Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-23, 08:52   #151
Agnieszka257
Raczkowanie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cześć dziewczyny!nieudzielałam się zbytnio bo miałam urwanie głowy. praca, Mateusza badania(chociaż jak byliśmy w środę na badaniu to dobrze wyszły.panią doktor martwi tylko że ma wysokie ciśnienie podczas sikania i zobaczymy co dalej.wizyta w maju następna i będziemy mieć scyntografię) i pomału niewyrabiam.
Jeszcze od wczoraj Mateusz ma stan podgorączkowy.W nocy miał 38 to dałam mu pedicetamol i rano obudził się to mial 37.Nie ma kataru ani kaszlu i wiecie co tak mi rano zwymiotował że masakra,nawet nosem mu poszłotak sie strasznie wystraszyłam i teraz jak daję mu coś do picia to on mi zaraz zwraca to.niedawno mu dałam czopka bo znów miał 37.8 i usnął.spał może z 15 minut i mierzyłam temp i miał 36.9.
od czego to może być?od zębów?ma 1 już i nawet niewiem kiedy mu wyszedł nic mu się niedziało.co jeszcze mu mogę podać?proszę pomóżcie
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 08:57   #152
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!nieudzielałam się zbytnio bo miałam urwanie głowy. praca, Mateusza badania(chociaż jak byliśmy w środę na badaniu to dobrze wyszły.panią doktor martwi tylko że ma wysokie ciśnienie podczas sikania i zobaczymy co dalej.wizyta w maju następna i będziemy mieć scyntografię) i pomału niewyrabiam.
Jeszcze od wczoraj Mateusz ma stan podgorączkowy.W nocy miał 38 to dałam mu pedicetamol i rano obudził się to mial 37.Nie ma kataru ani kaszlu i wiecie co tak mi rano zwymiotował że masakra,nawet nosem mu poszłotak sie strasznie wystraszyłam i teraz jak daję mu coś do picia to on mi zaraz zwraca to.niedawno mu dałam czopka bo znów miał 37.8 i usnął.spał może z 15 minut i mierzyłam temp i miał 36.9.
od czego to może być?od zębów?ma 1 już i nawet niewiem kiedy mu wyszedł nic mu się niedziało.co jeszcze mu mogę podać?proszę pomóżcie
hej, fajnie, że się odezwałaś życzę zdrowi dla Mateuszka, a Ty dawno do pracy wróciłaś?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 09:05   #153
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
wow!
a jak twoje plecy po tym wszytskim???

ja też muszę wymienić garderobę i przejrzeć ciuszki Jasia. Bo poki co mam wyprany tylko aktualny rozm. 74. a większe rzeczy mam w w workach po siostrze i musze to gruntowanie przejrzeć bo w sumie nawet nie wiem co mam.
tzn. wiem mam lenia
garderobe wymieniamy za tydzien
a plecy spoko bo mam gorset ortopedyczny i wykonywalam tylko lzejsze prace np. ukladanie ciuszkow umylam dwa okna na stojaco (wysoka jestem to lajcik) pomylam kuchnie
a tz zapierdzielal jak kon pociagowy

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

syrki mojego synka to bułeczki, ewentualnie buły i też są notorycznie przeze mnie całowane kiedyś nawet Julek mnie drapnął w usta jak miał za długie pazurki [tak na marginesie - ostatnio obcinam dosłownie co 2-3 dni, bo tak rosną i na dłoniach i na stópkach, że szok ]

Chyba było gdzieś ok. 16-18 stopni
Durna ja! Ale jak wrócili to rączki miał jak małe lody

Tassia, a Maciej daje Wam sprzątać bez problemu?

P. w robocie?

tak maciej daje nam sprzatac jak jest u ktorejs babci tzn mielismy w panie zrobic to z nim i.napewno by.sie dalo ale troche wiecej czasu by zajelo
rozlozylismy mu kojec i teraz juz w ogole super
potrafi godzine w nim siedzieci sie bawic

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no ciekawe co to nam się porodzi może jeszcze nasz wątek do tego czasu będzie żył

mi się Blanka nie podoba w ogóle mi się to z imieniem nie kojarzy

ja mam już córkę Oliwię
mysle ze nasz watek ma duze szanse na zycie patrzac po ilosci postow

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 09:10   #154
kaska87
Zakorzenienie

Filipek, Amelka z okazji ukończenia 7 miesięcy

Stary 2014-03-23, 09:11   #155
tassia
Zakorzenienie

Kaska na jakich watkach sie ydzielasz?
pochwal sie to poszpiegujemy

ja do Macieja mowie Maciej i zawsze dziwie sie jak lekarze mowia Macius ale w sumie chyba o nim tez czasem mi sie zdarza zdrobniale

i mam problem bo maciej budzi mi sie w nocy po 4 razy
koszmar
urodzil sie to budzil sie raz., potem.przesypial cale.noce., potem znow raz, potem dwa, a teraz 4
i najgorsze jest to ze jest ewidentnie glodny
a w ciagu dnia odmawia posilkow
juz nie wiem co zrobic?

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Cześć dziewczyny!nieudzielałam się zbytnio bo miałam urwanie głowy. praca, Mateusza badania(chociaż jak byliśmy w środę na badaniu to dobrze wyszły.panią doktor martwi tylko że ma wysokie ciśnienie podczas sikania i zobaczymy co dalej.wizyta w maju następna i będziemy mieć scyntografię) i pomału niewyrabiamz teo co dz.
z tego co dziewczyny tu pisaly to moze byc od zabkow
ma rozpulchnione dziasla?
slini sie? placze? gryzie?
ja pewnie bym do lekarza pojechala jak nie przejdzie do jutra

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 09:12   #156
kaska87
Zakorzenienie

ee na planowaczkach, ale bardziej w klubie siedzimy klub nasz, pm2011, planowaczki

Stary 2014-03-23, 09:15   #157
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Kaśka mogłabyś mnie dopisac do listy?

(25l.) tp.05.10.13 - Leon ur.14.10.2013 (4450g, 59cm, cc)

ooł leo miał największą wagę urodzeniową
Miałaś cesarkę ze względu na wagę Leosia? Faktycznie kawał chłopa
Koleżanka nam ostatnio przez telefon płakała, za tydzień ma rodzić a Amela wychodzi na usg z wagą 4100

Jak tż uda się wrócić z roboty o jakiejś sensownej godzinie, to ruszymy na targi ślubne
Stary 2014-03-23, 09:20   #158
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:
hej, fajnie, że się odezwałaś życzę zdrowi dla Mateuszka, a Ty dawno do pracy wróciłaś?

ja tak z miesiąc temu,ale to pare godzin tygodniowo.ja niewiem kiedy wrócę tak normalnie.ja chcę jeszcze na wakacjach być już w ciąży.fajnie tak wyjść ale mi strasznie tęskno za Mateuszkiem i chce jak najszybciej wracać
Stary 2014-03-23, 09:27   #159
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak z miesiąc temu,ale to pare godzin tygodniowo.ja niewiem kiedy wrócę tak normalnie.ja chcę jeszcze na wakacjach być już w ciąży.fajnie tak wyjść ale mi strasznie tęskno za Mateuszkiem i chce jak najszybciej wracać
czyli następna, która planuje w tym roku zaciążyć

ja się wypisałam z tego kręgu, bo musimy wyskoczyć na wakacje w końcu

Stary 2014-03-23, 09:32   #160
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

ja do Macieja mowie Maciej i zawsze dziwie sie jak lekarze mowia Macius ale w sumie chyba o nim tez czasem mi sie zdarza zdrobniale

koszmar
urodzil sie to budzil sie raz., potem.przesypial cale.noce., potem znow raz, potem dwa, a teraz 4
juz nie wiem co zrobic?

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

ślini się bardzo,płacze nie,gryzie tak i wiecznie palce wkłada.siostra mówi że to może od gardła.juz sama niewiem co robić.

moja szwgierka ma ten sam problem z jedzeniem i co robi?daje na śpiocha butelkę w nocy i to tak z 3 razy po 150 i nawet się nie budzi.hehe

Edytowane przez Agnieszka257
Czas edycji: 2014-03-23 o 09:39
Stary 2014-03-23, 09:53   #161
butterfly20
Zakorzenienie

Ufff mało do nadrobienia

Pospaliśmy dzisiaj

Jeszcze miałam Wam napisać,że Zosia od mojego kuzyna (lekarza zresztą) miała wczoraj zarąbiste body. Taka głowa dzidziusia roześmianego z kilkoma ząbkami, a pod tym napis (z takimi kreseczkami nad niektórymi literami, jakaś gwara) "Jo żech mondro po tatusiu"

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Motyl a enfamil próbowałaś? bebilonu możesz saszetkę kupić, albo w aptece takie już gotowe kup po jednym z każdej firmy
http://allegro.pl/dz-bebilon-pepti-m...063783757.html
http://allegro.pl/dz-enfamil-mleko-0...063788772.html
http://allegro.pl/dz-nan-pro-1-mleko...063790362.html

jak się uprzeć to możesz odciągać swoje i dać na początek 1 miarkę mm, później 2,3 itd. może załapie

ooo nie wiedziałam,że enfamil i bebilon też mają w buteleczkach.
Nan z buteleczki piła jak się urodziła, potem miałam Bebilon w proszku,który otwarłam dopiero jak mi się ta grypa żołądkowa przypałętała. I zjadła dwa razy, chybaa z głodu, to był jej ostatni raz z mm. Potem kupiłam znowu Nan w butelce, myślałam,że przez wzgląd na dawne czasu wypije. No coś ty...potem Bebiko w butelce i to samo.Potem kupiłam Nan w proszku i nic, teraz Bebiko w proszku już 2. Nic nie przeszło.Mam już kilka opakowań mm,które zbieram do schroniska jak się przeterminują.
Ale poszukam jeszcze Enfamilu i Bebilonu w butelkach Albo kupię na All

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Też mam taką nadzieję,że jej sie zmieni jak cycka odstawi.Ja też uziemiona,bo Tżt sobie nie poradziłby z jej uśpieniem,mam nadzieję,że jak podrośnie to się nauczy ją usypiać,co chociaż seriale będę mogła od czasu do czasu obejrzeć,a nie jak teraz tyły mam jak nie wiem
hehe ja nie mam tyłów, bo Tuśka usypią tak o 18-18.30. Jedynie Ugotowanych nie mogę oglądać.

Cytat:
Rozglądam się za bezrękawnikiem dla Leonka, podoba mi się ten ale ta cenachociaż jakby z kuponem iść
Tylko czy będzie pogoda na niego? Czy latem też moze sie przydac np wieczorami? Ma dwie kurteczki cienkie i z 10 grubszych bluz takich na dwór

Mój cały dzień spędza przy włączonym radiu więc tv też nie robi na nim wrażenia. Myślę ze to jego spory plus bo jak już zaśnie to mało co go może obudzić.
Fajna jest, tak na kwiecień, maj i na inne miesiące jak będzie zimniej. Też mamy taką kamizelkę jedną

Cytat:
Przyznam się, że ja chyba za ciepło ubieram Julka Aczkolwiek weźcie pod uwagę, że mieszkamy prawie na polskim biegunie zimna
no ale miałaś wczoraj 16-17 stopni, my też. I nie wiało na szczęście (chociaz u nas często wieje). Natka miała body be rękawków takie bieliźniane, cienkie, na to cienka bluzka z długim, legginsy, skarpetki i cienką kurtkę. Ubrałam jej też cienką czapeczkę,ale zdjęłam,miała kaptur.

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Straszna na Twoja nocka. Współczuję

Hej
Wariatki, kiedy wy dajecie radę tyle pisać. Ja tylko udzielam się w tym wątku a jeszcze mam często tyły.
Przede wszystkim spóźnione życzonka dla wczorajszych i przedwczorajszych solenizantów
U nas wczoraj było tak pięknie że pół dnia spędziłam na spacerze. A mój kochany tż sprzątał
Motylku czytałam że Twoja Tusia uwielbia kalafior. U nas też jest hitem
nooooo ale jakie po tym są straszne kupy i bąki

A dzisiaj jej zrobię swojskiego ziemniora, jak robicie?Podobno dobre ugotować w mundurku i dopiero potem obrać. A dodajecie jeszcze troszkę wody,żeby było rzadsze?No i oczywiście masełko

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Przypomniała mi się historia ze szpitala. Jak już leżałam na sali z Emilką, to wieczorem przywieźli taką młodą mamusię. Bardzo fajna dziewczyna. Pomagałam jej w nocy, pokazywałam jak założyć pampersa, jak wyczyścić pupkę, jak ubrać. Jej synek miał właśnie na imię Stanisław i oni się tak do niego zwracali. Jak mały płakał, to ona mówi Stanisławie musisz chwileczkę poczekać, mamusia się dopiero uczy, Stanisławku nie płacz. Ani razu nie usłyszałam zdrobnienia Staś. Mimo wszystko bardzo fajne małżeństwo, a i jeszcze ta dziewczyna miała coś z kością ogonową i nie mogła siedzieć
Widocznie tak im się podobało
Fajnie,że jej pomagałaś. Ja byłam na sali z żoną ginekologa z tego szpitala, ona trzecie dziecko Nauczyła mnie młodą podnosić, przewijać, ubierać. Niby to wszystko wiedziałam,ale ona nade mną czuwała. Ach, jestem jej taka wdzięczna,szkoda,że nie mam z nią kontaktu

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość

ja lezalam z taka kobieta co do swojego synka mowila Tomaszku
Tomaszek to Tomaszek tamto

Lula u nas tak hardcorowo nie bylo (współczuję), ale tez ok 23 zrobili sobie sasiedzi z bramy oobok (zza sciany akurat naszego pokoju) libacje, wiec maly zaczal sie wiercic i stekac, wzielam go do siebie, a tak ladnie spal....
Moja koleżanka ma męża Tomka i też mówi do niego tylko per Tomasz No ale to dorosły chłop

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 09:56   #162
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Przypomniała mi się historia ze szpitala. Jak już leżałam na sali z Emilką, to wieczorem przywieźli taką młodą mamusię. Bardzo fajna dziewczyna. Pomagałam jej w nocy, pokazywałam jak założyć pampersa, jak wyczyścić pupkę, jak ubrać. Jej synek miał właśnie na imię Stanisław i oni się tak do niego zwracali. Jak mały płakał, to ona mówi Stanisławie musisz chwileczkę poczekać, mamusia się dopiero uczy, Stanisławku nie płacz. Ani razu nie usłyszałam zdrobnienia Staś. Mimo wszystko bardzo fajne małżeństwo, a i jeszcze ta dziewczyna miała coś z kością ogonową i nie mogła siedzieć
moja przyjaciółka ma syna Stanisława, do którego mówią Stach albo Stanisław. jej mąż ma dwie córki z poprzedniego małżenstwa Jagnę i Kalinę.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 09:58   #163
kaska87
Zakorzenienie

właśnie do mnie P. przemówił, że trzeba młodemu takie puzzle na podłogę kupić jak chłopaki od jego sis mieli
ale nie wiem, dla mnie zbędne to

Stary 2014-03-23, 09:59   #164
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
ojej, a może czopki?

Cytat:

koszmar
juz nie wiem co zrobic?

Mam ten sam problem w Tuśką!
W dzień coś tam pocyca, ale bez większego zaangażowania. Za to po kąpieli nagle się rzuca na mleko, a wcześniej przecież je jeszcze kaszkę! I ostatnio jej dawałam moje odciągnięte to jadła 150 ml i jeszcze chciała pierś, po czym zanim się położyłam spać budziła się jeszcze 2-3 razy,ewidentnie głodna. Nie czaję...

Cytat:
ee na planowaczkach, ale bardziej w klubie siedzimy klub nasz, pm2011, planowaczki
ja mam 3 kluby, 2 wątki, z czego tylko na jednym się udzielam (tu).

Cytat:
czyli następna, która planuje w tym roku zaciążyć

ja się wypisałam z tego kręgu, bo musimy wyskoczyć na wakacje w końcu
wpisałaś się do mojego kręgu pierwsze półrocze 2016?

oje dziecko mnie coraz bardziej zadziwia, strasznie szybko już pełza, po całym domu. Za kotem potrafi zwiedzić każdy zakątek, a kot przed nią zwiewa. Wczoraj upatrzyła sobie niebieski klapek mojej cioci i strasznie za nim goniła, a ciocia jej też uciekała z tym klapkiem

Stary 2014-03-23, 10:03   #165
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Macie problemy z refluksem cewki, tak?
Ja w takiej sytuacji od razu zrobilabym posiew moczu. Zęby zębami, ale jakbym widziała, że dziecko choruje to w sytuacji niewyjaśnionej gorączki zrobiłam badanie. To jeden z typowych objawów zakazenia. Lepiej mieć pewność, że mocz czysty.

KAŚKA, ja swego czasu podczytywalam PM2011, oczywiście w czasach przedslubnych. Tylko przerazaly mnie te dyskusje o weselach i tym wszystkim, uznałam, że nie pasuje i nie miałabym o czym gadać i się nie odzywalam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-23, 10:07   #166
kaska87
Zakorzenienie

Motyl u nas to samo z kotem i Oliwka też ucieka

Motyl no na 2016

Stary 2014-03-23, 10:07   #167
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

hehe a ja kupilam puzzle a moj Alek lezy na nich na plecach ze skwaszona mina i nogi skrzyzowane ma i do gory, nie cchce ich polozyc wogole na puzzlach

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 10:18   #168
kaska87
Zakorzenienie

mój spiernicza z dużego dywanu a mamy panele więc dlatego P. kazał kupić wcześniej to mogłam go zostawić na łóżku i leżał a teraz nawet na podłodze się boję bo od razu zwieje

te puzzle można dowolnie składać, nie? bo bym wzięła takie:
http://puzzle-piankowe.pl/produkty?p...&category_id=9
i takie
i bym taki bardziej kwadrat zrobiła będzie ok? byłoby 192x192cm

TZ się śmieje, że on może matę z karate przyniesie dla młodego- chyba starczy ma 6x6 metrów

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-03-23 o 10:16
Stary 2014-03-23, 10:21   #169
gorgulek
Zakorzenienie

POZIOMKOWA te kamizelki to na koncowce juz bo ja tez chcialam kupic.

MADZIUCHNA nie wiem jak ubierasz ale u nas jest chlodniej niz na poludniu Polski i ja sama nie chodze tak "rozebrana" jak dziewczyny.

AGNIESZKA zdrowka dla Mateusza

KASKA a czemu ciaza przeszkadza w wyjezdzie na wakacje? Ja bylam w sierpniu nad morzem i nie narzekalam.

A mnie podoba sie STASZEK

No i sie doigralam. Wieczorem temperatura, drgawki i mega oslabienie. Wzielam paracetamol, pospalam 11h i czuje ze odzylam. Pewnie za malo snu, cwiczenia i ogolnie wszystko w biegu No i glupia mam wyrzuty ze wczoraj nie cwiczylam

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2014-03-23 o 10:23
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 10:33   #170
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witam się!

Cytat:
Pięknie
Ps. Mój tata tak ma, że do wszystkich zwraca się pełnym imieniem Ja dla niego prawie zawsze jestem Magdaleną

Cytat:
tak maciej daje nam sprzatac jak jest u ktorejs babci tzn mielismy w panie zrobic to z nim i.napewno by.sie dalo ale troche wiecej czasu by zajelo
rozlozylismy mu kojec i teraz juz w ogole super
potrafi godzine w nim siedzieci sie bawic

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Jeszcze miałam Wam napisać,że Zosia od mojego kuzyna (lekarza zresztą) miała wczoraj zarąbiste body. Taka głowa dzidziusia roześmianego z kilkoma ząbkami, a pod tym napis (z takimi kreseczkami nad niektórymi literami, jakaś gwara) "Jo żech mondro po tatusiu"
fajne

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
moja przyjaciółka ma syna Stanisława, do którego mówią Stach albo Stanisław. jej mąż ma dwie córki z poprzedniego małżenstwa Jagnę i Kalinę.
omg

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 10:41   #171
MsLullaby
Zakorzenienie

Co do imion i zdrobnień, to ze strony mojej mamy wszyscy się zwracają do Bartka albo Bartek albo Bartuś, a w rodzinie ojca mam jednego kuzyna o tym samym imieniu i jego rodzice zawsze mówili do niego pełnym imieniem i teraz odkąd moj synek jest na świecie do niego też zwracają się Bartosz lub Bartoszek, zresztą moja babcia (matka ojca) uważa, że Bartek to zdrobnienie od Bartłomieja a Bartosz to Bartosz

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 10:47   #172
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
KASKA a czemu ciaza przeszkadza w wyjezdzie na wakacje? Ja bylam w sierpniu nad morzem i nie narzekalam.
no tak autem spoko, jak chcesz to robisz postój, samolot raczej się nie zatrzyma i to 8h ciągłego lotu poza tym bałabym się być daleko od swojego lekarza w razie W

Stary 2014-03-23, 10:56   #173
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dziewczyny, ile gramów dawać Julkowi deserku (który już je, nie mówię o nowości) i obiadku? Ja teraz deserku daję max pół dużego słoiczka, a obiadku gdzieś tak 100 ml plus łyżeczka kaszy manny. Po 15 minutach podaję pierś. Ale to chyba za mało?

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Lulla, a propos spania w foteliku - ja od dwóch poranków mam taki patent, że jak Julian budzi się o 5-6 to po jedzeniu wkładam go do leżaczka, który ustawiam na łóżku i leżąc bujam go aż zaśnie, co dzieje się dość szybko. I tak śpimy jeszcze ze 2, 2,5 godziny Inaczej miałabym pobudkę o 5 i koniec spania. Też mnie to denerwuje, bo nie lubię jak on śpi w bujaczku

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 10:58   #174
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, ile gramów dawać Julkowi deserku (który już je, nie mówię o nowości) i obiadku? Ja teraz deserku daję max pół dużego słoiczka, a obiadku gdzieś tak 100 ml plus łyżeczka kaszy manny. Po 15 minutach podaję pierś. Ale to chyba za mało?

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Lulla, a propos spania w foteliku - ja od dwóch poranków mam taki patent, że jak Julian budzi się o 5-6 to po jedzeniu wkładam go do leżaczka, który ustawiam na łóżku i leżąc bujam go aż zaśnie, co dzieje się dość szybko. I tak śpimy jeszcze ze 2, 2,5 godziny Inaczej miałabym pobudkę o 5 i koniec spania. Też mnie to denerwuje, bo nie lubię jak on śpi w bujaczku
No też tego nie lubię, ale już postanowiłam że po powrocie uczę go usypiać samemu w łożeczku bo ciekawe co ja zrobię jak on już wyrośnie z jego nieszczęsnego fotelika

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 11:14   #175
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Miałaś cesarkę ze względu na wagę Leosia? Faktycznie kawał chłopa
Koleżanka nam ostatnio przez telefon płakała, za tydzień ma rodzić a Amela wychodzi na usg z wagą 4100

Jak tż uda się wrócić z roboty o jakiejś sensownej godzinie, to ruszymy na targi ślubne
Nie, cesarka była bo miałam zielone wody, i mój biedaczek się podduszał pępowiną bo miał na szyi, czyli tracił tętno w sumie mogłabym mieć na pierwszej stronie napisane i sn i cc w szpitalu tak mnie określano dlatego że cały dzień rodziłam i już było pełne rozwarcie.
U nas na usg waga wychodziła 4200 jak się żaliłam ze nie urodzę takiego klocka to lekarka mi powiedziała ze to zawsze jest 300g tolerancji więc moze bedzie 3900, no acha a ja mówię albo 4,5 a ona nie no tak źle nie będzie

Ja przed swoim ślubem zaliczyłam wszystkie targi ślubne w promieniu 200km

Cytat:
właśnie do mnie P. przemówił, że trzeba młodemu takie puzzle na podłogę kupić jak chłopaki od jego sis mieli
ale nie wiem, dla mnie zbędne to
Ja uwielbiam te puzzle Leo poczynił spore postępny w swoich wygibasach odkąd je mamy

Za tydzień jadę z kuponem po ten bezrękawnik, myślę że na chłodniejsze letnie dni będzie lepszy niż kurtka
Przy okazji wezmę mu te dzinsy takie są w hm ze ściągaczem na brzuchu(ala ciążowe) bardzo dobrze mu się noszą ale już wyrasta muszę wziąć 80 albo nawet 86

Edytowane przez Poziomkowa89
Czas edycji: 2014-03-23 o 11:16
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 11:17   #176
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Motyl u nas to samo z kotem i Oliwka też ucieka

Motyl no na 2016
w ogóle chyb koty lepiej reagują na dzieci.Albo mj je gdzieś, albo się boją.A widzę,że psy są bardziej zazdrosne

Cytat:
mój spiernicza z dużego dywanu a mamy panele więc dlatego P. kazał kupić wcześniej to mogłam go zostawić na łóżku i leżał a teraz nawet na podłodze się boję bo od razu zwieje

te puzzle można dowolnie składać, nie? bo bym wzięła takie:
i takie
i bym taki bardziej kwadrat zrobiła będzie ok? byłoby 192x192cm

TZ się śmieje, że on może matę z karate przyniesie dla młodego- chyba starczy ma 6x6 metrów
spierniczy ci ze wszystkiego przecież.Ja wczoraj coś robiłam w kuchni,odwróciłam sie może na minutę, a moja młoda już wpełzała "do kuchni" (bo my mamy otwartą na salon, przepełzała jakieś 5 dorosłych kroków). Także już przywykłam do myśli,że nic jej nie powstrzyma. Te puzzle to bardziej po to,żeby się na tym bawiła.

ja ułożyłąm puzzle węższe ale dłuższe i nie starczyło mi tych rogów, bo ja zamawiałam też te rogi.ale bezz nich możesz sobie zrobić taki kształt jak chcesz.

Stary 2014-03-23, 11:19   #177
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Macie problemy z refluksem cewki, tak?
Ja w takiej sytuacji od razu zrobilabym posiew moczu. Zęby zębami, ale jakbym widziała, że dziecko choruje to w sytuacji niewyjaśnionej gorączki zrobiłam badanie. To jeden z typowych objawów zakazenia. Lepiej mieć pewność, że mocz czysty.

KAŚKA, ja swego czasu podczytywalam PM2011, oczywiście w czasach przedslubnych. Tylko przerazaly mnie te dyskusje o weselach i tym wszystkim, uznałam, że nie pasuje i nie miałabym o czym gadać i się nie odzywalam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

robiliśmy mu mocz i był ok.jutro jeszcze raz zrobimy.
Stary 2014-03-23, 11:23   #178
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
ojej, oby szczęśliwie wrócili !!

Ross i Rachel.
moja to Cheadler i Monika

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Hej, hej~!

Dziękujemy za grsatulacje! I przyłączamy się do najlepszych życzeń dla Jasia Hani Filipka Stasia

Tak, tak, Zuzia skończy za godzinę 5 miesięcy!! Ale to zleciało....

Dostała dziś pierwszą marcheweczkę ("mamo, fuuuuuj! Wolę kleik ryżowy!") i to w dwóch postaciach, jutro zaprezentuję w K.

Poli, Rusałka, Friends to coś co leci u nas na okrągło! Ostatnio właśnie mówiłam Tżowi, że w tym roku 20 lat odkąd zaczęli kręcić, to można by jakieś postanowienie sobie zrobić. A on na to "Challenge accepted" Wariat, ale myślę, że już z dwudziesty raz obejrzymy wszystko... Moja ulubiona para to Chandler () i Monica Ostatnio zamówiłam dla Zuzi książkę "Velveteen Rabbit". Zagadka - jak to się ma do Friends?
widze ze mamy takie upodobania
nie pamiętałam ale juz doczytałamhttp://www.swiatseriali.pl/seriale/p...ele,nId,385607

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
dopiero jestem na 19 odcinku 3 sezonu tak więc jeszcze chyba nie mam ulubionej paryi bohatera w sumie tez niena początku cholernie irytował mnie Ross(ta jego ciamajdowadosc)ale teraz widze się chłopak zmieniłbardzo podobała mi się postać Richarda(to ten starszy gosciu z którym Monika była na początku)szkoda ze zerwali..ponoc Monika bedzie tez z Chendlerem-czekam na to z niecierpliwoscią
to najlepszy watek tez nie mogłam sie doczekac az beda razem

Cytat:
właśnie moją ulubioną parą byli Monika i Czandler
Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Fajnie jest wyjsc z domu i odchamic sie troszke.
uwielbiam takie babskie wieczory, co niestety zdarza sie niezwykle rzadko.
troche sie podbudowalam i naladowalam akumulatory
a teraz do spania, bo raniutko musze wstac.
branoc
super ze udało ci sie odprezyc

Cytat:
też się boję co będzie jak przestanę karmić ale może wtedy leo przejdzie na jakis inny system i wymyśli jakiś inny relaks... więc może będzie lepiej, szczerze mówiąc od 2 miesięcy nigdzie nie wychodziłam sama i dopiero dziś do tego doszłam, że jednak jestem trochę uziemiona. Kocham te chwile karmienia, ale tak jak wy chciałabym żeby kto inny też dał sobie radę z położeniem go spać... U nas też mama do tulenia, tata do wygłupówale sie cieszy jak Tż widzi na horyzoncie
bardzo dobrze cie rozumiem bo u nas jest tak samo
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Tak,dzięki,byli po północy,uff

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
uff

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
O 23 Bartek wstał z okropnym płaczem, bo pod moimi oknami jakieś zasrane wukaesy darły mordy i się bał. Siedziałam tak z nim do 1. Po 2 znów wstał z płaczem bo znów ktoś się darł i strzelały petardy. Ogólnie jeszcze darłam się na mamę w tych nerwach bo mi sterczała nad plecami i mu "cichowała" przez co bardziej płakał więc ją chamsko wygoniłam bo już mnie poniosło. A od 3.30 śpi w foteliku, czego nienawidzę. Nie spaliśmy potem od 5 i zasnął jakieś 30 minut temu.
ojej to rzeczywiście noc nieciekawa

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
No i sie doigralam. Wieczorem temperatura, drgawki i mega oslabienie. Wzielam paracetamol, pospalam 11h i czuje ze odzylam. Pewnie za malo snu, cwiczenia i ogolnie wszystko w biegu No i glupia mam wyrzuty ze wczoraj nie cwiczylam
zdrówka

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 11:24   #179
Poziomkowa89
Zakorzenienie

U Was też taka pogoda? U mnie leje od rańca, ale wyjątkowo mnie to cieszy, bo to wpłynęło na moje dzisiejsze plany na moją korzyść
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 11:29   #180
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
U Was też taka pogoda? U mnie leje od rańca, ale wyjątkowo mnie to cieszy, bo to wpłynęło na moje dzisiejsze plany na moją korzyść

u mnie pochmurno i zanosi się na deszcz

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości