Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-21, 12:06   #4591
policzanka
Wtajemniczenie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A wiecie jak w tym pociągu ciepło?

Poli, tak, sama z En jadę
a jedziecie w przedziale dla matki z dzieckiem?En nie narzeka?Pytam bo Nas tez czeka podróz pociągiem..troche się obawiam czy mi Lila wysiedzi

maharer-1500 Euro?
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 12:06   #4592
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Chyba przez wasza wiosne bede sie nudzila bo nikogo na forum nie bedzie.No moze wyspiarki chociaz zostana
spokojnie
wszystkie na raz na dwór nie wyjdziemy
ja dziś na spacer wychodzę ok 14 bo Michaś przysnął mi po 11, ogarnęłam trochę chałupę i siebie a teraz mam chwilkę na nadrobienie póki śpi

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 12:07   #4593
Poziomkowa89
Zakorzenienie

No i się wkurzyłam
Właśnie się dowiedziałam, że mój Leoś ma już pierwsze jedzenie czekolady za sobą Nie mam już siły do co poniektórych T. mi właśnie pokazała jakie śmieszne zdjęcie zrobiła Leonowi w niedzielę jak miał całą buzię umazaną czekoladą Co to ma znaczyć A na tej fotce nie kto inny jak mój Tż siedzi i dumnie trzyma usmarowanego Leosia Szczerze mówiąc nie wiem co mam zrobić opieprzyć go czy co podobno skoro to nasze wspólne dziecko to on też może podejmować decyzje tylko czemu takie głupie, do T. nie mam pretensji rozumiem, że kiedyś inaczej się żywiło dzieci, chociaż wiem że to ona na pewno z tym wyleciała Ale Tż się na to zgodził przecież on ma 5 miesięcy i bardzo ostrożnie i starannie rozszerzam mu dietę...
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 12:09   #4594
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
No i się wkurzyłam
Właśnie się dowiedziałam, że mój Leoś ma już pierwsze jedzenie czekolady za sobą Nie mam już siły do co poniektórych T. mi właśnie pokazała jakie śmieszne zdjęcie zrobiła Leonowi w niedzielę jak miał całą buzię umazaną czekoladą Co to ma znaczyć A na tej fotce nie kto inny jak mój Tż siedzi i dumnie trzyma usmarowanego Leosia Szczerze mówiąc nie wiem co mam zrobić opieprzyć go czy co podobno skoro to nasze wspólne dziecko to on też może podejmować decyzje tylko czemu takie głupie, do T. nie mam pretensji rozumiem, że kiedyś inaczej się żywiło dzieci, chociaż wiem że to ona na pewno z tym wyleciała Ale Tż się na to zgodził przecież on ma 5 miesięcy i bardzo ostrożnie i starannie rozszerzam mu dietę...

o zesz kur*a! zamodrowałabym!
Stary 2014-03-21, 12:10   #4595
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość

maharer-1500 Euro?
Nie no 750
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 12:10   #4596
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Aniołku, biadolenie jest zawsze, więc albo będziecie się starali jak nie wiem co i ktoś i tak będzie marudził, albo zrobicie po swojemu, dla siebie, a marudą się nie będziecie przejmowali
Dobra muzyka, dobre jedzenie i w miarę sensowna sala, to 80% sukcesu
My wybraliśmy miejsce gdzie można było wyjść na zewnątrz, ale tylko do zachodu słońca Potem gościom został kawałek trawy i parking przed - tam była palarnia. Jedzenie na miejscu było dobre - sprawdzone, bo wcześniej rodzice kilka imprez tam robili, muzykę wybieraliśmy baaardzo dokładnie (było też ustalone co będzie grane, a przede wszystkim - i tu radzę zwrócić uwagę - kto decyduje co puszcza DJ... chodzi o to, DJ nie puszczał cały czas sokołów, bo pijany wujek po raz dziesiąty przychodzi, że chce. Cała reszta, czyli okrągłe stoły, zabawy (a raczej minimum zabaw), alkohol, wystrój, etc... był wybierany przez nas dla nas. O dziwo nie było większych zastrzeżeń i ekipa się fajnie bawiła
BTW. tez mieliśmy wesele w Villi Villi Caprice we Wrocławiu
Świetna uwaga na temat tego żeby zastrzec djowi żeby się nie uginał.
Czyli też miałaś okrągłe stoły Ja je sobie tak mocno wkręciłam, że na etapie poszukiwania sali to jedno z moich pierwszych pytań do menadżerów Jak nie ma, to ja dziękuję

Dużo zależy od ludzi. Jak są pozytywni to kamień z serca. A jak lubią szukać dziury w całym, to i tak się nie dogodzi.
Stary 2014-03-21, 12:11   #4597
Aaamelkaa
Zakorzenienie

dla Poli za 5 miesięcy

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-03-21, 12:13   #4598
your Angel
czyli Endżi

Poziomkowa, a co się stało tż, że zmienił w tym temacie front? Bał się postawić matce, czy co?
Słuchaj, trzeba było kategorycznie zastrzec, że sobie tego nie życzysz. Szkoda tylko, że tż nie trzymał wtedy z Tobą sztamy.

Moi t. i moi rodzice też miewają w tej materii "genialne" pomysły, ale zawsze z tż mocno reagujemy i mówimy jakie są nasze zasady. Tż swoim rodzicom powiedział, że jak nas nie będą słuchać, to nie będziemy im zostawiać dziecka. Cieszy mnie to, bo ja aż takiej odwagi nie mam
Stary 2014-03-21, 12:14   #4599
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
No i się wkurzyłam
O kurde,nieźle.Ci tzci czasami się zachowują jakby byli z innej planety.Na pewno nie raz mu mówiłaś co i jak,a oni jakby nie slyszeli,masakra:banghead :

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-03-21, 12:18   #4600
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
miałam dokładnie taką samą reakcję !

Poziomkowa rozstrzelałabym TŻ i T też, boże jaki bym im sajgon zrobiła !
nie zastanawiaj się nawet czy ich opie****** !
TŻ należy się najbardziej ale i T również
nawet teraz się zagotowałam

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Policzanka a jak tam uczulenie na rękach ?

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Nie no 750
ooo grubo!

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-03-21, 12:18   #4601
policzanka
Wtajemniczenie

oPonizej odnosnie szczepionki.
Znów wycofano serie szczepionki tym razem Pentaxim..

http://www.medexpress.pl/start/gif-w...1-ktora/37656/

chciałam link na biało a sie jednak nie da..

maharet ktos mi kiedys mowił ze w takiej kwocie tez są ubezpiczenia.moze mnie w konia zrobili..750 to bardzo duzo...a niektorzy tam mają po 2,3 samochody..

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2014-03-21 o 12:21
Stary 2014-03-21, 12:20   #4602
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Ale kogo najpierw?
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Poziomkowa, a co się stało tż, że zmienił w tym temacie front? Bał się postawić matce, czy co?
Słuchaj, trzeba było kategorycznie zastrzec, że sobie tego nie życzysz. Szkoda tylko, że tż nie trzymał wtedy z Tobą sztamy.

Moi t. i moi rodzice też miewają w tej materii "genialne" pomysły, ale zawsze z tż mocno reagujemy i mówimy jakie są nasze zasady. Tż swoim rodzicom powiedział, że jak nas nie będą słuchać, to nie będziemy im zostawiać dziecka. Cieszy mnie to, bo ja aż takiej odwagi nie mam
Ale mnie tam nie było dziś się z fotki dowiedziałam Nie zostawiam go już właściwie w ogóle samego z teściami ale nie wiedziałam że i mój Tż może coś takiego wywinąć. Ostatnio nienajlepiej jest między nami ale widzę,że jak wróci z roboty to czeka nas rozmowa, lub kłótnia Mi się zdaje że on ma lekki stosunek do jego żywienia i pewnie nie widzi w tym nic złego, skoro jego siostrzeńcy też tak jedli i im nic nie jest...
Stary 2014-03-21, 12:20   #4603
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
]

Rozumiem
W tej Villi jest możliwość wykupienia noclegu, wszystko w jednym miejscu Liczymy, że to duże udogodnienie dla przyjezdnych.

Bardzo fajnie to podsumowałaś
W moim upatrzonym miejscu jedzenie mają na pewno dobre. DJ będzie grał taką muzę jaką polecimy więc liczymy, że pod tym względem też będzie ok. No a alko to wódka z dobrej półki, na pewno nie będę oszczędzać paru złotych na jakieś paskudztwo.

Dekoracje jakie sobie wymyśliłam są raczej nowoczesne. Nigdzie na żywo tego nie widziałam. No ale skoro ja uważam, że jest ekstra, to inni też powinni docenić...

Tż mi jeszcze kwęka żeby oglądać inne miejscówki, ale ja już sobie wkręciłam tą Villę i i tak nic z tego nie będzie Już w przyszłym tygodniu termin powinien być zaklepany na 100%.

Lada dzień zaczynam mierzyć suknie Już chyba w przyszłym tygodniu idę z przyjaciółką do najbliższego salonu.

W pierwszym salonie jakim byłam babka na dzień dobry mi powiedziała, że widzi, że ze względu na mój wzrost prawdopodobnie będę potrzebowała czegoś na miarę Poczułam się jak dwumetrowa koszykarka a nie baba o wzroście 180cm No ale czytałam co pisałyście na ten temat, jestem dobrej myśli Może zamówię coś z katalogu, może wezmę coś gotowego.
Raczej kupuję a nie wypożyczam.

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Bardzo dziękuję
No to jest motywacja żeby pisać

Raczej i tak wrzucę zdjęcia do K. - nawet gdyby nikt nie oglądał
U nas tez były noclegi zagwarantowane i opłacone przez nas, transport rownież,a mimo to nie wszyscy zaproszeni sie pojawili.
Taki entuzjazm bije z Twoich postów, super sie to czyta. Chętnie zobaczę sale i pózniej oczywiście suknie i końcowy efekt
Mam nadzieje, ze to co napisze nie urazi Cię. Ale moim zdaniem lepiej założyć, ze ślub i wesele jest jednym z najważniejszych dni dla pary młodej, rodziców, ale pewnie dla sporej części gości to po prostu kolejne wesele i nie bedą podzielić zachwytu tortem, piękna biżuteria, czy ładnie dobranymi dekoracjami albo brac specjalnie urlop. Wcale nie sugeruje, ze trzeba odpuścić kwestie dobrego zorganizowania wszystkiego i perfekcyjnego przygotowania, bo to duża frajda i potem mozna byc z siebie dumnym, jak fajnie wszystko wyszło Tylko lepiej liczyć sie z tym, ze nie kazdy doceni trud i poświęcenie, a pózniej i tak znajda sie osoby, którym coś nie pasuje.
Na biało moze moje podejście jest specyficzne. nie uważałam, ze moje wesele bedzie długo wyczekiwanym wydarzeniem, ze względu na sytuacje rodzinna. Gdy mialam 4 lata zmarł mój tato i od tamtej pory miałam minimalny kontakt z jego rodzina, oni o to nie zabiegali, a mama na sile tez nie utrzymywała kontaktu. Widywalismy sie tylko na komuniach i pogrzebach, ale mama chciała ich wszystkich zaprosić, "bo tata by chciał". Co prawda super sie spisali, wszyscy przyszli, a pózniej jeszcze chwalili, ze na takim super weselu nie byli.
Mogę Ci jeszcze napisać,co u mnie było hitem. W trakcie wesela zrobiliśmy "crazy photo", mielismy rożne akcesoria,nakrycia głowy, peruki, wielkie okulary, jakies miecze, diabelski ogon, szalik biało czerwony- bo wtedy był finał euro 2012 Młodsza cześć gosci była zachwycona, super zabawa i fajne zdjęcia
Stary 2014-03-21, 12:25   #4604
teacherka
Zakorzenienie

Poziomkowa o choler****~!!!! Jak tak można??????? ja pppppp.... :/ czekoladę... Rozszarpałabym. i jedno i drugie mądre ;/ Że kiedyś się inaczej rozszerzało dietę, to nie znaczy że o czekoladę, no ludzie, 5-miesięczne niemowlę....

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Zuza maruda znowu.... ;/ Nie chce jeść... szarpie się przy piersi, kleiku zjadła kilka łyżeczek i też zaczęła sie wiercic... ;/ A z nienajedzoną się nie odważę wyjsć na spacer ;/;/;/

Zasnęła.... Znowu.. Już sobie jedną dwugodzinną drzemkę ucięła po 8.
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 12:27   #4605
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Michas miał tą szczepionkę 10 lutego
dokładnie ten numer serii

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2014-03-21 o 12:30
Stary 2014-03-21, 12:34   #4606
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Poziomkowa o choler****~!!!! Jak tak można??????? ja pppppp.... :/ czekoladę... Rozszarpałabym. i jedno i drugie mądre ;/ Że kiedyś się inaczej rozszerzało dietę, to nie znaczy że o czekoladę, no ludzie, 5-miesięczne niemowlę....

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Zuza maruda znowu.... ;/ Nie chce jeść... szarpie się przy piersi, kleiku zjadła kilka łyżeczek i też zaczęła sie wiercic... ;/ A z nienajedzoną się nie odważę wyjsć na spacer ;/;/;/

Ja też mam kłopot ze spacerem bo niespodziewanie teraz mi zasnął a ja z kolei z wyspanym nie mam co iść, poza tym nieźle u nas wieje. jak się obudzi wezmę go trochę do ogrodu

A i podjęłam trudną decyzję tzn chyba tak zrobię...
Będę go przyzwyczajać do smoczka ponieważ
1. na spacerach niekiedy mam taki sajgon, że głowa mała
2. może umiałby zasnąć w innych okolicznościach niż przy piersi
3. skoro zaczyna nam się ząbkowanie to może to go by trochę uspokoiło, jak miał kolki to 90%czasu spędzał przy cycu dla relaksu.
4. nawet wczoraj miałam kłopot w poczekalni do lekarza żeby go uspokoić a inne matki dawały smoczek i spokój

jak zwykle są za i przeciw, ale wygląda na to że chcę sobie ułatwić życie
Stary 2014-03-21, 12:43   #4607
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
No i się wkurzyłam
Wytłumaczyć jak krowie na rowie, a potem
A T. powiedzieć, że nie dajecie Młodemu ŻADNYCH słodyczy!!!

Cytat:
Świetna uwaga na temat tego żeby zastrzec djowi żeby się nie uginał.
Czyli też miałaś okrągłe stoły Ja je sobie tak mocno wkręciłam, że na etapie poszukiwania sali to jedno z moich pierwszych pytań do menadżerów Jak nie ma, to ja dziękuję

Dużo zależy od ludzi. Jak są pozytywni to kamień z serca. A jak lubią szukać dziury w całym, to i tak się nie dogodzi.
Miałam i byłam baaardzo zadowolona

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
miałam dokładnie taką samą reakcję !

Poziomkowa rozstrzelałabym TŻ i T też, boże jaki bym im sajgon zrobiła !
nie zastanawiaj się nawet czy ich opie****** !
TŻ należy się najbardziej ale i T również
nawet teraz się zagotowałam

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Policzanka a jak tam uczulenie na rękach ?

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

ooo grubo!

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 12:48   #4608
Aaamelkaa
Zakorzenienie

kur*** płace za szczepionkę pieniądze,dopuszczają na rynek po to żeby wycofać
no nie mogę

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-03-21, 12:49   #4609
policzanka
Wtajemniczenie

Amelka to ze dostał wadliwą serie nie znaczy ze pojawią sie u niego jakies powikłania
a jesli chodzi o ręce to dermatolog stwierdził ze to alergia.dostałam 2 miasci robione,jedną sterydową i krem barierowy.zaczne kuracje jak tylko kupie bawełniane rękawiczki ktore musze zakładac pod gumowe rękawiczki by nie miec kontaktu z chemią.jesli to nie zda egzaminu to wtedy poprosze cie o przypomnienie nazwy Twojej masci
Stary 2014-03-21, 12:49   #4610
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość

Wiesz, coś jest na rzeczy, bo o ile wczoraj Jaśko w ogóle odmówił spania - drzemka owszem 5 min - tak dzisiaj śnięty jak nie wiem Idzie zmiana pogody, może to to

A nie chcesz wyjść na spacer, a mleka we flaszkę zabrać? Jak zgłodnieje, to dokarmisz Zresztą, może po drzemce będzie chciała dojeść

Cytat:
Ja też mam kłopot ze spacerem bo niespodziewanie teraz mi zasnął a ja z kolei z wyspanym nie mam co iść, poza tym nieźle u nas wieje. jak się obudzi wezmę go trochę do ogrodu

A i podjęłam trudną decyzję tzn chyba tak zrobię...
Będę go przyzwyczajać do smoczka ponieważ
1. na spacerach niekiedy mam taki sajgon, że głowa mała
2. może umiałby zasnąć w innych okolicznościach niż przy piersi
3. skoro zaczyna nam się ząbkowanie to może to go by trochę uspokoiło, jak miał kolki to 90%czasu spędzał przy cycu dla relaksu.
4. nawet wczoraj miałam kłopot w poczekalni do lekarza żeby go uspokoić a inne matki dawały smoczek i spokój

jak zwykle są za i przeciw, ale wygląda na to że chcę sobie ułatwić życie
Poziomkowa, ja byłam baaardzo przeciw, ale życie zweryfikowało - Jasiek miał tak silny odruch ssania, że miałam do wyboru - kciuk albo smok i to od pierwszego miesiąca
Smok na prawdę ułatwia życie

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 12:49   #4611
ewacia85
Wtajemniczenie

hejka
dzieczyny ja tylko na minutke prosząc o kciukasy bo zaraz jade na rozmowe z pingwinem
od rana nerwy juz mi pusciły ...wręcz stałam sie obojetna no ale nie wie, co usłysze
rano adi płakał ż enie chce iśc bo siostra będzie na niego krzyczeć z epłacze i tz poszedł do niej i jej powiedział ze adi prosił zeby na niego nie krzyzcała gdy placze to mu powiedziała ze o tym tez bedzie ze mna rozmawiac że adi jej mówi co innego a nam co innego.....wnioskując z tej wypowiedzi dziecko kłamie i zmyśla ehhhhhhhhh
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 12:50   #4612
Aaamelkaa
Zakorzenienie

dzwoniłam do przychodni,powiedzieli że jakby miało się coś dziac to już by się działo
kobieta tłumaczyła mi że czasem jest tak że dosłownie kilka ampułek jest złych i wycofują wszystkie dla bezpieczeństwa
trochę mnie uspokoiła ale tylko troszkę
wypłakałam się mężowi do słuchawki
buuu

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-03-21, 12:52   #4613
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
No i się wkurzyłam
dla TŻa i Teściowej .. Ty się starasz człowieku a tu TŻ odpierdziela takie akcje z mamusią ubiłabym TŻa

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
U nas tez były noclegi zagwarantowane i opłacone przez nas, transport rownież,a mimo to nie wszyscy zaproszeni sie pojawili.
Taki entuzjazm bije z Twoich postów, super sie to czyta. Chętnie zobaczę sale i pózniej oczywiście suknie i końcowy efekt
Mam nadzieje, ze to co napisze nie urazi Cię. Ale moim zdaniem lepiej założyć, ze ślub i wesele jest jednym z najważniejszych dni dla pary młodej, rodziców, ale pewnie dla sporej części gości to po prostu kolejne wesele i nie bedą podzielić zachwytu tortem, piękna biżuteria, czy ładnie dobranymi dekoracjami albo brac specjalnie urlop. Wcale nie sugeruje, ze trzeba odpuścić kwestie dobrego zorganizowania wszystkiego i perfekcyjnego przygotowania, bo to duża frajda i potem mozna byc z siebie dumnym, jak fajnie wszystko wyszło Tylko lepiej liczyć sie z tym, ze nie kazdy doceni trud i poświęcenie, a pózniej i tak znajda sie osoby, którym coś nie pasuje.
Na biało moze moje podejście jest specyficzne. nie uważałam, ze moje wesele bedzie długo wyczekiwanym wydarzeniem, ze względu na sytuacje rodzinna. Gdy mialam 4 lata zmarł mój tato i od tamtej pory miałam minimalny kontakt z jego rodzina, oni o to nie zabiegali, a mama na sile tez nie utrzymywała kontaktu. Widywalismy sie tylko na komuniach i pogrzebach, ale mama chciała ich wszystkich zaprosić, "bo tata by chciał". Co prawda super sie spisali, wszyscy przyszli, a pózniej jeszcze chwalili, ze na takim super weselu nie byli.
Mogę Ci jeszcze napisać,co u mnie było hitem. W trakcie wesela zrobiliśmy "crazy photo", mielismy rożne akcesoria,nakrycia głowy, peruki, wielkie okulary, jakies miecze, diabelski ogon, szalik biało czerwony- bo wtedy był finał euro 2012 Młodsza cześć gosci była zachwycona, super zabawa i fajne zdjęcia

eh jakoś ponownie się zgadzam z Twoją pierwszą częścią wypowiedzi...

fajnie że zapłaciliście gościom bo ja jak jade gdzies daleko to 200 pln na paliwo i 150 za pokój w hotelu w którym jest wesele to dla mnie duży wydatek szczerze wolałabym dać więcej w koperte a tak 600 w koperte, 200 dojazd nas wyszedł 150 nocleg, a gdzie ubranie, fryzjer..
Cytat:
Michas miał tą szczepionkę 10 lutego
dokładnie ten numer serii
Filip tez 13.01

I co teraz??
Dzięki za lin ja wole żyć w świadomości
Stary 2014-03-21, 12:57   #4614
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
dzwoniłam do przychodni,powiedzieli że jakby miało się coś dziac to już by się działo
kobieta tłumaczyła mi że czasem jest tak że dosłownie kilka ampułek jest złych i wycofują wszystkie dla bezpieczeństwa
trochę mnie uspokoiła ale tylko troszkę
wypłakałam się mężowi do słuchawki
buuu

Amelko nie dziwie się...trzeba zaufac pielęgniarce,napewno wie co mówi
Stary 2014-03-21, 12:58   #4615
Aaamelkaa
Zakorzenienie

ja też wolę wiedzięc i obserwować

jestem mega wkur**********

a i to była jedyna szczepionka którą Michas najgorzej zniósł
Miał wtedy stan podgorączkowy

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-03-21, 13:00   #4616
karolson
Zakorzenienie

Inwersja wkładka do Tutka spacerówki u producenta kosztuje 20 pln przesyłka pobraniowa drugie 20, można zamówić do ich przedstawiciela jak jest w łodzi a raczej jest napewno, ja chyba zamówie i odbiore osobiście bo będę przejeżdzać 10 km od stromca w przyszlym tygodniu i zobaczymy
tak to wygląda http://www.tutek.pl/produkty/grander-black

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2014-03-21 o 13:02
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 13:00   #4617
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
dla TŻa i Teściowej .. Ty się starasz człowieku a tu TŻ odpierdziela takie akcje z mamusią ubiłabym TŻa

eh jakoś ponownie się zgadzam z Twoją pierwszą częścią wypowiedzi...

fajnie że zapłaciliście gościom bo ja jak jade gdzies daleko to 200 pln na paliwo i 150 za pokój w hotelu w którym jest wesele to dla mnie duży wydatek szczerze wolałabym dać więcej w koperte a tak 600 w koperte, 200 dojazd nas wyszedł 150 nocleg, a gdzie ubranie, fryzjer..

Filip tez 13.01

I co teraz??
Dzięki za lin ja wole żyć w świadomości
Karolson zadzwon moze do Twojej przychodni-zobaczymy co powiedzą..
Stary 2014-03-21, 13:01   #4618
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
ja też wolę wiedzięc i obserwować

jestem mega wkur**********

a i to była jedyna szczepionka którą Michas najgorzej zniósł
Miał wtedy stan podgorączkowy
stan podgorączkowy jest normalny chyba.

Filipowi nic ale zła też jestem
Stary 2014-03-21, 13:02   #4619
butterfly20
Zakorzenienie

byłam na spacerze 1,5 godz,teraz teść wziął młodą więc ogarnęłam chate

poziomkowa
no ormalnie bym ich wszystkich wystrzelała i w życiu nie zostawiłabym im dziecka!!!

Cytat:
To święta prawda. Po weselu i tak często słyszy się jakieś tam narzekanie gości.
To niezbyt sympatyczne. Młodzi często przez co najmniej rok zajmują się organizacją, kombinują żeby gościom było jak najfajniej a i tak jest biadolenie.
ja na szczęście nie słyszałam żadnych narzekań, nie dotarły do mnie

Cytat:
oPonizej odnosnie szczepionki.
Znów wycofano serie szczepionki tym razem Pentaxim..

http://www.medexpress.pl/start/gif-w...1-ktora/37656/

chciałam link na biało a sie jednak nie da..

maharet ktos mi kiedys mowił ze w takiej kwocie tez są ubezpiczenia.moze mnie w konia zrobili..750 to bardzo duzo...a niektorzy tam mają po 2,3 samochody..
a ja myślałam,że pentaxim to ten bezpieczniejsyz wybór...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 13:03   #4620
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Karolson zadzwon moze do Twojej przychodni-zobaczymy co powiedzą..
i co Amelka zapytałaś dokladnie?? mnie tam znaja i nie lubią wiec pewnie splawią

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości