|
|
#511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Spalone włosy-wątek zbiorczy
Cytat:
![]() Nie zregenerują, bo nie mają w sobie nic, co mogłoby zregenerować, ale ZABEZPIECZĄ, co przy włosach w tak opłakanym stanie jest tak samo ważne, jak regeneracja
|
|
|
#512 |
|
Raczkowanie
|
hotiie - Na Twoim miejscu więcej cm podcięlabym włosy właśnie na boba jak koleżanka wspomniała bo jeżeli masz takie zniszczone ( a widziałam na zdjęciu jak bardzo nawet ja joanny uzywałam i takiego...efektu nie miałam xd ) i tylko końcóweczki podetniesz to i tak według mnie nic nie da . Stosuj odżywki , maseczki , polecam Ci Wax to na pewno , olejowanie włosów także , zobaczysz ,że po jakimś czasie efekt będzie widać . Co więcej ... po kilku miesiącach przemalowałabym włosy na ciemniejszy kolor podobny do Twojego naturalnego , moje obserwacje są takie - jeżeli chcesz mieć na prawdę dłuuuugie , gęste , zdrowe włosy to rozjaśniony blond Ci w tym nie pomoże bo będziesz rozjaśniała i tak czy siak odrosty a końcówki będą się kruszyć , łamać itp wiem sama po sobie .
|
|
|
|
|
#513 |
|
Raczkowanie
|
Moim włosom "dieta" bez silikonowa nie służyła. Miałam bardzo zniszczone włosy. Puszące się i ogólnie tragedia. Podcięłam końce u fryzjera i zaczęłam stosować odżywki z kreatyną (na przemiennie z maską loreala) i muszę powiedzieć, że teraz moje włosy wyglądają o dużo lepiej. Są gładkie i łatwiej się prostują. Są inne w dotyku nie są szorstkie.
|
|
|
|
|
#514 |
|
Rozeznanie
|
mi 3 laat nie rosna przez to ze je spalilam prosrtujac.....
tzn chyba rosna ale sie krusz .Jakies rady?
|
|
#515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawilzaj , regeneruj, traktuj delikatnie... a ja kocham pojedyncze silikony w kosmetykach a bazy pod makijaz silikonowe tez sa boskie dlatego bez przesady bo sa wiele gorsze skladniki , ktore nalezy eliminowac i nie uzywac bo np w pewnym stezeniu robia kuku skorze ,niz tam jakies silikony
|
|
|
|
#516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Unikaj agresywnych kosmetyków do stylizacji zawierających alcohol...najlepiej wcale nie używaj jeśli nie musisz. Do spania najlepiej delikatnie związywać włosy do góry.
|
|
|
#517 |
|
Raczkowanie
|
hej, kochane czytam ten wątek (przyznaję, że jeszcze wszystkich stron nie przeczytałam). Ponad rok temu wyśniło mi się ombre. Niestety fryzjerka się nie popisała i moje włosy wyglądały jak oblane żółtkiem... Po 2 miesiącach postanowiłam uratować je ciemną szamponetką i pofarbowałam tak włosy 2 razy (w odstępach ponad miesięcznych). Niestety moje włosy zaczęły wypadać garściami (niby przez odstawienie tabletek anty Diane 35) i mam ich bardzo mało. Dlatego zrezygnowałam z farbowania (nie farbuję już od października jak tylko włosy zaczęły wypadać w ilości ponad 300 dziennie). Nigdy nie używałam prostownicy, suszarka na chłodnym powietrzu raz na tydzień, włosy myję co 4 dni. Kiedy szamponetka zaczęła się zmywać moje włosy zrobiły się jak siano. W ogóle nie mogę ich rozczesać
Stosowałam pełno odżywek, nic nie działa. Włosy mam skrócone, nie mam ani jednej zniszczonej końcówki, a włosy jak splątane przy myciu były, tak nadal są. Zakupiłam już Jantar na odrost włosów oraz maskę z L'oreal. Czy któraś z Was może mi coś sprawdzonego polecić? Nie chcę wyrywać sobie pozostałości włosów przy każdym myciu |
|
|
|
|
#518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
Może po prostu przesadzasz z odżywkami itd i włosy są przeproteinowane?
|
|
#520 |
|
Raczkowanie
|
Stosowałam odżywki, jednak wszystkie typu Nivea lub L'oreal. Więc używałam już: Nivea Color Protect, Long repair, Hydro care, intense repair i volume sensation. L'oreal arginine resist i ostatnio Yves Rocher Repair - odżywka odbudowująca z olejkiem jojoba. Problemem jest rozczesanie włosów po umyciu. Są strasznie poplątane. Nie wiem już co mam zrobić, jaką odżywkę kupić, żebym mogła choć raz rozczesać włosy bez wyrwania ogromnej ich ilości
|
|
|
|
|
#521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nivea Long Repair - keratyna Nivea Hydro care - keratyna Intense repair - keratyna + jedwab Nivea volume sensation - keratyna Masz najprawdopodobniej przeproteinowane włosy. Potrzebujesz po pierwsze: mocno myjący, tani szampon bez silikonów typu Pollena Ewa (byle nie Barwy w okrągłych butelkach, mają keratynę). Po drugie: porządna kuracja nawilżająca położona po myciu, może być ten przed myciem. Sprawdzi się tu jakaś tłusta odżywka bez protein np Oleo Repair lub Awokado i Karite Garniera, wymieszana np z maską NAtur Vital (drogerie Natura) i jeszcze dodatkowo nawilżaczami typu żel z siemienia lnianego (do zrobienia w kuchni), gliceryną z apteki. Przed myciem możesz olejować jakimś łatwo dostępnym olejem. I po trzecie: do czesania grzebień z jak najszerszym rozstawem ząbków. Edytowane przez chimay Czas edycji: 2014-03-26 o 13:41 |
|
|
|
|
|
#522 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#524 |
|
Przyczajenie
|
Zniszczone, rozjaśnione włosy
Mam średniej długości, ciemnobrązowe włosy. Problem w tym, że często je prostuje (prawie codziennie), i w niektórych miejscach bardzo się rozjaśniły. Dodam, że sama nigdy nie farbowałam, nie rozjaśniałam, ani nie utleniałam swoich włosów. Same, pod wpływem zniszczenia, przybrały w niektórych miejscach jasny kolor (prawie jak blond). Szczególnie widać to na grzywce, którą często suszę. Wygląda to okropnie. Z jednej strony mam naturalny, brązowy kolor, a za chwilę jasne, zniszczone pasma włosów. Co mam robić? Używałam wiele produktów odżywiających i "naprawiających" moje włosy, ale nie zadziałały. Może coś na ochronę koloru? Albo porzywrócenie go z powrotem? Liczę że polecicie mi jakiś dobry produkt, z góry dzięki
|
|
|
|
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#527 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Skoro powodem przebarwień jest prostownica, to nie ma innej opcji niż pożegnanie się z nią i przestawienie się na pielęgnację. Co do koloru, to najlepiej byłoby, jakbyś wstawiła jakieś zdjęcie, trudno sobie wyobrazić jaki to jest kontrast. Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#528 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Zniszczone, rozjaśnione włosy
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#529 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Byłam ostatnio u fryzjera zrobić blond Pomijając fakt, że kolor wyszedł kiepski i odrosty z odcieniem różowym to fryzjer spalił mi włosy. Mam grube i gęste, przeszły wiele w swoim życiu i zawsze były w doskonałej kondycji i każdy zabieg dzielnie znosiły. Teraz płakać mi się chce jak je dotykam. Wypadają mi, sypia się i łamią. Są sztywne, nie mogę ich czesać, bo każdy kontakt z grzebieniem kończy się tym, że włosy wypadają, sypią mi się z głowy! od dwóch dni chodzę z maską na głowie, nie myje ich i nie czesze. Powiedzcie mi czy one choć trochę dojdą do siebie? Jak je pielęgnować? |
|
|
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#531 |
|
Raczkowanie
|
I tak trochę je już podciełam.
Ścięcie kompletne? Musiałabym na łyso ( Jest aż tak źle?
|
|
|
|
|
#532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci, ze moje wlosy wygladaly lepiej po piance koloryzujecej venita, jako, ze na mojej glowie krolowaly kolory swietnie sie to sprawdzilo, nie wiem czy ta pianka ma w sobie tyle sylikonu czy czego tam ale po niej wlosy wygladaly calkiem nie zle, byly mocno obklejony pigmentem, a co za tym idzie wygladaly dobrze. Moje wlosy byly spalone czyli jak byly mokre to ciagnely sie jak guma, z Twoimi tez tak jest? Wspolczuje Ci strasznie
Poskramiasz we mnie bestie, poskramiasz we mnie lwa, pojawiasz sie dzis we snie mym niechaj sen trwa... Edytowane przez DoDoo Czas edycji: 2014-05-26 o 13:29 |
|
|
|
|
|
#533 |
|
Raczkowanie
|
Fryzjer niestety nie zobaczył pieniędzy za zabieg, bo nie dość, że kolor wyszedł niewłaściwy to na dodatek włosy mi zabił. Nie wykonał usługi nie zostało zapłacone.
Niestety, nie odzyskam już włosów. Dokładnie tak- włosy gumowe jak są mokre, trudno je rozczesać, jak wyschną to są jak miotła, też trudne ro rozczesania, poplątane i podczas próby przeczesania, sypią się Były podcięte po zabiegu, ale czuję, że połowe stracę z czasem. Nie mogę ich ściąć całkowicie bo są krótkie, musiałabym ogolić- z dwojga złego wole to co mam... chodze teraz cały czas z maską na głowie, wybiorę się na jakiś zabieg regenerujący do fryzjera, ale nie wiem czy to pomoże. A muszę jeszcze ten kolor poprawić....
|
|
|
|
|
#534 |
|
Konto usunięte
|
Nie mozesz isc do fryzjera, musisz wytrzymac 2-3 tygodnie, bo inaczej masz szanse pogorszyc jeszcze bardziej. Z dobrych reanimujacych rzeczy to gliss kur pomaranczowy i kompresy /na godzine/ z olejku rycynowego podgrzanego. Mozesz klasc spokojnie rowniez glutek z siemienia lnianego ostudzony i bez nasionek.
|
|
|
|
|
#535 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za rady. Idę po pracy do apteki po waxa i olejek rycynowy.
Na razie na głowie trzymam glis kur czarną maskę i olejek arganowy. Nie pójdę do fryzjera w takim razie teraz, przeboleję te 2 tygodnie z kurczakiem na głowie, najważniejsze aby kondycja włosa sie poprawiła choć trochę.... ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- jeszcze pytanie- jakiego szamponu uzywać? Coś słyszałam, że po rozjaśnianiu są otwarte łuski włosów i należy uzywać szamponu zakwaszającego? |
|
|
|
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam włosy w podobnym stanie po trwałej - też się kruszyły (po kilku miesiącach wyglądały na mocno cieniowane, chociaż były obcinane na prosto), po każdej nocy kawałki zostawały na poduszce itd. Lubiłam wtedy używać: -maski NaturVital z drogerii Natura -odżywki H-Nutrigin Pharmaceris (jest bardzo ciężka) -masko-odżywki Tołpa -maski Thermo-Repair Kemon -maski Anti-Age Organique Możesz testować oleje (u mnie się nie sprawdziły), ale uważaj na oliwę, lniany, konopny - mogą zmieniać kolor blondu (zwłaszcza oliwa może pogłębić żółtko). Uważaj na proteiny (keratyna w Gliss Kurach), bo tak uwrażliwione włosy mogą się po nich zrobić jeszcze gorsze. No i przede wszystkim zabezpieczaj serum silikonowym (ale najlepiej bez protein). Do zakwaszania możesz używać płukanek octowych (ale nie codziennie), albo kosmetyków do włosów farbowanych (mają często niższe pH). Są też maski zakwaszające np Joanna, Leo. Do mycia warto zastosować metodę OMO - ochroni włosy przed detergentami w szamponie. Edytowane przez chimay Czas edycji: 2014-05-26 o 15:32 |
|
|
|
|
|
#537 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj zrobiłam sobie kuracje wax'em i są trochę w lepszym stanie, włoski jak wyschnęły, ułozyłam je olejkiem rycynowym z arganowym, ulizałam i zaczesałam do tyłu i jakoś wyglądają lepiej
poza tym, że mam obrzydliwy żółty blond i straszę ludzi na ulicy ale muszę przetrzymać dwa tygodnie ale już dają się rozczesywać, są bardziej miekkie i się tak nie sypią, mam nadzieję, że chociaż połowa z tego co mam żyje i dojdzie do siebie Myślicie, ze mogę je umyć w płukance fioletowej aby tą żółć trochę ściągnąć? Edytowane przez sancza Czas edycji: 2014-05-27 o 11:06 |
|
|
|
|
#538 |
|
Konto usunięte
|
To teraz codziennie taki rytuał. Nie kombinuj z niczym przez 2 tygodnie. Nie straszę, sama parę lat temu zakombinowalam i coż kilka lat odrastania włosów za mną. Masz cieplo na dworze, czapka z daszkiem, turban cokolwiek ale wlosy zostaw w spokoju. Możesz zacząć również pić łyżkę oleju dziennie, najlepiej lniany, dyniowy, orzechowy
|
|
|
|
|
#539 |
|
Raczkowanie
|
A co myslicie aby te włosy teraz potraktować kreatynowym prostowaniem? Czytałam ze im bardziej zniszczone tym lepszy efekt, że trochę to polepsza stan włosa, takie moje nastroszone suche włosy może by po tym lepiej wyglądały?
Albo laminowanie? Edytowane przez sancza Czas edycji: 2014-05-28 o 12:16 |
|
|
|
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz teraz zadbac o wlosy u nasady, te ktore sa mniej zniszczone, bo tym spalonym nic nie pomoze na dluzej, wszystko sie z nich wyplucze.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

ale każdy robi po swojemu...Uważasz, że silikony zregenerują włosy lub zrobią cokolwiek dobrego?nie mam pytań

Stosowałam pełno odżywek, nic nie działa. Włosy mam skrócone, nie mam ani jednej zniszczonej końcówki, a włosy jak splątane przy myciu były, tak nadal są. Zakupiłam już Jantar na odrost włosów oraz maskę z L'oreal. Czy któraś z Was może mi coś sprawdzonego polecić? Nie chcę wyrywać sobie pozostałości włosów przy każdym myciu