Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-27, 17:06   #1471
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

maharet super sukienka

w ogole slubne zdjecia sa mega i jakos mnie na sentymenty bierze jak je ogladam

poziomkowa nie trzeba czekac tyle z druga ciaza. wg najnowszych badan od porodu do porodu conajmniej 15miesiecy bo teraz metoda ciachania i szwy sa na tyle nowoczesne ze mozna szybko po cesarce w druga ciaze zachodzic

ja mam dzien koszmar. Maciej caly dzien zanosi sie placzem. cos mu jest a ja nie umiem.mu pomoc. nie uspokaja sie nawet na rekach. juz myslalam ze do.lekarza pojade ale co mu powiem? dziecko mi.placze?
poza tym.wiekszosctego ryku jest ze zmeczebia bo spal 45 minut gdzie norma jest 4razy po min 50minut

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
logoasia a co się dział Z POPRZEDNIMI nianiami, nie strasz mnie, że tak ciężko o dobrą opiekunkę, bo ja od stycznia do pracy wracam i też zamierzam NIANI szukać już w wakacje daję ogłoszenie
ale po co pol roku wczesniej szukac?
przeciez.nikt pol roku na prace nie bedzie czekal tylko jak cos znajdzie to.pojdzie gdzie indziej

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 17:13   #1472
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Isabell witaj

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość

piekny opis i jakmiło sie czyta po 6 miesiacach od własnego

:dzie kuje:
albo wy macie tolerancyjnych i nie wymagających meżów ostatnio jak zrobiłam pulpety w sosie koperkowym to tz przyszedł i widzi że sie ziemnaki gotuja i wyciąga talerz ,bierze chochle i zaczął sobie nakładac bo myslał ż eto zupa na pierwsze a akurat wtedy sobie zupe darowalam

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

ps już dawno miałam pisac ...dziękuje ze lejecie miód na moje serce odnośnie mojego starszaka ja go love wy go love on mnie love ale j anie love jego pomysłów choc swoją minka i oczyskami zawsze nadrabia i miękczy matczyne serce

Adi to mistrz po prostu na zdjęciu zmiazdzyl wszystkie dzieci prze cudowny

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
zapomniałam powiedzieć "cześć"nowej koleżance- Isabell

hej Ladan

ja już wczoraj miałam w ręce zdrowy brzuszek z lipą, ale nie wiem, jeszcze miesiąc ekspozycji nam został
Ja teraz kupiłam zdrowy brzuszek z lipa i ona jest na noc ponoć wiec w ramach ekspozycji dalszej dodaje miarke do mleka na noc Oli smakuje a i zauważyłam jakby ze nocki lepsze? Może to zbieg okoliczności ale i tak się ciesze
Stary 2014-03-27, 17:20   #1473
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Isabell witaj

Adi to mistrz po prostu na zdjęciu zmiazdzyl wszystkie dzieci prze cudowny

Ja teraz kupiłam zdrowy brzuszek z lipa i ona jest na noc ponoć wiec w ramach ekspozycji dalszej dodaje miarke do mleka na noc Oli smakuje a i zauważyłam jakby ze nocki lepsze? Może to zbieg okoliczności ale i tak się ciesze
Też mam lipową i się zastanawiałam nad podaniem na noc.Tyle że Helenka jeszcze w ogóle glutenu nie dostaje,więc na początek dam jej na dzień,a po tygodniu myślę,że będę dawać na noc.Może i u nas nocki się poprawią

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-03-27, 17:26   #1474
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Witajcie
Nadrabiam powoli, bo ma wreszcie chwilę żeby usiąść. My od rana w biegu, masa załatwiania i zakupów, a i tak spożywczych jeszcze nie zaczęliśmy Miłek na szczęście łaskawy, tylko nie spał prawie wcale dzisiaj bidulek. W międzyczasie podjechaliśmy do przychodni go zważyć i ma 7530g
Teraz akurat pływa w basenie pojechał z tatusiem pierwszy raz. Ciekawa jestem bardzo jak sobie radzi moja kruszyna
U nas do południa było słonecznie i ciepło, potem coraz bardziej pochmurnie, a teraz od jakiegoś czasu pada. Bardzo się obawiam o pogodę niedzielną

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Mój Tz wstał dzis podradowany bo wyczytał ze jego ulubiony zespół bedzie na woodstocku.Myslicie ze to dobry pomysł jechac tam z dzieckiem?
ja bym się na coś takiego nie wybrała z dzieckiem, ale to raczej nie moje klimaty, więc może dlatego

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
a co do neurochirurga wczoraj to trawie te wyniki
z jednej strony jest super bo pomimo duzych zmian w kregoslupie nie mam objawow neurologicznych (zanik miesni, brak czucia itp) a to oznacza ze jest szansa uratowac cos bez operacji.
mam przed soba 4miesiace rehabilitacji dzien w dzien. 7 dni w tygidniu cwiczenia
potem mam zrobic rezonans i jest szansa ze sie polepszy

ale o drugiej ciazy moge zapomniec

najwczesniej za pol roku pod warunkiem ze poprawa bedzie znaczna
i jestem mega zdolowana

tassiu popracujesz solidnie przez te pół roku i będzie dobrze, najważniejsze że nie jest tak źle

Cytat:
o kurcze blaszka!dzis 27, czyli Nasz Lilutek kończy 7 miesiąc!

ehhhh jak sobie przypomne ile nocy przepłakałam bo tak mocno jej pragnęłam..a tu juz 7 miechów jest z Nami!nie dowierzam!
najlepsze życzenia dla Lilusi

Cytat:
DZIEWCZYNY, czy wasze dzieci oglądają telewizję?>
bo mój spryciarz wczoraj jak poszłam zrobić sobie herbatę i zostawiłam go na hustawca, bawił się gadał, nagle ucichł, więc skradam się żeby zerknąć co robi A TEN oczy wytrzeszczył i reklamy ogląda,
(telewizor akurat był włączony)
chciałby bardzo, ale nie pozwalam

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Do mam polroczniakow i starszych

Czy wasze dzieci siadaja same, albo chocias siedza bez podparcia jak sie je posadzi?
mój będzie miał pół roku z 3 dni, nie siada sam, posadzony też ani chwili nie usiedzi, składa się od razu

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dzziewczyny a jak zrobić tę wodę,żeby podać dziecku?Zgotować źródlaną, 5 minut pogotować i przestudzić?
ja daję zwykłą kranówkę przegotowaną

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Pytanie:
Czy któraś może mi porównać zielone pampki 4 i Dady 4 - chodzi o wielkość - takie same, czy jest różnica i jeśli tak to w którą stronę
nie pomogę, już nie pamiętam pampków, bo ich nie kupuję wcale przy Miłku, ale kupiłam dziś paczkę 4 z toujours z lidla i tak z wyglądu fajniejsze od dad, cieńsze, lepiej się układają na tyłku, użyliśmy na razie jedna pieluchę i była strasznie długo założona, więc ciężko oceniać, ale raczej chłonne, tylko ten wkład w środku tak dziwnie się żeluje no i cenowo chyba drożej wychodzą od dad

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny...

wybaczcie, mam podły nastrój, mąż przyniósł kiepskie wieści z pracy i jakoś nie mogę się pozbierać... Ciągle myślę i myślę. Będzie ciężko. Ale do pracy nie mogę iść, nie oddam Zuzki do żłobka, żeby była narażona na ciągłe infekcje i żeby za chwilę była potrzebna kolejna operacja, o nie. Tylko nie wiem jak to zrobić, żeby dać radę.

W dodatku Mała dziś ma dzień marudy, potrzebuje mojej uwafgi, a ja nie umiem wyłączyc ponurego myślenia i ją zabawiać...

Do niczego jestem.
teacherka nie jesteś do niczego, nawet tak nie myśl, każdemu się zdarza gorszy moment, jakieś trudności i chwila załamania
trzymam kciuki żeby nie było tak źle z pracą męża, jak ochłoniecie to zaczniecie działać i dacie radę

Amelka, Madziuchna dziękuję

jeszcze mam 3 strony do nadrobienia...

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 17:30   #1475
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Policzanka apropo woodstoku jak ogarniesz jakas kwatere to spoko, ale tak pod namiot ja bym sie nie zdecydowala
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 17:30   #1476
karolson
Zakorzenienie

Larysa - a jaki ma Ola smoczek? Do tej kaszki? Ma jyz zebole?

Tassia - no moze pol roku to przesada ale 3-4 mce tez bym sobie dala.. zanim tabun kandydatek sie przewinie, tez czesto dobre nianie wiedza ze opieka nad dzieckiem sie skonczy bo np mama w drugiej ciazy nz l4 idzie albo dziecko do przedszkola i szukaja wczesniej. Tez duzym plusem dla niani gdyby zgodzila sie przychodzic opiekowac dzieckiem juz w grudniymu wtedy kiedy np Isabel nedzie w donu jeszcze a zadko ktora niania sie zgadza na taki uklad :/
Stary 2014-03-27, 17:42   #1477
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Która to już?
juz nie licze
Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Majusia ma coraz wiekszy katar czy jak nos zatkany to zadzialać katarkiem? Narazie fridą ściągam ale nie daje rady. Ciezko jej oddychać
ja kilka razy użyłam normalnego sprayu do noska dla marcina. szczerze, przykaz pediatry, użyliśmy otrivinu jak nie mogl oddychac na noc.
Cytat:
logoasia a co się dział Z POPRZEDNIMI nianiami, nie strasz mnie, że tak ciężko o dobrą opiekunkę, bo ja od stycznia do pracy wracam i też zamierzam NIANI szukać już w wakacje daję ogłoszenie
najpierw byla sąsiadka ale wystraszyła się płaczu Marcina w pewnym momencie więc byl klops. później pierwsza opiekunka zrezygnowala po miesiąciu, jak zwrocilam jej uwagę ze ma robić po mojemu. druga nie byla 100% dyspozycyjna bo pracowala jeszcze w przedszkolu, teraz jest trzecia fajna kobita, ale i tak nie do końca jej ufam. więc tego ciężko jest
Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
No wlasnie juz myslalam ze cos przegapilam.. to co niebedzie raczkowac tylko nauczy sie stawac i ruszy?

Logoasia - to przyznaj sie ile bylo tych opiekunek i jakie masz wymagania?
eh.. no obecnie już trzecia. Wymagania nie są wysokie i pensja tez nie mała. No po prostu nie mamy szczęścia. Najpierw była babka po 60., nie dała sobie nic powiedziec, deklarowala się, ze poczeka na pełen etat, a przez 2-3 mce będziemy się rozpędzać.No ale do mojej pierwszej uwagi... po dwóch dniach zadzwonila ze poszuka czegoś na pełen etat. Druga dziewczyna, swietna, wspaniałe podejście do dzieci, pracuje na zmiany w przedszkolu, kupiła Marcina od wejścia no ale nie dałyśmy rady pogodzić moich godzin pracy. Obecnie jest trzecia, wydaje się być zaufaną osobą, choć ja i tak we wszystkich widzę " babcie odkręcające kurki z gazem dla lepszego sny..." zobaczymy jak sprawdzi się nr 3...
Cytat:
ale po co pol roku wczesniej szukac?
przeciez.nikt pol roku na prace nie bedzie czekal tylko jak cos znajdzie to.pojdzie gdzie indziej

szukam niani trzeci miesiąc. mamy trochę utrudnioną sytuację, bo jesteśmy na wsi, i każda musi dojechać. Trzeba wziąć niestety pod uwagę różne złośliwości..
Ani szukałam opiekunki 2 miesiące, więc tak czy siak dłuuugo to trwa. no i wiadomo cały okres adaptacyjny tez jest wazny.

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

rozpisałabym się o szukaniu niani ale lece do pracy
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 17:46   #1478
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Normalnie nie wierze w to co przed chwilą zobaczyłam!jestem w szoku bo to pierwszy raz kiedy tak sie podciągneła.zostawiłam ją na pleckach i poszłam sprzątac.po krótkim czasie usłyszałam stukanie w projektor,pomyslałam wtf?przeciez on wysoko zawieszony?wchodze a tu Lila ze swym uroczym usmiechem spogląda na mnie.musiałam uwiecznic bo Tz by nie uwierzył
ale musiałaś być w szoku, brawo dla Lilki

Cytat:
A co mydslicie o zieleni do tek kiecki?
fajna kiecka, podoba mi się
ale zieleń jakoś nie bardzo do niej, jak dla mnie to trochę mdło by to wyglądaało

Cytat:

A rozmiarowo?
Bo kurcze mam dylemat - są w Lidlu jeszcze promocyjne pampki ale rozmiar 3, ale nie wiem ile jeszcze Jaśko w nich pochodzi. W domu mam Dady4 i mogłabym spróbować czy i na ile są duże, ale Dad nie używamy tylko pampków. Ergo potrzebuje info. czy jeśli Dady4 będą za duże to Pampki też i o ile... taka rozkmina
dady 4 są duże wg mnie i do tego bardzo puchate, strasznie dużo tej pieluchy się zwija między nóżkami nie wiem jakoś przy Dawidzie mi to nie przeszkadzało, a teraz tak, może Miłek jeszcze do nich za mały

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

no to brawo

u nas nie wiem też czy to zbieg okoliczności, ale wczoraj Miłosz nie dostał wieczorem kaszki i spał lepiej obudził się o 1 i 4.30, a tak to już ok. 23 jest pierwsza pobudka na cyca

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 17:48   #1479
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Logoasia powodzenia.A nie odpowiada ci taki uklad zeby dziecko zawozic do nianii?Moze jakas matka na wychowawczym cyz macierzynskim by wziela drugie dziecko pod opieke chetnie?

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Co do kiecki to wchodzi w gre ciemna zielen, albo taka soczysta czerwien, bo akurat mam buty i torebki w tyl kolorze.Nie chce czarnego cyz kremowego tylko jakis zywy kolor

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2014-03-27 o 17:49
Stary 2014-03-27, 18:01   #1480
matallewar
Zakorzenienie

Ja nie wiem, kiedy ja mam szukać... nie mam pracy i nawet nie wiem, gdzie będę mieszkać, bo jeśli znajdę prace na drugim końcu miasta, to rozważymy wynajem tam... i w 2 tygodnie będę organizować znalezienie mieszkania, przeprowadzkę, nowe przedszkole i nianie wątpię, że ogarne

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 18:04   #1481
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Matall ty w Warszawie mieszkasz?
Stary 2014-03-27, 18:10   #1482
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Matall ty w Warszawie mieszkasz?

Ale zaraz przy granicy miasta

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-03-27, 18:13   #1483
tassia
Zakorzenienie

matalll ty nieogarniesz?

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 18:14   #1484
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cos mi sie pomylilo, myslalam, ze ty w jakims mniejszym miescie na mmazowszu.
Stary 2014-03-27, 18:24   #1485
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
matalll ty nieogarniesz?

Cytat:
Cos mi sie pomylilo, myslalam, ze ty w jakims mniejszym miescie na mmazowszu.
No niemalże, bo to takie zapupie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-03-27, 18:26   #1486
papuga_69
Zakorzenienie

20 stron do nadrobienia ... nieźle

siądę do kompa jak wykąpie dziecię

sieeeema

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 18:27   #1487
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Też mam lipową i się zastanawiałam nad podaniem na noc.Tyle że Helenka jeszcze w ogóle glutenu nie dostaje,więc na początek dam jej na dzień,a po tygodniu myślę,że będę dawać na noc.Może i u nas nocki się poprawią

za nocki
Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
20 stron do nadrobienia ... nieźle

siądę do kompa jak wykąpie dziecię

sieeeema

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 18:30   #1488
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
za nocki

Dzięki

Stary 2014-03-27, 18:33   #1489
LaLoca
Zakorzenienie

Vea Nasivin mówisz? Kupi tż jutro. Oby pomogło bo bidula męczy sie bardzo. Dzieki

Cytat:
Logoasia powodzenia.A nie odpowiada ci taki uklad zeby dziecko zawozic do nianii?Moze jakas matka na wychowawczym cyz macierzynskim by wziela drugie dziecko pod opieke chetnie?

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Co do kiecki to wchodzi w gre ciemna zielen, albo taka soczysta czerwien, bo akurat mam buty i torebki w tyl kolorze.Nie chce czarnego cyz kremowego tylko jakis zywy kolor
Wrzuć fote obu zestawów tołatwieawiej bedzie doradzić
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 18:33   #1490
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Kurcze jak wy powracacie do pracy to ja juz calkiem sie tu zanudze
Stary 2014-03-27, 18:36   #1491
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze jak wy powracacie do pracy to ja juz calkiem sie tu zanudze
Też idź do pracy

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-03-27, 18:48   #1492
rusałka_1
Zakorzenienie

dziękuję za odpowiedzi dot. glutenu i reakcji waszych maluchów

Cytat:
Normalnie nie wierze w to co przed chwilą zobaczyłam!jestem w szoku bo to pierwszy raz kiedy tak sie podciągneła.zostawiłam ją na pleckach i poszłam sprzątac.po krótkim czasie usłyszałam stukanie w projektor,pomyslałam wtf?przeciez on wysoko zawieszony?wchodze a tu Lila ze swym uroczym usmiechem spogląda na mnie.musiałam uwiecznic bo Tz by nie uwierzył
brawo dla Lilki jaką ma powazną minę

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
hej,
Mam za sobą paskudną noc- mały poszedł spać o 22 a o 23 wstał gotowy do zabawy i tak do 1 w nocy ze mną walczył. Nie wiem co mu się pomieszało ale to już druga albo trzecia noc z rzędu
Cieszę się jak głupia bo Wikuś zaczął zasypiać bez bujania znaczy leży godzinę w łóżeczku i trzeba a to smoka podać a to głaskać ale jest o wiele łatwiej niż bujać prawie 8 kg dziecko na rękach
super! pewnie ze to sukces

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Nam dziś się znowu spacer udał Tylko wolałabym żeby leżał na płasko, ale mam wybór albo spacerujemy na półleżąco albo wcale
No i Leo zakochał się w naszym psie (bernardyn) normalnie musiał się wlec za nami krok w krok, a nie wyprzedzać żeby Leoś mógł popatrzeć bo jak znikał z pola widzenia to wołał go po swojemu

fajnie ze spacery zaczęły Wam wychodzić
My też dziś btliśmy prawie 3h bez płaczu!
Cytat:
Niestety tym razem się nie udało
A jak tam katar, lepiej, tak samo?

nie masz czego załować, nie jestem zadowolona z tych kosmetyków.
Jaśkowi katar troszkę przechodzi

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Witajcie
Nadrabiam powoli, bo ma wreszcie chwilę żeby usiąść. My od rana w biegu, masa załatwiania i zakupów, a i tak spożywczych jeszcze nie zaczęliśmy Miłek na szczęście łaskawy, tylko nie spał prawie wcale dzisiaj bidulek. W międzyczasie podjechaliśmy do przychodni go zważyć i ma 7530g
Teraz akurat pływa w basenie pojechał z tatusiem pierwszy raz. Ciekawa jestem bardzo jak sobie radzi moja kruszyna
U nas do południa było słonecznie i ciepło, potem coraz bardziej pochmurnie, a teraz od jakiegoś czasu pada. Bardzo się obawiam o pogodę niedzielną

za wage
daj znać jak mu się na basenie podobało

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 19:05   #1493
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Też idź do pracy
Ta a dziecko zostanie samopas w domu z kotem.Do zlobka to dopiero najwczesniej w styczniu i to nic pewnego, poza tym do wrzesnia mam elterngeld i nie moge bo zlamie warunki umowy.

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2014-03-27 o 19:06
Stary 2014-03-27, 19:10   #1494
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

fajnie ze spacery zaczęły Wam wychodzić
My też dziś btliśmy prawie 3h bez płaczu!

Aż trzy godziny????????
My 40minut bo zaczął się złościć Ale potem jeszcze trochę w ogrodzie szukaliśmy kwiatków.
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 19:10   #1495
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ta a dziecko zostanie samopas w domu z kotem.Do zlobka to dopiero najwczesniej w styczniu i to nic pewnego, poza tym do wrzesnia mam elterngeld i nie moge bo zlamie warunki umowy.
U, to lipa
No ja do pracy muszę iść, pytanie tylko, kiedy CV zacząć wysyłać

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-03-27, 19:15   #1496
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Tez mam problem z powrotem do pracy. Taki że jestem na własnej działalności i klienci dzwonią a ja nie wiem co im mówić, bo nie umiem podjąć decyzji, czy rezygnuję z macierzyńskiego, czy nie
A tak to się boję brać zlecenia, że mnie wytropią...
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 19:22   #1497
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Aż trzy godziny????????
My 40minut bo zaczął się złościć Ale potem jeszcze trochę w ogrodzie szukaliśmy kwiatków.
tak, spał tyle że to był jego jedyny sen w ciągu dnia

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Mam prośbę o poradę:pros i:
mój Tż zostanie chrzestnym za 2 tyg małej dziewczynki. i teraz zastanawiam się czy kupić złoty krzyżyk czy złote kolczyki???
(jeśli ckolczyki to takie typowo dzicięce o kształcie np. kotków czy klasyczne serduszka?),
Dziękuję z góry za opinie!!:roza :

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 19:22   #1498
bojatoja
Zakorzenienie

Dziewczyny poszłybyście na moim miejscu na bezpłatny kurs z Rachunkowości Komputerowej? Na mojej uczelni jest taki kurs, który trwa 4 tygodnie, 2 spotkania w tygodniu we wtorki i czwartki od 17- 19.15. W sumie 8 spotkań. Obecność obowiązkowa (jeśli się nie chodzi to trzeba zapłacić za kurs). Z miejsca poszłabym tylko ten kurs jest w Krakowie na mojej uczelni, czyli nie byłoby mnie w domu od 15.00 do po 21.30. I nie wiem co robić.
Wiecie może ile kosztuje taki kurs? Bo na stronie nie mogę się doczytać.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 19:24   #1499
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Tez mam problem z powrotem do pracy. Taki że jestem na własnej działalności i klienci dzwonią a ja nie wiem co im mówić, bo nie umiem podjąć decyzji, czy rezygnuję z macierzyńskiego, czy nie
A tak to się boję brać zlecenia, że mnie wytropią...
A Ty na rodzicielskim niemozesz eogole pracowac? Na stronie rodzicielski.gov sa rozne przypadki wytlumaczone.
Stary 2014-03-27, 19:26   #1500
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Mi sie zwyczajnie nie oplaca placic 800 eu za opieke, a zarobic moze 1000 i jeszcze podatki wyzsze jak obydwoje wspolmalzonkow pracuje, tkze wiecewj bym na tym pracowaniu stracila niz zarobila.
Pomysle jak sie uda ze zlobkiem o ile nie bedzie drugiego dziecka

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Dziewczyny poszłybyście na moim miejscu na bezpłatny kurs z Rachunkowości Komputerowej? Na mojej uczelni jest taki kurs, który trwa 4 tygodnie, 2 spotkania w tygodniu we wtorki i czwartki od 17- 19.15. W sumie 8 spotkań. Obecność obowiązkowa (jeśli się nie chodzi to trzeba zapłacić za kurs). Z miejsca poszłabym tylko ten kurs jest w Krakowie na mojej uczelni, czyli nie byłoby mnie w domu od 15.00 do po 21.30. I nie wiem co robić.
Wiecie może ile kosztuje taki kurs? Bo na stronie nie mogę się doczytać.
Jakbym miala z kim dziecko zostawic to bym bardzo chetnie poszala
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości