|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cześć dziewczyny!nieudzielałam się zbytnio bo miałam urwanie głowy. praca, Mateusza badania(chociaż jak byliśmy w środę na badaniu to dobrze wyszły.panią doktor martwi tylko że ma wysokie ciśnienie podczas sikania i zobaczymy co dalej.wizyta w maju następna i będziemy mieć scyntografię) i pomału niewyrabiam.
Jeszcze od wczoraj Mateusz ma stan podgorączkowy.W nocy miał 38 to dałam mu pedicetamol i rano obudził się to mial 37.Nie ma kataru ani kaszlu i wiecie co tak mi rano zwymiotował że masakra,nawet nosem mu poszło tak sie strasznie wystraszyłam i teraz jak daję mu coś do picia to on mi zaraz zwraca to.niedawno mu dałam czopka bo znów miał 37.8 i usnął.spał może z 15 minut i mierzyłam temp i miał 36.9.od czego to może być?od zębów?ma 1 już i nawet niewiem kiedy mu wyszedł nic mu się niedziało.co jeszcze mu mogę podać?proszę pomóżcie ![]()
|
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
życzę zdrowi dla Mateuszka, a Ty dawno do pracy wróciłaś?
|
|
#153 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a plecy spoko bo mam gorset ortopedyczny i wykonywalam tylko lzejsze prace np. ukladanie ciuszkow umylam dwa okna na stojaco (wysoka jestem to lajcik) pomylam kuchnie a tz zapierdzielal jak kon pociagowy Cytat:
tak maciej daje nam sprzatac jak jest u ktorejs babci tzn mielismy w panie zrobic to z nim i.napewno by.sie dalo ale troche wiecej czasu by zajelorozlozylismy mu kojec i teraz juz w ogole super potrafi godzine w nim siedzieci sie bawic ![]() Cytat:
![]() Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
Filipek, Amelka z okazji ukończenia 7 miesięcy
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Kaska na jakich watkach sie ydzielasz?
pochwal sie to poszpiegujemy ![]() ja do Macieja mowie Maciej i zawsze dziwie sie jak lekarze mowia Macius ale w sumie chyba o nim tez czasem mi sie zdarza zdrobnialei mam problem bo maciej budzi mi sie w nocy po 4 razy koszmar urodzil sie to budzil sie raz., potem.przesypial cale.noce., potem znow raz, potem dwa, a teraz 4 i najgorsze jest to ze jest ewidentnie glodny a w ciagu dnia odmawia posilkow juz nie wiem co zrobic? Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
ma rozpulchnione dziasla? slini sie? placze? gryzie? ja pewnie bym do lekarza pojechala jak nie przejdzie do jutra Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
ee na planowaczkach, ale bardziej w klubie siedzimy
klub nasz, pm2011, planowaczki
|
#157 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Koleżanka nam ostatnio przez telefon płakała, za tydzień ma rodzić a Amela wychodzi na usg z wagą 4100 ![]() Jak tż uda się wrócić z roboty o jakiejś sensownej godzinie, to ruszymy na targi ślubne
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tak z miesiąc temu,ale to pare godzin tygodniowo.ja niewiem kiedy wrócę tak normalnie.ja chcę jeszcze na wakacjach być już w ciąży .fajnie tak wyjść ale mi strasznie tęskno za Mateuszkiem i chce jak najszybciej wracać
|
|
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja się wypisałam z tego kręgu, bo musimy wyskoczyć na wakacje w końcu
|
|
#160 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ślini się bardzo,płacze nie,gryzie tak i wiecznie palce wkłada.siostra mówi że to może od gardła.juz sama niewiem co robić. moja szwgierka ma ten sam problem z jedzeniem i co robi?daje na śpiocha butelkę w nocy i to tak z 3 razy po 150 i nawet się nie budzi.hehe Edytowane przez Agnieszka257 Czas edycji: 2014-03-23 o 09:39 |
|
|
|
|
#161 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Ufff mało do nadrobienia
![]() Pospaliśmy dzisiaj ![]() Jeszcze miałam Wam napisać,że Zosia od mojego kuzyna (lekarza zresztą) miała wczoraj zarąbiste body. Taka głowa dzidziusia roześmianego z kilkoma ząbkami, a pod tym napis (z takimi kreseczkami nad niektórymi literami, jakaś gwara) "Jo żech mondro po tatusiu" ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
ooo nie wiedziałam,że enfamil i bebilon też mają w buteleczkach. Nan z buteleczki piła jak się urodziła, potem miałam Bebilon w proszku,który otwarłam dopiero jak mi się ta grypa żołądkowa przypałętała. I zjadła dwa razy, chybaa z głodu, to był jej ostatni raz z mm. Potem kupiłam znowu Nan w butelce, myślałam,że przez wzgląd na dawne czasu wypije. No coś ty...potem Bebiko w butelce i to samo.Potem kupiłam Nan w proszku i nic, teraz Bebiko w proszku już 2. Nic nie przeszło.Mam już kilka opakowań mm,które zbieram do schroniska jak się przeterminują. Ale poszukam jeszcze Enfamilu i Bebilonu w butelkach Albo kupię na All![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A dzisiaj jej zrobię swojskiego ziemniora, jak robicie?Podobno dobre ugotować w mundurku i dopiero potem obrać. A dodajecie jeszcze troszkę wody,żeby było rzadsze?No i oczywiście masełko ![]() Cytat:
![]() Fajnie,że jej pomagałaś. Ja byłam na sali z żoną ginekologa z tego szpitala, ona trzecie dziecko Nauczyła mnie młodą podnosić, przewijać, ubierać. Niby to wszystko wiedziałam,ale ona nade mną czuwała. Ach, jestem jej taka wdzięczna,szkoda,że nie mam z nią kontaktu![]() Cytat:
No ale to dorosły chłop
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie do mnie P. przemówił, że trzeba młodemu takie puzzle na podłogę kupić jak chłopaki od jego sis mieli
ale nie wiem, dla mnie zbędne to
|
#164 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W dzień coś tam pocyca, ale bez większego zaangażowania. Za to po kąpieli nagle się rzuca na mleko, a wcześniej przecież je jeszcze kaszkę! I ostatnio jej dawałam moje odciągnięte to jadła 150 ml i jeszcze chciała pierś, po czym zanim się położyłam spać budziła się jeszcze 2-3 razy,ewidentnie głodna. Nie czaję... Cytat:
Cytat:
![]() oje dziecko mnie coraz bardziej zadziwia, strasznie szybko już pełza, po całym domu. Za kotem potrafi zwiedzić każdy zakątek, a kot przed nią zwiewa. Wczoraj upatrzyła sobie niebieski klapek mojej cioci i strasznie za nim goniła, a ciocia jej też uciekała z tym klapkiem
|
|
#165 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Ja w takiej sytuacji od razu zrobilabym posiew moczu. Zęby zębami, ale jakbym widziała, że dziecko choruje to w sytuacji niewyjaśnionej gorączki zrobiłam badanie. To jeden z typowych objawów zakazenia. Lepiej mieć pewność, że mocz czysty. KAŚKA, ja swego czasu podczytywalam PM2011, oczywiście w czasach przedslubnych. Tylko przerazaly mnie te dyskusje o weselach i tym wszystkim, uznałam, że nie pasuje i nie miałabym o czym gadać i się nie odzywalam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl u nas to samo z kotem i Oliwka też ucieka
Motyl no na 2016
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
hehe a ja kupilam puzzle a moj Alek lezy na nich na plecach ze skwaszona mina i nogi skrzyzowane ma i do gory, nie cchce ich polozyc wogole na puzzlach
![]()
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
mój spiernicza z dużego dywanu
wcześniej to mogłam go zostawić na łóżku i leżał a teraz nawet na podłodze się boję bo od razu zwieje ![]() te puzzle można dowolnie składać, nie? bo bym wzięła takie: http://puzzle-piankowe.pl/produkty?p...&category_id=9 i takie http://puzzle-piankowe.pl/produkty?p...&category_id=9 i bym taki bardziej kwadrat zrobiła będzie ok? byłoby 192x192cmTZ się śmieje, że on może matę z karate przyniesie dla młodego- chyba starczy ma 6x6 metrów
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-03-23 o 10:16 |
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
POZIOMKOWA te kamizelki to na koncowce juz bo ja tez chcialam kupic. MADZIUCHNA nie wiem jak ubierasz ale u nas jest chlodniej niz na poludniu Polski i ja sama nie chodze tak "rozebrana" jak dziewczyny. AGNIESZKA zdrowka dla Mateusza KASKA a czemu ciaza przeszkadza w wyjezdzie na wakacje? Ja bylam w sierpniu nad morzem i nie narzekalam. A mnie podoba sie STASZEK ![]() No i sie doigralam. Wieczorem temperatura, drgawki i mega oslabienie. Wzielam paracetamol, pospalam 11h i czuje ze odzylam. Pewnie za malo snu, cwiczenia i ogolnie wszystko w biegu No i glupia mam wyrzuty ze wczoraj nie cwiczylam
Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2014-03-23 o 10:23 |
|
|
|
#170 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się!
![]() Cytat:
![]() Ps. Mój tata tak ma, że do wszystkich zwraca się pełnym imieniem Ja dla niego prawie zawsze jestem Magdaleną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Co do imion i zdrobnień, to ze strony mojej mamy wszyscy się zwracają do Bartka albo Bartek albo Bartuś, a w rodzinie ojca mam jednego kuzyna o tym samym imieniu i jego rodzice zawsze mówili do niego pełnym imieniem i teraz odkąd moj synek jest na świecie do niego też zwracają się Bartosz lub Bartoszek, zresztą moja babcia (matka ojca) uważa, że Bartek to zdrobnienie od Bartłomieja a Bartosz to Bartosz
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to 8h ciągłego lotu poza tym bałabym się być daleko od swojego lekarza w razie W
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ile gramów dawać Julkowi deserku (który już je, nie mówię o nowości) i obiadku?
Ja teraz deserku daję max pół dużego słoiczka, a obiadku gdzieś tak 100 ml plus łyżeczka kaszy manny. Po 15 minutach podaję pierś. Ale to chyba za mało? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Lulla, a propos spania w foteliku - ja od dwóch poranków mam taki patent, że jak Julian budzi się o 5-6 to po jedzeniu wkładam go do leżaczka, który ustawiam na łóżku i leżąc bujam go aż zaśnie, co dzieje się dość szybko. I tak śpimy jeszcze ze 2, 2,5 godziny Inaczej miałabym pobudkę o 5 i koniec spania. Też mnie to denerwuje, bo nie lubię jak on śpi w bujaczku
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w szpitalu tak mnie określano dlatego że cały dzień rodziłam i już było pełne rozwarcie.U nas na usg waga wychodziła 4200 jak się żaliłam ze nie urodzę takiego klocka to lekarka mi powiedziała ze to zawsze jest 300g tolerancji więc moze bedzie 3900, no acha a ja mówię albo 4,5 a ona nie no tak źle nie będzie ![]() Ja przed swoim ślubem zaliczyłam wszystkie targi ślubne w promieniu 200km ![]() Cytat:
Za tydzień jadę z kuponem po ten bezrękawnik, myślę że na chłodniejsze letnie dni będzie lepszy niż kurtka ![]() Przy okazji wezmę mu te dzinsy takie są w hm ze ściągaczem na brzuchu(ala ciążowe ) bardzo dobrze mu się noszą ale już wyrasta muszę wziąć 80 albo nawet 86
Edytowane przez Poziomkowa89 Czas edycji: 2014-03-23 o 11:16 |
||
|
|
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle chyb koty lepiej reagują na dzieci.Albo mj je gdzieś, albo się boją.A widzę,że psy są bardziej zazdrosne
![]() Cytat:
ja ułożyłąm puzzle węższe ale dłuższe i nie starczyło mi tych rogów, bo ja zamawiałam też te rogi.ale bezz nich możesz sobie zrobić taki kształt jak chcesz.
|
|
#177 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
robiliśmy mu mocz i był ok.jutro jeszcze raz zrobimy. |
|
|
|
|
#178 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() moja to Cheadler i Monika Cytat:
![]() nie pamiętałam ale juz doczytałam ![]() http://www.swiatseriali.pl/seriale/p...ele,nId,385607Cytat:
tez nie mogłam sie doczekac az beda razem![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo u nas jest tak samoCytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
U Was też taka pogoda? U mnie leje od rańca, ale wyjątkowo mnie to cieszy, bo to wpłynęło na moje dzisiejsze plany na moją korzyść
|
|
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie pochmurno i zanosi się na deszcz
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

tak sie strasznie wystraszyłam i teraz jak daję mu coś do picia to on mi zaraz zwraca to.niedawno mu dałam czopka bo znów miał 37.8 i usnął.spał może z 15 minut i mierzyłam temp i miał 36.9.

życzę zdrowi dla Mateuszka, a Ty dawno do pracy wróciłaś?

[/RIGHT]
klub nasz, pm2011, planowaczki 

I przyłączamy się do najlepszych życzeń dla Jasia