|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1352 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
|
|
|
|
#1353 |
|
Zadomowienie
|
MAHARET, mój jeszcze sam nie, ale się podnosi np. z wózka jak ma chociaż trochę wyżej, silny jest ale ortopeda powiedział żeby nie dawać mu jeszcze siadać np. w poduchach
|
|
|
|
#1354 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- A dlaczego?Nie zebym tak chciala robic, ale mnie t cosnie zeby go zmuszac do siedzenia |
|
|
|
|
#1355 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Koniecznie ubierz w niego Mikiego i zrób fotkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale zleciało...![]() Dalej czekam na Solę
|
|
|
#1356 |
|
Zadomowienie
|
ile i jakim jest wieku?, ja jutro na szczepieniu będę wiedziała dokładnie ile mój to napisze, sama jestem ciekawa bo ciężutki jest a 19.03 skończył 5 mcy
a my się chyba jeszcze nie znamy, cześć maharet no nie wiem, tak powiedział, ale na kolanach jak ma podpartą główkę to może i wez tu zrozum lekarzy Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-03-27 o 10:30 |
|
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam zdjęcia z naszego pamiętnego dnia... spartolonych kwiatków zbytnio nie widać,ale nie mam na tym kompie innych zdjęć,a nie chce mi się zgrywać z płyty
|
|
#1358 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() policzanka dla Lilki za 7 miesięcy![]() Zapomniałam wczoraj napisać, śliczne zdjęcia ślubne Mój bukiet był mniej więcej taki jak w załączniku, nie mam na laptopie zdjęć ze ślubu. Miałam pocytowane i mi się net wyłączył ![]() Pamiętam tylko pytanie odnośnie TV i dzieci, chyba Isabell ![]() Staram się żeby mała nie oglądała TV, ale są sytuacje kiedy się inaczej nie da, np. teraz robię jej inhalację i jak jest TV włączony to przynajmniej usiedzi te 3 min bez wyrywania kabelka z inhalatora
Nasz Ślub http://s8.suwaczek.com/20110910580214.png Zuzia http://www.suwaczki.com/tickers/ex2bio4pd38gmu3v.png Edytowane przez kama1987 Czas edycji: 2014-03-27 o 10:30 |
|
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coś mnie wszystko w dole boli, plecy, brzuch, czuje się niewyraźnie.
|
|
#1360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzziewczyny a jak zrobić tę wodę,żeby podać dziecku?Zgotować źródlaną, 5 minut pogotować i przestudzić?
Cytat:
Ogólnie raz tylko podniosłam ją za rączki do góry, nigdy w niczym nie pomagałam i też jej nie sadzam. Tak doradzał neurolog. Sama do wszystkiego dojdzie w odpowiednim czasie. Cytat:
![]() ![]()
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
Planujecie coś z tej okazji? Rocznica ślubu, czy znajomości?
|
#1362 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
maharet no nie wiem, tak powiedział, ale na kolanach jak ma podpartą główkę to może i wez tu zrozum lekarzy |
|
|
|
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam Cię Isabell i inne nowe mamy. Przepraszam, że wcześniej się nie przywitałam i nie odpowiadam na wszystkie posty. Czasem nie nadążam. Zaraz Wam napiszę na której jestem stronie.
|
|
#1364 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- kaśka ja 1o rocznicę SLUBU miałam w VIII,2013 BOSKO BYŁO KAMA jakie ładne zdjęcie to w plenerze Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-03-27 o 10:44 |
||
|
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
pisałam ze 3x że jedziemy do restauracji gdzie mi się Tz oświadczył
|
#1366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dużo zdrówka ![]() Cytat:
i dosładzała bym herbatki jak mi wszyscy dookoła radzą i wiele innych błędów bym robiła gdyby nie wizaż chociaż robię też niektóre rzeczy po swojemu ![]() Papalinko moja Maja dokładnie taka jak Twoja identiko robi i nie. nie chce jej się obracać, chociaż umie, ale nie lubi długo leżeć na brzuchu wiec trudno sie dziwić. Od niedawna pełza do tyłu i kręci sie wokół własnej osi. Chyba wcześniej zacznie raczkować niż przewracać sie na boki A i najwięcej aktywności wykazuje w złości Ja jeszcze nie panikuje, bo pediatra mówiła że ma czas. Inne odruchy jak na wiek prawidłowe.
|
||
|
|
|
#1367 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jaką kaszkę,tę normalną, polecicie?Może być Bobovita,bo przyznam,że w naszych polskich sklepach wybór niewielki.A jaki smak?Kurde oszaleje z tym rozszerzaniem diety:banghead:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
Ja słyszałam, "żeby dziecko nauczyć "gryźć i memłać"
|
#1369 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratki dla Lilki za 7 miesięcy,zdrówka
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z 31 str
|
#1371 |
|
Wtajemniczenie
|
No to jeszcze 4 i nadrobisz
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#1372 |
|
Zadomowienie
|
Łooooo, mój nocny terrorysta obudził się i stęka
![]() znowu problem, jak u Emilki
|
|
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u ciebie 4 u mnie 15 Co do kaszek moja je bobovite o smaku waniliowym lub nestle malina ,truskawka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez doughnut_agg Czas edycji: 2014-03-27 o 10:51 |
|
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
nie, jak posadze to sie wygina by sie polozyc - czy na brzuch, czy na plecy.
|
|
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aa nie 15?
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze jakieś badziewie mi się do kompa przyplątało i wczorajszy wieczór spędziliśmy na szukaniu i usuwaniu bugów
![]() motylku, w załączniku zaproszenie w środku Bosz, jak sobie przypomnę, jak myśmy się podczas układania wierszyków chichrali To był bardzo przyjemny czas ![]() Paintballowe wesele...hmmm... widzę to ![]() poli, jeszcze raz dziękuję Super, że się karoca spodobała ![]() Dla Lili ![]() logoasia Isabell, a tych pazurków na śpiocha się nie da? Ja tak przez pierwsze miesiące obcinałam Kciuki za szczepienia, będzie dobrze Mój nie ogląda rusałko, biedny Jaś Dobrze, że osłuchowo nic.I gratuluję dołączenia do grona recenzentek ![]() ladan, mam nadzieję, że ogromne, ale pozytywne ![]() Spoko, rozumiem, ja szczerze nie cierpię pomarańczowego... jeszcze na kimś i w dodatkach ok, ale jak jest za dużo, to mnie denerwuje - normalnie wkurzam się na sam widok Swoją drogą do różowego też dopiero od niedawna się przekonałam...A zielony kocham, zresztą mam zielone (między innymi) oczy ![]() Snow, znam ten ból... u mnie gazu niet - zrezygnowaliśmy - i jak kiedyś była większa awaria we Wro, to wodę na herbatę gotowaliśmy na balkonie na takiej malutkiej butli turystycznej ![]() Jaśko mama mówi tylko, jak się zdrowo wkurzy Wtedy na cały regulator jest takie mamamamamamama zakończone zazwyczaj pluciem ![]() jo_asiek, bo my oboje żeglarze jesteśmy ![]() Amelka, ja bym troszkę inne miała, ale że zawarłam z Chłopem układ, to nie poradzę. kasiuni_a ![]() misia, ząbki
|
|
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
tassia jestem pod ogromnym wrażeniem Twoich bloków z Maćkiem
Wiesz co, dobrze, że nie ma objawów neuro... a ciąża, z tego co kojarzę w takim wieku jesteś, że jeszcze czas jest - najważniejsze, że nie powiedzieli, ze nie i że można rehabilitować Poziomkowa, nie jesteś dziwna, jesteś oryginalna Swoją drogą Nela mi się podoba, podobnie jak Lena.anutka, gratuluję wagi i ogólnego dobrostanu ![]() A ząbki nie idą? Albo skok jaki? dodinha, mi wczoraj pediatra (ta dobra) powiedziała, żeby na początku gluten rano podawać - gdyby cokolwiek się miało dziać, to lepiej żeby w dzień niż w nocy boja, super, że z serduszkiem wszystko ok matal ![]() motylku, ja też ![]() Ja podaję Jaśkowi zwykłego Żywca z butelki... nie gotuję LaLoca, chociaż totalnie nie mój styl, ale Natala za wagę i szczepienia ![]() czaszka, ja bukiety śliczne ![]() kaska, heh, uparta kobieta jesteś ![]() karolson, oj, zdrówka dużo życzę ![]() papalinka, ja bym odczekała, każe Małe rozwija się w swoim tempie Czill...czarna twoje zdjęcia jeszcze z poczekalni pamiętam... obłędne są Po drugiej wizycie u pediatry sporo się wyjaśniło ![]() Jaśko będzie miał niedługo pierwszego zęba ![]() To by tłumaczyło płaczliwość, ślinienie, stan podgorączkowy, a nawet kupy - Pani powiedziała, że dziecko czasami może zaparciem (nie zatwardzeniem) na ząbki reagować. Pytanie: Czy któraś może mi porównać zielone pampki 4 i Dady 4 - chodzi o wielkość - takie same, czy jest różnica i jeśli tak to w którą stronę
|
|
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
bo na kolanach to asekurujesz w razie czego a w poduchach to raz dwa i dzieciak sie zsunie, przegiba itd.
|
|
|
|
#1380 |
|
BAN stały
|
Kupilam sobie kiecke
na wesele.Jak wam sie podoba.Myslalam zeby zalozyc do niej czerwone buty i torebke.Co myslicie?AS moze cos innego polecacie? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.

w jakiej ilości podawałaś Adasiowi Duphalac?
I już było za późno na zmianę, a tż odbierał
Może kupię ten termometr 
Wrzucę jedną później do k. Mała też jest włochaczem.
Ale zleciało...

znowu problem, jak u Emilki

Dobrze, że osłuchowo nic.