|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Motyl, na żywo bardziej pyzata się wydaje
![]() Papuga, moja ulubiona baza do ciast, wszystko wrzucasz do jednej miski i miksjuesz, piec ok 40minut w 180 stopniach 2 szklanki mąki 1 mleka pół oleju 1 szkl cukru 3 jajka 2 łyżki kakao łyżka sody 2 łyżki dżemu, można bez to jest podstawowa wersja, dodaje też szczyptę cynamonu, ewentualnie rodzynki można też zrobić polewę ciut mleka, masło, kakao, cukier puder, na oko robię ostatnio przełożyłam to ciasto budyniem wanilinowym mój hit, a;la wz, przekładam dźemem z czrnej pożeczki, na to śmietna ubita, kremówka 36% z cukrem pudrem, plus polewa, to wersja na bogato
|
|
|
|
#692 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Spokojnie.Moje dziecko przydlawilo sie zmielona papka wiec nie wiem czy to az takie ma znaczenie tutaj
|
|
|
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może zacząć od mięsa ![]() po ugotowaniu zblenderowałam ale i tak trzeba jeszcze przetrzeć przez sitko czy z mięsem na razie dac sobie spokój
|
|
|
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
Udało się nam na jutro zapisać na echo serca. Lękam się
|
|
|
|
#695 |
|
Wtajemniczenie
|
no tak wyszło
![]() eee tam, ja uważam że miała szybki i lekki poród ![]() mam odniesienie od pierwszego i na prawdę nie powinnam teraz narzekać |
|
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#697 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
zaczęłam w połowie stycznia od jabłka(przez problemy z kupą), miała 5,5 miesiąca, pod koniec stycznia zaczęła jeśc obiadki
|
|
|
|
#699 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
i jakmiło sie czyta po 6 miesiacach od własnego Cytat:
![]() :dzie kuje:albo wy macie tolerancyjnych i nie wymagających meżów ostatnio jak zrobiłam pulpety w sosie koperkowym to tz przyszedł i widzi że sie ziemnaki gotuja i wyciąga talerz ,bierze chochle i zaczął sobie nakładac bo myslał ż eto zupa na pierwsze![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- ps już dawno miałam pisac ...dziękuje ze lejecie miód na moje serce odnośnie mojego starszaka
|
|||
|
|
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#701 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
NATALA dostałas moja wiadomość prywatną?
|
|
#703 |
|
BAN stały
|
No rozgniatanego widelcem to moj nie lyknie, ale troche mniej poblendowane i te sloiczki z kawalkami, ostatnio ladnie zjadl rybe z koperkiem, a troche grubsza juz bzla
|
|
|
|
#704 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam nową mamę
Wikuś ma drzemkę wiec mam chwilkę dla siebie ![]() dziś mnie ugryzł w ramię- myślałam że padnę takie ma te zęby ostre jak szpileczki ![]() papuga- okropny koszmar... Też mam czasem własnie nad ranem jakieś głupie sny. Cytat:
![]() Cytat:
jak mi stary blender zdechł i młody dostał obiadek z grudkami to myślałam że padnę ze strachu że się zadławi![]() będzie dobrze- musi być ![]()
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
bedzie dobrze ! zobaczysz !
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, właśnie wróciłam z marudą z zakupów. Kupiłyśmy parę dyniowych słoiczków bo całą szuflada słoiczków nakupiona, a tu się okazuje, że żadnej dyni :P:P
W carrefourze słoiczki Bobovita 3 w cenie 2. I skarpetki z Woli po 2 zł oraz rajstopki po 9 zł. To chyba dobra cena? Kupiłam kilka par biało-czerwonych kombinacji, bo nie podoba mi się, że Zuza ma prawie same różowo-białe. Bleeee ;P No i te różowe wymuszają różowe ubranka. :P Zaraz nadrobię, tylko nakarmię ją marchewą z ziemniakiem. Wczoraj baaaardzo smakowało. Zjadła prawie całą połówkę słoiczka (po rozcieńczeniu to prawie cały słoiczek, dziś spróbuję mniej rozrzedzić).
|
#707 |
|
Zadomowienie
|
o ja też mam Dawida, to starszy syn ma 10 lat i teraz malucha 5 m-cy Piotruś. Pierwszego porodu nawet nie chcę wspominać istny koszmar, a drugi teraz z perspektywy czasu myślę, że nie był taki okropny, ale wtedy jak bolało to raczej do śmiechu mi nie było chociaż krótko
|
|
|
|
#708 |
|
BAN stały
|
my 1 kwietnia mamy wizyte u kardiologa
|
|
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze blenduje mieso i nieprzecieram przez sitko. Nawt na to nie wpadlam. A blendera super niemam.. teraz nawet celowo nierobie juz tak gladkiej masy tylko zostawiam male grudki jak w zupce sloiczkowej po 6 mcu. Fikip tez je w lezaczku i odwidzialo mi sie kupowanie krzeselka tym bardziej jak patrzylam w smyku i ikei to ledwo by sie do ich miescil juz teraz
|
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale u nas pogoda brzydka, wietrznie i w ogóle, aż mnie głowa boli. W ogóle to mam ochotę na placki ziemniaczane.
|
|
#711 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze, że Kornel zasnął, bo od rana tylko 40 minut spał.
|
#713 |
|
BAN stały
|
moj wlasnie z drzemki sie obudzil
|
|
|
|
#714 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#715 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Butelki nadal nie. Ja co prawda mam plan karmić jeszcze rok, ale dziś jak mnie ugryzła swoimi dwoma spiczastymi ząbeczkami to gwiazdki zobaczyłam i jeszcze pomyślę. Cytat:
Ale zazdroszczę tak ekspresowego ogarnięcia chrztu u nas *** blada, bo w święta nic sensownego nie pracuje... w maju termin w najlepszym lokalu zajęty, potem będzie kłopot trochę z moją siostrą żeby przyleciała, no i Zuza wyrośnie z sukienki, którą jej ciocia kupiła z myślą, że mooooże na chrzest... Echhhh... Cytat:
Cytat:
Brawo za załapanie butelki! Dziękujemy! Myślisz, że mogę spróbować karmić Zuzkę przed kąpielą i potem trochę dopajać bezpośrednio przed snem? Co z zabkami? Przydałoby się je myć przed snem, a jak ona zasypia przy piersi to jak to pogodzić? Na śpiocha jej tam grzebać? Poradzisz coś Kochana? ![]() Cytat:
I też tyle dojeżdża... Straszne... Ale to tylko sen, spokojnie ![]() Witaj! Nareszcie przybywa nam mamusiek październikowych ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Współczuję problemów zębowych ![]() Mogą byc ząbki u Julka... Ja z kolei widziałam długo zanim wyszły.
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
będzie dobrze Matal w Mieście kobiet będzie coś dla Ciebie- życie bez glutenu nie odchudza, tylko nie dosłyszałam kiedy to będzie na tvn style ja mojemu gotuję osobno warzywa osobno mięcho a na koniec blenduję i już- nie bawię się w sitka ![]() a! w lidlu jest teraz blender za 88zł wygląda spoko, jakby ktoś nie miał to można sobie zobaczyć
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pocytowało mi wszystkiego znouw....
Boja, Maharet będzie dobrze ![]() Vea, tort czekoladowy! I wpraszam się !!!! :P Opisy porodów przeczytam wieczorem. Na razie korzystam, bo Zuzka się ni eobudziła jeszcze po spacerze i śpi przy otwartym balkonie Niech śpi, to ostatnia drzemka dziś, Tż dzis będzie wcześniej, to się nią zajmie i nie da jej spać, a ja w tym czasie upiekę ciacho na pocieche! Ja swojego też jeszcze nie napisałam, chyba nie ma chętnych na czytanie moich wypocin o 6 dniach na patologii :p co do tej naszej dzisiejszej nocki, to domyślam się, że ta "drzemka" ją tak wybiła z rytmu... No ale bez jaj, liczyłam sie z tym, że bedzie chciała zacząć dzień o 4, ale nie że w ogóle nie będzie chciała iść spać.. Poza tym to jej calonocne rzucanie się to chyba było przez sen Nie wiem, boję się już kolejnej nocy... I w dodatku cycek mi zmarzł, bo spałam z jednym gotowym do karmienia na wierzchu!!!
http://www.suwaczki.com/tickers/gg64cwa17bxk6227.png Na blogu: Książki, uszywki i nauka angielskiego dla maluszków Edytowane przez teacherka Czas edycji: 2014-03-25 o 14:53 |
|
|
|
#718 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez tak myślę Zdziwiłam się tylko, że tak z niczego nagle zaczął się bujać... spryciarz mały Heh, widzę, że czekolada wygrywa ![]() Bartek też, jak mu powiedziałam, z czego wybieramy, to "Czekoladowy! Jak tory, to tylko czekoladowy!" Cytat:
![]() Cytat:
![]() Albo ciacho jak wyżej było pisane Będzie dobrze Cytat:
Wiesz co expres, bo się za to wzięłam, gdyby załatwiał Bartek, to pewnie w przyszłym roku by był... albo w ogóle ![]() Mi zależało, żeby Jaśko był ochrzczony przed Wielkanocą - wyjeżdżamy z babciami i zamęczyłyby mnie pytaniami, dlaczego jeszcze nie... Więc jak tylko udało się chrzestnych pozyskać, to ruszyłam z kopyta Poza tym im dalszy termin, tym gorzej byłoby z dogadaniem czy i kto jest na miejscu Stanęło na małej imprezie: my, rodzice, chrzestni i trzy babcie, czyli 12 dorosłych i 3 dzieciaki (chrzestnego i nasz). Wiedziałam, że nie w domu, bo u nas 6 szt. się mieści, więc znowu, najbliższa sprawdzona knajpka i tu też dobrze, że szybko, bo oni już mają rezerwacje na po Wielkanocy na komunie. I tyle ![]() teacherka, a proszę bardzo ![]() Wrocław, La Terazza Aaa... i jeszcze dziewczyna od tortu doda mi gratis muffinki marchewkowe z bobasem
Edytowane przez vea7 Czas edycji: 2014-03-25 o 14:58 |
||||
|
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
Vea, a u nas z chrztem lipa, bo tylko w jedną niedzielę w miesiącu jest
No i restauracji nie ma za dużo.... U nas opcja absolutne minimum, czyli my, dziadkowie, prababcia, chrzestni to już 11+ Zuza... A a kawalerce ledwo zmieścimy 6... ;/ I nie wiem co robić, no po prostu nie wiem
|
#720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() będą kciuki;* Cytat:
nawala mi a i z na klawiaturze no i dziecko nie chce mnie opuścić na krok.pełza za mną, jak siedzi obok mnie to pcha się na kolana i nie mogę jej zzostawić w łóżeczku bo stęka. Nie wiem,skok jakiś? I w ogóle jak to będzie potem jak będzie chodzić?Ciężko mi teraz coś gotować jak jestem sama, jak mam to potem zrobić?masakra
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Wczoraj trudno było małemu zasnąć, tak pchał łapki do buzi, a za chwilę tarł oczka i zawodził. Denerwuję się, bo ślini się śliną z Dentinoxem, a potem wkłada mokre paluszki do oczu
Znów mnie boli