Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-24, 14:36   #451
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Vea masakra, teraz musimy mieć oczy dookoła głowy

A moja jak ją kładę na ziemi to od razu przyłazi do mnie i na rączki, a jak jest obok na kanaie to przepycha się do mnie przez stosy poduszek i też chce być u mnie. A jak mam ją na kolanach to wszystko z ławy chce złapać...

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
hej, hej nadrabiam

robiłam tydzień temu i widać prawie do ramion - założyłam białe body z kołnierzykiem z H&M

już dzisiaj zrobiliśmy wyszła oczywiście jak wystraszona i w dodatku okrąglutka

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
A mozna takie owoce upiec?
widziałam na kilku blogach,że pieczą zamiast gotować. warzywka też.

Cytat:
Widac ja taka tepa jestem, nie umiem dziecku owocow zrobic.

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Czyli jednak zabobon

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

cała prawda.moja jak widzi telefony to aż się trzęsie,żeby je złapać.a ostatnio dorwała moje okulary i teraz z jednej strony źle się zamykają

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość

u mnie funkcjonuje coś w ten deseń, że się dziecku rozum obcina

Vea, my z 2 miesiące temu obcięliśmy Mai włosy, tzn fryzjerka
z tyłu wytarte, z przodu grzywa, śmiesznie wyglądała. A teraz całkiem ładnie, równo rosną

ja dawałam tarte jabłko surowe
a to do jakiegoś specjalnego fryzjera jechałaś czy wszędzie tak obetną?i jak zrobiliście,żeby grzecznie siedziała?Ja chciałabym obciąć, a wszyscy mi mówią,zeby zostawić, a moja też śmiesznie wygląda,o z tyłu ma mocno przerzedzone

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Poli fajna promocja, pytanie tylko,czy koszty przesyłki nie wyrównają tej różnicy 15%:S

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 14:43   #452
anutka171
Rozeznanie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Czesc

czytam was od rana, ale nie mam czasu, zeby napisac :/

Wszystkiego najlepszego da dzisiejszych jubilatow !!! niech zdrowo rosna

Natala jak w nocy Kubus sie budzi to na poczatku nie musze usypiac go dlugo, daje smoka i spi. Tak jest mniej wiecej do 1.30. ale pozniej nic nie daje rady - siedze przy nim dosc dlugo, usypiam i nawet jak sie uda to za 5-10 minut z powrotem sie budzi i wtedy nie mam juz sil i biore go do nas. z nami spi jak aniol do 8 z przerwa na jedzenie ok 5.
nawet zostawiam mu jego podusie i psa przytulaka w lozeczku, zeby mogl do nich sie przytulac, ale lobuziak nie chce. woli do rodzicow
boje sie tylko, ze ciezko mi bedzie go oduczyc...

Tassia
chyba nie powinnas jeszcze szalec dopiero co z podlogi wstac nie moglas. daj sobie czas i wydobrzej do konca.

Cierpliwosc za opis porodu. ale sie wzruszylam i najlepszosci za ukonczone miesiace dla malenstwa

Gorgulku alez szybko Ci sie Milosz rozwija brawa ogromne
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Gorgulek, brawa dla Miłoszka! ale zasuwa

Moi teściowie wczoraj byli w szoku, uchachani taaaacy. W ogóle jakoś miło było, jak nigdy... Rozpływali się nad Zuzią i tymi jej wygibasami, takie pokazy dawała agentka, że szok. Pompki w jej wykonaniu to mistrzostwo

I teściowa i tak twierdzi, że Zuzka będzie chodziła szybciej niż Tż (on miał 8 miesięcy). Szczegół, że jeszcze nie siedzi, ona uważa, że teraz tak ruszy. Noooo zobaczymy. :P

Aaaaa i hit. Naprzywozili przetwórów jak zwykle. No i czy to przypadek, że między "darami" zawieruszyłą się jakaś gazetka z artykułem "Bezcenni dziadkowie - jak mądrze korzystać z rad seniorów" :????
dobre z ta gazetka co ciekawego wyczytalas

Cytat:
Aaaaaaa przebił nam się drugi ząbek!!

Oby na jakiś czas był spokój
Gratulacje !!

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Czesc. Przepraszan ze tak wpadan od razu z pytaniem...
wczoraj wieczorem nadrobilan ale nie mialam sil odp bo spie po ok 4godziny dziennie od jakiegos czasu
Tassia? Ty chyba jestes z krk ? Polecisz mi jakiegos dobrego neurologa dzieciecego w tym rejonie ?

Jest jeszcze ktos kto cwiczy Vojta swoje dziecko?

Pozdrawian Was wszystkie i sciskam dzieciaczki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nam na ostatniej kontroli zalecono ponownie cwiczenia metoda Vojty.
ale znowu mamy przerwe, po pierwsze ze wzgledu na szczepienie, po drugie przez chorobe.
Ale stwierdzilam sama, ze on nie wymaga Vojty, bo sama nawet widze, ze nic sie zlego nie dzieje.
W zaleceniach z poradni mamy Vojta/NDT. Aktualnie nasza rehabilitantka poszla na dluzsze zwolnienie (chyba ciaza), wiec planuje zapisac sie do specjalisty od ndt. nie bede katowac malucha
Stary 2014-03-24, 14:44   #453
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Fontanna czekoladowa fajnie wygląda, ale na dwóch ślubach na których byłam totalnie się nie sprawdziła. Ludzie podchodzili raz, góra dwa razy - bo ileż słodkiego można - a jakoś im dalej w las było, tym więcej czekolady było naokoło
Moim zdaniem za taka kasę się po prostu nie opłaca
A co to jest maszyna do sorbetów

Pszczoua, a podawanie mu własnego z butli jest problemem?
Jak pije, to może warto się pomęczyć? Mój taką metoda mieszaną też jest karmiony - albo cyc, a jak się obrazi, a obraża się średnio dwa razy dziennie, to moje z flaszki
Laktacja hula, Dzieć najedzony, a ja mam chwilę, żeby przy ściąganiu książkę poczytać

Eee... nieee... maszynką bym się bała Zresztą Jaśko się hałasów boi, a moja maszynka warczy jak traktor Poza tym muszę tylko nad uszami ciachnąć, reszta wygląda ok.
Czyżby jakiś przesąd

Jabłko świetnie się piecze w folii albo w naczyniu do zapiekania... ale w folii chyba lepiej, jak mała ilość. Obierasz, albo i nie, zawijasz w folię i do piekarnika - w zależności od gatunku szybciej albo wolniej się rozpadnie - najszybciej szara reneta ok. 10 minut Jak dobrze zawiniesz, to się nie wysuszy
Gruszki też się fajnie pieką

Niestety śliwka pluje już na sam widok/zapach Nie dał sobie ani razu do buzi włożyć - coś mu ewidentnie nie leży... podobnie jak w kompocie z suszonej śliwki
a ja bardziej bałabym się nożyczkami, że wykona jakiś nieprzewidziany ruch i odpukać sobie wbije.
wygląda na to że przesąd

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 14:46   #454
anutka171
Rozeznanie

Misia i Teacherka nie dolujcie sie dziewczyny moze pogoda bedzie lepsza, to sie humory poprawia

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku

Jestem na bieżąco, ale nie miałam jakoś weny pisać. Ogólnie od paru dni się źle czuję, moje tętno znowu wariuje, w środę do kardiologa jadę.
TZ ma na noc w tym tygodniu, moja Mama chyba przyjedzie spać do mnie do się boją mnie samą zostawić.
Zdrowka i do lekarza biegiem

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
bujanie jest super moi rodzice tak mnie nauczyli klasc na kolanach i bujac, ze pozniej jak bylam juz starsza to nogi zarzucalam na ich ramiona i kazalam sie bujac, ciezko ze mna mieli

Cytat:
Ja pierdzielę, Jaśko mi przed chwilą z narożnika zleciał
Oczywiście na głowę, a odwróciłam się dosłownie na sekundę
Oczywiście natychmiast ryk, ale na szczęście się przy cycu uspokoił. Siniaka nie ma, odruchy dobre, źrenice ok... zadzwoniłam do mamy i kazała obserwować, ale na razie na pogotowie nie jechać...
Teraz leży na puzzlach na podłodze i się chichra, a ja staram się zawał serca opanować
Kurcze biedulek
Na pewno wszystko bedzie dobrze i Jasiek napedzil Ci tylko stracha.
Obserwuj tak jak dziewczyny pisza, patrz tez czy nie jest nadmiernie senny.
Pecha masz ostatnio
Oby sie szybko skonczyl

Ewacia chyba zgadlam i co tu sie dziwic, ze sie nuudzi ? slodziak

Kurcze moj Jakub juz druga dluga drzemke sobie dzis ucina. najpierw 1,5 godz., teraz juz spi 2 nie wiem co jest, bo normalnie to spi ok 30 minut
nie zebym narzekala, ale nie wiem jak organizowac czas.
poza tym ugotowalam mu pierwsza zupke i jestem ciekawa efektu
mi przynajmniej przy probowaniu smakowala duzo bardziej od bobovity
zobaczymy.
ale ta pogoda dzis straszna. nic mi sie nie chce
Stary 2014-03-24, 14:49   #455
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
vea witam w klubie panikujących...

Cytat:
Vea - współczuję stresu, ale na pewno będzie dobrze
Mój Kuba nie pełza ale już Go samego zostawiam tylko na podłodze lub w łóżeczku. Choć ostatnio na przewijaku mi się zdarzyło
Na przewijaku nigdy Jasiek jest już wzrostu przewijaka i jak się dobrze stópkami odepchnie, to z niego zjeżdża - pilnuję bardzo

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Vea masakra, teraz musimy mieć oczy dookoła głowy

A moja jak ją kładę na ziemi to od razu przyłazi do mnie i na rączki, a jak jest obok na kanaie to przepycha się do mnie przez stosy poduszek i też chce być u mnie. A jak mam ją na kolanach to wszystko z ławy chce złapać...
Niom
Jaskowi na ziemi się ewidentnie nie podoba Leży na pleckach, rączki blisko i nie chcę się bawić. Jak go na chwilę na narożnik odłożyłam, to zabawa na całego
No nic, musi się do podłogi przyzwyczaić...

Dobra, obudził się normalnie, zjadł, fakt, że mało, ale on ostatnio w ogóle mało. Teraz grzeję mu mleko, zobaczymy czy doje... no i na mamę czekam... ale chyba (tfu, tfu... żeby nie zapeszyć) tym razem się udało.

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 14:52   #456
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Niestzety nie, dawalam tylko hoipp i to raz na sprobunek, ale kupie na pewno wiecej jak mi sie skoncza deserki bo i tak mam zapas jeszcze na tydzien
a te hippy musza byc w lodowce ? bo z tego co czytalam odnosnie jogurtów z nestle to nie musza i troche to dla mnie dziwne.. :/

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:

oby

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Ppuga moze mu dawaj mleko lyzeczka

Pomoze mi ktos w kwestii deserkow.Jak samemu zrobic?
to jest jedyny sposób który w miarę przechodzi..
nie ukrywam faktu że to cholernie niewygodne :/

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na tych targach ślubnych. Nie było wiele stoisk.
Ale tż chyba wkręcił sobie czekoladową fontannę i taką maszynkę do robienia sorbetów

Zrobili też sobie z Myszim fotki w fotobudce Do k. wrzucę
czekoladowa fontanna

Stary 2014-03-24, 14:54   #457
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Nam na ostatniej kontroli zalecono ponownie cwiczenia metoda Vojty.
ale znowu mamy przerwe, po pierwsze ze wzgledu na szczepienie, po drugie przez chorobe.
Ale stwierdzilam sama, ze on nie wymaga Vojty, bo sama nawet widze, ze nic sie zlego nie dzieje.
W zaleceniach z poradni mamy Vojta/NDT. Aktualnie nasza rehabilitantka poszla na dluzsze zwolnienie (chyba ciaza), wiec planuje zapisac sie do specjalisty od ndt. nie bede katowac malucha
Nie wiem dlaczego, ale znajomy pediatra mówił, żeby Jaśka Bobathem rehabilitować, a nie Vojta - nie wiem niestety dlaczego

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
a ja bardziej bałabym się nożyczkami, że wykona jakiś nieprzewidziany ruch i odpukać sobie wbije.
wygląda na to że przesąd
Myślałam, żeby tymi dziecięcymi obcinać - one mają zaokrąglone końce.

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Kurcze biedulek
Na pewno wszystko bedzie dobrze i Jasiek napedzil Ci tylko stracha.
Obserwuj tak jak dziewczyny pisza, patrz tez czy nie jest nadmiernie senny.
Pecha masz ostatnio
Oby sie szybko skonczyl

Kurcze moj Jakub juz druga dluga drzemke sobie dzis ucina. najpierw 1,5 godz., teraz juz spi 2 nie wiem co jest, bo normalnie to spi ok 30 minut
nie zebym narzekala, ale nie wiem jak organizowac czas.
poza tym ugotowalam mu pierwsza zupke i jestem ciekawa efektu
mi przynajmniej przy probowaniu smakowala duzo bardziej od bobovity
zobaczymy.
ale ta pogoda dzis straszna. nic mi sie nie chce
Anutka, oby

Wiesz co, może pogoda tak na niego działa? Brak światła, niskie ciśnienie, etc...

WYMIENIĘ

Edytowane przez vea7
Czas edycji: 2014-03-24 o 15:01
Stary 2014-03-24, 14:58   #458
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę.
Ja podobno byłam takim dzieckiem, że nie uznawałam butelki i smoczka. Wykręcałam w obrzydzeniu buzię jakby mi tam najgorszy szit pakowali
Za to szybko (jak miałam 5 miesięcy) załapałam kubeczek - taki najzwyklejszy. I już na nim jechałam. Może próbuj z tymi kubeczkami typu Lovi 360?
obczajam teraz ten kubek i nie mogę do końca pojąć jak on działa
nie jest drogi więc może spróbuje z butelką nie ma się już raczej co męczyć.
Próbuje też ze zwykłego niekapka , no ale z niego trzeba wyssać a właśnie chyba z tym ma problem moje dziecko. Nie wie że z plastiku trzeba wyssać żeby poleciało..

dzięki
chyba zamówie ten kubek

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam
podczytuje od początku wątek ale nie moge się wbić ...chyba przez to co sie ostatnio dzieje u mnie...
kopiuje fotke od moje sis z niedzielnego występu
zgadnijcie który to adi
coś znudzony

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Ooo... i jak reakcja na fryzjera? Nie było problemów?

True... u mnie też leje

No niestety, też chciałam z Młodym wyjść a to lipa

Oczywiście natychmiast ryk, ale na szczęście się przy cycu uspokoił. Siniaka nie ma, odruchy dobre, źrenice ok... zadzwoniłam do mamy i kazała obserwować, ale na razie na pogotowie nie jechać...
Teraz leży na puzzlach na podłodze i się chichra, a ja staram się zawał serca opanować
dzieciaki są już coraz bardziej ruchliwe i trzeba mieć oczy dookoła głowy.
obserwuj go, mam nadzieje że wszystko ok

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
hej na allegro tylko dziś 15% na wszystkie produkty Bobovity!jest to sklep firmowy takze bez obawhttp://nutricia.strefamarek.allegro....clearFilters=0
podczytuje ale nie potrafie się wbic..

misiu tez mam doła..tyle ze ja wiem czym jest on związany...
widziałam właśnie, ale trzeba by było zrobić spore zakupy żeby się zwróciło.
i tak bym się skusiła jakbym tylko miała kase :|

Stary 2014-03-24, 14:59   #459
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Angelikada Właśnie uśpiłam Leosia pierwszy raz od nie wiadomo kiedy w łóżeczku Ale jestem szczęśliwa, możecie się dziwić ale to mega osiągnięcie, pracowałam nad tym tydzień i zawsze zaczynał się płacz i się łamałam... Ale mam już patent
Otóż zostawiłam go w łóżeczku z karuzelką i kołysanką najpierw się rzucał ale nic nie marudził, ani nie płakał. Poszłam ściągnąć trochę mleka laktatorem, a on w tym czasie znowu zaczął coś kombinować z poduszką (często ją szarpie) wyjął ją spod głowy i zaczął się w nią wtulać buźką. jak zaczął się niepokoić dałam mu mleko ale pociągnął z 3 razy i nie chciał. Dopiero jak polożyłam mu rękę na jego twarzyczkę to zasnął w dwie minuty. Wnioskuję, że potrzebuje czuć moje ciepło na buźce Nieraz jak spał z nami to w nocy przybliżał się do mojego ramienia i spał dalej, albo nawet do Tża pleców to mu wystarczało Oby to był sposób na niego, dłoń na buzię i Leo śpi
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 15:01   #460
Aaamelkaa
Zakorzenienie

za kolejne miesiące dla Wiktorka, Lenki i Kornelka

Vea współczuje sytuacji, teraz to pewnie bedzie się często zdarzać u każdej z nas
dzieci zaczynają być co raz bardziej ruchliwe i nie upilnujemy ! nie da się ,jasne można uważać itd ale i tak prędzej czy później zdarzy każdemu

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 15:06   #461
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość

W tym tygodniu idę na pierwszą randkę od pół roku
Dostaliśmy zaproszenie na romantyczną kolację do eleganckiej restauracji i chyba jutro tam pójdziemy. Leo zostanie z teściową.
Ale się cieszę muszę się jakoś wystroić i w ogóle wypięknić

Co za teksty niedtety mam z nimi do czynienia na codzień, Hit to ten że patrzy an jedzenie a ja mu nie dam, Kaszkę też radzą butlą bo po co się cackać z łyżeczką

nie wiem co poradzić, próbowałaś kubeczkiem , albo słomką? mój załapał słomką od razu i cieszy go takie picie wody

Brawo dla Michasia Dorasta

mleko z kartonu i frytki

Mi też brakuje koleżanek odkąd tu mieszkam, przeprowadziłam się po ślubie 200km od domu i chociaz to już 2i pół roku nadal nie radzę sobie z tą rozłąką, nie mam tu żadnej przyjaciółki, mieszkają 200km ode mnie, tak jak moja rodzina

Mrozisz te deserki?
zazdroszcze wyjścia do restauracji

ale jak słomką? taką zwykłą?
przypomniało mi się że gdzieś mam podobny kubek do tego

może spróbuje mu dać w tym ,chociaż chyba mniej prawdopodobne że załapie z tego niż np z niekapka

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Garnek z woda, sitko - albo gaza naciagnieta na garnek i gotujesz

Niby przed roczkiem sie nie obcina, bo sie dziecku rozum ucina
czyli zabobon na 100%

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Nie wiem dlaczego, ale znajomy pediatra mówił, żeby Jaśka Bobathem rehabilitować, a nie Vojta - nie wiem niestety dlaczego

Myślałam, żeby tymi dziecięcymi obcinać - one mają zaokrąglone końce.

Anutka, oby

Wiesz co, może pogoda tak na niego działa? Brak światła, niskie ciśnienie, etc...
maszynką przejedziesz z 2 razy i gotowe, nożyczkami będziesz się musiała pitolić żeby rowno poobcinać pokaż mu jakąś zabawkę, zajmij czymś i nawet się nie zorientuje że coś mu robisz na głowie

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
Angelikada Właśnie uśpiłam Leosia pierwszy raz od nie wiadomo kiedy w łóżeczku Ale jestem szczęśliwa, możecie się dziwić ale to mega osiągnięcie, pracowałam nad tym tydzień i zawsze zaczynał się płacz i się łamałam... Ale mam już patent
Otóż zostawiłam go w łóżeczku z karuzelką i kołysanką najpierw się rzucał ale nic nie marudził, ani nie płakał. Poszłam ściągnąć trochę mleka laktatorem, a on w tym czasie znowu zaczął coś kombinować z poduszką (często ją szarpie) wyjął ją spod głowy i zaczął się w nią wtulać buźką. jak zaczął się niepokoić dałam mu mleko ale pociągnął z 3 razy i nie chciał. Dopiero jak polożyłam mu rękę na jego twarzyczkę to zasnął w dwie minuty. Wnioskuję, że potrzebuje czuć moje ciepło na buźce Nieraz jak spał z nami to w nocy przybliżał się do mojego ramienia i spał dalej, albo nawet do Tża pleców to mu wystarczało Oby to był sposób na niego, dłoń na buzię i Leo śpi
zgodzę się, że coś w tym jest. podobną reakcję zaobserwowałam u Antka

Stary 2014-03-24, 15:17   #462
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

może spróbuje mu dać w tym ,chociaż chyba mniej prawdopodobne że załapie z tego niż np z niekapka

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

czyli zabobon na 100%

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

maszynką przejedziesz z 2 razy i gotowe, nożyczkami będziesz się musiała pitolić żeby rowno poobcinać pokaż mu jakąś zabawkę, zajmij czymś i nawet się nie zorientuje że coś mu robisz na głowie

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

można i taką, chociaż podobno te słomki sa niewygodne i ciężko je doczyścić. Ja będę kupowała zwykłe i dawała z normalnego kubeczka

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 15:34   #463
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Vea współczuje sytuacji, teraz to pewnie bedzie się często zdarzać u każdej z nas
dzieci zaczynają być co raz bardziej ruchliwe i nie upilnujemy ! nie da się ,jasne można uważać itd ale i tak prędzej czy później zdarzy każdemu
No kurcze, nikomu nie życzę
Ale uważać rzeczywiście trzeba... i to baaaardzo....

Cytat:

Może i masz rację... pitolenia zdecydowanie mniej, tylko czy mi się uda maszynka tylko te przy uszach ciachnąć? Jedyny mój kontakt z maszynką, to golenie Bartka na 3 mm, ale to po całości było, a tutaj bardziej "precyzyjna robota" jest potrzebna

WYMIENIĘ

Stary 2014-03-24, 15:36   #464
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
można i taką, chociaż podobno te słomki sa niewygodne i ciężko je doczyścić. Ja będę kupowała zwykłe i dawała z normalnego kubeczka
albo taki i wkładać zwykłe słomki jednorazowe

Stary 2014-03-24, 15:37   #465
nephelim89
Rozeznanie

hej w końcu mam chwilkę i nadrobiłam
Paszport załatwiony, teraz czekam na odbiór, lekarz też załatwiony i udało mi się wybłagać wizytę na piątek
Mój maluszek ma już 6miesięcy kiedy to zleciało i z tej okazji spał z nami pół nocy a muszę zaznaczyć ze nigdy z nami nie spał jak do tej pory. Czasem dosypia ze mną rano po karmieniu ale bez tż. Dochodze do wniosku że potrzebujemy większego łóżka bo nasza dwójka, Wikuś i pies ledwo się mieści na obecnym
Cytat:
Zaraz nadrobię,ale może ktoś będzie wiedzieć:
Czy na zdjęciach paszportowych dzieci widać kawałek bluzki?Bo nie wiem w co ubrać Tuśkę:/
u Wikusia widać dość sporą część bluzki i to z napisem a problemu nie było z przyjęciem zdjęcia przez konsulat
Cytat:
a spróbuj położyć ją koło siebie, przytul ale nie dawaj piersi.
ja tak robię po południu z Antkiem , tak go uczyłam i uczę zasypiania bez cycka. Na początku irytował się i krzyczał ale np wczoraj pozłościł się z 3 minuty, wtulił w cyce i zasnął. od czegoś trzeba zacząć

wieczorem zasypia już sam , a jeszcze niedawno uważałam, że to w ogole nie możliwe
Podobnie uczę zasypiania mojego butelkowego syna i też działa bo wcześniej nie zasnął by ze mną w łóżku a teraz codziennie dosypiamy rano w taki sposób
Cytat:

brawo
Cytat:
Kurczę.
Ja podobno byłam takim dzieckiem, że nie uznawałam butelki i smoczka. Wykręcałam w obrzydzeniu buzię jakby mi tam najgorszy szit pakowali
Za to szybko (jak miałam 5 miesięcy) załapałam kubeczek - taki najzwyklejszy. I już na nim jechałam. Może próbuj z tymi kubeczkami typu Lovi 360?
Ja też taka byłam jako niemowlak ale mnie łyżeczką karmili nawet mlekiem albo z kieliszka

teacherka, motyl, ja-ika, papuga, misia, czarna, boja, dodinha, vea, rusałka( mam nadzieję że żadnej nie pominęłam)- dziękuję w imieniu Wikusia

I przyłączam się do życzeń dla Lenki i Kornelka zdrówka maluszki

a Wikuś zaprasza na wirtualnego torta
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01366 - Kopia.jpg (58,5 KB, 29 załadowań)
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 15:37   #466
kahunia
Zadomowienie

Cytat:

Dostaliśmy zaproszenie na romantyczną kolację do eleganckiej restauracji i chyba jutro tam pójdziemy. Leo zostanie z teściową.
Zazdroszcze randki

Cytat:
Wiem, obserwuję cały czas Zresztą mam obiecała przyjechać i go zbadać.
W ogóle musiałam go położyć na drzemkę i teraz siedzę nad nim i się cykam, czy się obudzi

A wiesz, że dokładnie to samo sobie pomyślałam
Kurcze, daje się we znaki moje przemęczenie
Mam nadzieję, że to krótka seria był i już się skończyła

Wiem, że uprzedzałaś
Nie doceniłam mojego dziecka, a on w jednej chwili przepełzł i to w jedynym miejscu gdzie rogal ma przewężenie - w grubszym nie przejdzie - wiem, bo sprawdzaliśmy. Chwila nieuwagi i nieszczęśliwy zbieg okoliczności i mam

Mam nadzieję, ze z Jaśkiem też będzie... narożnik na szczęście wysoki nie jest...
Mam nadzieje ze nic mu nie bedzie

Nie wiem dlaczego tak sie bronisz przed podloga Nam babka na SR mowila ze jak dziecko jest "samo" to sa dwa bezpieczne miejsca: lozeczko i podloga. Moze na poczatku mozna gdzies zostawic bo sie jeszcze nie przemieszcza, ale nie znamy dnia ani godziny kiedy zacznie to robic i nieszczescie gotowe

Cytat:
Vea - współczuję stresu, ale na pewno będzie dobrze
Mój Kuba nie pełza ale już Go samego zostawiam tylko na podłodze lub w łóżeczku. Choć ostatnio na przewijaku mi się zdarzyło
Ja na przewijaku jak jest to chociaz jedna reka ja trzymam - jak sie schylam, czy biore cos z szuflady. I ostatnio tez by mi zleciala bo juz sie przechylac zaczynala.

Cytat:

Na przewijaku nigdy Jasiek jest już wzrostu przewijaka i jak się dobrze stópkami odepchnie, to z niego zjeżdża - pilnuję bardzo

Niom
Jaskowi na ziemi się ewidentnie nie podoba Leży na pleckach, rączki blisko i nie chcę się bawić. Jak go na chwilę na narożnik odłożyłam, to zabawa na całego
No nic, musi się do podłogi przyzwyczaić...

Dobra, obudził się normalnie, zjadł, fakt, że mało, ale on ostatnio w ogóle mało. Teraz grzeję mu mleko, zobaczymy czy doje... no i na mamę czekam... ale chyba (tfu, tfu... żeby nie zapeszyć) tym razem się udało.
Moze mu za twardo, albo za zimno od podlogi? Jakis kocyk, puzzle, mata?

Bo poduszki, czy rogal na narozniku to chyba kiepski pomysl. Teraz niby nie przejdzie, a za dzien dwa moze juz dac rade.

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 15:37   #467
Aaamelkaa
Zakorzenienie

byłam dziś u brafiterki i mam dopasowany biustonosz
chciałam koniecznie po kp podratowac biust
mój rozmiar 70 E
w żuciu bym się nie spodziewała !

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2014-03-24 o 15:39
Stary 2014-03-24, 15:37   #468
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Misia, co to za doły

ja miałam nastroje depresyjne, ale córka dała mi dużo siły i tak naprawdę to czym tu sie dołować
z kasą mogłoby być lepiej, a tak, doceniam to co mam
tez doceniam to co mam, a raczej czego za niedługo moge nie miec...
Cytat:
za kolejne miesiące dla Wiktorka, Lenki i Kornelka

vea bedzie dobrze !

moje dziecko to mały brudasek

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 15:39   #469
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
No kurcze, nikomu nie życzę
Ale uważać rzeczywiście trzeba... i to baaaardzo....

Może i masz rację... pitolenia zdecydowanie mniej, tylko czy mi się uda maszynka tylko te przy uszach ciachnąć? Jedyny mój kontakt z maszynką, to golenie Bartka na 3 mm, ale to po całości było, a tutaj bardziej "precyzyjna robota" jest potrzebna
to może ustaw tak żeby ucięło mniej więcej na długość pozostałych włosów.

ja też obcinałam tylko za uszami , po bokach bo tu odstawały kędziory :p

Stary 2014-03-24, 15:41   #470
Aaamelkaa
Zakorzenienie

dziś mam męża w domu i połapać się nie mogę w wszystkim
jak siedze sama to lepiej zorganizowana jestem

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-03-24, 15:41   #471
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
to może ustaw tak żeby ucięło mniej więcej na długość pozostałych włosów.

ja też obcinałam tylko za uszami , po bokach bo tu odstawały kędziory :p
młody patrzy na Twój avek i zaciesz

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 15:49   #472
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Paszport załatwiony, teraz czekam na odbiór, lekarz też załatwiony i udało mi się wybłagać wizytę na piątek
Mój maluszek ma już 6miesięcy kiedy to zleciało i z tej okazji spał z nami pół nocy a muszę zaznaczyć ze nigdy z nami nie spał jak do tej pory. Czasem dosypia ze mną rano po karmieniu ale bez tż. Dochodze do wniosku że potrzebujemy większego łóżka bo nasza dwójka, Wikuś i pies ledwo się mieści na obecnym

u Wikusia widać dość sporą część bluzki i to z napisem a problemu nie było z przyjęciem zdjęcia przez konsulat

Podobnie uczę zasypiania mojego butelkowego syna i też działa bo wcześniej nie zasnął by ze mną w łóżku a teraz codziennie dosypiamy rano w taki sposób

brawo

Ja też taka byłam jako niemowlak ale mnie łyżeczką karmili nawet mlekiem albo z kieliszka

teacherka, motyl, ja-ika, papuga, misia, czarna, boja, dodinha, vea, rusałka( mam nadzieję że żadnej nie pominęłam)- dziękuję w imieniu Wikusia

mniammm

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
mój rozmiar 70 E
ile kosztuje taka wizyta?

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
młody patrzy na Twój avek i zaciesz
o jak miło

Stary 2014-03-24, 15:54   #473
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
mniammm

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

ile kosztuje taka wizyta?

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

o jak miło
nic,biusztonosz kosztowal 129zł

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-03-24, 16:04   #474
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:

czyli zabobon na 100%

Ja często piję przez słomkę, stwierdziłam, ze sprawdzę czy umie, bo podobno lepiej słomką lub kubkiem niż butelką, no i w mig załapał że tam coś leci

Cytat:
albo taki i wkładać zwykłe słomki jednorazowe
Super on jest! Ile kosztuje chętnie bym mu to kupiła, a idzie to jakoś zamknąć żeby wziąć na spacer? a słomkę osobno? I pomyśleli że mało tej słomki wystaje to nie wsadzi za głęboko. Ekstra to

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość

brawo

Super torcik. Właśnie się zastanawiam, czy nie zrobić jakiegoś tortu na półrocze Leosia bo mi rodzina truje że ich nie zapraszam Ale mam w planach zrobić pół tortu jako pół roczku

Cytat:
mój rozmiar 70 E

Może głupie pytanie, ale co ci tam robili? Bo poszłabym ale nie wiem czego się spodziewac

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Zdrówka dla Wiktora, Kornela i Leny
Stary 2014-03-24, 16:05   #475
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Ja często piję przez słomkę, stwierdziłam, ze sprawdzę czy umie, bo podobno lepiej słomką lub kubkiem niż butelką, no i w mig załapał że tam coś leci

Super on jest! Ile kosztuje chętnie bym mu to kupiła, a idzie to jakoś zamknąć żeby wziąć na spacer? a słomkę osobno? I pomyśleli że mało tej słomki wystaje to nie wsadzi za głęboko. Ekstra to

Super torcik. Właśnie się zastanawiam, czy nie zrobić jakiegoś tortu na półrocze Leosia bo mi rodzina truje że ich nie zapraszam Ale mam w planach zrobić pół tortu jako pół roczku

Może głupie pytanie, ale co ci tam robili? Bo poszłabym ale nie wiem czego się spodziewac

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

nie mam pojęcia bo takiego akurat nie posiadam

Stary 2014-03-24, 16:09   #476
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:

rozebralam sie do biustonosza,zmierzyla mi obwod pod biustem i na oko oceniła miseczke,pozniej przyniosła kilka biustonoszy do przymiarki, w kazdym mnie ogladala,pokazywała jak poprawnie zalozyc itp drugi okazał sie strzalem w 10 !
powiedziałam ze jestem po kp i chce popawic wyglad bistu , dala mi ładnie skrojony i dopasowany tak zeby piersi wrocily do normy zobaczymy czy to cos da

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2014-03-24 o 16:12
Stary 2014-03-24, 16:10   #477
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
ile mialyscie wizyt zeby skontrolowac bioderka? my mamy pojutrze trzecia, a jest wszystko w porzadku.
Mieliśmy jedną, wszystko było ok., więc kazał się pojawić jak mały zacznie chodzić albo wcześniej gdyby coś nas niepokoiło.

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ja robiłam dwa rodzaje deserków:
1. Suszone śliwki (miałam ze sprawdzonego źródła) zalałam przegotowaną wodą i poczekałam aż spęcznieją, później gotowałam do miękkości i zblendowałam, przetarłam przez sitko i gotowe. Nic nie trzeba doprawiać, Julkowi bardzo smakowały ale niestety miał problemy brzuszkowe po nich.

2. Mus jabłkowy - obrałam jabłuszka, pokroiłam w ćwiartki i ugotowałam na parze, zblendowałam, przetarłam przez sitko i gotowe Bardzo mu smakują, codziennie dostaje na II śniadanie
Fajny pomysł z tym jabłuszkiem, odgapię

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Niby przed roczkiem sie nie obcina, bo sie dziecku rozum ucina
Też to słyszałam, ale do roczku my chyba nie wytrzymamy, bo już grzywka ląduje Szymkowi w oczach.
Cytat:

Ale fajnie Taki wypad na pewno Wam dobrze zrobi

Cytat:

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

[/COLOR]
Dobre i prawdziwe!

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej
Dziś już było lepiej! Ale wyrywa się chłopak do łyżeczki strasznie. Chce ją przechwycić i gryźć!
U nas też łyżeczka jest super, tak sobie nią masuje dziąsełka

Cytat:
O matko chyba też bym na zawał zeszła. Mam nadzieję, że nic Jaśkowi nie będzie. Kurcze, te nasze dzieciaki już takie ruchliwe są, że naprawdę trzeba strasznie uważać i mieć oczy dookoła głowy.

Cytat:
witam
podczytuje od początku wątek ale nie moge się wbić ...chyba przez to co sie ostatnio dzieje u mnie...
zgadnijcie który to adi
Haha super!

Przez 1,5 godziny próbowałam chyba wszystkiego aby Szymek zasnął sam, to znaczy bez bujania na rękach i bez suszarki i niestety totalna klapa:/ Słuchaliśmy kołysanek, leżałam razem z nim, trzymałam go za rączkę (to na siłę ciągnął moje ręce do buzi), za główkę, tuliłam, głaskałam, nie nawiązyłam kontaktu wzrokowego i jeszcze wiele innych i nie dało rady... płacz był okropny, wzięłam na ręce, nie chciał się uspokoić, więc znów szum i bujanie i odpłynął po chwili. Ehhh... jutro znów spróbuję
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 16:18   #478
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
rozebralam sie do biustonosza,zmierzyla mi obwod pod biustem i na oko oceniła miseczke,pozniej przyniosła kilka biustonoszy do przymiarki, w kazdym mnie ogladala,pokazywała jak poprawnie zalozyc itp drugi okazał sie strzalem w 10 !
Dzięki, pytam bo trochę wstydliwa jestem ale to co mówisz to nawet zniese

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość

Przez 1,5 godziny próbowałam chyba wszystkiego aby Szymek zasnął sam, to znaczy bez bujania na rękach i bez suszarki i niestety totalna klapa:/ Słuchaliśmy kołysanek, leżałam razem z nim, trzymałam go za rączkę (to na siłę ciągnął moje ręce do buzi), za główkę, tuliłam, głaskałam, nie nawiązyłam kontaktu wzrokowego i jeszcze wiele innych i nie dało rady... płacz był okropny, wzięłam na ręce, nie chciał się uspokoić, więc znów szum i bujanie i odpłynął po chwili. Ehhh... jutro znów spróbuję
oj widzę że sporo nas zmaga się z tym problemem, na mojego dziś zadziałało zakrycie twarzy moja ręką, ale uwaga teraz leży koło mnie na łóżku, wtulił się w poduchę i zasnął!!! Normalnie szok, dziś dwa razy zasnął bez cyca! Trzymam za was kciuki nie poddawaj się
Ale on jest słodki Właśnie rechocze przez sen
Stary 2014-03-24, 16:20   #479
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Mrozisz te deserki?
Mrożę I na bieżąco wyjmuje 1 dziennie.
Cytat:
Pszczoua, a podawanie mu własnego z butli jest problemem?
Jak pije, to może warto się pomęczyć? Mój taką metoda mieszaną też jest karmiony - albo cyc, a jak się obrazi, a obraża się średnio dwa razy dziennie, to moje z flaszki
Laktacja hula, Dzieć najedzony, a ja mam chwilę, żeby przy ściąganiu książkę poczytać
U mnie jest taki problem, że Julek jest bardzo absorbujący. Ma 3 - 4 półgodzinne drzemki w ciągu dnia i to tyle. W tym czasie staram się ogarnąć chatę, wyprać, zrobić obiad itp. Jeśli czasem uda się ściągnąć i mu podać to wypije od razu. Nie akceptuje innego picia niż mleczko mamy :P
Cytat:
witam
zgadnijcie który to adi
Hehe, super

vea współczuję nerwów, ja z tego właśnie powodu trzymam Julka cały dzień na podłodze...

Dziwny dzień dziś... Moje dziecko zalicza właśnie 3 drzemkę. Rano spał 2 godziny, teraz już 1,5 godz. Obudził się żeby pocyckać i śpi dalej. Jak nie spał to był marudny i zamiast cieszyć się z wolnego czasu martwię się że coś go bierze

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Fajny pomysł z tym jabłuszkiem, odgapię
A jakie pyszne wychodzi... Jak Julek nie zje to zawsze po nim dojadam
Stary 2014-03-24, 16:22   #480
nephelim89
Rozeznanie

Potrzebuję Waszej opinii bo już zwątpiłam. Czy jemu wyszły dwójki czy trójki ? wg mnie dwójki ale moja mama mówi że to trójki i już nie wiem
Ps. Wybaczcie minę Wika ale tylko tak mogłam uchwycić te wampirki na zdjęciu

Już poprawiłam jakość zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01332 - Kopia.jpg (67,3 KB, 62 załadowań)

Edytowane przez nephelim89
Czas edycji: 2014-03-24 o 16:36
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości