Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-26, 17:26   #3391
choc0late
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

hej brzuchatki, nie wiem czy widziałyście

wybiorę się po hipp'a na pewno i pampy
Stary 2014-03-26, 17:28   #3392
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Niestety niektórzy usuwają tylko jajniki
Jak przeczytałam, że za darmo w schronisku, to odrazu mi się to przypomniało..
Zapytałam, usuwają wszystko. W schronisku też się płaci; ale mąż wziął tę kotkę bo oni nie mogli przyjąć i w ramach odwdzięczenia się obiecali mu sterylizację i odrobaczanie za darmo. Ja o kotach nie mam niestety bladego pojęcia Wcześniej pisałam, że taki łobuz z niej a teraz trochę milsza się zrobiła. Przychodzi i kładzie się koło mnie, daje głaskać
Stary 2014-03-26, 18:11   #3393
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość

skąd to masz? w gazetce internetowej jest trochę co innego
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 18:38   #3394
poziomkka
Zadomowienie

Ale tu dzisiaj cisza, jestem po wizycie i bez problemu Was nadrobiłam
Wszystko jest ok, usg mi nie robił, zbadał tylko dowcipnie, posłuchał tętna Emilki i pochwalił za wyniki i wagę 0,7 kg w ciągu 2 tyg
Berenika dopisz mi proszę 16 kwietnia - wizyta kontrolna
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 18:39   #3395
choc0late
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
skąd to masz? w gazetce internetowej jest trochę co innego
super pharm na facebooku wrzucil nowa gazetke

poziomka gratki za wizyte i wage

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-26, 19:02   #3396
Izetka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Wszystko jest ok, usg mi nie robił, zbadał tylko dowcipnie, posłuchał tętna Emilki i pochwalił za wyniki i wagę 0,7 kg w ciągu 2 tyg
Berenika dopisz mi proszę 16 kwietnia - wizyta kontrolna
super

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 19:13   #3397
_Maya_
Zakorzenienie

ale sobie spacer dzisiaj zrobiłam 5 km z wózkiem - w drodze powrotnej musiałam kilka razy przystawać i opierać się na wózku (jak babuszka ) bo mi brzuch twardniał a junior nogi prostował - dobrze, że żebra omijał, łaskawca
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 19:17   #3398
pater86
Zadomowienie

Dziewczyny orientujecie się czy w ciąży można pić sok z brzozy? Mąż dziś przyniósł świeżo pobrany sok, który jest bardzo zdrowy, ale nie mogę znaleźć czy mogę go pić...

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

poziomkka gratuluję wagi pięknie Ci poszło i super, że z dzidzią wszystko ok

_Maya_ to już nie dla nas takie wyprawy
A ja na kolację robię racuchy chyba nie dostane pochwały za wagę
Stary 2014-03-26, 19:26   #3399
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
)
qrde, nie mam tej drogerii

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
:
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 19:29   #3400
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
a mnie dzis tak łupie w spojeniu, jakbymi ktoś z bejsbola pociągnął
mała jeszcze się jakoś tak obróciła, że w całym podbrzuszu, między pachwinami na wysokości gumy od majtek wierci się, grzebie tam, masakra, bo nawet guma od majtek mi przeszkadza, a luźna jest
Witaj w klubie, mnie łupie tak, że chodzić nie mogę jutro idę do SR to zapytam położnej co to może być i czy to normalne :/
Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Dziękuję kochane za kciuki. Operacja jednak przełożona (piątek lub pon) bo musza podleczyć stan ogólny jakieś zapalenie płuc się przyplątało... już mam dość...
Nie dziwię Ci się, że masz dość, ale musisz wytrzymać, dasz sobie radę ze wszystkim dla dzidziusia!
Stary 2014-03-26, 19:34   #3401
sylvuniaa84
Zadomowienie

Aldrin
Sylwia__88
komputer poznosiła siorka
przestawiła komodę,biurko i kaanapę
wszystko sama zrobiła,a to taka kruszyna,158 cm i waży 46 kg
Moja córa juz ja przerosła wagowo

Jutro wpadna koledzy i wyniosą 2 fotele na śmietnik stwierdziłam że sa nie potrzebne i zagracaja mi salon

Kucyk że z serduszkiem ok

majkela12 wiem obstawiałas chłopaka
no a Lenka od początku numer jeden u nas
wiem że imie jak to mówią oklepane,ale mi sie strasznie podoba

Padam dziś,mimo że nie robiłam duzo tylko przekładałam papiery to strasznie sie zmęczyłaam...
siostra ogarneła wszystko,poprzestawiała,o d razu mam wiecej miejsca..

Dziewczyny jak długo trzymacie papiery ? tzn opłacone rachunki za czynsz,prąd i wiele wiele innych??
Stary 2014-03-26, 19:55   #3402
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Witaj w klubie, mnie łupie tak, że chodzić nie mogę jutro idę do SR to zapytam położnej co to może być i czy to normalne :/
pytałam wczesniej ginki, a raczej informowałam, że mnie boli, to mówiła, że to normalne
Stary 2014-03-26, 19:59   #3403
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Coś mi muli wizaż dzisiaj Wam też??

Zamawiałam koleżance z gemini przez swoje konto i na mój adres. Myślałam, że dzisiaj przyjdzie, a tu klops, napisali, że jutro będzie. A ja jak na złość jutro muszę na ktg iść, co prawda o dowolnej porze, ale teraz będę musiała poczekać aż tż wróci z pracy i wtedy iść i być może będę czekać ze 3 godziny w kolejce jak ostatnio

Cytat:
Napisane przez morin Pokaż wiadomość
Ja tez miałam infekcje kiedyś przy tabletkach ale potem zmieniłam i już było ok tak samo miało wiele moich koleżanek, ja myślę że będe na tabsach i słyszałam że nawet jak się karmi to można ale to jeszcze dopytam

Dziś witam się już z pessarem rozmiar 71
Jak zobaczyłam to coś to się przeraziłam - wielkość krążka do aportowania dla sznaucera, tak się zestresowałam że wogle nie docierało do mnie co te położne mówią
Zabieg nie bolał tylko pod koniec zabolało takie uczucie jak by wskoczył i zacisnął mi się na jajniku ale da się przeżyć przede mną poród więc trza się hartować.
Niestety nici z sexu :/szkoda ale cóż. Nic mi nie mówili o globulkach itp poprostu oszczędzać się trzeba.
A teraz jacyś faceci w bloku na przeciwko naprawiają dach ja stałam przy oknie i rozmawiałam przez tel. a oni zaczęli się do mnie drzeć i machać ;|dziwne, nie widzą że jestem w ciąży? albo myślą że jak w ciąży to może łatwa jestem hehe
dobrze, że masz już pessar i że nie bolało

pocieszyłaś mnie, może po innych tabletkach nic mi nie będzie, zobaczymy...

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
e.
Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
mam bardzo mieszane uczucia na ten temat... karmiłam 8 mcy piersią i to jakie piersi były po zakończeniu uważam, że jednak to ciumkanie miało jakiś wpływ... od źle dobranego biustonosza i braku pielęgnacji piersi nie stają się nagle puste i duuużo mniejsze
też mam takie wrażenia

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Witam się w 27t 1d zostało 90 dni do porodu a ja dalej ze wszystkiem w czarnej d...

Trochę mnie nie było. W weekend byliśmy na wsi, poniedziałek zleciał na wizycie, wszytsko ok, szyjka trzyma, tylko waga za bardzo rośnie,
gratulacje i super, że wizyta udana

Cytat:
Dziękuję kochane za kciuki. Operacja jednak przełożona (piątek lub pon) bo musza podleczyć stan ogólny jakieś zapalenie płuc się przyplątało... już mam dość...

Cytat:
super

Cytat:
qrde, nie mam tej drogerii
ja też

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak długo trzymacie papiery ? tzn opłacone rachunki za czynsz,prąd i wiele wiele innych??
ja trzymam wszystkie odkąd tu mieszkamy, czyli będzie ze 6 lat
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 20:21   #3404
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny orientujecie się czy w ciąży można pić sok z brzozy? Mąż dziś przyniósł świeżo pobrany sok, który jest bardzo zdrowy, ale nie mogę znaleźć czy mogę go pić...
hmmm może lekko rozcieńczony z wodą? ja bym piła

zaspokoiłam właśnie swoją zachciankę na kisiel truskawkowy home made córka zreszta też, 2 porcje wtrąbiłą
Stary 2014-03-26, 20:44   #3405
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Aldrin
Sylwia__88
komputer poznosiła siorka
przestawiła komodę,biurko i kaanapę
wszystko sama zrobiła,a to taka kruszyna,158 cm i waży 46 kg
Moja córa juz ja przerosła wagowo

Super masz siostrę że tyle pomogła.
Ja rachunki płace przez internet więc nie mam problemu z nimi.

Cytat:
qrde, nie mam tej drogerii [COLOR="Silver"]
Ja niestety też nie a szkoda bo to chyba dobra cena pampersów.

A my na kolacje na szybko grila odpaliliśmy a teraz mam taką ochotę na wafelka czekoladowego a nic podobnego nawet w domu nie mam. Chyba sobie budyń czekoladowy zrobie z tego wszystkiego.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 21:07   #3406
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
mam bardzo mieszane uczucia na ten temat... karmiłam 8 mcy piersią i to jakie piersi były po zakończeniu uważam, że jednak to ciumkanie miało jakiś wpływ... od źle dobranego biustonosza i braku pielęgnacji piersi nie stają się nagle puste i duuużo mniejsze
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45766827]
też mam takie wrażenia
[/QUOTE]

Widzę, że muszę tu trochę rozwiać mit o kondycji biustu po karmieniu piersią. Nie robię tego, żeby "siać terror laktacyjny", jak to często matki karmiące butelką mówią. Niestety w naszym kraju panuje ciągle kompletne niedomówienie (i to nawet, o zgrozo!, wśród lekarzy) na temat rzeczy tak naturalnej, jak KP. W końcu jesteśmy ssakami i po coś te cycki mamy Jak byłam w pierwszej ciąży, to byłam entuzjastką KP, ale zakładałam, że karmię te 6 miesięcy. Potem zaczęły się "schody", bo to prawa pierś ciągle boli, bo to skaza białkowa, która potem okazała się uczuleniem na lanolinę i prawie płakałam, jak wytrzymam do tych 6 miesięcy. Aż w końcu (po jakiś 2-3 miesiącach) nastąpił przełom. Zaczęłam "planować", że karmię do ukończenia roku, a potem stwierdziłam, że cyckujemy się tak długo, jak będzie synek chciał. Stopniowo KP było ograniczane aż do jednego karmienia przed snem, laktacja się do tego naturalnie normowała, aż synek sam prawie z dnia na dzień zrezygnował.

A teraz garść cytatów:
Cytat:
Karmienie piersią zmienia kształt piersi.

Nieprawda, karmienie piersią nie wpływa w żaden sposób na ich kształt. Za kształt piersi odpowiedzialna jest tkanka łączna a do jej rozluźnienia dochodzi w czasie ciąży, a nie podczas laktacji.
Cytat:
Najnowsze badania opublikowane w Aesthetic Surgery Journal ponad wszelką wątpliwość wykluczyły długie karmienie piersią jako przyczynę poporodowej obwisłości piersi. Cytowane badania zadają kłam obiegowej opinii o zgubnym wpływie karmienia piersią na kondycję biustu. Prawdziwymi przyczynami ewentualnego pogorszenia wyglądu naszego dekoltu są: starszy wiek matki w chwili zajścia w ciążę, większa waga ciała, większy przyrost wagi w trakcie ciąży, większa ilość ciąż, większy rozmiar piersi przed ciążą oraz palenie papierosów
Cytat:
Nie wszystkie mamy zdają sobie sprawę, że na kondycję ich biustu wpływ ma także odstawienie malucha od piersi. Laktację należy zakończyć stopniowo - nie gwałtownie, zmniejszając krok po kroku liczbę karmień na dzień. Zakończenie karmienia nagle może spowodować szybkie obkurczenie i zmniejszenie się gruczołu mlecznego, a co za tym idzie - nieatrakcyjny wygląd piersi. Chodzi o to, by w czasie odstawiania dziecka od piersi miejsce zanikającej tkanki gruczołowej zajmowała tkanka łączna i tłuszczowa. Pamiętajmy, że odstawianie dziecka od piersi to proces - nie jednorazowy akt!
Problem polega na tym, że jesteśmy zachwycone wyglądem naszych piersi w czasie ciąży i do tego wzorca przyrównujemy je PO: po ciąży, po karmieniu piersią (i to niezależnie od jego trwania), a to jest błąd. Tak samo jak nasze brzuchy - po ciąży długo możemy się pozbywać obwisłej, bo rozciągniętej w czasie ciąży skóry na brzuchu.
Idealne biusty mają tylko kobiety, które nigdy nie były w ciąży, nie zmieniała się im gwałtownie i mocno waga i te, które po prostu mają implanty.
Ja zadbałam o dobry biustonosz, ale - przyznaję się bez bicia - zaniedbałam ćwiczenia i dbanie o biust (odpowiednie kosmetyki), ale tym razem już takiego błędu nie popełnię. Masaże olejkiem ze słodkich migdałów już przynoszą efekty.

Edytowane przez malin30
Czas edycji: 2014-03-26 o 21:09
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 21:25   #3407
pater86
Zadomowienie

Cytat:
pytałam wczesniej ginki, a raczej informowałam, że mnie boli, to mówiła, że to normalne
No to lipa... jak na razie to najbardziej doskwierająca mi dolegliwość ciążowa
Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
hmmm może lekko rozcieńczony z wodą? ja bym piła
zaspokoiłam właśnie swoją zachciankę na kisiel truskawkowy home made córka zreszta też, 2 porcje wtrąbiłą
Też myślę, że raczej ten sok brzozowy pity z umiarem nie zaszkodzi i już jestem po pierwszej dawce no i też zaspokoiłam moją zachciankę, niestety były to racuchy
Stary 2014-03-26, 21:32   #3408
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
No to lipa... jak na razie to najbardziej doskwierająca mi dolegliwość ciążowa

Też myślę, że raczej ten sok brzozowy pity z umiarem nie zaszkodzi i już jestem po pierwszej dawce no i też zaspokoiłam moją zachciankę, niestety były to racuchy
Jeśli to naturalny sok to myślę, że mozesz spokojnie pić. Ja przynajmniej nic nie wiem na ten temat, że nie można. Ja raczej się obawiałabym się produktów spożywczych z całą tablicą Mendelejewa w składzie
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 21:38   #3409
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Zapytałam, usuwają wszystko. W schronisku też się płaci; ale mąż wziął tę kotkę bo oni nie mogli przyjąć i w ramach odwdzięczenia się obiecali mu sterylizację i odrobaczanie za darmo. Ja o kotach nie mam niestety bladego pojęcia Wcześniej pisałam, że taki łobuz z niej a teraz trochę milsza się zrobiła. Przychodzi i kładzie się koło mnie, daje głaskać
No to super mam nadzieje że kicia zostanie z Wami.

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 21:55   #3410
kamilla123
Rozeznanie

Dobry wieczór!

U nas dziś koniec 28 tygodnia (jak ten czas leci.......) Wczoraj byłam u gina: wszystko dobrze, szyjka, przepływy, wody płodowe ok. Dziewczynka nadal pozostała dziewczynką ale w dalszym ciągu bez imienia Waży już 1415g, ma mega długie nogi, bo na 31t5d i ciągle mnie kopie nimi po pęcherzu, bo główkę ma na razie u góry Ale lekarz powiedział, że oczywiście ma jeszcze czas na obrócenie się, ale i tak mówi, że mam duże prawdopodobieństwo cesarki. Pożyjemy zobaczymy Po wizycie poszłam do pepco i kupiłam fioletowy ręcznik z kapturkiem i rampersa fioletowego w malutkie kropeczki

Tak poza tym to dopadło mnie przeziębienie (tż mnie zaraził), a już myślałam, że sezon grypowy mija. Gardło to mnie tak bolało, że w nocy spać nie mogłam, do tego zatoki zawalone i każdy gwałtowniejszy ruch głową to czuję się jakby mi czaszkę rozsadzało... Biorę na razie syrop Prenalen, isla mint, tantum verde i zaraz zrobię sobie miksturę z mlekiem, miodem i czosnkiem A jak jutro nie będzie lepiej to jadę do rodzinnego.

Jakby tego było mało to mój syn znowu zrobił sobie dzień wagarowicza i nie poszedł do przedszkola więc o leżeniu nie było mowy Wykończył mnie dzisiaj Jeszcze musiałam jechać na budowę, bo prysznic przywieźli, a tu okazało się, że brama się nie otwiera i woda w łazience cieknie, więc ciągle coś

Poza tym, co mnie trochę zdołowało to zmarła jedna z moich podopiecznych z pracy, dziewczyna nie miała nawet jeszcze 30 lat

Widzę, że dużo fajnych linków wrzucacie, a ja ciągle na telefonie Was czytam i g**** tam mogę zobaczyć

Berenika następna wizyta już po świętach 22.04

Majkela już Ci kiedyś pisałam, że masz zabójczą pamięć

Sylwunia gratuluje córeczki A starsza córka miała jakieś oczekiwania odnośnie płci rodzeństwa?

Maya ja tak czasami z wózkiem sklepowym chodzę Twoja córeczka ile ma lat? Widzę, że też będziesz miała parkę

Karolka mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze

Malin współczuję powtórki tej glukozy, jeszcze tym bardziej, że masz takie problemy z żyłami Mi na szczęście teraz nie wyszła, mimo iż w pierwszej ciąży miałam, więc mam nadzieję że będzie dobrze u Ciebie

Sola współczuję cukrzycy :/ Kiedy masz poradnię?

Pater witaj w klubie zadłużonych na kilkadziesiąt lat Szybkiej przeprowadzki życzę. Też się śmiejemy z mężem, że kredyt nas bardziej wiąże niż dzieci

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

o właśnie jeszcze mi się przypomniało - Kucyk super, że serduszko Maksia pięknie bije
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 22:00   #3411
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Maya ja tak czasami z wózkiem sklepowym chodzę Twoja córeczka ile ma lat? Widzę, że też będziesz miała parkę
wózki sklepowe lubię w tesco - te małe "balkoniki" bez nich nawet nie wchodzę
a córcia nie ma jeszcze dwóch lat, 3 miesięcy jej brakuje
Stary 2014-03-26, 22:04   #3412
kamilla123
Rozeznanie

antykoncepcja - ja się zastanowię nad spiralą, ale to później, bo na razie sex mógłby dla mnie nie istnieć Tabletek nie chcę, bo strasznie obniżały mi libido, problemów z infekcjami nie miałam.
Stary 2014-03-26, 22:23   #3413
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

U nas dziś koniec 28 tygodnia (jak ten czas leci.......) Wczoraj byłam u gina: wszystko dobrze, szyjka, przepływy, wody płodowe ok. Dziewczynka nadal pozostała dziewczynką ale w dalszym ciągu bez imienia Waży już 1415g, ma mega długie nogi, bo na 31t5d i ciągle mnie kopie nimi po pęcherzu, bo główkę ma na razie u góry

ładna waga, a nogi top modelki
Stary 2014-03-26, 22:28   #3414
bazile
Zadomowienie

Cytat:

Powiedzcie mi czy mleko NAN 1 jest dobrym mlekiem?Bo córce podawałam i zastanawiam sie jakie teraz bym brała...
ja zaczelam uzywac nan od 10 miesiaca,zaczelam od 2 i teraz jestesmy na 3 i nic zlego si enie dzialo jak dotad.Przy Malej tez mam ewentualnie zamiar uzywac nan.
Cytat:
Dzień dobry

Nie było mnie przez weekend w sumie to od piątku, tak jak pisałam problemy zdrowotne w rodzinie. Teść w szpitalu z naczyniakiem w mózgu... Bardzo ciężka sytuacja...
doczytalam o przeniesionej operacji.Oby skonczylo sie na strachu,oby Tesc doszedl do siebie.I Ty trzymaj sie
Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Witajcie.

Byłam dziś na wizycie u gina. Powiedział mi, że wszystko jest w normie oprócz wagi Maja ma ok 984g przez co dał nam skierowanie do szpitala podejrzewa hipotrofię...zastanawiam się czy to nie przypadkiem wina tarczycy. Jak na razie jestem przerażona
Zubi trzymaj sie pamietaj,ze lepiej na zimne dmuchac i posluchac lekarza i grzecznie polezec w szpitalu.Wracaj do nas szybciutko i szczesliwa.

Cytat:
Napisane przez morin Pokaż wiadomość
witam się porannie,

Wczoraj na wizycie lekarz powiedział że mam krótką tą szyjkę nadal to mówię że byłam na usg w szpitalu i ostatnio dwa tygodnie temu na usg też było jeszcze ok ( w miarę bo skróciła się w tydzień o 1 cm no ale może tak zmierzyli kto to wie) A mój lekarz na to wszystko powiedział że przy badaniu krótko i nie ma co ryzykować i pessar jutro mają mi założyć. Zdołowałam się tym myślałam że g uniknę a tu nic z tego. Pewnie mi go dopiero zdejmą przed porodem. Eh..
doczytalam,ze juz go masz.Dla dzidzi jestesmy w stanie zniesc wszystko,takze jak mus to mus,na pewno dasz rade
Cytat:
Raczej dobrze, dziekuje jak lekarz kazal tak odpoczywam prawie caly czas i tak ciezko z tym brzucholem cokolwiek robic nawet dluzsze spacery mnie juz mecza
too my w 28tc po 30tc juz tylko lezenie chyba haha
to sie Chlopaki rozlokowali prawie jak do rodzenia
Cytat:
RÓŻOWE

Mozna wpisac na 1 stronkę Lenka
no to rozowe gratki

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na ponownym usg serca małego. I wg dr jest wszystko w porządku Serduszko pięknie się rozwija. Oznacza to, że te spadki tętna się nie powtarzają. Bo wszelkie arytmie wpływają negatywnie na rozwój serca. A u niego jest wszystko idealnie.
Super,ze z Maksiem wszystko dobrze!
Cytat:
no to pieknie,tylko chwalic

witam sie po kilku dniowej przerwie.U mnie bylo pakowanie-sprzatanie-sprzatanie-rozpakowywanie przez ostatnie dni,ale dzis juz wszystko ladnie pieknie sie prezentuje.I oto jestem juz w Katowicach i tak na pewno przez najblizszy rok.
TZ sie spisal,mieszkanie bardzo ladne,okolica w porzadku.I mam super przychodnie pod nosem,wyjde z klatki i przejde 50 metrow i mam mase specjalistow.I tak juz jestem zapisana do gina i do neurologa.Jutro wyjasnie dlaczego do neurologa.
Niestety moj Synek ostatnio ma fochowaty czas,plus zabkowanie i przez caly dzien nawet nie mam jak przy nim usiasc do neta.Dzwonic przy Nim tez ciezko.Takze stara sie wieczorami polukac,ale nie zawsze znajdzie sie na to chec i sily.
Oki,na dzis mowie juz dobranoc.

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 22:32   #3415
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
Wydaje mi się, że 2 lata to max, wystarczy

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
wózki sklepowe lubię w tesco - te małe "balkoniki" bez nich nawet nie wchodzę
a córcia nie ma jeszcze dwóch lat, 3 miesięcy jej brakuje
O fajnie, dzieci będą razem urodziny miały

Cytat:

ładna waga, a nogi top modelki
Dzięki

Właśnie wypiłam moją miksturę z czosnkiem , tż się będzie odsuwał ode mnie
Stary 2014-03-26, 22:37   #3416
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Ja kiedyś słyszałam, że rachunki, a na pewno PITy to do 5 lat.

Dżizas, jak mnie dziś znowu dziecko kopie i to właśnie o tej samej porze. Normalnie czuję, jak mi smyra nogami po prawej stronie brzucha, a na dole rączkami.
Idę trochę poprasować, bo mi się Mont Everest zrobił na fotelu

Jeszcze tylko 5 dni chodzenia do pracy
No i wkraczam w III trymetr
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 22:46   #3417
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Ja kiedyś słyszałam, że rachunki, a na pewno PITy to do 5 lat.

Dżizas, jak mnie dziś znowu dziecko kopie i to właśnie o tej samej porze. Normalnie czuję, jak mi smyra nogami po prawej stronie brzucha, a na dole rączkami.
Idę trochę poprasować, bo mi się Mont Everest zrobił na fotelu

Jeszcze tylko 5 dni chodzenia do pracy
No i wkraczam w III trymetr
Gratulacje

co do US - mnie babeczka od kadr i płąc tłumaczyła, ze te 5 lat trzeba liczyc od końca roku, w którym skałdało się PIT'a, czyli wszelkie rachunki z 2013 r. musze trzymac do końca 2019 r jakos tak
Stary 2014-03-26, 22:46   #3418
sylvuniaa84
Zadomowienie

[QUOTE=kamilla123;45769102]Dobry wieczór!

Sylwunia gratuluje córeczki A starsza córka miała jakieś oczekiwania odnośnie płci rodzeństwa?

QUOTE]

Takie oczekiwania ze obojętnie aby dziecko było zdrowe

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez sylvuniaa84
Czas edycji: 2014-03-27 o 08:39
sylvuniaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 07:19   #3419
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dzień dobry. W końcu zaczynamy III trymestr i 28tydz
Chyba muszę definitywnie odstawić słodycze bo w 3tyg przybyło mi 2kg puki co +5,5 i cały czas mam nadzieję, że na 10-11 się skończy

Cytat:
Dobry wieczór!

U nas dziś koniec 28 tygodnia (jak ten czas leci.......) Wczoraj byłam u gina: wszystko dobrze, szyjka, przepływy, wody płodowe ok. Dziewczynka nadal pozostała dziewczynką ale w dalszym ciągu bez imienia Waży już 1415g, ma mega długie nogi, bo na 31t5d i ciągle mnie kopie nimi po pęcherzu, bo główkę ma na razie u góry Ale lekarz powiedział, że oczywiście ma jeszcze czas na obrócenie się, ale i tak mówi, że mam duże prawdopodobieństwo cesarki. Pożyjemy zobaczymy Po wizycie poszłam do pepco i kupiłam fioletowy ręcznik z kapturkiem i rampersa fioletowego w malutkie kropeczki
Gratulację duża jest jak na 28tydz
Stary 2014-03-27, 07:32   #3420
Aldrin
Zakorzenienie

Witajcie i z góry gratuluje dzisiejszym imprezowiczkom nowego tygodnia ciąży

Cytat:
Hejka
Trzymajcie dzisiaj kciuki, bo przede mną wizyta Już nie mogę się doczekać widoku Emilki ciekawa jestem czy wszystko ok i ile już waży jeśli chodzi o wyniki krwi i moczu to chyba nigdy nie miałam tak dobrych, a przecież jako chyba jedyna na forum nie suplementuję się witaminami
juz za późno na kciuki ale doczytałam, że wszystko było idealnie i wizyta była udana

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Helllołłłł

Witam się w 27t 1d zostało 90 dni do porodu a ja dalej ze wszystkiem w czarnej d...

Trochę mnie nie było. W weekend byliśmy na wsi, poniedziałek zleciał na wizycie, wszytsko ok, szyjka trzyma, tylko waga za bardzo rośnie, a pózniej byliśmy na zajęciach w sr. Wczoraj montowaliśmy dodatkowe półki w szafie, żeby każdy dostał po dwie musi byc sprawiedliwie więc zeszło się pół dnia bo musiałam wszystko powyjmowac a później powkładac a do tego od wczoraj chodzę zasmarkana i trochę osłabiona, za bardzo się wywietrzyłam w poniedziałek

Wszystkim gratuluję udanych wizyt
Skracajace się szyjki niech przystopują, a ich właścicielki niech odpoczywają i dbają o siebie
jeszcze raz dużo zdrówka i gratuluje 29 tygodnia

Cytat:
nadal trzymam mocne kciuki za teścia

Cytat:

czemu ja nie mam w okolicy tego sklepu

Cytat:
Dobry wieczór!

Tak poza tym to dopadło mnie przeziębienie (tż mnie zaraził), a już myślałam, że sezon grypowy mija. Gardło to mnie tak bolało, że w nocy spać nie mogłam, do tego zatoki zawalone i każdy gwałtowniejszy ruch głową to czuję się jakby mi czaszkę rozsadzało... Biorę na razie syrop Prenalen, isla mint, tantum verde i zaraz zrobię sobie miksturę z mlekiem, miodem i czosnkiem A jak jutro nie będzie lepiej to jadę do rodzinnego.

Jakby tego było mało to mój syn znowu zrobił sobie dzień wagarowicza i nie poszedł do przedszkola więc o leżeniu nie było mowy Wykończył mnie dzisiaj Jeszcze musiałam jechać na budowę, bo prysznic przywieźli, a tu okazało się, że brama się nie otwiera i woda w łazience cieknie, więc ciągle coś

Poza tym, co mnie trochę zdołowało to zmarła jedna z moich podopiecznych z pracy, dziewczyna nie miała nawet jeszcze 30 lat
gratuluje udanej wizyty i potwierdzenia córeczki na imie jeszcze jest czas

dużo zdrówka obyś szybko doszła do siebie

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość

witam sie po kilku dniowej przerwie.U mnie bylo pakowanie-sprzatanie-sprzatanie-rozpakowywanie przez ostatnie dni,ale dzis juz wszystko ladnie pieknie sie prezentuje.I oto jestem juz w Katowicach i tak na pewno przez najblizszy rok.
TZ sie spisal,mieszkanie bardzo ladne,okolica w porzadku.I mam super przychodnie pod nosem,wyjde z klatki i przejde 50 metrow i mam mase specjalistow.I tak juz jestem zapisana do gina i do neurologa.Jutro wyjasnie dlaczego do neurologa.
Niestety moj Synek ostatnio ma fochowaty czas,plus zabkowanie i przez caly dzien nawet nie mam jak przy nim usiasc do neta.Dzwonic przy Nim tez ciezko.Takze stara sie wieczorami polukac,ale nie zawsze znajdzie sie na to chec i sily.
Oki,na dzis mowie juz dobranoc.

witaj w Polsce szybko się uwinęliście, teraz tylko się przyzwyczaić do miejsca zamieszkania

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Dzień dobry. W końcu zaczynamy III trymestr i 28tydz
Chyba muszę definitywnie odstawić słodycze bo w 3tyg przybyło mi 2kg puki co +5,5 i cały czas mam nadzieję, że na 10-11 się skończy

Gratulację duża jest jak na 28tydz
Gratuluje III trymestru i zazdroszczę wagi

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości