![]() |
#571 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
|
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Gang Iren
|
Witam się z rana.
Znowu piękne słońce,mam nadzieję,że nie przerodzi się w deszcz i wiatr jak wczoraj i pospacerujemy sobie dłużej.
#573 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a u nas pogoda się popsuła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Rozeznanie
|
hej kochane... sledze Was na FB i powiem Wam,ze strasznie szybko czas leci. Dzieciaczki takie piekne i juz jakie duze!
Co do mnie powoli zaczynamy staranka ale czekamy na 1 okres, choc juz 2 razy bylo bum bum :P :P nawet nie mam jak sprawdzic czy jestem juz w ciazy czy ne bo nie wiem kiedy testowac....ale zatrzymalismy sie na 2 razach-po 1 moj stwierdzil,ze poczekamy na @ bo widocznie nie jestem jeszcze zregenerowana a po 2 bede w PL niedlugo to bd mogla zrobic badania bo tu czekamy na wyniki juz 2 miesiace-i genetyczne i sekcji-i dalej cisza ![]()
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Strasznie długo czekajcie na wyniki badań ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Rozeznanie
|
mam w UK za darmo wszystkie badania ale tu nawet nikt ginekologicznie mnie nie badal od paziernika 2013 -ani w czasie ciazy ani po....Jedynie podczas operacji by zatrzymac krwotok sprawdzala ale nic nie wiem bo bylam pod narkoza a jak sie wybudzilam uslyszalam ,ze jest OK ...a w PL mam swojego lekarza,ktory nawet recepte na leki poprzez telefon mi wypisal (jak mialam nawal) takze juz oglosil,ze mam do niego przyjsc na darmowe badanie i usg mi zrobi.
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki za owocne starania
![]() |
#579 | |
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki!!!
U nas wczoraj był zakręcony dzień ponieważ mieliśmy chrzest, malutka była bardzo grzeczna w kościele, nie płakała a jak proboszcz ją polewał wodą to tylko na niego zerkała ale nawet nie zapiszczała, chyba posłuchała mamusi i była grzeczniutka ![]() W restauracji też była grzeczna, większość czasu przespała w wózeczku, no i była noszona przez ciocie i babcie ![]() Jedzonko było bardzo dobre(już zaklepałam termin na roczek) mieliśmy martini i czerwone winko, każdy sobie lampeczkę wypił i było bardzo miło, nawet się cieszę ze nie było wódki ![]() Mieliśmy 23 osoby mała dostała dwa łańcuszki z medalikami i w sumie 2000 zł się zebrało ![]() Jutro zaraz zamierzam kupić jej kojec i krzesełko do karmienia a resztę kasy wrzucamy do jej skarbonki ![]() Zdjęcie mojej gwiazdeczki w klubie zamieszczę ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#580 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Trzymam za was kciuki!
![]() |
#581 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A dziewczyny mi poleciły Dicoflor i Floractin. My mamy Floractin. Meazaga pisała, że to jest to samo, a tańsze.
![]() |
#582 |
Zakorzenienie
|
Beznajdziejny wizaż, cały czas mnie wylogowuje... nie wiem gdzie skończyłam czytać co wejdę muszę się logować na nowo. :[
Lejdi trzymamy kciuki
#583 |
Rozeznanie
|
Hura! Wątek nie umarł. W weekend się zastanawiałam czy będę miała do czego wracać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Wtajemniczenie
|
Wczoraj miałam swoją premierę w zabieraniu SuperDzidziusiowi glutów z nosa za pomocą gruszki. SuperDzidziuś wcale nie chciał oddać swoich glutów, dzielnie protestował werbalnie przeciw niegodziwej matce odbierającej mu jego starannie wychodowane gluty. Ale ciągle jestem od SuperDzidziusia większa, więc spór rozwiazałam siłą i gluty mu odebrałam
![]() Lejdi Aga trzymam kciuki za Wasze starania ![]()
#585 |
Zakorzenienie
|
lolita--- super że chrzciny udane i że Lenka grzeczna była
roane-- u mnie też jest obrona glutów jakby były największym skarbem tego świata ale ja mam na to sposób- wyciągam je podczas zabawy i jako zabawę jak mały jest roześmiany. dziewczyny zauważyłam że Adaś zaczął więcej ulewać.Ulewa zystym mlekiem zaraz po jedzeniu- ok ale też ulewa serkiem i to nie małe ilości tylko tak sporo... nie wiem madtwić się czy nie? Inna sprawa ze on jest strasznie zachłanny i jak je to łapczywie i dużo- odbije uleje i dalej je. Do tego podczas zabaw tak się ekscytuje że przez to machanie kończynami i ogólną fascynację ulewa. Nie wiem co o tym myśleć... wymioty to nie są bo pod ciśnieniem nie idzie tylko tak się wylewa takie bleee
#586 |
Zadomowienie
|
Witam sie wieczornie. U nas dzis caly dzien poza domem, a teraz Alek tradycyjnie marudzi ze zmeczenia
![]() ![]() lejdi aga trzymam kciuki za Wasze starania. Na pewno Wam sie uda ![]() magnusia ja nie mam problemu u Alka z ulewaniem, ale z tego co pamietam jak dziewczyny pisaly, to jesli dziec dobrze przybiera, to chyba nie ma sie czym martwic. lolita super, ze chrzciny udane ![]() Kurcze zab mnie boli, leczony juz 2 x kanalowo, to chyba nie powinien, masakra ![]()
#587 |
Zakorzenienie
|
Witam wieczornie
![]() Magnusia --- jezeli przybiera to nie ma sie czym martwic ![]() Gratuluje wszystkich chrzcin i innych imprez ![]() Send from my IPhone ![]()
#588 | |
Zakorzenienie
|
My jeszcze dziś cd. imprezy, ale na szczęście już po wszystkim i w domu cisza
![]() W sobotę idziemy na 18-stkę, zastanawiałam się długo ale w końcu stwierdziłam że na 2h pojedziemy z małą, wystarczająco długo w domu siedziałyśmy ![]() Cytat:
![]() Jak uleje to zaraz chce jeszcze pić, musi być po sam korek zatankowana ![]()
![]() |
#589 |
Raczkowanie
|
To ja się Witam z opóżnieniem w nowym wątku
![]() Ktoś stosuje z Was to mleczko ? http://allegro.pl/nan-ha-1-i4078582378.html w sumie patrząc na cene z apteki to niezła okazja Dzisiaj poznałam pielęgniarkę, która przeszła samą siebie... zacytuje... " matki karmiące piersią powinny przestać karmić dzieci 2 tygodnie przed szczepieniem i dwa tygodnie po szczepieniu, żeby szczepionka lepiej działała...." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#591 | ||||
Raczkowanie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;45709616]
Chciałam się pochwalić że przechodziła dziś koło Smyka i nic nie kupiłam ![]() ![]() [/QUOTE] Poka! ![]() ja czekam na nasz kupiony w smyku, jutro powinien kurier dostarczyć. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#592 | ||||||
Raczkowanie
|
i po weekendzie
![]() hmm cóż nie pracuję więc lubię poniedziałki ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pilotko niestety nie umiem już odnaleźć tej aukcji w all z końcówkami bo zniknęła z moich wygranych i nie dojdę już od kogo kupiłam nawet po komentarzach bo większoąś takich samych. Szukaj w opisach żeby nie było ż eto zamiennik tylko oryginał z pudełkiem! a nie pojedyncze końcówki raczej powinno byc ok ![]() I jeszcze jedno pytanie. Kompletuję zamówienie w gemini i pamiętam jak kiedyś na wizażu polecałyście physiogel, wtedy nie zakupiłam ale teraz się skuszę bo znów grozi mi sahara na twarzy. Tylko właśnie który: 1 czy 2 Czym one się rózną oprócz ceny i pojemności i który dać do koszyka? Hosenko chyba Ty mi polecałaś? ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- I jeszcze czas na przechwałki ![]() W końcu omotałam dziś me dzieci ![]() ![]() ![]() ![]() Pewnie jeszcze coś tam mam do poprawy ale Miśke omotałam dziś dwa razy i za pierwszym było nawet lepiej, za drugim szybko musiałam skończyć bo syn wrzeszczał że on teraz chce więc małą odłożyłam do wózka i omotałam Jego (12kg!) i wiecie co ponad poł h tańczyliśmy, wygłupialiśmy się w chuście, On zadowolony, uśmiechnięty i ja wolna od bólu pleców czy rąk, normalnie po wniesieniu syna po schodach na piętro kręgosłup informuje mnie że to średni pomysł a tutaj spoko ![]() ![]() ![]() Żałuję że przy synu nie miałam chusty ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#593 | |
Gang Iren
|
Cytat:
No to jest hit ![]()
![]() |
#594 | |||||||||||||
Rozeznanie
|
cześć
![]() prawie padam taka jestem jakoś zmęczona ![]() ![]() całe oczy a dokładnie gałki mnie jeszcze bolą, w pt byłam u okulistki, stwierdziła wadę w prawym oku ale nie nadającą się jeszcze na okulary ![]() ![]() jeszcze mnie ten wizaż dobija ![]() z wylogowaniem, cytowaniem itp. miałam zakładać konto na fb i nie miałam czasu tzn w sumie miałam ale zawsze jak mam chwilę to biorę się za coś innego coś "potrzebnego" typu układanie w szafie ![]() Cytat:
![]() co do opinii o mieszance to myślałam że padnę jak czytałam komenatrze tam hehe dosłownie sprawa wagi państwowej. jak ja lubię te wojny między mamuśkami która to nie jest lepsza mama bo karmi tak czy siak ![]() ![]() ![]() zaczyna się już w ciąży a raczej od porodu: poród sn kontra cc. później jest właśnie karmienie: mieszanka kontra pierś. następnie przy rozszerzaniu diety: słoiczki kontra obiady domowe. następne to chyba niania kontra żłobek itp itd ![]() ja jestem za wyborem. nawet jak kobieta nie chce karmić bo nie, albo nie chce sobie biustu zniszczyć to jej sprawa i jej dziecka ewentualnie. mnie jako karmiącą wkurza tylko brak rzetelnych informacji, statystyk oraz wyśmiewanie się z matek długo kp. i jeszcze wkurza mnie zarabianie na laktacji ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() chociaż staram się ją pobudzać, bo ile można ssać ![]() a poza tym mnie dalej bolą sutki chyba przez to jej wędzidełko i zapewne chwilami złe ssanie ulewa też nieraz, osttanio częściej i też serkiem. najczęsciej ulewa jak jest przejedzona albo dostaje pokamrmy z różnego odciągania lub z piersi ssie tylko początkowe mleko. Cytat:
moja chyba też ma naczyniaka ale na nosie ![]() tak coś zauważyłam i musze pediatrę pomęczyć.. Cytat:
![]() moja w kołysce też zasypia bez problemów, ale boję się przenosin ![]() Cytat:
Cytat:
i trzymam kciuki za Mikołaja i wyjścxie! Cytat:
![]() najlepszego ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
moja kotka zauwazyłam że ostatnio strasznie próbuje zwracać na siebie uwagę i popisuje się... a co do ubierania na spacery to sama nieraz mam z tym problem ![]() u mnie jest problem z wiatrem. są otwarte przestrzenie i bardzo mocno wieje. najczęsciej ubieram dość lekko i biorę kocyki i pieluchę i to nimi reguluję temp Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i brawo za rozszyfrowanie chusty! a teraz idę w kimę i życzę wszystkim spokojnej nocy! sobie też ![]() |
|||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Zakorzenienie
|
no dobra kupię chustę....
jaką? wiem że temat już był ale żelek nadal daje o sobie znac ![]() jaka długość? jaki materiał? jaka firma? nówka czy śmigana? kurde jak sobie nie poradze z wiązaniami to perfuzja - melduję się u Ciebie ![]() a w ogóle to dzień dobry ![]() nocka spoko z tym, że mały od 1.30 ze mną spał bo matka przy karmieniu komara przycina a młody korzystając z okazji grzecznie zasnął ![]()
#596 |
Zakorzenienie
|
I ja sie witam po weekendzie, byl intensywny
![]() Borys dzis w nocy lapczywie jadl wil sie jak waz przy tym na spaniu i nagle walnal pawia ale duzego ze szok. Ja zaraz ciemiaczko, termometr sprawdzanie kupy. Wlaczylam swiatlo a ob zadowolony mame widzi i radosc w oczach smiech na glos. az mo ulzylo. Potem pojadl jeszcze wiec luzik. Magnusia borys tez ulewa jak juz zaczyna jesc zasypiajac, to zazwyczaj uleje czystym mlekiem. Ale on wtefdy wisi i wisi w koncu puszcza cyca zaczyna sie wiercic biore do gory i jest mni pawik. Ulewac tez ulewa zdecydowanie mniej niz kiedys ale troche mu sie zdarza, przybiera wiec luzik. Na mojej wadze wazy 6,1kg ![]() Gratauluje decyzjibo chuscie, bralabym uzywana. A firma hmmm to juz moze dziewczyny podpowiedza, ja mam womar i wydaje mi sie ok zaplacilam za uzywana 50 zl i wiem ze na tablizvycy znajdziesz za np70 zl bo ostatnio sie rozgladalam szukajac innego koloru ![]() Nocka cudna polozylam kluska spac o 21:30 pobudka o 4:07 potem 6:30. I ma na cos uczulenie obstawialam plyn do prania z loveli, ale ma juz kilka dni... mozw byc czekolada albo orzechy w duzej ilosci bo po urodzinach mialam faze. Koniec zaczybam sie "odchudzac" Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- O matko teraz slysze ze bedzie mial kupe po pachy i bral chetnych zeby go przebrac ratuuuuuunku. Na szczescie rzadko w nocy robi kupe wiec tyle dobrze. Ja tez nie zmieniam w nocy pieluszki jak kupki brak Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#597 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry ;-)
Weekend mega intensywny - i weekend pierwszych razow. Pierwsze karmienie i przewijanie na zielonej trawce zaliczone. A cora nasza mam wrazenie, ze ma borderline ;-) raz sie mega śmieje a tu z nienacka podkowa i ryk ;-) A teraz sadzi torpede.. Matce na kolanach. Kto to to wychował to ja nie wiem :-P Wysłane z mojego GT-S6310N przy użyciu Tapatalka
![]() |
#598 |
Gang Iren
|
Hej.
U mnie... temperatura na minusie. Ale słońce mocne wyszło,może się ociepli ![]() Nie chcę wracać już do zimowych ciuchów!
#599 | ||
Raczkowanie
|
dzień dobry
![]() gratuluję udanych nocy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() co do chusty mam NatiBaby, wydaje się porządna ale ja jestem żółtodziobem ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Raczkowanie
|
Dzień doberek
U nas weekend dość intensywny, w sobotę goscie a w niedzielę wizyta u rodzicow a tam też sie rodzina zjechała Zuzkę zobaczyc. Młoda dostała znowu górę ciuchow, ma od dawna więcej niż ja ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:23.