Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-25, 21:22   #871
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Dziewczyny, śliczne dzięki za komentarze

Madziuchna, no, musiałam jeszcze nie doczytać. A na jakiej zasadzie mieliście to zorganizowane? Jakaś firma to ogarnęła?
Stary 2014-03-25, 21:32   #872
ewacia85
Wtajemniczenie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
my 1 kwietnia mamy wizyte u kardiologa
a my 9 maja
Cytat:
Pytanie.Ile drzemek maja wasze dzieci w ciagu dnia i jak dlugo one trwaja?
ostatnio 2 czasem 3
pierwsza 8-10 potem ok13/14-15 i trzecia ok 17-17-30 ale przeważnie sa dwie
Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
dziewczcia yna, aż się ZAGOTOWAŁAMmuszę się wygadać
odwiedziła mnie dzisiaj teściowa, miałam właśnie małemu dawać jabłuszko, ale ona zaproponowała, że to zrobi a ja żebym sobie coś tam w domu zrobiła, no dobra. Ja za sprzątanie się wzięłam a babcia za karmienie. Ja patrzę pomiędzy odkurzaniem a myciem naczyń, a szanowna mamusia każdą łyżeczkę przed podaniem małemu bierze do ust i oblizuje!!!!!!! To żeśmy sobie pogadały, chyba się obraziła,bo jak odchodziła to rzuciła tylko zimne do widzenia. Przesadziłam , chyba nie. nie wiem czy mówić mężowi, nie chcę robić draki

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Motylku wybrałabym 2 lub 6

Isabelle aż mnie cofnęło.

Dziewczyny, pamiętacie jak pisałam o tej 8 m-cznej dziewczynce co jej mama mieliła w buzi sękacza i dawała jeść? Mała ma właśnie rok i już popsute zęby
ja mam fioła na punkcie zębów a adiemu jeszcze całe jedynki nie wyszły jak już były zajęte próchnica i jak miał cos ponad roczek to już dentyste odwidzałam żeby się radzić
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Nadrabianie idzie mi powoli - na razie mam do powiedzenia tyle, że zniechęciłyście mnie do tej fontanny czekoladowej. Może i słusznie

Oglądam na TLC program o sukniach ślubnych i się jaram

Vea, te sorbety to to:
http://www.chococream.pl/wedding-ice-bar.html

Ja mam jeszcze ogromną ochotę na to:
http://www.chococream.pl/tort_babeczkowy.html
Tzn samą podświetlana paterę, bo sama zrobiłabym lepsze babeczki niż te na zdjęciu

Podczas buszowania po inspiracjach znalazłam coś, co mi się spodobało. Dekoratorka, która się wystawiała na targach też takie coś oferowała. Chodzi o lampiony. Tylko był problem, bo kobieta ich nie wypożycza, mogę ewentualnie wykupić u niej cały pakiet - a wolę robić po swojemu. Przynajmniej część
No a żeby kupować samemu, to masakra. Ze stówę taki jeden lampion.
Dziś byliśmy na obiedzie w knajpie mojego wujasa i okazało się, że on ma tego mnóstwo na stanie Także coś wymarzonego do ogrodu (o ile nie będzie padać), na hol czy na stoły.
normalnie nei mogę sie doczekać twojego wesela to bedzie wydarzenie

miałam coś pisać ale mi wyleciało jakos tak wysżło że sebka wykapałam wcesniej i po kąpieli dałam mu kaszke...myślałam że po kaszce jeszcze cycem popije i pójdzie spać jak zwykle bezproblemowo ale miał wywalone na cyca i zabawa mu w głowie ju,z więcej tak nie robie no ale po kilku przewrotach na boczki, dawaniu rączki do tzymania kizianiu zasnał.
adi też mi wymyślał że głodny i chce parówke wiec mu robiłam a ten piernik tylko petekstu szukał zeby wyjść z łóżka i nie zamierzał nic jesć ....wkurzyłam się na niego i nie przeczytałam mu bajki na dobranoc...wrednia ze mnie
ale pomodił się słowami....dobry jezu kładę się spąć nic mi się złego nie może stać , mam na obronę anioła różanego(powinno byc znak krzyża twego)/ uwielbiam go i te teksty
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 21:36   #873
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Oj to nazwisko jest dość popularne w moich okolicach a Natalka ode mnie ma moje panieńskie nazwisko bo to córka od brata A ja nie dostałam żadnego pudełka z szpitalu może dlatego, że było wtedy bardzo dużo dzieci i zabrakło?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
też nie dostałam

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
łał ty izraelito, dobra jesteś:P
fakt, dobre to

Cytat:
czyli mięsko też na parze robiłaś?Mam gołąbka i muszę z nim coś zrobić.
mięso gotowałam zblendowałam, do foliówek wrzuciłam porcej, na wadze każda i zamroziłam
na razie mam swojego królika i kurę, na gołąbki czekam

właśnie, kiedy żółtko mogę dawać
Stary 2014-03-25, 22:12   #874
rusałka_1
Zakorzenienie

ladan współczuje płaczu Julci

dziekujemy za zyczenia zdrowia

u nas kiepsko. mały na drzemce pospał 15 min i obudził sie z płaczem. pozniej usypiałam go od 20.00 około godziny. niestety juz sie obudził z zatkanym noskiem i okrpnym płaczem
moje biedactwo.
jutro postaram sie go do pediatry zapisac,

passion dzieki za rady dot. inhalacji. po ostatnim katarze zaopatrzylismy sie w nebulizator

dobranoc
mam nadzieje ze mój Jasiek cokolwiek popśpi

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 22:30   #875
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Madziuchna, no, musiałam jeszcze nie doczytać. A na jakiej zasadzie mieliście to zorganizowane? Jakaś firma to ogarnęła?
wynajęliśmy firmę. Przyjechały dwie ładne i miłe dziewczyny z wielkim barem kawowym, ekspresami, filiżankami, spodeczkami itd. Oczywiście, firmowa, dobra kawa. Parzyły od 18 do 2 w nocy i wzięły za to 1200 zł. Do wyboru mieliśmy tradycyjne kawy - espresso,cappuccino, caffe latte itp. plus dwie wybrane przeze mnie z całej listy - tzw. smakowe. Pięknie podawane - ja wybrałam akurat z miętą, a druga z pomarańczą i cynamonem Oczywiście, spróbowałam tylko jednej, bo nie było czasu

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
miałam coś pisać ale mi wyleciało jakos tak wysżło że sebka wykapałam wcesniej i po kąpieli dałam mu kaszke...myślałam że po kaszce jeszcze cycem popije i pójdzie spać jak zwykle bezproblemowo ale miał wywalone na cyca i zabawa mu w głowie ju,z więcej tak nie robie no ale po kilku przewrotach na boczki, dawaniu rączki do tzymania kizianiu zasnał.
adi też mi wymyślał że głodny i chce parówke wiec mu robiłam a ten piernik tylko petekstu szukał zeby wyjść z łóżka i nie zamierzał nic jesć ....wkurzyłam się na niego i nie przeczytałam mu bajki na dobranoc...wrednia ze mnie
ale pomodił się słowami....dobry jezu kładę się spąć nic mi się złego nie może stać , mam na obronę anioła różanego(powinno byc znak krzyża twego)/ uwielbiam go i te teksty
oj, mamuśka
Adi jest bezbłędny!

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
też nie dostałam

fakt, dobre to

mięso gotowałam zblendowałam, do foliówek wrzuciłam porcej, na wadze każda i zamroziłam
na razie mam swojego królika i kurę, na gołąbki czekam

właśnie, kiedy żółtko mogę dawać
ja w poniedziałek zaczęłam

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 22:38   #876
angelikada
Wtajemniczenie

Smile Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
dziewczyna, aż się ZAGOTOWAŁAMmuszę się wygadać
odwiedziła mnie dzisiaj teściowa, miałam właśnie małemu dawać jabłuszko, ale ona zaproponowała, że to zrobi a ja żebym sobie coś tam w domu zrobiła, no dobra. Ja za sprzątanie się wzięłam a babcia za karmienie. Ja patrzę pomiędzy odkurzaniem a myciem naczyń, a szanowna mamusia każdą łyżeczkę przed podaniem małemu bierze do ust i oblizuje!!!!!!! To żeśmy sobie pogadały, chyba się obraziła,bo jak odchodziła to rzuciła tylko zimne do widzenia. Przesadziłam , chyba nie. nie wiem czy mówić mężowi, nie chcę robić draki
Fuuuu
Stary 2014-03-25, 22:48   #877
kaska87
Zakorzenienie

jestem od Was uzależniona
Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
a nie wyciąga brodawki i nie robi pierdziochów na cycu
mój tak robił
Cytat:
Kaśka a Miki ostatnio miał tę stylówkę z beżowymi spodniami, ja takie najbardziej lubię. Takie stonowane. Chociaż np. stonowane spodnie+kolorowa bluzka to też super i też lubię

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
kochana, on się zbiera do raczkowania, naprawdę daruj sobie ten narożnik bo może być nieciekawie
a na samych puzzlach też mu źle? bo maty lada chwila i tak już pewnie nie będziesz używać
serio? bo mój też tak robi dzisiaj nawet jedna nóżkę do przodu dał
Cytat:
danonki podobno są od 3-go roku życia

Cytat:
się wtrace
możesz i na wodzie i na mm.
producent w ramach ekspozycji zaleca jedna łyżeczkę, więc jeśli bedziesz podwajać porcję to ja bym dała 2 łyżeczki. ale to tylko moje zdanie
dziękuję Guru

Cytat:
o masakra!
ja byłam w piątek z Marysią na kontroli i nadal wszystkie zdrowiutkie

nadrobiłam

jutro moze wreszcie zaszczepię Hanię ciekawe ile waży...
juhuuuu powodzenia na szczepieniu
będziecie w końcu na pneum szczepić?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 22:49   #878
gorgulek
Zakorzenienie

Natala za szczepienie i wage Hani.

Rusalko dla Jasia i oby nocka byla przespana
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 22:54   #879
czaszka_
Zakorzenienie

heja
witam sie i lece nadrabiac bo widze ze mam az 10 stron do poczytania

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 22:58   #880
Madziuchna27
Zakorzenienie

o w pytkę! ale się chłopak zmienił!
http://www.pudelek.pl/artykul/65210/...koszulki_foto/

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 23:06   #881
kama1987
Rozeznanie

Hej

Mam nadzieję że Zuzi szybko przejdzie bo normalnie nie mogę słuchać jak kaszle
Dziewczyny, jeśli dziecko nie ma gorączki,ale kicha i kaszle i ma antybiotyk to mogę z małą wyjść na spacer??Bo wychodzę ale niewiem czy dobrze robię

Jutro wizyta u kardiologa, ciekawe czego się dowiem

Cześć Isabell

kasiuni_a fajny opis, przypomniał mi się mój poród...

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość

albo wy macie tolerancyjnych i nie wymagających meżów ostatnio jak zrobiłam pulpety w sosie koperkowym to tz przyszedł i widzi że sie ziemnaki gotuja i wyciąga talerz ,bierze chochle i zaczął sobie nakładac bo myslał ż eto zupa na pierwsze a akurat wtedy sobie zupe darowalam
u nas przeważnie 1 danie, albo zupa albo drugie Jak mi się nie chce robić albo nie mam weny to robię zupę, TZ nie narzeka. On i tak wszystkie zupy, oprócz rosołu je z bułkami.

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Ja zawsze blenduje mieso i nieprzecieram przez sitko. Nawt na to nie wpadlam. A blendera super niemam.. teraz nawet celowo nierobie juz tak gladkiej masy tylko zostawiam male grudki jak w zupce sloiczkowej po 6 mcu. Fikip tez je w lezaczku i odwidzialo mi sie kupowanie krzeselka tym bardziej jak patrzylam w smyku i ikei to ledwo by sie do ich miescil juz teraz
ja też nie przecieram przez sitko, nigdy tak nie robiłam.
Zuzia je w foteliku, ja mam krzesełko i będę używać, bo moje dziecko jak je to jedzenie jest wszędzie, ostatnio nawet w skarpetkach mimo śliniaka takiego ceratkowego do kolan

Cytat:
w niedzielę idziemy na imprezę rodzinną, a to akurat ta strona rodziny, gdzie sami chłopcy się rodzą od pokoleń, ja i Tuśka to ewenementy no i chciałabym ją ładnie ubrać (o ile obiektywnie rzecz biorąc te rzeczy są ładne:P ).

Który zestaw wybrać?
to futerko to w sumie opcjonalnie, zależy od pogody.
A jeśli dżinsową kiecę to które rajstopki?
Mi się najbardziej ta ostatnia podoba

Cytat:
1 drzemka jest ok. 11 trwa różnie od 30 min-2 godz, 2 jest albo jej nie ma, ok. 16 i trwa przeważnie 15-20 min.

Cytat:
Aaa i poukładałam wszystko ładnie przy tych porządkach to Wam pokażę jak jej się ciuchy na wieszakach rozrosły. I ogólnie róż ewoluował niektóre wprawdzie to prezenty
I krokusik mi dzisiaj ładnie zakwitł
Dużo ma ciuchów, tak jak Zuzka Normalnie więcej ode mnie,
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 23:07   #882
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

ja zawsze tak zaspiam

zestaw 3 lub 6

Jasiek się chyba wczoraj przeziębił Katar leje mu się z noska i co chwilę kicha zła na siebie jestem, bo tak uważałam żeby go nie przegrzac że wczortaj go chyba za lekko ubrałam i stąd nieszczęscie.
a ta pogoda taka do d...y! co chwilę słońce deszcz, nei wiadomo jak się ubrać

Pogrubione - ja też, ale dziś wyjatkowo zimno w mieszkaniu było i nie wystarczyły dwa przytulaki po bokach, cycuś zmarznięty był...

Biedaczek... zdróweczka
Moja z kolei coś pokasłuje

Cytat:
OH MY GOD!!!

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
A męcz sobie do upojenia
A księdza po prostu warto zapytać, może się okaże, że to żaden problem, albo zgodzi się nie w "chrzcielną" niedzielę ochrzcić

Jaśko mi śpi już prawie godzinę

Moja spała prawie 2, a i tak teraz ladnie śpi choć miała przebudzenia lekkie bo jej niewygodnie było...

Cytat:
spokojnie, nie ma tu żadnego deadline'u, więc po prostu zrobicie to jak będzie to możliwe. bez spinki
Niby nie, ale już od mojej babci słyszałam, że najwyższa pora...
Zresztą, chciałabym mieć to z głowy.
I chciałam wykorzystać sukieneczkę

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Coś się w pogodzie porypało... za oknem gradobicie
U nas też było podobno, nie wiem, byłam zajęta, ale TŻ wracał akurat tdo domu.

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Dzięki za kciukasy, jutro napiszę jak po wizycie. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze z serduszkiem

2, 3 lub 6

Ostatnio dwie, i trwają różnie, czasem pół godziny, a czasem i połtorej h.

O kurde. Zabiłabym ;/

Dziękować Właśnie promotor zatwierdził mi pierwszy rozdział
Gratulacje
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 23:08   #883
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Hej

wyspała się od 17 do 20

za wizytę
oj tak słonko by się przydało,choć troszkę ,wtedy od razu człowiek inaczej funkcjonuje

nie lękaj się , wizażowe są niezastąpione !

u nas dynia to hit ! Michasiowi nie podeszła marchewka z ziemniakiem,dziś dodałam dynię i zajadał aż się uszy trzęsły
do słoiczków dodajesz wodę ? ja nigdy nie dodawałam

hmmm a ja ciągle rozkminiam czy chcę
chociaż jak spojrzę na to że nie kupuje dla jednego dziecka to faktycznie może warto zainwestować i rodzeństwo kiedyś skorzysta

oj tak ,wtedy to rzeba bedzie ganiac po całym pokoju,al spokojnie zabawka mysle ze tez sie beda nasze dzieci umialy dluzej zainteresowac

ubierz typowo jak dziewynke :sukieneczka ,rajstopki
z racji ze tam sami chlopcy niech wyglada jak dama

ale szafa wowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww www

na all
Kochana, ja na zachętę Zuzi rozrzedzałam, bo wiesz jaka ona jest. Ale dziś dopiero pod koniec dolałam troszkę wody, bo było zimne już. Smakowało Jutro i pojutrze podam chyba jeszcze marchew z ziemniakiem a potem marchew z dynią ze dwa dni. Potem chyba jeszcze jabłuszko z dynią potestujemy i wprowadzimy gluten... I co najmniej z tydzień-dwa nie wprowadzę innych smaków... Tak sobie myślę...

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
wiesz, że nigdy nie jadłam jogurtu greckiego ...
ma smak podobny do naturalnego ?

woda najlepsza

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Ten jogurt grecki, który kiedyś jadłam (ojjj dobra, do ciasta użyłam) był zdecydowanie słodszy niż jogurt naturalny. I gęsty bardzo.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
zęby

Miki zasnął u P. na rękach, trzymał go 20minut,żeby dobrze zasnął, odłożył go do łóżeczka i się rozpłakał strasznie, położyłam się z nim na łóżku to mnie głaskał, wtulał się i zasnął jak kamień... coś ostatnio tego wieczorem potrzebuje, synuś mamusi jak ja go kocham

spadam, dobranoc

Moja Zuzka to samo, tak się zaczęła przytulać że achhhh

Cytat:

ale dopajac piersią?
kp nie wpływa na ząbki, w sensie na próchnicę, o to mozesz więc być spokojna
http://dziecisawazne.pl/prochnica-a-karmienie-piersia/

wg mnie wodę jak najbardziej warto

pierwsza od 8.30/9-10
druga 12/14-14.30
trzecia 17/17.30-18

ale czad

nie rób sobie wyrzutów
o ciąży z Marysią dowiedziałam się koło 7 tygodnia, do tego czasu byłam na diecie, chodziłam na intensywny fitness... nic ciąży nie zaszkodziło.
o drugiej ciąży wiedziałam od razu, bardzo uważałam na siebie a i tak poroniłam
widocznie tak miało być, noszenie na pewnoe nie miała na to wpływu
Kochana, dziękuję Ci bardzo za dobre wieści zabkowe Martwiłam się tym bardzo. W takim razie powinnam np. przed kąpielą umyć jej zabki (no bo jednak w ciągu dnia dostaje też i coś innego niż pierś) a potem spokojnie dokarmić piersią?

Ja również bardzo cenię Twoją wiedzę i mądre odpowiedzi. Chyba za mało to okazywałam do tej pory. Dziekuje, jesteś moim Guru ;*
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 23:35   #884
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:

mnie wyszło 65h a i tak mam piersi już sporo mniejsze niż na początku, po kp znów się będę musiała wybrać
Cytat:

taaa ja mam 70 h...
to tez macie spory cyc
Cytat:
o masakra jaki miałam sen..
śniło mi się że poszłam z tż na jakąś syfiastą dyskotekę w obdrapanej kamienicy. tż pożyczył auto od ojca żebyśmy tam dojechali, Antka wzięliśmy ze sobą i spał na tylnim siedzeniu w gondoli.. No impreza trwa, byli tam chyba wszystcy ludzie jakich znam, nawet ci znajomi z którymi od dawna nie mam kontaku i nagle się ocknęłam gdzie jest moje dziecko ?! zaczełam pytać wszystkich co ja z nim zrobiłam , gdzie w ogole jest tż?! wybiegłam z tej dyskoteki, moja mama mówi że biegnie poszukać po okolicy. Ja pobiegłam do auta i patrzę a tam gondolka ale dziecka w środku nie ma no i mi zaświtało że przecież my już go wozimy w spacerówce, więc pobiegłam z powrotem pod dyskoteke i zauważyłam tą sapcerówkę , stała pod murem, pusta. tż nie odbiera telefonu... biegnę z powrotem pod auto, płacze, krzycze panikuje i naglę dostaje mmsa od Angelikady o treści- dziecko jest już bezpieczne w szpitalu, z dala od nieodpowiedzialnych i niekochających go rodziców, cud że żyje... na zdjęciach Antoś na torach pod kołami tramwaju, cały siny, nieprzytomny, blady a na drugim juz w szpitalu, pod kroplówką, cały poowijany bandażami.. obudziłam się cała mokra i od razu się poryczałam coś okropnego

ide się ogarniać i lece na spacer...
nadrobie Was później jak wroce
ale mialas sen
Cytat:
No noj sie tam troche czolga, ale siadac nie siada.W sumie jeszcze ma troche czasau, ale slysze coagle glupie teksty, nie bede pisac od kogo"on juz powiniem siadac"
Ty slyszysz ze juz powinien siadac a ja slysze odwrotnie od ciotki małża ze "jak to mozliwe ze ona juz tak glowe drze do gory" i np macha jej zabawką przed oczami w prawo i w lewo i Julka patrzy za tą zabawka i wyciaga raczki a ona "widzisz widzisz jaka ona jest strasznie mądra" tak mi sie smiac chcialo, te umiejetnosci to juz dzieco 3 miesieczne posiada
Cytat:

Poza tym, zeby je pozniej polozyc spac to nie
u nas to nie dziala jak poloze Julke pozniej to ona wstaje jeszcze wczesniej
Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
hej zawsze mozesz sprobowac dac mu mleko z kleikiem to moze pospi ci dluzej, ale niekoniecznie
moja na noc dostaje kaszke i potrafi spac do 9, a dzisiaj rekord bo az do 10
eeee tez tak chce!!!
ok juz nie narzekam bo mi przesypia noce, ale fajnie by bylo tak polezec do 10 w lozku
Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Co za koszmarny dzien, wlasnie sie dowiedziałam, ze moja kuzynka poroniła, a dzidzius miał sie urodzić pod koniec października

Stary 2014-03-25, 23:52   #885
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Zazwyczaj 3, w tym jedną długą i dwie krótkie

Cytat:
w niedzielę idziemy na imprezę rodzinną, a to akurat ta strona rodziny, gdzie sami chłopcy się rodzą od pokoleń, ja i Tuśka to ewenementy no i chciałabym ją ładnie ubrać (o ile obiektywnie rzecz biorąc te rzeczy są ładne:P ).

Który zestaw wybrać?
1, tak ślicznie, dziewczęco

Cytat:
zapomniałam powiedzieć "cześć"nowej koleżance- Isabell

hej Ladan

ja już wczoraj miałam w ręce zdrowy brzuszek z lipą, ale nie wiem, jeszcze miesiąc ekspozycji nam został
Szkoda, że cukier ma w składzie Bo jest pyszna, kiedyś kupowałam Edzikowi i podjadałam mu
Dobrze chociaż, że nie cukier cukier, ale jednak 3 substancje pochodne

Cytat:
DO bojatoja DUŻY TEN RACHUNEK, ja przy domu jednorodzinnym mam 109 zł
Ile??
Ja mam 350 zł co 2 miesiące... W mieszkaniu.

Cytat:
Ae mozna rownie dobrze wytrzec o miseczke, sloiczek..

A jak podgrzewacie jedzonko w sloiczkach, ja wkladam tylko do kubka z wrzatkiem sloik na troche i mieszam wtedy jest takie letnie, a to co sama robie niemrozone podgrzewam w garnuszku Fifkowym a mrozone zagotowuje i stygnie. Bo czesto tu widze dylematy czy dzieci sie nie poparzyly.
Ja w podgrzewaczu, a u kogoś w kubku z wrzątkiem

Cytat:
Ladan moze czop by pomogl bo pewnie zeby?!

Misia a u Was sa juz jakies zabki? Moze tempka od tego?

Ja tylko czekam az Filip sie obudzi z pierwszyn krzykiem i dostaje czopa..
U nas druga noc na przeciwbólowym A i tak popłakuje przez sen...

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, o co chodzi z tymi grudkami?????
Jezu, bo zaczęłam się martwić Raz, może dwa razy się zdarzyło, że do obiadku dodałam zastygniętej manny i były grudki Teraz dodaję jak jeszcze jest ciepła.
Ja nie wiem, jakaś panika się pojawiła
Moje dziecko je chrupki kukurydziane, słoiczki po 5 mcu z grudkami dostanie na dniach, nie ma co się tego bać

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 23:58   #886
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
się wtrace
możesz i na wodzie i na mm.
producent w ramach ekspozycji zaleca jedna łyżeczkę, więc jeśli bedziesz podwajać porcję to ja bym dała 2 łyżeczki. ale to tylko moje zdanie

o masakra!
ja byłam w piątek z Marysią na kontroli i nadal wszystkie zdrowiutkie

nadrobiłam

jutro moze wreszcie zaszczepię Hanię ciekawe ile waży...
Kciuki mocne za szczepienie

A mojego posta i pw nie widziałas??
Stary 2014-03-26, 00:01   #887
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnio narzekałam na pobudkę o 7:30, teraz zaczyna dzień ok 6

to nei było pocieszające
ja juz tez nie narzekam bo wtedy sie zawsze robi gorzej
Cytat:
ja się przyłączam do czaszki bo nasz dzień też zaczyna się o 5 a czasem nawet wcześnie. Leżymy w łóżku ze stosem zabawek ile się da, a jak się nie da to wstajemy
witam nową mamusie

a tak wlasnie wracajac do zabawek to ja dzis Julke rano oblozylam stosem a jedyne czym sie interesowala to moja komorka, pieluszka i wystająca metka z kołdry
Cytat:
Zainspirowana przez Cierpliwość, skleciłam opis porodu wyszło strasznie dużo, sorry
super opis
Cytat:
w ogóle mam taką ochotę na słodkie, że zaraz zwariuje a w domu tylko cukier macie pomysł jak zrobić coś słodkiego z niczego? jakieś proste ciasto albo cokolwiek?
kogiel mogiel?
Cytat:
u nas Julka sie budzi ok 5-6 rano i jak troche poszaleje z 1,5h to idzie jeszcze spac na godzinke i pozniej w ciagu dnia ma jeszcze 2 drzemki 30-40min
Cytat:
Aaa i poukładałam wszystko ładnie przy tych porządkach to Wam pokażę jak jej się ciuchy na wieszakach rozrosły. I ogólnie róż ewoluował niektóre wprawdzie to prezenty
I krokusik mi dzisiaj ładnie zakwitł
woow ale ciuchow i jaki porzadek
u nas tez bylo tyle łachow ale to co male schowalam i juz szafi swiecą pustkami
Cytat:
bleee
ale po co to ona wogole robila?

Stary 2014-03-26, 00:08   #888
angelikada
Wtajemniczenie

ANGEL bombowe te lampiony! Uwielbiam takie rzeczy

MOTYLKU dla mnie zestaw ostatni i ile malutka ma ciuchow!!!

LADAN
Stary 2014-03-26, 00:22   #889
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Płacze już 50 min non stop.
mam nadzieje ze juz wszystko ok i bedzie spac w nocy
Cytat:
ja dostałam za grudzień-luty, a poza tym dla mnie rachunki to nie zaskoczenie, bo sama spisuję z licznika, zrobiłam sobie formułkę w excelu i wiem co do grosza jaki będzie rachunek
=(((X*1,1115)+(X*1,1115)* 23%)+((X*0,4517)+(X*0,451 7)*23%))+17,15+75,92
co to za kulfony?
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Motylku wybrałabym 2 lub 6

Isabelle aż mnie cofnęło.

Dziewczyny, pamiętacie jak pisałam o tej 8 m-cznej dziewczynce co jej mama mieliła w buzi sękacza i dawała jeść? Mała ma właśnie rok i już popsute zęby
to pieknie ja mamusia urządzila
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Kornel ma temperature nie wiem skad, nie ma kaszlu, kataru nic, trochę jeczał pod wieczór, ale był zmeczony, ma 38 stopni. Zjadł normalnie 170 ml kaszki i zasnął z czopkiem w pupie.
tez obstawiam zębole
Cytat:
Nadrabianie idzie mi powoli - na razie mam do powiedzenia tyle, że zniechęciłyście mnie do tej fontanny czekoladowej. Może i słusznie

Oglądam na TLC program o sukniach ślubnych i się jaram

Vea, te sorbety to to:
http://www.chococream.pl/wedding-ice-bar.html

Ja mam jeszcze ogromną ochotę na to:
http://www.chococream.pl/tort_babeczkowy.html
Tzn samą podświetlana paterę, bo sama zrobiłabym lepsze babeczki niż te na zdjęciu

Podczas buszowania po inspiracjach znalazłam coś, co mi się spodobało. Dekoratorka, która się wystawiała na targach też takie coś oferowała. Chodzi o lampiony. Tylko był problem, bo kobieta ich nie wypożycza, mogę ewentualnie wykupić u niej cały pakiet - a wolę robić po swojemu. Przynajmniej część
No a żeby kupować samemu, to masakra. Ze stówę taki jeden lampion.
Dziś byliśmy na obiedzie w knajpie mojego wujasa i okazało się, że on ma tego mnóstwo na stanie Także coś wymarzonego do ogrodu (o ile nie będzie padać), na hol czy na stoły.
fajnie te lampiony
te z kwiatami mi sie nie podobaja ale te ze swiecami super
te sorbety na upaly moją sie sprawdzic super, sama bym takie cos teraz zjadla mniammm
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
ladan współczuje płaczu Julci

dziekujemy za zyczenia zdrowia

u nas kiepsko. mały na drzemce pospał 15 min i obudził sie z płaczem. pozniej usypiałam go od 20.00 około godziny. niestety juz sie obudził z zatkanym noskiem i okrpnym płaczem
moje biedactwo.
jutro postaram sie go do pediatry zapisac,

passion dzieki za rady dot. inhalacji. po ostatnim katarze zaopatrzylismy sie w nebulizator

dobranoc
mam nadzieje ze mój Jasiek cokolwiek popśpi
Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Hej

Mam nadzieję że Zuzi szybko przejdzie bo normalnie nie mogę słuchać jak kaszle
Dziewczyny, jeśli dziecko nie ma gorączki,ale kicha i kaszle i ma antybiotyk to mogę z małą wyjść na spacer??Bo wychodzę ale niewiem czy dobrze robię

Jutro wizyta u kardiologa, ciekawe czego się dowiem

Cześć Isabell

kasiuni_a fajny opis, przypomniał mi się mój poród...

u nas przeważnie 1 danie, albo zupa albo drugie Jak mi się nie chce robić albo nie mam weny to robię zupę, TZ nie narzeka. On i tak wszystkie zupy, oprócz rosołu je z bułkami.

ja też nie przecieram przez sitko, nigdy tak nie robiłam.
Zuzia je w foteliku, ja mam krzesełko i będę używać, bo moje dziecko jak je to jedzenie jest wszędzie, ostatnio nawet w skarpetkach mimo śliniaka takiego ceratkowego do kolan

Mi się najbardziej ta ostatnia podoba

1 drzemka jest ok. 11 trwa różnie od 30 min-2 godz, 2 jest albo jej nie ma, ok. 16 i trwa przeważnie 15-20 min.

Dużo ma ciuchów, tak jak Zuzka Normalnie więcej ode mnie,
zdrowka dla dzieciaczkow!

---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

uff nadrobilam
u nas w skrocie:
Julka nawet grzeczna-jak na nią
ja dostalam wczoraj macierzynskie i co? zostalo mi juz tylko 100zl na koncie babe to wyslac na zakupy...
odebralam dzis obraczki ale oczywiscie moj tż niby mierzyl i wybieral rozmiar z 10 razy a jest za mala
kupilam sobie soczewki wiec jak bedą dobre to od jutra porzucam bryle

ok lece spac bo juz pozno, przespanych nocek zycze wszystkim

Stary 2014-03-26, 00:28   #890
matallewar
Zakorzenienie

Ja poplacilam rachunki, byłam na zakupach i mam -200 zł z mojego macierzynskiego
Ale za to zakupy jedzeniowe zrobione, En ma kilka brakujących rzeczy, tz sweter, bo miał tylko dwa, zapłacone jest przedszkole, czynsz, prąd... same rachunki 1500 zł

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-03-26, 04:09   #891
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:

Który zestaw wybrać?
Mój TZ mówi, że 2. Ja mówie, że 2 albo 3, ale bardziej 2

Pokaźna szafa Tusi nie ma co

Nic nie nadrobiłam, tylko te dwa posty

Koleżanka brazylija super - ściskały się z Polą za ręce i śmiały do siebie cały czas Fajnie było. A teraz padam na twarz..

Miłego dnia!
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 06:07   #892
ewacia85
Wtajemniczenie

ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 06:20   #893
jo_asiek
Zadomowienie

Dzień dobry 5:30 i koniec spania

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 06:34   #894
matallewar
Zakorzenienie

U nas o 6:30 dziecko obudziły budziki, także jemy mleko ale bidusia ma katar

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-03-26, 06:43   #895
karolson
Zakorzenienie

Natala - znalazlam takkaszke Zdrowy Brzuszek Ninima tj kaszka bezmleczna i mimo ze Matal pusze ze ma jakies pochodne cukru to chyba kupie bo wybor bezmlecznych bezcukru ograniczony.. eh oczywiscie wczoraj na szybko przejrzalam etykiety na necie i rzucilo mi sie w oczy bez cukru

Madziuchna chodzi o mozliwosc zadlawienia, ale tez jak sie grudek nieda w odpowiednim nomencie to dziecko moze pozniej niechciec jesc grudek wogole, albo grysc
Passion a chrupki kukurydziane dajesz? Ja dalam kilka razy i juz ich sie bardziej lekam niz grudek.

---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ----------

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość

Witam w klubie 5.30 :/ dobrze ze z jedna pobudka, bez krzyku, bez czopa.
Stary 2014-03-26, 07:18   #896
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Ladan moze czop by pomogl bo pewnie zeby?!

Misia a u Was sa juz jakies zabki? Moze tempka od tego?

Ja tylko czekam az Filip sie obudzi z pierwszyn krzykiem i dostaje czopa..
dwa stukają, a jeszcze ich nie ma
Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
o w pytkę! ale się chłopak zmienił!
http://www.pudelek.pl/artykul/65210/...koszulki_foto/
nawet nie wiem kto to
Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość

my o 5 i płacz przez godzinę.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 07:29   #897
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Natala - znalazlam takkaszke Zdrowy Brzuszek Ninima tj kaszka bezmleczna i mimo ze Matal pusze ze ma jakies pochodne cukru to chyba kupie bo wybor bezmlecznych bezcukru ograniczony.. eh oczywiscie wczoraj na szybko przejrzalam etykiety na necie i rzucilo mi sie w oczy bez cukru
No wybór jest rażący
Mówię, ja ją Edzikowi dawałam
Z En nie mam problemu, bo ona w ogóle kaszek nie je

Poprawiam się, doczytałam skład i faktycznie NIE MA CUKRU! Przynajmniej z etykiety w necie, a byłam pewna, że jak w sklepie patrzyłam, to były te cukry

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
nawet nie wiem kto to
Ja też nie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2014-03-26 o 07:33
Stary 2014-03-26, 07:34   #898
kaska87
Zakorzenienie

hej

Matal,że ile za prąd? co Wam tak żre my mamy dom, jak P. na nockę idzie to tv chodzi całą noc, jedna lapmka nocna się świeci, zawsze jedną na noc w kuchni zostawiamy, żeby się nie zabić jak do łazienki idę bo nie zakładam okularów a jestem ślepa
a w dzień chodzi bez przerwy tv, radio w kuchni, mój lap
my mamy wszędzie żarówki energooszczędne fakt, że na pokój z 30-40zł trzeba dać, ale się zwraca
a i piorę co 2 dni ze 3 pralki

a co do Zdowego Brzuszka masz w czambo, bo już myślałam, że całkiem ślepa jestem i tego cukru nie widziałam

Młody wstał i 6:45

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-03-26 o 07:40
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 07:43   #899
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
hej

Matal,że ile za prąd? co Wam tak żre my mamy dom, jak P. na nockę idzie to tv chodzi całą noc, jedna lapmka nocna się świeci, zawsze jedną na noc w kuchni zostawiamy, żeby się nie zabić jak do łazienki idę bo nie zakładam okularów a jestem ślepa
a w dzień chodzi bez przerwy tv, radio w kuchni, mój lap
my mamy wszędzie żarówki energooszczędne fakt, że na pokój z 30-40zł trzeba dać, ale się zwraca
a i piorę co 2 dni ze 3 pralki

a co do Zdowego Brzuszka masz w czambo, bo już myślałam, że całkiem ślepa jestem i tego cukru nie widziałam

Młody wstał i 6:45
No nie wiem. U nas tv wyłączone niemal non stop, tylko komp chodzi, żadnego radia ani nic. Żarówki też energooszczędne...

Czajnik sporo używam, raz dziennie podgrzewacz, kuchenkę mam elektryczną, no to jeden obiad dziennie i owsianka. Codziennie pranie. No i najwyższy miałam 450 zł za 2 mce

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-03-26, 07:46   #900
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja poplacilam rachunki, byłam na zakupach i mam -200 zł z mojego macierzynskiego
Ale za to zakupy jedzeniowe zrobione, En ma kilka brakujących rzeczy, tz sweter, bo miał tylko dwa, zapłacone jest przedszkole, czynsz, prąd... same rachunki 1500 zł

ale przynajmniej poplacilas wszystko ale strasznie duzo wychodza wam te rachunki

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
U nas o 6:30 dziecko obudziły budziki, także jemy mleko ale bidusia ma katar
mi sie dzis Julka obudzila tez o 6:30 dalam jej mleko i niby sie odbilo a tak ulala strasznie ze az sie zakrztusila i wyszlo nawet nosem teraz cos tam steka w lozeczku

Sent from my GT-S5830i using Wizaz Forum mobile app

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości