|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
A ja dziś chyba po części rozwiązałam problem pościeli do łóżeczka. Bo kupiliśmy komplet pościeli 3el kołderka, poduszka i ochraniacz, założenie było że to na później a przy okazji dostaliśmy duży rabat na łóżeczko.
I o ile ochraniacz będzie potrzebny od razu to pościel dopiero za jakiś czas. I znalazłam kocyki z tak samo wyglądającego materiału jak pościel. A chcę żeby łóżeczko pięknie wyglądało i wszystko do siebie pasowało- zasłony i klosze w lapkach nocnych mam srebrne. http://nietuzinkowo.pl/component/jsh...tml?Itemid=101 bo pościel/ochraniacz jest dokładnie w takie gorchy jak bawełna kocyka więc będzie to do siebie pasowało, a kołderka i poduszka zostaną na później. Tylko zastanawiam sie bo są dwie wersje i czy zamówić kocy z ocieplanym wypełnieniem czy sam polar z bawełną. Jak myślicie ![]() Do wózka mam inny kocyk.
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-03-23 o 12:44 |
|
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45711246]
Tak wgl wczoraj zaczęłam 31 tc !!! ![]() [/QUOTE] Jezu Berenika co za przeżycia ![]() Gratuluję nowego tc ![]() jeszcze tydzień i 8 miesiąc ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie dzisiaj zamówiłam O taki : http://www.calydlamamy.pl/kocyki-i-o...ou-racing.html Położna polecała do otulania bo dziecko się w tym nie poci, zamiast becikow i różków. Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2014-03-23 o 13:26 |
|
|
|
|
#3154 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja swojego tak fajnie poukładałam, że poza kuchnią doskonale daje radę w kwestiach organizacyjnych, nawet sam sobie prasuje ubrania ;p Cytat:
W końcu wzięłam 2 No-spy i 2 luteiny, podwoiłam Aspargin... i dziś już wstałam z normalnym brzuchem, ale byłam po tym szpitalu posikana ze stresu, jak nie urok to...---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
Wydaje mi się wystarczający, bo jak małe podrośnie i już wierzga to i tak bym się bała na przewijaku, lepiej przenieść się na łóżko. Z wanienką też mam kłopot, stelaż odpada, musi być mała. Marzy mi się FlexiBath ale ta cena...
|
|
#3155 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem i ja
nawet nie wiem kiedy mi ten tydzień zleciał, była taka piękna pogoda, no i widzę, że nie ma za wiele nadrabiania uff ![]() Cytat:
)
|
|
|
|
|
#3156 |
|
Zadomowienie
|
Ja też wszystko prasuje łącznie z recznikami zeby były miekkie. Dziecka rzeczy tez bedę, głównie z tego samego względu. I lubie jak wszystko jest ładnie, równo poskadane.
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
Kucyk ja też mam 2 kocyki bambusowe, kupiłam na mammisima.pl, były w fajnej promocji pakowane po 2 szt.
Ja czytałam o letniej wyprawce, i tam gdzieś było wspomniane o tych kocykach, wcześniej nie miałam o nich pojęcia. Myślę, że będą super, jako otulacze na początek, lub do przykrycia w ciągu dnia Co do podkładów to kupiłam 2 sztuki tych właśnie z motherhood - ale jak kupiłam w superpharm, bo była przecena na 23,99, w smyku widziałam za prawie 40 zł. Myślę, że jeden położę do łóżeczka lub kosza mojżesza, w zależności z czego będziemy korzystać na początek, a drugi do wózka Kupiłam też klasyczną ceratkę z canpola 2 szt, będę mieć awaryjnie, bo te to już grosze kosztowały chyba niespełna 2 zł za sztukę Maya, Sylwia ja też jestem fanką uprasowanych rzeczy. Samo prasowanie nawet względnie lubię- robię to zawsze przy serialu lub filmie, więc łączę przyjemne z porzytecznym Jutro zamierzam posegregować ubranka Borysa do prania- te 3 najmniejsze rozmiary - 56-62,- 68 i jak będzie lepsza pogoda to zabiorę się za pranie . bo w sumie troszkę tego wyjdzie aha nie pamiętam czy pisałam, że zakupiłam fajny termometr do mierzenia temperatury dziecka microline- ja kupiłam 2 funkcyjny do ucha i skroni mam nadzieję, że będzie dokładny |
|
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jeszcze musze podkłady kupić..
W ogóle co chwile pojawia się coś co musimy kupić.. Zjedliśmy obiad, teraz kawka i Tż jedzie do pracy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3159 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Jaki senny dzień
i jeszcze cały czas głodna chodzę, aż się boje co będzie w czwartek na wadze ![]() Cytat:
Te twardnienia mam od 22tyg, czyli już 5 i boje się soboty, co tam z nią ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No właśnie aż na początku nie myślałam, że takie maleństwo aż tyle potrzebuje ![]() ----------------------- Dziewczyny kompletuje właśnie zestaw kosmetyczny i mam dylemat nad kremem do buźki. Podobno powinno się używać już od pierwszych spacerów a większość takich kremów jest od 3 albo 6 miesiąca. Macie już jakieś wybrane? Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2014-03-23 o 17:14 |
|||
|
|
|
#3160 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam upatrzoną Ziajkę SPF 30, jest wersja z lwem od 1 dni życia. I cena świetna bo 16-18zł
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcześniej się sprawdził, teraz też powinien My kąpiemy w łazience, ubieramy w sypialni, albo ubieramy w łazience na pralce ![]() co do kremów z filtrami to ja jak zwykle za sroką: http://www.srokao.pl/2012/04/filtry-...i-analiza.html pewnie rossmanowe wybiorę kusi mnie to mleczko albo albo
|
|
|
|
|
#3162 |
|
Zadomowienie
|
Uff mało było do nadrabiania,dzieki ze nie poszalalyscie
![]() Ale cytować juz nie bede. U nas dzis ulewa okropna.Od samego rana. W piatek zawiozłam córę na basen j chyba sie nim odprawiła bo kicha,psika,oczka ma chore.... Powiedzcie mi czy mleko NAN 1 jest dobrym mlekiem?Bo córce podawałam i zastanawiam sie jakie teraz bym brała... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety nie trafiłam na tak fajną promocje jak Ty. Jedynie 10% zniżki Ale też zawsze coś. A co to dokładnie za model termometru? Ja tak samo Wybiorę polecany przez nią Bioderma photoderm mineral spf 50+ Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3164 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A NIVEA pisze na swojej stronie: "idealne dla dzieci powyżej 6. miesiąca życia"
|
|
#3165 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po weekendowo
Od piątku siedzę u mamy w Lbn, byłam na tych warsztatach "Mamo to ja" i powiem szczerze, że jak dla mnie to porażka, nie wiem, czy decydować się na Bezpiecznego Malucha, jak ma być tak samo. Po pierwsze - 3,5 godziny siedzenia i słuchania dla kobiety w ciąży jest nieco wyczerpujące, u nas przedłużyło się właściwie do 4h ;/ Niektóre tematy były faktycznie fajnie i ciekawie poruszane, ale tylko niektóre - większość nastawiona głównie na reklamę marki, którą przedstawiali i czytanie ze slajdów...ogólnie bardziej się zmęczyłam tymi warsztatami niż wcześniejszym lataniem po sklepach (otworzyli w Lbn nową galerię, więc trzeba było być ). Zmacałam sobie w smyku Jedo Fyn, baardzo mi się podoba także chyba mam dylemat Milce kupiłam rożek w Auchan i parę pierdółek typu szczoteczka do włosów, emulsja do kąpieli Hippa (była tańsza niż w gemini). Jutro z rana czeka mnie glukoza także proszę o kciuki, gdyż strasznie się martwię co to ze mną będzie
|
|
|
|
#3166 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zakupywrzuć link do materaca Cytat:
Jakie łóżeczko dostaliście? za tydzień i śliczny będziesz mieć wystrój w pokoju maleństwa [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45711246]Hej, przepraszam, że mnie wczoraj nie było, ale najpierw pół dnia spędzonego na uczelni, a potem była tak piękna pogoda, że pojechaliśmy do lasu pospacerować, a potem jeszcze do moich rodziców.. Jak wróciliśmy to na ogródku za kamienicą brat tżta zorganizował ognisko i tak sobie jeszcze tam siedzieliśmy trochę Dzisiaj za to paskudnie, pochmurno i pewnie niedługo zacznie padać, ggłupia pogoda Wczoraj byłam na uczelni, miałam seminarium. Promotorka pochwaliła mnie za plan i za referat Mało tego, powiedziała, że wystarczy, że poszerzę ten referat, i będę miała całą pracę, bo tak ładnie to po kolei poukładałam Normalnie w szoku jestem Ale na tym koniec dobrych wieści odnośnie licencjatu. Otóż moja promotorka obudziła się właśnie, że już jest późno i stwierdziła, że powinniśmy mieć już conajmniej po jednym - dwa rozdziały napisane. Tylko ciekawe jak, skoro wczoraj połowie osób jeszcze plany pracy poprawiała Mięliśmy mieć teraz następne spotkanie w połowie kwietnia i potem przedostatni weekend maja już ostatni raz. Ale coś tam nie może i to z kwietnia przełożyła na połowę maja. I powiedziała, że mamy na wtedy przynieść to, co już uda nam się napisać. A za chwilę jeszcze powiedziała, że na ostatni zjazd (tydzień później) mamy już jej całą pracę oddać, inaczej zaliczenia nie dostaniemy.. To mówimy, że może jej będziemy w takim razie przesyłać na maila po jednym rozdziale, a ona na to, że ok, ale ona teraz czasu nie ma i nie gwarantuje że nam to sprawdzi Tak wgl wczoraj zaczęłam 31 tc !!! ![]() masz rację... Tyle, że ostatnio jak wam pisałam o jego zachowaniu, to potem z nim długo rozmawiałam i na prawdę się poprawił. Pomagał mi bardzo, wyręczał prawie we wszystkim, ale nie pisałam wam, bo nie chciałam zapeszać... I cały czas tak jest, ale jak przychodzi piątek czy sobota wieczór, to nagle mu coś odbija i zachowuje się jak nastolatek, który musi sobie poimprezować co weekend [/QUOTE] Ale miałaś wczoraj miłe popołudnie Pomieszało się w głowie tej Twojej promotorce ale Ty na pewno zasłużyłaś na pochwałę za plan i referat ![]() Cieszę się że mąż się poprawia i doceniaj jego nawet małe kroczki Gratki za tydzień i uważaj na schodach ![]() Cytat:
Ostatnio na półce widziałam krem na słońce Hippa ale nie czytałam nic o nim Cytat:
Cytat:
a jakie tematy były poruszane?Hippa kupiłaś tego różowego za troszkę ponad 17 zł? faktycznie na stronie ceny zachęcające i Pampersy też mają w dobrej cenie |
|||||
|
|
|
#3167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba teraz z tym co na półce stoi porównać
|
|
|
|
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja odżałowałam sobie i kupiłam filtr mineralny Mustela
|
|
|
|
|
#3169 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie wieczornie i niedzielnie
![]() Ja wczoraj pojechałam na zakupy, wkocńu mam w czym chodzić odwiedziłam też smyka, bo miałam kupon rabatowy i kolejne rzeczy z listy można wykreślić ![]() Zabcia, gratuluje 100 - dniówki ![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę mała jeszcze ma czas na odwrócenie się spokojnie ![]() Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45711246]Hej, przepraszam, że mnie wczoraj nie było, ale najpierw pół dnia spędzonego na uczelni, a potem była tak piękna pogoda, że pojechaliśmy do lasu pospacerować, a potem jeszcze do moich rodziców.. Jak wróciliśmy to na ogródku za kamienicą brat tżta zorganizował ognisko i tak sobie jeszcze tam siedzieliśmy trochę Dzisiaj za to paskudnie, pochmurno i pewnie niedługo zacznie padać, ggłupia pogoda Wczoraj byłam na uczelni, miałam seminarium. Promotorka pochwaliła mnie za plan i za referat Mało tego, powiedziała, że wystarczy, że poszerzę ten referat, i będę miała całą pracę, bo tak ładnie to po kolei poukładałam Normalnie w szoku jestem Ale na tym koniec dobrych wieści odnośnie licencjatu. Otóż moja promotorka obudziła się właśnie, że już jest późno i stwierdziła, że powinniśmy mieć już conajmniej po jednym - dwa rozdziały napisane. Tylko ciekawe jak, skoro wczoraj połowie osób jeszcze plany pracy poprawiała Mięliśmy mieć teraz następne spotkanie w połowie kwietnia i potem przedostatni weekend maja już ostatni raz. Ale coś tam nie może i to z kwietnia przełożyła na połowę maja. I powiedziała, że mamy na wtedy przynieść to, co już uda nam się napisać. A za chwilę jeszcze powiedziała, że na ostatni zjazd (tydzień później) mamy już jej całą pracę oddać, inaczej zaliczenia nie dostaniemy.. To mówimy, że może jej będziemy w takim razie przesyłać na maila po jednym rozdziale, a ona na to, że ok, ale ona teraz czasu nie ma i nie gwarantuje że nam to sprawdzi Tak wgl wczoraj zaczęłam 31 tc !!! ![]() [/QUOTE] Spokojnie jak już masz plan pracy i promotorka pochwaliła tak teraz tylko pisać i wszystko zdążysz nic się nie martw ![]() gratuluje tygodnia ![]() Cytat:
kurcze też myśle nad tymi kremami i nie wiem na jaki się zdecydować
|
||||
|
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się porannie. Zaraz na wyniki jadę i od razu tą nieszczęsną glukozę. Mam nadzieję że dam radę
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za glukozę i czekamy na Twoje wyniki ![]() Znowu poniedziałek jak te tygodnie lecą, niech to zwolni trochę miłego dnia dziewczynki
|
|
|
|
|
#3172 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
kolejna bezsenna noc za mną Już się niem mogę doczekać 15, w końcu pierwszy raz od środy wyjdę z domu Cytat:
Po południu jedziemy i będziemy gdybać. Gdybym miała pewność, że to nie będą wyrzucone w błoto pieniądze to też o nim myślałam. Ale i ja i mąż jesteśmy alergikami więc nie mam pewności, jak dziecko będzie reagować. Na razie kupię Ziajkę i już po urodzeniu będę ewentualnie myśleć dalej ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny, nie nadrabiam weekendu bo zwyczajnie nawet sił na to nie mam.
Mam nadzieję że tutaj nic złego się nie działo przez moją nieobecność, że macie same dobre wieści ![]() Ja w weekend wskoczyłam w siódmy miesiąc ![]() Na skokach było super, świetna atmosfera ale łatwo nie było, w drugi dzień zawodów już zaczęło padać, ale najgorszy był finał No i niestety czas wrócić do rzeczywistości, przeczytałam że piszecie coś o wydatkach na dziecko, no tak jest spory i wiedziałam o tym ale najgorsze jest to że akurat dochodzą nam teraz do tego dodatkowe wydatki strasznie źle mi z tym i smutno wczoraj nawet się rozpłakałam, bo głupia się nastawiłam że pojedziemy bo chciałam jeszcze przed porodem zobaczyć się z rodzicami i rodzeństwem i w ogóle w środę moja siostra rodzi, chciałam też zobaczyć jej dziecko i w ogóle być na święta w polsce bo prze tyle lat mnie omijają ale już straciłam na to nadzieję, nie mówię że święta z rodziną męża są złe ale mi się już tak tęskni za moimi, widuje ich bardzo rzadko a teściów mogę widywać codziennie. No cóż wyżaliłam się i idę zjeść jakieś śniadanie bo mnie już znowu wymioty męczą od rana
|
#3174 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za glukozęCytat:
za 7 miesiącMoże jednak nie będzie tak źle i uda Wam się jechać do Pl na święta. Jest jeszcze miesiąc. A może udałoby Wam się z kimś (znajomi czy może są jakieś portale (fb) gdzie polacy się ogłaszaja z takimi przejazdami) zabrać do Pl? Dużo osób zjeżdza w tym okresie i koszty dużo mniejsze by były. A z tymi przeglądami faktycznie co piszesz przesadzają. Co ma rdza do stanu technicznego. NecroKitty za wybór wózka. Oby znalazł sie jakiś który będzie Wam pasować. Ja wczoraj oktutnie męczyłam się i już wyłam z bólu głowy. Apap mi się skończył, nie miałam czym sobie ulżyć. W końcu mąż pojechał do apteki i nie było go 1,5 godz bo wziął kolege ze sobą i piwko w pubie po drodze kolega zaliczył W nocy kręgosłup nie dawał mi spać, obudziałam się przed 6 i teraz dzień będzie się mega dłużył. Siostra pojechała na lumpeksy, jak się trafi coś ładnego dla dziecka to ma przykaz żeby brać. Już się nie mogę doczekać aż wróci.
|
|
#3175 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie z rana.
Wstałam o 6.30 zjadlam sniadanko i teraz leze i czekam na kopniaczki ![]() pogoda do bani,na dzis zaplanowalam sobie troszkę ogarnac w szafach ale weny brak od rana. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3176 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Nie było mnie przez weekend w sumie to od piątku, tak jak pisałam problemy zdrowotne w rodzinie. Teść w szpitalu z naczyniakiem w mózgu... Bardzo ciężka sytuacja... Ja stres do potęgi n, staram się opanować lecz jest problem z tym... Melisa do picia, a mimo wszystko przy dłuższym myśleniu płacz... Staram się jak mogę dla Malutkiej, dlatego też nie pojadę do szpitala. Bo nie dość, że bym się nie opanowała, to jeszcze wiadomo wylęgarnia zarazków... Będę Was podczytywać, bo i tak siedzę w domu. Zajęcia brak to muszę czymś się zająć, ale wybaczcie jeśli nie będę odpisywać... |
|
|
|
#3177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuje bólu, i pocieszę Cię nie jesteś z tym sama, mi też już kręgosłup nie daje spokoju No i tak dużo polaków się ogłasza, jeżdżą też przewozy ale niestety nie wyobrażam sobie takich wypraw z obcymi ludźmi w zaawansowanej ciąży, w dodatku jakbyśmy jechali to tylko na parę dni bo Tż-t ma pracę i nie łatwo znaleźć akurat kogoś kto by chciał jechać i wracać tak jak by nam pasowało w dodatku mamy ogrom zakupów do zrobienia w Polsce więc auto jest konieczne ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Jeszcze dzisiaj mama ma iść na jakieś badania do szpitala na pół dnia
|
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję
|
|
|
|
|
#3179 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też muszę szafy ogarnąć... Więcej miejsca na rzeczy małego znaleźć Cytat:
Trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze skończyło.. Ja już od 3h na nogach. Byłam w labie na badaniach i teraz kolejny dzień nudy Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wyniki ![]() Cytat:
staraj się nie stresować i nie myśleć za dużo o tym |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

13.07.2013 

W końcu wzięłam 2 No-spy i 2 luteiny, podwoiłam Aspargin... i dziś już wstałam z normalnym brzuchem, ale byłam po tym szpitalu posikana ze stresu, jak nie urok to...
uff 

i jeszcze cały czas głodna chodzę, aż się boje co będzie w czwartek na wadze 
aż na początku nie myślałam, że takie maleństwo aż tyle potrzebuje
albo
albo

Mięliśmy mieć teraz następne spotkanie w połowie kwietnia i potem przedostatni weekend maja już ostatni raz. Ale coś tam nie może i to z kwietnia przełożyła na połowę maja. I powiedziała, że mamy na wtedy przynieść to, co już uda nam się napisać. A za chwilę jeszcze powiedziała, że na ostatni zjazd (tydzień później) mamy już jej całą pracę oddać, inaczej zaliczenia nie dostaniemy.. To mówimy, że może jej będziemy w takim razie przesyłać na maila po jednym rozdziale, a ona na to, że ok, ale ona teraz czasu nie ma i nie gwarantuje że nam to sprawdzi
i to chyba wczoraj,bo strasznie wiercila sie popoludniu.I juz bede wiedziec na przyszlosc co to oznacza.

strasznie źle mi z tym i smutno wczoraj nawet się rozpłakałam, bo głupia się nastawiłam że pojedziemy bo chciałam jeszcze przed porodem zobaczyć się z rodzicami i rodzeństwem i w ogóle w środę moja siostra rodzi, chciałam też zobaczyć jej dziecko i w ogóle być na święta w polsce bo prze tyle lat mnie omijają ale już straciłam na to nadzieję, nie mówię że święta z rodziną męża są złe ale mi się już tak tęskni za moimi, widuje ich bardzo rzadko a teściów mogę widywać codziennie. No cóż wyżaliłam się i idę zjeść jakieś śniadanie bo mnie już znowu wymioty męczą od rana