Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-22, 14:52   #841
kiss12550
Zadomowienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość

Nie chcę martwić, ale mało który lekarz lubi przejmowanie pacjentów w trakcie leczenia- przede wszystkim ortodonci. Bo biorą tak naprawdę odpowiedzialność za leczenie nie tylko własne, ale i przez innego medyka. Jak nie dotrzymają słowa to pacjent ma do nich pretensje, a nie do poprzedniego. Poza tym każdy lekarz ma swoją wizję leczenia, i robi inne posunięcia- choc cel jest dla wszystkich taki sam
Jak metalowy to nie tylko naciska, tylko naciskaj BARDZO!
Ja miałam kryształowy damon'a, teraz mam ściągnięty na 3 m-ce (na pobyt w Polsce i ślub), a jak wróce to założy jeszcze na jakieś 3 m-ce (nie wyrobilismy się w 100% przed moim wyjazdem.) Ale mam to bezkosztowo w ramach prezentu ślubnego
Ja miałam skomplikowaną wadę, nosiłam do tej pory rok. Jest prawie idelanie! Mój mąż jest zachwycony i mówi że on by już nie zakładał, tak ładnie jest, ale ja chcę mieć perfekcyjne. A plan był rozpisany na 21 m-cy. A u Ciebie jak?

mam kupione, za pare dni spróbuję- to mogę zdać potem relację

Moja chrześnica (4 latka) przymierzyła sukienkę, jaką jej kupiłam- wygląda jak księżniczka! Przesłodko! Wszyscy się wzruszyliśmy, ja, jej mama, nawet jej tata! Aż łezkę uronił
Za 2 tyg. odwiedzi mnie moja druga druhenka- jestem pewna że też będzie wyglądała idelanie!
zazdroszczę ładnego usmiechu..też powinnam coś zrobić z ząbkami,ale zawsze jakoś wzbraniałam sie przed aparatem a teraz żałuję bo nie bardzo mam na niego pieniądze ,wiec na weselu nie pozostaje mi nic innego jak za szeroko się nie uśmiechać

a gdzie kupiłaś sukienkę dla chrześnicy? Ja musze kupić coś dla swojej malutkiej ale póki co spotykałam sie za takie po 300 no i liczę na to że jednak znajde tańszą
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 15:34   #842
Anesthesia
Wtajemniczenie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
I mam dja na poprawiny Naszą Blondi z wątku i jej narzeczonego
Ale fajnie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Dziś byłam na próbnej fryzurze Jestem mega zadowolona, zapłaciłam aż 30zł, ślubna będzie mnie kosztować 50zł Po prawej stronie zostało miejsce wolne, bo tam będę miała wpięte białe eustomie i żółta frezja.
Na żywo jest piękna, zdjęcie tego niestety nie odzwierciedla. Coś czuję, że będę wyglądać pięknie w dniu ślubu
Fryzurka super, no i co za ceny! Świetnie wyglądasz

Ja za to mam bardzo ślubny dzień, rano z mamą 3h rozmawiałam, usadziłyśmy już nawet wstępnie gości i jeśli na weselu będą tacy goście, jak sobie umyślałam (w sensie odmówią Ci, o których myślę, że odmówią ), to będzie bosko Popołudniu umówiłyśmy się na skajpaja ślubnego z teściową

I jutro zamawiam zaproszenia - madras czerwony
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 16:06   #843
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
ja też ostatnio kupiłam w Triumphie bardotke gładką za 99,90zł i jestem zadowolona
Będę chyba musiała się wybrać

Cytat:
Napisane przez patricia_pati Pokaż wiadomość
śliczny ten komplet bielizny
Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
bardzo ładny ten z Orchidei
Dzięki
Ma śliczne ramiączka, które niestety odepnę

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Co do pasków crest - nie jestem zadowolona, 100 zl wyrzucone w błoto. Zęby lekko mi się wybieliły, ale ile się nacierpiałam Pierwszego dnia użyłam zgodnie z zaleceniem, czyli dwa razy - rano i wieczorem. Następnego dnia myślałam, że oszaleję! Płakałam z bólu, nie mogłam jeść, pić, mówić. Zjadłam chyba opakowanie tabletek przeciwbólowych. Potem stosowałam raz dziennie, ale spektakularnych efektów nie widziałam. Zęby cały czas były nadwrażliwe.
Ja też nie mogę tego używać zgodnie z zaleceniem. Używałam jak sobie przypomniałam, czyli średnio co 2 dni. Zęby troszkę się wybieliły, ale niestety po zaprzestaniu z powrotem wróciły do swojego koloru. Za bardzo kocham herbatę, kawę i wino A niestety to nie służy białemu uśmiechowi
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 16:12   #844
patricia_pati
Raczkowanie

Cytat:
Dziś byłam na próbnej fryzurze Jestem mega zadowolona, zapłaciłam aż 30zł, ślubna będzie mnie kosztować 50zł Po prawej stronie zostało miejsce wolne, bo tam będę miała wpięte białe eustomie i żółta frezja.
Na żywo jest piękna, zdjęcie tego niestety nie odzwierciedla. Coś czuję, że będę wyglądać pięknie w dniu ślubu

Byłam też na zakupach ślubnych, kupiłam tablicę na drzwi, balony żółte i białe, kumpela się śmiała że wybrałam kolor przewodni papieski Kupiłam też ubranka i naklejki na wódkę, pudełko na koperty i dwa kosze wiklinowe dla rodziców na podziękowanie.

Zakupy udane, zostały mi jeszcze drobne rzeczy do kupienia
znowu muszę się zapytac czy masz próbną teraz a ślub w sierpniu?? pytam nie dlatego, że to dziwne, tylko dlatego, że nie wiem kiedy co powinnam załatwiac...
fryzura śliczna chcę coś podobnego.. i ten kolor włosów
a gdzie kupiłaś taką tabliczkę na drzwi?? fajna

razem od 14.07.2009
zaręczeni od 13.01.2012
ślub 2.08.2014r.
patricia_pati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 16:25   #845
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Witam sie z rana

Kate A konsultacja u innego ortodonty by pomogła? Warto, żebyś jednak miała piękny uśmiech bez metalowych ozdób na ślubie (mimo iż lubię aparaty ).

Dziś siadam na tyłku i projektuję zaproszenia - wypadałoby wreszcie. Zastanawiam się też, na ile wynegocjować z hotelem przesunięcie ostatecznego terminu potwierdzeń z 30 maja na pierwszy tydzień lub połowę czerwca. Ślub 26.07 - jest to za wcześnie Niby na tydzień przed weselem możemy powiększyć lub zmniejszyć liczbę gości o 10%, ale z dwumiesięcznym potwierdzaniem to trochę przesada...
z tym potwierdzeniem to straszeni wcześnie od was wymagają..... jak bym pogadała aby to był początek lipca.... bo przez ponad 2 miesiące może się sporo zmienić.

my potwierdzamy na tydzień przed
Stary 2014-03-22, 16:48   #846
cornflower_girl
Zakorzenienie

enzunio Szkoda, ze to nie ta sukienka Masz jakąś inną na oku?
I gratuluję Dj-ów

Madzix Dzięki Zobaczymy, co na to powie pani menadżer.

Kate Freya to dobra i solidna firma, widziałam go nawet na żywo - tylko nie było mojego rozmiaru

missmalezji Pochwal się obrączkami

Springtime Wg mnie świetny pomysł z wiankiem - bardzo podobają mi się takie stylizacje I obowiązkowo trzymam kciuki za Ciebie

kiss Witaj

exist Jak tam odcień ?

docik Cudna fryzurka - bardzo Ci pasuje I do tego jeszcze ta cena

Tysia Początku lipca raczej nie wynegocjujemy. Podejrzewam, że chodzi o kasę (niestety mamy tak, że za przyjęcie płacimy w całości w ratach, ewentualne rozliczenia w przypadku różnic 10% osób to przed samym ślubem). Najwyżej umówimy się z nimi, że ostateczną liczbę osób chcemy potwierdzić nawet pod koniec czerwca, a termin wpłat na poczet przyjęcia będzie bez zmian, czyli będzie z terminem majowym.

W kwestii wybielania zębów - dziewczyny, która z Was testowała Beyonda albo nakładkowe? Pasty wybielające i paski u mnie odpadają (tesowałam Whitesmile i była to kasa wyrzucona w błoto). Do wyboru albo Beyond albo nakładkowe u dentysty. Ma któraś z Was doświadczenie z jedną z wymienionych metod ?

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 16:52   #847
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chcę martwić, ale mało który lekarz lubi przejmowanie pacjentów w trakcie leczenia- przede wszystkim ortodonci. Bo biorą tak naprawdę odpowiedzialność za leczenie nie tylko własne, ale i przez innego medyka. Jak nie dotrzymają słowa to pacjent ma do nich pretensje, a nie do poprzedniego. Poza tym każdy lekarz ma swoją wizję leczenia, i robi inne posunięcia- choc cel jest dla wszystkich taki sam
Jak metalowy to nie tylko naciska, tylko naciskaj BARDZO!
Ja miałam kryształowy damon'a, teraz mam ściągnięty na 3 m-ce (na pobyt w Polsce i ślub), a jak wróce to założy jeszcze na jakieś 3 m-ce (nie wyrobilismy się w 100% przed moim wyjazdem.) Ale mam to bezkosztowo w ramach prezentu ślubnego
Ja miałam skomplikowaną wadę, nosiłam do tej pory rok. Jest prawie idelanie! Mój mąż jest zachwycony i mówi że on by już nie zakładał, tak ładnie jest, ale ja chcę mieć perfekcyjne. A plan był rozpisany na 21 m-cy. A u Ciebie jak?
teraz to się wystraszyłam :/ Na początku mówiła, że spokojnie wyrobi się w 1,5 roku. Nie wiem jak to sobie rozpisała, ale nie muszę mieć perfekcyjnych bylebym na ślub już go nie miała. Miałam mieć wyrywanego jeszcze jednego zęba, ale już się pogubiłam. Powiem jej że do lipca muszę mieć ściągnięty, nawet jak nie będzie idealnie (miałam jedynki wepchnięte do środka, a dwójki zbyt z przodu-teraz jest już ok), ważne bym miała mniej więcej równe zęby. Trudno, tyle kasy pójdzie w błoto, ale nie pozwolę bym na pamiątkowych zdjęciach świeciła żelastwem

Cytat:
ekstra

docik10 szkoda że ja nie mam takich pięknych włosów
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 17:07   #848
say-hello
Zakorzenienie

docik pięknia fryzura!

enzunio gratuluję
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 17:15   #849
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Kate Freya to dobra i solidna firma, widziałam go nawet na żywo - tylko nie było mojego rozmiaru
mojego też nie było ale w akcie desperacji wzięłam zbliżony, który ewentualnie może być

W wtorek zaczynamy ponownie kurs tańca
Stary 2014-03-22, 17:15   #850
springtime
Rozeznanie

Cytat:
Piękna fryzura. Bardzo w moim stylu
Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość

Ja też nie mogę tego używać zgodnie z zaleceniem. Używałam jak sobie przypomniałam, czyli średnio co 2 dni. Zęby troszkę się wybieliły, ale niestety po zaprzestaniu z powrotem wróciły do swojego koloru. Za bardzo kocham herbatę, kawę i wino A niestety to nie służy białemu uśmiechowi
No właśnie ja też niestety nie mogłam się obyć bez kawy (nawet gdzieś wyczytałam, żeby pić przez słomkę, prosto do gardełka ) i może dlatego marne efekty.

Cytat:

Springtime Wg mnie świetny pomysł z wiankiem - bardzo podobają mi się takie stylizacje I obowiązkowo trzymam kciuki za Ciebie
Mi też się mega podobają wianki, jednak nie jestem tak odważna, żeby pojawić się w nim na ślubie Zrobiłam wianek niepełny, kwiaty są z boku głowy. Kolory przekłamane, róże są kremowe. to zielone coś zostanie zastąpione oczywiście gipsówką. Teraz to tylko tymczasowy zapełniacz

Dziękuję za kciuki Tobie i reszcie dziewczyn

Say jak przyjdą buty to oczywiście pokażę Zamówiłam do nich również kokardę na klipsie, bo nie mogłam się zdecydować czy chcę z czy bez
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_9256.jpg (28,8 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9258.jpg (29,9 KB, 24 załadowań)
Stary 2014-03-22, 17:19   #851
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Dziś byłam na próbnej fryzurze
Bardzo ładna a cena jeszcze lepsza!
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 17:59   #852
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
[

co do kalii - to może i są pogrzebowe (choć nigdy nie widziałam ich na pogrzebie), ale jako wiązanka wyglądają pięknie - ten bukiet z załącznika jest przecudny
jaki boski ten bukiet! gdyby nie to, ze chce bardzo spektakularny to bym sie na niego zdecydowała - zawsze myslałam tylko o kaliach
Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Dziewczyny który z Waszych Tżtów ma czarny krawat na ślub? Który lepszy, biały czy czarny? bo pare osób już mówiło że czarny nie na ślub...
a co za różnica czarna mucha czy czarny krawat? pasuje tak samo

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Hej

Widziałam, że omawiałyście dekoracje samochodu - ja stawiam na minimalizm. Planuję dać tablice z PM + skromna ozdoba klamek w postaci kokard i/lub kwiatów.

aaa i moja ortodontka ma wątpliwości co do tego czy zdąży zdjąć aparat do mojego ślubu. Wiecie co o tym myślę? Stwierdziła, że przecież aparat tak ładnie wygląda na ślubie Będę ją naciskać.
my planujmey dokladnie taką samą dekoracje

a co do aparatu, to przecież ty jesteś klientką - musi ci zdjąć na żądanie

Cytat:
dziewczyny, takie szybkie pytanie - ile planujecie zaprosić osób na wieczór panieński? bo ja właśnie robię listę i się zastanawiam... jest albo opcja 7 dobrych koleżanek (najchętniej tak bym zostawiła, ale czy to nie za mało osób?), do tego mogę dodać dwie dobre kuzynki, jest jeszcze opcja zaproszenia dwóch żon kuzynów (jedną bardzo lubię, jest mi bliska, ale drugą średnio.. jak zaproszę jedną, to druga strzeli focha) jak widzicie, to nie jest prosta sprawa obiecałam sobie, żeby się nie przejmować i zaprosić takie grono, żebym to ja się dobrze bawiła, no ale i tak mam rozkminy...
oj wieczór paniencki... ja to mam dopiero rozkminę... bo - mam grono koleżanek bardzo bliskich (5 osób) z czego z jedną z tego grona kontakt mi sie rozluźnił, ale na ślub ją zaparaszam. Na wieczór panieński nie chće bo a) o wszystkim wiedziałoby zaraz całe miasto, a nie wiem czy tego chce i b) jedna z moich przyjaciółek jest z nią w konflikcie i wiem że wprowadziąłby atmosferę sztywności...
poza tym nie wiem czy zapraszać od Tż jego bratowe... jednak co swoje grono to swoje grono no to rozkminiam między 5 koleżankami a 5+2

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
springtime czy Ty zabierasz się w najbliższym czasie za sianie gipsówki może ?
co to znaczy SIANIE gipsówki? przybliż mi temat proszę
Cytat:

Chyba wykupiłam wszystkie Wzięłam 7 opakowań, bo nie mam pojęcia ile z tego urośnie. Dodatkowo zamówiłam piękne kremowe słoneczniki
http://www.ogrodniczy.eu/product/id/...iatach-pelnych
Na opakowaniu pisze: roślina jednoroczna. Wysiew nasion marzec-kwiecień do inspektu. W maju przesadzić do gruntu. Kwitnie od czerwca do września.

Co do pasków crest - nie jestem zadowolona, 100 zl wyrzucone w błoto. Zęby lekko mi się wybieliły, ale ile się nacierpiałam Pierwszego dnia użyłam zgodnie z zaleceniem, czyli dwa razy - rano i wieczorem. Następnego dnia myślałam, że oszaleję! Płakałam z bólu, nie mogłam jeść, pić, mówić. Zjadłam chyba opakowanie tabletek przeciwbólowych. Potem stosowałam raz dziennie, ale spektakularnych efektów nie widziałam. Zęby cały czas były nadwrażliwe.
o kurde! chyba narodziłam sie na nowo a co to ten inspekt?

a co do crestów - to była moja ostatnia nadzieja
Cytat:
To chyba bardziej kwestia zębów, niż pasków. Ja też mam wrażliwe zęby. Podczas poprzednich wybielań, gabinetowych i domowych bardzo cierpiałam. Stosowałam preparaty "po" zmniejszające nadwrażliwość po wybielaniu- pomagało. Teraz stosuję przed wybielaniem pastę Crest Sensitivity, żeby zmniejszyć wrażliwość podczas stosowania ich pasków. Zarówno pasta miała super opinie na necie, jak i same paski (jest ich kilka rodzajów- ja wzięłam z najlepszymi recenzjami- mam nadzieję, że się sprawdzą, a jak nie to pójdę na wybielanie do dentysty).
a jednak nadzieja nie umiera podrzuciłabś link?

Cytat:
jaka cena i pomyśleć ze ja zapłace 100 za próbną i 150 za właściwą
Cytat:
Piękna fryzura. Bardzo w moim stylu

No właśnie ja też niestety nie mogłam się obyć bez kawy (nawet gdzieś wyczytałam, żeby pić przez słomkę, prosto do gardełka ) i może dlatego marne efekty.

Mi też się mega podobają wianki, jednak nie jestem tak odważna, żeby pojawić się w nim na ślubie Zrobiłam wianek niepełny, kwiaty są z boku głowy. Kolory przekłamane, róże są kremowe. to zielone coś zostanie zastąpione oczywiście gipsówką. Teraz to tylko tymczasowy zapełniacz
wianek przepiękny!

a co do kawy to niestety ale przy wybielaniu biała dieta to podstawa...
jeśli ślub w sierpniu to keidy najlepiej rozpocząć wybielanie w domu?

ale mamy slubny weekend - wczoraj udało nam sie jednak zaliczyć poradnie podczas jednego spotkania dziś od rana biegamy za garniuturami i powiem wam, że już mi wszystko jedno... taka jestem padnieta
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 18:13   #853
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
jaki boski ten bukiet! gdyby nie to, ze chce bardzo spektakularny to bym sie na niego zdecydowała - zawsze myslałam tylko o kaliach

oj wieczór paniencki... ja to mam dopiero rozkminę... bo - mam grono koleżanek bardzo bliskich (5 osób) z czego z jedną z tego grona kontakt mi sie rozluźnił, ale na ślub ją zaparaszam. Na wieczór panieński nie chće bo a) o wszystkim wiedziałoby zaraz całe miasto, a nie wiem czy tego chce i b) jedna z moich przyjaciółek jest z nią w konflikcie i wiem że wprowadziąłby atmosferę sztywności...
poza tym nie wiem czy zapraszać od Tż jego bratowe... jednak co swoje grono to swoje grono no to rozkminiam między 5 koleżankami a 5+2
co do bukietu, to ostatnio widziałam PMke w podobnej sukni do Twojej i z wiązanką z kalii pięknie to pasowało. a jaki Ty chcesz bukiet?

co do panieńskiego, to mamy podobną sytuację ja jeszcze mam w tym gronie koleżankę z fochem, o której kiedyś pisałam jeśli jej foch nie przejdzie, to nie będę jej zapraszać ani na ślub ani na wesele. ale wiem, że wtedy rzuci na mnie focha na całe życie i nie będzie odwrotu

a co do wybielania, to możesz już powoli zaczynać, tak żeby upragniony efekt uzyskać miesiąc przed ślubem. a do ślubu możesz sobie robić np. raz na tydzień, dla podtrzymania efektu. przynajmniej zęby na ślubie nie będą cię boleć
Stary 2014-03-22, 18:17   #854
cude
Zadomowienie

activelifestyle, dobre wiadomości wzięłabym jasną

kiss12550, witaj

docik10, świetna fryzura!
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 18:20   #855
ana909
Erudycja

matko jedyna jestescie niesamowite, wystarczy zostawic was na kilka dni i juz 29 stron zapisanych... w takim tempie to nigdy nie bede na bieżąco

wszystkim zainteresowanym oglaszam ze w makro jest promocja na cole

Edytowane przez ana909
Czas edycji: 2014-03-22 o 19:07
ana909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 18:20   #856
springtime
Rozeznanie

Cytat:

co to znaczy SIANIE gipsówki? przybliż mi temat proszę

o kurde! chyba narodziłam sie na nowo a co to ten inspekt?

wianek przepiękny!
Dziękuję

Sianie czyli wysiewanie nasion do ziemi, gruntu, inspektu (czyli najpierw do jakiejś doniczki, skrzynki itp, a później przesadzenie do docelowego miejsca). Proszę
Stary 2014-03-22, 18:29   #857
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
co do bukietu, to ostatnio widziałam PMke w podobnej sukni do Twojej i z wiązanką z kalii pięknie to pasowało. a jaki Ty chcesz bukiet?

a co do wybielania, to możesz już powoli zaczynać, tak żeby upragniony efekt uzyskać miesiąc przed ślubem. a do ślubu możesz sobie robić np. raz na tydzień, dla podtrzymania efektu. przynajmniej zęby na ślubie nie będą cię boleć
http://rutko.pl/ola-jarek/ na przykład tu?
ja bym chciała taki:

już wyvbielanie najpierw chciałam zęby wyleczyć (mam bardzo słabe, własciwie co dwa miesiące mam nową dziure) a chyba nie można wbielać z ubytkami?
Cytat:
Dziękuję

Sianie czyli wysiewanie nasion do ziemi, gruntu, inspektu (czyli najpierw do jakiejś doniczki, skrzynki itp, a później przesadzenie do docelowego miejsca). Proszę
no to będę ogrodnikiem
Stary 2014-03-22, 18:37   #858
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
http://rutko.pl/ola-jarek/ na przykład tu?
ja bym chciała taki:

już wyvbielanie najpierw chciałam zęby wyleczyć (mam bardzo słabe, własciwie co dwa miesiące mam nową dziure) a chyba nie można wbielać z ubytkami?

no to będę ogrodnikiem
na tym blogu też widziała, ale moja znajoma w zeszłe lato miała taką stylizację (z białą suknią i różowymi kaliami)

to też zależy jaką metodą chcesz wybielać ja chciałam białą perłą (ale ją wycofali ) i w planach miałam już powoli zacząć. wybielanie trwa 2 miesiące, do tego pewnie się trochę przedłuży w moim wypadku (nie zawsze jestem systematyczna). i chciałam miesiąc zostawić, żeby zęby doszły do siebie (i żeby na weselu nie być na białej diecie )

a bukiet całkiem podobny chcemy

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2014-03-22 o 18:39
Stary 2014-03-22, 18:40   #859
enzunio
BAN stały

Cytat:
enzunio Szkoda, ze to nie ta sukienka Masz jakąś inną na oku?
I gratuluję Dj-ów
Cytat:

ekstra

Cytat:

enzunio gratuluję
Dzięki

Cornflower, nie Powoli zaczynam się denerwować...
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 18:46   #860
mojakaren
Zakorzenienie

no nie, ostatnio wizaż mnie nie lubi - pisałam nadrbaiałam i mnie wylogowało ale się nie poddałam, ponizej nadrobione i napisane jeszcze raz

activelifestyle szmaragdowa wstążka do gipsówki

ijaa różowe gatki, szał!
no i jakie zakupy dla TZ-a hoho
madzixx88 ale masz piękny welon

enzunio też celuję w CREST, a gdzie zamawiasz? chyba najtaniej na allegro wychodzi?

kiss12550 witaj

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Ale jestem tępa dzida
Smarowałam się wczoraj balsamem brązującym, pięknie, całe ciało, poszłam umyć rączki, ubrałam ciuchy... I zapomniałam posmarować delikatnie dłonie... wyglądam jakbym się w rękawiczkach opalała, ale wiocha...
Wyrównywanie odcienia in progress
to tylko pokazuje, że przed ślubem lepiej uderzyć na solarium

Lg_ago jak się dowiesz gdzie dorwać nasionka gipsówki to plis daj znać przydadzą mi się do ozdoby domu na błogoslawieństwo

ewaden dzieki za info o tej paście! na pewno ją nabędę razem z paskami

Cytat:

Dzięki za głosy nt. pasków, jestem chętna by ich użyć, dlatego musze szybko działać z moimi ząbkami

ale super, nie wiedzialam, że oni zajmują się didżejką
a z ciekawości ile płacicie za muzykę na poprawiny? ja ostatnio pisałam na forum, że mamy goscia za 7stów to były opinie, że drożyzna, a nie mam porównania w sumie

docik10, ależ piękna fryzura! a kwiat dopełni calości pięknie!

a ja dzisiaj dokonałam kolejnego spontanicznego zakupu ślubnego i mam sukienkę na poprawiny
obfocą mnie później to wrzucę fotki

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 19:16   #861
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:

Bez kawy jeszcze mogłabym się obejść, ale bez herbaty nie da rady

Byłam dzisiaj w Makro i kupiłam wino David Mogen Blackberry, jutro będę smakować czy dobre

W Makro jest promocja na wina Fresco 8,90 zł za 0,75 L
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 19:21   #862
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:

Może powinnaś zmienić pastę do zębów? Ja od kiedy zaczęłam używać elmexu to prawie nie mam żadnych nowych ubytków.
Stary 2014-03-22, 19:28   #863
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Kurde czy ja nie mam podobnego naszyjnika? Noż tyle fotek oglądam, że już wariuję i sama nie wiem co mam
no to sprawdź a ja pożyczę

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
KaMilka4891
my sami dekorujemy auto, tzn Tz ze swiadkiem
ja znam gust mojego TŻ... wolę nie ryzykować
Cytat:

Kamilka Twojej koleżance musiało się pomylić. Grób Jezusa jest wiosną, za wczęsnie na hortensje (one kwitną latem)...
dzisiaj widziałam w ogrodniczym piękne hortensje doniczkowe, więc chyba niekoniecznie latem... a jak zapytałam wujka google to powiedział, że hortensje kwitną od wczesnej wiosny do jesieni
a co do koleżanki, to ona jest dość bogobojna, więc jej uwierzyłam, ale... cdn niżej mojego wpisu
Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Różowe czy fioletowe już nie robią takiego efektu
a ja myślę, że różowe by były niezłe, całkiem ładnie wygladają, jednak to jest akryl i nie będzie brłyszczał jak kryształ czy szkło, więc pewnie dobie daruję
Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Wiecie może gdzie można kupić bazę do Księgi Gości? Szukałam w internecie, ale nie wiem czy dobrze wpisałam hasło w google, bo za wiele mi nie wyszukało. Chodzi mi mniej więcej o coś takiego http://allegro.pl/ksiega-wpisow-gosc...067493848.html .
a ta z linka jest niedobra?
Cytat:
Napisane przez anusia4u Pokaż wiadomość
hehe ciekawe czy ona chciałaby mieć aparat na zębach na swoim ślubie :P
naciskaj na nią
moja ortodontka z kolei poszła mi na rękę.. mam aparat od paru dni, zdejmie mi go 2 tygodnie przed ślubem, a po ślubie spowrotem założy ale na dłuższy okres z tym, że u mnie w grę wchodzi kasa więc nie robi mi problemów :P musiałam zapłacić teraz całą kwotę, i po ślubie znów muszę zapłacić całą kwotę za aparat..;/ ale czego się nie robi żeby w tym jednym dniu wyglądać wyjątkowo tłumaczę to sobie w ten sposób, że drugi raz będę już płacić "ślubnymi" pieniążkami :P
ja moje "ślubne" pieniązki to już chyba całe wydałam
Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim!

Można się przyłączyć? Śledzę Wasz wątek już od jakiegoś czasu więc postanowiłam się ujawnić
Witaj pokaż salę, suknię co tam masz my strasznie ciekawskie jesteśmy i z chęcią obejrzymy
Cytat:

Byłam też na zakupach ślubnych, kupiłam tablicę na drzwi, balony żółte i białe, kumpela się śmiała że wybrałam kolor przewodni papieski Kupiłam też ubranka i naklejki na wódkę, pudełko na koperty i dwa kosze wiklinowe dla rodziców na podziękowanie.

Zakupy udane, zostały mi jeszcze drobne rzeczy do kupienia
super fryzurka i cena
a gdzie nabyłas takie pudełeczko??
Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
I jutro zamawiam zaproszenia - madras czerwony
no i super powodzenia, żeby szybko przyszły
Cytat:
W kwestii wybielania zębów - dziewczyny, która z Was testowała Beyonda albo nakładkowe? Pasty wybielające i paski u mnie odpadają (tesowałam Whitesmile i była to kasa wyrzucona w błoto). Do wyboru albo Beyond albo nakładkowe u dentysty. Ma któraś z Was doświadczenie z jedną z wymienionych metod ?
ja używam aktualnie od dwóch dni białej perły, już raz zaczęłam ale poharatałam sobie dziąsła (nie używajcie w czasie wybielania elektrycznej szczotki do zębów!! ), ale ja mam dośc białe zęby, pokażę efekt po, bo przed nie zrobiłam fotki

no a teraz dzisiejsze przygody Kamilki z kwiatkami
wczoraj się tak uwzięłam na nie, że dzisiaj zabrałam TŻ do miasta i byłam w dwóch, póki co, kwiaciarniach. W jednej pani mi za bukiecik na stół policzyła ok 40 zł, a za bukiet na stół PM ok 120 zł plus szkło (doniczki wazony). Bukiety w załączniku. Żadnego problemu nie ma, jeśli sama bym kupiła w ikei czy gdzieś jakieś wazoniki szklanki, one to wykorzystają
W drugiej kwiaciarni panie powiedziały, że nie sa mi w stanie powiedzieć ceny za nic, bo to od Ruskich zależy (dlaczego cały świat, nawet mój ślub musi byc od nich uzależniony!!!! ), bo jak u nich jest jakieś durne święto to kwiaty momentalnie idą w górę (22.08 mają dzień flagi narodowej, a 1.09 dzień wiedzy czy coś takiego), ale pocieszyły mnie, że jak do nich w czerwcu przyjdę to już będą miały jakis pogląd, i że jeśli chcę skromnie i dość niedrogo to mam pomyśleć o HORTENSJACH no i tu się zaczęły moje poszukiwania i w pozostałych załącznikach moje wizje
no i tym sposobem wyszło na to, że wszystko w czerwcu mam załatwiać (sprawy w kościele, jadłospis, kwiaty, a pewnie to nie wszystko... )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dekoracja_stolow_weselnych_w_kolorze_fuksji_hortensje_roze_2.jpg (43,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image (2).jpg (48,9 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2665.jpg (28,7 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 16872_1334752628_4f8eb574566e4.jpg (32,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ch1-398x600.jpg (45,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dekoracja_stolu+panstwa_mlodych_w_kolorze_fuksji_hortensje_roze.jpg (37,9 KB, 21 załadowań)
Stary 2014-03-22, 19:28   #864
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Może powinnaś zmienić pastę do zębów? Ja od kiedy zaczęłam używać elmexu to prawie nie mam żadnych nowych ubytków.
niestety taka mam naturę - chyba nie mam zęba bez plomby żadna pasta mi nie pomaga, po myciu płucze zęby płynem, używam szczoteczki elektrycznej i żadnej poprawy....
Stary 2014-03-22, 19:31   #865
KaMilka4891
Zadomowienie

ahh i jeszcze deko samochodu coś dla gipsówek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dekoracja_samochodu_0010.jpg (63,1 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dekoracja_samochodu_0011.jpg (67,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dekoracja_samochodu_0013.jpg (87,3 KB, 19 załadowań)
Stary 2014-03-22, 19:33   #866
springtime
Rozeznanie

Cytat:
niestety taka mam naturę - chyba nie mam zęba bez plomby żadna pasta mi nie pomaga, po myciu płucze zęby płynem, używam szczoteczki elektrycznej i żadnej poprawy....
Pamiętaj, że plomby się niestety, ale nie wybielają Jeżeli wybielisz widocznie, plomby trzeba wymienić. Gorzej, jeżeli kolor szybko wróci do stanu początkowego.
Stary 2014-03-22, 19:54   #867
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Mam prośbę zwłaszcza do nowych dziewczyn, ale tyczy się też wszystkich. Błagam Was, ograniczmy niepotrzebne wpisy na wątku! My jako starsze PMki nie mamy czasu na nadrabianie wątku i często bywamy tylko w klubie, przez co my nie znamy Was a Wy nas. Później są sytuacje że odrzuciłyśmy którąś w klubie, ale naprawdę czasem ciężko się przebić. Nie ułatwiacie nam sprawy nabijaniem postów, bo to nie chodzi o ilość wpisów ale o jakość.
Tematy gwary, zwierząt i tego co kto jak je są mało ślubne, ciągną sie od kilku stron i ja niestety przez to spasowałam z nadrabianiem bo nie wyłapię wśród tych tematów sprawy stricte ślubnych.
jestem za
Pisałyście o przystrojeniu auta - my chyba jedziemy swoim, chociaż zastanawiamy się nad garbusem, mamy taką możliwość chociaż odpłatnie, my akurat sporo będziemy jechać autem więc musi być ładnie przystrojone ale jeszcze nie wiemy jak...

Co myślicie o białych bukietach ślubnych?
Chyba się na taki zdecyduję...

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 19:54   #868
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki za link. Rzeczywiście wszystko wykupiłaś Na all, znalazłam tej same firmy ale o 1 zł drożej !! Zdzierstwo
Poszukam jeszcze gdzieś, wysieje na grządkę, potem przesadze do donic, a część przepikuje i będzie

Wianek jest piękny
Jestem zakochana w wiankach i stylizacjach w nich. Sama będę miała, ale na sesję plenerową. Chyba, że jakoś mi się uwidzi na ślub, chodź wątpie, bo mam troszkę inną wizję.

Cytat:
Piękna fryzura ! Ty pięknie w niejsz wyglądasz

Cytat:
jco to znaczy SIANIE gipsówki? przybliż mi temat proszę
Bierzesz nasiona i siejesz Nie wiem, jak to się po polsku nazywa u mnie tak się na to mówi. To tak jak siane rzeżuchy, tylko że w ziemi

A co też planujesz gipsówkę na ślub, że będziesz ogrodnikiem?

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
no a teraz dzisiejsze przygody Kamilki z kwiatkami
wczoraj się tak uwzięłam na nie, że dzisiaj zabrałam TŻ do miasta i byłam w dwóch, póki co, kwiaciarniach. W jednej pani mi za bukiecik na stół policzyła ok 40 zł, a za bukiet na stół PM ok 120 zł plus szkło (doniczki wazony). Bukiety w załączniku. Żadnego problemu nie ma, jeśli sama bym kupiła w ikei czy gdzieś jakieś wazoniki szklanki, one to wykorzystają
W drugiej kwiaciarni panie powiedziały, że nie sa mi w stanie powiedzieć ceny za nic, bo to od Ruskich zależy (dlaczego cały świat, nawet mój ślub musi byc od nich uzależniony!!!! ), bo jak u nich jest jakieś durne święto to kwiaty momentalnie idą w górę (22.08 mają dzień flagi narodowej, a 1.09 dzień wiedzy czy coś takiego), ale pocieszyły mnie, że jak do nich w czerwcu przyjdę to już będą miały jakis pogląd, i że jeśli chcę skromnie i dość niedrogo to mam pomyśleć o HORTENSJACH no i tu się zaczęły moje poszukiwania i w pozostałych załącznikach moje wizje
no i tym sposobem wyszło na to, że wszystko w czerwcu mam załatwiać (sprawy w kościele, jadłospis, kwiaty, a pewnie to nie wszystko... )
Nie wiedziałam, ze Rosja decyduje o cenie kwiatów
Inpisracje piękne

mojakaren jak znajdę gdzieś te nasiona dam znać ! Pisałam już springtime wyżej, że znalazłam te same tylko, że za 2,7 zł na all, a te z linka co kupiła spring były za 1,7 zł.

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 20:14   #869
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jedziemy z tż odebrać nasze obrączki, wracamy jutro, przy okazji odwiedzimy rodzinkę Paaaa spokojnego weekendu!
Oczywiście czekamy na fotki.

Cytat:
poka
Nigdy nie sądziłam, że będę fotografować swoje majty.
No, ale bycie bridezille zobowiązuje prawda?
Zdjęcie w załączniku.

Cytat:
Od 3 dni próbuję was doczytać, bo nie było mnie tutaj kilka tygodni, mimo duuuużo wolnego czasu, tak na prawdę go nie mam. Sprawy ślubne ostatnio stoją, zrobiłam większość zaproszeń, na resztę na razie weny brak Aaaa w poniedziałek odbieramy obrączki Podkradłam tutaj pomysł, nie pamiętam komu, na grawer: 30.08.2014 umowa... ...to umowa 30.08.2014 I zrobiłam sobie wianek na plener ahhh Szukałam na necie, ale ceny powalają. Zamówiłam na allegro potrzebne kwiatki i sama zrobiłam. Jeszcze mi sporo zostało, zastanawiam się czy nie zrobić opaski z delikatnymi kwiatami na poprawiny (mam już długą suknię i myślałam o pofalowanych rozpuszczonych włosach ). Na pewno dla chrześnicy też coś zrobię, wianek albo własnie opaskę, będzie się pięknie prezentować na moim ślubie. Dodam, że jestem anty sztucznym kwiatom, ale te piankowe zupełnie inaczej się prezentują.
To nasz. Super, że 'poszedł w świat' i ktoś jeszcze go ma!

Cytat:
Dzień dobry wszystkim!

Można się przyłączyć? Śledzę Wasz wątek już od jakiegoś czasu więc postanowiłam się ujawnić
Witaj.

My dzisiaj ostatecznie klepnęliśmy auto. Byliśmy też je obejrzeć - boskie jest! DUUUUŻE! Nie bierzemy dekoracji (tylko tablice) i gość sam zaproponował, że będzie przez to 50zł mniej. Ostatecznie płacimy więc 400zł.

Widziałam, że o promocjach pisałyście, to ja dorzucę.
Widziałam dzisiaj w Realu polecane przeze mnie (i nie tylko) wino Beauvillon w dwupakach (2 x butelka 1L) po 29,99zł. To dobra cena za to wino.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gatki1.jpg (110,2 KB, 67 załadowań)

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 20:54   #870
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Dziś byłam na próbnej fryzurze
Piękna!
Cytat:
a gdzie kupiłaś sukienkę dla chrześnicy? Ja musze kupić coś dla swojej malutkiej ale póki co spotykałam sie za takie po 300 no i liczę na to że jednak znajde tańszą
http://www.flowergirldressforles s.com/100/See+All+Dresses.html ale to sklep ze Stanów i nie wiem czy wysyłają do Polski. Dałam za nią 50$ (w załączniku wzór- kolory: off-white i koral)
Cytat:
Zastanawiam się też, na ile wynegocjować z hotelem przesunięcie ostatecznego terminu potwierdzeń
Ja mam potwierdzenie i wpłatę zaliczki na 2 tyg. przed. Nie mam limitu odnośnie tego w jakim procencie mogę zmienić ilość pokoi
Cytat:
teraz to się wystraszyłam :/ ekstra
Ja nie chciałam straszyć, przepraszam. Pogadaj z nią I absolutnie Cię rozumiem, że chcesz być bez
Cytat:
a co do aparatu, to przecież ty jesteś klientką - musi ci zdjąć na żądanie

a jednak nadzieja nie umiera podrzuciłabś link?
Ortodontka jej zdejmie, jak zażąda, kwestia jest tylko tego czy efekt w momencie ściagania będzie dla niej samej zadowalający
Co do Crest'a- mam paski Crest Whitestrips Advanced Vivid i paste Crest Luxe Sensitivity (pomogła z moją nadwrażliwością po zdjęciu aparatu i zeszlifowaniu kleju, mam nadzieję że się sprawdzi przy wybielaniu). Chciałam wrzucić linki ale mi je wyczaszkowało
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
ewaden dzieki za info o tej paście! na Pewno ją nabędę razem z paskami
Nie ma sprawy
Cytat:
Tak, taka natura i uroda - higiena to nie wszystko, to kwestia kośca. Ja akurat mam mocny, ale moja siostra czy brat już nie (a bardzo dbają o zęby).

Dziewczyny podzielę się przy okazji nową wiedzą na temat wspomnianych płynów do płukania- one mogą szkodzić dentysta i ortodonta w stanach mnie do tego pędzą, ja płuczę, ale nie dodali żebym pewnych unikała np. Listerine jest nie najlepszy (chodzi o zwiększone ryzyko nowotworu jamy ustnej, wzrost ciśnienia i ryzyko zawałów). Siostra oglądała program naukowy o tym, a ja pogadałam z dentystą. Nieszkodliwe są Elmex P/Próchnicy, Elmex Sesitive Plus, Meridol i Colgate Sensitive - mój dentysta bardzo polecał akurat ten drugi.
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości