Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-28, 12:01   #1741
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Nie robię tego królika zła ze mnie matka ale nie dotknę tego stwora bo on ma skórę i paznokcie tża pytałam wczoraj czy by go odłubał z mięsa to nie był zbyt chętny, a zawsze robi wszystko co mu mówię... dlatego gotuję cielęcinkę i trochę rybki. z nowości to robię też buraczki i ryż...

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Przykra sprawa, a z tego co wcześniej pisalas o sobie i siostrze, to chyba jedyni dziadkowie Leosia, także tym bardziej ich podejście jest niezrozumiałe.
To znaczy babcię ma jedną a dziadków 2. Moja teściowa jest spoko tak na codzień ale niekiedy Leo przegrywa z daleko mieszkającą wnuczką
wiecie im kto dalej mieszka tym jest kochańszy

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Poziomkowa, super zajęcie masz w życiu
Mi się dlugo Lena marzyła... Lena albo Maja, ale akurat wśród znajomych jest sporo, więc odpadło... poza tym urodził się chłopak, a Lena z sisiuakiem by nie przeszła
Poćwiczy i sięgnie U nas zaczęło się od łapania za łydki, potem za stópki, a teraz ćwiczy rozciąganie, żeby sobie do buzi wsadzić
Pocieszyłaś mnie, ze jest to do wyćwiczenia, podejrzewam że leo waży już ponad 11kg i to może być przeszkoda... do tego jest długi jak miesiącwięc ma daleko od stóp do głów

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Niby troche moze zatwarszac w duzych ilosciach.
ile procentowo dać warzyw, mięsa i ryżu?

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić, wczoraj zrobiłam produkcję obiadków dla Zuzi i mam 18 słoiczków, 3 różne obiady Jeszcze muszę tylko z rybą zrobić i będzie na prawie cały miesiąc

Przypomniało mi się jak mieliśmy z TZ 2 auta, 1 było takie robocze, i był tam od strony pasażera zamek zepsuty, nie dało się kluczykiem otworzyć. Pojechaliśmy do Castoramy, zrobiliśmy zakupy, TZ chce otwierać samochód a tu zamek od kierowcy się zepsuł, jakaś zapadka czy coś próbowaliśmy różnymi sposobami, w końcu TZ do kolegi mechanika zadzwonić czy jak coś to czy ma szybę taką jak my mami i zdecydowaliśmy że ją rozwalimy. Poszłam do Castoramy po młotek, TZ się nie udało rozwalić, za to mnie tak Napieprzałam w tą szybę młotkiem, widziała to ochrona sklepu, przejeżdżała policja i było pełno ludzi (przed świętami to było). Nikt nie zareagował, policja patrzyła jak rozwaliłam szybę i jak pojechaliśmy.

Stwierdziliśmy wtedy że można śmiało tam kraść auta, i tak każdy to ma gdzieś

Ryż trochę zatwardza, w obiadkach słoiczkowych ryż też jest. Ja wczoraj gotowałam Zuzi i dawałam, tylko mi 1 obiadku wyszło na 5 słoiczków i dałam ok. 1/3 torebki ryżu. Na tyle słoiczków to chyba nie jest to jakaś wielka ilość
nic tylko kraść ja już sobie wszystko obrałam, ale leo wisi na cycu i pół kima więc przerwa.

W ogóle ile dziś mam gotowania jemu obiadki(kupiłam też mu rybkę)
i dla nas zapiekankę robię...

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

te buty co masz sa super
dlatego drugie kupilabym.lzszejsze
ja w maju chodze w sandalach najczesciej
i zadko kiedy kurtke ubieram
i nie mam zadnej kurtki wiosennej
tylko puchowy bezrekawnik
zauwazylam ze tak jest co.roku
jesienia przejsciowe kirtki i buty nosze dlugi, a wiosna 2tygodnie bo zaraz robi sie 20 stopni
wiec ja w ogole nie inwestuje kasy w takie rzeczy
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jakbym o sobie czytała, praktycznie z półbutów wskakuję w sandały i aż do października w nich chodzę, i tez bezrękawniki...
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 12:01   #1742
kahunia
Zadomowienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
a jakies szpilki?

Co do reserved się zgadzam ładne - dobre jakościowo rzeczy są droższe, a te tańsze tshirty naprawde są ładne do pierwszego prania

Nie martwisz się trochę tą wagą że za mało przybiera?

A ciekawe co by było jakby rodzic stwierdził że jednak po szczepieniu się coś działo?

Nie martwie sie, bo miala robione badania - krew, mocz z posiewem dwa razy, usg brzucha i wszystko ok. Poza tym byl problem z ulewaniem i przybieraniem na moim mleku. Odkad przestalam walczyc zeby nie dokarmiac to jest ok. A teraz jeszcze tfu, tfu z ulewaniem ok, czyli go nie ma od paru dni

A z tymi szczepionkami to gdzies wyczytalam ze ktos dzwonil do GIF'u o co chodzi i sie okazalo ze byly chyba dwa przypadki ze pielegniarki ogladajac szczepionke przed podaniem stwierdzily ze tam sa jakies klaczki i dlatego wycofali.

Sczepicie na menigokoki? Jesli tak to kiedy?

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 12:04   #1743
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Kasa przyszła na konto i juz zacieram ręce mój pierwszy plan parowar nawet ten co sobie upatrzylam jest teraz w sklepach wiec nie będę musiała przez net zamawiać
tylko nie wiem kiedy się wybiorę do tych sklepów ;p

.
My dostaliśmy w prezencie ślubnym,ale ani razu go nie użyłam Chyba muszę go wyciągnąć,bo już tyle razy chciałam w nim rybkę zrobić

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 12:05   #1744
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
a masowałaś miejsce między noskiem a brwią, żeby udrożnić kanaliki?
Masuję mu od urodzenia bo ma problem z drożnością. Do tego tydzień temu przypałętała się infekcja oczek (bakteryjne zapalenie spojówek) i mam już dość...
Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
A u prywatnego lekarza?

A jakbyscie pogadali ze to taki maluszek to by nie przyjeli? Zwlaszcza ze to raczej pilny przypadek.
Może i u prywatnego dałoby radę, musiałabym się zorientować... A co do oczek to niestety, usłyszałam że dla niemowlaków takie są terminy TŻ będzie się teraz czail żeby spróbować zarejestrować tam gdzie był rano, bo rejestracja na ten sam dzień.
Stary 2014-03-28, 12:07   #1745
87czarna
Zakorzenienie

Pytanie!
Jak długo moje dziecko będzie ulewać???!!!
Nie rozumiem tego- po mleku pieknie jej się odbije,a po kilku sekundach od tego 'beku' ulewa mlekiem ,a do następnego posiłku zdarza się ,że z 3,4 razy pójdzie jej samą wodą z resztkami niestrawionego mleka
Mam już tego dosyć,bo ubrania zmieniam po kilka razy dziennie, co w efekcie prowdzi do tego,że pralka chodzi po dwa razy dziennie

Stary 2014-03-28, 12:08   #1746
MsLullaby
Zakorzenienie

Wybralam wozek Co myslicie? Nie kupie bez waszej pozytywnej opinii!

aaa.. juz wiem po co t. dzwonila myslala, ze to numer TZta i chciala zapytac co u niego

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 12:08   #1747
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Normalnie nie wierze w to co przed chwilą zobaczyłam!jestem w szoku bo to pierwszy raz kiedy tak sie podciągneła.zostawiłam ją na pleckach i poszłam sprzątac.po krótkim czasie usłyszałam stukanie w projektor,pomyslałam wtf?przeciez on wysoko zawieszony?wchodze a tu Lila ze swym uroczym usmiechem spogląda na mnie.musiałam uwiecznic bo Tz by nie uwierzył
Stary 2014-03-28, 12:08   #1748
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Acha i mam nowe spostrzeżenie spacerowe. my chyba mamy za nudną trasę spacerową... bo na tym bazarku to Leoś był hepi we wózku, temu że gwarno i kolorowo...
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 12:08   #1749
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Ja dużo z tych zabaw wykorzystuję specjalnie nauczyłam się paru wierszyków/rymowanek polecam:
http://www.osesek.pl/wychowanie-i-ro...-miesiaca.html
http://www.osesek.pl/wychowanie-i-ro...-miesiaca.html

Sorki za jakość zdjęć
Wooow piękna panna młoda mega
Stary 2014-03-28, 12:10   #1750
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Pytanie!
Jak długo moje dziecko będzie ulewać???!!!
Nie rozumiem tego- po mleku pieknie jej się odbije,a po kilku sekundach od tego 'beku' ulewa mlekiem ,a do następnego posiłku zdarza się ,że z 3,4 razy pójdzie jej samą wodą z resztkami niestrawionego mleka
Mam już tego dosyć,bo ubrania zmieniam po kilka razy dziennie, co w efekcie prowdzi do tego,że pralka chodzi po dwa razy dziennie
A moje?

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 12:11   #1751
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Jak w mózgu tak w pokoju
Nie strasz, bo i mnie zawsze pierdzielnik do potęgi jest

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
vea to mydelki dr becker cos tam?
kurcze nie umiem uzywac tych rzeczy bo u mnie nawet plama po bananie nie zeszla tym.mydelkiem
Dokładnie to
Mokrego bodziaka natarłam, aż zrobiła się piana i zaprałam - zeszło idealnie

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
Po ile to mydelko, przydalo by sie ?
Wiesz co... okolice 10 zł... może troszku więcej.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
moja dostaje 100 ml kaszki koło godz.17.30,a potem po kąpieli jak idzie spać, czyli po 18, wciąga 200-250 ml mleka,mojego

a ja się zastanawiam jak będzie po ekspozycji.bo dziewczyny dają kaszki na drugie śniadanie. to jak to zrobić?Dawać kaszkę na drugie sniadanie i na deser z owockami?czy wtedy już same owocki na deser, lub potem jogurt?
Ja chyba będę dawała kaszkę, a owocki na powieczorek, albo dodawała owocka do kaszki

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
wczoraj mieliśmy burzliwy dzień z TZ, więc tylko podczytywałam, al już jest w miarę ok.... eh, ja czasem chciałabym wrócić do pracy, bo jakoś mnie męczy psychicznie tai tryb życia jak teraz.... a mąż może w końcu zacząłby coś robić, bo już bym nie była na "urlopie" (kto wymyślił tę kretyńską nazwę )

Cytat:
Kasa przyszła na konto i juz zacieram ręce mój pierwszy plan parowar nawet ten co sobie upatrzylam jest teraz w sklepach wiec nie będę musiała przez net zamawiać
Parowar jest super

Dziewczynki właśnie umówiłam się do SPA
Dostałam na urodziny od teściów voucher i będę piękna

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 12:11   #1752
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:

aaa.. juz wiem po co t. dzwonila myslala, ze to numer TZta i chciala zapytac co u niego
Kochana, oglądałam go na żywo. Wizualnie fajny, duża budka, siedzisko rozkładane na płasko, spory kosz,ale za to koła beznadziejne, rączka bez regulacji i nie ma możliwości przekładania siedziska(ale to akurat jest dla mnie bardzo istotne). Ogolnie był w promocyjnej cenie,ale jakis taki lichy mi się wydawał,wiec podziękowałam...

Stary 2014-03-28, 12:12   #1753
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
nie działa, aktualnie lezy i bawi się smoczkiem, wyciąga, ogląda i wkłada.
moja ma to samo po co smoczek w buzi jak można się nim pobawić

w ogole mamy ostatnio okropne noce! ja już nie wiem o co chodzi temu dziecku ;( nie wysypiam się do tego stopnia ze mąż mówi że wnocy wzięłam ją żeby ululać na rękach w pionie i tak z nią w końcu usnęłam w łożku ale ja tego nie pamiętam!! nie wiem jakim cudem tak z nią usnęłam i na dodatek mówi ze rano jak widział to już spała obok boże!!!przecież ja jej mogłam coś zrobić to już się staje chore moje zmeczenie i frustracja siega chyba zenitu
Stary 2014-03-28, 12:12   #1754
87czarna
Zakorzenienie

matal A Encia ulewa też samą wodą?

Stary 2014-03-28, 12:13   #1755
karolson
Zakorzenienie

Czy Wasze dzieciaczki się zanoszą? tzn wpadają w płacz robią sie czerwone i nie mogą złapać oddechu? Filip bawił się na macie, uderzył klockiem byłam od niego pół metra i nagle płacz za chwile czerwony bordowy cisza zero tchu mimo że już był na rękach, ale zaczełam mu dmuchać w twarz przez kolano i sie odpowietrzył.. w sumie zdarzyło mu się to pierwszy raz no może drugi ale ten zdecydowanie był dłuższy... jak ja się cieszę że mam jakieś trzeźwe myślenie i nie panikuje w takich sytuacjach ale przerażona byłam niepowiem... od czego tak się dzieje? w między czasie zawołałam mame przybiegła przerazona i pyta spadł a ja no właśnie nie spadł tylko klocek go lekko uderzył co widziałam bo byłam koło niego??
Stary 2014-03-28, 12:15   #1756
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieciaczki się zanoszą? tzn wpadają w płacz robią sie czerwone i nie mogą złapać oddechu? Filip bawił się na macie, uderzył klockiem byłam od niego pół metra i nagle płacz za chwile czerwony bordowy cisza zero tchu mimo że już był na rękach, ale zaczełam mu dmuchać w twarz przez kolano i sie odpowietrzył.. w sumie zdarzyło mu się to pierwszy raz no może drugi ale ten zdecydowanie był dłuższy... jak ja się cieszę że mam jakieś trzeźwe myślenie i nie panikuje w takich sytuacjach ale przerażona byłam niepowiem... od czego tak się dzieje? w między czasie zawołałam mame przybiegła przerazona i pyta spadł a ja no właśnie nie spadł tylko klocek go lekko uderzył co widziałam bo byłam koło niego??
Julia tak miała do 2 miesiąca życia i zdarzało się to po kilka razy dziennie. Myślałam,że na zawał zejdę,a moja Mama już z nerwów nie wyrabiała :/ To było straszne! Przy każdym płaczu dochodziło do bezdechu, więc wyobraź sobie

Stary 2014-03-28, 12:16   #1757
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, oglądałam go na żywo. Wizualnie fajny, duża budka, siedzisko rozkładane na płasko, spory kosz,ale za to koła beznadziejne, rączka bez regulacji i nie ma możliwości przekładania siedziska(ale to akurat jest dla mnie bardzo istotne). Ogolnie był w promocyjnej cenie,ale jakis taki lichy mi się wydawał,wiec podziękowałam...
Ale co masz na mysli mowiac o przekladaniu siedziska bo nie rozumiem :P

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-03-28, 12:16   #1758
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Gorgulku taki:

niby nic ale jednak człowieka cieszy
Piękny jest i ten czerwony środek ) czekam na zdjęcia Lili w nim chyba że już są w k. Bo jeszcze nie nadrobilam

Cytat:
Zobaczyłam dziś przez przypadek moją byłą "przyjaciółkę" z podstawówki na fejsie i mnie trafiło opalona, szczupła, mieszka we włoszech, zaręczona z jakimś włochem, zwiedza świat (dubaj, cypr, maroko, kanary i to tylko w 2013) no normalnie mnie zazdrość dopadła wracam do UK i idę na siłownię, koniec z tym!
Heheh nieważne jaka, ale motywacja jest
Stary 2014-03-28, 12:18   #1759
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Sczepicie na menigokoki? Jesli tak to kiedy?
Ja szczepię, tą wersją jednozastrzykową (czyli szczepionką czterowalentną w 13-14 mc.

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Acha i mam nowe spostrzeżenie spacerowe. my chyba mamy za nudną trasę spacerową... bo na tym bazarku to Leoś był hepi we wózku, temu że gwarno i kolorowo...

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 12:20   #1760
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
W sensie twarzą do mnie
Zazwyczaj wózki mają przekładaną rączkę,ale ja na przykład w Soli mam przekładane siedzisko.

Edytowane przez 87czarna
Czas edycji: 2014-03-28 o 12:21
Stary 2014-03-28, 12:21   #1761
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
żeby mógł jeździć do Ciebie przodem i tyłem

Czarna
współczuje naprawde to było straszne
Stary 2014-03-28, 12:21   #1762
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
W sensie twarzą do mnie
Rozumiem, no ale on juz jezdzi tylem do mnie bo przodem dostaje nerwow :P takze w summie nie ma znaczenia to. Kurde, podoba mi sie ten wozek

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-03-28, 12:33   #1763
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem, no ale on juz jezdzi tylem do mnie bo przodem dostaje nerwow :P takze w summie nie ma znaczenia to. Kurde, podoba mi sie ten wozek
Kochana,ale to nie zawazyło na mojej decyzji,bo tak naprawde z tylu wózków, które miałam,to tylko jeden miał tą funkcję,więc można się obejść.
Tylko ogólnie taki lichawy mi się wydawał, koła niezaciekawe i sądzę,że na zwykłym chodniku byłby niezły łomot...

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Lullaby Jesli mogę Ci doradzić, bardzo fajne sa te http://www.boots.com/en/Mamas-Papas-...itrus_1294420/... budka jest dodatkowo powiększona. Miałam Lunę z tej firmy i byłam MEGA zadowolona!

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cenowo jak sama widzisz podobnie wychodzą. Sama teraz się nad nim zastanawiałam, no ale Luna jest do niego łudząco podobna, więc wzięłam Solę hahah

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Ooo,a tu moja Sola w wersji dla chłopaczka http://www.boots.com/en/Mamas-Papas-...Denim_1246615/
Przeceniona i to sporo!

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Lullaby te wózki mają gumowe koła, przez co nie turkoczą i jedzie się tak 'miękko'

Stary 2014-03-28, 12:36   #1764
87czarna
Zakorzenienie

Lula, tutaj masz Maję w naszej Lunie. Wózki są podobne,także możesz zobaczyć jak dzidzia w nim wygląda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 255253_3550502084009_1253501240_n.jpg (128,4 KB, 38 załadowań)

Stary 2014-03-28, 12:41   #1765
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Sluchajcie moje dziecko ma problemy z kupa i nie wiem czy to przez to ze zaczal jesc normalne nie sloiczkowe owoce...Ma jakas warda, zbita , ciemno zielona i chyba go boli sranko bo przed jakos jeczy i placze.Myslicie, ze moga byc winne temu te zwykle deserki?w sumie jadl jablka, maliny, jagody, nie powinno go to zatkac...
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 12:44   #1766
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Sluchajcie moje dziecko ma problemy z kupa i nie wiem czy to przez to ze zaczal jesc normalne nie sloiczkowe owoce...Ma jakas warda, zbita , ciemno zielona i chyba go boli sranko bo przed jakos jeczy i placze.Myslicie, ze moga byc winne temu te zwykle deserki?w sumie jadl jablka, maliny, jagody, nie powinno go to zatkac...
u nas po jagodkach była meka a kupka czarna mega zbita
Stary 2014-03-28, 12:46   #1767
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Ale jagody sloiczkowe mu nie szkodzily...
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 12:46   #1768
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam pojęcia,ale całkiem możliwe.
Moja Julia też jakiś czas temu robiła zbite, cyba raz się zdarzyło,że przy tym popłakiwała,ale odkąd zaczęłam jej dawać kaszkę, to kupki zrobiły się mięciutkie i normalnego koloru

Stary 2014-03-28, 12:56   #1769
butterfly20
Zakorzenienie

Boja właśnie, cieszę się,że echo wyszło ok!

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość

wczoraj mieliśmy burzliwy dzień z TZ, więc tylko podczytywałam, al już jest w miarę ok.... eh, ja czasem chciałabym wrócić do pracy, bo jakoś mnie męczy psychicznie tai tryb życia jak teraz.... a mąż może w końcu zacząłby coś robić, bo już bym nie była na "urlopie" (kto wymyślił tę kretyńską nazwę )

poka poka, bo ja dziś/jutro chcę tam iść po jakąś kieckę

a Szymek Ci śpi przy takich hałasach? bo ja ostatnio zrobiłam awanturę właśnie dlatego, że mi dziecko budzili

ja chcę dom ale w miarę blisko miasta muszę wygrać w totka

już z 2 tyg temu

ja akurat kupiłam bluzkę, kardigan/narzutkę i pasek. Ale widziałam śliczne miętowe i fioletowe kiecki

Cytat:

zazdroszczę planów starań

Ja też nie wiem

Alicja... Piękne imię od jakiegoś czasu jak o niej piszesz to się chyba zakochałam
Choć Ala i Ola nie byłoby dziwnie? ;p ale bardziej mi się Alicja podoba niż Ala
Oby ząbki jej szybko wyszły i żebyście się już nie męczyły

Super ze wszystko ok
Co do umawiania to bez komentarza rozumiem ze dorosłych tak umawiają ale no bez przesady nie niemowlaki ;/..
ja tydzień temu nabyłam parowar

Mi też Alicja się podoba,ale Ala nie

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Nie robię tego królika zła ze mnie matka ale nie dotknę tego stwora bo on ma skórę i paznokcie tża pytałam wczoraj czy by go odłubał z mięsa to nie był zbyt chętny, a zawsze robi wszystko co mu mówię... dlatego gotuję cielęcinkę i trochę rybki. z nowości to robię też buraczki i ryż...

To znaczy babcię ma jedną a dziadków 2. Moja teściowa jest spoko tak na codzień ale niekiedy Leo przegrywa z daleko mieszkającą wnuczką
wiecie im kto dalej mieszka tym jest kochańszy

Pocieszyłaś mnie, ze jest to do wyćwiczenia, podejrzewam że leo waży już ponad 11kg i to może być przeszkoda... do tego jest długi jak miesiącwięc ma daleko od stóp do głów

ile procentowo dać warzyw, mięsa i ryżu?

nic tylko kraść ja już sobie wszystko obrałam, ale leo wisi na cycu i pół kima więc przerwa.

W ogóle ile dziś mam gotowania jemu obiadki(kupiłam też mu rybkę)
i dla nas zapiekankę robię...

Jakbym o sobie czytała, praktycznie z półbutów wskakuję w sandały i aż do października w nich chodzę, i tez bezrękawniki...
o feeee, też bym nie tknęła tego królika.

Ja jestem zmarzluch i rzadko chodzę w sandałch lub klapkach,chyba,że na urlopie częściej w balerinach śmigam, przewiewnych

Cytat:

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 13:13   #1770
Brydzia_
Zakorzenienie

jakie macie parowary

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości