Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-27, 14:43   #1441
jo_asiek
Zadomowienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

nadrobiłam, pocytowałam, zaczęłam odpisywać i mi stronę zamknęło Nie pamiętam więc co i komu chciałam napisać....

isabell - generalnie staram się, żeby Szymek nie oglądał tv, ale zdarza się przypadkiem. Wczoraj miałam podobną sytuację do Twojej Wyszłam z pokoju na moment i coś się cicho zrobiło, wracam a Szymek obrócony o 180* z otwartą buzią patrzy na reklamy

czarna - śliczna Ty!! w ogóle same ładne babki tu mamy z tego co widzę

maharet - sukienka mi się podoba, założyłabym do niej buty w cielistym kolorze

rusałko - nie pomogę z glutenem, bo u nas tfu tfu co by nie zapeszyć, nic się nie dzieje - żadnych wysypek. Podaję od soboty z odrobiną swojego mleka i Szymek wcina aż miło. Jutro spróbujemy marchewki Zdrówka dla Jaśka!

vea - aaaaa no to już rozumiem skąd taki motyw przewodni inaczej być nie mogło

poli ale Lilcia Ci niespodziankę zrobiła, co? super! kolejna nowość, jej jak te dzieciaczki szybko rosną
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 14:44   #1442
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

Pomylam, zapastowalam, pochowalam zimowe skorzane kozaki i mam nadzieje ze niebedzie potrzeby ich wyjmowac. W sumie jestem zadowolona z Lasockiego bo sa niezniszczone no poza flekami standardowo do wymiany - jestem niszczycielem butow.
No ja nie schowalam i nie schoweam, bo u mnie jeszcze zapowiadaja zimno za jakies 1,5 tygodnia.Tylkjo mi zawsze zimno w nogi.Tak 10 stopni to juz kozaki musze miec takie normalne z ociepeniem, a takie cienkie bez to tak do 15 nosze
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 14:45   #1443
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
witam się i lece nadrabiac
heloł heloł !!
Zapomniałam, DZIĘKI SERDECZNE za wyczesany kostium BATMANA na pewno jakoś się odwdzięczymy
Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
o kurcze blaszka!dzis 27, czyli Nasz Lilutek kończy 7 miesiąc!

ehhhh jak sobie przypomne ile nocy przepłakałam bo tak mocno jej pragnęłam..a tu juz 7 miechów jest z Nami!nie dowierzam!

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
mój nie ogląda, ale jak leci ten przerywnik- niebieska kropka tvn na żółtym tle to dziecka nie ma- jak hipnoza tyle mu pozwalam pewnie jest tam jakiś przekaz podprogowy dla niemowląt
haha
tak, zaprogramowanie polityczne
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Kupilam sobie kiecke

na wesele.Jak wam sie podoba.Myslalam zeby zalozyc do niej czerwone buty i torebke.Co myslicie?AS moze cos innego polecacie?
bardzo bardzo mi się podoba
z dodatków bym poleciła czerwień i złoto i trochę czarnego
Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
Wlasnie mnie oswiecilo gdzie przebilam kolo od wozka... na moscie przez ktory wlasnie przechodzilam !
I wiecie co czasem z tymi spacerami czuje sie jak samotna matka bo to ja najwiecej sama spaceruje z Jula. Moj tz jak idziemy gdzies to tylko mysli jak najszybciej wrocic do domu nawet polowy z tego co ja spaceruje nie spacerujemy razem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mój tż nie chodzi w ogóle na spacery
Cytat:
Normalnie nie wierze w to co przed chwilą zobaczyłam!jestem w szoku bo to pierwszy raz kiedy tak sie podciągneła.zostawiłam ją na pleckach i poszłam sprzątac.po krótkim czasie usłyszałam stukanie w projektor,pomyslałam wtf?przeciez on wysoko zawieszony?wchodze a tu Lila ze swym uroczym usmiechem spogląda na mnie.musiałam uwiecznic bo Tz by nie uwierzył
aaale dzielna dziewuszka

uf nadrobiłam
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 14:49   #1444
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

A co mydslicie o zieleni do tek kiecki?
Stary 2014-03-27, 14:53   #1445
policzanka
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny!
Karolson ona nie raczkuje ani nie siada!tym większe moje zdziwienieale juz od dosyc długiego czasu podciągała się za pomocą zawieszek które pozniej odczepiłam.Naprawde nie mam zielonego pojęcia jak ona to dzis zrobiłamysle ze ochraniacz miał coś z tym wspólnego
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 14:56   #1446
logoasia
Zakorzenienie

a u nas jakoś leci z poniedziałku zrobil się nagle czwartek. Znowu popsułam coś w aucie, wczoraj było wszystko super, a dziś tż powiózł na warsztat. i kto zmalował znowu? no ja, czarownica

mamy kolejną opiekunkę, dziś dzień adaptacyjny. fajna babeczka..eh juz nie mam siły, chyba zbyt wymagająca jestem
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 14:57   #1447
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Agu, a ten motyw z kradnięciem butów na weselu też znasz? Mnie to strasznie zdziwiło, na weselach moich kuzynek z Zabrza
Nie znam.
Stary 2014-03-27, 14:58   #1448
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
taka zielen

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2014-03-27 o 15:00
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 15:04   #1449
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:

Agu, a ten motyw z kradnięciem butów na weselu też znasz? Mnie to strasznie zdziwiło, na weselach moich kuzynek z Zabrza
O co chodzi z tym kradnięciem butów?

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Wlasnie mnie oswiecilo gdzie przebilam kolo od wozka... na moscie przez ktory wlasnie przechodzilam !
I wiecie co czasem z tymi spacerami czuje sie jak samotna matka bo to ja najwiecej sama spaceruje z Jula. Moj tz jak idziemy gdzies to tylko mysli jak najszybciej wrocic do domu nawet polowy z tego co ja spaceruje nie spacerujemy razem

U nas podobnie, za to w domu więcej robi.
Stary 2014-03-27, 15:05   #1450
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
ona siada sama, raczkuje?

Matal mi zawsze apap pomagal na bol glowy. Podjechalam do apteki i mowie ze chce cos na kichanie, katar, garflo, uszy bez parecetanolu bo niemam goraczki, niekaszle a pani do mnie - niemam nic dla pani wszystko na paracetamolu i mam theraflu zatoki..
No bo przeciwbólowo działa ale nie przeciwzapalnie. Zdrowka! Ja nawet lepiej się czuję.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 15:06   #1451
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
a u nas jakoś leci z poniedziałku zrobil się nagle czwartek. Znowu popsułam coś w aucie, wczoraj było wszystko super, a dziś tż powiózł na warsztat. i kto zmalował znowu? no ja, czarownica

mamy kolejną opiekunkę, dziś dzień adaptacyjny. fajna babeczka..eh juz nie mam siły, chyba zbyt wymagająca jestem
Która to już?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 15:12   #1452
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Nam dziś się znowu spacer udał Tylko wolałabym żeby leżał na płasko, ale mam wybór albo spacerujemy na półleżąco albo wcale
No i Leo zakochał się w naszym psie (bernardyn) normalnie musiał się wlec za nami krok w krok, a nie wyprzedzać żeby Leoś mógł popatrzeć bo jak znikał z pola widzenia to wołał go po swojemu

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
To nic że jest przed 13, moje dziecko nie spało jeszcze choć normalnie powinien być już w trakcie drugiej drzemki. A po 15 wyjeżdżamy i czeka nas następne 4h bez snu, super podróż się zapowiada
trzymam kciuki za lot

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam
od rana nawet do was nie zajrzałam bo porządkuje wory z ciuszkami po adim dla sebusia i stwierdzam że;
1. nie czaje sie w rozmiarac bo to co adi nosił mając roczek to zaraz bedzie dobre na sebcia o ile już nie jest dobre
2. moje dziecko ma trylion spodni
3. koszulki są juz bardziej zużyte wiec interesuje mnie ewentualne kupno czegoś na wielkie wyjścia a reszta to spoko loko
4 odnalazłam coś z 10 par bucików w rozmiarze 18-19 czyli już coś na teraz
5 o matko0ooooooooooooooooooo ooooooooooo końca nie widać już zapowiedziałam tż ż enie wiem kiedy skoncze z tym wszystkim ale do niedzieli nie wyrobie bo musze jakieś kartony skołować
pozdrowionka dla was mamusie
Mi stale brakuje dla niego spodni

Cytat:
Normalnie nie wierze w to co przed chwilą zobaczyłam!jestem w szoku bo to pierwszy raz kiedy tak sie podciągneła.zostawiłam ją na pleckach i poszłam sprzątac.po krótkim czasie usłyszałam stukanie w projektor,pomyslałam wtf?przeciez on wysoko zawieszony?wchodze a tu Lila ze swym uroczym usmiechem spogląda na mnie.musiałam uwiecznic bo Tz by nie uwierzył
Wow! Ale spryciula
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 15:14   #1453
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
A w jakich godz, pytam z iekawosci
Po 21, a pobudka ok 5.30. Dziś wyjątkowo była ok 2.30.
Stary 2014-03-27, 15:31   #1454
LaLoca
Zakorzenienie

Majusia ma coraz wiekszy katar czy jak nos zatkany to zadzialać katarkiem? Narazie fridą ściągam ale nie daje rady. Ciezko jej oddychać
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 15:36   #1455
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam
od rana nawet do was nie zajrzałam bo porządkuje wory z ciuszkami po adim dla sebusia i stwierdzam że;
1. nie czaje sie w rozmiarac bo to co adi nosił mając roczek to zaraz bedzie dobre na sebcia o ile już nie jest dobre
2. moje dziecko ma trylion spodni
3. koszulki są juz bardziej zużyte wiec interesuje mnie ewentualne kupno czegoś na wielkie wyjścia a reszta to spoko loko
4 odnalazłam coś z 10 par bucików w rozmiarze 18-19 czyli już coś na teraz
5 o matko0ooooooooooooooooooo ooooooooooo końca nie widać już zapowiedziałam tż ż enie wiem kiedy skoncze z tym wszystkim ale do niedzieli nie wyrobie bo musze jakieś kartony skołować
pozdrowionka dla was mamusie
to takie wiosenne porządki
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 15:36   #1456
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Nie rozumiem tego dziecka.
Od 1,5-2 tyg tak ma ze po spacerze sie wydziera, nie wiem dlaczego.Kiedys chodzilam tak, ze wracalam 15-20 nim przed obiadem, myslalam ze glodny, ale od paru dni chodze wczesniej, wracam ponaed godz przed obiadem i tez ryczy
Stary 2014-03-27, 15:38   #1457
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
zieleń ok, a bordo?
Stary 2014-03-27, 15:41   #1458
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

U n:confused::con fused:as podobnie, za to w domu więcej robi.
eh ja juz sie wypowiadalam co moj robi.. (nic) o przepraszam teraz z mloda spi i to tyle jego pomocy ...

skad mam wiedziec jaki ma rozmiar buta moje dziecko mierzy sie to jakos, bo moja to w takich bawelnianych smiga, ale chce juz jej normalne kupic.

Edytowane przez doughnut_agg
Czas edycji: 2014-03-27 o 15:45
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 15:41   #1459
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
no mamuśka zdolniacha masz w domu ,
Stary 2014-03-27, 15:46   #1460
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Pamiętam...życzę zdrowia

dzisiaj nie wyrabiam, nie dość, że chyba mam owulację, wtf ?? tak bolesną po porodzie, a zgadza się bo 14 dzień cyklu. To jeszcze zjadłam małego pączka i umieram dosłownie.
Cytat:

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 15:47   #1461
Isabell12
Zadomowienie

logoasia a co się dział Z POPRZEDNIMI nianiami, nie strasz mnie, że tak ciężko o dobrą opiekunkę, bo ja od stycznia do pracy wracam i też zamierzam NIANI szukać już w wakacje daję ogłoszenie
Stary 2014-03-27, 15:48   #1462
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny!
Karolson ona nie raczkuje ani nie siada!tym większe moje zdziwienieale juz od dosyc długiego czasu podciągała się za pomocą zawieszek które pozniej odczepiłam.Naprawde nie mam zielonego pojęcia jak ona to dzis zrobiłamysle ze ochraniacz miał coś z tym wspólnego
No wlasnie juz myslalam ze cos przegapilam.. to co niebedzie raczkowac tylko nauczy sie stawac i ruszy?

Logoasia - to przyznaj sie ile bylo tych opiekunek i jakie masz wymagania?
Stary 2014-03-27, 15:55   #1463
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Majusia ma coraz wiekszy katar czy jak nos zatkany to zadzialać katarkiem? Narazie fridą ściągam ale nie daje rady. Ciezko jej oddychać
bidula, woda morska, ściąganie, ewentualni kropelki i trzymajcie się

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
zieleń ok, a bordo?
Cytat:
tak oglądam tą kiecuszkę i nie mogę się zdecydować zieleń którą proponuje koleżanka pasuje, jest ok
Stary 2014-03-27, 16:01   #1464
misia332
Zakorzenienie

niech ktoś go ulula, ledwo na oczy patrzy, a zasnąć niet.

Stary 2014-03-27, 16:02   #1465
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Filip ma anemie od 3 mca zycia byc moze i od urodzenia i ani alergolog ani pediatra niewspomniala o zoltku. Filip skonczyl 7 mcy i ani razu niedostal. To moze byc to samo zoltko co drugi dxien trzymane w lodowce czy gotowac nowe??
Ja bym gotowała świeże

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
witamy się z zakatarzonym Jaśkiem
Dzisiaj zrobiłam kaszkę z dodatkie mswojego mleka, Jaśkowi lepiej się wcinało

ty też recenzujesz???
Niestety tym razem się nie udało
A jak tam katar, lepiej, tak samo?

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
moim zdaniem Pampy są mniejsze i chyba mniej puchate, nie lubię dadów przez to że są takie napakowane.
A rozmiarowo?
Bo kurcze mam dylemat - są w Lidlu jeszcze promocyjne pampki ale rozmiar 3, ale nie wiem ile jeszcze Jaśko w nich pochodzi. W domu mam Dady4 i mogłabym spróbować czy i na ile są duże, ale Dad nie używamy tylko pampków. Ergo potrzebuje info. czy jeśli Dady4 będą za duże to Pampki też i o ile... taka rozkmina

Cytat:
młody wyjął całą sznurówkę z trampek- wtf?! niedługo będzie w kaftanie bezpieczeństwa chodził
Heh, zdolniacha Mój jakby wyjął, to natychmiast by zeżarł

Cytat:
Cudny widok napewno. Ja też uczę Adasia robić papa. Jak nie śpi oczywiście.
Jasiek nie robi... w sumie nic nie robi... nie kuma, że ruch trzeba powtórzyć, ale zaciesz za każdym razem jak mu brawo biję albo robię papa ma

Cytat:
O lala, zdolniacha

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
hej,
Mam za sobą paskudną noc- mały poszedł spać o 22 a o 23 wstał gotowy do zabawy i tak do 1 w nocy ze mną walczył. Nie wiem co mu się pomieszało ale to już druga albo trzecia noc z rzędu
Cieszę się jak głupia bo Wikuś zaczął zasypiać bez bujania znaczy leży godzinę w łóżeczku i trzeba a to smoka podać a to głaskać ale jest o wiele łatwiej niż bujać prawie 8 kg dziecko na rękach

Powiedzcie mi jak to jest z surową marchewką ?
Czy soczek z surowej marchewki rozluźni kupkę ? Czy wręcz przeciwnie?
Chciałabym mu podać ale nie wiem jaki wywoła to efekt.
Oby mu się jak najszybciej odmieniło

Marchewka zestala... przynajmniej w teorii... u nas nie było żadnej reakcji

Cytat:
Zieleń tak

Cytat:
No właśnie nie wiem, a nie dopytałam. W pewnej chwili dziewczyny rzuciły się gościom do nóg i na siłę buty zabierały, ale to już była ta pora, ze nie bardzo zdążyłam zapytać A że swoich nie oddałam, top nie wiem jaki był ciąg dalszy.

Cytat:
O kurcze, a jakieś kropelki? Ja dawałam Jaśkowi Nasivin - ten dla niemowlaków - ale nie wkrapiałam do noska, tylko lekko smarowałam przy samym wejściu. Też się wchłaniał, ładnie obkurczał, a nie wysuszał tak bardzo.

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
niech ktoś go ulula, ledwo na oczy patrzy, a zasnąć niet.
Może szuszara?

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 16:06   #1466
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym gotowała świeże

Niestety tym razem się nie udało
A jak tam katar, lepiej, tak samo?

A rozmiarowo?
Bo kurcze mam dylemat - są w Lidlu jeszcze promocyjne pampki ale rozmiar 3, ale nie wiem ile jeszcze Jaśko w nich pochodzi. W domu mam Dady4 i mogłabym spróbować czy i na ile są duże, ale Dad nie używamy tylko pampków. Ergo potrzebuje info. czy jeśli Dady4 będą za duże to Pampki też i o ile... taka rozkmina

Heh, zdolniacha Mój jakby wyjął, to natychmiast by zeżarł

Jasiek nie robi... w sumie nic nie robi... nie kuma, że ruch trzeba powtórzyć, ale zaciesz za każdym razem jak mu brawo biję albo robię papa ma

O lala, zdolniacha

Oby mu się jak najszybciej odmieniło

Marchewka zestala... przynajmniej w teorii... u nas nie było żadnej reakcji

Zieleń tak

No właśnie nie wiem, a nie dopytałam. W pewnej chwili dziewczyny rzuciły się gościom do nóg i na siłę buty zabierały, ale to już była ta pora, ze nie bardzo zdążyłam zapytać A że swoich nie oddałam, top nie wiem jaki był ciąg dalszy.

O kurcze, a jakieś kropelki? Ja dawałam Jaśkowi Nasivin - ten dla niemowlaków - ale nie wkrapiałam do noska, tylko lekko smarowałam przy samym wejściu. Też się wchłaniał, ładnie obkurczał, a nie wysuszał tak bardzo.

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Może szuszara?
nie działa, aktualnie lezy i bawi się smoczkiem, wyciąga, ogląda i wkłada.

Stary 2014-03-27, 16:15   #1467
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
robi mi się jęczmień na oku, masakra jak boli.

ale pomyślcie ile ja męczyłam bułę o swój porod.

Młodemu nie smakowała potrawka.
Nadrabiam dalej na telefonie i aż musze napisać
Te 12 min to żeby Ci wynagrodzić to czekanie na poród jak juz się zaczęło to z grubej rury

Miało mnie być więcej w tym tygodniu ale net mi padł a raczej router się rozprogramował i dopiero wczoraj wieczorem do tego doszłam i go od nowa zrobiłam.
Musze w końcu na kompie zobaczyć nowe włosy Papugi bo tyle pochwał było ze ciekawość mnie zżera tez mi się takie podobają i ciekawa jestem efektu

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Aha, papuga okropny sen mi się za to ostatnio juz 2 razy wojna snila :/
Stary 2014-03-27, 16:43   #1468
bojatoja
Zakorzenienie

Hej
Powoli nadrabiam. Spędziłam dziś trochę dnia w czytelni. Czasu mi brakło, i nie posprawdzałam wszystkiego ale musiałam wracać do domu. Wczoraj dzwoniła babka z urzędu, że mam odebrać decyzje w sprawie becikowe i dzisiaj miałam iśc i zapomniałam A dosłownie z czytelni do urzędu miałam przejść tylko na drugą stronę ulicy.
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
a po szczepieniu - Hania waży 7930, czyli 230g w 3 tygodnie, ok choć bez szału chyba. ma 71 cm
a co fajniejsze, pediatra wpadła na fajny pomysł, żeby dać infanrix i engerix dziś, czyli tak jak na pierwszym szczepieniu. i w ten sposób szczepienia póki co mamy za sobą teraz dopiero po roczku
Brawa za wagę I super, że udało się załatwić wszystkie szczepienia
Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
sporo kaski, aż nie wiem co zaproponować ale tak jak monia pisała, rowerek biegowy będzie na pewno ok
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
rowerek biegowy
Robimy zrzutkę na prezent Właśnie myśleliśmy o jakimś pojeździe

Cytat:
u nas wczoraj z racji załatwiania tego kredytu pojawił się znowu temat wyjazdu TZ na misję.... wiem, jeden wyjazd i kredytu nie ma, co prawda jeszcze nie teraz bo Mysza jest mały
nie wiem, nie wyobrażam sobie tego, a mąż nie dość, że chce to jeszcze ta kasa go kusi
A jak długo trwa taka misja?
Też bym sobie tego nie wyobrażała
Cytat:
o kurcze blaszka!dzis 27, czyli Nasz Lilutek kończy 7 miesiąc!

ehhhh jak sobie przypomne ile nocy przepłakałam bo tak mocno jej pragnęłam..a tu juz 7 miechów jest z Nami!nie dowierzam!
Wszystkiego najlepszego dla Lilki
Cytat:

[/COLOR]Do mam polroczniakow i starszych

Czy wasze dzieci siadaja same, albo chocias siedza bez podparcia jak sie je posadzi?
Jak posadze to usiedzi.

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Ale spryciula
Cytat:
Zdrówka Ja jak Filip miał zatkany nos to psikałam wodą morską.
Cytat:
skad mam wiedziec jaki ma rozmiar buta moje dziecko mierzy sie to jakos, bo moja to w takich bawelnianych smiga, ale chce juz jej normalne kupic.
Ja wczoraj wzięłam Filipa do pepco, przymierzyłam butki i kupiłam mu tenisówki rozmiar 19.

Tylko nie brałam czerwonych tylko niebieskie. Fajne, bo jak przebiera nóżkami to nie spadają
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 16:47   #1469
butterfly20
Zakorzenienie

w rossku ta promocja na obiadki Bobovity, szkoda,że u nas wszystkie z marchewą,a ja nie wiem na pewno,czy Tuśka nie toleruje:/

Cytat:
klask i:

ja z tego powodu musiałam obniżyć łóżeczko,ale widzę,że ty już masz

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 16:48   #1470
czaszka_
Zakorzenienie

witam się znowu
Julka jęczy caly dzien i spac nie chce
ale jakos jeszcze wytrzymam do tej 19
juz nadrobilam ale odpisze pozniej bo juz mnie maly dziad wzywa

noo...po zdjeciach mozna rzec ze wszystkie jestescie laski!

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości