Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-26, 17:27   #1411
Le_lena
Raczkowanie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Robusta - co za cyrk , szok dobrze, że jednak ktoś miał głowę na karku i dzisiaj to odkręcili niż dzień przed ślubem

Mimi - cudo , taki biustnosz może utrzymałby i mój biust
Wygląda mega solidnie!
Stary 2014-03-26, 17:47   #1412
activelifestyle
Rozeznanie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

anusia4u - najbardziej podoba mi się 4

niulka_1985 - fajny jest rzadko spotykana długość. Też najprawdopodobniej taki wezmę, bo Pani w salonie, moja mama i siostry twierdzą, że do mojej sukni najbardziej pasuje. A ten komplet od Swarovskiego jest cudny

mikonada - bardzo ładne buciki

mala_czarna_21 - nie jest źle, ale ja bym założyła coś innego, a nie sweterek jestem nadal za tiulowym bolerkiem

nasturcja1308 - myślałam, że już usunęłaś, ale znalazłam piękny ten makijaż. Bajkowo wyglądasz

Godzia_13 - witaj bardzo ładne buciki Gratuluje załatwinych spraw a z TŻtami tak to już jest - wszystko chcą robić na ostatnią chwilę

iliy

cashmere - super masz ja jeszcze muszę czekać 129 dni

docik10 - ja bym rozpuściła włosy na wietrze fajnie wyglądają uwielbiam PMki z rozpuszczonymi włosami i wiankami na głowach

Dotka90 - niezłe te włosy wyhodowałaś

Robusta - masakra z tym fryzjerem
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 17:54   #1413
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale miałam stresa!
Zadzwoniła do mnie fryzjerka, czy może przełozyć moją wizytę (czesanie na ślub) na godzię 9 lub 11, bo ta kobieta co zapisywała wszystko pomieszała i ma 2 osoby wpisane na 9.45. Ja mówię, że nie bradzo i że nie po to sie umawiałam prawie 9 msc przed (jak się zapisywałam było puściutko) żeby teraz się dostosowywać i mówię, że skoro ta 9.45 nie pasuje to ja chce na 10.30 (tak pierowtnie byłyśmy umwione) 11 to dla mnie za późno, a na 9 jak przyjade to powiedziałm że się nie wyrobią bo mam długie i dosyć gęste włosy i w 45 min tego raczej nie zrobią. To ta fryzjerka na to, że może bym przyjechała na 8.30. Wkurzyłam się i powiedziałam, ze specjalne tak wczas się umowiłam żeby na spokojnie cały dzień rozplanowac i niech dzwoni do tej baby która mi zdublowała wizytę. Na moje szczęście tamta się zgodziła trochę przełożyć i jestem ostatecznie umówiona na 9.30. A na sam koniec fryzjerka powiedziała, ze tamta co mnie zapisywała to zapisała mnie na piątek!
No byłam w szoku. chyba będę dzonić co jakiś czas i pytać czy faktycznie jestem zapisana...
No chyba by mnie szlak trafił dobrze że udało się dojść do porozumienia Może jutro umówię się do "poleconej" fryzjerki bo jak na złość moja akurat w mój dzień ślubu ma ślub kuzynki i czesze wszystkie głowy w rodzinie

mimi_77 no no no ładne to to chyba sama muszę się przejść do Intimissimi

Linaewen zamówienia obrączek

Liana kamerzysta super - bardzo mi się podobają jego teledyski gratuluję wyboru

Cornflower śliczne zaproszenia mam nadzieję że jak w piątek ustalę godzinę w USC to i ja zabiorę się za zaproszenia
Stary 2014-03-26, 18:47   #1414
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
ale masz fajnie

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
aaa gratulacje

dziś u mnie 4 miesiące do ślubu
Gratuluję, 4 miesiące to niedużo!

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość

4 miesiące
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
Hej

przepraszam, że dopiero dziś ale wczoraj mi chyba przeglądarka świrowała i nie mogłam załączników dodać
wklejam tutaj żeby dziewczyny które nie są w klubie też mogły zobaczyć

Jak się ktoś zastanawia na sweterkiem z H&Mu do sukni to tu macie zestawienie do mojej kiecki. Mi nie przypadł kompletnie do gustu
Faktycznie sweterek nie bardzo.

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Prześliczna panna młoda - nawet tu okulary bardzo do niej pasują

missmalezji, alucior, hihihi, cude, Sunrise28 - zostało nam tylko 4 miesiące [/CENTER]
Te okulary spokojnie mogłby być częścią stroju, a nie tylko korekcją wzroku.
gratuluję 4 miesięcy

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość

miesiac i tydzien i bede Zona

Umowilam sie na przymiarke na 8 kwietnia g.16
Gratulacje!
Ja mam przymiarkę nr 2, 7 kwietnia

Cytat:
Zadzwoniła do mnie fryzjerka, czy może przełozyć moją wizytę (czesanie na ślub) na godzię 9 lub 11, bo ta kobieta co zapisywała wszystko pomieszała i ma 2 osoby wpisane na 9.45. Ja mówię, że nie bradzo i że nie po to sie umawiałam prawie 9 msc przed (jak się zapisywałam było puściutko) żeby teraz się dostosowywać i mówię, że skoro ta 9.45 nie pasuje to ja chce na 10.30 (tak pierowtnie byłyśmy umwione) 11 to dla mnie za późno, a na 9 jak przyjade to powiedziałm że się nie wyrobią bo mam długie i dosyć gęste włosy i w 45 min tego raczej nie zrobią. To ta fryzjerka na to, że może bym przyjechała na 8.30. Wkurzyłam się i powiedziałam, ze specjalne tak wczas się umowiłam żeby na spokojnie cały dzień rozplanowac i niech dzwoni do tej baby która mi zdublowała wizytę. Na moje szczęście tamta się zgodziła trochę przełożyć i jestem ostatecznie umówiona na 9.30. A na sam koniec fryzjerka powiedziała, ze tamta co mnie zapisywała to zapisała mnie na piątek!
No byłam w szoku. chyba będę dzonić co jakiś czas i pytać czy faktycznie jestem zapisana...
Dobrze, że wszystko się ułożyło! Ale stres, ja bym padła na zawał.
Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
ZAMÓWILIŚMY OBRĄCZKI!
Gratulacje!
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 19:10   #1415
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Wracam na chwile, żeby się pochwalić zakupem bielizny ślubnej w sklepie Intimissimi Jestem bardzo zadowolona. Wstawiam linki do zdjęć

stanik, majtki, pas chociaż nie wiem czy go założe, najwyżej na noc poslubną. Całość wyniosła mnie bagatela 320 zł
Ładny komplecik
Były duże rozmiary stanika?
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 19:24   #1416
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Docik, ja na sesję będę miec rozpuszczone, ale mam dłuższe włosy.
W załączniku zdjęcie z lutego.
Masz piękne włosy Twoja długość to mój cel do osiągnięcia no ale nie przełożę ślubu żeby do tego czasu urosły hihi a zapuszczałam z bardzo krótkich bo miałam taki mały etap w życiu, gdzie mnie dopadła chęć posiadania krótkich włosów i to były bardzo krótkie
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 19:42   #1417
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Hej

przepraszam, że dopiero dziś ale wczoraj mi chyba przeglądarka świrowała i nie mogłam załączników dodać
Masz taką piękną suknie!

Cytat:
Hej
Witam sie z pracy

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do Was pytanko, czy lepiej mieć spięte włosy na sesji poślubnej czy rozpuszczone? Nie wiem czy moja długość jest wystarczająca żeby ładnie się prezentowała na zdjęciach. Wklejam zdjęcie na chwilkę. Dla porównania zdjęcie z fryzury ślubnej.
Ja bym rozpuściła

Cytat:
Ale masz włosy

Cytat:
ZAMÓWILIŚMY OBRĄCZKI!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 19:51   #1418
zły jeż
Raczkowanie

Cytat:
Hej
Witam sie z pracy

Wow to niedługo, super

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
Któraś z dziewczyn pytała o ćwiczenia na ramiona i "bułki" TUTAJ dużo zestawów do samodzielnego wykonania
Dzięki za wrzucenie, fajne ćwiczenia, wykorzystam.

Cytat:
Napisane przez Godzia_13 Pokaż wiadomość
Jestem z Dolnego Śląska, mój Tż z północy Wielkopolski. Obecnie mieszkamy razem w zachodniopomorskim
Nasze zaręczyny zostaną mi w pamięci na długo
w piękny majowy dzień wybraliśmy się z Tż na ryby (mój Tż jest zapalonym wędkarzem), pływaliśmy łódką po jeziorze, Tż oczywiście wiosłował, w pewnym momencie spytał się mnie czy mogę teraz ja trochę powiosłować, zaczął grzebać w plecaku, myślę głodny jest może kanapkę chce sobie zjeść...patrzę a on wyciąga z plecaka małe czerwone pudełeczko i pyta czy zostanę jego żoną oczywiście zgodziłam się
rodzinka się potem śmiała, że specjalnie oświadczył mi się w łódce na środku jeziora, żebym nie miała jak uciec

Jeśli chodzi o sprawy związane ze ślubem to mamy załatwione: salę, nauki, protokół, Dj, fotografa + kamerzystę, wódkę, cały strój PMki ( suknia się szyje, welon mam, buty (zielone ) też ( kolor przewodni u nas to właśnie zieleń i biel), w kwietniu: próbny makijaż i fryzurę, odbieramy też obrączki
Do załatwienia zostało: cały strój dla Tż (cały czas mi powtarza, że ma jeszcze czas ) zakup napojów, szampana, win, podziękowania dla rodziców, dogadanie auta, bukiet, umówienie się na paznokcie, ustalenie menu, zamówienie tortu
Hej to dużo już załatwione, a zaręczyny mieliście świetne!

Cytat:
Piękne włosy. Żałuję, że wcześniej nie wiedziałam, że będę ślubować, nie robiłabym sobie boba w zeszłym roku.

Cytat:
Wracam na chwile, żeby się pochwalić zakupem bielizny ślubnej w sklepie Intimissimi Jestem bardzo zadowolona. Wstawiam linki do zdjęć

Kolejna rzecz odhaczona

stanik, majtki, pas chociaż nie wiem czy go założe, najwyżej na noc poslubną. Całość wyniosła mnie bagatela 320 zł
Fajny zestaw bielizny. też dzisiaj zakupiłam - stanik i majtki, sprzedawczyni mi jeszcze pas do pończoch polecała, ale się go przestraszyłam, bo nigdy nie nosiłam. :P Ale może się skuszę, skoro taka okazja. ;]

Cytat:
ZAMÓWILIŚMY OBRĄCZKI!

Gratulacje.
Stary 2014-03-26, 20:18   #1419
kiss12550
Zadomowienie

Witam się i uciekam sporo rzeczy musze ogarnąć jutro na uczelnie, ale jeszcze z tego co mi się rzuciło w oczy :

Nasturcja – piękny makijaż , piękna suknia , piękna PM!

KaMilka – dziękuje za opinie ja tez właśnie coś będę musiała wykombinować bo nie mam zamiaru co chwile sobie gorsetu poprawiać

Godzia -

Lemon_Drop – no widzisz, właśnie dlatego ja tez mam problem

Robusta- całe szczęście ze wyszło jak chciałaś, ja też nieźle bym się wkurzyła

Docik- na sesje postawiłabym na rozpuszczone włosy

Linaewen – pochwalisz się jak wyglądają ?

Miłego wieczoru PMki
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 20:21   #1420
rabbitka
Rozeznanie

Mala_czarna Ty wiesz, ze suknia jest boska faktycznie ten ze zdjecia w ogole mi nie lezy koniecznie pokaz z krotkim sweterkiem i narzutka, moze mnie zainspirujesz

Madzixx konicznie zdjecia z przymiarki

Docik i w spietych i w rozpuszczonych ladnie, ale chyba bym wybrala rozpuszczone skoro na slubie bedziesz miala spiete, o tak dla odmiany

Dotka Twoje wlosy podziel sie!

Nasturcja bardzo fajnie podkreslone oczy

Ysia super,ze kolczyki zamowione i ten sweterek i plaszczyk boskie mama dobrze mowi, wez oba czerwone wersje tez mi sie podobaly

Lexie sliczne kolczyki

Robusta ja bym ta babke co Cie zapisywala chyba ukatrupila.. masakra, dobrze, ze wszystko sie udalo pozytywnie rozwiazac.

Mimi za bielizne

Linaewen gratki obraczek! koniecznie pochwal sie real foto jak bedziesz miala, bo pamietam, ze sa oryginalne

gratuluje 4 miesiecy, 1 miesiaca i 1 tygodnia i 1 miesiaca do slubu
witam nowa PMke

my mielismy dzisiaj sesje narzeczenska, bylo super! juz nie moge sie doczekac jak zobacze zdjecia. Pogoda dopisala, wiec zeszlo nam 3 godziny. Generalnie zaczelismy w starym kinie, pozniej w takim bardze ogrodku, kilka na zdjec na miescie w waskich ciekawych uliczkach i na koniec zatoka. Jestem mega podekscytowana! Fotografka jest super, ma swietne pomysly i bardzo dobrze nam sie z nia wspolpracowalo. Przy okazji wyprobowalam tez swoja MUA i tez jestem zadowolona wiec wszystko bardzo na plus dzis

18.6.14

Edytowane przez rabbitka
Czas edycji: 2014-03-26 o 20:23
rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 20:41   #1421
lexie42
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za opinie na temat kolczyków chyba je zamówię
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 20:46   #1422
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Dziewczyny jak wy pędzicie

Nadrobiłam

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co powiecie o tych kolczykach
http://belleju.com/pl/bizuteria-slub...na-bs-ar4.html
Cały czas rozważam tą kryształową biżuterię
Na modelce wygląda choć początkowo myślałam że są gigantyczne:P

Cytat:
Napisane przez anusia4u Pokaż wiadomość
spodobało mi się kilka kompletów, i w tym problem że nie mogę się zdecydować.. :P

1. http://allegro.pl/komplet-swarovski-...076142548.html
2. http://karmelo.pl/bizuteria-slubna/1...ents-kp11.html
3. http://karmelo.pl/swarovski-elements...ents-kp12.html
4. http://karmelo.pl/bizuteria-slubna/1...ents-kp34.html

a może któraś z Was widziała gdzieś w internecie podobny komplecik?

do sukni nie potrzebuję naszyjnika, ale jak będę zamawiać to wolę cały komplet - na pewno jeszcze 'ubiorę' moją biżu na inne okazje
Jak dla mnie 4 choć ogólnie nie przepadam za taką biżuterią.
Cytat:

W załączniku nasze zaproszenia Drukujemy już jutro

Świetne zaproszenia

Cytat:
Hej Kobietki

Podczytuję Was od pewnego czasu, można się przyłączyć?
ślubujemy 31 maja 2014, w zasadzie większość spraw jest już dograna, z tych pilniejszych zostało nam skompletowanie stroju dla Tż
Witaj

Cytat:
Hej

Jak się ktoś zastanawia na sweterkiem z H&Mu do sukni to tu macie zestawienie do mojej kiecki. Mi nie przypadł kompletnie do gustu
Rzeczywiście do Twojej sukni wygląda bardzo źle ale Ty w sukni boska

Cytat:
Masakra

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
uważam, że nie będzie problemu, większość recepcjonistek, które znam woli nocne zmiany (osobiście wolę dniówki, bo wieczór z TŻ, ale moje koleżanki zamieniają się na nocki bez problemu)
Powiedz, jak sprawa wygląda, że już wcześniej miałaś to ustalone
A to Ty pytałaś o excela? ja go w pracy nie używam, nie mam po co

zgadzam się w 100%
Tak to ja pytałam ale okazało się że mają program oparty na nim i w sumie nic trudnego
Dziewczyny wy tak gonicie że jeśli mnie przyjmą na staż to chyba będę was czytać tylko weekendami.. ;( U nas ze ślubnych spraw na razie spokój chociaż powinniśmy się według mojego "grafiku" w marcu rozglądać za obrączkami i nic
Stary 2014-03-26, 20:51   #1423
Linaewen
Zakorzenienie

Kaigara, mysza93, zły jeż -> dziękuję

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
Linaewen – pochwalisz się jak wyglądają ?

Tytan plus srebro. 60% opłacone złotem

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Linaewen gratki obraczek! koniecznie pochwal sie real foto jak bedziesz miala, bo pamietam, ze sa oryginalne
(...)
my mielismy dzisiaj sesje narzeczenska, bylo super! juz nie moge sie doczekac jak zobacze zdjecia. Pogoda dopisala, wiec zeszlo nam 3 godziny. Generalnie zaczelismy w starym kinie, pozniej w takim bardze ogrodku, kilka na zdjec na miescie w waskich ciekawych uliczkach i na koniec zatoka. Jestem mega podekscytowana! Fotografka jest super, ma swietne pomysly i bardzo dobrze nam sie z nia wspolpracowalo. Przy okazji wyprobowalam tez swoja MUA i tez jestem zadowolona wiec wszystko bardzo na plus dzis
Będą 24 kwietnia, najpóźniej

Jak ja Wam zazdroszczę sesji, mojego nie umiem namówić

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

A, tylko obie bez kamieni!
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 21:20   #1424
enzunio
BAN stały

Ja też bym chciała sesję narzeczeńską, ale nie mamy czasu i pewnie przed ślubem już nie zdążymy buu!!

Przyszły kokardy na samochód, nie polecam, ogólnie złe nie są i załozę je na klamki (nic oprócz klamek i tablic nie będzie przystrojone), ale przyszły takie wymiętolone, że będę musiała odprasowywać...

A grzebyk przyszedł już w zeszłym tygodniu i zapomniałam go obfocić a wywiozłam do rodziców Ale polecam, jest wielki i błyszczący
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 21:43   #1425
Atomoowka
Wtajemniczenie

Reszty nie nadrobie bo idę bitwę o dom oglądać

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Przychodzę się przywitać po tym zwariowanym dniu
1. Kupiłam buty ślubne chciałam zwykłe, a Pani zaproponowała mi taneczne - no i przepadłam jak przymierzyłam - są tak wygodne jak kapcie
2. Szlak by to trafił - obeszłam milion sklepów/salonów z bielizną i nie znalazłam bardotki, która utrzymałaby mój biust
Nie wiem już gdzie szukać łatwiej chyba będzie mi je zoperować niż umieścić w jakimś biustonoszu w tym fasonie
Bardzo podoba mi się coś takiego jak wstawiła Robusta - powienien solidniej trzymać - tak sądzę
3. Zmieniłam koncepcję bukietu - z białych mini gerberków z czarnymi środkami, na białe tulipany w połączeniu z kilkoma czarnymi, a wszystkoto ułożone na gipsówce
Dzięki temu poleci duuuużo tulipanów w wazony i może gipsówka we włosy
4. Od piątku będziemy już razem mieszkać z TŻtem - przypominam, że to tejpory dzieliło nas 400 km
5. Fontanne czekoladową - bierzemy bo mamy gratis - jednak gdybyśmy musieli za nią dopłacić, na pewno byśmy tego nie zrobili
6. Rzucać kieliszkami będziemy - od wódki i na schodach na sali - większe prawdopodobieństwo, że się rozsypią (mam nadzieję) :P
missmalezji - piękne obrączki gratuluję!
Madzia - jak dla mnie w grę wchodzą tylko cieliste

Dziewczyny - super macie pomysły z podróżami poślubnymi, my niestety nie możemy znaleźć jeszcze ofert na początek listopada, ale czekamy na jakąś fajną do Keni
No to co w sumie same dobre wieści Super.

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Piękny ten stanik ślubny Z push-upem ? Czy tylko usztywiniany ?

Teraz mam nowy problem : moja mama mnie terroryzuje, że koniecznie muszę mieć jakiś płaszczyk, kurtkę, sweter, bo przecież to kwiecień, może być -30, śnieg, deszcz, tsunami...
Myślicie że może być czerwone?
Kurde to samo mam z moją mama, też mnie terroryzuje.
A ja nie chce serio nic na górę, będę miała tą koronkową koszulkę i nie mam zamiaru inwestować w kolejne przykrycie. No poza tym mam nadzieję, że bedzie ciepło, no ale to zimnej zośki więc mama panikuje, że nawet mróz może być.

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które baleriny kupić do ewentualnego przebrania (właściwe buty mam taneczne, ale coś na wszelki wypadek chcę mieć)
Chyba te drugie.

Cytat:
Napisane przez anusia4u Pokaż wiadomość
hejjj kochane!
wczoraj byłam na jednym z kolejnych spotkań nauk przedmałżeńskich.. i muszę się tym z Wami podzielić, bo dla mnie to co kazali nam zrobić było dosłownie krępujące/żenujące..
zajęcia prowadziło małżeństwo, które ma pięcioro swoich dzieci i sześcioro adoptowanych.. opowiadali o miłości, małżeństwie i wychowywaniu dzieci na koniec jednak zachęcali nas do wspólnej modlitwy z narzeczonym i nagle zaproponowali żebyśmy spróbowali teraz przy nich, na zajęciach.. no okej, każdy myślał, że po prostu każdy wstanie i razem wszyscy będą powtarzać słowa modlitwy..
a tu zonk! oni kazali kobietkom klękać przed swoimi mężczyznami a mężczyźni mieli trzymać dłoń na naszej głowie i wtedy powtarzali słowa modlitwy które wymawiał mężczyzna prowadzący zajęcia.. no ludziee, masakra ;/
później to mężczyźni klękali przed swoimi przyszłymi małżonkami, kobietki trzymały ich za ramię i się modliły..
to było naprawdę jakieś krępujące.. ponad 15 par narzeczonych, każdy skrępowany, zawstydzony.. no masakra..
sorki, że tak się rozpisałam, ale musiałam się wygadać :P
chyba ich pogięło. Masakra.
Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość

Mam nadzieję, że może tydzień jeszcze wytrzymają i się nie rozdwoją. W przyszłym tygodniu chciałabym iść zrobić pazurki. Cena 40 zł to cena ok?

Pochwalę się spinką do włosów jaką zamówiłam i serwetkami, których zachciało się mamie na poprawiny, które odbędą się w domu
Oraz kokardkami na klamki i tablicami Mama marudziła, że wybrałam tablice z niepolskim napisem A mi się podoba
Cena 40 zł to cena ok.
Tablice fajowe.
A te kokardki to na auto tak? Ona duże są? Bo ja też bym chciała ale jakieś większe kokardki.

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Kolczyki kliknięte
Padło na :
Dobry wybór

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Wywołana do tablicy wklejam linka: http://allegro.pl/falke-lunelle-ponc...972540579.html

Rozmawiałyście o nakryciach, ja nie będę miała, mam nadzieję, że ksiądz mnie nie wyklnie, ale nic poniżej 4 stów nie pasuje do mojej sukni

Ja już swoje tablice rej. mam, są takie:

Lecę dokładniej nadrobić posty, bo wcześniej na tel. nie widziałam zdj.
Powiedz mi czy te pończochy się nadają do pasa?
I czy w ogóle pończochy do pasa muszą być jakieś specjalne?
Bo ja kupiłam ostatnio pończochy i jak powiedziałam, że do pończoch to dała mi niby jakieś specjalne. W domu okazało się, że są bez tej koronki na górze, tylko mają taki ciemniejszy pasek i nie bardzo mi się to podoba.

Cytat:
Czy do spisania protokołu potrzebuje dokumentów z usc? Zostały 2 miesiące a ja z tym w ciemnej ciasnej...

Wysłane z telefonu
tak potrzebujesz.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 21:49   #1426
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
My za nauki zapłaciliśmy 70 zł, a teraz znajoma mówiła że poradnia tyle samo więc dlatego tak dopytuje bo dla mnie to lekka przesada...
mojakaren
z tego co wiem poradnia na salwatorze czynna jest w pn od 17, koleżanka w pracy mówiła mi że jej kuzynka w ubiegłym roku tam byłą i płaciła 60 zł chyba, ale mnie w kancelarii nikt nic nie powiedział, tylko się oburzył jak zapytałam więc szykuję się z moim S. że jest bezpłatna :P
jak patrzyłam na Internecie to we wtorki od 17 - 18 .. na tej stronie jest info http://www.dobrypasterz.krakow.pl/dy...ego-w-krakowie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Dziękuję

Dziewczyny, czy ten welon jest za długi, czy może być?
pewnie, że może być! będzie Ci wygodnie
choć ja celuję w coś do pupy

mala_czarna_21 suknia to już wiesz, że jest boska
ale sweterek faktycznie tylko ją oszpecił wygląda przy sukni jakby był brudny

Godzia_13 witaj

cornflower_girl macie prześliczne zaproszenia, dobór kolorów jest genialny

mimi_77 gratki za bieliznę, warta tych pieniędzy!!

Cytat:
ZAMÓWILIŚMY OBRĄCZKI!
gratuluję!! te Wasze obrączki bardzo mi się podobają i nie mogę się doczekać jak pokażesz jak wyglądają na palcu

rabbitka wyobrażam sobie, że Wasza sesja wyszła bajecznie
długo trzeba czekać na fotki?
kurcze fajny sposób na sprawdzenie fotografa przed ślubem

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 21:49   #1427
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Kaigara, mysza93, zły jeż -> dziękuję

Tytan plus srebro. 60% opłacone złotem

Będą 24 kwietnia, najpóźniej

Jak ja Wam zazdroszczę sesji, mojego nie umiem namówić

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

A, tylko obie bez kamieni!
Ale ładne obrączki! Bardzo nietypowe, super!

Edit.
Jakie możecie polecić czerwone wino półwytrawne?

Edytowane przez Kaigara
Czas edycji: 2014-03-26 o 21:52
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 22:00   #1428
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Cena 40 zł to cena ok.
Tablice fajowe.
A te kokardki to na auto tak? Ona duże są? Bo ja też bym chciała ale jakieś większe kokardki.
Tak na klamki autka
Szerokość 15 cm, wysokość w najszerszym miejscu ok 7 cm.
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 22:17   #1429
czekooczekolada
Zakorzenienie

my za jakieś 2-4 tyg będziemy mieć sesje narzeczeńską

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-03-26, 22:21   #1430
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Ja też bym chciała sesję narzeczeńską, ale nie mamy czasu i pewnie przed ślubem już nie zdążymy buu!!

Przyszły kokardy na samochód, nie polecam, ogólnie złe nie są i załozę je na klamki (nic oprócz klamek i tablic nie będzie przystrojone), ale przyszły takie wymiętolone, że będę musiała odprasowywać...

A grzebyk przyszedł już w zeszłym tygodniu i zapomniałam go obfocić a wywiozłam do rodziców Ale polecam, jest wielki i błyszczący
my też nie mamy czasu niestety jak tak czytałam to myślałam, że coś gorszego z tymi kokardami, ale jak tylko do odprasowania to dobrze cieszę się, że jesteś zadowolona z grzebyka
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 22:24   #1431
sweetsunday
Raczkowanie

Cytat:
ZAMÓWILIŚMY OBRĄCZKI!

Cytat:
stresująca sprawa

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
sweetsunday jak tak dalej pójdzie to będziemy na bosaka a tak poważnie to może w końcu coś Nam wpadnie w oko
ps. ivory to to samo co śmietankowa biel
jeszcze nie wpadłam w butową paranoję ale niedużo już mi trzeba
powoli zaczynam rozważać zamówienie tanecznych

Cytat:
Hej
Witam sie z pracy

to już tuż tuż

Cytat:
Hej Kobietki

Podczytuję Was od pewnego czasu, można się przyłączyć?
ślubujemy 31 maja 2014, w zasadzie większość spraw jest już dograna, z tych pilniejszych zostało nam skompletowanie stroju dla Tż

Cytat:
sweetsunday Powodzenia dla Twojego TŻ-ta Jaką sukienkę zamówiłaś?

W załączniku nasze zaproszenia Drukujemy już jutro
Przekażę Jeszcze nie zamówiłam, na piątek rano jestem umówiona z mamą ale wiem, że będę miała koronkową górę z długim rękawem

Zaproszenia bardzo ładne a ten wierszyk
Cytat:
Hej

sukienka śliczna i rewelacyjnie w niej wyglądasz

No i obiecane fotki zdjęć (niestety na dzienne światło się nie załapały )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02181.jpg (64,4 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02182.jpg (62,4 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02183iiii.jpg (62,9 KB, 51 załadowań)
Stary 2014-03-26, 22:52   #1432
kiss12550
Zadomowienie

Rabbitka – fajnie ze miałaś tak pozytywny dzień i zazdroszczę tej sesji my niestety nie mamy tego w pakiecie

Linaewen – oryginalne i nietypowe ale .. mają coś w sobie

Sweetsunday - super zaproszenia , też je oglądałam

Taak a ja jak zwykle odkładam ten magiczny dzień gdy zacznę się odchudzać , co dzisiaj zrobiłam ? O godzinie 22 zgłodniałam i wciągnęłam talerz spaghetti Od kwietnia zaczynam ćwiczyć z Ewcią i proszę krzyczcie na mnie jak 1 kwietnia nie napisze Wam że ćwiczyłam i bolą mnie wszystkie mięśnie

edit.powiedzcie mi ile wcześniej robicie próbny makijaż , fryzurę ?

Edytowane przez kiss12550
Czas edycji: 2014-03-26 o 22:54
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 23:00   #1433
mojakaren
Zakorzenienie

sweetsunday bardzo ładne zaproszenia

a ja jutro w końcu wybieram się po buty do Akces2, mam nadzieję, że coś wybiorę zwłaszcza, że jadę z koleżanką - razem raźniej

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 23:20   #1434
Le_lena
Raczkowanie

Kiss - bierz sie w obroty i do ćwiczeń
Ja się zmotywowałam dwa lata temu i do dzisiaj trzymam swoją wagę! Chociaż Ty na pewno nie potrzebujesz tyle zrzucać co ja musiałam

A fryzure i makijaż próbne - robię miesiąc wcześniej

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-03-26, 23:39   #1435
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
jak patrzyłam na Internecie to we wtorki od 17 - 18 .. na tej stronie jest info http://www.dobrypasterz.krakow.pl/dy...ego-w-krakowie
moja karen w PONIEDZIAŁKI od 17-18 pani urzęduje

http://www.parafiasalwator.pl/poradnia-rodzinna,32.html
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 23:58   #1436
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

sweetsunday ja już powoli wpadam w butową paranoję i zaczynam fisiować aż mój TŻ nie ma już siły mnie słuchać "nie ma dla mnie butów... takich jeszcze nie zrobili..." itd itp
Śliczne zaproszenia

mojakaren powodzenia oby Tobie udało się dorwać jakieś super buciki

Rabbitka fajnie że sesja się udała aż nie mogę doczekać się swojej, którą mam dopiero w okolicach lipca
Stary 2014-03-27, 00:34   #1437
Atomoowka
Wtajemniczenie

Kiss bede krzyczala 1 kwietnia.
Ja fryzure pierwszą próbną robiłam jakoś w listopadzie i dzięki bogu bo do ślubu troche ponad msc a ja nadal fryzjerki nie mam.

Enzunio pytanie o pończochy bylo ale zapomnialam o kokardy na auto zapytac. Twoje jakie maja wymiary?

Lin gratki obrączek.

Paula dzieki za odpowiedź. Kurde ja czegoś wiekszego jednak szukam, takie niewielkie to bym sama zrobiła.

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 01:42   #1438
patricia_pati
Raczkowanie

Nadrobiłam Was... zwolnicie hehe... i wcięło mi mnóstwo cytowań ;(((
PM która wstawiła zdjęcie makijażu, sukni i żakietu!! Makijaż (to Twoje rzęęęsy????) suknia mam bardzo podobną jeśli będę w niej wyglądała tak jak Ty, to zamiast za TŻ wyjdę sama za siebie... żakiet!! odkupiłabym z chęcią, albo napisz gdzie kupiony . jaki rozmiar???

Dziękuję za napisanie jak daleko jesteście z pracami. ja Piszę mgr... właściwie mam sam konspekt a niektórzy u mnie całe prace i się przejmowałam, a muszę się obronic w 1. terminie żeby mnie zatrudnili.. od poniedziałku biorę się na maxxxa do roboty. trzymajcie kciuki i mobilizujcie

Mimmi i jak w fabryce inspiracji?? ja jestem nimi zachwycona i wszystko robię u nich.. błagam napisz mi gdzie w Toruniu przymierzałaś La Boda, bo nie wiem gdzie szukac.. jakaś dziewczyna sprzedaję ten model co napisałaś w moim rozmiarze (35), a nie chce dac przymierzyc a mieszka ok. 30km ode mnie więc bym pojechała... ale ona pisze, że tylkow ysyłka.. po ile one są?? byłam dzisiaj w angeli ale tam malutki wybór.. a do tego żadnego modelu w moim rozmiarze... a głupio tak w ciemno zamawiac... gdzie jeszcze szukac???

PMki zaproszeń (szczególnie tych z tulipanem) i innych załatwionych spraw.. ja też szukam czegoś do okrycia, ale nie do kościoła tylko tak na wszelki wypadek i nocne wychodzenie z sali

rozdaliśmy kilka zaproszeń najbliższym, a w niedzielę zawieziemy aż 6 na 1 posesję... czuję, że te zaproszenia to taki wielki krok...

może mniej się będę udzielała ze względu na pisanie mgr, ale dzięki Wam tutaj jeszcze bardziej się podniecam zbliżającym się ślubem... heh... i moim i Waszymi

a mam pytanko, czy La Boda są wygodne i czy myślicie, że obcas 9cm do kościoła, a 6 cm na salę przy tanecznych, to taka różnica, że da się dopasowac suknię czy nie bardzo ??

PMka jedna z Was pisała,że ma tablicę z imionami i zdjęciem , gdzie zamawiałaś ??

A do tego chciałam zapytac czy któraś z Was zna kogoś kto bardzo ładnie rysuje portrety ze zdjęc, bo chciałam żeby wisiał nad nami na sali taki portret albo zdjęcie (jak myślicie czy to dobry pomysł i co lepsze??) a potem by było na pamiątkę...

razem od 14.07.2009
zaręczeni od 13.01.2012
ślub 2.08.2014r.
patricia_pati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 07:44   #1439
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:

Kolejna rzecz odhaczona

Zarąbista szkoda tylko, że taka cena.

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
edit.powiedzcie mi ile wcześniej robicie próbny makijaż , fryzurę ?
Fryzurę około półtora tygodnia przed ślubem ale tylko dlatego, że mam sprawdzoną fryzjerkę, innej nie chcę i chcę tylko sprawdzić w jakiej wersji mi najlepiej.
Na makijaż pójdę może w kwietniu, żeby sprawdzić dziewczynę, bo nie wiem jak maluje.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 07:51   #1440
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Czy to jest jakaś plaga? Tydzień temu ja dzwoniłam do swojej i sie okazało, ze mnie w ogóle nie wpisała do nowego kalendarza a stary zgubiła na szczęście wcisnęła mnie na wcześnie rano...

Cytat:
ZAMÓWILIŚMY OBRĄCZKI!

Gratulacje! Bardzo oryginalne!

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
my za jakieś 2-4 tyg będziemy mieć sesje narzeczeńską

Cytat:
Napisane przez sweetsunday Pokaż wiadomość

No i obiecane fotki zdjęć (niestety na dzienne światło się nie załapały )
śliczne zaproszenia!

Zamówiłam 30 kopert, bo przy nadruku znaczka moja drukarka niektóre spaprała. Wczoraj przyszły i co ? Zamówiłam nie te co chciałam, tylko mniejsze
I zamówienie od nowa musze złożyć...

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości