|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
![]() witam sie z butelka mm w rece i ryczaca natka... zrobienie miarki na 90 ml tez na nia nie dziala. ma otwarta buzie i ew czeka az jej nakapie go gardla ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- chodzi o to ze jedzenie nie jest tak na gladko zmielone tylko ma lekkie grudki. dziecko uczy sie powoli "gryzc" a nie tylko łykac |
|
|
|
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
to ja mam za 6 miesięcy ok 600, no teraz przyjdzie wyrównanie to może będzie dopłata bo choinka się non stop przed domem świeciła a to raczej nie są oszczędne światełka
|
|
#903 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiedzialam ze cos dziwnie to wyglada. Filip juz na pierwszej drzemce na kanapie w salonie bez bujania i zastawiony druga kanapa patenty babci ;(
|
|
|
#905 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
powodzenia na wizycie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ile ciuszków a jaki porządek normalnie zazdroszczę, dziś robię porządek w leońskiej szafie zmobilizowałaś mnie![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
a ten treningowey kubeczek wiele sie rozni od zwyklego? bo ze zwyklego pic nie chce. slomki probowalam to ja liże...
|
|
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
dziś zobaczę się z przyjaciółką której nie widziałam prawie 2 lata! oby Bartuś był grzeczny
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Moja Zuza nadal śpi.. Zasnęła o 20, potem kilka pobudek z krótkim płaczem i ululaniem. Nie mogła sobie znaleźć pozycji w łóżeczku, wierciła się, szarpała... O 23 karmienie i szeroko otwarte oczy. Po godzinie walki odpuściliśmy i wzięliśmy do siebie. Pogadała, pośmiała się w ciemności, powierciła... Aż wreszcie położyłam ją na brzuszku i odpłynęła po paru chwilach ![]() i spała do 5:30! Nakarmiłam ją chwilę i zaczęła marudzić, fiknęła na brzuszek i po chwili spała... ![]() U mnie wreszcie słońce!! A za chwilę eksplodują mi cycki po takiej przerwie od karmienia...
|
#909 |
|
Zadomowienie
|
o to masz już dużego syna, może się Piotrusiem opiekować
![]() No tak mi w życiu się udała, Dawcio faktycznie świetnie potrafi opiekować się małym. Zresztą ta nasza Pietruzeczka to taka maskotka rodzinna taki pieszczoch, do dzisiaj dziękuję w modlitwach, że on jest,bo już traciłam nadzieje na drugie dziecko, bardzo chciałam żeby Dawcio miał brata, co on sam bardzo chciał, I mówię wam wkurzał0 mnie to jak pytali co niektórzy jakiej płci chciała bym dziecko (jak by to odemnie zależało) i jak mówiłam że chłopca to padały stwierdzenia przecież mam już, z dziewczynki większy pożytek, jeszcze się złoszczę jak sobie to przypomnę. A swoją drogą marzę gdzieś w głębi duszy, żeby mieć może jeszcze córeczkę, ale kto wie. Ewcia z tym mieleniem to już całkiem przegięcie, czyli są jeszcze bardziej pomysłowe kobitki od mojej teściowej Kama cześć matallewar no u mnie 109 zł, takie mam prognozy, dom 130m2, powiem ze mam wszędzie żarówki energooszczędne oświetlenie led, i nie ogrzewam na prąd Kasiunia teraz będę na ręce teściówce patrzyła czaszka cześć teacherka żebyś wiedziała że OM MY GOD! kama cześć W ogóle dzięki za takie miłe przyjęcie, witam się ze wszystkimi mamami, które ewentualnie przeoczyłam, tak pędzicie z tymi postami Dzisiaj pobudka 5.20, to całe 20 min później niż wczoraj. Mam nadzieje że ten postęp mojego bobo się utrzyma, a NIE COFNIE |
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was robiła kleik ryżowy albo kukurydziany na swoim mleku? rozpuści się to?
|
#911 | |
|
Zadomowienie
|
poziomkowa jak by mi tak powiedziała, to powiedziała bym że u mnie łyżeczki się myję
---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- współczuję cycuniów, boli pewnie |
|
|
|
|
#912 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobione ufff
![]() Byliśmy wczoraj na romantycznej kolacji i było super Mąż mnie pochwalił bo tylko 10razy rzuciłam tekstem"ciekawe co robi mój słodki Leoś", w końcu mieliśmy czas dla siebie, obgadaliśmy sprawy na przyszłość tzn że będziemy się budować i w ogóle było super. Jeszcze nigdy nie byłam w knajpie na takim poziomie sami zagraniczni tam siedzieli tylko my po polsku nadawaliśmy a jedzenie pyszne![]() Jak wróciliśmy do domu to T. stwierdziła, że leo to mamuśka jakich mało tęsknił za mną i jak go nosiła po domu to patrzył za mną w miejscach gdzie przeważnie urzęduję On mnie chyba kocha tak mocno jak ja jego![]() ale zapowiedziałam mu więcej rozłąk, bo niedługo dojdzie do tego że już sama nigdzie nie pójdę... niestety coś mu się poprzestawiało i dziś już drugi raz obudził się o 7 zamiast o 10 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja w ikei kupiłam 6 takich lampionów i postawiłam je w altankach na zewnątrz restauracji. w ogóle jestem po kursie florystycznym i dekoracje sama robiłam, a bukiet i samochód zamówiłam... |
|||
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
My dajemy mleczko i z powrotem do łóżeczka. Nie zawsze śpi, ale się tak przyzwyczaił, bo zawsze tak robiliśmy.
|
#914 | |||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Co do tej fontanny, to może i faktycznie w większych miastach przeżytek. Ja osobiście nigdy nie byłam na weselu z fontanną ) no i że może być za dużo słodkiego (bo tego słodkiego kącika sobie nie odpuszczę ).Zobaczę co wyniknie z moich rozmyślań na ten temat ![]() Cytat:
![]() A ten barek kawowy super elegancki, rewelacja! Chciałabym Was wszystkie zaprosić, ale chyba lokal nie ogarnie ![]() Cieszę się, że się podoba Cytat:
![]() Rany, moja fantazja mnie przeraża ![]() Chciałabym przede wszystkim papierowe ozdoby. Na tym lapie nie mam przykładowych fotek, ale zapewne jeszcze nieraz będę Was "uszczęśliwiać" tym widokiem
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
Czy wasze dzieci też tak plują? Od kilku dni to główna rozrywka leona i już ma całą buźkę czerwoną zwykłe kremy nie działają
|
|
|
|
#916 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#917 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
A zamówiłaś dlatego żeby mieć święty spokój i gwarancję, że będzie ok? No właśnie, jeszcze bukiet dla mnie - to dopiero będzie. Chyba wypadałoby mieć najpierw suknię i ogarnąć jakie na pewno będą dekoracje i motyw przewodni, nie ?
|
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy problem z kupką, a raczej jej brakiem, bo Emilka ma zatwardzenie. Podałam jej ok 3,5ml Lactulose Mip. Snow, Ty podawałaś duphalac, w jakich ilościach? Jeju jak ona strasznie się pręży i płacze, piszczy przy tym okropnie już nie wiem jak mam jej pomóc
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
Filip tez ma tą faze robienia prr i plucia .. ale niema nic na buzi.. moze linomag da rade?
|
|
#920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- a co do kremu to ja mam taki robiony na zamówienie lekarka dała receptę i buzia ładna, ale nie miał jakoś specjalnie czerwonej Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-03-26 o 08:58 |
|
|
|
|
#921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
|
#923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnie, że kolacja się udała- my za 3 tygodnie mamy 10 rocznicę
|
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamówiłam bo nie miałam czasu robić, miałam plan wysłać tża na giełdę po kwiaty ale skapitulowałam i dobrze bo w kwiaciarni mnie super posłuchali. tylko fotograf nie pocykał mi tych wszystkich ozdób a byłam z nich naprawdę dumna moje kolory to ciemny róż i limonka +diamenty(sztuczne ofkors
|
|
|
|
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
alez mi sie dzis zyc chce
mala pospala jeszcze godzine to i ja:P teraz lezymy w wyrku i czekamy az tz przyniesie sniadanie do lozka :phehehe Sent from my GT-S5830i using Wizaz Forum mobile app
|
#926 | |
|
Zakorzenienie
|
Próbowałaś przytrzymać chwile?
Cytat:
i
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
Ja-ika, dzięki. Spróbuję wobec tego, i tak chyba muszę wyciągnąć laktator, to się do czegoś przyda.
Biedna Emilka... Nie umiem podpowiedzieć, bo u nas to ciągle był odwrotny problem. Choć wczoraj nie było kupki ani jednej, to chyba pierwszy taki dzień w jej życiu... Isabell, nie myśl, że ona tak codziennie, wręcz przeciwnie. Dlatego tak się cieszę. Choć i tak jestem nieźle połamana od spania całą noc na boku.
|
#928 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Tusia wstała o 5.30, omg Pobawiła się w łóżeczku do 7 i tak nas obudziła. a teraz znowu śpi, a normalnie jej się nie zdarza o tej porze.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kochany Adi ![]() Cytat:
mi mówiła w czwartek pediatra,że jak skończy 7 m, to pół żółtka co 2 dni Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzięki![]() Masz fotki? Cytat:
![]() i niech mi ktoś przetłumaczy po co je dawać?jest w nich coś wartościowego?czy po to,żeby dziecko nauczyć "gryźć i memłać"? ja płacę 130 na miesiąc, tv chodzi tylko jak małż w domu, za to komp prawie cały dzień nigdy nie zostawiam włączonego światła tam gdzie mnie nie ma
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
stary mnie bierze do Czech do restauracji, gdzie zapodał pierścień
|
#930 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no my kilka podejść zawsze musimy robić ale zawsze jest spektakularny efekt ![]() Cytat:
my 7![]() mój od miesiąca zasypia tylko przy mnie a od tygodnia walczę z tym jego zwyczajem, w ogóle najchętniej wisiałby na cycu cały dzień i kimał... u nas słońce ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
zazdro ![]()
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

Raz, może dwa razy się zdarzyło, że do obiadku dodałam zastygniętej manny i były grudki 
to ja mam za 6 miesięcy ok 600, no teraz przyjdzie wyrównanie to może będzie dopłata bo choinka się non stop przed domem świeciła
wiedzialam ze cos dziwnie to wyglada. Filip juz na pierwszej drzemce na kanapie w salonie bez bujania i zastawiony druga kanapa 

muszę się wygadać
dziś zobaczę się z przyjaciółką której nie widziałam prawie 2 lata!
oby Bartuś był grzeczny 

sami zagraniczni tam siedzieli tylko my po polsku nadawaliśmy

moje kolory to ciemny róż i limonka +diamenty(sztuczne ofkors
co Wam tak żre