leje rano (jak ze mną śpi) to czasem budzi mnie jakiś liść, czy bomba

idę gotować obiadek dla mojego Skarbeczka

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

mam już tulkę- jest przepiękna
ekspresowa wysyłka-super!probowałas juz nosic MIKIEGO?
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 21:23   #4425
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
ekspresowa wysyłka-super!probowałas juz nosic MIKIEGO?
no rejczel super jest

Stary 2014-03-20, 21:28   #4426
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
kurde, chyba najwięcej nad Teofilowem bo u mnie co chwile zapalenie oskrzeli
super że bez antybiotyku, tylko na inhalacjach? pulmicort i berodual
tylko priobiotyk
ale pożycyliśmy inhalator

Cytat:
W południe daje Filipowi obiadek, sama gotuje, i jest tego około 160 ml, a przed snem daje mm 200 ml (miałam kiedyś mały kryzys laktacyjny, wiedziałam że się nie najada, podałam mm i tak jakoś już zostało). Myślałam, żeby mm zastąpić kaszką, ale nie wiem, muszę zgłębić temat. I chciałabym wprowadzić stały owoc (ale owocem wiem, że nie wyeliminuje jednego karmienia). Mogę dać owoc, a później cyc?

Wiesz, trochę mnie uspokoiły słowa pediatry, bo martwi mnie to strasznie. Dalej będę z nim ćwiczyć. Na rehabilitację już nie chodzę, rehabilitantka powiedziała, że nie wymaga terapii. Że z Filipem, napięciem, symetrią, itp. wszystko wporządku, a to, że się nie przewraca to nie problem, przyczyną może być jego waga. Filip przewraca się ale z brzucha na plecy. I tak widzę, że robi jakieś postępy
Chciałabym żeby raczkował, ale czy będzie to nie wiem. Teraz czekam na ten obrót na brzuszek, czasami już niedużo mu brakuje, ale nie daje rady : (
ja daję owoce między posiłkami, żeby jednak zjadła to główne danie, owocó raczej nie traktuję jako jeden z posiłków

u nas też na razie cisza z przewracaniem się, raz się udało, ale widzę, że się stara

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
pisałyśmy o tym w ciąży! i pisałaś, że na przed weselem używałaś
Stary 2014-03-20, 21:28   #4427
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
uwaga głupie pytanie do mam które karmia w nocy z butli - co robicie z wściekłym i głodnym dzieckiem w czasie gdy przyrządzacie/podgrzewacie mleko?
W UK jak jest Mariusz to jak Bartek wpada w histerię to go nosi aż przyjdę z mlekiem, ale zazwyczaj leży spokojnie i ssie rękę czekając na posiłek ale ja tak jak Matal szybko się uwijam bo wodę tylko podgrzać, proszek i po drodze mieszam także sprawnie to idzie.

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 21:33   #4428
misia332
Zakorzenienie

Mam pytanie :

kto robił keratynowe prostowanie włosów ??

Maharet ??

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 21:33   #4429
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:

tak jak obiecałam, wstawiam fotke
super wyszło, bardzo dobrze Ci w tym kolorze

Cytat:
Napisane przez macoszka1990 Pokaż wiadomość
ale ja mu robie typu cos takiego marchew seler pietruszka troszke por i to na piersi z kurcz i kasza manna lub makaro, ryz? to takie kombinaje alpejskie chyba nie?
nie no, raczej w porządku, ja bardziej kombinowałam

Cytat:

tak się ciesze! odciągnę zaraz z cyca na najbliższą pobudkę, jak wypali to będzie bomba[COLOR="Silver"]
dla Antka, to Cię chłopak zaskoczył

a zachowanie tż szkoda komentować...

Cytat:
Kasiuni_a, pytałaś o gondolę? Hania nadal w niej jeździ, a w sobote kończy 7 miesięcy ale ona na spacerze głównie śpi więc jej nie robi różnicy, nigdy jej nie podciągałam oparcia ani nic w tym stylu więc nie kombinuje w wózku z akrobacjami no ale jutro mąż przywozi spacerówkę, musze ja wyprać i zaczniemy jeździć. cieszę się że te zimne miesiace były w gondoli

aaa i zarezerowałam nam wakacje nad morzem jedziemy do Ustki na 10 dni, zaraz po chrzcinach (które będą chyba 6 lipca)
w sierpniu morze jeszcze w góry pojedziemy
no to długo jeździ ale my póki co nie zamierzamy się przesiadać na spacerówkę, czyli te moje zakładane pół roku też na pewno przejeździ w gondoli

dasz jakiś namiar gdzie jedziecie odkładam tak z dnia na dzień szukanie nam jakiś wakacji, więc jakby ktoś coś polecił fajnego to byłoby super

Cytat:
a tak Was podczytuję ostatnio nawet jestem na bieżąco
dziękuję

niestety zaliczyliśmy szpital byliśmy z zapaleniem płuc, tydzień ale łądnie się leczyła i wszystko gra
o kurcze, to kiepsko najważniejsze, że już w porządku

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-03-20 o 21:34
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 21:34   #4430
kaska87
Zakorzenienie

ja nie poradzę nic bo Miki od 2mż przesypia noce ale w dzień mam wodę w termosie więc idzie szybko no i wiem, że jak 3h mijają to będzie głodny

Stary 2014-03-20, 21:34   #4431
passion80
Zakorzenienie

tak w ogóle dziękuję za miłe przywitanie
Stary 2014-03-20, 21:35   #4432
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Bylismy wczoraj na zakupach i udalo sie kupic slodkiego ziemniaka, sa
ma nigdy nie jadlam.
Kilka pytan

1.Macie spacerowke przodem do siebie czy przodem do swiata?

2.Uzywalyscie moze pieluch Pampers Simply Dry?Jakie one sa jakosciowo?Chcialam ostatnio kupic, ale maz cos powiedzial, ze tansze to pewnie beda gorsze.

3.Raczej do mam starszych dzieci.Czy te rajstopy 6-12 naprawde starczaja az na pol roku?
Spacerówkę mamy przodem do świata.
Nie używaliśmy tych pieluch, słyszałam że gorsze od Active
Stary 2014-03-20, 21:37   #4433
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
jak znowu tak długo się nie będziesz odzywać to powitam Cię tak

Stary 2014-03-20, 21:39   #4434
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Kaśka, na pewno lek przeniknął do mleka. A skoro długo po zażyciu nie można karmić, to znaczy, że jest mocno inwazyjny.
Moje mleko po zamrożeniu było żółtawe. Smaku nigdy nie próbowałam, bo mnie to brzydzi

Mierzyłaś tą spódniczkę?

Jesteśmy na zaangażowanym etapie wybierania sali i dj'a na wesele. Tzn wygląda to tak, że ja już zdecydowałam, ale tż ciśnie żeby obejrzeć jeszcze coś innego więc zachowuję pokerową twarz Moim faworytem jest taki piękny hotel w środku lasu pod miastem, z dużą salą weselną, tarasem, wyjściem na ogród Najprawdopodobniej będziemy mieli wesele w czwartek i poprawiny w piątek, bo terminy pozajmowane na to miejsce na 2 lata w przód. Ale to nic. czwartek tez będzie ok

Dekoracje już też mam obmyślone Będą papierowe lampiony, papierowe pompony i papierowe motyle
Kolorem przewodnim - o ile jeszcze coś mi się nie odmieni - będzie jasny róż.

Jestem tak podekscytowana, że ostatnio nie mogę usnąć wieczorami Jestem taka szczęśliwa

Tż jest kochany. A jak ludzie z otoczenia mówią, że to świetny facet, bardzo dojrzał na przestrzeni tych naszych wspólnych 4 lat, to aż mi miło na sercu Skoro widzą to inni ludzie, to znaczy to, że naprawdę mi się nie wydaje
Ah ja miałam wesele w piątek i mega polecam a w czwartek to już w ogole mega!!!my w piątek wesele w sobotę poprawiny i w niedzielę mieliśmy jeszcze gości naprawdę polecam!!przynajmniej jedzenie nam poszło bo w niedzielę jeszcze goście pojedli u nas w domu
Stary 2014-03-20, 21:41   #4435
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
przyznaj się, po to znikasz żeby Cię potem ściskano?!
Stary 2014-03-20, 21:41   #4436
Natala84
Zakorzenienie

Kasiuni_a jedziemy tutaj:
http://www.dunia.ustka.pl/

Passion, ale że tylko probiotyk? na zapalenie płuc

aaa, i kupiłam dziś fotelik dla Marysi, wreszcie mam to z głowy

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2014-03-20, 21:43   #4437
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
uciekam, na 11:50 jedziemy do pediatry bo bidulek strasznie kaszle... w nocy się wybudzał kilka razy a teraz odsypia

Amelko pw
Zdrówka

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
ja póki co nie używam nic. a wypadają mi tak, że już mam prześwity skóry a dodam, że włosy zawsze miałam mega gęste
Jeziu moje też ostatnio lecą na potęgę

Cytat:
My byliśmy na szczepieniu. Płaczu było co niemiara już przy ważeniu. Waży 8700g (w bodach, skarpetach i pampersie i akurat na tej wadze zawsze wychodzi wagowo więcej niż na tej co zawsze sięważymy )

Pytałam pediatrę o przewracanie się z pleców na brzuszek i powiedziała, że niektóre dzieci po prostu omijają tą czynność i mogą tego nie robić.
(tak samo np. niektóre dzieci nie raczkują, tylko od razu chodzą itp.)
Brawa za wagę
Cytat:
Ciekawe z tym obracaniem się.. Miłosz np. w ogóle nie ssa stóp. A przecież już niby powinien zwłaszcza, że pełza, czworakuje i wykonuje już te ruchy wstępne do raczkowania od jakiegoś czasu. Sądziłam, że palce stóp w ustach to są przed tym wszystkim. Kto wie, może w ogóle go ta przyjemność ominie...
Mój Bartuś też jakoś specjalnie stopami się nie interesuje

Cytat:
ja dzisiaj robiłam Myszce:
-kalafior, brokuł, marchew, ziemniak i groszek zjadł pięknie
ja nie wiem czy też tak macie, ale Miki musi mieć większość marchewki (jak w słoiczkach) ok 60% bo inaczej mu nie smakuje
Ja zrobiłam dzisiaj brokuł, ziemniak i marchew i chyba jak tu doradzałyście dodam więcej marchewki. Bo to co mi dzisiaj wyszło to jadł ale żeby jakoś się tym zachwycił to już nie

Cytat:
piękna widziałam dzisiaj na żywo, ale 100zł, z kuponem 75zł drogo
http://www.hm.com/pl/product/26042?article=26042-A
Bardzo ładna, ja sobie przed świętami BN kupiłam podobną tylko czerwoną i jją uwielbiam. Tyle że moja kosztowała ok 50 zł

Poli brawa za upłynnienie gondolki

Amelko oby szybciutko ząbki wyszły

MsLullaby współczuję . Brawa za refleks.

Natala zazdroszczę wakacji nad morzem

Papuga super wyglądasz

Kasiuni_a my też jeszcze w gondolce

Passion hej . Dobrze że już wszystko ok

Nadrobiłam...

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 21:43   #4438
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
jak znowu tak długo się nie będziesz odzywać to powitam Cię tak

Cytat:
przyznaj się, po to znikasz żeby Cię potem ściskano?!
w sumie

Cytat:

Passion, ale że tylko probiotyk? na zapalenie płuc

aaa, i kupiłam dziś fotelik dla Marysi, wreszcie mam to z głowy
do domu tylko probiotyk
w szpitalu normalnie antybiotyk, inhalacje

Edytowane przez passion80
Czas edycji: 2014-03-20 o 21:44
passion80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 21:44   #4439
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 21:45   #4440
inwersja
dryfuję słowami

aaah, wyszliśmy dziś pierwszy raz w spacerówce Tutka i jest beznadziejna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości