|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Super miki śpi. Ja dziś miałam pobudkę po 5.
|
#1082 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
|
|
|
#1083 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Wieki mnie tu znowu nie było :-( niestety będę z Wami coraz rzadziej, za dużo mam spraw na głowie, w dodatku moje dziecko wcale nie jest dla mnie laskawe Na szczęście sen się w miarę uregulowal. Bo zasypia koło 19:30, śpi do 6-7, w nocy jedna lub dwie pobudki. Ale w dzień to jest taka maruda, że się nie da niech ktoś coś zrobi żeby jej zęby w końcu wyszły!!! BO TO WSZYSTKO PRZEZ TE DURNE ZĘBY Dziś mamy w miarę dobry dzień, niestety najgorsze jest to że bywają coraz częściej takie dni, że nic innego jak Ibum nie pomaga. Czuje się bezradna wobec tych zębów No to się wyzalilam :-( Nawet nie jestem w stanie Was.na bieżąco czytać bo tyle gadacie ![]() Ściskam Was mocno i w miarę możliwości będę się choć trochę odzywać Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
Edytowane przez kropla_deszczu Czas edycji: 2014-03-26 o 13:43 |
|
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
Ja daję do miski gorącą wodę, biorę szczoteczkę do paznokci i szoruję mydełkiem Bambino, potem płuczę pod kranem. A suszę na rozłożonym na ziemi ręczniku.
---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- ostrzegam, że link z tych wrażliwych.... ![]() http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/...99%2F140329741
|
#1085 |
|
Zadomowienie
|
No dobra, trochę nadrobiłam
![]() Mama mi na spacer dziecko wzięła więc mogę sobie odpocząć, choć coś mnie dziś głowa boli a nie zdarza mi się to często ![]() My płacimy za prąd ok 200 zł/m-c w mieszkaniu, ale mamy indukcję i praktycznie codziennie chodzi: TV, komp, pralka, piekarnik, płyta indukcyjna i czajnik chyba muszę coś z tym zrobić, bo z torbami pójdziemy ![]() Co do karmienia u mnie 1 w porywach do 2 w nocy Chrupki daję w podbramkowej sytuacji i nie sądzę żeby się tym najadł, bo to ok. 1/3 chrupka a reszta ląduje na ubranku, krzesełku, bodziaku itp A ja mam takie pytanie: co robicie z dziećmi w domu jak nie śpia bo mi pomysłów brakuje jak Kubę zabawiać... takie ciągle leżenie i gryzienie zabawek Go ewidentnie nudzi, nosić Go nie mam siły, bujaczki są beeeeee od urodzenia no i brakuje mi pomysłów
|
|
#1086 |
|
Wtajemniczenie
|
Też,też
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#1087 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1088 |
|
Zadomowienie
|
LaLoca
dla Majeczki Isabel witaj A tak to jeszcze się zapytam Was przy okazji czy któraś tak ma. Moje dziecko gdy ubieram ja na spacer to popada w histerię! Ryczy, piszczy, kopie nogami, zanosi się płaczem. Ja nie wiem co mam o tym myśleć? Ma ktoś podobnie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
podczytujemy coraz co tamu was, pozdrówki ps. zaliczylismy dzis pierwszy dluzszy spacer od 3 tygodni marcin zdrowyisabel witaj |
|
|
|
#1090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
|
#1091 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam się dziś z przyjaciółką, ale mi tego brakowało! Fakt, że mały na początku wpadł w histerię na nasz śmiech ale potem już się ogarnęłyśmy i miał świetny humor. Jak wrócę jutro do UK to zrzucę zdjęcia i dam do k. A ona specjalnie przyjechała wczoraj i wraca jutro żeby nas zobaczyć (mieszka w Berlinie) kochana moja
|
#1093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
I obiecuje że po powrocie już będę na maxa na bieżąco i będę każdą cytować
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za wyjaśnienie, na to bym nie wpadła
![]() madziuchna, no pewnie, że jest OK ![]() Mój też gada do cyca Albo zaczyna strzelać mamie ramiączkiem od stanika ![]() gorgulek, no się nie dziwię... jak sękacz, to i pewnie inne słodycze dostawała ![]() aniołku, obawiam się, że sorbety będą podobnież jak fontanna czekoladowa chwilową, ale kosztowną atrakcją... no chyba, że ludzie potraktują jako bazę do drinków. Co w sumie nie byłoby takie głupie, o ile soki byłyby niesłodkie i "pijalne" - jakoś moje wspomnienia z sorbetami w Polsce były takie, że było to słodkie i chemiczne. Za to włoskie granity były pyszne Lampiony fajne, o ile będą klimatem do sali pasowały A właśnie, apropo klimatu... wydaje mi się, że jeśli styl sielski-anielski, czyli lampionowy to już nie saturatory i podświetlana patera - to bardziej do nowoczesnego albo takiego lata 60 w Ameryce pasują ![]() Albo wybierasz kiecę i pod nią dekoracje, albo motyw przewodni i do tego kiecę Pierwsze wyjście chyba częściej spotykane, ale drugie tez się da - u mnie tak było ![]() Natala, od wczoraj ruszyła akcja "oswajamy podłogę" Maty się nie mogę pozbyć, bo Jaśko ją kocha - ogony do ogryzania, motylki do szarpania, nogi, wokół których można się owinąć no i jeszcze światełka... szał jest normalnie ![]() rusałko, jak Jasiek dzisiaj? Lepiej trochę? czaszka pokaż obrączki Gratuluję szkieł ![]() karolson, ja też Zdrowym Brzuszkiem będę robiła ekspozycję Poziomkowa, albo Filip albo Natalia... mąż wybierał... umowa była taka, że teraz Jaśko (bo chciałam), a potem on nadaje ![]() Super, że kolacja się udała Jaśko też pluje i robi prrr... z językiem albo bez Ale na buźce nic mu się nie dzieje - jesteś pewna, ze to od plucia?
|
|
|
|
#1096 |
|
Zadomowienie
|
Ale to też tak, że się zanosi? Bo u mnie ogólnie zawsze był ryk, gdy przychodziło ubieranie, ale ostatnio to jest taka histeria, pisk, i właśnie to zanoszenie się, że zaczęłam się martwić
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
ja-ika a czopek glicerynowy (aha, doczytałam)? Ja Jaśkowi podaję lactulozę od półtora tygodnia i szału nie ma jeśli chodzi o efekty
![]() Podobno dobrze też robi jabłko doughnut, ale Twoja Julcia malutka się urodziła LaLoca, dla Ciebie i Mai ![]() boja, jak tam echo? teacherka ptaszor motylku, bukiet słodki, ale jaki welon ![]() Isabell ja mam zestaw BabyOno - cążki, pilniczek i nożyczki - i tym zestawem walczę ![]() kropla Fajnie, że jesteś Figulina, puszczam wolno na narożnika albo glebę z zabawkami Albo się z nim bawię, a czasem siadam obok i mu czytam ![]() pszczoua, kaska, boja bardzo ładne bukiety ![]() Byliśmy dzisiaj na pierwszej z dwóch wizyt u pediatrów ![]() Jaśko zdrowy jak ryba i wreszcie zaczął znowu przybierać Mamy na liczniku 8275 |
|
|
|
#1098 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo sił Ci życzę ![]() Cytat:
Straszne!Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- I jak smakowało dżuniorowi? Odgapię przepis też mam zamrożonego w kawałkach. Zastanawiam sie czy juz wprowadzać miesko. 1,5 miesiaca rozszerzamy już dietę
|
|
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Opalam się właśnie czytając Was na telefonie młoda śpi ale co jakis czas płacze przez sen i śpi dalej hmPisalyscie o różnicy wieku między dziećmi i chciałam Wam coś napisać co jakiś czas temu usłyszałam : "dzieci rok po roku odchowasz sobie, spoko poradzisz sobie, ale nie WYCHOWASZ" i jak tak o tym myślę to jest w tym jakiś sens Oczywiście są wyjątki czyli takie grzeczne dzieci jak Miki czy Tusia które może nie sprawiały by problemów przy kolejnym dziecku ale widać na wątku ze więcej jest jednak tych wymagających.O taka moja refleksja
|
#1101 | ||||
|
Zadomowienie
|
wróciliśmy z 2,5 godzinnego spaceru. Szymek pospał 2 godzinki i ma trochę lepszy humor. Bawi się ładnie na macie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas od razu po wyjęciu z wózka są oczy jak 5 zł i nie ma już szansy na ponowne spanie Cytat:
Cytat:
teacherko, czarna już to kiedyś pisałam, ale się powtórzę -ale z Was zdolniachy Wasze córcie naprawdę mają super te zabawki![]() Pooglądałam sobie jeszcze raz ślubne fotki, piękne te bukiety ![]()
|
||||
|
|
|
#1102 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba mieć skierowanie Cytat:
![]() śpiewam, gadam, czasem w leżaczku albo foteliku jak poza domem(jak np musze zjeśc albo wyjśc na chwilę, tak, wg mnie najbezpieczniej) mąż się z Nia wygłupia, podrzuca, nosi na barana, uczy czołgać czy rzucac granatem znów próbuję na matę, dywan i tak w sumie leci. A i widze, że ostatnio w wózku tez leży, obserwuje, bawi się smoczkiem i przytulanką. Cytat:
Cytat:
gdzies przy zachodniej granicy przebywasz?
|
||||
|
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
Asia, super, że Marcinek zdrowy!
Laryska, ja bym chciała tak ze trzy lata różnicy A mój mały już widać, że jest dzieckiem wymagającym. Owszem, są dni, kiedy bawi się sam, bo ja sprzątam (mam wtedy straszne wyrzuty). Ale są dni takie jak dziś, gdzie ponuro na dworze, nie ma jak wyjść, mały spał tylko 40 minut i jest podenerwowany, popiskuje.... Zauważyłam, że jak nie dostaje natychmiast tego, czego akurat chce, np. musi chwilkę zaczekać zanim go wezmę na ręce, to histeryzuje. Mam nadzieję, że nie będzie z tych dzieci, które kładą się w sklepie na ziemi i wrzeszczą Mama moja mówi: Spokojnie, nie dopuścimy do tego
|
#1104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przyjaciółka w Berlinie
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
Potem nadrobię,obiad idę robić.
Widziałyście ostatni odcinek sezonu PLL (te co oglądają)? Mocny. Biedny Ezra
|
#1106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucałyście ślubne cudeńka i aż swoich zaczęłam szukać... niestety w fotach pierdzielnik rzadkiej wody mam, więc i zdjęcia takie se
![]() Zaproszenia
|
|
|
|
#1108 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
za wizytę i wagęJuż widziałam że wczoraj dziewczyny Ci odpisały, ale w H&M są przeróżne bodziaki z kołnierzykami. Ja tam właśnie kupowałam biały i do tego niebieską muszkę moim zdaniem są super, bo niby elegancki a wygodny dla maluszka bo bawełniany
|
|
|
#1109 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Bylam na spacerze i padal snieg przez chwile, taki smieszny, duzymi platami ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Pytanie z serii dziwnych. jak dziecko bola zeby to co mu daje noszenie?Nie wydaje mi sie by bolaly wtedy mniej... Nigdy nie mialam takiego problemu by bylo to bardzo dotkliwe Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2014-03-26 o 15:05 |
|
|
|
|
#1110 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe, no tak u nas przeważnie czas czuwania wygląda tak, że Kuba leży na pleckach 3s, przewraca się na brzuch, poleży z 2 min i się denerwuje i tak w kółko.... i mata nie pomaga, ani wiszące nad nim zabawki...eh, a zabawy z tatusiem też u nas podobnie wyglądają, no.. może bez tego rzucania granatem i noszenia na barana , ale za to Mój genialny mąż opowiada dziecku ciekawostki z życia politycznego ![]() Cytat:
nie jestem nawet w stanie być na jego każde zawołanie bo bym cały dzień chodziła w piżamie z rozczochranymi kłakami, więc niestety trochę musi pomarudzić... i tak ciągle się łudzę, że kiedyś mu przejdzie....![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.

niech ktoś coś zrobi żeby jej zęby w końcu wyszły!!! BO TO WSZYSTKO PRZEZ TE DURNE ZĘBY 

bo mi pomysłów brakuje jak Kubę zabawiać... takie ciągle leżenie i gryzienie zabawek Go ewidentnie nudzi, nosić Go nie mam siły, bujaczki są beeeeee od urodzenia no i brakuje mi pomysłów 

dla Majeczki

Fajnie, że jesteś 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Mama moja mówi: Spokojnie, nie dopuścimy do tego