![]() |
#631 |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
|
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze nie wiem ![]() Myślałam, że jeden jest starszy (mam wrażenie że był jeszcze lepszy http://lakierowo.blogspot.com/2012/0...do-twarzy.html ), ale oba z gemini mają inne opakowanie niz ten stary ![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-03-24 o 16:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#634 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Magnusia, dobrze, że Adaś zdrowy ![]() ![]() Dziewczyny, a prałyście te maty przed użytkowaniem?
![]() |
#635 |
Rozeznanie
|
hey dziewczyny nie odzywałam się przez weekend,ale Tż był w domu miał wolną sobotę niedzielę i dzisiaj.Pisałam wam ,że piątek był katastrofą.popołudniu zaczął się płacz, ciągłe wiszenie na cycku, chęć bycia na rękach .Sobota i niedziela wcale nie lepsze. Nawet noc się spaprała dzisiejsza. Była u nas położna i okazało się ,że mały ma skok rozwojowy. Myślałam,że dopiero w 5 tyg, ale z racji że mały jest przenoszony, to skok mamy wcześniej. I wszystko by się zgadzało. Od piątku też świadomie się uśmiecha
![]() ![]() Niestety dopadł nas ból brzucha, płacz i lekko zielonkawe kupki. Muszę sprawdzić po czym. Podejrzewam chleb z ziarnami i innymi pierdołami , bo tylko jego mniej więcej jem od czasu bóli brzucha. Dobrze ,że TŻ ma większe nerwy i chodzi z małym, tuli go masuje bo mnie się ryczeć chce , jak on płacze z bólu. W sobote też przeżyliśmy pierwszy atak strzelającą kupką ![]() Tż poszedł go przebrać, bo myśleliśmy ,że tak go pielucha drażni, bo nic na płacz nie pomagało, ja wzięłam go na ręce z gołym tyłkiem i się uspokoił, a po chwili był strzał . Myślałam ,że się posikam ze śmiechu, w kupie byłam cała ja, nogi Benia, dywan, łóżeczko, komoda i mata do zabawy. ![]() ![]() ![]() A wczoraj trafiła mnie druga taka przyjemność tylko ,że na przewijaku, to ucierpiała tylko moja bluzka ![]() Przepraszam ,że nic nie napiszę wam ale czytałam was z doskoku co jakiś czas i już nie wiem co mam komu napisać ![]()
#636 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mówisz, że Benio oddał złoty strzał kupowy ![]() ![]()
![]() |
#637 |
Zakorzenienie
|
Nie "pochwaliłam się", że jakiś czas temu ... wyprałam smoczek
![]() ![]() I mam 2 pytania: - po czym poznać że czas na większy smoczek? Kierować się oznaczeniem, czy to widać, jak smoczek jest "za mały? ![]() - kiedy zmienić smoczek w butelce na taki z 2 dziurkami? Też kierować się oznaczeniem wieku dziecka na butelce czy jakoś można to poznać?
#638 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zobaczymy, czy mojemu hrabiemu podpasuje ![]()
![]() |
#639 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
Śliczny chłopczyk ![]() Cytat:
Super,że wszystko dobrze! Nie. Prałam dopiero gdy się ubrudziła. Cytat:
Przy Eryku zmieniałam uspokajający tak jak oznaczenia,a do butelki na początku miał dla młodszych,bo się krztusił.
![]() |
#640 | |||||||
Zadomowienie
|
Wow, dziś z synem przespaliśmy trzy godziny w dzień KOŁO siebie (normalnie w dzień śpi albo krótko albo na mojej klacie, wtedy ja nie śpię). Normalnie mam tyle energii teraz, jak dawno nie!
Fakt że od 4 nie spałam, bo po karmieniu mały chciał odbić a nie mógł bo zasypiał jak go podnosiłam i się kręcił... I tak dziś z grubsza ogarnęłam kuchnię i nawet komputer odpaliłam, tyle że syn trochę przeszkadza- teraz jest w chuście i go oszukuję że chodzę bujając się na fotelu ![]() Cherubinka- ja prałam matę, bo jednak jest bardzo blisko buzi (szczególnie na brzuszku- nawet szoruje twarzą) I jeszcze pytanie- jak poznać, czy wychodzą zęby? Chodzi mi o dziąsła... ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
coś przestał lubić nawet tego lovi, ale denerwuje mnie, że robią te smoczki po 2 sztuki... i tak się przyłącze do pytania o rozmiar smoczka, bo sobie pomyślałam, że skoro ubranka mamy na 3-6 miesięcy (kolejny absurd, skoro jesteśmy centylami tak jak większość dzieci) to może i smoczek trzeba większy? Choć one podobno są dostosowane do potrzeb wiekowych... Ech, nawet nie myślałam jak macierzyństwo będzie pełne dylematów Cytat:
Zazdroszczę!!! Cytat:
znów zazdroszczę, ja ledwo ogarnęłam z wierzchu... Cytat:
Ale większość wysypek wygląda podobnie, mój ma trądzik niemowlęcy i jak się zgrzeje jest podobny- ja bym przed podjęciem drastycznych kroków się skonsultowała z lekarzem No chyba że szukasz argumentu dla świata, czemu nie karmisz piersią-nam możesz powiedzieć ![]() choć nadal uważam, że jak ktoś powie że nie karmi bo nie chce to nikt go nie namawia, bo jak się szuka argumentów to zawsze się znajdzie ktoś, kto je zbije A odnośnie jeszcze tamtego artykułu (już prawie wszystko napisałyście, więc nie będę powtarzać) to mnie uderzyło, że rzeczywiście w twierdzeniu, że "dzieci na kp są (wstaw odpowiednie superlatywy)" rzeczywiście grupą kontrolną są dzieci karmione mm, czyli trochę odwrotnie niż powinno być Cytat:
Cytat:
nasz też w łóżku. Czytałam same superlatywy (włącznie z zapobieganiem śmierci łóżeczkowej bo niemowlę dopasowuje rytm oddechu do dorosłych-na pewno czuje się bezpieczniej) ale znów z drugiej strony podobno po 3-4 miesiącu dziecko się przywiązuje i potem trudno jest odzwyczaić. Ja mam zamiar trzymać go z nami tylko do czasu, kiedy będzie rzadziej jadł w nocy albo ja się zacznę wysypiać mimo pobudek A szwy u mnie jeszcze są, a dziś mija 10 tydzień... Cytat:
słodziak ![]() U nas też się w końcu zrobiło brzydko i jak mały przespał swój zwyczajowy czas spaceru to go już potem nie puściłam ![]()
![]() |
#641 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że sobie poradzę z wiązaniem i że małemu się spodoba. Cytat:
![]() Cytat:
![]() i jak usg? My idziemy w środę. jaki śliczny ![]() Cytat:
![]() Karmimy go z butelki raz co noc moim odciagniętym mlekiem. Cytat:
mnie czeka sprzątanie szafy z ubraniami. Muszę się pozbyć ubrań ciążowych i zrobić miejsce na wiosenne ubrania. Na szczęście w większość się już mieszczę. Jeszcze tylko jeansy ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- aaaa i przyszedł leżaczek -bujaczek z Tiny Love, super jest ![]() Małemu się od razu spodobał. A jeszcze jak mu powiesiłam na tym pałąku pawia z Lamaze, to już w ogóle był szał. Mały przypadkowo pacał pawia ręką, a on się obkręcał z tej kolorowej strony na czarno-białą, co się Antosiowi bardzo podobało ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#642 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak jak dziewczyny pisały dłużej trwało rozbieranie niż samo usg ![]() ![]()
![]() |
#644 |
Zadomowienie
|
Zabijcie mnie, moje dziecko niechce zasnac, a ja mialam taki ambitny plan isc wczesniej spac bo sie kiepsko czuje, no i oczywiscie doopa z planu
![]()
#645 |
Rozeznanie
|
muminek tez mam wrażenie że mój Artur ma skoczek bo jest od soboty nie do poznania
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 |
Zadomowienie
|
U mnie cały dzień dziś ryk ktoś mi dziecko odmienił...
Le la nie widziałam od gdzie ten SH? Ja zamówiłam zaproszenia dla wszystkich, parę groszy a będzie ładnie, nawet dla moich rodziców i teściów. Znalazłam też ładny wiersz na zaproszenie. A to wygrane aukcję moje ![]() http://allegro.pl/mayoral-spodnie-su...066133784.html http://allegro.pl/sliczne-spodnie-ko...083088409.html ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Serce tak ciche jak wiatr z muszelki ,daj mi o Panie- Boże mój wielki. Daj mi też święte rączki i nóżki zeby trzymały się twojej dróżki . |
![]() ![]() |
![]() |
#647 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba będę się kierować właśnie oznaczeniem i obserwować jak sobie mały radzi. No chyba, że zacznie się wcześniej wściekać przy butelce, to wtedy może 2 dziurki zapodamy. Tylko boję się, że wtedy właśnie może odrzucić pierś, bo z niej już szybciej leciało nie będzie. Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- celin - wklejałam kiedyś tą tabelkę z rozpiską skoków ![]() Wychodzi z niej, że od jutra Antoś może mieć 2 skok...oby nie objawił się tak jak ten pierwszy ![]() Edytowane przez tridentina Czas edycji: 2014-03-24 o 20:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Zadomowienie
|
Brawo za wizyty lekarskie, ze wszystko dobrze.
Zdrowka dla Mikołaja i Krzysia :-** modlą się za Was chłopaki. Kefii oby cala kwota się szybko uzbierala. Widzę ze pogoda nastraja do sprzątania, ja przejrzalam ubranka synka i znowu cala siata za małych ubranek do oddania już spakowana ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Hosenko 7 godz 8..marzenie . Mój syn najdłużej spał 6 godzin i to było dawno dawno temu...teraz 5 godzin to cud Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2014-03-24 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#649 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#650 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
20.12.2013 - Alek ![]() Edytowane przez Le La Czas edycji: 2014-03-24 o 20:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Zadomowienie
|
Co do skoków to jakoś w to nie wierzę u nas się póki co to się nie sprawdza...dla mnie to jak horoskop, piszą ze będzie źle i szukam złych momentów w życiu
---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Le la A to byłam tam kiedyś , i brudny ten sklep mi się wydał, chaotyczny, nic nie kupiłam, choć słyszałam od paru osób, ze tam kupują ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Ja czasem chodzę do profilu bo mam go blisko i dużo z hm, topolino jakaś firma ale fajne maja ubranka wynajduje . Zmykam wtulic się w poduszkę bo może znowu mnie ciężką noc czeka...oby nie |
![]() ![]() |
![]() |
#652 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ja się boję spać z Małym, ale my mamy raczej niewielkie łóżko. Bałabym się przygniecenia, przykrycia kołdrą. Biorę go tylko rano po karmieniu, jak nie ma męża i tak jeszcze trochę dosypiamy oboje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#653 | |
Gang Iren
|
Cytat:
U Eryka ze 2 miesiace trwało zanim sie przebił.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#655 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Moje dziecie przed 2 obudzilo sie na karmienie... Od tamtej pory przebieralsm ja juz dwa razy
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#656 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Choć u nas przebieranie to bonus ode mnie, wybudziła próba odbijania. A o 6 wstajemy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#657 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj byl cyc co godzine dzis problemy z zasypianiem
![]() W nocy rzucal sie po lozeczku,bardzo niespokojnie spal oby to bylo chwilowe :/ ja nienawidze przebierania nocnego na szczescie rzadko borys robi kupke wiec przebieram rano. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#658 |
Raczkowanie
|
Moja córka odkryła, że ma włosy, to też ochoczo je sobie ciągnie. Jak tak dalej pójdzie to z jej bujnej czupryny zostanie kiepsko zaorane pole pszenicy.
![]() Wysłane z mojego GT-S6310N przy użyciu Tapatalka
![]() |
#659 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Dzień dobry. Dzisiaj mam sporo załatwiania,biegania po mieście,a najchętniej bym z domu nie wychodziła,bo taka beznadziejna pogoda. Leje,szaro,zimno.
![]() |
#660 | |
Zakorzenienie
|
![]() pytanie odnośnie ściągania pokarmu, czy mogę zrobić tak: ściągnąć, zostawić w temp pokojowej na np 2h, potem dociągnąć do tego jeszcze dalszą część i wstawić do lodówki? u nas nocka ok tylko nad ranem walka z kupą była ale ostatecznie poszła z pełnym impetem w pieluchę ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
o tak- Adaś się tak skalpował z tyłu głowy, n szczęście teraz wyciąga łapki do zabawek albo do mnie i chwilowo zapomniał o wyrywaniu włosów ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- a w ogóle po wczorajszym wyjściu do lekarza mam gila i boli mnie gardło ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- tak jak pisałam mój syn świadomie wyciąga rączki do zabawek i próbuje dotknąć tego co go interesuje ![]() ![]() Dziś tak na niego spojrzałam i patrzę jak urósł, jaki jest duży i jak bardzo się zmienił i jak te zmiany szybko postępują- praktycznie z dnia na dzień. Jeszcze niedawno był malutkim noworodkiem i mieścił mi się na przedramieniu a teraz już taki duży chłopaczek jest.... ani się obejrzę i jakieś babsko będzie mi chciało mojego małego księcia zabrać tytułując się jako "synowa" ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:02.