Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-26, 09:12   #931
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Dzień dobry
My od 5.30 na nogach, Miłosz chciał zacząć dzień o 4, ale tatuś go jeszcze ululał.
Pogoda już dziś znacznie lepsza, jeszcze chłodno, ale piękne słońce świeci i jest bezchmurnie
Za 4 dni mamy chrzciny, a ja jestem w polu, okien nie pomyłam, nie wiem jeszcze do końca co będę gotować, nie mówiąc już o liście zakupów, jutro dopiero kończymy zakupy ubraniowe, no masakra jednym słowem

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
o w pytkę! ale się chłopak zmienił!
http://www.pudelek.pl/artykul/65210/...koszulki_foto/
nie znam człowieka

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Hej

Mam nadzieję że Zuzi szybko przejdzie bo normalnie nie mogę słuchać jak kaszle
Dziewczyny, jeśli dziecko nie ma gorączki,ale kicha i kaszle i ma antybiotyk to mogę z małą wyjść na spacer??Bo wychodzę ale niewiem czy dobrze robię

Jutro wizyta u kardiologa, ciekawe czego się dowiem
nam pediatra pozwala w takiej sytuacji wychodzić na spacer
za wizytę u kardiologa, będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
uff nadrobilam
u nas w skrocie:
Julka nawet grzeczna-jak na nią
ja dostalam wczoraj macierzynskie i co? zostalo mi juz tylko 100zl na koncie babe to wyslac na zakupy...
odebralam dzis obraczki ale oczywiscie moj tż niby mierzyl i wybieral rozmiar z 10 razy a jest za mala
kupilam sobie soczewki wiec jak bedą dobre to od jutra porzucam bryle

ok lece spac bo juz pozno, przespanych nocek zycze wszystkim
nie gadaj, ja dostała w poniedziałek i już mam co do grosza rozplanowane, nawet się obawiam, że mi braknie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No nie wiem. U nas tv wyłączone niemal non stop, tylko komp chodzi, żadnego radia ani nic. Żarówki też energooszczędne...

Czajnik sporo używam, raz dziennie podgrzewacz, kuchenkę mam elektryczną, no to jeden obiad dziennie i owsianka. Codziennie pranie. No i najwyższy miałam 450 zł za 2 mce
u nas w mieszkaniu wychodzi 200zł na 2 miesiące, tv chodzi tylko wieczorami, radio prawie wcale, laptop non stop, żarówki energooszczędne, pralka co drugi dzień i co dzień zmywarka, parę razy w tygodniu toster i to wszystko

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
No tak mi w życiu się udała, Dawcio faktycznie świetnie potrafi opiekować się małym. Zresztą ta nasza Pietruzeczka to taka maskotka rodzinna taki pieszczoch, do dzisiaj dziękuję w modlitwach, że on jest,bo już traciłam nadzieje na drugie dziecko, bardzo chciałam żeby Dawcio miał brata, co on sam bardzo chciał, I mówię wam wkurzał0 mnie to jak pytali co niektórzy jakiej płci chciała bym dziecko (jak by to odemnie zależało) i jak mówiłam że chłopca to padały stwierdzenia przecież mam już, z dziewczynki większy pożytek, jeszcze się złoszczę jak sobie to przypomnę.
A swoją drogą marzę gdzieś w głębi duszy, żeby mieć może jeszcze córeczkę, ale kto wie.
ehh mnie też aż skręcało, jak słyszałam że teraz to by się dziewczynka przydała

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Nadrobione ufff
Byliśmy wczoraj na romantycznej kolacji i było super
Mąż mnie pochwalił bo tylko 10razy rzuciłam tekstem"ciekawe co robi mój słodki Leoś", w końcu mieliśmy czas dla siebie, obgadaliśmy sprawy na przyszłość tzn że będziemy się budować i w ogóle było super. Jeszcze nigdy nie byłam w knajpie na takim poziomie sami zagraniczni tam siedzieli tylko my po polsku nadawaliśmy a jedzenie pyszne
super takie wyjście, już nie pamiętam kiedy nam się zdarzyło

Cytat:
Czy wasze dzieci też tak plują? Od kilku dni to główna rozrywka leona i już ma całą buźkę czerwoną zwykłe kremy nie działają
pluje i to ostro, jak nie założę śliniaka to jest zaraz do przebrania

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
ja robiłam, ale moje mleko było w miseczce z gorącą wodą, rozpuściło się

Mamy problem z kupką, a raczej jej brakiem, bo Emilka ma zatwardzenie. Podałam jej ok 3,5ml Lactulose Mip. Snow, Ty podawałaś duphalac, w jakich ilościach? Jeju jak ona strasznie się pręży i płacze, piszczy przy tym okropnie już nie wiem jak mam jej pomóc
bidulka
czopek próbowałaś? a jabłuszko?

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:12   #932
agusiowata
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
No noj sie tam troche czolga, ale siadac nie siada.W sumie jeszcze ma troche czasau, ale slysze coagle glupie teksty, nie bede pisac od kogo"on juz powiniem siadac"
Mnie nikt tak nie mówi, za to często słyszę pyt, czy siedzi. Wczoraj byliśmy u lekarza. Pielęgniarka mówi, by go posadzić na tej wadzę tak by siedział. A my, on nie siedzi.
Stary 2014-03-26, 09:14   #933
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Ten jogurt grecki, który kiedyś jadłam (ojjj dobra, do ciasta użyłam) był zdecydowanie słodszy niż jogurt naturalny. I gęsty bardzo.
Hmm... Te co ja kupuję nie są ani trochę słodkie
Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Natala - znalazlam takkaszke Zdrowy Brzuszek Ninima tj kaszka bezmleczna i mimo ze Matal pusze ze ma jakies pochodne cukru to chyba kupie bo wybor bezmlecznych bezcukru ograniczony.. eh oczywiscie wczoraj na szybko przejrzalam etykiety na necie i rzucilo mi sie w oczy bez cukru
Hmm... Czy tylko ja robię kaszki na kleikach? Skończyła mi się kaszka jaglana i teraz robię po prostu Julkowi kaszkę dając 100ml mm + 2 łyżki kleiku ryżowego. Czasem dodam jeszcze trochę jabłuszka i kaszka jak ta lala A jaka zdrowa... Bez zbędnych dodatków
Cytat:
Czy któraś z Was robiła kleik ryżowy albo kukurydziany na swoim mleku? rozpuści się to?
Ja wczoraj robiłam ryżowy i jeśli chcesz podać łyżeczką to słabo... Robi się całkiem płynne po chwili, więc w takim wypadku albo podajesz z butelki albo robisz na mm...
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
No właśnie, jeszcze bukiet dla mnie - to dopiero będzie. Chyba wypadałoby mieć najpierw suknię i ogarnąć jakie na pewno będą dekoracje i motyw przewodni, nie ?
Ja też miałam problem z wyborem bukietu. W końcu padło na taki

Kurczę tak się zastanawiam czy tylko ja mam ciągle 2 pobudki nocne na karmienie? W ogóle wydaje mi się że Julek jakoś sporo je... Zazwyczaj wygląda to tak:

8 kp (tutaj często tylko trochę pociumka)
10 - jabłuszko (nie popija)
12 - kp
14 - obiadek
16-17 - kp
19 - kaszka na 100 ml mm
20 - kp
2 - kp
5 - kp

Kurczę jakoś dużo tego... Ale w ciągu dnia to kp jest chyba tylko tak na popicie. Nie pije bezpośrednio po posiłkach tylko właśnie po czasie chce mu się pić i zazwyczaj ciumka 4-5 min i koniec...
Stary 2014-03-26, 09:18   #934
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
jejciu 5 miesiecy i dopiero kryzys ..,szceściara

a karmi próbowałaś pić na niektórych działa
ale widze ze tu bedzie problem jak u papużki zeby mały w ogóle chciał z butli pić mm...a twoje z butli pił be zproblemu....może nan mu nie podeszło....może być i tak że trzeba spróbować inne mleko

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

to powinno byc na 1 stronie już daaaaaaaaaaawqwwwwwwwwwww wnoooooooo oi to jeszcze na zcerwono
U nas nan było pierwsze mleko, jakie Adaś dostał. Nie chciał pić, za to na bebilon się rzuca wręcz.
Drogie te nasze dziecko, mleko droższe, pampersy orginalne, balsam specjalistyczny.
Stary 2014-03-26, 09:19   #935
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć

a gdzie ta promocja?W jakimś duzym sklepie?
Widziałam jakiś czas temu w Auchan, cena różniła się minimalnie od ceny kubka lovi (jakoś 2-3zł). To były takie zestawy:
http://allegro.pl/kubek-360-210ml-9m...066484569.html
Teraz żałuję, że nie kupiłam....

A co do zestawu ciuszków, to dopiero jestem na kompie i podejrzałam. Wg mnie zdecydowanie ostatni
Stary 2014-03-26, 09:19   #936
kaska87
Zakorzenienie

ja miałam taki bukiet

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:22   #937
gorgulek
Zakorzenienie

U nas pobudka 5.15 pospał niedawno przy cycu i to wsio

A za prąd to u nas 170 zł na miesiąc

Motylku, ja myślałam, że to ja guru Twoje żart

Objadłam się jaglanką ale coś mi mało chyba
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:22   #938
teacherka
Zakorzenienie

Pszczoua, to nie iwem, może jakiś kiepski miałam ten jogurt... chyba z Lidla to był.
Ja karmię jeszcze częśćiej, więc spoko. dziś pierwsza taka spokojna nocka, normalnie jest u nas mniej więcej tak:
6 - kp
9- kp
11- kp
13 - kp
15- kp
17 - kp
19- kp
tu czasem pośpi trochę, choć ostatnio nie
23 - 24 - kp
1-2 kp
4-5 kp

To wychodzi z 10 razy. Czasem ma przerwy trzygodzinne. U nas na razie rozszerzanie diety raczkuje więc nie zastępuje żadnego karmienia niestety....

Kuuuurde próbuję złapać siuśki do badania i już 2 razy poleciało dołem. ;/ Nigdy dotąd mi się to nie zdarzyło... :/
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:23   #939
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
alez mi sie dzis zyc chce mala pospala jeszcze godzine to i ja:P teraz lezymy w wyrku i czekamy az tz przyniesie sniadanie do lozka :p
hehehe
Sent from my GT-S5830i using Wizaz Forum mobile app
takim to się powodzi

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
stary mnie bierze do Czech do restauracji, gdzie zapodał pierścień
ej zazdroszczę!

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Hmm... Czy tylko ja robię kaszki na kleikach? Skończyła mi się kaszka jaglana i teraz robię po prostu Julkowi kaszkę dając 100ml mm + 2 łyżki kleiku ryżowego. Czasem dodam jeszcze trochę jabłuszka i kaszka jak ta lala A jaka zdrowa... Bez zbędnych dodatków

Kurczę tak się zastanawiam czy tylko ja mam ciągle 2 pobudki nocne na karmienie? W ogóle wydaje mi się że Julek jakoś sporo je... Zazwyczaj wygląda to tak:

8 kp (tutaj często tylko trochę pociumka)
10 - jabłuszko (nie popija)
12 - kp
14 - obiadek
16-17 - kp
19 - kaszka na 100 ml mm
20 - kp
2 - kp
5 - kp

Kurczę jakoś dużo tego... Ale w ciągu dnia to kp jest chyba tylko tak na popicie. Nie pije bezpośrednio po posiłkach tylko właśnie po czasie chce mu się pić i zazwyczaj ciumka 4-5 min i koniec...
mój starszy też jadał tylko kleiki, kaszek nie chciał, a Miłkowi daję jaglankę z holle, wg mnie smaczniejsza a też bez zbędnych dodatków

ja też mam 2 albo 3 pobudki nocne na karmienie, no i jeszcze kilka z innych powodów
u nas z reguły jest tak>
7.30-8 kp
10-10.30 troszkę kaszki glutenowej i kp
13-13.30 warzywo (maksymalnie pół małego słoiczka) i kp
16-16.30 kp
18 kaszka jaglana na gęsto na 100ml wody
po 19 kp
ok. 23, 3 a czasem i 5 kp

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:25   #940
kaska87
Zakorzenienie

moje dziecko pełza na brzuchu, czasem na głowie a największa frajda to leżenia na panelach

Stary 2014-03-26, 09:28   #941
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Pszczoua, to nie iwem, może jakiś kiepski miałam ten jogurt... chyba z Lidla to był.
Ja karmię jeszcze częśćiej, więc spoko. dziś pierwsza taka spokojna nocka, normalnie jest u nas mniej więcej tak:
6 - kp
9- kp
11- kp
13 - kp
15- kp
17 - kp
19- kp
23 - 24 - kp
1-2 kp
4-5 kp

To wychodzi z 10 razy. Czasem ma przerwy trzygodzinne. U nas na razie rozszerzanie diety raczkuje więc nie zastępuje żadnego karmienia niestety....
my podobnie mamy, moze o 1-2 karmienia miej. w jednym, zwykle ok 17, jeszcze daje łyzeczka kaszke ale jeszcze nie zdarzylo sie by pogardzila cycem.

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

wstretna mama nie podchodzila do marudy przez 10 min to maruda zasnela w bujaczku...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:29   #942
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
6 - kp
9- kp
11- kp
13 - kp
15- kp
17 - kp
19- kp
23 - 24 - kp
1-2 kp
4-5 kp

Kuuuurde próbuję złapać siuśki do badania i już 2 razy poleciało dołem. ;/ Nigdy dotąd mi się to nie zdarzyło... :/
Hmm najlepszy wg mnie jest jogurt bałkański (taki z gościem z wąsami na opakowaniu ) Zanim zaczęłam rozszerzać dietę Julek też tak często jadł ale myślałam że po wprowadzeniu bardziej sycących posiłków się to zmieni... No nic, dobrze wiedzieć że nie jestem sama

Powodzenia w łapaniu siuśków
Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
takim to się powodzi

ej zazdroszczę!

mój starszy też jadał tylko kleiki, kaszek nie chciał, a Miłkowi daję jaglankę z holle, wg mnie smaczniejsza a też bez zbędnych dodatków

ja też mam 2 albo 3 pobudki nocne na karmienie, no i jeszcze kilka z innych powodów
u nas z reguły jest tak>
7.30-8 kp
10-10.30 troszkę kaszki glutenowej i kp
13-13.30 warzywo (maksymalnie pół małego słoiczka) i kp
16-16.30 kp
18 kaszka jaglana na gęsto na 100ml wody
po 19 kp
ok. 23, 3 a czasem i 5 kp
O, to u was też często... A co do kleików to Julkowi bardziej smakują niż kaszka jaglana, więc póki co odpuszczam ją sobie
Stary 2014-03-26, 09:31   #943
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
moje dziecko pełza na brzuchu, czasem na głowie a największa frajda to leżenia na panelach
Mój lubi lizać płytki w kuchni
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:33   #944
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
ja nie daję jeszcze chrupek, podobno od 8 miesiąca
i niech mi ktoś przetłumaczy po co je dawać?jest w nich coś wartościowego?czy po to,żeby dziecko nauczyć "gryźć i memłać"?

ja płacę 130 na miesiąc, tv chodzi tylko jak małż w domu, za to komp prawie cały dzień
nigdy nie zostawiam włączonego światła tam gdzie mnie nie ma
podobno od 8 skad takie info? nie wiem po co po za tym że jest chwila spokoju ( napewno uczy gryźć), ja generalnie nie daje

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość

a co w niej zdrowego kleik ryżowy? to raczej zapychacz w tej kaszce o której pisze jest 5 zbóż pszenica, jęczmień, żyto, kukurydza, owies czyli zdrowe węglowodany i błonnik itd i szansa że dziecko później będzie lubić tego typu rzeczy jak owsianka

naszło mnie na zdjęcia

Filip wstał po 1.5 drzemce na kanapie... WOW nie zdarza mu się w domu tyle spać z rana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 24.jpg (82,2 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 80.jpg (72,3 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 91.jpg (68,7 KB, 13 załadowań)
Stary 2014-03-26, 09:35   #945
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
mój za to odsłania koc by zjadać dywan- bo mamy taki włochaty

Stary 2014-03-26, 09:37   #946
doughnut_agg
Zadomowienie

mialam pocytowane i wywalilo mnie z aplikacji
MAHARET : moja ma jedna drzemke 2-3 godz, chyba, ze wyjde na spacer to kimnie sie z gora 15min

Cytat:
Czy wasze dzieci też tak plują? Od kilku dni to główna rozrywka leona i już ma całą buźkę czerwoną zwykłe kremy nie działają
Pewnie, ze pluje, robi prrr i rozne cuda ze slina i tez mamy buzke czerwone .ja moje smaruje kremem bambino i czasem schodzi.

Szykujemy sie na wizyte "bioderkowa" mam nadzieje, ze to ostatnia.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
mój za to odsłania koc by zjadać dywan- bo mamy taki włochaty
Moja lubi lizac rece i przescieradlo

Dopiszesz mnie na pierwsza strone ?

doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:40   #947
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
od razu wypchała
zaciśnij jej pośladki. wypycha bo to odruch obronny.

karolson ale Ci dobrze, zazdroszcze tej drzemki, mój spał od 6 rano pół godziny. a teraz siedzi mi na kolanach, wyciaga rece i klepie mnie po buzi.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:41   #948
czaszka_
Zakorzenienie

eeee...post mi uciekl?:/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 06fdec4b68.jpg (55,5 KB, 3 załadowań)

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

Edytowane przez czaszka_
Czas edycji: 2014-03-26 o 21:55
czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:41   #949
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
Dopiszesz mnie na pierwsza strone ?.
pewnie podaj tylko:
-planowa data porodu
-data porodu
-Twoje imię wiek
-waga i długość Julci
-czy poród sn czy cc

Stary 2014-03-26, 09:43   #950
teacherka
Zakorzenienie

Pszczoua, Monia

U nas dłuższa przerwa między kp zdarza sie ewentualnie wtedy gdy Mała śpi na spacerze.... A tak to naprawdę, 2-2,5, sporadycznie 3 godziny przerwy (tzn. od początku do początku karmienia). I czasem je 10 minut a czasem 20, wieczorem i w nocy po 30... A spdła z 75 na 50 centyl.

Poddałam się, poszły 3 woreczki i nic Odparzenie się za to pojawiło. Najgorzej, że widze, że jakieś takie mętne te śiuśki, boję się czy nie ma jakiejś infekcji

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Zuzka dostała chrupka kukurydzianego 2 razy.

Na osesku jest napisane, że po 5 miesiącu kasza i mąka kukurydziana są już dozwolone. No to chyba nie zaszkodzi... A radochę miała ogromną.
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:46   #951
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Próbowałaś przytrzymać chwile?
tak, próbowałam, ale strasznie się prężyła i płakała
Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
bidulka
czopek próbowałaś? a jabłuszko?
tak, tak i jeszcze wczoraj śliwkę podałam
Cytat:
ja miałam taki bukiet
piękny bukiet
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
hehe sam sobie rozszerza dietę
Stary 2014-03-26, 09:46   #952
karolson
Zakorzenienie

teacherka pszczoua - Wy strasznie często karmicie.współczuje i szanuje jednocześnie.

Filip je max 6 razy na dobę w dzien co 3-5 h w nocy jedna pobudka, a ja tu się biczuje że mu nawet w nocy brzuszek nie odpoczywa od jedzenia
Stary 2014-03-26, 09:47   #953
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
pewnie podaj tylko:
-planowa data porodu
-data porodu
-Twoje imię wiek
-waga i długość Julci
-czy poród sn czy cc
- 17.09.
- 01.09.
-Agnieszka, 21 l.
- 2500g, 50 cm
- sn

Dzieki

Cytat:
Pszczoua, Monia

U nas dłuższa przerwa między kp zdarza sie ewentualnie wtedy gdy Mała śpi na spacerze.... A tak to naprawdę, 2-2,5, sporadycznie 3 godziny przerwy (tzn. od początku do początku karmienia). I czasem je 10 minut a czasem 20, wieczorem i w nocy po 30... A spdła z 75 na 50 centyl.

Poddałam się, poszły 3 woreczki i nic Odparzenie się za to pojawiło. Najgorzej, że widze, że jakieś takie mętne te śiuśki, boję się czy nie ma jakiejś infekcji

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Zuzka dostała chrupka kukurydzianego 2 razy.

Na osesku jest napisane, że po 5 miesiącu kasza i mąka kukurydziana są już dozwolone. No to chyba nie zaszkodzi... A radochę miała ogromną.
Ja swojej siuski lapie bezposrednio do pojemnika, tak mi latwiej

doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:48   #954
misia332
Zakorzenienie

moje dziecko jest zadowolone.... jak stoję i robię z siebie głupka.... tak to jeczy.

Stary 2014-03-26, 09:48   #955
matallewar
Zakorzenienie

Motyl a po co dawać kaszkę ryżową i kukurydzianą?

Chrupki (bez soli!) to taka kaszka kukurydziana, ale dziecko uczy się gryźć i przełykać kawałki większe. Więc dla mnie jest sens. Poza tym lubi

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:48   #956
kaska87
Zakorzenienie

dobra spadam, jak wrócę to ogarnę tą listę, bo 100 mamuś tu na pewno się nie udziela trzeba zaginione odjąć

Stary 2014-03-26, 09:49   #957
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Kornel ma temperature nie wiem skad, nie ma kaszlu, kataru nic, trochę jeczał pod wieczór, ale był zmeczony, ma 38 stopni. Zjadł normalnie 170 ml kaszki i zasnął z czopkiem w pupie.
Moze zeby
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:50   #958
LaLoca
Zakorzenienie

Witam z rańca. My jak zwykle pospałyśmy do 9 pytała któraś wczoraj jak przedłużyć sen dziecku. Maja zwykle budzi się około 6 i wtedy biorę ją do siebie i przystawiam do piersi i tak sobie śpimy rzuca się, kręci i wierci, ale w końcu zasypia, a jak nie, to biore ją na chwilę na ręce i pobujam parę razy i śpi dalej a ja z nią

Katarek ma moja mysia odciągam i nawilżam, ale nie znosi tego i ryk jest niesamowity. Mam nadzieje, że nie rozwinie się z tego nic złego

A najważniejsze! Majusia kończy właśnie pół roczku !!!! kiedy to zleciało a ja nadal KP Kto by pomyślał, że się uda rozbujać, a jednak... w K. aktualne zdjęcia
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:50   #959
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
nieee, mięso już dostaje jakis czas, tylko to co zblendowałam(może kiepski blender) miałe takie grudki, boje się i przecieram razem z moimi warzywami

ale dał radę?

daj znać po

naprawdę mam kiepski blender, te kawałki spore zostają warzyw

hehe

ja warzywa gotowałąm na parze jednego dnia, blendowałam, pommroziłam porcje i tylko wujmuję z zamrażarki, nei ogarnęłabym codziennego gotowania, pomijając fakt, że by mnie coś trafiło tak samo zrobiłam z mięsem
No fakt, moze byc jakis kiepski blender.Ile ma W?
Ja mialam taki 150 w i byl do doopy nie dalo sie nim nic zrobic.A teraz kupila taki 700 w i ma 4 nozyki i wszystko ladnie ciacha.Tylko drogi byl
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:50   #960
misia332
Zakorzenienie

jaika u nas jak czopek nie pomagał, to moja mama mydełko włożyła... ja wyszłam z pokoju.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości