|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
hej brzuchatki, nie wiem czy widziałyście
![]() wybiorę się po hipp'a na pewno i pampy
|
#3392 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wcześniej pisałam, że taki łobuz z niej a teraz trochę milsza się zrobiła. Przychodzi i kładzie się koło mnie, daje głaskać
|
|
|
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3394 |
|
Zadomowienie
|
Ale tu dzisiaj cisza, jestem po wizycie i bez problemu Was nadrobiłam
![]() Wszystko jest ok, usg mi nie robił, zbadał tylko dowcipnie, posłuchał tętna Emilki i pochwalił za wyniki i wagę 0,7 kg w ciągu 2 tyg Berenika dopisz mi proszę 16 kwietnia - wizyta kontrolna |
|
|
|
#3395 |
|
Wtajemniczenie
|
super pharm na facebooku wrzucil nowa gazetke
![]() poziomka gratki za wizyte i wage Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
ale sobie spacer dzisiaj zrobiłam
5 km z wózkiem - w drodze powrotnej musiałam kilka razy przystawać i opierać się na wózku (jak babuszka ) bo mi brzuch twardniał a junior nogi prostował - dobrze, że żebra omijał, łaskawca
|
|
|
|
#3398 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny orientujecie się czy w ciąży można pić sok z brzozy?
Mąż dziś przyniósł świeżo pobrany sok, który jest bardzo zdrowy, ale nie mogę znaleźć czy mogę go pić...---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- poziomkka gratuluję wagi pięknie Ci poszło i super, że z dzidzią wszystko ok ![]() _Maya_ to już nie dla nas takie wyprawy ![]() A ja na kolację robię racuchy chyba nie dostane pochwały za wagę
|
|
|
|
#3399 | |
|
Zakorzenienie
|
qrde, nie mam tej drogerii
![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3400 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3401 |
|
Zadomowienie
|
Aldrin
Sylwia__88 komputer poznosiła siorka przestawiła komodę,biurko i kaanapę wszystko sama zrobiła,a to taka kruszyna,158 cm i waży 46 kg ![]() Moja córa juz ja przerosła wagowo Jutro wpadna koledzy i wyniosą 2 fotele na śmietnik stwierdziłam że sa nie potrzebne i zagracaja mi salon Kucyk że z serduszkiem ok ![]() majkela12 wiem obstawiałas chłopaka ![]() no a Lenka od początku numer jeden u nas ![]() wiem że imie jak to mówią oklepane,ale mi sie strasznie podoba Padam dziś,mimo że nie robiłam duzo tylko przekładałam papiery to strasznie sie zmęczyłaam... siostra ogarneła wszystko,poprzestawiała,o d razu mam wiecej miejsca.. Dziewczyny jak długo trzymacie papiery ? tzn opłacone rachunki za czynsz,prąd i wiele wiele innych??
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3403 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Coś mi muli wizaż dzisiaj
Wam też??Zamawiałam koleżance z gemini przez swoje konto i na mój adres. Myślałam, że dzisiaj przyjdzie, a tu klops, napisali, że jutro będzie. A ja jak na złość jutro muszę na ktg iść, co prawda o dowolnej porze, ale teraz będę musiała poczekać aż tż wróci z pracy i wtedy iść i być może będę czekać ze 3 godziny w kolejce jak ostatnio ![]() Cytat:
![]() pocieszyłaś mnie, może po innych tabletkach nic mi nie będzie, zobaczymy... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja też ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym piła ![]() zaspokoiłam właśnie swoją zachciankę na kisiel truskawkowy home made |
|
|
|
|
#3405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja rachunki płace przez internet więc nie mam problemu z nimi. Ja niestety też nie a szkoda bo to chyba dobra cena pampersów. A my na kolacje na szybko grila odpaliliśmy a teraz mam taką ochotę na wafelka czekoladowego a nic podobnego nawet w domu nie mam. Chyba sobie budyń czekoladowy zrobie z tego wszystkiego.
|
|
#3406 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam takie wrażenia ![]() [/QUOTE] Widzę, że muszę tu trochę rozwiać mit o kondycji biustu po karmieniu piersią. Nie robię tego, żeby "siać terror laktacyjny", jak to często matki karmiące butelką mówią. Niestety w naszym kraju panuje ciągle kompletne niedomówienie (i to nawet, o zgrozo!, wśród lekarzy) na temat rzeczy tak naturalnej, jak KP. W końcu jesteśmy ssakami i po coś te cycki mamy Jak byłam w pierwszej ciąży, to byłam entuzjastką KP, ale zakładałam, że karmię te 6 miesięcy. Potem zaczęły się "schody", bo to prawa pierś ciągle boli, bo to skaza białkowa, która potem okazała się uczuleniem na lanolinę i prawie płakałam, jak wytrzymam do tych 6 miesięcy. Aż w końcu (po jakiś 2-3 miesiącach) nastąpił przełom. Zaczęłam "planować", że karmię do ukończenia roku, a potem stwierdziłam, że cyckujemy się tak długo, jak będzie synek chciał. Stopniowo KP było ograniczane aż do jednego karmienia przed snem, laktacja się do tego naturalnie normowała, aż synek sam prawie z dnia na dzień zrezygnował.A teraz garść cytatów: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Idealne biusty mają tylko kobiety, które nigdy nie były w ciąży, nie zmieniała się im gwałtownie i mocno waga i te, które po prostu mają implanty. Ja zadbałam o dobry biustonosz, ale - przyznaję się bez bicia - zaniedbałam ćwiczenia i dbanie o biust (odpowiednie kosmetyki), ale tym razem już takiego błędu nie popełnię. Masaże olejkiem ze słodkich migdałów już przynoszą efekty.
Jasiek Misiek Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2014-03-26 o 21:09 |
||||
|
|
|
#3407 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
no i też zaspokoiłam moją zachciankę, niestety były to racuchy
|
||
|
|
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje że kicia zostanie z Wami. Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3410 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór!
U nas dziś koniec 28 tygodnia (jak ten czas leci.......) Wczoraj byłam u gina: wszystko dobrze, szyjka, przepływy, wody płodowe ok. Dziewczynka nadal pozostała dziewczynką Waży już 1415g, ma mega długie nogi, bo na 31t5d Ale lekarz powiedział, że oczywiście ma jeszcze czas na obrócenie się, ale i tak mówi, że mam duże prawdopodobieństwo cesarki. Pożyjemy zobaczymy Po wizycie poszłam do pepco i kupiłam fioletowy ręcznik z kapturkiem i rampersa fioletowego w malutkie kropeczkiTak poza tym to dopadło mnie przeziębienie (tż mnie zaraził ), a już myślałam, że sezon grypowy mija. Gardło to mnie tak bolało, że w nocy spać nie mogłam, do tego zatoki zawalone i każdy gwałtowniejszy ruch głową to czuję się jakby mi czaszkę rozsadzało... A jak jutro nie będzie lepiej to jadę do rodzinnego. Jakby tego było mało to mój syn znowu zrobił sobie dzień wagarowicza i nie poszedł do przedszkola więc o leżeniu nie było mowy Jeszcze musiałam jechać na budowę, bo prysznic przywieźli, a tu okazało się, że brama się nie otwiera i woda w łazience cieknie, więc ciągle cośPoza tym, co mnie trochę zdołowało to zmarła jedna z moich podopiecznych z pracy, dziewczyna nie miała nawet jeszcze 30 lat ![]() Widzę, że dużo fajnych linków wrzucacie, a ja ciągle na telefonie Was czytam i g**** tam mogę zobaczyć Berenika następna wizyta już po świętach 22.04 Majkela ![]() Sylwunia gratuluje córeczki A starsza córka miała jakieś oczekiwania odnośnie płci rodzeństwa?Maya ja tak czasami z wózkiem sklepowym chodzę Twoja córeczka ile ma lat? Widzę, że też będziesz miała parkęKarolka mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze ![]() Malin współczuję powtórki tej glukozy, jeszcze tym bardziej, że masz takie problemy z żyłami ![]() Sola współczuję cukrzycy :/ Kiedy masz poradnię? Pater witaj w klubie zadłużonych na kilkadziesiąt lat Szybkiej przeprowadzki życzę. Też się śmiejemy z mężem, że kredyt nas bardziej wiąże niż dzieci![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- o właśnie jeszcze mi się przypomniało - Kucyk super, że serduszko Maksia pięknie bije |
|
|
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez nich nawet nie wchodzę ![]() a córcia nie ma jeszcze dwóch lat, 3 miesięcy jej brakuje
|
|
|
|
|
#3412 |
|
Rozeznanie
|
antykoncepcja - ja się zastanowię nad spiralą, ale to później, bo na razie sex mógłby dla mnie nie istnieć
Tabletek nie chcę, bo strasznie obniżały mi libido, problemów z infekcjami nie miałam.
|
|
|
|
#3413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ładna waga, a nogi top modelki
|
|
|
|
|
#3414 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() no to rozowe gratki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() witam sie po kilku dniowej przerwie.U mnie bylo pakowanie-sprzatanie-sprzatanie-rozpakowywanie przez ostatnie dni,ale dzis juz wszystko ladnie pieknie sie prezentuje.I oto jestem juz w Katowicach i tak na pewno przez najblizszy rok. TZ sie spisal,mieszkanie bardzo ladne,okolica w porzadku.I mam super przychodnie pod nosem,wyjde z klatki i przejde 50 metrow i mam mase specjalistow.I tak juz jestem zapisana do gina i do neurologa.Jutro wyjasnie dlaczego do neurologa. Niestety moj Synek ostatnio ma fochowaty czas,plus zabkowanie i przez caly dzien nawet nie mam jak przy nim usiasc do neta.Dzwonic przy Nim tez ciezko.Takze stara sie wieczorami polukac,ale nie zawsze znajdzie sie na to chec i sily. Oki,na dzis mowie juz dobranoc.
|
|
#3415 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki Właśnie wypiłam moją miksturę z czosnkiem , tż się będzie odsuwał ode mnie
|
||
|
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś słyszałam, że rachunki, a na pewno PITy to do 5 lat.
Dżizas, jak mnie dziś znowu dziecko kopie i to właśnie o tej samej porze. Normalnie czuję, jak mi smyra nogami po prawej stronie brzucha, a na dole rączkami. Idę trochę poprasować, bo mi się Mont Everest zrobił na fotelu ![]() Jeszcze tylko 5 dni chodzenia do pracy No i wkraczam w III trymetr
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do US - mnie babeczka od kadr i płąc tłumaczyła, ze te 5 lat trzeba liczyc od końca roku, w którym skałdało się PIT'a, czyli wszelkie rachunki z 2013 r. musze trzymac do końca 2019 r jakos tak
|
|
|
|
|
#3418 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=kamilla123;45769102]Dobry wieczór!
Sylwunia gratuluje córeczki A starsza córka miała jakieś oczekiwania odnośnie płci rodzeństwa?QUOTE] Takie oczekiwania ze obojętnie aby dziecko było zdrowe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Lenka 18.06.2014 ---> 2,800 kg i 49 cm szczęścia Edytowane przez sylvuniaa84 Czas edycji: 2014-03-27 o 08:39 |
|
|
|
#3419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. W końcu zaczynamy III trymestr i 28tydz
Chyba muszę definitywnie odstawić słodycze bo w 3tyg przybyło mi 2kg puki co +5,5 i cały czas mam nadzieję, że na 10-11 się skończy ![]() Cytat:
duża jest jak na 28tydz
|
|
|
|
|
#3420 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie i z góry gratuluje dzisiejszym imprezowiczkom nowego tygodnia ciąży
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dużo zdrówka obyś szybko doszła do siebie Cytat:
witaj w Polsce szybko się uwinęliście, teraz tylko się przyzwyczaić do miejsca zamieszkania Cytat:
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.

Wcześniej pisałam, że taki łobuz z niej a teraz trochę milsza się zrobiła. Przychodzi i kładzie się koło mnie, daje głaskać

5 km z wózkiem - w drodze powrotnej musiałam kilka razy przystawać i opierać się na wózku (jak babuszka
Mąż dziś przyniósł świeżo pobrany sok, który jest bardzo zdrowy, ale nie mogę znaleźć czy mogę go pić...
Wam też??
od źle dobranego biustonosza i braku pielęgnacji piersi nie stają się nagle puste i duuużo mniejsze 

13.07.2013