Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-23, 08:01   #571
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
A ja wciąż trzymam ten pamiętny test ciążowy Niby na ulotce jest napisane, żeby nie odczytywać wyniku po 5 minutach, ale mój do tej pory poprawnie wskazuje.
Ja trzymam wszystkie 4
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 08:33   #572
gosia261282
Gang Iren

Witam się z rana.
Znowu piękne słońce,mam nadzieję,że nie przerodzi się w deszcz i wiatr jak wczoraj i pospacerujemy sobie dłużej.
Stary 2014-03-23, 09:42   #573
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
Super, że wszystko dobrze ...a na tę babę w szpitalu Przykre jakich przeżyć potrafi dostarczyć służba zdrowia
Pochwal się płaszczykiem. Taki malutki na teraz kupiłaś?
płaszczyk na 62 z takiego cienkiego welurku

a u nas pogoda się popsuła szaro, buro i ponuro
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg płaszczyk.jpg (118,4 KB, 28 załadowań)
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 09:44   #574
lejdi_aga13
Rozeznanie

hej kochane... sledze Was na FB i powiem Wam,ze strasznie szybko czas leci. Dzieciaczki takie piekne i juz jakie duze!

Co do mnie powoli zaczynamy staranka ale czekamy na 1 okres, choc juz 2 razy bylo bum bum :P :P nawet nie mam jak sprawdzic czy jestem juz w ciazy czy ne bo nie wiem kiedy testowac....ale zatrzymalismy sie na 2 razach-po 1 moj stwierdzil,ze poczekamy na @ bo widocznie nie jestem jeszcze zregenerowana a po 2 bede w PL niedlugo to bd mogla zrobic badania bo tu czekamy na wyniki juz 2 miesiace-i genetyczne i sekcji-i dalej cisza
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 10:01   #575
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
hej kochane... sledze Was na FB i powiem Wam,ze strasznie szybko czas leci. Dzieciaczki takie piekne i juz jakie duze!

Co do mnie powoli zaczynamy staranka ale czekamy na 1 okres, choc juz 2 razy bylo bum bum :P :P nawet nie mam jak sprawdzic czy jestem juz w ciazy czy ne bo nie wiem kiedy testowac....ale zatrzymalismy sie na 2 razach-po 1 moj stwierdzil,ze poczekamy na @ bo widocznie nie jestem jeszcze zregenerowana a po 2 bede w PL niedlugo to bd mogla zrobic badania bo tu czekamy na wyniki juz 2 miesiace-i genetyczne i sekcji-i dalej cisza
Cieszę sie, ze zaglądasz i piszesz co słychać i cieszę sie tez, ze rozpoćzeliscie starania
Strasznie długo czekajcie na wyniki badań mam nadzieje, ze wyniki badań w Pl będziesz miala szybciej. Prywatne badania na pewno bedą dużo tańsze niż w UK trzymam kciuki
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 10:09   #576
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Cieszę sie, ze zaglądasz i piszesz co słychać i cieszę sie tez, ze rozpoćzeliscie starania
Strasznie długo czekajcie na wyniki badań mam nadzieje, ze wyniki badań w Pl będziesz miala szybciej. Prywatne badania na pewno bedą dużo tańsze niż w UK trzymam kciuki
mam w UK za darmo wszystkie badania ale tu nawet nikt ginekologicznie mnie nie badal od paziernika 2013 -ani w czasie ciazy ani po....Jedynie podczas operacji by zatrzymac krwotok sprawdzala ale nic nie wiem bo bylam pod narkoza a jak sie wybudzilam uslyszalam ,ze jest OK ...a w PL mam swojego lekarza,ktory nawet recepte na leki poprzez telefon mi wypisal (jak mialam nawal) takze juz oglosil,ze mam do niego przyjsc na darmowe badanie i usg mi zrobi.
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 10:19   #577
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
mam w UK za darmo wszystkie badania ale tu nawet nikt ginekologicznie mnie nie badal od paziernika 2013 -ani w czasie ciazy ani po....Jedynie podczas operacji by zatrzymac krwotok sprawdzala ale nic nie wiem bo bylam pod narkoza a jak sie wybudzilam uslyszalam ,ze jest OK ...a w PL mam swojego lekarza,ktory nawet recepte na leki poprzez telefon mi wypisal (jak mialam nawal) takze juz oglosil,ze mam do niego przyjsc na darmowe badanie i usg mi zrobi.
O kurcze, to faktycznie kiepsko w UK z tymi badaniami. Dobrze, ze masz takiego lekarza w PL, taki lekarz to skarb. Mam nadzieje, ze porobisz wszystkie, jakie są możliwe - wiadomo, ze wtedy człowiek czuje sie znacznie bezpieczniej.
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-23, 11:33   #578
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

fajnie że sie odezwałaś mam nadzieję że szybko dostaniecie wyniki badań bo faktycznie strasznie długo to trwa...
trzymam kciuki za owocne starania
Stary 2014-03-23, 12:04   #579
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Witam mamuśki!!!
U nas wczoraj był zakręcony dzień ponieważ mieliśmy chrzest, malutka była bardzo grzeczna w kościele, nie płakała a jak proboszcz ją polewał wodą to tylko na niego zerkała ale nawet nie zapiszczała, chyba posłuchała mamusi i była grzeczniutka
W restauracji też była grzeczna, większość czasu przespała w wózeczku, no i była noszona przez ciocie i babcie
Jedzonko było bardzo dobre(już zaklepałam termin na roczek) mieliśmy martini i czerwone winko, każdy sobie lampeczkę wypił i było bardzo miło, nawet się cieszę ze nie było wódki
Mieliśmy 23 osoby mała dostała dwa łańcuszki z medalikami i w sumie 2000 zł się zebrało
Jutro zaraz zamierzam kupić jej kojec i krzesełko do karmienia a resztę kasy wrzucamy do jej skarbonki
Zdjęcie mojej gwiazdeczki w klubie zamieszczę

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
....aaa Dziewczyny, które mi poleciły ten probiotyk na bóle brzuszka mojego dziecia ...nie chcę jeszcze zapeszać, ale chyba pomaga dawałam jej przez 3 dni, wczoraj spróbowałam odstawić i małej nie bąbluje tak w brzuszku, nie popłakuje, ssie spokojniej, nie napina się tak i nie pręży, śpi też bez kwękania, a stęka tylko jak sadzi w pieluchę i nawet idzie jej to sprawnie. Normalnie Was chyba ozłocę
Hmmm a co to był za magiczny lek? Może też bym spróbowała, bo czasem też mi się strasznie pręży
Stary 2014-03-23, 13:50   #580
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Trzymam za was kciuki!
Stary 2014-03-23, 13:58   #581
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
płaszczyk na 62 z takiego cienkiego welurku

a u nas pogoda się popsuła szaro, buro i ponuro
Słodki płaszczyk dla małej księżniczki

Cytat:

Jak fajnie, że jesteś Faktycznie długo już czekacie na wyniki, najgorzej jak coś się tak przeciąga. Oczywiście zaciskam za staranka

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Witam mamuśki!!!
U nas wczoraj był zakręcony dzień ponieważ mieliśmy chrzest, malutka była bardzo grzeczna w kościele, nie płakała a jak proboszcz ją polewał wodą to tylko na niego zerkała ale nawet nie zapiszczała, chyba posłuchała mamusi i była grzeczniutka
W restauracji też była grzeczna, większość czasu przespała w wózeczku, no i była noszona przez ciocie i babcie
Jedzonko było bardzo dobre(już zaklepałam termin na roczek) mieliśmy martini i czerwone winko, każdy sobie lampeczkę wypił i było bardzo miło, nawet się cieszę ze nie było wódki
Mieliśmy 23 osoby mała dostała dwa łańcuszki z medalikami i w sumie https://static.wizaz.pl/forum/images.../smile.gif2000 zł się zebrało
Jutro zaraz zamierzam kupić jej kojec i krzesełko do karmienia a resztę kasy wrzucamy do jej skarbonki

Hmmm a co to był za magiczny lek? Może też bym spróbowała, bo czasem też mi się strasznie pręży
Super, że już po chrzcinach i Lenka była grzeczna na całej imprezie
A dziewczyny mi poleciły Dicoflor i Floractin. My mamy Floractin. Meazaga pisała, że to jest to samo, a tańsze.
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-23, 14:28   #582
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Beznajdziejny wizaż, cały czas mnie wylogowuje... nie wiem gdzie skończyłam czytać co wejdę muszę się logować na nowo. :[

Lejdi trzymamy kciuki
Stary 2014-03-23, 15:21   #583
krolowa_nilu
Rozeznanie

Hura! Wątek nie umarł. W weekend się zastanawiałam czy będę miała do czego wracać na szczęście mam, więc zabieram się za nadrabianie.
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 15:29   #584
Roane
Wtajemniczenie

Wczoraj miałam swoją premierę w zabieraniu SuperDzidziusiowi glutów z nosa za pomocą gruszki. SuperDzidziuś wcale nie chciał oddać swoich glutów, dzielnie protestował werbalnie przeciw niegodziwej matce odbierającej mu jego starannie wychodowane gluty. Ale ciągle jestem od SuperDzidziusia większa, więc spór rozwiazałam siłą i gluty mu odebrałam Pojedynek Matka vs. SuperDzidziuś zakończony wynikiem 1:0 dla Matki.

Lejdi Aga trzymam kciuki za Wasze starania
Stary 2014-03-23, 16:23   #585
magnusia
Zakorzenienie

lolita--- super że chrzciny udane i że Lenka grzeczna była

roane-- u mnie też jest obrona glutów jakby były największym skarbem tego świata ale ja mam na to sposób- wyciągam je podczas zabawy i jako zabawę jak mały jest roześmiany.

dziewczyny zauważyłam że Adaś zaczął więcej ulewać.Ulewa zystym mlekiem zaraz po jedzeniu- ok ale też ulewa serkiem i to nie małe ilości tylko tak sporo... nie wiem madtwić się czy nie?
Inna sprawa ze on jest strasznie zachłanny i jak je to łapczywie i dużo- odbije uleje i dalej je. Do tego podczas zabaw tak się ekscytuje że przez to machanie kończynami i ogólną fascynację ulewa.
Nie wiem co o tym myśleć... wymioty to nie są bo pod ciśnieniem nie idzie tylko tak się wylewa takie bleee
Stary 2014-03-23, 17:38   #586
Le La
Zadomowienie

Witam sie wieczornie. U nas dzis caly dzien poza domem, a teraz Alek tradycyjnie marudzi ze zmeczenia I tsk to bedzie trwalo az do kapieli

lejdi aga trzymam kciuki za Wasze starania. Na pewno Wam sie uda

magnusia ja nie mam problemu u Alka z ulewaniem, ale z tego co pamietam jak dziewczyny pisaly, to jesli dziec dobrze przybiera, to chyba nie ma sie czym martwic.

lolita super, ze chrzciny udane

Kurcze zab mnie boli, leczony juz 2 x kanalowo, to chyba nie powinien, masakra
Stary 2014-03-23, 18:39   #587
senira666
Zakorzenienie

Witam wieczornie
Magnusia --- jezeli przybiera to nie ma sie czym martwic

Gratuluje wszystkich chrzcin i innych imprez watek na szczescie zyje a w tygodniu pewnie sie rozkreci bo jak to zawszecw weekend jest spokojniej .

Send from my IPhone
Stary 2014-03-23, 19:12   #588
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

My jeszcze dziś cd. imprezy, ale na szczęście już po wszystkim i w domu cisza
W sobotę idziemy na 18-stkę, zastanawiałam się długo ale w końcu stwierdziłam że na 2h pojedziemy z małą, wystarczająco długo w domu siedziałyśmy

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
dziewczyny zauważyłam że Adaś zaczął więcej ulewać.Ulewa zystym mlekiem zaraz po jedzeniu- ok ale też ulewa serkiem i to nie małe ilości tylko tak sporo... nie wiem madtwić się czy nie?
Inna sprawa ze on jest strasznie zachłanny i jak je to łapczywie i dużo- odbije uleje i dalej je. Do tego podczas zabaw tak się ekscytuje że przez to machanie kończynami i ogólną fascynację ulewa.
Nie wiem co o tym myśleć... wymioty to nie są bo pod ciśnieniem nie idzie tylko tak się wylewa takie bleee
Moja Lena też często ulewa...praktycznie codziennie
Jak uleje to zaraz chce jeszcze pić, musi być po sam korek zatankowana
Stary 2014-03-23, 19:12   #589
Messsuah
Raczkowanie

To ja się Witam z opóżnieniem w nowym wątku

Ktoś stosuje z Was to mleczko ? http://allegro.pl/nan-ha-1-i4078582378.html w sumie patrząc na cene z apteki to niezła okazja

Dzisiaj poznałam pielęgniarkę, która przeszła samą siebie... zacytuje... " matki karmiące piersią powinny przestać karmić dzieci 2 tygodnie przed szczepieniem i dwa tygodnie po szczepieniu, żeby szczepionka lepiej działała...."
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-23, 19:37   #590
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Dzisiaj poznałam pielęgniarkę, która przeszła samą siebie... zacytuje... " matki karmiące piersią powinny przestać karmić dzieci 2 tygodnie przed szczepieniem i dwa tygodnie po szczepieniu, żeby szczepionka lepiej działała...."

brak słów
Stary 2014-03-23, 20:09   #591
tridentina
Raczkowanie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;45709616]

Chciałam się pochwalić że przechodziła dziś koło Smyka i nic nie kupiłam Za to kliknęłam ną All leżaczek bujaczek
[/QUOTE]

Poka!
ja czekam na nasz kupiony w smyku, jutro powinien kurier dostarczyć.

Cytat:
h
za starania

Cytat:
Witam mamuśki!!!
Mieliśmy 23 osoby mała dostała dwa łańcuszki z medalikami i w sumie 2000 zł się zebrało
fajnie Wam, że macie to za sobą. My dopiero musimy zaplanować chrzest. Nie chce mi się na samą myśl

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam swoją premierę w zabieraniu SuperDzidziusiowi glutów z nosa za pomocą gruszki. SuperDzidziuś wcale nie chciał oddać swoich glutów, dzielnie protestował werbalnie przeciw niegodziwej matce odbierającej mu jego starannie wychodowane gluty. Ale ciągle jestem od SuperDzidziusia większa, więc spór rozwiazałam siłą i gluty mu odebrałam Pojedynek Matka vs. SuperDzidziuś zakończony wynikiem 1:0 dla Matki.
Gdyby matki dostawały odznaki za nabywanie nowych umiejętności opieki nad maluchem, tak jak skauci zbierają, to dostałabyś odznakę "odglutnik"

Cytat:
Trzeba było poprosić, żeby Ci to boskie zalecenie dała na piśmie i się podpisała pod nim
tridentina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 20:26   #592
J0zefina
Raczkowanie

i po weekendzie
hmm cóż nie pracuję więc lubię poniedziałki zresztą wsio ryba mi bo i tak dni mi sie zlewają w jedno, byle do maja

Cytat:

Ogromne kciuki za starania i za szybkie wyniki. Fajnie że się odezwałaś

Cytat:

Widzę że odp padła więc się nie będę powtarzać Super że chrzciny udane

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Hura! Wątek nie umarł. W weekend się zastanawiałam czy będę miała do czego wracać na szczęście mam, więc zabieram się za nadrabianie.
No co TY! :P: nie może bo ja też chcę tu wracać.

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Wczoraj zapomniałam, Zuza pewnei by wyśmiała mój refleks ale mało tu zagląda więc piszę współczuję wyprawy po lekarzach ale za to winszuję wygranej

Cytat:
Hmm, moja mała ulewa coraz mniej, raz na 3-4 karmienia ale pamiętam gdy nas diagnozowali z synem i początkowo myśleli że to tylko ulewanie to pani dr powiedziała że chłopcy tak mają czesciej niż dziewczynki, że są bardziej łakomi i ulewani w ich przypadku jest częstsze więc chyba martwić się nei powinnaś, Zresztą wyczerpałaś swój limit stresów

Cytat:
że ŁOT??????

Pilotko niestety nie umiem już odnaleźć tej aukcji w all z końcówkami bo zniknęła z moich wygranych i nie dojdę już od kogo kupiłam nawet po komentarzach bo większoąś takich samych. Szukaj w opisach żeby nie było ż eto zamiennik tylko oryginał z pudełkiem! a nie pojedyncze końcówki raczej powinno byc ok

I jeszcze jedno pytanie. Kompletuję zamówienie w gemini i pamiętam jak kiedyś na wizażu polecałyście physiogel, wtedy nie zakupiłam ale teraz się skuszę bo znów grozi mi sahara na twarzy. Tylko właśnie który:
1 czy 2
Czym one się rózną oprócz ceny i pojemności i który dać do koszyka?
Hosenko chyba Ty mi polecałaś?

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

I jeszcze czas na przechwałki

W końcu omotałam dziś me dzieci zarówno jedno jak i drugie zachwycone i ja też Wiązanie nie jest takie trudne, trzeba tylko trochę poćwiczyć (magnusiu tak to do Ciebie )
Pewnie jeszcze coś tam mam do poprawy ale Miśke omotałam dziś dwa razy i za pierwszym było nawet lepiej, za drugim szybko musiałam skończyć bo syn wrzeszczał że on teraz chce więc małą odłożyłam do wózka i omotałam Jego (12kg!) i wiecie co ponad poł h tańczyliśmy, wygłupialiśmy się w chuście, On zadowolony, uśmiechnięty i ja wolna od bólu pleców czy rąk, normalnie po wniesieniu syna po schodach na piętro kręgosłup informuje mnie że to średni pomysł a tutaj spoko
Żałuję że przy synu nie miałam chusty
Stary 2014-03-23, 22:12   #593
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

No to jest hit
Stary 2014-03-23, 22:44   #594
pilotka86
Rozeznanie

cześć
prawie padam taka jestem jakoś zmęczona. czuję się jakbym była pijana zmęczeniem
całe oczy a dokładnie gałki mnie jeszcze bolą, w pt byłam u okulistki, stwierdziła wadę w prawym oku ale nie nadającą się jeszcze na okulary. w ogóle kobieta jakby z innej epoki a w pracy to miałam wrażenie że za karę jest
jeszcze mnie ten wizaż dobija
z wylogowaniem, cytowaniem itp. miałam zakładać konto na fb i nie miałam czasu tzn w sumie miałam ale zawsze jak mam chwilę to biorę się za coś innego coś "potrzebnego" typu układanie w szafie he

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość

w ogóle zagłębiłam się w temat, znalazłam ten artykuł i się poryczałam
http://zielonyzagonek.pl/mleko-modyfikowane/
no cóż... ta kobieta to przykład terrorystki laktacyjnej pełną gębą i tylko zniechęca do kp:/ jak ja takich osób niecierpię:/ ale nie zmienia to faktu, że zgadzam się z jej opinią na te mat braku dostępu di informacji o kp. tak powstają i utrwalają się durnowate rady "ekspertów" od karmienia najczęsciej niekarmiących albo karmiących tydzień itp. bo ja np najwięcej rad dostawałam właśnie od takich później wychodzą takie kwiatki typu cienki pokarm czy plasterek pomidora na trzy dni hehe.
co do opinii o mieszance to myślałam że padnę jak czytałam komenatrze tam hehe dosłownie sprawa wagi państwowej. jak ja lubię te wojny między mamuśkami która to nie jest lepsza mama bo karmi tak czy siak serio to nieraz lepsze niż walki na ringu będą się kłócić do upadłego i udowadniać w internetach która najmądrzejsza
zaczyna się już w ciąży a raczej od porodu: poród sn kontra cc. później jest właśnie karmienie: mieszanka kontra pierś. następnie przy rozszerzaniu diety: słoiczki kontra obiady domowe. następne to chyba niania kontra żłobek itp itd
ja jestem za wyborem. nawet jak kobieta nie chce karmić bo nie, albo nie chce sobie biustu zniszczyć to jej sprawa i jej dziecka ewentualnie. mnie jako karmiącą wkurza tylko brak rzetelnych informacji, statystyk oraz wyśmiewanie się z matek długo kp. i jeszcze wkurza mnie zarabianie na laktacji

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość

Też lubię Biodermę, zużyłam kilka butli, ale i tak co jakiś czas kusi coś nowego.

[...]

Kacperek od wczoraj rozszalał się z podnoszeniem główki - potrafi już ją chwilę utrzymać, choć jeszcze trochę się chwieje
Najfajniej jak robi samolot" - podnosi główkę, tułów i unosi ręce
to tak jak ja ale zawsze i tak wracam do B.
brawo dla Kacpra!

Cytat:
Napisane przez tridentina Pokaż wiadomość
I mam jeszcze pytanie do mam karmiących piersią - ile czasu jedzą Wasze dzieci? Mówię o aktywnym ssaniu.
Wcześniej Antoś jadł ok. 30 minut i sam się odłączał od dystrybutora, praktycznie w ogóle nie ulewał. A od jakiegoś tygodnia zdarzają mu się karmienia, że je 50-60 minut ssania non stop, a potem niestety trochę ulewa.
Czyżby mojemu dziecku zepsuł się czujnik napełnienia żołądka?
różnie niestety ssie
chociaż staram się ją pobudzać, bo ile można ssać
a poza tym mnie dalej bolą sutki chyba przez to jej wędzidełko i zapewne chwilami złe ssanie
ulewa też nieraz, osttanio częściej i też serkiem.
najczęsciej ulewa jak jest przejedzona albo dostaje pokamrmy z różnego odciągania lub z piersi ssie tylko początkowe mleko.

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
No to my po okuliście. Nela ma naczyniaka oczodołu. Dostałyśmy skierowanie do szpitala (już jestem cała chora) w celu diagnostyki (rezonans w pełnej narkozie, więc umieram). Jeśli naczyniak okaże się niegroźny dla narządu wzroku zostawią go do wchłonięcia, w przeciwnym razie będzie do leczenia operacyjnego (tu to już będę trup do kwadratu).
krolowa trzymam kciuki za córkę!!!
moja chyba też ma naczyniaka ale na nosie
tak coś zauważyłam i musze pediatrę pomęczyć..

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Właśnie z tego powodu zrezygnowałam z kupna karuzeli. Łóżeczko stoi w sypialni, a cały dzień jesteśmy w salonie i chciałam, żeby łóżeczko kojarzyło się Małemy tylko ze snem. I nie żałuję, bo rzeczywiście śpi w nim bez problemu.
.
zazdroszczę
moja w kołysce też zasypia bez problemów, ale boję się przenosin

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
Ja to nazywam syndromem czystej pieluszki. Świeża pielucha to trzeba walnąć do niej, przecież do zasikanej nie będzie cisła.
Kot mój ma tak z kuweta - jak sie posprzątać to pną za chwile idzie kupala walnąć.
haha dokłdanie!

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Ja sie przekonałam w szpitalu co to znaczy dobry lekarz (szczególnie kardiolog) i dobra pielęgniarka.
to prawda. dobry specjalista to skarb.
i trzymam kciuki za Mikołaja i wyjścxie!

Cytat:
Napisane przez jaszczurka_2007 Pokaż wiadomość
Miłosz okazał sie mała maruda..do tego mamy problemy brzuszkowe, wściekliznę przy zmianach pieluchy wiec ogólnie jest wesoło.
dobre hasło! moja córka też z tych wściekłych

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Kacper skończył dziś 2 miesiące
najlepszegoklas ki:

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Negrid, dobrze, że z oczkami w porządku To Ty pisałaś, że jesteś na bezmlecznej czy Nemezis? Ja jestem na bezmlecznej, bezjajecznej, bezcukrowej i bezpszenicznej :P Warzywa zaczęłam wprowadzać bo oszaleć można. A i wszystkim mamom na bezmlecznej polecam spróbować mleka koziego (jeśli ktoś lubi). Wszamałam dziś kanapki na śniadanie z serkiem kozim i póki co Smerfowi nic nie jest
wow! podziwiam wszystkie dziewczyny na dietach, szczególnie na tych restrykcyjnych! dla mnie to jest dopiero poświęcenie i hardcore! odciąganie przy tym to pikuś a wręcz przyjemność a dla mnie wolność

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość

Hehehe mija corka tez ma czujnik ruchu. Z zazdrością spoglądam na te siedzące i czytające mamy w parku. Próbowałam przejrzeć gazetę na ławce - nic z tego.

EDIT: zapomniałam dodać o kocie - jest lepiej. Przyzwyczaił sie, choc jeszcze nie polubił niemowlaka śpi na naszym łóżku do wieczora, na noc go "wywalam" (przekupuje za pomocą kocich smakołyków) z sypialni, bo boje sie, ze skoczy z rozpędu na Walerię. Do łóżeczka już nie wskakuje, jak jest Wala w nim, bo pewnie do pustego to wszedł, gdy nas nie było
Podsumowując- jest coraz lepiej
super że jest lepiej!
moja kotka zauwazyłam że ostatnio strasznie próbuje zwracać na siebie uwagę i popisuje się...
a co do ubierania na spacery to sama nieraz mam z tym problem
u mnie jest problem z wiatrem. są otwarte przestrzenie i bardzo mocno wieje.
najczęsciej ubieram dość lekko i biorę kocyki i pieluchę i to nimi reguluję temp

Cytat:
Witam mamuśki!!!
brawo!

Cytat:
To ja się Witam z opóżnieniem w nowym wątku

Ktoś stosuje z Was to mleczko ? http://allegro.pl/nan-ha-1-i4078582378.html w sumie patrząc na cene z apteki to niezła okazja
w szpitalu córka miała je podawane. jest super ze względu na postać. nie bawisz się z mieszanie, odmierzanie, gotowanie wody tylko odkręcasz i podajesz. mojej koleżanki syn jest ciągle na tym mleku i super je znosi jedyny minus to cena tego mleka! mnóstwo kasy im idzie na to mleko
Cytat:
Napisane przez J0zefina Pokaż wiadomość

Pilotko niestety nie umiem już odnaleźć tej aukcji w all z końcówkami bo zniknęła z moich wygranych i nie dojdę już od kogo kupiłam nawet po komentarzach bo większoąś takich samych. Szukaj w opisach żeby nie było ż eto zamiennik tylko oryginał z pudełkiem! a nie pojedyncze końcówki raczej powinno byc ok

oki spoko, dzięki za pomoc
i brawo za rozszyfrowanie chusty!

a teraz idę w kimę i życzę wszystkim spokojnej nocy! sobie też
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 05:59   #595
magnusia
Zakorzenienie

no dobra kupię chustę....

jaką? wiem że temat już był ale żelek nadal daje o sobie znac
jaka długość? jaki materiał? jaka firma? nówka czy śmigana?
kurde jak sobie nie poradze z wiązaniami to perfuzja - melduję się u Ciebie

a w ogóle to dzień dobry

nocka spoko z tym, że mały od 1.30 ze mną spał bo matka przy karmieniu komara przycina a młody korzystając z okazji grzecznie zasnął
Stary 2014-03-24, 06:12   #596
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

I ja sie witam po weekendzie, byl intensywny spacery spacery ivurodzinowi goscie.

Borys dzis w nocy lapczywie jadl wil sie jak waz przy tym na spaniu i nagle walnal pawia ale duzego ze szok. Ja zaraz ciemiaczko, termometr sprawdzanie kupy. Wlaczylam swiatlo a ob zadowolony mame widzi i radosc w oczach smiech na glos. az mo ulzylo. Potem pojadl jeszcze wiec luzik.

Magnusia borys tez ulewa jak juz zaczyna jesc zasypiajac, to zazwyczaj uleje czystym mlekiem. Ale on wtefdy wisi i wisi w koncu puszcza cyca zaczyna sie wiercic biore do gory i jest mni pawik.
Ulewac tez ulewa zdecydowanie mniej niz kiedys ale troche mu sie zdarza, przybiera wiec luzik.
Na mojej wadze wazy 6,1kg klucholek.

Gratauluje decyzjibo chuscie, bralabym uzywana. A firma hmmm to juz moze dziewczyny podpowiedza, ja mam womar i wydaje mi sie ok zaplacilam za uzywana 50 zl i wiem ze na tablizvycy znajdziesz za np70 zl bo ostatnio sie rozgladalam szukajac innego koloru

Nocka cudna polozylam kluska spac o 21:30 pobudka o 4:07 potem 6:30.

I ma na cos uczulenie obstawialam plyn do prania z loveli, ale ma juz kilka dni... mozw byc czekolada albo orzechy w duzej ilosci bo po urodzinach mialam faze. Koniec zaczybam sie "odchudzac"

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

O matko teraz slysze ze bedzie mial kupe po pachy i bral chetnych zeby go przebrac ratuuuuuunku. Na szczescie rzadko w nocy robi kupe wiec tyle dobrze. Ja tez nie zmieniam w nocy pieluszki jak kupki brak

Stary 2014-03-24, 06:18   #597
Caillouu
Raczkowanie

Dzien dobry ;-)
Weekend mega intensywny - i weekend pierwszych razow. Pierwsze karmienie i przewijanie na zielonej trawce zaliczone. A cora nasza mam wrazenie, ze ma borderline ;-) raz sie mega śmieje a tu z nienacka podkowa i ryk ;-)

A teraz sadzi torpede.. Matce na kolanach. Kto to to wychował to ja nie wiem :-P

Wysłane z mojego GT-S6310N przy użyciu Tapatalka

http://www.youtube.com/watch?v=4FKYsUEuvIo

_______
Kaja Kamila

Caillouu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 07:08   #598
gosia261282
Gang Iren

Hej.

U mnie... temperatura na minusie.
Ale słońce mocne wyszło,może się ociepli
Nie chcę wracać już do zimowych ciuchów!
Stary 2014-03-24, 07:47   #599
J0zefina
Raczkowanie

dzień dobry

gratuluję udanych nocy u nas srednio bo głodzilllla budziła małą co 2h

Cytat:
no dobra kupię chustę....

jaką? wiem że temat już był ale żelek nadal daje o sobie znac
jaka długość? jaki materiał? jaka firma? nówka czy śmigana?
kurde jak sobie nie poradze z wiązaniami to perfuzja - melduję się u Ciebie

a w ogóle to dzień dobry

nocka spoko z tym, że mały od 1.30 ze mną spał bo matka przy karmieniu komara przycina a młody korzystając z okazji grzecznie zasnął

gratuluję decyzji myślę że się spodoba
co do chusty mam NatiBaby, wydaje się porządna ale ja jestem żółtodziobem i oprócz przekładania jej z miejsca na miejsce od miesiąca używana była tylko raz.
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Hej.

U mnie... temperatura na minusie.
Ale słońce mocne wyszło,może się ociepli
Nie chcę wracać już do zimowych ciuchów!
oj ja też nie chcę u mnie dzis pada deszcz, po ostatnich kilku dniach z temp 20st, nagle jest ok 13 i nie podoba mi się to
Stary 2014-03-24, 07:52   #600
Olcia_1983
Raczkowanie

Dzień doberek

U nas weekend dość intensywny, w sobotę goscie a w niedzielę wizyta u rodzicow a tam też sie rodzina zjechała Zuzkę zobaczyc. Młoda dostała znowu górę ciuchow, ma od dawna więcej niż ja

Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości