Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-21, 17:52   #781
activelifestyle
Rozeznanie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Muszę pokazać Tż. Tylko z czego są te napisy?
Tak jak pisała docik10 - do pisania po szybie używa się markerów kredowych

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość

obcas 7 cm dziewczyny z klubu już widziały

a co do kalii - to może i są pogrzebowe (choć nigdy nie widziałam ich na pogrzebie), ale jako wiązanka wyglądają pięknie - ten bukiet z załącznika jest przecudny
Bukiecik piękny
Buty jeszcze lepsze Ja już szukam tyle czasu i nigdzie nie mogę nic znaleźć szukam prostych, na obcasie max 8cm.... szukam i

Edytowane przez activelifestyle
Czas edycji: 2014-03-21 o 17:54
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 18:10   #782
czekooczekolada
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Witam się w pierwszym dniu wiosny

Anesthesia

ja bym u Ciebie nie pojadła nie wyobrazam sobie plackow ziemniaczanych na slodko, a makaron z serem i cukrem by mi nie przeszedł przez gardło ja słonolubna

KaMilka4891
my sami dekorujemy auto, tzn Tz ze swiadkiem

cashmere
ale piękne buty ! gdzie kupowałaś?

Opiumalfa

paula
u nas orszak ślubny trzyma się razem, kierowca z PM jedzie 50km/h, żeby wszystkie auta i autobus trzymały się razem, u Was nie ? dlatego my pomału jechać będziemy i nie obawiam sie ze mi dekoracje zwieje.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-03-21, 18:19   #783
Kate Noir
Zakorzenienie

Hej

Widziałam, że omawiałyście dekoracje samochodu - ja stawiam na minimalizm. Planuję dać tablice z PM + skromna ozdoba klamek w postaci kokard i/lub kwiatów.

Jutro planujemy pojechać zamówić obrączki mamy trochę swojego złota i może jeden wydatek nam odpadnie

Wczoraj tż zmusił mnie do biegania! to było straszne!!! ale będę walczyć dalej

aaa i moja ortodontka ma wątpliwości co do tego czy zdąży zdjąć aparat do mojego ślubu. Wiecie co o tym myślę? Stwierdziła, że przecież aparat tak ładnie wygląda na ślubie Będę ją naciskać.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 18:24   #784
rabbitka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Jestem mega szczęśliwa byliśmy dziś w USC z dokumentami i zapłacić za ślub. Tak więc.... Ślubować będziemy 29.08.2014 godz. 13:00

Super! Gratulacje zaklepania godziny

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Kochane z 21 czerwca

3 miesiace do slubu!!! lub 92 dni!

Oficjalnie zaczynam panikowac!!!!

to juz chwilka! Ja to jestem
podekscytowana

Cytat:
Napisane przez cashmere;
Dziewczyny przedstawiam moje buty ślubne

Więcej zdjęć i info w klubie
Sliczne! Ta kokardka urocza! Bardzo zgrabne

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Kurcze chciałam pocytowac ale widzicie jak mi zwariował poprzedni post przepraszam ale masakra jest pisac na tablecie, zedytuje oost wieczorem ( rownoczesnie wybaczcie spam!)
Mnie dzis telefon zaczal wariowac! Jak nigdy nie bylo problemow!

Cytat:
Rabbitka, coś pierwszy post się popsuł

a co do kalii - to może i są pogrzebowe (choć nigdy nie widziałam ich na pogrzebie), ale jako wiązanka wyglądają pięknie - ten bukiet z załącznika jest przecudny
Proba edycji posta z telefonu zakonczyla sie katastrofa! Przy zapisywaniu ucielo mi pol posta jak tylko wroce do domu naprawie z lapka
Buty juz widzialam, ale sa sliczne wiec sie powtorze

Sent from my iPhone using Tapatalk

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 18:40   #785
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Te Twoje butki są cudne i taaak wygodnie wyglądają! Co do kalii to faktycznie, niby to kwiaty pogrzebowe, ale obecnie zdecydowanie częściej widuje się je w wiązankach ślubnych niż na pogrzebach z tego, co widzę, więc powoli zyskują miano kwiatów "ślubnych" Ja osobiście wolę kwiaty "płatkowe" , ale niektóre wiązanki z kalii bardzo mi się podobają - ta, którą wrzuciłaś, jest cudna!

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Dziewczyny który z Waszych Tżtów ma czarny krawat na ślub? Który lepszy, biały czy czarny? bo pare osób już mówiło że czarny nie na ślub...
Mój TŻ nie ma jeszcze ubrania, ale jeśli nie będzie miał muchy, to zapewne czarny, wąski krawat Osobiście nie przepadam za typowo ślubnymi krawatami czy musznikami, więc zobaczymy. Choć zdarzają się wyjątkowo ładne ślubne krawaty, delikatnie zdobione Wg mnie czarny pasuje na każdą okazję
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 18:42   #786
anusia4u
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Dzięki za radę najbliżej nam do Madrasa, niebieskie są ładne, ale tata mówi że za ciemne i mało ślubne... poza tym czerwony to kolor przewodni i dlatego tak mnie kuszą...
Belisa też mi się zaczęły bardzo podobać, ale ja przecież nie chciałam wstążek! ;p a ile czekałaś od momentu złożenia zamówienia?
Dodatków chyba zamawiać nie będziemy
Chyba rzucimy monetą
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
hehe zamawiałam w niedziele, we wtorek zatwierdziłam projekt, a przyszły w piątek

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dla tych, które nie chcą ubierac auta typowo weselnie i mają alergię na kwiaty na masce (jak ja ), to moje inspiracje zapisane w załącznikach
wszystkie dekoracje są śliczne
anusia4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 18:47   #787
say-hello
Zakorzenienie

dziękuję bardzo za miłe słowa na temat butów

dziewczyny, takie szybkie pytanie - ile planujecie zaprosić osób na wieczór panieński? bo ja właśnie robię listę i się zastanawiam... jest albo opcja 7 dobrych koleżanek (najchętniej tak bym zostawiła, ale czy to nie za mało osób?), do tego mogę dodać dwie dobre kuzynki, jest jeszcze opcja zaproszenia dwóch żon kuzynów (jedną bardzo lubię, jest mi bliska, ale drugą średnio.. jak zaproszę jedną, to druga strzeli focha) jak widzicie, to nie jest prosta sprawa obiecałam sobie, żeby się nie przejmować i zaprosić takie grono, żebym to ja się dobrze bawiła, no ale i tak mam rozkminy...
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 18:47   #788
activelifestyle
Rozeznanie

Wczoraj spotkałam się z dziewczyną, która ma ślub w tym samym dniu i okazało się, że ma trochę inną koncepcję niż ja... Dziewczyna chciała kościół dekorować storczykami Osobiście nic nie mam do tych kwiatów, bo są piękne, ale ich koszt już tak piekny niestety nie jest. Okazało się jednak, że jej florystka stwierdziła, że jednak nie zrobi dekoracji, bo storczyki są za drogie . Najpierw mówi tak potem siak. Dla mnie jednak to bardzo dobra wiadomość, bo jak czytałyście zauroczyła mnie gipsówka Przedstawiłam jej moją propozycję i była bardzo zadowolona. Postanowiłyśmy więc, że nie będziemy wynajmowały dekoratorki/florystki tylko zlecimy robotę księdzu Nasz proboszcz uwielbia kwiat, sam kupuje i co niedziela stroi ołtarz własnymi kompozycjami Doszłyśmy do wniosku, że najlepiej będzie pokazać mu co nam się podoba i poprosić, żeby to dla nas zrobił
Tak więc będzie gipsówka przy ławkach. Albo co drugą, albo przy każdej, to jeszcze do ustalenia. Chcemy zrobić małe bukieciki raczej z samej gipsówki, ewentualnie z białą różą w środku (zobaczymy co ksiądz na to ) Zastanawiam się jeszcze nad kolorem wstążki... Myślałam o zieleni, ale ma ona tyle odcieni, że ciężko mi się zdecydować. Wybiorę albo jasną, albo butelkową (może to szmaragd?). W załączniku dekoracja mojego księdza i gipsówka z jednym i drugim odcieniem zieleni (dekoracja będzie trochę inna, w zdj. chodzi mi o kolor wstążki). Jak Wy się na to zapatrujecie? Co byście wybrały?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0526.jpg (84,1 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 40e0ee8ada7b484470115054d6a5e691.jpg (32,9 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg emee10.jpg (32,1 KB, 36 załadowań)
Stary 2014-03-21, 19:14   #789
cornflower_girl
Zakorzenienie

no_doubt Bardzo długo :szok: Ale mam nadzieję, że obyło się bez traumatycznych kazań.

Anesthesia Mnie Madras w ogóle nie kojarzy się patriotycznie, bardzo elegancie i klasyczne. Awokado faktycznie jest ciekawe jako wzór, ale ten brak tekstu wg mnie dyskwalifikuje te zaproszenia.

le_lena Bardzo ładny komplet, wyróżnia się

Dotka Dziękuję za zdjęcia - tutaj bardzo ładnie to wygląda, zainspiruję się

Kamilka Twojej koleżance musiało się pomylić. Grób Jezusa jest wiosną, za wczęsnie na hortensje (one kwitną latem)...

magdalenka Gratulacje

say-hello Świetne buty - ten połysk
Ten bukiet, który wstawiłaś jest przecudny.

mysza Jeszcze nie mamy krawata - chyba będzie czarny (garniak jest ciemnogranatowy).

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
ten co wstawiłaś to nawet ładny, ale na ślubach jakich byłam królowały takie bukiety
Ok. 5 lat temu był duży szał na te kantedeskie do każdej stylizacji PM-ki; wg mnie nie pasują do każdej sukienki :mysli: Co do kwiatów pogrzebowych - kalii w ogóle nie widuję. Częściej chryzantemy (tanie), róże lub sztuczne kwiaty. Jest jeszcze anturium, ale ono bardziej mi się z kościołami kojarzy niż z bukietem ślubnym.

Kate Noir A aparat wyjmowany? Wydaje mi się, że jesteś na końcówce leczenia, więc największe rewolucje za Tobą. To co jeszcze można dopracować, może zrobić ten drugi aparat.

activelifestyle Przy poszukiwaniu florystki trafiłam na panią, która udekorowała kościół storczykami za więcej niż 7 tysięcy O tyle dobrze, że nie musisz zgadzać się na tę droższą opcję z kwiatami.
Bardzo podobają mi się te dekoracje, które wkleiłaś. A proboszcz zdolny

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 19:36   #790
mimi_77
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!

Przypominam o sobie, żebyście nie myślały, że odeszłąm z forum :P Nie udzielam się bo narazie w sprawach ślubnych cisza. Nie mam czasu nawet na 5 minutowe śledzenie wątku a pędzicie jak szalone! Moje życie też pędzi, remont za remontem, problem za problemem, śpie po 4 godziny w dodatku w kurzu i wielkim bałaganie. Mieszkam na kartonach i wychodzi na to , że za 2 tyg. będę bezrobotna bez możliwości zasiłku lub kuronia... Na chwilę obecną mam kilka pomysłów co zrobić z dalszym życiem, są troche ryzykowne (myśle nawet o własnej działalności lub wspólnej z TŻ ale w innej branży niż jego obecny muzyczny biznes bo głosu to ja nie mam ). Ale na razie ciesze się tym co jest teraz, a martwić się bede 10 kwietnia.

Trzymajcie się i powodzenia w załatwianiu ślubnych spraw. Jeśli coś z weselem ruszy do przodu - na pewno się odezwę i pochwalę

Do usłyszenia

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 19:38   #791
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem mega szczęśliwa byliśmy dziś w USC z dokumentami i zapłacić za ślub. Tak więc.... Ślubować będziemy 29.08.2014 godz. 13:00
Gratuluję.

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Co do zwierzątek, o ile pieski teściów dadzą radę na weselu (mają ogródek i budę), kot rodziców w najgorszym wypadku będzie przejedzony (biedny kiciuś umrze z głodu), o tyle moja 12-letnia chrześniaczka robi cyrki, że ona przyjdzie na nasz ślub i wesele ze swoimi królikami-miniaturkami (nie przyjmuje odpowiedzi odmownej). Słodkie kulki z nich, ale wesele to nie miejsce dla zwierzaka
Sorry, ale dla mnie to już jest lekki cyrk. Poważnie porozmawiałabym z rodzicami chrześnicy.

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Bardzooooo ładne. Gratuluję.

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Ja mam taką awersję do sztucznych kwiatów, ze wolałabym chyba nic nie mieć. No i chyba na masce nic nie będzie

Wysłane z telefonu
Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
enzunio ja też nie lubię sztucznych kwiatów, jak dla mnie albo prawdziwe, albo żadne
Mam to samo.

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
gratulacje dzień po mnie :P będę właśnie zasiadać do poprawinowego obiadu

Dziewczyny czy zlecacie komuś dekorację samochodu? ile to mniej więcej kosztuje? i czy uważacie, że sztuczne kwiaty do takiej dekoracji to tandeta? bo ja myślałam o samodzielnym wykonaniu, z rana tylko bym do auta dokleiła...
i strasznie spodobało mi się TO
U mnie będzie bardzoooo skromna dekoracja - jak już pisałam mam awersję do sztucznych kwiatów oraz wszelkich udziwnień i dużych dekoracji.
Będą tylko na klamkach żywe kwiaty (2-3) połączone satynową śmietankową wstążką, która będzie trochę dłuższa by powiewała na wietrze. Robi nam to florystka, ale nie podam Ci dokładnego kosztu po ona robi nam WSZYSTKO co 'kwiatowe" (bukiet, butonierki, bransoletkę dla świadkowej, kwiaty na sali i auto) i mamy po prostu wycenę całości.

Będziemy mieć też tablice, ale to od gościa od auta.

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Byliśmy dzisiaj w USC, wszystko załatwione.
Papierologia złożona u księdza, umówiliśmy się tylko na spisanie protokołu. Wówczas wygłosimy zapowiedzi w parafii ślubu i w mojej i weźmiemy karteczki do spowiedzi. Coraz bliżej
Gratuluję.

Cytat:

Piękny ten bukiet.

Cytat:
dziewczyny, takie szybkie pytanie - ile planujecie zaprosić osób na wieczór panieński? bo ja właśnie robię listę i się zastanawiam... jest albo opcja 7 dobrych koleżanek (najchętniej tak bym zostawiła, ale czy to nie za mało osób?), do tego mogę dodać dwie dobre kuzynki, jest jeszcze opcja zaproszenia dwóch żon kuzynów (jedną bardzo lubię, jest mi bliska, ale drugą średnio.. jak zaproszę jedną, to druga strzeli focha) jak widzicie, to nie jest prosta sprawa obiecałam sobie, żeby się nie przejmować i zaprosić takie grono, żebym to ja się dobrze bawiła, no ale i tak mam rozkminy...
Jak to mówią, nie ważna ilość.. a jakość.
U mnie będzie łącznie ze mną 7 osób co bardzooooo mnie cieszy bo to moje przyjaciółki i najbliższe mi osoby.

PIĄTEEEEEEEEEEK! Jak ja to uwielbiam.
Nie ogarniam jednak, że kolejny tydzień minął o tak! Za pięć tygodni o tej porze będę pewnie uważać na moje świeżo zrobione paznokcie by się nie popsuły.

Kupiłam sobie dzisiaj gatki do ślubu - różowe! A co!
Tym samym brakuje mi tylko jednej rzeczy - łańcuszka, ale to na ostatniej przymiarce jak już suknia będzie idealnie również na wysokość leżeć muszę przyłożyć zawieszkę i zobaczyć jaką długość ma kupić.

Dla odmiany TŻ ma jedną rzecz - skarpetki!
Teraz w niedzielę jedziemy na oglądanie garniaków, a kupimy pewnie w przyszły weekend.

Jedna para odmówiła nam przybycia. To znaczy.. poprosiliśmy, żeby się jeszcze zastanowili. To kumpel TŻ i jego żona i o ile on bardzoooo chce to niestety z drugą połówką przez pewne kwestie już nie jest tak różowo. Stwierdził, że jak ma przyjść, nas naciągnąć na koszty, a później wysłuchiwać, albo co gorsza po dwóch godzinach wychodzić.. bo coś, to to chyba nie ma sensu.
Szkoda, ale... lubię go i poniekąd rozumiem (chociaż nie do końca rozumiem jego żonę).

Poza tym brak sygnałów co do odmowy. Kilka osób nie potwierdziło, ale.. mamy jeszcze trochę czasu - na tydzień przed możemy dać listę gości, więc myślę, że ich zmolestujemy pod koniec marca.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2014-03-21 o 19:53
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 19:38   #792
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Ok. 5 lat temu był duży szał na te kantedeskie do każdej stylizacji PM-ki; wg mnie nie pasują do każdej sukienki :mysli: Co do kwiatów pogrzebowych - kalii w ogóle nie widuję. Częściej chryzantemy (tanie), róże lub sztuczne kwiaty. Jest jeszcze anturium, ale ono bardziej mi się z kościołami kojarzy niż z bukietem ślubnym.

activelifestyle Przy poszukiwaniu florystki trafiłam na panią, która udekorowała kościół storczykami za więcej niż 7 tysięcy O tyle dobrze, że nie musisz zgadzać się na tę droższą opcję z kwiatami.
Bardzo podobają mi się te dekoracje, które wkleiłaś. A proboszcz zdolny
Ojj był szał na cantadeski - czy suknia księżniczka, czy literka A, grecka, cokolwiek - bukiet z cantadesek i to w najbrzydszej z możliwych form.
Wiecie że inna nazwa na anturium to języki teściowej? Mnie się te kwiaty strasznie nie podobają, mówię na nie ch.u.jk.i A bardzo często zdobią ołtarz w parafii.
Moja ciocia opowiadała, że jakaś jej znajoma para zamarzyła sobie dekoracje na stół ze storczyków - bo takie ładne, praktyczne, w doniczkach, weźmiemy później do domku, będą nam rosły ę, ą. Poznali cenę - zmienili zdanie :P

Dziewczyny czy jak moja paczuszka z chin na trackingu ma taki status:
In Customs-Control warehouse
to powinnam się niepokoić?
Stary 2014-03-21, 19:51   #793
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Hej

Widziałam, że omawiałyście dekoracje samochodu - ja stawiam na minimalizm. Planuję dać tablice z PM + skromna ozdoba klamek w postaci kokard i/lub kwiatów.

Jutro planujemy pojechać zamówić obrączki mamy trochę swojego złota i może jeden wydatek nam odpadnie

Wczoraj tż zmusił mnie do biegania! to było straszne!!! ale będę walczyć dalej

aaa i moja ortodontka ma wątpliwości co do tego czy zdąży zdjąć aparat do mojego ślubu. Wiecie co o tym myślę? Stwierdziła, że przecież aparat tak ładnie wygląda na ślubie Będę ją naciskać.
my też tablice i ustrojenie klamek
ja muszę sobie kupić buty do biegania i też zaczynam, a potem razem z Tżtem będziemy jak będę w domu już
kłóć się z ortodontką!
Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Wczoraj spotkałam się z dziewczyną, która ma ślub w tym samym dniu i okazało się, że ma trochę inną koncepcję niż ja... Dziewczyna chciała kościół dekorować storczykami Osobiście nic nie mam do tych kwiatów, bo są piękne, ale ich koszt już tak piekny niestety nie jest. Okazało się jednak, że jej florystka stwierdziła, że jednak nie zrobi dekoracji, bo storczyki są za drogie . Najpierw mówi tak potem siak. Dla mnie jednak to bardzo dobra wiadomość, bo jak czytałyście zauroczyła mnie gipsówka Przedstawiłam jej moją propozycję i była bardzo zadowolona. Postanowiłyśmy więc, że nie będziemy wynajmowały dekoratorki/florystki tylko zlecimy robotę księdzu Nasz proboszcz uwielbia kwiat, sam kupuje i co niedziela stroi ołtarz własnymi kompozycjami Doszłyśmy do wniosku, że najlepiej będzie pokazać mu co nam się podoba i poprosić, żeby to dla nas zrobił
Tak więc będzie gipsówka przy ławkach. Albo co drugą, albo przy każdej, to jeszcze do ustalenia. Chcemy zrobić małe bukieciki raczej z samej gipsówki, ewentualnie z białą różą w środku (zobaczymy co ksiądz na to ) Zastanawiam się jeszcze nad kolorem wstążki... Myślałam o zieleni, ale ma ona tyle odcieni, że ciężko mi się zdecydować. Wybiorę albo jasną, albo butelkową (może to szmaragd?). W załączniku dekoracja mojego księdza i gipsówka z jednym i drugim odcieniem zieleni (dekoracja będzie trochę inna, w zdj. chodzi mi o kolor wstążki). Jak Wy się na to zapatrujecie? Co byście wybrały?
dobrze, że się dogadałyście! a te dekoracje z gipsówki śliczne!

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 20:01   #794
cornflower_girl
Zakorzenienie

mimi Mocno trzymam kciuki za Ciebie - za remont i za fajną pracę I mam nadzieję, ze szybko pojawisz się tutaj z dobrymi wiadomościami

ijaa Jej rodzice to moja siostra i jej mąż. Póki co są pobłażający, za to siostrzeńcy płci męskiej (pełnoletnie chłopy) mówią że owszem, króliki mogą pojawić się na weselu jako pasztet

A różowy to wdzięczny kolor

exist Nie tylko Tobie te kwiaty tak się kojarzą - podobno występują na którymś portrecie Rubensa z małżonką jako aluzja do ich bujnego pożycia małżeńskiego. Języki teściowej - dobre

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 20:07   #795
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
ijaa Jej rodzice to moja siostra i jej mąż. Póki co są pobłażający, za to siostrzeńcy płci męskiej (pełnoletnie chłopy) mówią że owszem, króliki mogą pojawić się na weselu jako pasztet
Też bym jej tak powiedziała.

Stary 2014-03-21, 20:14   #796
adziia13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
lepiej chyba z butelkową zielenią, zazdroszę zdolnego księdza

Byłam dziś z mamą i teściami (TŻ i moj tata niestety w pracy) w lokalu dogadać kwoty końcowe i ostateczne menu przyklepaci i dekorację sali.
Powiem Wam zostało 56 dni i nie mogę się doczekać, nieskromnie powiem - zapowiada nam się cudeowne wesele
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 20:25   #797
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:

Kate Noir A aparat wyjmowany? Wydaje mi się, że jesteś na końcówce leczenia, więc największe rewolucje za Tobą. To co jeszcze można dopracować, może zrobić ten drugi aparat.
Niby mam "podatne" zęby. Wady też dużej nie miałam, ale wg niej "zęby nie chcą się ustawić". Mam nadzieję, że coś wymyśli. Odwołam ślub jak będę miała mieć to cholerstwo na zębach

idę na piwo, miłego wieczoru
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 20:45   #798
milka777
Raczkowanie

Cytat:
piękne buciki i pewnie wygodne

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Ja mam taką awersję do sztucznych kwiatów, ze wolałabym chyba nic nie mieć. No i chyba na masce nic nie będzie

Wysłane z telefonu
też wolę żywe, ale mamy w cenie auta dekorację, więc juz zostaną sztuczne, przeboleję

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Kuzynka Tż mnie nastraszyła- jej szwagierka szyła suknię u krawcowej (innej niż dałaś namiary ale tamtą też brałam pod uwagę) i w trakcie wesela zaczęła jej się rozpadać- aplikacje się odpruwały, pętelka puściła i coś jeszcze
nie straszcie mnie - też szyję u krawcowej

Cytat:
Rabbitka, coś pierwszy post się popsuł

piękne

Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość
l

Powiem Wam zostało 56 dni i nie mogę się doczekać, nieskromnie powiem - zapowiada nam się cudeowne wesele

to juz tak blisko

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Wiecie że inna nazwa na anturium to języki teściowej? Mnie się te kwiaty strasznie nie podobają, mówię na nie

też nie znoszę tych kwiatków... w ogóle słyszałam, że są szkodliwe, szczególnie dla dzieci

PS co myslicie o takich winietkach? znaczy jeszcze nie skończone- na oparciu będzie karteczka z imieniem i nazwiskiem osoby a na dole winietki Nasze imiona i data ślubu. No i inna wstążka. W środku będzie jakiś słodycz. PS nie wiecie, czy można gdzieś kupić taki lub podobny krawat?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie2523.jpg (20,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images (10).jpg (11,7 KB, 20 załadowań)

Edytowane przez milka777
Czas edycji: 2014-03-21 o 20:47
milka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 21:22   #799
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
nam Nasz kierowca powiedział, że jeżeli mamy jechać szybko (drogą szybkiego ruchu) to on ustroi samochód dopiero przed moim domem (kamera będzie tylko u mnie, u TŻ nie) więc te ssawki nie sa takie mocne, kierowca powiedział ze nie wolno szarżować jak się ma dekorcaje :P
W tym problem, że do mojego domu i do kościoła, i z kościoła na salę będziemy jechać taką drogą
Trudno będą kokardki na klamki i tablice rejestracyjne ladne mamy auto, będzie musiało to wystarczyć

Cytat:
te pierwsze super i najbardziej do bransoletki pasują
są różne kolory tych kryształków my jedziemy srebrnym i tak się zaczęłam zastanawiać nad innym kolorem świecidełek
Różowe czy fioletowe już nie robią takiego efektu

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
paula
u nas orszak ślubny trzyma się razem, kierowca z PM jedzie 50km/h, żeby wszystkie auta i autobus trzymały się razem, u Was nie ? dlatego my pomału jechać będziemy i nie obawiam sie ze mi dekoracje zwieje.
Nie zastanawiałam się nad tym Nie mam jeszcze pojęcia kto będzie jechał własnym samochodem, czy trzeba będzie wynajmować autobus czy weźmiemy naszego busa, tylko kierowcę się załatwi

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość

Kupiłam sobie dzisiaj gatki do ślubu - różowe! A co!
Tym samym brakuje mi tylko jednej rzeczy - łańcuszka, ale to na ostatniej przymiarce jak już suknia będzie idealnie również na wysokość leżeć muszę przyłożyć zawieszkę i zobaczyć jaką długość ma kupić.

Dla odmiany TŻ ma jedną rzecz - skarpetki!
Teraz w niedzielę jedziemy na oglądanie garniaków, a kupimy pewnie w przyszły weekend.
Mój Tż ma tylko spinki

Różowe?

Dzisiaj byłam w 2 sklepach w poszukiwaniu bardotki do sukni. W Esotiq mierzyłam ten śliczny biały stanik - bardotka z kolekcji Krupy i nie ma w ogóle mojego rozmiaru
Inna bardotka nie do końca mi leżała i kiepsko trzymała, a w Reserved też nie było mojego rozmiaru
Wezmę chyba ten co już wcześniej kupiłam z całą resztą kompletu LINK, mam nadzieję, że będzie pasować pod suknią
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 21:38   #800
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Mój Tż ma tylko spinki

Różowe?
Kurde.. to mój ma dwie, a właściwie półtorej - też ma spinki - dostał od swojego Taty jego ślubne, ale trzeba oddać do czyszczenia.

A majtoszki jaśniutkie, ale jednak różowe.

Stary 2014-03-21, 21:41   #801
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość

i podobaly Ci sie na zdjeciu a potem w rzeczywistosci?
Tak nawet na żywo lepiej się prezentują
Cytat:

Dziewczyny który z Waszych Tżtów ma czarny krawat na ślub? Który lepszy, biały czy czarny? bo pare osób już mówiło że czarny nie na ślub...
Mój chce czarny krawat, ale będę walczyć, bo czarny garnitur i krawat dla mnie niestety wygląda jak na pogrzeb. Może jeszcze się do tego przekonam, a może wybierzemy inny kolor garnituru
Cytat:

Dzisiaj byłam w 2 sklepach w poszukiwaniu bardotki do sukni. W Esotiq mierzyłam ten śliczny biały stanik - bardotka z kolekcji Krupy i nie ma w ogóle mojego rozmiaru
Inna bardotka nie do końca mi leżała i kiepsko trzymała, a w Reserved też nie było mojego rozmiaru
Wezmę chyba ten co już wcześniej kupiłam z całą resztą kompletu LINK, mam nadzieję, że będzie pasować pod suknią
Ja mam właśnie ten z Esotiq
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 21:42   #802
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
enzunio ja też nie lubię sztucznych kwiatów, jak dla mnie albo prawdziwe, albo żadne
Mam tak samo

Cytat:

Ja wczoraj kupiłam w Triumphie. Pomimo tego, że mówi się, że kiepski sklep to dostałam przyzwoitą bardotkę w moim rozmiarze- 70 d

Tyle miałam do cytowania i nie ma tego

Melduję, że żyję, ale nie ogarniam miliona postów !
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 21:45   #803
activelifestyle
Rozeznanie

Wiecie może gdzie można kupić bazę do Księgi Gości? Szukałam w internecie, ale nie wiem czy dobrze wpisałam hasło w google, bo za wiele mi nie wyszukało. Chodzi mi mniej więcej o coś takiego http://allegro.pl/ksiega-wpisow-gosc...067493848.html .
Stary 2014-03-21, 22:10   #804
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Mam tak samo
Ja wczoraj kupiłam w Triumphie. Pomimo tego, że mówi się, że kiepski sklep to dostałam przyzwoitą bardotkę w moim rozmiarze- 70 d
A jak tam z cenami?
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 22:20   #805
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Ciekawe czy sobie by zostawiła, gdyby była w Twojej sytuacji
Naciskaj naciskaj
Ja naciskałam już na drugi dzień po założeniu i ściągnął jak obiecał
Cytat:
Niby mam "podatne" zęby. Wady też dużej nie miałam, ale wg niej "zęby nie chcą się ustawić". Mam nadzieję, że coś wymyśli. Odwołam ślub jak będę miała mieć to cholerstwo na zębach
E tam nie chcą, nie umi nad nimi zapanować Ile nosisz? Masz metal, kryształ czy coś w stylu Damon'a?
Cytat:
Dziewczyny czy jak moja paczuszka z chin na trackingu ma taki status:
In Customs-Control warehouse
to powinnam się niepokoić?
Powiedziałabym że nie, to standard (kontrola celna)
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 22:59   #806
anusia4u
Raczkowanie

Cytat:
hehe ciekawe czy ona chciałaby mieć aparat na zębach na swoim ślubie :P
naciskaj na nią
moja ortodontka z kolei poszła mi na rękę.. mam aparat od paru dni, zdejmie mi go 2 tygodnie przed ślubem, a po ślubie spowrotem założy ale na dłuższy okres z tym, że u mnie w grę wchodzi kasa więc nie robi mi problemów :P musiałam zapłacić teraz całą kwotę, i po ślubie znów muszę zapłacić całą kwotę za aparat..;/ ale czego się nie robi żeby w tym jednym dniu wyglądać wyjątkowo tłumaczę to sobie w ten sposób, że drugi raz będę już płacić "ślubnymi" pieniążkami :P
anusia4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 00:14   #807
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Mam tak samo

Tyle miałam do cytowania i nie ma tego

Melduję, że żyję, ale nie ogarniam miliona postów !
ja też ostatnio kupiłam w Triumphie bardotke gładką za 99,90zł i jestem zadowolona

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 00:28   #808
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
ja najblizsze kolezanki(8) , siostrę (1)i siostry Tż(3). w tym że mysle ze będzie 10. i to dla mnie w sam raz

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-03-22, 01:47   #809
patricia_pati
Raczkowanie

Cytat:
Trzymam kciuki!
Dziewczyny które nie mają poradni idźcie i załatwiajcie! U mnie kursie przedmałżeńskim kobieta pracująca w poradni, mówiła że teraz jak zaraz zaczyna się sezon ślubny to w poradniach są duże kolejki.

dzięki za radę co do poradni, butki ślicznie, to la boda, pisałaś?? mam pytanko jaki to obcasik? bo wygląda wygodnie, ale chyba niski i jaki koszt? z internetu, z salonu czy skąd zamawiane? bo są śliczne

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
zdecydowalismy się na nr. 3 http://allegro.pl/ekskluzywne-zapros...067469832.html
u mnie kolor przewodni to fiolet
ktoś już chyba takie wstawiał. to ty?
Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
Dzień dobry PMczki

Przychodzę z moim pomysłem biżuterii ślubnej
Co sądzicie ?
jeśli chcesz dodatki w czerni to super, ale czy nie za bogata? zależy od całej stylizacji
Cytat:
U
Szaleństwo!!! Gratulacje!

Na pewno chcemy zamówić jak najszybciej, tylko ciężko się zdecydować... jutro mam nadzieję złożyć zamówienie.

Dzięki za radę najbliżej nam do Madrasa, niebieskie są ładne, ale tata mówi że za ciemne i mało ślubne... poza tym czerwony to kolor przewodni i dlatego tak mnie kuszą...
Belisa też mi się zaczęły bardzo podobać, ale ja przecież nie chciałam wstążek! ;p a ile czekałaś od momentu złożenia zamówienia?
Dodatków chyba zamawiać nie będziemy
Chyba rzucimy monetą

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mi się wydaje, że zaproszenie powinno byc z kolorem przewodnim zdecydowanie...

Cytat:
bardzo ładne są te dekoracje klamek chyba sama coś takiego będę chciała

przyszły moje buty z bialebuty.com (odsyłałam je do reklamacji, bo miały mały defekt po 11 dniach wróciła do mnie nowa para)
chwal się chyba, że to Ty wstawiłaś potem te 7cm. są śliczne nie robili problemów z wymianą? wygodne? jak ta wysokośc? wygodna?

Cytat:
Też pierwsze słyszą
Ale może zapytam babci, ona mnie oświeciła o kaliach, że niby na pogrzeb.
Cytat:

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

piękny bukiet
buty bardzo ładne
moim zdaniem czarny pogrzebowy... chyba, że nie gładki a z jakimś tłoczeniem albo coś...

Cytat:
dziękuję bardzo za miłe słowa na temat butów

dziewczyny, takie szybkie pytanie - ile planujecie zaprosić osób na wieczór panieński? bo ja właśnie robię listę i się zastanawiam... jest albo opcja 7 dobrych koleżanek (najchętniej tak bym zostawiła, ale czy to nie za mało osób?), do tego mogę dodać dwie dobre kuzynki, jest jeszcze opcja zaproszenia dwóch żon kuzynów (jedną bardzo lubię, jest mi bliska, ale drugą średnio.. jak zaproszę jedną, to druga strzeli focha) jak widzicie, to nie jest prosta sprawa. obiecałam sobie, żeby się nie przejmować i zaprosić takie grono, żebym to ja się dobrze bawiła, no ale i tak mam rozkminy...
ja planuję 2 siostry tż i ok. 4 koleżanek. jak dla mnie w sam raz żadnych kuzynek, byłam na panieńskim gdzie było nas 5+młoda i było super w sam raz. ale zależy co kto lubi

Cytat:
Napisane przez milka777 Pokaż wiadomość
też nie znoszę tych kwiatków... w ogóle słyszałam, że są szkodliwe, szczególnie dla dzieci

PS co myslicie o takich winietkach? znaczy jeszcze nie skończone- na oparciu będzie karteczka z imieniem i nazwiskiem osoby a na dole winietki Nasze imiona i data ślubu. No i inna wstążka. W środku będzie jakiś słodycz. PS nie wiecie, czy można gdzieś kupić taki lub podobny krawat?
moja babcia uwielbia anturium i jest bardzo drogie, ale dla mnie wyglada mega sztucznie.
fajne winietki, bo 2w1 i wychodzi taniej

Cytat:

śliczny ten komplet bielizny

---------- Dopisano o 01:38 ---------- Poprzedni post napisano o 01:15 ----------

kiedyś wstawiałam zdjęcie katalogowe obrączek a dziś porobiłam fotki (niezbyt dobra jakośc -komórkowa). chyba będę nosic samą, bo ma ładne 3 mini mini brylanciki, mniejsze niż najmniejsze
a do tego wczoraj odebraliśmy zaproszenia i są śliczne takie jak chcieliśmy (chociaż według niektórych z Was przestrojone, ale chcieliśmy na bogato )
daliśmy mamie TŻ... zaproszenia śliczne etc. zachwycona
i się zapytała kto będzie od strony TŻ ojca, który nie żyje a z jego rodziną przyszła teściowa jest skłócona i nie mają zbyt dobrych relacji, prawie bez kontaktu i odważyliśmy się powiedziec, że babcia TŻ (teściowa teściowej - jego jedyna babcia!) i ciocia + wujek to się zaczęło piekło... że po tylu krzywdach ona ma ich znosic, już raz musiała (były te same osoby na weselu siostry TŻ) i nie wie czy drugi raz to przeżyje... aż do płaczu i lamentu... TŻ to przewidział i się zmyliśmy, ale musiała zepsuc tę piękną chwilę i teraz TŻ będzie wysłuchiwał przez 4 m-ce i ja pewnie też... ehh.. oczywiście swoje cyrki w stylu, że nie wie czy przyjdzie, a sukienkę już kupiła i ciągle gada o naszym ślubie szwagierce też robiła takie cyrki (swojej córce...) ehh..
na szczęście dzisiaj jak daliśmy naszym rodzicom było milej i hehe.. a w niedzielę robimy pierwszy obiad u mnie (zaproszeni będą siostra TŻ i mój brat) trzymajcie kciuki! wkraczam w dorosłe samodzielne życie coraz bardziej

---------- Dopisano o 01:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:38 ----------

a jak któraś z was chce nosic z pierścionkiem to co u góry co na dole, bo się nie orientuje?? nie mogę wstawic zdjęc

razem od 14.07.2009
zaręczeni od 13.01.2012
ślub 2.08.2014r.

Edytowane przez patricia_pati
Czas edycji: 2014-03-22 o 01:41
patricia_pati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 05:57   #810
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość

O, to nie zamawiałaś z butterfly? Z jakiego tiulu masz welon? Zwykłego czy muślinowego?
no w końcu nie ze zwykłego te muślinowe były za 390 zł

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
welon musi być cudowny, koniecznie chwal sie zdjęciami!!
I bardzo dobrze, że masz taką pomoc od TŻ
ojjj tak, kochany mój pomocnik

Cytat:
gratulacje

Cytat:
Właśnie się skapnęłam, że trzeba by w końcu zamówić zaproszenia, jeśli chcemy ruszyć z rozdawaniem w weekend majowy Bo Wielkanoc po drodze i mogą być obsówy czasowe... a ja dalej nie wiem, jakie chcę! Myślałam, że zamawianie zaproszeń to będzie pikuś, a tak mnie to męczy i dręczy...
hmmm..znam ten ból..też się długo z tym bawiliśmy a potem stres, że przed Wigilią się nie wyrobimy ale się udało

Cytat:
gratki

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dla tych, które nie chcą ubierac auta typowo weselnie i mają alergię na kwiaty na masce (jak ja ), to moje inspiracje zapisane w załącznikach

My ubieramy tylko klamki + ewentualnie flamastrem na tylnej szybie coś napiszemy
ale śliczneee, zapisuje na dysk
też chcemy tylko klamki

Cytat:
a zobaczcie jakie śliczne
mi się to nie widzi może jakby "wyrastały" z trawki i wtedy już bez szyszek to tak
coś w tym stylu
Cytat:
Też pierwsze słyszą
Ale może zapytam babci, ona mnie oświeciła o kaliach, że niby na pogrzeb.
też słyszałam, że kalie to na pogrzeb to tak jak ślub tylko w miesiącu z literką "R"

Cytat:

cudne !!
a bukiet boski !
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1796491_815302988484129_1543209756_n.jpg (42,6 KB, 36 załadowań)
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości