|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Tak jak pisała docik10 - do pisania po szybie używa się markerów kredowych
![]() Cytat:
Buty jeszcze lepsze szukam prostych, na obcasie max 8cm.... szukam i Edytowane przez activelifestyle Czas edycji: 2014-03-21 o 17:54 |
|
|
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Witam się w pierwszym dniu wiosny
![]() Anesthesia ja bym u Ciebie nie pojadła nie wyobrazam sobie plackow ziemniaczanych na slodko, a makaron z serem i cukrem by mi nie przeszedł przez gardło ja słonolubna ![]() KaMilka4891 my sami dekorujemy auto, tzn Tz ze swiadkiem cashmere ale piękne buty ! gdzie kupowałaś? Opiumalfa ![]() paula u nas orszak ślubny trzyma się razem, kierowca z PM jedzie 50km/h, żeby wszystkie auta i autobus trzymały się razem, u Was nie ? dlatego my pomału jechać będziemy i nie obawiam sie ze mi dekoracje zwieje.
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Widziałam, że omawiałyście dekoracje samochodu - ja stawiam na minimalizm. Planuję dać tablice z PM + skromna ozdoba klamek w postaci kokard i/lub kwiatów. Jutro planujemy pojechać zamówić obrączki ![]() Wczoraj tż zmusił mnie do biegania! to było straszne!!! ale będę walczyć dalej ![]() aaa i moja ortodontka ma wątpliwości co do tego czy zdąży zdjąć aparat do mojego ślubu. Wiecie co o tym myślę? Będę ją naciskać.
|
|
|
|
#784 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super! Gratulacje zaklepania godziny ![]() Cytat:
to juz chwilka! Ja to jestempodekscytowana Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jak tylko wroce do domu naprawie z lapka ![]() Buty juz widzialam, ale sa sliczne wiec sie powtorze Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#785 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja osobiście wolę kwiaty "płatkowe" , ale niektóre wiązanki z kalii bardzo mi się podobają - ta, którą wrzuciłaś, jest cudna!Cytat:
Osobiście nie przepadam za typowo ślubnymi krawatami czy musznikami, więc zobaczymy. Choć zdarzają się wyjątkowo ładne ślubne krawaty, delikatnie zdobione Wg mnie czarny pasuje na każdą okazję
|
||
|
|
|
#786 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję bardzo za miłe słowa na temat butów
![]() dziewczyny, takie szybkie pytanie - ile planujecie zaprosić osób na wieczór panieński? bo ja właśnie robię listę i się zastanawiam... jest albo opcja 7 dobrych koleżanek (najchętniej tak bym zostawiła, ale czy to nie za mało osób?), do tego mogę dodać dwie dobre kuzynki, jest jeszcze opcja zaproszenia dwóch żon kuzynów (jedną bardzo lubię, jest mi bliska, ale drugą średnio.. jak zaproszę jedną, to druga strzeli focha) jak widzicie, to nie jest prosta sprawa obiecałam sobie, żeby się nie przejmować i zaprosić takie grono, żebym to ja się dobrze bawiła, no ale i tak mam rozkminy...
|
#788 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj spotkałam się z dziewczyną, która ma ślub w tym samym dniu i okazało się, że ma trochę inną koncepcję niż ja... Dziewczyna chciała kościół dekorować storczykami
Osobiście nic nie mam do tych kwiatów, bo są piękne, ale ich koszt już tak piekny niestety nie jest. Okazało się jednak, że jej florystka stwierdziła, że jednak nie zrobi dekoracji, bo storczyki są za drogie Nasz proboszcz uwielbia kwiat, sam kupuje i co niedziela stroi ołtarz własnymi kompozycjami Doszłyśmy do wniosku, że najlepiej będzie pokazać mu co nam się podoba i poprosić, żeby to dla nas zrobił ![]() Tak więc będzie gipsówka przy ławkach. Albo co drugą, albo przy każdej, to jeszcze do ustalenia. Chcemy zrobić małe bukieciki raczej z samej gipsówki, ewentualnie z białą różą w środku (zobaczymy co ksiądz na to ) Zastanawiam się jeszcze nad kolorem wstążki... Myślałam o zieleni, ale ma ona tyle odcieni, że ciężko mi się zdecydować. Wybiorę albo jasną, albo butelkową (może to szmaragd?). W załączniku dekoracja mojego księdza i gipsówka z jednym i drugim odcieniem zieleni (dekoracja będzie trochę inna, w zdj. chodzi mi o kolor wstążki). Jak Wy się na to zapatrujecie? Co byście wybrały?
|
|
|
|
#789 | |
|
Zakorzenienie
|
no_doubt Bardzo długo :szok: Ale mam nadzieję, że obyło się bez traumatycznych kazań.
Anesthesia Mnie Madras w ogóle nie kojarzy się patriotycznie, bardzo elegancie i klasyczne. Awokado faktycznie jest ciekawe jako wzór, ale ten brak tekstu wg mnie dyskwalifikuje te zaproszenia. le_lena Bardzo ładny komplet, wyróżnia się ![]() Dotka Dziękuję za zdjęcia - tutaj bardzo ładnie to wygląda, zainspiruję się ![]() Kamilka Twojej koleżance musiało się pomylić. Grób Jezusa jest wiosną, za wczęsnie na hortensje (one kwitną latem)... magdalenka Gratulacje ![]() say-hello Świetne buty - ten połysk Ten bukiet, który wstawiłaś jest przecudny. mysza Jeszcze nie mamy krawata - chyba będzie czarny (garniak jest ciemnogranatowy). Cytat:
Kate Noir A aparat wyjmowany? Wydaje mi się, że jesteś na końcówce leczenia, więc największe rewolucje za Tobą. To co jeszcze można dopracować, może zrobić ten drugi aparat. activelifestyle Przy poszukiwaniu florystki trafiłam na panią, która udekorowała kościół storczykami za więcej niż 7 tysięcy O tyle dobrze, że nie musisz zgadzać się na tę droższą opcję z kwiatami.Bardzo podobają mi się te dekoracje, które wkleiłaś. A proboszcz zdolny
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Przypominam o sobie, żebyście nie myślały, że odeszłąm z forum :P Nie udzielam się bo narazie w sprawach ślubnych cisza. Nie mam czasu nawet na 5 minutowe śledzenie wątku a pędzicie jak szalone! Moje życie też pędzi, remont za remontem, problem za problemem, śpie po 4 godziny w dodatku w kurzu i wielkim bałaganie. Mieszkam na kartonach i wychodzi na to , że za 2 tyg. będę bezrobotna bez możliwości zasiłku lub kuronia... Na chwilę obecną mam kilka pomysłów co zrobić z dalszym życiem, są troche ryzykowne (myśle nawet o własnej działalności lub wspólnej z TŻ ale w innej branży niż jego obecny muzyczny biznes bo głosu to ja nie mam ). Ale na razie ciesze się tym co jest teraz, a martwić się bede 10 kwietnia. ![]() Trzymajcie się i powodzenia w załatwianiu ślubnych spraw. Jeśli coś z weselem ruszy do przodu - na pewno się odezwę i pochwalę ![]() Do usłyszenia
|
|
#791 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Będą tylko na klamkach żywe kwiaty (2-3) połączone satynową śmietankową wstążką, która będzie trochę dłuższa by powiewała na wietrze. Robi nam to florystka, ale nie podam Ci dokładnego kosztu po ona robi nam WSZYSTKO co 'kwiatowe" (bukiet, butonierki, bransoletkę dla świadkowej, kwiaty na sali i auto) i mamy po prostu wycenę całości. Będziemy mieć też tablice, ale to od gościa od auta. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie będzie łącznie ze mną 7 osób co bardzooooo mnie cieszy bo to moje przyjaciółki i najbliższe mi osoby. PIĄTEEEEEEEEEEK! Jak ja to uwielbiam. ![]() Nie ogarniam jednak, że kolejny tydzień minął o tak! Za pięć tygodni o tej porze będę pewnie uważać na moje świeżo zrobione paznokcie by się nie popsuły. ![]() Kupiłam sobie dzisiaj gatki do ślubu - różowe! A co!Tym samym brakuje mi tylko jednej rzeczy - łańcuszka, ale to na ostatniej przymiarce jak już suknia będzie idealnie również na wysokość leżeć muszę przyłożyć zawieszkę i zobaczyć jaką długość ma kupić. Dla odmiany TŻ ma jedną rzecz - skarpetki! Teraz w niedzielę jedziemy na oglądanie garniaków, a kupimy pewnie w przyszły weekend. Jedna para odmówiła nam przybycia. To znaczy.. poprosiliśmy, żeby się jeszcze zastanowili. To kumpel TŻ i jego żona i o ile on bardzoooo chce to niestety z drugą połówką przez pewne kwestie już nie jest tak różowo. Stwierdził, że jak ma przyjść, nas naciągnąć na koszty, a później wysłuchiwać, albo co gorsza po dwóch godzinach wychodzić.. bo coś, to to chyba nie ma sensu. Szkoda, ale... lubię go i poniekąd rozumiem (chociaż nie do końca rozumiem jego żonę). Poza tym brak sygnałów co do odmowy. Kilka osób nie potwierdziło, ale.. mamy jeszcze trochę czasu - na tydzień przed możemy dać listę gości, więc myślę, że ich zmolestujemy pod koniec marca.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-03-21 o 19:53 |
|||||||||
|
|
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie że inna nazwa na anturium to języki teściowej? Mnie się te kwiaty strasznie nie podobają, mówię na nie ch.u.jk.i A bardzo często zdobią ołtarz w parafii.Moja ciocia opowiadała, że jakaś jej znajoma para zamarzyła sobie dekoracje na stół ze storczyków - bo takie ładne, praktyczne, w doniczkach, weźmiemy później do domku, będą nam rosły ę, ą. Poznali cenę - zmienili zdanie :P Dziewczyny czy jak moja paczuszka z chin na trackingu ma taki status: In Customs-Control warehouse to powinnam się niepokoić?
|
|
|
#793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja muszę sobie kupić buty do biegania i też zaczynam, a potem razem z Tżtem będziemy jak będę w domu już ![]() kłóć się z ortodontką! ![]() Cytat:
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
mimi Mocno trzymam kciuki za Ciebie - za remont i za fajną pracę
I mam nadzieję, ze szybko pojawisz się tutaj z dobrymi wiadomościami ![]() ijaa Jej rodzice to moja siostra i jej mąż. Póki co są pobłażający, za to siostrzeńcy płci męskiej (pełnoletnie chłopy) mówią że owszem, króliki mogą pojawić się na weselu jako pasztet A różowy to wdzięczny kolor ![]() exist Nie tylko Tobie te kwiaty tak się kojarzą - podobno występują na którymś portrecie Rubensa z małżonką jako aluzja do ich bujnego pożycia małżeńskiego. Języki teściowej - dobre
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#796 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Byłam dziś z mamą i teściami (TŻ i moj tata niestety w pracy) w lokalu dogadać kwoty końcowe i ostateczne menu przyklepaci i dekorację sali. Powiem Wam zostało 56 dni i nie mogę się doczekać, nieskromnie powiem - zapowiada nam się cudeowne wesele
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idę na piwo, miłego wieczoru
|
|
|
|
|
#798 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() to juz tak blisko ![]() Cytat:
![]() też nie znoszę tych kwiatków... w ogóle słyszałam, że są szkodliwe, szczególnie dla dzieci ![]() PS co myslicie o takich winietkach? znaczy jeszcze nie skończone- na oparciu będzie karteczka z imieniem i nazwiskiem osoby a na dole winietki Nasze imiona i data ślubu. No i inna wstążka. W środku będzie jakiś słodycz. PS nie wiecie, czy można gdzieś kupić taki lub podobny krawat? Edytowane przez milka777 Czas edycji: 2014-03-21 o 20:47 |
||||||
|
|
|
#799 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trudno będą kokardki na klamki i tablice rejestracyjne ladne mamy auto, będzie musiało to wystarczyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie mam jeszcze pojęcia kto będzie jechał własnym samochodem, czy trzeba będzie wynajmować autobus czy weźmiemy naszego busa, tylko kierowcę się załatwi Cytat:
Różowe? Dzisiaj byłam w 2 sklepach w poszukiwaniu bardotki do sukni. W Esotiq mierzyłam ten śliczny biały stanik - bardotka z kolekcji Krupy i nie ma w ogóle mojego rozmiaru Inna bardotka nie do końca mi leżała i kiepsko trzymała, a w Reserved też nie było mojego rozmiaru Wezmę chyba ten co już wcześniej kupiłam z całą resztą kompletu LINK, mam nadzieję, że będzie pasować pod suknią
|
||||
|
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde.. to mój ma dwie, a właściwie półtorej - też ma spinki - dostał od swojego Taty jego ślubne, ale trzeba oddać do czyszczenia.
A majtoszki jaśniutkie, ale jednak różowe.
|
|
#801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tak
nawet na żywo lepiej się prezentują ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tyle miałam do cytowania i nie ma tego ![]() Melduję, że żyję, ale nie ogarniam miliona postów ! |
||
|
|
|
#803 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie może gdzie można kupić bazę do Księgi Gości? Szukałam w internecie, ale nie wiem czy dobrze wpisałam hasło w google, bo za wiele mi nie wyszukało. Chodzi mi mniej więcej o coś takiego http://allegro.pl/ksiega-wpisow-gosc...067493848.html .
|
|
|
|
#804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#805 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Naciskaj naciskaj ![]() Ja naciskałam już na drugi dzień po założeniu i ściągnął jak obiecał ![]() Cytat:
Ile nosisz? Masz metal, kryształ czy coś w stylu Damon'a?Powiedziałabym że nie, to standard (kontrola celna) |
||
|
|
|
#806 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
naciskaj na nią moja ortodontka z kolei poszła mi na rękę.. mam aparat od paru dni, zdejmie mi go 2 tygodnie przed ślubem, a po ślubie spowrotem założy ale na dłuższy okres z tym, że u mnie w grę wchodzi kasa więc nie robi mi problemów :P musiałam zapłacić teraz całą kwotę, i po ślubie znów muszę zapłacić całą kwotę za aparat..;/ ale czego się nie robi żeby w tym jednym dniu wyglądać wyjątkowo tłumaczę to sobie w ten sposób, że drugi raz będę już płacić "ślubnymi" pieniążkami :P
|
|
|
|
|
#807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#809 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
chyba, że to Ty wstawiłaś potem te 7cm. są śliczne nie robili problemów z wymianą? wygodne? jak ta wysokośc? wygodna?Cytat:
Cytat:
Cytat:
żadnych kuzynek, byłam na panieńskim gdzie było nas 5+młoda i było super w sam raz. ale zależy co kto lubi Cytat:
fajne winietki, bo 2w1 i wychodzi taniej ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 01:38 ---------- Poprzedni post napisano o 01:15 ---------- kiedyś wstawiałam zdjęcie katalogowe obrączek a dziś porobiłam fotki (niezbyt dobra jakośc -komórkowa). chyba będę nosic samą, bo ma ładne 3 mini mini brylanciki, mniejsze niż najmniejsze ![]() a do tego wczoraj odebraliśmy zaproszenia daliśmy mamie TŻ... zaproszenia śliczne etc. zachwyconai się zapytała kto będzie od strony TŻ ojca, który nie żyje a z jego rodziną przyszła teściowa jest skłócona i nie mają zbyt dobrych relacji, prawie bez kontaktu i odważyliśmy się powiedziec, że babcia TŻ (teściowa teściowej - jego jedyna babcia!) i ciocia + wujek to się zaczęło piekło... że po tylu krzywdach ona ma ich znosic, już raz musiała (były te same osoby na weselu siostry TŻ) i nie wie czy drugi raz to przeżyje... aż do płaczu i lamentu... szwagierce też robiła takie cyrki (swojej córce...) ehh..na szczęście dzisiaj jak daliśmy naszym rodzicom było milej i ![]() hehe.. a w niedzielę robimy pierwszy obiad u mnie (zaproszeni będą siostra TŻ i mój brat) trzymajcie kciuki! wkraczam w dorosłe samodzielne życie coraz bardziej ![]() ---------- Dopisano o 01:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:38 ---------- a jak któraś z was chce nosic z pierścionkiem to co u góry co na dole, bo się nie orientuje?? nie mogę wstawic zdjęc
specyficzna, najszczęśliwsza... ![]() razem od 14.07.2009 zaręczeni od 13.01.2012 ślub 2.08.2014r. Edytowane przez patricia_pati Czas edycji: 2014-03-22 o 01:41 |
||||||||||
|
|
|
#810 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze zwykłego Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale się udało ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
też chcemy tylko klamki ![]() mi się to nie widzi ![]() coś w tym stylu Cytat:
to tak jak ślub tylko w miesiącu z literką "R" ![]() Cytat:
![]() a bukiet boski !
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

szukam prostych, na obcasie max 8cm.... szukam i 
nie wyobrazam sobie plackow ziemniaczanych na slodko, a makaron z serem i cukrem by mi nie przeszedł przez gardło
ja słonolubna 

ale będę walczyć dalej 

bo pare osób już mówiło że czarny nie na ślub...

Osobiście nic nie mam do tych kwiatów, bo są piękne, ale ich koszt już tak piekny niestety nie jest. Okazało się jednak, że jej florystka stwierdziła, że jednak nie zrobi dekoracji, bo storczyki są za drogie 

tłumaczę to sobie w ten sposób, że drugi raz będę już płacić "ślubnymi" pieniążkami :P