|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Vea masakra, teraz musimy mieć oczy dookoła głowy
![]() A moja jak ją kładę na ziemi to od razu przyłazi do mnie i na rączki, a jak jest obok na kanaie to przepycha się do mnie przez stosy poduszek i też chce być u mnie. A jak mam ją na kolanach to wszystko z ławy chce złapać... Cytat:
już dzisiaj zrobiliśmy wyszła oczywiście jak wystraszona i w dodatku okrąglutka ![]() widziałam na kilku blogach,że pieczą zamiast gotować. warzywka też. Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Poli fajna promocja, pytanie tylko,czy koszty przesyłki nie wyrównają tej różnicy 15%:S
|
|
#452 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Czesc
![]() czytam was od rana, ale nie mam czasu, zeby napisac :/ Wszystkiego najlepszego da dzisiejszych jubilatow !!! niech zdrowo rosna ![]() Natala jak w nocy Kubus sie budzi to na poczatku nie musze usypiac go dlugo, daje smoka i spi. Tak jest mniej wiecej do 1.30. ale pozniej nic nie daje rady - siedze przy nim dosc dlugo, usypiam i nawet jak sie uda to za 5-10 minut z powrotem sie budzi i wtedy nie mam juz sil i biore go do nas. z nami spi jak aniol do 8 z przerwa na jedzenie ok 5. nawet zostawiam mu jego podusie i psa przytulaka w lozeczku, zeby mogl do nich sie przytulac, ale lobuziak nie chce. woli do rodzicow ![]() boje sie tylko, ze ciezko mi bedzie go oduczyc... Tassia chyba nie powinnas jeszcze szalec dopiero co z podlogi wstac nie moglas. daj sobie czas i wydobrzej do konca.Cierpliwosc za opis porodu. ale sie wzruszylam i najlepszosci za ukonczone miesiace dla malenstwa ![]() Gorgulku alez szybko Ci sie Milosz rozwija brawa ogromne ![]() Cytat:
co ciekawego wyczytalas ![]() Gratulacje !! ![]() Cytat:
ale znowu mamy przerwe, po pierwsze ze wzgledu na szczepienie, po drugie przez chorobe. Ale stwierdzilam sama, ze on nie wymaga Vojty, bo sama nawet widze, ze nic sie zlego nie dzieje. W zaleceniach z poradni mamy Vojta/NDT. Aktualnie nasza rehabilitantka poszla na dluzsze zwolnienie (chyba ciaza), wiec planuje zapisac sie do specjalisty od ndt. nie bede katowac malucha
|
|
|
#453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wygląda na to że przesąd
|
|
|
#454 | |||
|
Rozeznanie
|
Misia i Teacherka
moze pogoda bedzie lepsza, to sie humory poprawia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Na pewno wszystko bedzie dobrze i Jasiek napedzil Ci tylko stracha. Obserwuj tak jak dziewczyny pisza, patrz tez czy nie jest nadmiernie senny. Pecha masz ostatnio ![]() Oby sie szybko skonczyl Ewacia chyba zgadlam i co tu sie dziwic, ze sie nuudzi ? slodziak ![]() Kurcze moj Jakub juz druga dluga drzemke sobie dzis ucina. najpierw 1,5 godz., teraz juz spi 2 nie wiem co jest, bo normalnie to spi ok 30 minut ![]() nie zebym narzekala, ale nie wiem jak organizowac czas. poza tym ugotowalam mu pierwsza zupke i jestem ciekawa efektu ![]() mi przynajmniej przy probowaniu smakowala duzo bardziej od bobovity ![]() zobaczymy. ale ta pogoda dzis straszna. nic mi sie nie chce
|
|
|
#455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jaskowi na ziemi się ewidentnie nie podoba Leży na pleckach, rączki blisko i nie chcę się bawić. Jak go na chwilę na narożnik odłożyłam, to zabawa na całego ![]() No nic, musi się do podłogi przyzwyczaić... Dobra, obudził się normalnie, zjadł, fakt, że mało, ale on ostatnio w ogóle mało. Teraz grzeję mu mleko, zobaczymy czy doje... no i na mamę czekam... ale chyba (tfu, tfu... żeby nie zapeszyć) tym razem się udało. |
||
|
|
|
#456 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- ![]() oby ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
nie ukrywam faktu że to cholernie niewygodne :/ ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
|
|
|
#457 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wiesz co, może pogoda tak na niego działa? Brak światła, niskie ciśnienie, etc... Edytowane przez vea7 Czas edycji: 2014-03-24 o 15:01 |
|||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#458 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie jest drogi więc może spróbuje z butelką nie ma się już raczej co męczyć.Próbuje też ze zwykłego niekapka , no ale z niego trzeba wyssać a właśnie chyba z tym ma problem moje dziecko. Nie wie że z plastiku trzeba wyssać żeby poleciało.. dzięki chyba zamówie ten kubek ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
obserwuj go, mam nadzieje że wszystko ok ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
i tak bym się skusiła jakbym tylko miała kase :|
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
Angelikada Właśnie uśpiłam Leosia pierwszy raz od nie wiadomo kiedy w łóżeczku
Otóż zostawiłam go w łóżeczku z karuzelką i kołysanką najpierw się rzucał ale nic nie marudził, ani nie płakał. Poszłam ściągnąć trochę mleka laktatorem, a on w tym czasie znowu zaczął coś kombinować z poduszką (często ją szarpie) wyjął ją spod głowy i zaczął się w nią wtulać buźką. jak zaczął się niepokoić dałam mu mleko ale pociągnął z 3 razy i nie chciał. Dopiero jak polożyłam mu rękę na jego twarzyczkę to zasnął w dwie minuty. Wnioskuję, że potrzebuje czuć moje ciepło na buźce Nieraz jak spał z nami to w nocy przybliżał się do mojego ramienia i spał dalej, albo nawet do Tża pleców Oby to był sposób na niego, dłoń na buzię i Leo śpi
|
|
|
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
za kolejne miesiące dla Wiktorka, Lenki i Kornelka ![]() Vea współczuje sytuacji, teraz to pewnie bedzie się często zdarzać u każdej z nas dzieci zaczynają być co raz bardziej ruchliwe i nie upilnujemy ! nie da się ,jasne można uważać itd ale i tak prędzej czy później zdarzy każdemu
|
#461 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jak słomką? taką zwykłą? przypomniało mi się że gdzieś mam podobny kubek do tego ![]() może spróbuje mu dać w tym ,chociaż chyba mniej prawdopodobne że załapie z tego niż np z niekapka ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
|
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
można i taką, chociaż podobno te słomki sa niewygodne i ciężko je doczyścić. Ja będę kupowała zwykłe i dawała z normalnego kubeczka
|
|
#463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale uważać rzeczywiście trzeba... i to baaaardzo.... Cytat:
|
||
|
|
|
#464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#465 | |||
|
Rozeznanie
|
hej w końcu mam chwilkę i nadrobiłam
Paszport załatwiony, teraz czekam na odbiór, lekarz też załatwiony i udało mi się wybłagać wizytę na piątek ![]() Mój maluszek ma już 6miesięcy i z tej okazji spał z nami pół nocy a muszę zaznaczyć ze nigdy z nami nie spał jak do tej pory. Czasem dosypia ze mną rano po karmieniu ale bez tż. Dochodze do wniosku że potrzebujemy większego łóżka bo nasza dwójka, Wikuś i pies ledwo się mieści na obecnym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i też działa bo wcześniej nie zasnął by ze mną w łóżku a teraz codziennie dosypiamy rano w taki sposób ![]() brawo ![]() Cytat:
![]() teacherka, motyl, ja-ika, papuga, misia, czarna, boja, dodinha, vea, rusałka( mam nadzieję że żadnej nie pominęłam)- dziękuję w imieniu Wikusia I przyłączam się do życzeń dla Lenki i Kornelka a Wikuś zaprasza na wirtualnego torta
|
|
#466 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem dlaczego tak sie bronisz przed podloga Nam babka na SR mowila ze jak dziecko jest "samo" to sa dwa bezpieczne miejsca: lozeczko i podloga. Moze na poczatku mozna gdzies zostawic bo sie jeszcze nie przemieszcza, ale nie znamy dnia ani godziny kiedy zacznie to robic i nieszczescie gotowe ![]() Cytat:
Cytat:
Bo poduszki, czy rogal na narozniku to chyba kiepski pomysl. Teraz niby nie przejdzie, a za dzien dwa moze juz dac rade.
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
byłam dziś u brafiterki i mam dopasowany biustonosz
chciałam koniecznie po kp podratowac biust mój rozmiar 70 E w żuciu bym się nie spodziewała !
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś 07-04-2015 Kamiś Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2014-03-24 o 15:39 |
|
|
|
#468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
vea moje dziecko to mały brudasek
|
|
#469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też obcinałam tylko za uszami , po bokach bo tu odstawały kędziory :p
|
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
dziś mam męża w domu i połapać się nie mogę w wszystkim
jak siedze sama to lepiej zorganizowana jestem
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- o jak miło
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
nic,biusztonosz kosztowal 129zł
|
#474 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super on jest! Ile kosztuje chętnie bym mu to kupiła, a idzie to jakoś zamknąć żeby wziąć na spacer? a słomkę osobno? I pomyśleli że mało tej słomki wystaje to nie wsadzi za głęboko. Ekstra to Cytat:
Ale mam w planach zrobić pół tortu jako pół roczku![]() Cytat:
Może głupie pytanie, ale co ci tam robili? Bo poszłabym ale nie wiem czego się spodziewac ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Zdrówka dla Wiktora, Kornela i Leny
|
|||
|
|
|
#475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedziałam ze jestem po kp i chce popawic wyglad bistu , dala mi ładnie skrojony i dopasowany tak zeby piersi wrocily do normy zobaczymy czy to cos da
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś 07-04-2015 Kamiś Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2014-03-24 o 16:12 |
|
|
|
|
#477 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też to słyszałam, ale do roczku my chyba nie wytrzymamy, bo już grzywka ląduje Szymkowi w oczach. Cytat:
Taki wypad na pewno Wam dobrze zrobiCytat:
Cytat:
Cytat:
chyba też bym na zawał zeszła. Mam nadzieję, że nic Jaśkowi nie będzie. Kurcze, te nasze dzieciaki już takie ruchliwe są, że naprawdę trzeba strasznie uważać i mieć oczy dookoła głowy.Cytat:
Przez 1,5 godziny próbowałam chyba wszystkiego aby Szymek zasnął sam, to znaczy bez bujania na rękach i bez suszarki i niestety totalna klapa:/ Słuchaliśmy kołysanek, leżałam razem z nim, trzymałam go za rączkę (to na siłę ciągnął moje ręce do buzi), za główkę, tuliłam, głaskałam, nie nawiązyłam kontaktu wzrokowego i jeszcze wiele innych i nie dało rady... płacz był okropny, wzięłam na ręce, nie chciał się uspokoić, więc znów szum i bujanie i odpłynął po chwili. Ehhh... jutro znów spróbuję
|
|||||||
|
|
|
#478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale on jest słodki
|
||
|
|
|
#479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mrożę
I na bieżąco wyjmuje 1 dziennie.Cytat:
Cytat:
vea współczuję nerwów, ja z tego właśnie powodu trzymam Julka cały dzień na podłodze... Dziwny dzień dziś... Moje dziecko zalicza właśnie 3 drzemkę. Rano spał 2 godziny, teraz już 1,5 godz. Obudził się żeby pocyckać i śpi dalej. Jak nie spał to był marudny i zamiast cieszyć się z wolnego czasu martwię się że coś go bierze ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- A jakie pyszne wychodzi... Jak Julek nie zje to zawsze po nim dojadam
|
||
|
|
|
#480 |
|
Rozeznanie
|
Potrzebuję Waszej opinii bo już zwątpiłam. Czy jemu wyszły dwójki czy trójki ? wg mnie dwójki ale moja mama mówi że to trójki i już nie wiem
![]() Ps. Wybaczcie minę Wika ale tylko tak mogłam uchwycić te wampirki na zdjęciu ![]() Już poprawiłam jakość zdjęcia
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ci09kbw638flh.png Wikusiowe ząbki http://s2.pierwszezabki.pl/054/054025980.png?1640 Edytowane przez nephelim89 Czas edycji: 2014-03-24 o 16:36 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

nadrabiam 

dopiero co z podlogi wstac nie moglas. daj sobie czas i wydobrzej do konca.
za opis porodu. ale sie wzruszylam
i najlepszosci za ukonczone miesiace dla malenstwa
Rozpływali się nad Zuzią i tymi jej wygibasami, takie pokazy dawała agentka, że szok. Pompki w jej wykonaniu to mistrzostwo 

z butelką nie ma się już raczej co męczyć.

niedtety mam z nimi do czynienia na codzień, Hit to ten że patrzy an jedzenie a ja mu nie dam, Kaszkę też radzą butlą bo po co się cackać z łyżeczką