Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-20, 21:45   #4441
papuga_69
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Mam pytanie :

kto robił keratynowe prostowanie włosów ??

Maharet ??
Maharet nie robiła.
Ja będę robić za niecałe 2 tyg i napaliłam się jak szczerbaty na suchary

obczaj jaki jest efekt https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
to właśnie dzieło mojej fryzjerki

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 21:45   #4442
Natala84
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość

do domu tylko probiotyk
w szpitalu normalnie antybiotyk, inhalacje

aaa, teraz rozumiem
chyba czas spać, dziewczyny nam dziś zorganizowały pobudkę o 5.20

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 21:46   #4443
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Julka zjadła dzisiaj po raz pierwszy kaszkę o smaku bananowym. Myślałam,że będzie się trząść,bo uwielbia deserki, tj. słodkie,a tu bez żadnych rewelacji
grunt że zjadła !

Stary 2014-03-20, 21:46   #4444
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
gratki

a drogie to to?

taaaa...jak bede duzo szczotkowac to łysa zostane
ja musze zwiazywac wlosy bo one są poprostu wszedzie

ja mysle ze one sie wstydzą poprostu męczyc bułe dlatego tak malo postow mają

przeswity?

gratki za wage!

a co do rozwoju to bardzo mnie to ucieszylo co napisalas

ja swojemu kupilam ponad rok temu elektronicznego i z dwojga zlego wole to bo mi nie smierdzi
Ma! W szafie leży już mu mówiłam żeby zaczął znowu go palić bo i kasa zaoszczędzona i nie śmierdzi!!to jak grochem o ścianę ;(
Stary 2014-03-20, 21:46   #4445
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
:[/B]oklaski:

poliiii a tak z innej beczki zdradz mi patent Twojego męża na Ciebie wybacz ze pytam ale ja już nie wiem jakich argumentów mam używać dla tż żeby w końcu przestał jarać...

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

eeee pożycz swoją T. :P
na początku nie był az taki zły dopiero pozniej gdy mimo jego przb nadal popalałam po prostu przestawał się odzywac,traktował mnie jak powietrze.dla mnie to jest najgorsza kara z mozliwych..na Twojego moze nie podziałac

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Kaśka, na pewno lek przeniknął do mleka. A skoro długo po zażyciu nie można karmić, to znaczy, że jest mocno inwazyjny.
Moje mleko po zamrożeniu było żółtawe. Smaku nigdy nie próbowałam, bo mnie to brzydzi

Mierzyłaś tą spódniczkę?

Jesteśmy na zaangażowanym etapie wybierania sali i dj'a na wesele. Tzn wygląda to tak, że ja już zdecydowałam, ale tż ciśnie żeby obejrzeć jeszcze coś innego więc zachowuję pokerową twarz Moim faworytem jest taki piękny hotel w środku lasu pod miastem, z dużą salą weselną, tarasem, wyjściem na ogród Najprawdopodobniej będziemy mieli wesele w czwartek i poprawiny w piątek, bo terminy pozajmowane na to miejsce na 2 lata w przód. Ale to nic. czwartek tez będzie ok

Dekoracje już też mam obmyślone Będą papierowe lampiony, papierowe pompony i papierowe motyle
Kolorem przewodnim - o ile jeszcze coś mi się nie odmieni - będzie jasny róż.

Jestem tak podekscytowana, że ostatnio nie mogę usnąć wieczorami Jestem taka szczęśliwa

Tż jest kochany. A jak ludzie z otoczenia mówią, że to świetny facet, bardzo dojrzał na przestrzeni tych naszych wspólnych 4 lat, to aż mi miło na sercu Skoro widzą to inni ludzie, to znaczy to, że naprawdę mi się nie wydaje
ojaaaaa!bedzie bajkowo!a Ty bedziesz przepiękna panną młodą!mam cichą nadzieje ze do tego czasu wątek przetrwa bo ja koniecznie chciałabym zobaczyc zdjęcia z tego pięknego dniabedzie idealnie
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dziś przeżyłam chwilę grozy. Moje dziecko spadło z kanapy, nie zostawiłam go na niej, po prostu odwróciłam się po pampersa, no ale wystarczyło. Na szczęście złapałam go w locie, leciał głową w dół, może z cm wystarczył żeby upadł na głowę. Nie wiem co by było gdybym go nie złapała
rety......pewnie cisnienie od razu podskoczyło do 200..nie chce nigdy tego przezyc...

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Angelikada już kiedyś miałam to napisać, że strasznie masz fajnie że mieszkasz z mamą i siostrą i że macie dobre relacje. Zazdroszczę Powodzenia ze slodyczami

Pytanie do wlascicielek nosidel Tula, czy materiał się Wam obiera kłakami? Mam nosidło Boba i jest juz cale obrane kłakami od innych materiałów. Kiepsko to wygląda. Zaczynam żałować zakupu a i drugie pyt. czy udaje sie Wam zapiąć tą klamrę na wysokości łopatek? Mi nie bo jest bardzo wysoko i chodze bez zapięcia :/

nie,nie-to nie jest taki materiał.przynajmniej mój.
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 21:47   #4446
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
wszystko gra, ładnie się leczyła i nawet bez antybiotyku wyszliśmy

my jesteśmy bardzo wypoczęci, zostało nam jeszcze z przed dwóch lat

co będziecie robić?

dołączam do zazdroszczących morza
to dobrze odzywaj się a nie siedzisz przyczajona

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Bo wypadają. Ale właśnie lubie mieć długie i ciężko wybrać mi siędo fryzjera

Napisz co tam u Ciebie

Zazdroszcze wakacji super, że wszystko zarezerwowane.

W południe daje Filipowi obiadek, sama gotuje, i jest tego około 160 ml, a przed snem daje mm 200 ml (miałam kiedyś mały kryzys laktacyjny, wiedziałam że się nie najada, podałam mm i tak jakoś już zostało). Myślałam, żeby mm zastąpić kaszką, ale nie wiem, muszę zgłębić temat. I chciałabym wprowadzić stały owoc (ale owocem wiem, że nie wyeliminuje jednego karmienia). Mogę dać owoc, a później cyc?

Wiesz, trochę mnie uspokoiły słowa pediatry, bo martwi mnie to strasznie. Dalej będę z nim ćwiczyć. Na rehabilitację już nie chodzę, rehabilitantka powiedziała, że nie wymaga terapii. Że z Filipem, napięciem, symetrią, itp. wszystko wporządku, a to, że się nie przewraca to nie problem, przyczyną może być jego waga. Filip przewraca się ale z brzucha na plecy. I tak widzę, że robi jakieś postępy
Chciałabym żeby raczkował, ale czy będzie to nie wiem. Teraz czekam na ten obrót na brzuszek, czasami już niedużo mu brakuje, ale nie daje rady : (
ale wypadają czy się kruszą ?

Stary 2014-03-20, 21:47   #4447
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
aaah, wyszliśmy dziś pierwszy raz w spacerówce Tutka i jest beznadziejna
opada budka czy coś jeszcze?

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2014-03-20, 21:48   #4448
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
wyczaiłam przypadkiem, bo puszczałam "mały miś do lasu bał się iść..."

Miłosz to głodomor, połknie wszystko jak głodny, byle dobrze zmielone

tak w ogóle to czy Waszym dzieciom starczają te obiadki/deserki w słoikach 125-130g?
bo Miłoszowi właściwie nigdy, po zjedzeniu dalej głodny i musi dojeść od 100ml nawet do 170ml

no coś Ty.. czemu tak późno?

śliczna jesteś

czekoladowy brąz, ja zawsze tak samo. albo średni brąz albo czekoladowy. nudna jestem

to chyba pomyliłam pojęcia, chodziło o to, że staje na czworaka po prostu, ale najwidoczniej nie znam się na tej terminologii
a że się przewraca, to swoją drogą. ale to tylko przy zmianie pieluchy, przy ubieraniu za bardzo zajęty jest darciem się

A marchew jest dość częstym alergenem właśnie.
Seler też, tak samo jak i papryka. Jak spojrzysz na skład słoiczków to seler często dają wytłuszczony, właśnie z tego powodu.
A uczulają oba te warzywa, bo mają dużą zawartość histaminy
czekoladowy brąz to fajny kolorek apetyczny

co do słoiczków 125 to zazwyczaj chyba starcza ale jakbym mu dała więcej to pewnie by zjadł

Stary 2014-03-20, 21:49   #4449
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
opada budka czy coś jeszcze?
nam budka nie opada, ale bobas zjeżdza w dół, a dziś zbyt ciepło żeby koc podkładać nawet jak wózek był rozłożony całkiem na płasko
Stary 2014-03-20, 21:50   #4450
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
chyba czas spać, dziewczyny nam dziś zorganizowały pobudkę o 5.20
u nas o 5 była afera, że jeszcze mleko nei zrobione, a wstała o 6
zazwyczaj jest to ok7:30

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
to dobrze odzywaj się a nie siedzisz przyczajona
Stary 2014-03-20, 21:52   #4451
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
a tak Was podczytuję ostatnio nawet jestem na bieżąco
dziękuję

niestety zaliczyliśmy szpital byliśmy z zapaleniem płuc, tydzień ale łądnie się leczyła i wszystko gra

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

ja używałąm blokera z Ziaji, tani a naprawdę skuteczny, choc mówią, żeby jednak na co dzień tego nei używać, przestałam jak zaszłam w ciążę.
hej witaj córko marnotrawna
dobrze że Maja już zdrowa

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 21:52   #4452
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Ja dziś wylądowałam z Leosiem u doktorka
Wymiotował mi rano i potem się powtórzyło o 15 więc pojechałam zapytać o co chodzi...
a ten że to od zębów bo pomału wyłażą. Dali mu zastrzyk w dupkę przeciw wymiotom i syrop.
A ten lekarz to niezły koleś, odprowadził nas do zabiegowego a on polazł do pokoju obok na fajkę I gadał z inną pacjentką tak

Jeszcze krótka anegdotka o mojej T
Wczoraj kupiła Leosiowi pościel zieloną w misie, do tego prześcieradło niebieskie i ochraniacz żółty w paski nie wiem o czym myślała to dobierając
a dziś to założyłam hihi (żeby nie było że nie używam) no i przyszła i mówi: O Leoś babcia nie patrzyła na kolory a zobacz jak to ładnie razem wygląda no rzeczywiście ma niezłą fantazję

Miałaś czarne włosy? już od 2 lat się bujam z decyzją o dekoloryzacji jak pytalam u jednego fryzjera o to to mowila że muszę podpisać papier że jak mi wylecą włosy to nie będę im sapać to mnie trochę zniechęciło...

brawo mi się jeszcze nigdy tak nie udało położyć i do jutra
kurde jeszcze nie słyszałam żeby maluch reagował wymiotami. oby diagnoza nie okazała się nietrafna. bidulek

tak miałam czarne. nom niestety to dość ryzykowny zabieg, nie zdecydowałabym się na niego gdybym za dwa tygodnie nie robiła keratyny bo w tym momencie włosy mam tak zniszczone że nie da się ich rozczesać przy końcach generalnie z czarnego do blondu schodzi się z pół roku, ja z pomocą znajomej fryzjerki zrobiłam to w tydzień w ciągu dwóch wizyt. Jeśli się zdecydujesz to lepiej idź do jakiejś zaufanej fryzjerki

Stary 2014-03-20, 21:53   #4453
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
nam budka nie opada, ale bobas zjeżdza w dół, a dziś zbyt ciepło żeby koc podkładać nawet jak wózek był rozłożony całkiem na płasko
hmm, ciekawe jak nam się będzie użytkować spacerówkę

Passion, dla mnie 7 to marzenie

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2014-03-20, 21:55   #4454
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem
tylko zaskoczyło mnie to co napisałaś bodajże wczoraj, że w nocy możesz karmić bez problemu, byle by w dzień nie karmić.... dlatego zapytałam
a Antoś jest już w takim wieku, że karmienie piersią można mu zastąpić nie tylko butelką ale właśnie obiadkiem, deserkiem, kaszką

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
ruszyłam w końcu tyłek i zaczęłam ćwiczyć, trzeba się wylaszczyć na chrzciny

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

w szpitalu mówili, że teraz mnóstwo dzieci choruje, jakby z samolotu spuścili wirusy nad łodzią

tak się starałam, tak dbałam i

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

dzieki za rady odnośnie mleka. jakoś to zorganizuje.
już kwękał coś z łóżeczka ale to chyba na szczęście przez sen.

ile może stać moje mleko w temperaturze pokojowej? w ogole nie ogarniam tematu

Stary 2014-03-20, 21:56   #4455
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Angelikada już kiedyś miałam to napisać, że strasznie masz fajnie że mieszkasz z mamą i siostrą i że macie dobre relacje. Zazdroszczę Powodzenia ze slodyczami

Pytanie do wlascicielek nosidel Tula, czy materiał się Wam obiera kłakami? Mam nosidło Boba i jest juz cale obrane kłakami od innych materiałów. Kiepsko to wygląda. Zaczynam żałować zakupu a i drugie pyt. czy udaje sie Wam zapiąć tą klamrę na wysokości łopatek? Mi nie bo jest bardzo wysoko i chodze bez zapięcia :/
Tak to prawda sióstra starsza o 9 lat ale lepiej się z nią dogaduje niż z druga która jest starsza o 3 lata zresztą jest chrzestna małej i nie ma własnych dzieci i zrobiłaby wiele dla niej i w takiej sytuacji jak w nocy to wiem że mogę na nią zawsze liczyć tz nie chciałam budzić bo w trasę jechał a wiadomo jak to jest jak trzeba za kierownicą cały dzień spędzić..
Stary 2014-03-20, 21:57   #4456
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
kurde jeszcze nie słyszałam żeby maluch reagował wymiotami. oby diagnoza nie okazała się nietrafna. bidulek

tak miałam czarne. nom niestety to dość ryzykowny zabieg, nie zdecydowałabym się na niego gdybym za dwa tygodnie nie robiła keratyny bo w tym momencie włosy mam tak zniszczone że nie da się ich rozczesać przy końcach generalnie z czarnego do blondu schodzi się z pół roku, ja z pomocą znajomej fryzjerki zrobiłam to w tydzień w ciągu dwóch wizyt. Jeśli się zdecydujesz to lepiej idź do jakiejś zaufanej fryzjerki
Właśnie odkąd się przeprowadziłam nie mam zaufanej fryzjerki temu tak wyglądam haha. teraz mam całkiem czarne a mój cel to średni brąz, czyli naturalne...
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 21:58   #4457
dodinha
Wtajemniczenie

Dziewczyny mozecie zerknac?WYglada na ergonomiczne co? http://www.ebay.co.uk/itm/1112376467...84.m1423.l2649 Kurde chcialabym Tule,ale mnie nie stac
Stary 2014-03-20, 22:00   #4458
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziewczyny mozecie zerknac?WYglada na ergonomiczne co? http://www.ebay.co.uk/itm/1112376467...84.m1423.l2649 Kurde chcialabym Tule,ale mnie nie stac
to jest ok, bo dziecko siedzi na żabkę

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 22:04   #4459
angelikada
Wtajemniczenie

PAPUGO Świetna fryzura śliczna jesteś
Stary 2014-03-20, 22:04   #4460
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Jesteśmy na zaangażowanym etapie wybierania sali i dj'a na wesele. Tzn wygląda to tak, że ja już zdecydowałam, ale tż ciśnie żeby obejrzeć jeszcze coś innego więc zachowuję pokerową twarz Moim faworytem jest taki piękny hotel w środku lasu pod miastem, z dużą salą weselną, tarasem, wyjściem na ogród Najprawdopodobniej będziemy mieli wesele w czwartek i poprawiny w piątek, bo terminy pozajmowane na to miejsce na 2 lata w przód. Ale to nic. czwartek tez będzie ok

Dekoracje już też mam obmyślone Będą papierowe lampiony, papierowe pompony i papierowe motyle

Jestem tak podekscytowana, że ostatnio nie mogę usnąć wieczorami Jestem taka szczęśliwa

Tż jest kochany. A jak ludzie z otoczenia mówią, że to świetny facet, bardzo dojrzał na przestrzeni tych naszych wspólnych 4 lat, to aż mi miło na sercu Skoro widzą to inni ludzie, to znaczy to, że naprawdę mi się nie wydaje
Ale entuzjazm bije z twoich slow zazdroszcze tego planowania
coraz czesciej zdarzaja sie wesela w trakcie tygodnia

Lula dobrze, ze sie nic nie stalo i zdazylas zareagowac.
Niedawno pisalam, ze u mojej kolezanki ojciec nie dopilnowal i 7miesieczna dziewczynka spadla na glowke nawet wyladowali w szpitalu, ale na szczescie nic sie niestalo

Cytat:

mam dziś dobry humor jednak czuję że po 19 się to zmieni ponieważ planuję zamiast cycka dać Antkowi kaszkę przed zaśnięciem. Skończy się to na 100% awanturą.

O 16 przed drzemką zrobiłam próbę, odciągnęłam swoje mleko i spróbowałam podać mu butelką. Z wielkim bólem i płaczem wymemlał 60ml, no ale nie zasnął bo przyzwyczajony do cycka, więc odłożyłam go do łóżeczka usiadłam obok i czekałam równe 14 min aż przestanie się zanosić i zaśnie () czułam się podle ale zadziałało. Szczerze myślałam, że będzie gorzej..
Pluje sobie w brodę że wpoiłam mu takie złe nawyki.

Dzisiaj odbyliśmy pierwszy spacer w spacerówce było super przykryłam go kocem i nie zmarzł

Jutro na 95% idziemy pierwszy raz na besen cykam się

tak jak obiecałam, wstawiam fotke
Dobrze, ze masz lepszy humor
Sliczna z Ciebie dziewczyna bardzo ladny kolor

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Byliśmy na szczepieniu, biedna się rozpłakała a nigdy jej się to nie zdarzyło Moja bidulka.
Poza tym przez 2 tygodnie przybrała 140 g, no ale znowu zwalamy na ruchliwość, ciekawe, jak długo 74 cm ma...
Prawdopodobnie Tuśka jest jednym z niewielu dzieci,które uczuliła marchewka. Pediatra kazała nie podawać i spróbować z pietruszką a potem selerem. Z tym selerem to mnie zdziwiła, on podobno uczulający jest?
Biedna Tusia dobrze, ze juz po wszystkim
Stary 2014-03-20, 22:04   #4461
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
też bym chciała 11 maja, ale moja siostra przyleci na święta więc my chyba chrzcimy w 2 dzień Świąt. Dzien przed skończeniem pół roczku

Amelko, mamy kawalerkę, na szczęście bez kredytu, ale ciasnoooo. Jeden pokój, a papierów i książek mamy masę, przy Zuzce to też wiadomo ile różnych gratów... Jeśli chodzi o dzieci to na razie poprzestaniemy na Zuzi, jak się nam sytuacja kiedyś poprawi to chcielibyśmy jeszcze siostrzyczkę dla niej a jak będziemy mieć kokosy to chcielibyśmy adoptować trzecie.
U nas tez tak ciasno i trzeba bedzie myslec
piekny pomysl z ta adopcja

Cytat:
dziękuję dziękuję dziękuje

nie uwierzycie!!!!!!!! Tasia to chyba przez to że trzymałaś kciuki!
dałam Antkowi po kąpieli 150ml kaszki łyżeczką, zjadł ze smakiem, buziaczek w czółko, do łóżeczka i dziecko zasnęło w niecałe 5 min!!! Jestem w szoku!

nawet tz nie zdołał mnie zezłościć swoją obelgą "matole je*bany"..

tak się ciesze! odciągnę zaraz z cyca na najbliższą pobudkę, jak wypali to będzie bomba

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Bidulka kochana
czyli ile teraz waży?
zastanawiałam się się właśnie czy można podawać pietruszkę.
Inwersja ostatnio wspominała, że seler owszem uczula.
brawa dla Antka
dla tz. jak on moze tak mowic
pietruszke mozna podawac

Cytat:
tak w ogóle to czy Waszym dzieciom starczają te obiadki/deserki w słoikach 125-130g?
bo Miłoszowi właściwie nigdy, po zjedzeniu dalej głodny i musi dojeść od 100ml nawet do 170ml
moj z reguly nie dojada do konca to jeszcze dla niego za duzo, acz mnie to dziwi bo do maluczkich dzieciaczkow nie nalezy

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

Udalo mi sie wreszcie nadrobic.
cos zmeczona jestem dzisiaj.
jeszcze moja mama niechcacy obudzila Kubusia telefonem na popoludniowej drzemce i przez to musielismy go wczesiej wykapac, bo byla awantura.
ciekawe, o ktorej dzis zacznie sie wiercenie
zatem ide sie polozyc, bo pewnie nastapi to wkrotce

do jutra
Stary 2014-03-20, 22:08   #4462
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
to jest ok, bo dziecko siedzi na żabkę
Dzieki,tylko ono jest z Hong Kongu mam nadzieje,ze bedzie ok
Stary 2014-03-20, 22:11   #4463
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
tylko priobiotyk
ale pożycyliśmy inhalator

ja daję owoce między posiłkami, żeby jednak zjadła to główne danie, owocó raczej nie traktuję jako jeden z posiłków

u nas też na razie cisza z przewracaniem się, raz się udało, ale widzę, że się stara

pisałyśmy o tym w ciąży! i pisałaś, że na przed weselem używałaś
Taaak? Hahaha,nie pamiętam

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 22:14   #4464
matallewar
Zakorzenienie

22... Eda nadal nie śpi. Ja bym już poszła, ale pranie się robi, w kuchni bajzel, a ja nieumyta i nie spakowana Potrzebuję zagiąć czasoprzestrzeń!

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 22:14   #4465
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Encia kończy dziś pół roku
Wszystkiego najlepszego i dla innych solenizantów z okacji pół roczku.
Stary 2014-03-20, 22:16   #4466
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
to lipa :/ i co teraz?

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Właśnie odkąd się przeprowadziłam nie mam zaufanej fryzjerki temu tak wyglądam haha. teraz mam całkiem czarne a mój cel to średni brąz, czyli naturalne...
szkoda ze nie mieszkasz w krk to bym Ci poleciła ;P

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
PAPUGO Świetna fryzura śliczna jesteś

oj tam

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:

Stary 2014-03-20, 22:17   #4467
dodinha
Wtajemniczenie

Sorki,ze mecze bule,ale wiem,ze macie duza wiedze na ten temat,a to sie nada?Na moje laickie oko wyglada na ergonomiczne http://www.ebay.co.uk/itm/3906850284...84.m1423.l2649
Stary 2014-03-20, 22:20   #4468
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:

mam dziś dobry humor jednak czuję że po 19 się to zmieni ponieważ planuję zamiast cycka dać Antkowi kaszkę przed zaśnięciem. Skończy się to na 100% awanturą.

O 16 przed drzemką zrobiłam próbę, odciągnęłam swoje mleko i spróbowałam podać mu butelką. Z wielkim bólem i płaczem wymemlał 60ml, no ale nie zasnął bo przyzwyczajony do cycka, więc odłożyłam go do łóżeczka usiadłam obok i czekałam równe 14 min aż przestanie się zanosić i zaśnie () czułam się podle ale zadziałało. Szczerze myślałam, że będzie gorzej..
Pluje sobie w brodę że wpoiłam mu takie złe nawyki.

Dzisiaj odbyliśmy pierwszy spacer w spacerówce było super przykryłam go kocem i nie zmarzł

Jutro na 95% idziemy pierwszy raz na besen cykam się

ojacie!!!!!!!!!!!!!!!wygl ądasz bombowo!gdybym była facetem to normalnie bym Cie zjadła
Cytat:
a! na pocenie w okresie nastoletnim używałam antidral w kulce- w aptece ok 20zł
tez to mam..uzyłam pare razy..swędzą pachy cholernie po tym..

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Mam pytanie :

kto robił keratynowe prostowanie włosów ??

Maharet ??
fajna sprawa..szkoda ze u fryca taka droga..

pasion -heloł!!Majusia jest przecudna!!

dzis przekazałam gondole kurierowi..jesli Pani która ją kupiła bedzie zadowolona to kupujemy groszkową!!

zdecydowałam się by dzis zmienic Lilce troche harmonogram karmien.mam nadzieje ze to wypali.ograniczylismy się do dwoch karmien butelkowych i juz nie karmimy przez sen.tak to wyglądało dzis:
ok6-7 210mm
ok10-11 150mm+kaszka gryczana +60 owoców(łyzeczką)
ok13-14 obiadek
17.30 120mm
20 210mm+ kleik(łyzeczką)
chciałabym całkowicie wyeliminowac butelkę..strasznie boje się próchnicy..moja chrzesnica miała..w wieku 2 lat nie miała juz mleczaków..wszystkie jej powypadały..
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 22:26   #4469
karolson
Zakorzenienie

Papuga - super wlosy!!
Stary 2014-03-20, 22:28   #4470
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witam się!
U nas dziś pochmurno, ale przyjemnie Byliśmy na dwugodzinnym spacerze od 15 do 17 Jakoś wolę po obiedzie wychodzić, niż przed południem
Przed kąpielą Julek pocisnął takiego kupola, że aż się cały spocił... Biedaczek mój

Cytat:

Cudnie, Endżi!

Ps. Ja bałam się sali z wyjściem na ogród itp., bo byłam na kilku weselach, że na sali tylko marynarki wisiały na krzesłach, a większość gości hasała po podwórku Do tego stopnia, że trzeba było szukać rodziców panny młodej, bo młodzi chcieli tort pokroić ....

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
smaruje mu dziąsełka, napisane jest 2-3 razy dziennie ,przekraczałyście te ilości w chwilach kryzysowych ?
a ja mam inną rozkminę a propos Dentinoxu Pewnie Matall zna odpowiedź Ile czasu tubka może być otwarta?

Cytat:
Ślicznie wyglądasz

Cytat:
Maja w wieku 8 miesięcy spadła mi z wysokiego łózka na ziemię. Wyglądała jakbym ją pobiła... cała buzia w siniakach

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

no i kocham was dziewczyny... ale to już wiecie
my Ciebie też

Cytat:
bidulka malutka mój mąż ma brać wolne na szczepienie w kwietniu bo jak on jest to mały nie płacze
kurcze pierwszy raz słyszę, że można mieć alergię na marchewkę
mój TŻ miał sikał na pomarańczowo plus bóle brzucha, biegunka, gorączka itp. Długo lekarzom zajęło zanim wpadli, że to uczulenie na marchew.

Cytat:
dziękuję dziękuję dziękuje

nie uwierzycie!!!!!!!! Tasia to chyba przez to że trzymałaś kciuki!
dałam Antkowi po kąpieli 150ml kaszki łyżeczką, zjadł ze smakiem, buziaczek w czółko, do łóżeczka i dziecko zasnęło w niecałe 5 min!!! Jestem w szoku!

nawet tz nie zdołał mnie zezłościć swoją obelgą "matole je*bany"..
k.u.tas

Cytat:
Miałaś czarne włosy? już od 2 lat się bujam z decyzją o dekoloryzacji jak pytalam u jednego fryzjera o to to mowila że muszę podpisać papier że jak mi wylecą włosy to nie będę im sapać to mnie trochę zniechęciło...
ja z czarnych zeszłam do rudego i włosy nie wypadły. Na czarno malowałam się od 10 lat wstecz, jak nie dłużej, a rude wyszły po drugiej dekoloryzacji, pierwsza była totalną porażką.

Cytat:
Julka zjadła dzisiaj po raz pierwszy kaszkę o smaku bananowym. Myślałam,że będzie się trząść,bo uwielbia deserki, tj. słodkie,a tu bez żadnych rewelacji
mój Julek nie lubi
dziś z obrzydzeniem połykał, więc zaprzestałam karmienia spróbujemy czegoś innego

Cytat:
ile może stać moje mleko w temperaturze pokojowej? w ogole nie ogarniam tematu
jejku, z tego co pamiętam to do 10 h ale mogę się mylić

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości