Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-27, 20:57   #1531
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
A tak na serio to nasz ostatni cykl staran, potem nie wiem czy i kiedy sie zdecydujemy.
dajcie sobie trochę luzu, a na pewno się uda
Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
a czemu taka decyzja? jeśli nie chcesz to nie pisz

Dziewczyny, załamka
Kupiłam sobie dziś buty i torebkę na chrzciny. Buty miały być cieliste, ale nigdzie nie znalazłam takich dokładnie jak chciałam, wzięłam więc klasyczne szpilki beżowe. W domu w świetle dziennym to jest jednak dla mnie delikatny brudny róż Torebka mi się podoba, jest beżowa, ale nie pasuje mi do sukienki Przymierzyłam wszystko razem i jest beznadziejnie, a sukienkę chyba w ogóle jutro oddam, bo wyglądam w niej jak wywłoka i to gruba
W takiej sukience jeszcze wyglądałam w miarę http://www.newlook.com/shop/womens/d...ress_294222732 , ale nie wiem który kolor by mi pasował i jednoczesnie pasowałby do beżowych dodatków, bo nie chce mi się jeszcze butów i torebki oddawać i szukać na nowo
Jutro jadę i przymierzę wszystkie kolory
poczekaj. jeszcze nic straconego. Są specjalne spray'e do koloryzowania butow
http://multirenowacja.pl/farba-lakie...ay-saphir.html
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 21:00   #1532
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Maharet ja być może zostanę do października w domu też i wiem, że sporo dziewczyn

Ktoś pytał o prezent dla 2-latka ja też polecam rowerek biegowy i wcześniej wspomnianą hulajnogę mini micro (koszt ok 280zł) - naprawdę fajna Moja Zuzia do dziś nią jeździ i bardzo lubi

A teraz czas na jogę - 1,5h. Nie przepadam ale cóż
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 21:00   #1533
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
w rossku ta promocja na obiadki Bobovity, szkoda,że u nas wszystkie z marchewą,a ja nie wiem na pewno,czy Tuśka nie toleruje:/
Jest też promo na Babydreamy a tam m.in. dynia i mieszanka warzyw

Cytat:
nie pomogę, już nie pamiętam pampków, bo ich nie kupuję wcale przy Miłku, ale kupiłam dziś paczkę 4 z toujours z lidla i tak z wyglądu fajniejsze od dad, cieńsze, lepiej się układają na tyłku, użyliśmy na razie jedna pieluchę i była strasznie długo założona, więc ciężko oceniać, ale raczej chłonne, tylko ten wkład w środku tak dziwnie się żeluje no i cenowo chyba drożej wychodzą od dad
Gratuluję sukcesu basenowego
Kurcze, to dalej nie wiem co zrobić... potrzebowałabym mieć chyba pampka do dady na fotce, potem Młodego ubrać w Dadę i zdecydować, czy już przechodzimy na 4 pampków czy jeszcze 3

Cytat:
Co do kiecki to wchodzi w gre ciemna zielen, albo taka soczysta czerwien, bo akurat mam buty i torebki w tyl kolorze.Nie chce czarnego cyz kremowego tylko jakis zywy kolor
Oba kolory pasują, przymierz sobie z jednym i drugim i zobaczysz w czym się lepiej czujesz

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Vea Nasivin mówisz? Kupi tż jutro. Oby pomogło bo bidula męczy sie bardzo. Dzieki
Oby pomogło

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
nie masz czego załować, nie jestem zadowolona z tych kosmetyków.
Jaśkowi katar troszkę przechodzi
Super
O popatrz, ja się przez chwile nad nimi zastanawiałam, ale jednak pozostałam wierna Babydream i Hippowi

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

Mam prośbę o poradę:pros i:
mój Tż zostanie chrzestnym za 2 tyg małej dziewczynki. i teraz zastanawiam się czy kupić złoty krzyżyk czy złote kolczyki???
(jeśli ckolczyki to takie typowo dzicięce o kształcie np. kotków czy klasyczne serduszka?),
Dziękuję z góry za opinie!!:roza :
Chyba bym kupiła kolczyki i to raczej takie klasyczniejsze niż kotki... chociaż wklejane tu wcześniej motylki też nie były złe. W najgorszym wypadku, jeśli się okaże, że dziecko niekolczykowe albo jak ja tylko białe złoto nosi, to sobie za lata przetopi na obrączki - tak skończył mój medalik i krzyżyk komunijny

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
nasza powiedziała, że łyżeczkę ugotowanej manny, która przed ugotowaniem rzeczywiście jest połową łyżeczki suchej kaszki. Chyba wszędzie w necie też piszą, że pół łyżeczki suszej kaszy
Widać co lekarz, to opinia... no nic, ponieważ robię ekspozycję Zdrowym Brzuszkiem, to trzymam się wersji z opakowania - płaska łyżeczka i już

Bartek właśnie usypia Małego... chyba jest szansa, że po raz pierwszy od daaaawna Jasiek będzie spał przed 21.30

Aha, i Młody powiedział dzisiaj mama Zbierał się do tego i zbierał, paszczą kłapał, mówił mamamamamamama... aż w końcu zatrzymał się na drugim ma I powtórzył kilka razy

Ciekawe czy jutro będzie pamiętał, jak to szło

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 21:00   #1534
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość

Teraz zmieniam księgową bo tamta mnie w bambuko robiła i ponadto twierdziła, że na macierzyńskim nie moge brać zleceń to samo na wychowawczym...
a z nową jeszcze o tym nie gadałam...
Jak ta powiedziała że oczywiście że nie to już to przyjęłam jako pewniak, jeszcze mówię, a jak wezmę kogoś na zlecenie, a ta że nie
nie mam siły do tej kobiety

Projektuję ogrody (potem cały nadzór wykonania) no i sezon się zaczyna tel się urywa() a ja jak ciele nie wiem czego chcę...

wiesz.. wiele księgowych jest w tym temacie w błędzie. Najpewniejsze info znajdziesz w ZUS, ja pytalam przez infolinię bo w oddziale nie wiedzieli.

A z tym projektowaniem ogrodów toś mnie zaskoczyla muszę do Ciebie uderzyć
Stary 2014-03-27, 21:00   #1535
Poziomkowa89
Zakorzenienie

A wy jaka branża?
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 21:02   #1536
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
ja mam macierzyński do października, potem opieka nad dzieckiem do końca roku a w nowym roku zaległy urlop z 2 lat także na wątku jeszcze trochę posiedzę

Emilka dostała takie

tylko nie wiem czy różowe, czy niebieskie, nie pamiętam
Te są jeszcze śliczne

Snow dziękuję za odpowiedź
Opieka na dziecko? Hmm... A jakies wymogi trzeba spelniac zeby ja wziac?
Stary 2014-03-27, 21:02   #1537
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Adaś waży 9200. 15 marca skończył 6 miesięcy.
Witam Cię Isabell i inne nowe mamy. Przepraszam, że wcześniej się nie przywitałam i nie odpowiadam na wszystkie posty. Czasem nie nadążam. Zaraz Wam napiszę na której jestem stronie.
Wow. Moj na pol roczku 2 kg mniej ale to szczuplak po mamie

Co do siadania - moj siedzi, jak sie go posadzi i widze, ze sie przymierza powolutku z pozycji na brzuszku. To ciagniecie za raczki nie przyspieszy siadania przeciez...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-27, 21:03   #1538
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
A wy jaka branża?
logopeda, praca z dzieciaczkami
Stary 2014-03-27, 21:03   #1539
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
czyli w paczke nie pakować

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

matal wyślij mi na pw twój adres to sie zmobilizuję na poczte w przyszłym tyg powiem szczerze że nigdy paczki nei wysyłałam i nie wiem ile to kosztuje może sie zmieści w koperte bombelkową
Zaraz wyśle
Myślę, że max 10 zł będzie kosztować.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 21:07   #1540
dodinha
Wtajemniczenie

Ale sie usmialam,nie uwierzycie,Poniewaz Helenka ma katar,to przed kapiela odciagnelam jej katar Frida.I co?Ale miala radoche,chichrala sie jak nie wiem!!Ale mielismy ubaw.
Stary 2014-03-27, 21:08   #1541
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:

Projektuję ogrody (potem cały nadzór wykonania) no i sezon się zaczyna tel się urywa() a ja jak ciele nie wiem czego chcę...
ciekawa praca jak taki przykładowy projekt wygląda ja muszę coś zacząć myśleć o ogrodzie bo już tż sie mnie pyta czy jakies kwiatki sadzimy taaaaaaaaaaaa.....ja i kwiatki ...jak se posadzi to będzie miał
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 21:11   #1542
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Ale sie usmialam,nie uwierzycie,Poniewaz Helenka ma katar,to przed kapiela odciagnelam jej katar Frida.I co?Ale miala radoche,chichrala sie jak nie wiem!!Ale mielismy ubaw.
zazdroszcze bo moja to chyba mysli ze jej chce cos zrobic tym odciagaczem bo drze sie w nieboglosy i wyrywa

za to moja dzis przeszla samą siebie i w czasie kapieli tak chlapała ze pierwszy raz cala lazienka byla mokra a juz nie wspomne o mnie i o tzcie
Cytat:
Fajny artykul, nie pamietam kiedy starsza siadala.
Mi tesciowa truje o tych poduchach, ale jestem przeciwna,
no wlasnie moja kolezanka jak przyszla mnie odwiedzic to tez na sile mi wmawiala zeby malą juz sadzac w pochuchach i ze ona tak robila ze swoja coreczka

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 21:14   #1543
ewacia85
Wtajemniczenie

ha ...starszak się na mnie cyt. ZEŹLIŁ bo wylączyłam mu bajke powiedział mi że jest zły i zdenerwowany i zasnał 5 min później chyba czas na kąpiel
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 21:15   #1544
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
zazdroszcze bo moja to chyba mysli ze jej chce cos zrobic tym odciagaczem bo drze sie w nieboglosy i wyrywa
Sami bylismy w szoku,bo przygotowalismy sie na cyrki,a tu mile zaskoczenie!A do chlapania,to nasza tez zaczela i to dosc mocno
Stary 2014-03-27, 21:17   #1545
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Majusia ma coraz wiekszy katar czy jak nos zatkany to zadzialać katarkiem? Narazie fridą ściągam ale nie daje rady. Ciezko jej oddychać

psikaj wodą morską żeby rozrzedzać i odciągaj. Ja mam od początku zwykłą gruszkę i mi służy

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 21:18   #1546
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
dzisiaj nie wyrabiam, nie dość, że chyba mam owulację, wtf ?? tak bolesną po porodzie, a zgadza się bo 14 dzień cyklu. To jeszcze zjadłam małego pączka i umieram dosłownie.

Ja dostalam pierwsza @ i jakas dziwna. Dwa dni tydzien temu i teraz znow. Od czapy zupelnie. No tak, pączek to ciezkostrawny.
Ja zrobilam glupote, bo wypilam na pusty zoladek koktajl na kamienie zolciowe: oliwa plus sok z cytryny. Az mnie zgielo w pół hehe

Stary 2014-03-27, 21:20   #1547
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Jak podajecie surowe jablko?starlam na tarce, ale nie wchodzilo mu to, krztusil sie, blenderem jesno bylo za malo musialam dwa i nie zjadl wszystkiego.Wika jakos sobie lepiej chyba radzila bo jej takie starkowane juz po 4 miesiacu dawalam.
Też ostatnio starłam i się krztusił
najlepiej mu się zjada przez gryzaczek siateczkowy, ale narazie jest nieczynny bo siateczki się zapaskudziły i muszę kupić nowe...

Stary 2014-03-27, 21:22   #1548
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny, załamka
Kupiłam sobie dziś buty i torebkę na chrzciny. Buty miały być cieliste, ale nigdzie nie znalazłam takich dokładnie jak chciałam, wzięłam więc klasyczne szpilki beżowe. W domu w świetle dziennym to jest jednak dla mnie delikatny brudny róż Torebka mi się podoba, jest beżowa, ale nie pasuje mi do sukienki Przymierzyłam wszystko razem i jest beznadziejnie, a sukienkę chyba w ogóle jutro oddam, bo wyglądam w niej jak wywłoka i to gruba
W takiej sukience jeszcze wyglądałam w miarę http://www.newlook.com/shop/womens/d...ress_294222732 , ale nie wiem który kolor by mi pasował i jednoczesnie pasowałby do beżowych dodatków, bo nie chce mi się jeszcze butów i torebki oddawać i szukać na nowo
ja miałam na chrzciny szafirową sukienkę, beżowe buty, torebkę i żakiet
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Opieka na dziecko? Hmm... A jakies wymogi trzeba spelniac zeby ja wziac?
to jest jak L4w roku przysługuje około 70 dni na dziecko
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
widzisz a martwiłaś się, że Helenka się nie śmieje
Stary 2014-03-27, 21:25   #1549
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
A tak na serio to nasz ostatni cykl staran, potem nie wiem czy i kiedy sie zdecydujemy.

Stary 2014-03-27, 21:25   #1550
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
ciekawa praca jak taki przykładowy projekt wygląda ja muszę coś zacząć myśleć o ogrodzie bo już tż sie mnie pyta czy jakies kwiatki sadzimy taaaaaaaaaaaa.....ja i kwiatki ...jak se posadzi to będzie miał
hehe widzę że masz takie samo podejście jak i ja... u mnie tż tyra przy zieleni wokół domu, ja nienawidzę grzebania w ziemi...
Stary 2014-03-27, 21:26   #1551
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:

widzisz a martwiłaś się, że Helenka się nie śmieje
No martwilam sie,ale i tak jeszcze za czesto tego nie robi
Stary 2014-03-27, 21:27   #1552
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, mialam dwoje, ale juz nie

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

A dlaczego tuczace?Co w nich takiego jest?Bo bez ukru wlasciwie sa

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Do mam polroczniakow i starszych

Czy wasze dzieci siadaja same, albo chocias siedza bez podparcia jak sie je posadzi?
jak go posadzę to usiedzi z 3 do 5 sekund i leci na bok

Stary 2014-03-27, 21:27   #1553
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Mam z kim zostawić, z mężem

A co do pracy, to chętnie bym poszła, tylko nie mam gdzie wracać. Trzeba szukać nowej, a u mnie w mieście bezrobocie takie, że masakra.
i co zrobisz?I w jakiej branży pracowałaś?
Ja z kolei nie przewiduję większych problemów jeśli miałbym szukać pracy w mojej ostatniej "branży" , z tym,że ja nie chcę. I nie chcę iść do pracy,jeszcze.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
niektorzy w pracy beda miec wiecej czasu na wizaz niz w domu

kochana ja tez wlasna dg i dzis dzwoniłam do zusu i mozna spokojnie pracowac caly macierzynski
nikt cie nie wytropi
a czym sie zjamujesz jesli to nie tajemnica???

ahh i w zwiazku z tym w rpzyszłym tygodniu wracam do pracy moja psychika nie umie wytrzymac siedzenia w domu ...jeszcze nie wiem co z małym, ale albo bedzie jezdził ze mna, albo tesciowa, albo ciocia, albo mam jedna niankę nagrana
ale Ci fajnie z Teściowią lub ciocią

Cytat:
ja mam macierzyński do października, potem opieka nad dzieckiem do końca roku a w nowym roku zaległy urlop z 2 lat także na wątku jeszcze trochę posiedzę

Emilka dostała takie

tylko nie wiem czy różowe, czy niebieskie, nie pamiętam
Te są jeszcze śliczne

Snow dziękuję za odpowiedź
\

to te pierwsze są popularnym wzorem, bo Natka też je dostała.ale coś muszę z nimi zrobić, bo niezbyt mi się widzą. W dodatku za te kilka lat raczej będą za małe...

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ja bym poszła tym bardziej że to moja branża a to raptem 8 spotkań

tak na szybko

Hania sama nie siada, ja nie sadzam, szkoda mi jej pleców. wczoraj pediatra ją na chwile posadziła i siedziała, ale zaraz zaczęła lecieć do przodu i pediatra sama stwierdziła, że jeszcze nie czas bo plecki ogrągłe się robią a nie prościutkie.

Butów nie mamy, nie używamy i póki mała nie zacznie chodzić mieć ich nie bedziemy.

u nas z butami tak samo, ale zastanawiałam się dzisiaj jak to będzie z sandałami na lato? będziesz kupować jak Hania będzie ledwo co chodzić?
Cytat:

Dziewczyny, załamka
jeśli torebka Ci się podoba i buty do niej pasują to może oddałabym kieckę. T druga też super i praktycznie każdy kolor może być do beżu, zależy jaki to dokładnie odcień ta zieleń jest kusząca

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 21:27   #1554
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Kupilam sobie kiecke

na wesele.Jak wam sie podoba.Myslalam zeby zalozyc do niej czerwone buty i torebke.Co myslicie?AS moze cos innego polecacie?
wow sexi
myślę, że czerwony bedzie ok, bordowy jeszcze bardziej

Stary 2014-03-27, 21:27   #1555
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
hehe widzę że masz takie samo podejście jak i ja... u mnie tż tyra przy zieleni wokół domu, ja nienawidzę grzebania w ziemi...

ja też z tych

Stary 2014-03-27, 21:29   #1556
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
o kurcze blaszka!dzis 27, czyli Nasz Lilutek kończy 7 miesiąc!

ehhhh jak sobie przypomne ile nocy przepłakałam bo tak mocno jej pragnęłam..a tu juz 7 miechów jest z Nami!nie dowierzam!

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Mieliśmy dzisiaj echo serca, i kardiolog stwiedził, że nie słyszy nic niepokojącego uff kamień z serca
Ale co mnie zaskoczyło i jednocześnie wnerwiło. Okazało się, że z 5 dzieci ma wizytę na godzine 16.00, następne 5 na 16.15 itd. (my jako jedyni mieliśmy na 15.45). I co, doktor się spóźnił, w poczekalni było już z kilkanaście dzieci, i stwierdził, że kolejka jest za kolejnością kto pierwszy przyszedł A tam takie malutkie noworodki, niemowlaki,no masakra, jakby nie mogli ustalić każdemu konkretną godzinę, np. co 10, 15 minut A dzieci na poczekalni przybywało. No to się wyżaliłam
Ciesze się, że wszystko dobrze!

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Hmm... Te co ja kupuję nie są ani trochę słodkie

Hmm... Czy tylko ja robię kaszki na kleikach? Skończyła mi się kaszka jaglana i teraz robię po prostu Julkowi kaszkę dając 100ml mm + 2 łyżki kleiku ryżowego. Czasem dodam jeszcze trochę jabłuszka i kaszka jak ta lala A jaka zdrowa... Bez zbędnych dodatków

Ja wczoraj robiłam ryżowy i jeśli chcesz podać łyżeczką to słabo... Robi się całkiem płynne po chwili, więc w takim wypadku albo podajesz z butelki albo robisz na mm...

Ja też miałam problem z wyborem bukietu. W końcu padło na taki

Kurczę tak się zastanawiam czy tylko ja mam ciągle 2 pobudki nocne na karmienie? W ogóle wydaje mi się że Julek jakoś sporo je... Zazwyczaj wygląda to tak:

8 kp (tutaj często tylko trochę pociumka)
10 - jabłuszko (nie popija)
12 - kp
14 - obiadek
16-17 - kp
19 - kaszka na 100 ml mm
20 - kp
2 - kp
5 - kp

Kurczę jakoś dużo tego... Ale w ciągu dnia to kp jest chyba tylko tak na popicie. Nie pije bezpośrednio po posiłkach tylko właśnie po czasie chce mu się pić i zazwyczaj ciumka 4-5 min i koniec...
cudowne bukiety, Kasi,Czaszki, Karolsona, Motylka,Misi, Ewci,Figuliny,Vea,Matal,K asiuni,Ja ,Anutka,Agabu, też piękne! Boja żeby nie skłamać to Twój najbardziej przypadł mi do gustu :P
Poli Twój chyba taki "wiszący", taki chciałabym na swoim ślubie który nigdy nie nastąpi ale mniejsza o to , pomarzyć można

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Zaatakowana przez ptaka :P

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Witam z rańca. My jak zwykle pospałyśmy do 9 pytała któraś wczoraj jak przedłużyć sen dziecku. Maja zwykle budzi się około 6 i wtedy biorę ją do siebie i przystawiam do piersi i tak sobie śpimy rzuca się, kręci i wierci, ale w końcu zasypia, a jak nie, to biore ją na chwilę na ręce i pobujam parę razy i śpi dalej a ja z nią

Katarek ma moja mysia odciągam i nawilżam, ale nie znosi tego i ryk jest niesamowity. Mam nadzieje, że nie rozwinie się z tego nic złego

A najważniejsze! Majusia kończy właśnie pół roczku !!!! kiedy to zleciało a ja nadal KP Kto by pomyślał, że się uda rozbujać, a jednak... w K. aktualne zdjęcia
spóźnione gratulacje

Stary 2014-03-27, 21:29   #1557
butterfly20
Zakorzenienie

AAaaa Maharet mi do Twojej sukienki pasowałyby najlepiej złote dodatki. Jeśli czerwień to tylko nasycona, bordo nie-będzie za smutno.Zieleni jakoś też nie umiem sobie wyobrazić

Stary 2014-03-27, 21:33   #1558
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Normalnie nie wierze w to co przed chwilą zobaczyłam!jestem w szoku bo to pierwszy raz kiedy tak sie podciągneła.zostawiłam ją na pleckach i poszłam sprzątac.po krótkim czasie usłyszałam stukanie w projektor,pomyslałam wtf?przeciez on wysoko zawieszony?wchodze a tu Lila ze swym uroczym usmiechem spogląda na mnie.musiałam uwiecznic bo Tz by nie uwierzył
nieźle! jeszcze trochę i stanie na nogi

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
a co do neurochirurga wczoraj to trawie te wyniki
z jednej strony jest super bo pomimo duzych zmian w kregoslupie nie mam objawow neurologicznych (zanik miesni, brak czucia itp) a to oznacza ze jest szansa uratowac cos bez operacji.
mam przed soba 4miesiace rehabilitacji dzien w dzien. 7 dni w tygidniu cwiczenia
potem mam zrobic rezonans i jest szansa ze sie polepszy

ale o drugiej ciazy moge zapomniec

najwczesniej za pol roku pod warunkiem ze poprawa bedzie znaczna
i jestem mega zdolowana

ćwicz i dbaj o siebie będę trzymać kciuki za poprawę.
a co do drugiego dziecia to jeszcze będzie czas

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Macie jakis patent na czyszczenie i suszenie maty puzlowej?
ja myje szorstką stroną gąbki, wodą z płynem Antkowym do kąpieli. A żeby przeschła to zostawiam otwarte okno w pokoju.

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Wrzucałyście ślubne cudeńka i aż swoich zaczęłam szukać... niestety w fotach pierdzielnik rzadkiej wody mam, więc i zdjęcia takie se
Zaproszenia
wow coś pięknego!
ale się rozmarzyłam oglądając te Wasze ślubne cuda

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Szmatka sensoryczna
Na drugim zdjęciu widać jak Julia jest nią zainteresowana
talent!
dziewczyny już miałam kiedyś się pytać skąd bierzecie te tasiemki ?

Stary 2014-03-27, 21:35   #1559
MsLullaby
Zakorzenienie

Jutro nadrobie, weszłam tylko napisać że podróż super i jesteśmy już w domu

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 21:38   #1560
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
poczekaj. jeszcze nic straconego. Są specjalne spray'e do koloryzowania butow
http://multirenowacja.pl/farba-lakie...ay-saphir.html
nie wiem gdzie coś takiego kupić stacjonarnie
poza tym zmiana koloru butów nie sprawi, że ta sukienka zacznie na mnie wyglądać jak należy

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
jeśli torebka Ci się podoba i buty do niej pasują to może oddałabym kieckę. T druga też super i praktycznie każdy kolor może być do beżu, zależy jaki to dokładnie odcień ta zieleń jest kusząca
zieloną, czerwoną lub kobaltową biorę pod uwagę
torebka http://www.topsecret.pl/torba-torebk...olor=KOLOR_127
buty http://www.deichmann.pl/PL/pl/shop/d...amskie-szpilki

niech już będzie po tych chrzcinach, bo zaczynam męczyć bułę

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości